söndag 29 november 2015

Första advent

Ja nu närmar sig julen med raketfart. Tyvärr inbjuder inte vädret till några stora glädje skutt.
Planerna om att åkt upp till fjällen denna helg gick upp i rök, men men får ju fira första advent i ett "underbart" regn väder...

Men glada nyheter är att Akira kommit i löp och vi kommer para henne, detta ser vi verkligen framemot. Vet att jag ändrat mej angående att inte prova igen, men vill verkligen behålla ytterligare en avkomma från henne då hon dels levererat bra och för att hon har de egenskaper vi uppskattar. Hon är en säker jakthund, och en trevlig positiv familjehund, aktiv och rolig att träna tillsammans med.
Vi är så nöjda med hennes dotter Extra som även hon har de egenskaper vi tycker om. Så nu hoppas vi att får ytterligare en liten mini Akira eller en bättre efterträdare :) Är ju det som är en bra avelstik att hon ge bättre än sig själv.
Mer info kommer när vi vet att parningen gått bra.

Önskar er alla en fin 1:a advent

Bjuder på en låt av Ruelle en tjej från musik staden Nashville som iofs är mest känt för sin Country. Hon gör dock lite annan typ av musik. Bjuder på henns Deep end.




onsdag 18 november 2015

När tårarna tar slut!

Känslan när hjärtat krossas och de värsta farhågor besannas.
Att behöva se ett ungt liv slockna i förtid är det värsta någon behöver utstå, när hon också är en stor del av ens hjärta är smärtan olidlig.
Kärt barn har många namn och även hon, hon hette Angel Eye, och hennes ögon var en ängels. Vi kallade henne Angie, och även "Råttan". Denna underbara lilla hund var super intelligent, påhittig och charmerande och en riktig odåga. Och det var därför hon var så älskad.
Många gånger skrämde hon vetter ur mej med sina påhitt, men igår den 17/11 fick henne hyss en dödlig utgång. Hon skulle för tredje gången hoppa över hundgården, men kom aldrig över. Det gick så fort, jag pratade i telefon när jag ser att det inte går vägen skriker hysteriskt så min chef rusar ut och jag strax efter. Hennes liv hade slocknat på mindre än 1 minut.
Den chock och sorg jag befinner mej i är fruktansvärd, och att det som jag varit livrädd för kunna hända hände.
Jag fick ta en farväl av min älskade lilla Råtta och hon jagar nu vidare i Nangijala, hennes Ägla ögon kommer alltid vaka över oss.

Farväl min älskade Ängel.














Denna låt är nu din Angie, Nu jagar du för alltid högt och lågt