tisdag 22 september 2015

Hundförare och logistik huvudbry

Har varit en lite intensiv period, inget ovanligt men det har varit kantat med lite flunsor och otyg. Men men bara att bita ihop.
Fick ett infall förra veckan så jag slängde ut min bil på blocket, och vips var den såld...
Och jag gick hundförare måndag och tisdag. Får i skogen ett sms " Hej kan jag hämta bilen idag (månd.) flyger upp till Arvika och kan vara där till 18." Ja vad svarar man? Självklart det löser vi, hade ca 1,5 timmes resväg från skogen hem. Men det löste sig på bästa sätt. Eller vad jag nu skall säga, för på torsdag ska vi köra "bilen" ner till Berlin. Vad ska vi dit och göra då? Jo 50 års maraton lopp. Men men jag har morgondagen på mej att fixa ny bil, samt att jag skall skytte träna för Niklas Ess igen... Tur att dygnet har 24 timmar ;)

Hur gick jakten i dessa två dagar, det gick väldigt bra hundarna skötte sig suveränt. Idag tisdag var det lite svåra förhållanden då det regnade och var totalt vindstilla. Men Akira lyckades visa fram till en tjädertupp och i samma område fanns även 4 orrar.

Två fina dagar men härlig terräng, bitvis fick benmusklerna verkligen jobba. Vi fick totalt 2,6 mil med oss hundarna gick betydligt mycket mer.

 Bjuder på lite bilder.
Ha en fin kväll

Orrtupp fälld över Akira
Lunch paus

Inte alla som flyger och hämtar bil
Motorseglare 17 m vingbredd

Lägg till bildtext timme med flyg 3 med bil...

Jägarna tar en cigarill paus
 
Traskar på

Och in i skogen 

tisdag 8 september 2015

Från fjäll till skog

Snabba ryck.
Fjället är helt magiskt, men måste även lyfta fram skönheten av den värmländska skogen.
Idag tog jag Akira med ut en tur, vi hade 13-14 fågel kontakter på 1,5 timme. Dock var vi nog ute lite sent på fm lite tidigt em, så fåglarna var lite skygga. Men vad gör det vi hade underbart.
i morgon börjar allvaret igen. Så då blir det lite fält träning inte att förakta det heller :)

Självklart bjuder jag på några fina skogsbilder.

Svalkande bad.

Skogens vackra färger och smaker

En liten paus

Solfylld skogsglänta

En härlig fjällvecka

Nyss hemkommen från en veckas härlig ripjakt. Långa dagar med med goa mil i benen. Hundarna har jobbat på fantastiskt och det är en fröjd att kunna se hur våra fina avkommor tar för sig av terrängen.

Med oss hade vi Donna, Delta med husse och matte, samt Ester med matte och husse. Och självklart min egen flock. Vädret hade vi också tur med, riporna var dock lite svåra men visst fick med med oss nån middag.
Vi fick även besök av en relativt orädd rävunge, söt som få men absolut inte så poppis bland settrarna. Tack o lov vill personligen inte ha en räv på tomten.

Bjuder på lite bilder.

Många myrar och toppar upp och ner.

Lite mat paus behövs

Vissa kan slappna av...

Fantastiska vyer

Mera vyer

På väg ner från toppen

Lilla rävungen som ville bli kompis med 9 settrar, tanken var inte ömsesidig.