tisdag 30 juni 2015

Friområdet klart

Som vanligt händer det grejer här på AvalonianS, det sista projektet inhägnad är nu klart.
Nästan 4 ha av varierad fauna med naturlig vattentäkt är inhägnat med viltstängsel, vi har 3 grindar 2 stora för fordon samt en liten persongrind.
Lovar att jag har glada hundar.
Jag och Akira tog en liten kättingtur idag, men jösses vad varmt det blev... 23,5 grader var i det varmaste laget. Blir nog till att förlägga turerna lite senare eller tidigare.

Tog även med Råttan till vårt lilla Tjarn Flyta så hon fick bada och simma lite.
Med andra ord en bra tisdag.

Hoppas ni haft en fin dag, bjuder på lite bilder av hägn och en bad bild.







tisdag 23 juni 2015

En midsommarsaga!

Vi hade vår AvaloninaS träff i vanlig ordning, blev väldigt lite bilder tagna under helgen. Men en bild kan ändå inte beskriva hur trevligt vi hade.
Vi har ätit gott, har lite tävlingar, skrattat och haft en underbar helg med goda vänner.

Foto Ewa-Karin Vy från boendet

Midsommarflickor

Mat o blöjbyte och glada skratt

En liten filmsnutt bjuder jag på, lite avancerad inkallningsövning ;)
Hoppas ni får en fin vecka.

måndag 15 juni 2015

SE UCH

Nu gratulerar jag A,B och D kullen vars mor nu har tilteln SE UCH J Mountaineer's Eya.
Hon knep det sista CK under helgen i Arvesund i NNFK's regi, som i vanlig ordning levererade en helg i positiv anda vädret till trots. Det var superhård konkurrens 8 jkl tikar, Eya fick excellent CK 5 Jkk, Extra Excellent 6 jkk. Och dessa två var äldsta och yngsta hundarna.
Innan ja åkte dit spenderade jag en kväll och dag på MFK's klubbhelg, på fredag kväll grillades och skålades runt om i stugorna, mycket trevligt. På lördagen var det utställning, en knall fin dag men väldigt varmt. Vilket "gamla damer lider av" tänker då på mej och Eya.
Resultat på lördag fick Eya Ecxellent 2 j/bkk, Extra VG 3 J/bkk.
Är ju så dum att jag drack inte tillräckligt under lördagen så jag mådde super dåligt, men som tur var kom jag iväg tidigt och kunde sova lite efter vägen som gick upp mot Östersund.
Väl framme på Scandic Syd tog jag en lång promenad med hundar, de fick lite mat även jag och vi gjorde en tidig natt.
Uppe med tuppen på söndag för att köra ner till Arvesund, kan säga som så att på lördag var det ca +24 grader, på söndag varnade bilen för frost +3 grader och regn. Men vad gör det när dagen slutade som den gjorde.
Är så glad över mina underbara vänner som hjälpt mej att få en såpass bra självförtroende i ringen att jag inte längre mår illa av nervositet.
Och eftersom jag hade två hundar i samma klass har jag också fått fin hjälp. Tomas Wiklund du har en guld stjärna i kanten, och tack för igår. Margareta Nord hjälpte mej i Säter tusen tack.

AvalonianS sponsrade även BIS finalen i NNFK Arvesund 1-4, Bis1 vann en bädd, 2-4 ett varsitt sittunderlag. 

Ha varit en intensiv helg med många mil i bilen, nu skall jag snart köra vidare söderut och jobba lite.
Ha nu en fin måndag, och jag bjuder på lite bilder.

I väntan på att gå in i ringen MFK Säter

Liggplats värdig GS Scandic Syd Östersund

Mountaineer's Eya SE UCH NNFK Arvesund

AvalonianS sponsring NNFK Arvesund

Bis 1-3 Tyvärr så försvann 4.an innan foto.

måndag 8 juni 2015

AvalonainS utökar för att bli ännu mer hund vänligt!

Ja sakta börjar jag repa mej efter den enorma besvikelse över att spendera en sommar utan valpar. Men det bästa sätta att bota hjärtesorg är att jobba hårt. Och det kan ingen påstå att jag inte gör!
Denna vecka är jag hemma och jobbar, välbehövligt. På fredag åker jag till Säter och skall ställa hund på lördag, efter det åker jag upp till Östersund. Ställer hund på söndag, åker hem igen för att åka ner till Slätten på måndag. Sedan är det vår årliga kennelträff under midsommar helgen.

Som sagt den som har timmar över får gärna sända över några till mej.

Vad händer här hemma då, ett stort hägn är på väg att ta form. Här kommer jag kunna har små mysiga skogsträningar, och jag kommer kunna erbjuda ekipage att släppa och träna sina hundar som de själva önskar med eller utan hjälp.

Jag kommer ta 50:- / timme och då nyttjar man själv marken som man önskar.
För de som vill träna med fågel kommer vi kunna sätta ut 3-4 st som de själva får träna mot under 1 timme detta kommer kosta 200:-
Vill man ha hjälp kommer det kosta 400:-/ timme.

Ni som kommer måste kunna visa upp giltigt vaccinations kort. Och vid grupp träffar skall din hund inte visa aggressivitet eller annat oönskat beteende.

Ca 200 stolpar och 1 km nät

Öppna gärden , skog och naturliga vatten täkter.
Kommer finnas fast fika plats för hussar och mattar, en appellplan finns. En liten utrustningslåda ifall minnet spelat ett spratt. Kommer innehålla apportbock, långlina, länk och koppel.
Så ta med en fika korg hunden och han en lugn skön stund tillsammans.

Välkomna


lördag 6 juni 2015

På ont och gott!

Ibland vill det inte riktigt som planerat, vår fina Akira har visat sig vara tom för valpar. Så det blir ingen sista kull på henne. Men hon har ju bidragit till rasen med sina två fina kullar. Och främst är det då E-kullen som visat framtassarna :) Men livet går vidare trist är det men bara att spotta i nävarna och se framåt.

Fick ett fantastiskt trevligt sms under veckan, tjejen som nu mera är ägare åt Mestur från Nole tog kontakt. Mycket trevligt. Är ju så att jag har några avkommor som är spridda över vårt land, även i Tyskland. Och även om jag själv nu inte längre är aktiv så bultar mitt hjärta fortfarande för dessa underbara Islandshästar. Och särskilt över mina egna små pärlor.

Och sommar har jag också haft EN dag, men då hann jag faktiskt klippa gräsmattan HELA och plantera lite blommor. Men nu är sommaren över för denna gång, och jag välkomnar det gråa trista regnet igen!

Idag är det också vår nationaldag, en dag då vi faktiskt SKALL vara stolta över vårt land och flagga. Om det är något som gör mej oerhört upprörd är detta eviga tjat om att den svenska flaggan är rasistisk. Här har vi mycket att lära av våra grannar Norge, var stolta över det land vi har och vår fina flagga. Och ni som blir provocerade av detta ni kanske bör fundera på varför? Och hur ni kan lära er uppskatta vårt land och vår flagga. Och ni som använder vår fina flagga för att trycka ner andra, ni förtjänar en spark i rumpan.

Ha nu en helt underbar nationaldag, bjuder på en låt dagen till ära.