tisdag 31 mars 2015

Snabba vändningar!

Nu närmar det sig påsk och våren börjar ta fart, förra veckan var jag på slätten och där grönskar det.
Riktigt så långt fram har vi inte kommit här hemma.

I morgon skall jag på en lite road trip med sommargästerna :) skall visa fram baggetorsdagen i all sin prakt! Om det någon gång råder totalt kaos och hysteri så är det denna dag. På vissa gränsfarare försvinner allt som har med vett och förnuft bort. Men det är ett skådespel värt att se, så länge som man själv slipper handla.

Och vett och förnuft är ju faktiskt generellt en brist vara, vilket ännu en gång blivit bevisat.

I går gjorde jag två saker jag avskyr, tandläkaren och bilprovningen!
Har tandläkarskräck men min underbara tandläkare skötte sig nu en gång. Och jag åkte därifrån nöjd och glad.

Bilprovningen var en annan fråga, men tror och hoppas att uslingen till besiktningsman lärde sig att man uttrycker sig inte hur som helst! Om det är något jag går igång på så är det när någon talar till mej som om jag vore ett barn! Tror inte han räknat med att bli såpass verbalt tillplattad.
Och tack vare den incidensen avreagerade jag mej genom en helt underbar träningstur. Vilket är den bästa medicin att använda.

Ännu en gång visar det sig att "Åsnor känns igen på öronen och den dumme på sitt tal"

Men nu drar jag ett streck över de dumheter jag hört i det sista och laddar för en fin påsk helg med vänner och ännu mer vänner.

Hoppas ni alla får en underbar påsk, det skall vi ha :)






måndag 23 mars 2015

Ny vecka!

Och vart tar tiden vägen, nu är det snart påsk!
Hade tänkt åka upp till stugan och njuta i påskveckan, men planerna ändrades. Ingen fara på taket utan jag åker upp efter min utbildning. Och det kan ju vara nog så bra, lär vara helt slut inget dåligt schema vi kommer ha på kursen.
Idag beger jag mej söderut, till helgen kanske jag får ta mej en tur västerut... Men det vet jag mer om då.

Har legat i lite i träning också, är så kul att se de unga tjejerna som verkligen jobbar på kanon när vi är ute. Extra är helt magisk, hon fick prova kättingen första gången i lördags. Vi tog ca 3 km och det bekom henne inte. Så igår i kylan tog jag med henne på drygt 6 km, gick som om det vore en pinne i pälsen istället för 1,7 kg kätting.

Är otroligt glad över att han mina hundar som gör att det blir så mycket roligare att komma ut och träna, och när vädret är fint gör det inte särskilt ont heller ;)

Jag har även pysslat lite under helgen, har fått in lite nya färger på halsband och foder.

Bjuder på lite bilder.


Nya färger på band  och foder gul, pastell rosa, pastellgrön.

Och självklart skall Extra ha lite nytt!

Och en ny matchande väst!
Hoppas ni får en fin vecka.

fredag 20 mars 2015

Nu får naglarna växa en stund!

Nu är min jobb period tillbaka i normalt läge. Men mycket har hänt och det har varit lite mycket intryck att sortera och landa i. Mycket glädje framför allt.
Efter att vi fick svar på Extras HD röntgen som var A, bokade jag tid för blodprovstagning så vi kunde testa henne för CCA och PRA.

Vi fick först svaret på CCA och där är hon FRI :) Jippie
Sedan var JE iväg till Sälen och hon fick som står i tidigare inlägg super fin kritik, på söndagen visade hon vart skåpet skulle stå och klippte till med ett 1 UKL vilket var helt fantastiskt kul. Glädjen över det har varit stort.
Under denna vecka kom även svaret på hennes PRA och visst är hon FRI, underbart. Nu kavlar vi upp armarna och ställer om siktet mot nya mål.

Kommer jobba som en galning under sommaren så att hösten kan ägnas åt att åka på jaktprov och jakt, för Extra skall upp i Ökl och Angel skall ställas i ukl. Känns skönt att veta vad man skall göra....

Ett litet skryt inlägg, men det må vara hänt.
Ha nu en underbar helg.




söndag 15 mars 2015

Nagelbitandet fortskrider.

Idag är jag äntligen ledig en hel dag, välkommet då jag jobbat sedan förra lördagen.
Denna helgen är Extra på jaktprov i Sälen, igår fick hon översvallande fin kritik tyvärr ingen fågel i hennes släpp. Men så är det en skopa tur behövs också.
Idag har hon även start så nagelbitandet fortsätter, finns inte ord över hur glad jag är över att vi köpte tillbaka denna fantastiska diamant. Hon har allt som vi vill ha i våra hundar, viltfinnarförmåga, fart stil, en enorm motor att hon också är grymt snygg gör det inte sämre ;)

Hon är faktiskt snäppet bättre än sin mamma var i den åldern.

Idag skall jag njuta av min lediga dag, för i morgon är det allvar igen, då jag jobbar inom kommun.

Är så mycket kul som händer framöver, jag skall till Jönköping på kurs. Skall läsa in steg 2 för jägareförbundet, problemhund hantering.  Mycket spännande vill jag lova!

Angel har verkligen tagit steget att bli en fantastisk kättingdragare. Än så kör vi den korta rundan, men räknar att vi snart kan utöka till den längre turen, hon är stark denna lilla tjej. Fast idag får hon nöja sig med den korta, för Akira skall få den långa idag, vilket innebär att matte får sig en genomkörare.
Behövs efter så mycket jobbande.

Och för alla er som såg mellon igår, vinnarlåtern är super bra, men tyvärr ett plagiat.

Den är en kopia av Davis Guettas Lover of the sun.
Som en extra bonus bjuder jag på båda låtarna så får ni själva bedöma.

Ha nu en fin söndag





torsdag 12 mars 2015

Grattis Mikaela

Idag var det dags! årets första kättingtur.
Och även Angels första, var riktigt skönt. Dock är formen helt kass, kan ju bero på flunsor senaste tidens flunsor.
Hur det gick för Angel att dra, över förväntan. Hon tyckte det var lite konstigt men gick så fint så. tror att hon kommer tackla det ännu bättre när vi ökar farten. Men innan dess måste mattes form bli lite bättre.


Har varit och jobbat på slätten under veckan, och resten av veckan är jag på kommunen. Så det blir en vecka som går i jobb.

Har också anmält till lite jaktprov, och så har vi fått lite positiva provsvar. Akira och Extra är CCA Fria :) Känns helt underbart.

Igår fyllde även Avalonian's A-kull 7 år och det firades med lite pompa o ståt.
Akira fick sträcka ut på Slätten och gjorde en super fin markering på en hare.



Idag är det dotterns tur att fylla år tänkt att det var 23 år sedan... Vart tar tiden vägen?

Grattis älskade Mikaela


Bjuder på en låt för dej mitt hjärta...

torsdag 5 mars 2015

Kursdatum

Nu har jag lite kursdatum klara inför vår/sommar.


Kennelträffen är midsommarhelgen som vanligt!
19-21 Juni



Valpkurs 4-9 månaderStart torsdag 21/5 2 timmar per träff avslut 18/6
Vi kommer lägga fokus på socialisering, hantering, lek och vardagslydnad.
Pris 1800:- Tid 18-20
Fortsättningskurs 9-.. månaderStart söndag 24/5 3 timmar per träff avslut 21/6
Här kommer vi jobba hundarna aktivt för att få en trygg följsam hund,
vi kommer jobba med störningar och kommandon.  Sitt, stanna, fot, linförighet.
Pris 2000:- Tid 15-18
Anmälan helene@dernole.se
Apportkurs
Eventuellt i Juli
Rödvit träning i samband med Sunne jaktmässa och utställning helgen 31 juli-2 aug. Fredagen den 31/7 Annordnar Sunne jaktmässa utställning i samarbete med SISK för raserna i grupp 7. Här kommer även Älghundsklubben och Stövarklubben arrangera detsamma, vilket innebär att det kommer handla mycket om hund då våra jakthundsraser. Det som är lite kul är att i år 2015 firar Irländsk röd vit setter 30 år som ras i Sverige. Vilket kommer uppmärksammas under dagen. Vore väldigt kul om vi kunde bli många röd/vita representanter. På lördag fortsätter mässan och här finns mycket att se, köpa och lyssna på. Under söndag kommer lydnadsträning kunna erbjudas. Hos AvalonianS detta ligger ca 2,5-3 mil från Sunne jaktmässa i Mangskog. Här finns tillgång till boende 10 bäddar, och är diplomerad instruktör. En träningsdag där vi lägger fokus på linföring, sitt, sitt på avstånd med provokation ect. Boendet är tillgängligt hela helgen för den/de som önskar. Tänk på att boka i tid då antal bäddar är begränsat. Här finns också möjligheter att ställa upp husvagn/husbil. Bäddarna är 3 dubbelsängar 4 enkelsängar av hög kvalitet. Gott om utrymme för att rasta hund. Pris boende 175:-/bädd/natt Träningsdag 1200:- / ekipage inkl. enklare lunch och eftermiddagsfika. (max 12) Mer information om AvalonianS www.dernole.se
Anmälan är bindande och görs 30/6 till helene@dernole.se 0702-458839
Weekend kurser de datumen håller jag på en liten stund.
Vi kommer även ha en skogskurs i augusti.
Väl mött

tisdag 3 mars 2015

Vilken start!

Ja jag måste verkligen säga att 2015 börjat redigt bra! Känns som om jag inte varit annat än sjuk..
Först maginfluensa som jag ALDRIG tidigare haft "urk", och nu är jag på väg ur dimmorna från vanlig flunsa. Men skall man så skall man, nu kan jag hoppas att jag slipper resten av året.

Vad händer på fronten då? Ja det är lite förberedelser inför våren/sommaren. Vi kommer förhoppningsvis ha en fin liten valpkull så småningom. Jag kommer förhoppningsvis åka på en utbildning för att lära mer. Förbereder mej inför sommarens mässor, och kurser.

Fast just nu är jag inne i jobbperiod, vilket innebär att jag för tillfället jobbar väldigt mycket. Men det är kul och belöningen är ju pengar in! Vilket absolut inte är fel.

Nu skall jag ta tag i lite mer tvätt innan det är dags att fixa mej i ordning för ytterligare en kvällstur på jobb.

Hoppas att ni slipper flunsor och annat otyg, och ha en fin dag.

Ps glöm inte att