måndag 26 januari 2015

Obeskrivlig glädje!

Förra veckan jobbade jag inom kommunen, hade blivit bokat på riktigt sköna go turer. Fast den ena dagen blev lite längre än planerat. Men vad gör det när jag har så trevligt. På fredag var jag ledig och skulle uträtta en hel del, skulle ordna med avmaskning inför utställningen i Raufoss, åka en sväng till Karlstad, och framför allt umgås med våra "sommargäster" rättare sagt de som byggt stuga hos oss.

Jag hann med avmaskning, och jag kom till Karlstad hann med två prylar på listan, sedan avbröt jag och åkte hem. Har jobbat inom vården i 16 år har aldrig haft magsjuka, nu däckade jag totalt. Då fick jag ändå en lindrig version, fast den gick mer över till ordinär flunsa. Med andra ord blev det inte som planerat.

Men som jag skrev fick jag uträttat något, och efter många år har jag nu investerat i nya fjäll skidor. Har varit mycket nöjd med de jag har men eftersom de har stålkanter så blev beslutet att ändå byta ut dem.
Nya fina Fjällskidor med en setter på ;)
Hela helgen har gått som i en dimma, på lördag eftermiddag for hela kånkarången utom jag iväg till Gövik. För på söndag ( igår) skulle vi delta på hundutställningen i Raufoss. Här skulle Exta få göra debut i bruks/jaktklass, hade samlat ett glatt gäng valpköpare och hade verkligen sett fram mot detta.

Men att bli sjuk kan ingen påverka inte ens jag (ironi).

Men det kanske var lite tur i oturen det vet vi inte men resultaten blev helt fantastiska. AvalonianS vann alla klasser vi deltog i. Bara det är ett rekord i sig men att också utställningens yngsta deltagande tik i bruksklass vann denna är också mycket häftigt.

Avalonian's Eiko ställde i juniorklass med resultat, Excellent och blev 1 junkk, fick CK och slutade som 2 bästa hane 17 månader gammal.
Avalonian's Etna ställde i juniorklass med resultat, Excellent och blev 1 junkk.
17 månader gammal.
Avalonian's Delta gjorde debut i Öppenklass ( AK) med resultat Excellent och blev 1 akk
2,5 år gammal.
Avalonian's Beisla ställde i Bruks/jaktklass med resultat. Excellent och blev 4 b/jkk Ck och 4 bästa tik. 5 år gammal
Avalonian's Extra gjorde debut i Bruks/jaktklass med resultat. Excellent och blev 1 b/jkk Ck och 1 bästa tik CERT och slutade som BIM. 17 månader gammal.

AvalonianS deltog även i uppfödargrupp, även här gick det strålande Excellent med HP och slutade som Bästa uppfödargrupp.
Avalonian's Eiko

Avalonian's Extra's rosetter


En fin vas och fin rosetter till Avalonian's som uppfödare

Men att ligga hemma sjuk och inte har full kontroll, var nog värre än att vara på plats. Mitt kontrollbehov fick verkligen jobba på distans, men hade suverän uppdatering från plats så det förlöp kontrollerat ändå.
Sedan fick jag även hem det jag längtat länge efter. Min fina hemstickade mössa som en hundbekants mamma stickat. Och den var exakt så fin som jag misstänkte att den skulle vara.

Nu går jag inte att missa :)
Nu önskar jag er en fin måndag, själv skall jag fortsätta att jobba på att mota bort lite feber.
Men bjuder på en låt bara för allt också :)


tisdag 20 januari 2015

Gammal är älst :)

Idag har Svenska Gordonsetter klubbens VP för 2014 offentliggjorts.

Har aldrig brytt mej om att skicka in något under alla år men eftersom jag valde att damma av Eya under året tyckte jag att det var lite kul att skicka in hennes fina utställningsresultat.

Det finns vissa kriterier som skall uppfyllas och det är minst 21 poäng, en färsk jaktprovsmerit, eller en tidigare merit. Eya fick 1 AK i 2011 vilket innebär att hon inte har någon färsk jaktprovspremie. Men med sina drygt 8 år och hamna med på listan gör mej lite stolt.

Nu är det ett nytt år och det skall bli spännande att se hur det artar sig.

Ett stort grattis till övriga VP:are, och framför allt till Kristina och Zettertjärns. Ett stort grattis ännu en gång.

SGSK:s VP till Årets Utställningshund:
1. Zettertjärns Qaramella – Kristina Edh (21 p, lika jpr merit)
och
1. Zettertjärns Nikez – Kristina Edh och Fredrik Ohlsson (21 p, lika jprmerit)
2. Kvannildalens Izadora – Wanda Elaisson (21 p, lägre jpr merit)
3. Mountaineers Eya – Helene Stensby (21 p,ingen jpr merit 2014)

Ha nu en fin dag!
Eya

fredag 9 januari 2015

Lite funderingar i dagens trista varg beslut!



Idag skulle vargjakten starta, men i sista stund ändrades detta av en handfull människor. Börjar faktiskt bli lite trött på att demokratiska beslut rivs upp. Varför skall vi ha en demokrati? När det ändå är en handfull balkongromantiker som kverulerar emot.
Har läst många olika reaktioner, som att "är man så dum att man släpper ut sin hund i skogen får man skylla sig själv" hoppas att jag kan få en bruksanvisning i hur jag som nu bor i skogen skall gå tillväga för att inte släppa ut mina hundar...
Och den stående klassikern att jägarna vill behålla alla älgar själva... så att jägarna får döda. Klart att det är så... (ironi)
Om nu inte jägarna håller ner stammen, kommer skogsindustrin förlora mängder av pengar vilket leder till att vi måste importera virke, vart hamnar vi då i den gröna politiken? Vägarna kommer bli osäkra och fler viltolyckor sker. Naturen har också knep för att självreducera, vilket innebär sjukdomar, lidande för djuren. Hur ställer sig djuraktivister till det? Åker de ut och medicinerar? För jag såg inte många av dem hjälpa skabbräven...

Nä hur vi än vänder och vrir är ändan bak. Jag har inte alla fakta angående vargen eller vårt övriga vilt. Men jag uppskattar inte vargens angrepp mot våra tamdjur, vargen dödar inte för att äta allt den dödar. Den dödar för dödandet skull. Det gjorde även Ted Bundy och han fick dödsstraff!

Och i Sverige dömt man hårdare om man skadar en varg än en människa, så någonstans har det blivit fel.

Nåja, livet går vidare, men nog önskar jag förvaltningsrätten åt pipsvängen...

Ha nu en bra dag!

onsdag 7 januari 2015

Kista mässan

Ja då har 4 dagars mässan i Kista avklarats. Har varit några intensiva dagar, på olika sätt. Har fått möjlighet till en inblick i sporter som jag själv har lite kunskap om. Agility och rallylydnad. Mycket intressant och givande. Är väldigt spännande att se hur de jobbar med sina hundar. Fick även se hur en blandis utställning går till.
FitDog sponsrade både agilityn och rallylydnaden, och man märkte tydligt intresset för våra produkter ökade i takt med ju högre klasser det tävlades i. Är ju faktiskt lite så att ju högre upp ju mer krävs och då ökar även medvetenheten hos hundägaren.

Fitdog är ett godkänt preparat inom FCI och är ej klassat som doping. Det finns att köpa hos endera via webshop eller hos oss.

Energi att ge före och under tävling eller träning.

Återhämtning att ge efter tävling eller träning.
 Övrigt så är butiken fulldaddad med våra fina produkter så ni som behöver uppdatera er inför vårens prov och tävlingar passa på med era beställningar.


Hoppas ni får en fin dag.

torsdag 1 januari 2015

God fortsättning på 2015

Nu är ett 2014 lagt till handlingarna, och ett nytt spännande 2015 står redo att fyllas.

Vi har haft ett fantastiskt avslut med goda vänner och familj. Nu blickar jag mot årets första utmaning, redan i morgon styr jag kosan mot Kista och årets upplaga av husdjursmässan.

Känns som att 2015 kommer bli AvalonianS år, vi skall försöka jaga mer, tävla mer och framförallt njuta av hundarna, och våra härliga vänner.

Jag har har inga löften mer än att ta vara på varje dag, och göra mitt bästa. Vill fylla 2015 med positiva människor, vill vara stolt över det jag åstadkommer och fortsätta glädjas över varje steg som leder framåt.

Jag skall försöka vara mer gränssättande och lita ännu mer på min intuition.

Nu hoppas jag att många kommer och besöker vår monter i Kista för lite hundprat.
För att se alla utställare och få information om alla aktiviteter som sker under 4 dagar, följ länken
>>>> 

Ha nu en underbar fortsättning på ett nytt år

En bild från Valdres med 6 Avalonier och en Margården
Måste även passa på att bjuda på en låt...