söndag 30 november 2014

Glädje!

Tänk vad en vecka med lite kyligare väder gör. Humöret blir bättre, lite mindre städande och dagarna blir lite ljusare. Denna vecka har jag mer eller mindre haft en jojo känsla, tycker jag har hunnit med en hel del både jobbmässigt och symässigt. Håller på att fixa ett litet lager inför Kisa 3-6 januari, har jobbat kväll inom kommunen. I torsdags var jag på ett helt nyöppnat boende, super trevligt. härlig personal och goa boenden. Hoppas på att komma tillbaka snart igen.

Denna vecka beger jag mej söderut igen, som sagt jag är lite av en jojo ( upp och ner, hit och dit )

Igår fick vi även besök av Avalonian's Etna "Ester" nästan så vi försökte behålla henne. Hon är en mini Akira, samma sätt, uttryck och den genuina vänlighet och utseende. Att hon även är otroligt lydig och duktig, gjorde att vi blev riktigt imponerade. Hon var här för att även prova på att ta ett apportbevis, vilket hon klarade av med bravur. Så E-kullen har visat sig gå bra i utställningsringen, och på jaktprov och som apportörer.

Idag börjar även advent, ( vart har tiden tagit vägen ) med andra ord är julen i antågande och även så ett nytt år.

Hoppas ni får en fin första advent, själv skall jag jobba lite och även hinna med en shopping tur.

Bjuder självklart på ett par bilder av skönheten "Ester"









tisdag 25 november 2014

Tror inte mina ögon...

Men antagligen kände kroppen på sig att något var på gång, kl 0450 ansåg kroppen att det var dags att vakna. Men jag valde att ligga och dra mej en stund, då jag skall jobba kvällen i kväll.

Vad var det nu mina ögon sett? Jo morgondis med rimfrost och SOL!!! Den där runda gula saken som varit spårlöst försvunnen en stund. Känns riktigt härligt att se ljus och känna lite kyla, istället för grått trist blötväder.

Bjuder på lite bilder från i morse, är så skönt att kunna låta dem löpa fritt på markerna.

Härliga färger

Extra i full fart

Så vackert!
 Var även in och pratade lite med våra fasaner, de är också otroligt vackra. Full fjädrade med långa fina stjärtfjädrar. Skönt att se att de trivs så bra hos oss.


Har även fått hem mina pennor och visitkort, är supernöjd över hur fina de blev. Var nöjd med mina gamla men då de var lite out of date, passade det bra att få nya inför 2015 års äventyr...
Pennan är superskön att skriva med, och nu kommer även färgerna att matcha ihop med övriga små detaljer. Tillhör dem som beställer från VistaPrint, bra service, snabbt, prisvärt och bra kvalitet. Mycket nöjd med dem.



Hoppas ni alla får en underbar dag.

torsdag 20 november 2014

Tårar!

Att vara uppfödare kantas av både glädje och sorg, oro och tillfredsställelse. När vi valde att ta vår första kull som Avalonian's valde vi mellan olika hanar, men efter hjälp från våra på den tiden underbara norska vänner i NGK och Arne kom vi fram till att använda en liten hane som hade de egenskaper vi ville ha in i vår fortsatta avelsmaterial.
Den hanen hette Buhammarens Stegg som efter ett fantastiskt liv somnade in i söndags. Denna glada energiska hund som tillsammans med Mountaineers Eya gav oss A-kullen.
Denna kull som vi själva har Avalonian's Akira och Steggs familj valde en fin hane Aragon "Storm" som det jagats mycket över. Hela kullen är fantastiska jakthundar och trevliga familjemedlemmar. I vår fann vi en av kull syskonen ute på Blocket hos en hundförmedling. Avalonian's Argo "Dallas" vi hade några hjärtskärande dygn innan vi lyckades få honom upp till Värmland, för att sedan förenas med sin pappa Stegg och bror Storm. Här fick han ett nytt namn "Kuling" han blev av med sin övervikt och började formas till en jakthund. Han blev snabbt en kär familjemedlem och barnen i familjen och Kuling fann varandra och vissa rädslor han haft blev borta, iom ett ökat självförtroende och motion.

Igår kväll fick jag ett sorgligt besked, Avalonian's Argo "Dallas" "Kuling" blev påkörd på riksväg 3 och tyvärr var hans skador så omfattande att han fick somna in.

Familjen är förkrossad i sorg, och vi likaså. Denna speciella kille som stal mitt hjärta som liten valp,  han fick sitt namn Argo som en hyllning till min i barndoms största kärlek min schäfer Argo. Nu får de träffas i Nangijala två hundar som ryckts från oss allt för tidigt. Vissa har ett större syfte än att vara kvar hos oss.

Ett kanske rörigt inlägg men sorgen tar över....

H en fin dag

Familje bild, fv Aragon "Storm", Stegg, Akira, Argo "Kuling", Eya

Otroligt vackra Argo "Kuling"

söndag 16 november 2014

Glad uppfödare!

Idag är jag en mycket glad uppfödare till min E-kull. Samtidigt vill jag passa på att påminna er andra om att anmäla er och visa upp era hundar.

Fick rapport om att Avalonian's Eiko deltog på Norskvinnarutställning i Lilleström i dag, han fick exc junkl, och blev 3 junkk av totalt 5 juniorer. Detta är mycket bra husse Björnar skall vara stolt som förde honom till den fina placeringen.
Ekio är efter Avalonian's Akira och Åens II Yes. denna kull som inte bara är vackra utan är fantastiska jakthundar.


Och jag misstänker att vi snart har en godkänd apportör i kullen också. Då Avalonian's Etna " Ester" verkligen fattat vad apport innebär.


Ha nu en fin söndag.

fredag 14 november 2014

Förändring och uppfräschning.

Var länge sedan jag ändrade mitt utseende på bloggen, men ansåg att det är på tiden.
Hoppas att ni kommer gilla det.

Idag har jag bestämt mej för att ha en lugn dag, blir en liten tur in till Karlstad i eftermiddag. Kommer jobba hela helgen med att sy, så då vill jag kunna njuta av denna dag.
Väder är något som jag inte kan påverka, men nu tycker jag att det är väldigt trist. Längtar efter minus så marken fryser, och gärna snö. Ogillar detta grådisiga fuktiga väder vi nu har.

Inser att jag även har glömt att gratulera C-kullen... Skäms på mej! Denna lilla kull på endast tre individer, Tyvärr så har vi ingen kontakt med ägarna till valparna, men jag utgår från att de har det bra. Kan inte bjuda på någon bild av någon heller, är smärtsamt som uppfödare men heller inget jag kan påverka.
Men en liten glädjande nyhet, är att Avalonian's Cia ställdes på utställning 29 maj i Hadeland Glassbruk och fick ett super fint resultat. Exc AK, 1 AKK. Hon är också hd fri med A.

Hon var vacker redan som valp.
Hennes bror Caliber har också A höfter, ed 0 ögon UA.

Även Caliber var en sötnos
Men en liten försenad födelsedags hälsning vill jag ändå ge dessa underbara valpar, som gav oss de mest fantastiska 8 veckor av sina liv.  Dessa valpar är efter Avalonian's Akira och Finnvola's Birk

Ha nu en underbar fredag.

torsdag 13 november 2014

Glädje och nyheter!

Är så glad för i måndags damp det ned, intyget som bevisar att AvalonianS nu är en godkänd anläggning i både SKK samt Länstyrelsens ögon. Inte utan att jag blir lite stolt. Kommer presentera en ny sida här på bloggen framöver.


Sedan har jag även lite produktnyheter. Har själv letat efter något smidigt ljus att ha på hundarna när jag är ute i mörkret. Men gillar inte det som hänger och dinglar, och inte vill jag ha på ett helt halsband. Och sedan skall det vara så att jag även kan välja om det skall blinka eller vara ett fast sken, tänk på att vi som har lätt för att få migrän inte skall ha blinkande ljus!

Nu har jag hittat dessa otroligt smidiga mjuka och lätta lampor som du enkelt kan fästa på halsband, koppel eller på barnens ryggsäck. Och de lyser riktigt bra!
För mer information och beställning gå in till webbutiken. >>>

Har även fixat en special beställning som skall till Danmark, denna gång är det två dvärgtaxar som skall utsmyckas i AvalonianS fina halsband.


Nu skall jag ta och fixa lite fler eftersökskoppel. Är du nyfiken över dessa hör gärna av dej.
Men först och främst ha nu en fin torsdag.

måndag 10 november 2014

Styggo till snyggo!

Vi har ett rum som är till våra hundar, i sitt rum har dom plats för stor sköna bäddar en stor bur som alltid står öppen om någon vill vara för sig själv. Eftersom det även är den plats som valparna föds och lever rövare i sina första 8 veckor, slits det och blir fult. Då ytterdörren var röd så blev det en röd laserat halvpanel och en vit vägg, som jag målade om i en nougat nyans för några år sedan. Rummet var slitet fult och trist, så i lördags när jag och sonen var i Karlstad fick han möjlighet att välja färgerna. Och igår rev vi ut allt och vi målade och fixade, och nu har vi ett helt nytt rum.
Blev super fräscht, och dörren målade jag grå som panelen, nu är det bara lite rosetter som skall upp. Sedan så skall det upp två hundporträtt till på flocken som nu ser lite annorlunda ut.

Även i köket håller vi på, där skall vi äntligen fixa till vid köksspisen, det har varit en murad klump med spiskåpa. Den slukar mycket ljus och tar mycket plats, så medans jag och sonen gjorde fint revs det inifrån köket. Men det kommer bli fint i slutändan.

Rivning bye bye smiley

Bedrövelse innan ny/återuppbyggande

Fräscht, med ängel som vakar över flocken från fönstret.

Akira trisvs gött

Wall of fame
 Max, Eya, Akira, Buffy, Yes

Innan gammal bild
Nu blir det en hel dag fram för symaskinen och tvättmaskinen, fattar inte hur det kan bli så mycket tvätt??? Den andra maskinen är bara kul att ha framför sig! Nåja en sund dag med nöja och tråk blandat. Båda leder till ett härligt resultat av tillfredsställelse.
Ha nu en underbar måndag.

söndag 9 november 2014

Kul insättning!

Nu har ytterligare en vecka passerat, tänk vad tiden går fort! Nu har mer eller mindre jul rushen börjat för köpmännen.
Idag kommer jag och sonen påbörja projekt hundrum, skall bli kul med en liten ansiktslyftning.

Annat kul är att vi har fått lov att sätta in 1000:- till Bröstcancer fonden! Tack till våra kunder.
Lite kul att få ge till ett bra syfte, inför nästa år vore det kul att kunna dubbla insättningen.

Och idag vill jag även uppmärksamma papporna! Grattis på er dag.

Ett extra stort grattis till min egen goa pappa!


Ha nu en fin dag, bjuder på en låt som jag vet att du gillar.


måndag 3 november 2014

Enköping tur o retur!

Denna veckan har jag jobbat som usk:a för Arvika kommun, roligt och stimulerande fartfyllt. Lite kul att jag som vikarie fick lära hur man byter stomi :)
I lördags åkte vi till Enköping, vi besökte våra goda vänner och valpköpare. blev bjudna på mycket god mat och dryck, en fin uppladdning inför söndagens jaktprov. Tusen tack underbara ni!

Väl på Långtora och Amir Sand´s fina anläggning var det dags för årets sista prov för småttisarna. Tyvärr fick inte Angel start, surt som sjutton men men. Extra jobbade på bra och gick i fina slag, i första släppet, gick hon upp i tätt sly och när hon kom ner igen hade hon en rapphöna i munnen... som hon avlämnade till husse. Domaren fick på så sätt en apport fågel då han glömt det :) hon fick totalt tre släpp och dagen avslutades halv tre. Två fina pristagare fick vi i vårt parti ett 2 ukl och en 1ökl hp, Grattis till er och även grattis till championatet.

Nästa helg skall Akira starta två dagar i skog, nu laddar vi om. Akira och Extra skall följa med mej ner till slätten och få springa på de enorma fälten så ångan håller i sig. Så denna veckan blir det ekonomi jobb som skall utföras.

Och en annan glad nyhet är att den nya prototyp som jag gjorde är mycket väl godkänd.
Det är en eftersöks lina, Ett brett mag/axelfäste, 30 cm elastisk del, 7 st förkortningsringar, reflexdetaljer, närmare 9m långt, ca 180 cm uppkortat, kraftig karbinhake där alla ringar får plats. Fluorescerandefärg

" Jag använde spårlinan inatt för första gången i skarpt läge. Jag är mer än kanon nöjd. Funkade kanon hur smidigt som helst när man kom fram till djuret var det bara att dra in hunden och koppla och sedan skjuta rådjuret." 



Gissa om det värmer mitt hjärta :) Och för er som anser att dödande av vilt är oförlåtligt vill jag bara tillägga, att en stor del av eftersök är på trafikskadat vilt. Och är en viktig uppgift som jägarna utför. Och för att bli eftersöks jägare krävs utbildning och det är på uppdrag från polisen.
Och att jag fått chansen att producera något som kan underlätta för våra jägare får mej att sträcka lite extra på ryggen. 

Nu skall jag ta och packa för en vecka söder ut.
Ha en fin dag där ute.