söndag 26 oktober 2014

Ett uppskattat besök.

När jag kom hem från Skaraborg i fredags, var det bara att packa ur och i klä mej rollen som usk:a blev en lång arbetsdag.
På fredag kom även dottern hem, och hon kommer vara hos oss till på onsdag. Rätt mysigt att ha hela familjen samlad... Eller rättare sagt delar av dem, JE åkte till Island i morse och kommer hem???
Denna vecka har jag hemma vecka, kommer jobba lite för kommunen och även fixa till en specialare.
"Hundkomfort" har lagt in en specialbeställning på en lina, så jag håller på att tillverka prototyp så att de får prova ut den. Skall bli spännande och det kan bli ett bra verktyg inom eftersöket, så att hund och förare kan jobba säkert.

Kvällen lär gå åt till att packa och mala älgkött, inte för att det blev stora mängder älg men något kilo extra i frysen blir det nog.

Men innan dess skall jag på en liten roadtrip, och skall få avnjuta en god middag som goaste Mikaela skall bjuda på.

det bästa med denna helgen är ju att vi faktiskt också går tillbaka till den riktiga tiden. Underbart nu är ordningen återställd.

Är också glad över att kunna presentera en bild på ett team som blivit sponsrat med vår fina presenning!

Snyggt team rosa 


Ha nu en underbar söndag!

lördag 18 oktober 2014

Veckoblogg?

Känns lite så, att det blir ett inlägg i veckan...Lite fattigt tyvärr men bättre än inget.
Tiden forsar fram och dygnet saknar några timmar. Men det kommer nog lugna sig lite, eller inte. Denna vecka har jag gjort något som faktiskt fick mej att må lite dåligt, jag har sagt NEJ. Och jag är en person som har oerhört svårt för det. Men för en gång skull satte jag mej själv främst ( med god hjälp av familj och vänner.) Och nu i efterhand känns det rätt okej.

Skall berätta lite om gårdagen och lite skryt!
Avalonian's Eskil och hans matte kom på besök igår, så vi tog oss en lång promenad i skogen. Och han har verkligen växt på sig och blivit en hane. Kraftfull och vacker.


E: Åens II Yes U: Avalonian's Akira
Mina föräldrar var också på besök, de har varit ute i husbilen i fyra veckor och campat runt om i Tyskland, Frankrike, De har haft en super härlig långtur i husbilen. Är sånt som gör mej så glad nu när de blivit pensionärer, att de njuter livet. De fick igår äta sin första middag med ripa, och hade pappa kunnat äta benen hade nog även de slunkit ner :) Tror de tyckte om det minsann!
Hur tillagade jag med?
Helstekte dem i en gjutjärnsgryta, Himalayasalt och peppar Svart/vit ca 150 grader i ca 1 timme. Sås spadet från grytan redde jag upp och sedan kantareller och grädde samt lite soya. Kokta potatis, Blancherade haricoverts och brysselkål. Mumma var det!

Några som också kan njuta av goda rip middagar är vår yngsta valpköpare han är 13 år och hans jaktkamrat är Avalonian's En-Aiki nu 15 månader. Vilket team de är, och det kommer bli fantastiskt att få följa dessa två framöver. Grattis och tack för att ni tar så bra hand om En-Aiki.

En underbar bild i en fantastisk miljö.



Hoppas ni får en underbar lördag, bjuder på en låt också!

Ages and Ages med "Do the right thing" en text som  inte kan vara mer aktuell!


söndag 12 oktober 2014

Syd till Nord

Ja nu börjar även denna vecka lida mot sitt slut. Denna vecka har varit innehållsrik och en härlig mix av arbete och nöje. Även glädje och sorg, glädje att vi kommer börja året med något mycket spännande och sorg över att Åens XL Santa "Bella" till våra underbara vänner lämnat oss. Hon lever som tur är vidare i sina avkommor och barnbarn. Där vi själva har vår fantastiska Avalonian's Extra som Bella är farmor till.

Veckans arbete i syd flöt på riktigt bra och lilla Angie var med och styrde upp lite. Är så härligt att kunna ha med hundarna när jag åker på jobb. Nu har ju hon varit ensambarn i nån vecka så lite uttråkad började hon bli. Men med tanke på ytorna för henne att springa på så har hon fått mycket spring i benen.
Angie som produkt kontrollant

Montörsmatta i rosa för jämställdheten :)

Och de härliga fälten att sträcka ut på
Väl hemma var det bara att packa om och styra färden norrut, mot paradiset. Denna gång följde även sonen med vilket är extra kul. En fin jakt dag hade vi igår. Idag blir det en riktig latardag med stugmys på hög nivå. Men det är också njutningsfullt i en regndag som denna.
Men gårdagen innehåll fint väder och många fina situationer.

Sonen med sitt vapen Canon D7 :)

En lite pausvy

Angie trivs väldigt bra även på fjället

En fin dag mot sitt slut.
Ha nu en fin söndag.

söndag 5 oktober 2014

Djurlivsmässan!

Då börjar jag lägga helgen till handlingarna. Helgens mässa var mycket trevlig, härliga kontakter som knutits och många skratt blev det.
Och det är otroligt kul att så många uppskattar mina produkter, för min del är det viktigt att inte hamna i en nisch utan vill se mina produkter användas av alla. Och fick igår en mycket spännande fråga, och självklart kommer jag hjälpa till om jag får chansen. 

Fanns många roliga utställare av det mer udda slaget, mitt emot vår monter hade vi Sveriges vackraste mus, vi blev också upplysta om att vi inte var djurvänner då en man försökte pracka på oss information om att jägare är orsaken till allt ont. Ibland förundras jag över vart dessa får sin "fakta" från. För 90 % av djuren som jagas är skadeskjutet?!? Vilket betyder att 9 av 10 djur plågas till döds. Nåja, som tur var jag inte på hugget för en diskussion, men annars hade jag nog frågat honom om varför jag inte sett honom i skogen hemma och utfodrat vårt vilt eller varför han inte kört upp leder vid extremt mycket snö, eller hur många saltstenar han burit ut i skogen. Eller det viktigaste av allt hur mycket spillingsinventering han gjort på sista tiden. Och det är ju lite så att människor danar sin egen fakta utifrån sina känslor, och hans känslor visade sig i att han istället för att respektera att vi hade olika åsikt om jakt vändes om till att vi inte var vänner av djuren. Från att vilja ge oss sin fakta till att hamna i sandlådan och beskylla oss, är inte konstigt att det är krig....

Och det går ju även i hand med hur jag även kan förundras över vilken fräckhet vissa människor besitter. Har faktiskt suttit och lyssnat på hur en människa verkligen pratat illa om andra människor, för att en handvändning senare flina upp sig och vara BFF med de samma. Nåja gå över lik straffar sig i långa loppet för stanken kommer ifatt. 

I morgon styr jag åter kosan ner i landet, för i slutet åka norrut. Med andra ord en härlig vecka att se framemot. Är så mycket positivt runt mej just nu, och jag är så glad över de härliga människor jag har förmånen att ha runt mej.

Ha nu en helt fantastisk söndag, bjuder på ett par bilder.

Min vän med Sveriges vackraste mus ;)

Margårdens och AvalonianS

AvalonianS och Margårdens





fredag 3 oktober 2014

Oktober fest!

Ja igår blev jag ett år klokare igen, tänk så mycket visdom jag börjar uppnå. Är inte mycket för firande, med visst värmer det i hjärtat av telefonsamtal, sms och skön sång.

Är också så glad över att mötet gick så bra och att vi nu har en godkänd anläggning här hemma. Tusen tack Länsstyrelsen.

Idag lär jag har fullt upp med att packa lite produkter inför Djurlivsmässan. Glöm nu inte att besöka oss i morgon för mer information besök länken Djurliv.

Och för att påminna om AvalonianS egen butik glöm inte att besöka shoppen. Nu har vi även en foder nyhet att presentera. Så klicka in dej till AvalonianS


Nästa produktnyhet presenterar jag mer utförligt längre fram. Men det är helt nytt och mycket spännande. Så håll utkik och om du inte vill missa något klicka på länken och följ AvalonianS alla nyheter Följ oss



Ha nu en fin fredag.

onsdag 1 oktober 2014

Vackra oktober

Idag börjar höstens finaste månad, enligt mej. Rimfrost på morgon och gulnade löv som sakta faller av träden.
I går fick jag besök av en dam med en omplasseringshund, han var en blandning mellan Pointer, Vorsteh och Setter. En otroligt härlig hund, att han hade 3 olika typer stående i sig var mycket tydligt. Bästa belöningen att få stå och se när fåglarna flög runt i luften. Tror att han kommer få det bra i sitt nu nya hem.

Lilla Angie börjar nu bli lite uttråkad över att bara ha matte att leka med, men jag beundrar henne verkligen. Inget pip eller gnäll! Denna lilla dam har ett mycket gott självförtroende.

Är ju en bonus att vi har så fint väder, så vi har verkligen kunnat pyssla ute mycket. Jag har jobbar kvällar denna vecka så vi har haft morgonen/fm på oss att njuta ute. Hundgårdarna är städade, och hundhuset har också fått uppfräschning.

Idag kommer jag jobba veckans sista kväll, morgondagen kommer spenderas med lite spännande möten. Så jag håller faktiskt tummarna åt mej själv.

Nu skall jag och Angie njuta resten av fm innan det är dags att ge sig av mot en ny kväll med härliga människor.

Ha nu en underbar första oktober, bjuder på bilder från morgonens härliga tur.

Kursboendet i motljus, med våra fina duvor på taket.

Angie ute på myren