måndag 29 september 2014

Känner mej privilegierad.

Lite tomt är det i huset när alla svartingar åkt på jakt med husse i 3 veckor. Kvar är endast lilla Angie, tror hon gillar att få all uppmärksamhet så det går ingen nöd på henne. Något vi med fler hundar bör tänka på är att även träna våra hundar att vara ensamma. Har man endast en hund är det en självklarhet att åka runt och socialisera sin hund. Men detta med att låta en hund vara ensam utan sin flock, det är en lika stor prövning. Här märker man tydligt vilket självförtroende hunden innehar, hundar är flockdjur men skall kunna anpassa sig till ensamhet utan sin hundflock och acceptera det.

Underbara lilla Råttan 

Veckan som gått har inneburit lite jobb i söder, har även gjort fler härliga hundmadrasser. Dessa är verkligen en favorit här hemma. Lätt städade, hållbara, lätta och hundarna älskar dom. Nu kommer fler hundar kunna njuta av att ligga skönt. Om man önskar andra färger finns även röd, blå samt mörkgrön.

Grön och rosa 100x150 cm, svart 100-75 cm


Denna vecka innehåller som vanligt massor med roligheter, förutom jobb så kommer AvalonianS att delta på Djurlivsmässan i Karlstad. Och sedan kommer jag självklart undvika Arvika Mârten som också är under helgen.



Har nu även fått hem brodyrtråden jag nämnde i tidigare inlägg, Jewel Spectra är lite av min favorit. Och till silver kan jag även nu lägga till...

Härliga glada färger
Gårdagen spenderades på jobb, och så även i kväll. Drar på mej usk'e uniformen och laddar till en trevlig kväll med härliga äldre och en positiv arbetsplats.

Ha nu en härlig dag, bjuder på en låt som spelas frekvent på radion. Artisten är en tjej som bl.a. skrivit Diamonds åt Rihanna. Hon har även sjungit i David Guetta's Titanium, denna låt handlar om hennes eget alkohol beroende.


tisdag 23 september 2014

Första morgonen med minus!

Vaknade och -2 visade termometern, YES nu trivs jag. Och finns det något vackrare än en kylig morgon med rimfrost och solen som reflekterar mot trädens höstfärger.

En vy jag aldrig tröttnar på

Lovade i ett tidigare inlägg att jag skulle bjuda på bilder av våra vänners stuga som de byggt vid en liten glänta på vår mark. Tänk vad kul det är att ha utrymme för att ens vänner kan få ett eget paradis i mitt paradis.

Bakom stugan går en gammal häst stig ner till den porlande bäcken.

Stugan drivs med solpaneler och vedeldning.
Och för mej att kunna dela med mej av vår otroliga natur och ro är en förmån. Och jag har hellre mina vänner nära och fienden långt borta ;)


Och AvalonianS/Margårdens har också lite spännande projekt på G. Och det är också en vänskap som växt till ett fint samarbete. Vi är i stort sett inom samma, men istället för att konkurrera samarbetar vi vilket gör oss dubbelt så starka.

AvalonianS/Margårdens  On Tour buss


Men nu skall jag ge mej av söderut, för att jobba lite med annat.

Vill påminna om ROSA höst, 10% av alla rosa produkter vi säljer går oavkortat till BRÖST cancer fonden.
Så gott folk handla på!!!

Några av produkterna, hundmadrass

Sittunderlägg
Ha nu en underbar tisdag.

söndag 21 september 2014

Kreativa helgen!

Ja då är snart denna helgen till ända, och jag kommer styra kosan söder ut under veckan.
Denna vecka har jag agerat usk:a i Arvika kommun, alltid lika kul att träffa nya och gamla kollegor. Är skönt att vara tillbaka i gamla gängor igen.
Våra sommarstugegäster har varit här på en långhelg, deras lilla paradis blir så fint och börjar faktiskt se helt färdigt ut. Kommer presentera bild längre fram, vilket innebär att även Pappa Yes och Brorsan Yammie varit här. Lite jakt har det blivit, men det är allt för varmt och ingen vind. Men hundarna har skött sig tyvärr inte skott chans alla gånger, men två fina orrkull och några singel fåglar har varit på vingarna. Grannen lyckades fälla en orrhöna över Akira, Grattis!

Har även varit kreativ denna helg, behövde en dörrstopp till ytterdörren. Sagt och gjort

En färglad sandpåse med brodyr och dekorationsband.
Och det roligaste var att jag ganska omgående fick göra en till :)

Samma fast andra färger.
Det som är kul är att Fitdog Sverige börjar ta form och vi hoppas verkligen på att det blir lika stort som i sitt ursprungsland.

Och så måste jag göra en blänkare, Det är många av er som har brodyr halsband från oss, vilket gläder oss oerhört. Men vi broderar även på andra tillbehör, Tshirts, huvtröjor västar mm.

Och för att inte glömma våra fina markering/reflexvästar går också att få broderade.
Du väljer vart du vill ha texten placerad, Över reflexen, under reflexen eller en utan reflex med bara text.
Vi har också många olika färger på brodyrtråd, och som vanligt är kvalitén hög. Ingen vanlig billig bobbintråd här inte. Sortiment syns nederst, nr 4 Spectra Jewel fler färgvarianter på väg in. Glow in the dark är annars rätt trevliga nu på hösten. Om ni har önskemål om en viss färg som jag inte har säg till jag beställer gärna hem. 

Under reflex

På sidan

Våra härliga färger!
Hoppas att ni haft en lika fin trevlig helg som jag haft.
Tusen tack för all positiv feedback, det gör att idéerna aldrig sinar. 

måndag 15 september 2014

En mycket osäker tid!

Satt och hoppades in i det sista om att utvecklingen jag såg igår bara var en mardröm. Men tyvärr vaknade även idag och insåg att vi nu går osäkerheten tillmötes.
Känner en stor klump i halsen av oro. Vi har på 8 år gått från att vara extremt skuldsatta som nation till att vara ett av världens mest ansedda land ur ekonomisk synvinkel. Vi har trots den stora finanskris som faktiskt slagit mycket hårt, klarat oss väldigt bra. Se bara på andra länder som drabbats mycket hårdare, varför vi klarat oss är pga en regering som sett till tillväxten av företag och låtit små idéer växa och gro.

Nu skall vi sträva bakåt, de som vill och har idéer kommer återigen straffas, skatterna kommer höjas, fastighetsskatten återinföras, arvsskatten likaså, arbetsgivaravgifterna höjas, varför? Jo för den sk. välfärden. Och för vem är det välfärd? Vilka ser till att Sverige rullar? Välfärden? Nej småföretagen! Vilka suger ur välfärden? Ja just det.... tänk till.

Måste citera Anders Borg, "Välfärden skall byggas av fler skattebetalare, inte högre skatter."
Det måste jag säga är solidaritet!!!

Ha nu en bra dag!


fredag 12 september 2014

Rosa höst

Nu äntligen har produkten jag väntat på kommit, vilket innebar att lite färdiga produkter kommit med hem.
Den rosa presenningsväven är nu ett faktum, och så snygg. Har gjort några sittunderlägg samt en hundbädd så att jag kan gå i god för att detta är bra.

Ha ju haft den gröna hundbädden och hundarna älskar den, nu är även matte glad att hennes hundar också kan vila på rosa moln :)

De produkter som säljes och produceras under hösten av den rosa presenningen kommer en viss del gå till bröstcancer fonden.

Presenningen är av flamskyddad väv, 680 g och av högsta kvalitet.
standard presenning 3x5 m 1220:-
Sittunderlag 150.-
Hundbädd 100x150 1400:-, 100-75 700:-
Övriga produkter som poolskydd, bilkärrekapell osv, lämnas offert.


Ha en fin fredag

måndag 8 september 2014

Vardag igen!

Ja nu är det den grå vardagen igen, efter två veckor med underbart efterlängtad ledighet.
Jakten har gått överförväntan, och nu blir det att ägna tiden här hemma i skogen.
Denna vecka gör jag rivstart och åker ner till slätten för lite jobb.

Denna vecka introducerar vi även vår nya webshop för att ta en titt klicka på länken.
AvalonianS webshop ni får ha lite överseende med att alla produkter inte ligger med.

En annan nyhet är att ytterligare ett land är representerat på våra västar. Denna gång Finland.



Men istället för att fortsätta att berätta om hur skön semester vi haft bjuder jag på lite bilder.

Extra och Buffy

Buffy

Angel

Angel i focus

Har även hunnit med lite snickrande och målande. 
Ha nu en fin måndag i regnet!