lördag 30 augusti 2014

Ripjakt del 1

Ja nu har jag jagat mina 5 dagar, och ja jag jagade ensam. Varför? Jo för när det nya fina dataprogrammet Naturit lanserades var jag den ende i vårt sällskap som lyckades innan det kraschade. Men vad gör det har faktiskt haft rena lyxen.
Hat blivit några mil i benen på både mej och hundarna. Detta är faktiskt första året som jag aktivt jagar, tidigare år har jag gått med hundar. Så det var en premiär även för mej som ripjägare, och vilken premiär.

Skall säga på ont och gott, då jag dag två började få inflammation i foten, men att fälla sin första fågel efter ett perfekt fågelarbete över sin hund är stort. Den av hundarna som jobbat bäst för mej är Akira, men inte att förakta så blev vi mäkta imponerade av lilla Angel, som var med en dag då vi hade extremt mycket fågel.

Kommer bjuda på lite bilder, och nu blir det en dag vila innan Ripjakt del 2 inleds.

Ha en fin fortsatt helg.

Äkta glädje :)

En komplett hund bästa redskap :)

Lilla Angel i bakgrund :)

Vackrare finns knappt.

lördag 23 augusti 2014

Lycka :)

Finns det något mer underbart än att få föra fram en hund till premie? Och att det sedan är vår andra generations hund gör det lite bättre. Och att på samma dag premieras även en avkomma till av en av våra underbara valpköpare.

Avalonian's Extra 12 månader. 2 UK 22/8 2014
U: Avalonian's Akira E: Åens II Yes
Har ännu inte smält den glädje jag känner, jag premierade även hennes far på hans första start i Sverige vilket känns otroligt kul. Det som är ännu roligare är att detta var Extras första kontakt med ripor och fjällbiotop. Denna extremt fina tik köpte vi tillbaka då hon enligt förra ägaren ej höll måttet. Vi har nu flera bevis på att detta är en talang.
Jag och Extra efter att vi tilldelades 2 UK Av domare Harry Hansen.
Och så måste jag ju dela en bild av Avalonian's Donna som knep ett 2 AK för Domare Randi Schultze. Vi är jätte glada uppfödare och så otroligt stolta över våra fina valpköpare.
Avalonian's Donna 26 månader. U: Mountaineers Eya E: Finnvolas Birk
Och en glad husse Dag Bay 
Nu blir det att fortsätta hålla tummar och hoppas på fler positiva resultat från Ljördalen, själv har jag nu landat i soffa i mitt andra paradis Messlingen. Nu blir det två sköna veckor med jakt och förhoppningsvis fina fågeltagningar.
Ha nu en underbar dag.

måndag 18 augusti 2014

Äntligen

Så kom datumet vi alla väntat på. Först vill jag gratulera alla de som startat på prov och gått till vinst denna första helg utan koppeltvång.
Under veckan har jag befunnit mej på slätten, hade lite hundar med som fick njuta av att springa runt med matte på oändliga stubbåkrar.
Väl hemma på fredag fick vi ivriga besökare som skulle gå på skogsträning.
Lördag var vi ute i 8 timmar och hade flera fina fågelkontakter, vädret var helt magiskt och vi satt ute hela lördagskvällen och njöt av god mat och dryck.
Söndagen blev lite blötare då det periodvis regnade rätt friskt, men även då hade vi fina fågelkontakter. Tror faktiskt att alla hundar var i fågel. Vi var 7 hundar och 8 förväntansfulla hussar och mattar.

Det som var mest fantastiskt av allt var att se Extra som vi köpte tillbaka, rör sig som om hon alltid varit på jakt. Skall bli kul att få se hur hon kommer gå till fjälls.

Bjuder på lite bilder

Vidöppna marker

Tre trötta glada hundar

Vackra Extra ställer upp sig

Extra och Buffy

Selma, foto Jan

Skogsmullar, foto Jan

Liten paus, foto Jan

Delta , foto Jan

Lunch paus i vindskyddet
Om ni undrar så hade vi med vapen ifall att det skulle finnas en strö varg. Vi är ännu lyckligt lottade över att inte ha ett fast vargrevir, men oavsett så kan det hända att det dyker upp en och annan strövarg.
Övriga glada nyheter är att vi fick se många fina tjälderkullar och även orrar. Kommer bli en härlig höst!

Ha nu en fin dag.

måndag 11 augusti 2014

Om intresse finns

Hade tänkt erbjuda lite tjejkurser. Där vi möts och tränar våra hundar, lite lydnad, trimtips, och lite ringträning. Vi kan även erbjuda skytte träning lerduvor "trapp"  och även prickskytte om så önskas.

Lägger upp en liten blänkare och om intresse finns hör ni av er.


En storslagen helg

Allt som jag kämpat för under året har på en helg gett utdelning. I torsdags åkte jag upp till Rottneros Park för att påbörja vårt monterbyggande. Vi kan säga som så att vi skiljde oss från massorna med vårt färgglada tält och våra fina produkter.
Helgen var otroligt givande och det roligaste av allt var genomslaget på AvalonianS produkter, var många jägare som blev överförtjusta i våra färgglada västar. Som är tysta och andas. Och även preparatet Fitdog som Margårdens tagit in från Finland. Vårt samarbete har verkligen varit vinstrikt och vi knöt riktigt bra kontakter som kan innebära spännande fortsättning i vårt företagande.
AvalonianS färgglada sortiment

Hela vårt gemensamma utbud
Vi hade förmånen att bli sponsrade av Operose så vi hade matchande lila byxor och vi fick ett otroligt gensvar på deras produkter. Dessa sköna kläder kommer nu att finnas för beskådning på Långtora hund och sport som också är återförsäljare för AvalonianS västar.

Gun visar upp Operose
Efter två dagar mässande var vi väl värda att fira med Champange och en trevlig konsert med Brolle och Andreas Johnsson. Söndags morgonen var välförtjänt seg.

Men bara att ladda om och framförallt svida om från fest till jobb. Mötte upp Gun i Karlstad och vi styrde kosan mot Örebro, där vi skulle ha en liten röd/vit samling med syskon tre från varje kull möttes.
Vi hade en härlig eftermiddag med bad och roligheter. Är så kul att träffa andra och få chans att bygga på den enorma verktygslåda inom hund som jag bygger upp efter hand. Och som jag sagt tidigare ju mer jag lär ju mindre vet jag. Och det är det som gör hundägandet roligt.

Denise och Railey, Agneta med Always Happy, Gun med Annie get your gun och Rodney, Agnetas Roxette, och Angel-Eye
I morgon åker jag ner till slätten igen, och jag börjar även nedräkningen för snart vänder jag fokus och riktar in mej på vingslag och högre luft och förhoppningsvis lite kyligare nätter.

Ha nu en fin dag.

tisdag 5 augusti 2014

Har inte glömt!

Först innan jag börjar med något annat, kommer svaret på Lordes cover. Klart att det var Tears for Fears gamla 80-tals dänga som blivit uppfräschad.

Men nu över till en liten uppdatering.
Mycket har hänt sedan sist, förra måndagen styrde jag kosan mot Estland och staden Tallin. Har aldrig åkt färja från frihamnen, men det var absolut värt det.
Tallin är en otroligt fin stad med ett suveränt utbud av kultur, shopping, god mat och dryck. Jag som verkligen gillar att gå fick faktiskt avverkat lite. Har säkert missat mer än vad jag fått med mej, men det är ju det som är charmen för jag har planerat in att åka igen.

Bjuder på lite blandade bilder från min resa.

Stockholms Skärgård

Gamla Staden i Tallin

Blomsterbodarna stod på rad och visade fram all sin prakt

Härliga kullerstensgator med fantastisk Arketektur

Torget med sina resturanger

En gammal fin gränd som slingrade sig uppåt, inget att gå med high heels

Jungfru Tornet med sin mur

Utsikten över staden från Muren

Ett överraskande slagregn, tur att jag satt under tak!

Servitrisen fick det lite blött om fötterna.

Runstenar i Katarinas Käik

Även detta från Katarinas Käik, här låg mysiga små hantverks butiker.

En fantastisk torgdag med mycket hantverk

Hemresan vy över Tallins hamn

Kom hem på torsdag, men det hindrade inte från att ställa kursen ner mot Öland på lördag.
Där hade jag anmält Eya i JKl/BRkl, blev så grinig efter sista utställningen så jag bestämde mej för att ta en chansning. Och visst lönade det sig, hon fick excellent, ck cert nr 4, Bir och slutade som Bis 4.
Varken hon eller jag var i slaget det var varmt och vi (läs matte) var sliten.
Så nu satsar vi igen! Om det går får tiden utvisa.
Jag är också super glad över mina vänners resultat säger bara ÄNTLIGEN och grattis nu är en klar... 
Självklart bjuder jag på bilder istället för att skriva.

Vårt fina boende i Öland

Grattis till BIS -3 och färdig certad Girli

Jag och Eya i värmen

Grattis Tomas till BIS-1
Nu har en ny vecka startat med buller och bång, har rätt mycket att stå i med tanke på att AvalonianS kommer delta på Sunne Jaktmässa som kommer bli årets mässa alla kategorier. Dels ligger den i Sveriges vackraste Park Rottneros Parken. Undertecknad har både bott och jobbat där :) Vore ju trevligt om vi fick har vår monter vid "Diana och Hjorten" en av mina favorit statyer. 
Har även lite fler nyheter på G, en hundbädd som tål det mesta och lite till. men mer om denna längre fram. Nu måste jag jobba så jag hinner klart allt innan torsdag.

Ha en underbar dag!