måndag 28 juli 2014

Mot nya mål

I går var jag och Eya i Ransäter på Internationell utställning. Eya gick som vanligt utmärkt och fick excellent, CK och cert samt bästa veteran. Men gissa min förvåning när hon inte blev champion...
Hon har den jaktprovsmerit som krävs, men måste ha 3 ck i jakt/bruksklass. Och cert kan endast en jaktprovsmeriterad hund få. Någon måste ha missat något när de slog sina kloka huvuden ihop för att fastsätta utställningsreglerna.
Blev jätte glad över resultatet men samtidigt fruktansvärt ledsen, känns som det är helt meningslöst att lägga tid och energi på att åka och visa upp vår ras som jakthund!

Men men jag smälte detta och tar nya tag! Men sjukt är det, om någon kunnig kan ge en förklaring på varför inte våra hundar med 1 pris inte kan erövra championat som veteran får gärna komma med förklaring. Trodde i min enfald att det faktiskt var provmeriten som gällde. Och varför skall vi då ens ha cert? De är inget värda?

Nåja, nu är väskan packad igen och jag styr kosan österut.

Ha en underbar vecka.
Bjuder på en gammal 80tals dänga i ny tappning.  Vet ni vilken original artisten är? Välkommen att komma med gissningar, svar ges när jag är hemma igen!




lördag 26 juli 2014

Sommar värme och utflykter!

Ja den som fryser nu befinner sig inte i Norden iallafall. Själv passade jag på att åka och njuta lite fjälläventyr hos våra valpköpare. De har en super fin stuga i Norska Valdres inte långt från Fagernes.
I vanlig ordning anlände vi sent på nattkröken, vi var nämligen iväg och inskaffade en fin bil till sonen innan.

Väl framme njöt vi lite spekemat som vikning, på sen natten. På tisdag, packade vi ryggsäcken och begav oss ut på en härlig fjäll tur.
En fin vy på väg mot målet!

Så vackert!

Att även hundarna njöt av fjällterräng trots värmen.
På kvällen badade vi i lilla sjön nedanför hyttan, och avnjöt god mat och dryck.
Fin utsikt från tomten

Charmigt, gammalt och välbevarat.
På onsdag tog vi även då en fin tur, vi gick mot Rundemellen jag valde att stanna kvar vid det lilla fjälltjärnet med hundarna medans resten knallade upp på toppen.

Rundmellen i bakgrunden

Fina vyer

Hundar och husse fick en avkylning

Klart friskt vatten

Rundemellen med lilla tjärnet
Även denna kväll avnjöt vi bad och god mat, hundarna njöt i fulla drag av gemenskap och härligt flock liv.
Sex svartingar och en röd/vit.
På torsdag tog vi en kortare tur i närområdet, vi skulle ju åka hem till oss igen. Men det var ingen dålig tur det heller. Och jag kan intyga att jag under denna korta tur utsatt mej själv för utmaningar, är inte glad i höjder eller branta stigar. Ja det är säkert fjantigt men så är det, och att få panik är oerhört ansträngande. Men tillfredsställelsen över att klarat av "en sån bagatell" är så jäkla häftigt. Men också utmattande. Ger mej själv klapp på axeln och upprepar mantrat "Mind over body" Jag är så jäkla bra!

Vy från toppen av Hestekampen

Från toppen av Hestekampen

Hestekampen med Rundemellen i bakgrunden.
Tusen tack för några fina dagar!

Dag och Anne
I fredags var allvaret tillbaka, hade fått en jobbtur för kommunen. Och jag lovar att det är allt för varmt för både personal och brukare just nu. Men det är bara att bita ihop.

Idag lördag har vi haft lite kurs här hemma, denna gång var det faktiskt röd/vita som var i majoritet. En syster till vår egen Angel-Eye var här och uppfödaren med sina hundar. Och även Ekdalens Enzo, honom måste jag verkligen skryta över. Han har under detta året mognat och blivit en fantastisk hund, men hjärna och hjärta på rätt plats. 

tv. Angel-eye, th Rodney och bakom Wiszla 

Idag har vi även lite att fira, vår E-kull fyller 1år. Denna kull som inte lät vänta på sig utan kom 7 månader innan planerat. Grattis säger vi till Edur, Ethos, Eiko, Enok, Eskil, Eddard, En-Aiki, Etna och Extra.

I morgon kommer jag spendera hela dagen i Ransäter, ni som vet vad jag kämpar för håll gärna en tumme för oss.
Ha en fortsatt fin lördag!







söndag 20 juli 2014

Semester!

Nu räknar jag ner till måndag.
Men först lite kort om vad som hänt, vi har haft tre fina gs pojkar här hos oss. De åkte från oss igår kväll men vi hoppas att snart få se dem igen. Två har vi tränat lite och det är så kul att se fina resultat.

Igår åkte jag och min goda vän till Askersund på utställning, och kritiken var fin men tyvärr ville inte domaren ge oss det sista CK som krävs... Men men vi kämpar vidare.
Det som är trevligt är alla glada trevliga människor man möter och det är en vinst även det, och jag vet att jag gjorde ett inlägg om kylan som vi hade. Borde kanske inte skriva vad jag tycker om denna värme... men för att vara lite extra svensk så gör jag det ändå! Blää nu längtar jag till hösten till den friska klara luften, kan det bli bättre. I morgon styr jag kosan mot Valdres och upp till mina fina vänners stuga jag och hundarna förtjänar en liten mini semester. Sedan börjar allvaret igen!

Men nu skall jag gå ut och fortsätta vara hantlangare i byggbranschen!

Ha nu en underbar söndag, bjuder på lite bilder.

Vy över gården

Träningspojkarna Enok och Edur

Fågelparadis

Här kan vi stå lääänge!






onsdag 16 juli 2014

Skäms nästan!

Är allt eländigt glest mellan inläggen. Men det rullar på med träning och jobb, om vart annat.
Idag åker det gråa gästen hem till sitt efter 14 dagars uppehåll hos oss. Och ni som jagar med ställande hundar borde ägna lite tid åt lydnad, för efter att ha jobbar lite med denna jämten har jag insett att de är mycket lättjobbade nästan lite "förarveka" vilket inte är negativt. Nu har vi även tre svartingar hos oss, två av dessa jobbar jag med och vilka trevliga grabbar!
Och nu räknar jag även ner, inte många dagar kvar innan jag klipper banden! Ser framemot en mycket spännande höst och vinter.

Vi har även fått tillökning på gården, en fin liten vaktel familj har flyttat in. Och vårt byggprojekt fortgår, bilder kommer.

Men nu skall jag duscha av mej lite inför kvällsjobb på ytterligare nytt ställe :)

Ha nu en underbar onsdag!
Vaktelfamiljen

Angie och Shakira uppskattar leksaker!

Fina Enok sniffar fågeldoft!

tisdag 8 juli 2014

Nu händer det!

Vilket gör att jag inte riktigt har tiden att sitta och blogga. Men tids nog kommer även det att hinnas med på ett annat sätt. Men just nu är det mer än full rulle, vilket är kul!
Förra vecka var jag i Lidköping och jobbade, jobbade även för Arvika kommun under helgen samt i går. Hur resten av månaden blir vet jag inte ännu, men jobb har jag så det räcker och blir över!

Är faktiskt så kul att hoppa in ibland, jag är uppskattad och har energin till brukarna då jag inte går i samma lokaler dag ut och dag in. Är som jag brukar säga jag hoppar in ibland och får göra det som är roligt, att vara med brukarna och träffa olika kollegor varje gång så vi hinner inte tröttna på varandra ;)


Men i stället för att nu mata er full med ord ger jag lite bilder istället!

Buffy och Extra på jobb i Västgötaslätten 

Slappnar av efter en ansträngande dag :)

Så här glada är vi när vi får springa järnet!

AvalonainS fina sittunderlag som kommer ha premiär under Sunne Jaktmässa!
Och vårt fina hundboende som fått lite uppfräschning!