söndag 29 juni 2014

Sommar Sverige!

Kan sammanfattas med ett ord Brr.
Jag som verkligen aldrig fryser, gör inget annat än fryser. Mina kortbyxor är snart ett minneblott. Men idag har vi haft ganska hyggligt väder kallt men uppehåll. Vilket gjorde att vi bestämde oss för att ha en utedag, göra sånt vi annars inte prioriterar.

Sagt och gjort drog vi ut till skogen på en orienteringsrunda, jag har inte orienterat sedan grundskolan. Vilket var en livstid sedan så det är enormt preskriberat. Och jag har aldrig fattat detta med karta och kompass, men eftersom gubben är riktigt duktig på sånt skulle ju jag bara haka på.
Ja tack pyttsan!
Ut ur bilen och får kompass runt halsen och kartan, trotts mina vilda protester så var det bara att gilla läget. Lära mej eller gå hem. Måste ändå säga att även om jag fortfarande inte riktigt fattar logiken, men jösses vad glad jag blev när jag hittade första kontrollen, och den andra och den tredje även den fjärde men när vi skulle ta den sista... Då hände det, när vi sedan tittade på kartbilden så hade vi haft lite is i magen och fortsatt så hade vi den nästan. Men vi var båda överens om att vi gått för långt och vände tillbaka, för att sedan gå i en båge till kontrollen. Nåja, jag var inte ensam i skuld till detta beslut ;)

Sedan tog jag ut riktning mot bilen och då joggade vi vägen ner, då hände det som brukar hända när allt gått bra. Min opererade knä som skulle bli så bra efter op, hoppar ur led lite till o från. Lägg då till nerförsbacke grusväg och joggande kärring. Japp plattfall landade på mitt andra knä så det kan vi ggr några storlekar. Men kul var det.




Sedan var det dags att friska upp skyttet lite, vi har investerat i en lerduvekastare. En himla tjeck sak, det är plats till 90 lerduvor och den är batteridriven. Mes oss var även ett par grannar, gick sisådär är inte helt besviken men inte heller överlycklig. Jag är ju vänsterskytt men har alltid skjutit höger, men vid en bössinpassning upptäckte de att det blev lite fel. Men jag gillar min bössa så vi köpte siktet easyhit och då kan jag använda mitt högra öga. Lär att bli fler träningar framöver för det är ju så kul!





Sedan har vi även fått tillökning i hundfamiljen, just nu har vi 8 hundar hos oss. Den sist anlända är en jämttik på ca ett år. Hon blev grundligt besiktad av flocken men som brukligt är hamnade hon längst ner i stegen. Kommer gå super bra, är vid sådana här tillfällen som jag är glad över att vi har en stabil flock. Eya är den som berättar vilka riktlinjer som finns och har hitintills aldrig upplevt en fight. SKÖNT



Hoppas ni haft en lika fin dag som jag haft!


onsdag 25 juni 2014

AvalonianS utökar!

Ibland måste man bara bestämma sig. Och nu när allt visar sig gå bra, är det lika bra att utöka verksamheten. Vårt hundhotell är fullbokat under sommaren, vilket gläder oss oerhört. Vi har även slutit avtal med PetCare så vi är nu även återförsäljare till deras hela sortiment.

Och vi kommer nog inte sluta här utan det är så att vi har planer på att utöka än nu mer, men var sak har sin tid. Just nu gläds vi åt att kunna erbjuda allt för hund!

För att se hela PetCare's sortiment följ länken >>>>

Ha nu en underbar dag, bjuder på en bild från valpköpare i Valdres

Avalonian's Doris och Avalonian's Ethos

måndag 23 juni 2014

Midsommar, kennelträff och hundar på hög nivå!

Ja då har midsommar helgen flimrat förbi! Vi har haft en underbar helg med våra underbara valpköpare och vänner.
Prisutdelningen blir större och större för varje år! I år hade vi även en bonus tävling där Avalonian's Delta med matte Anne vann två dagar småvilt jakt! I övrigt delades ut 4 vitvinsflaskor och 5 rödvinsflaskor. Vi är så glada och nöjda över er alla!

Idag kommer två gäster till hundhotellet, då husse och matte skall iväg på bröllopsresa, och om drygt en vecka kommer nästa gäst. Är så kul att det rullar på bra.

Ha även lagt ut lite kursdatum.

12-13 juli helg kurs, 20 juli endagskurs, 26 juli endagskurs och sedan har vi den populära skogskursen 16-17 augusti med Åge Olausen!

Välkomna och upptäck gemenskapen och lugnet hos oss på AvalonianS

Foton Jan Slåtto Jensen





 Ha nu en fin dag!

måndag 16 juni 2014

NNFK's Klubbdagar i Arvesund

I fredags kväll åkte jag och min goda vän Gun uppåt i landet. Vi hade fått inbjudan om att bedriva lite försäljning, självklart åker vi gärna och visar upp våra produkter och samtidigt får lite nytta gjort.
Vi anlände ganska sent natt till lördag, men synen av denna underbara plats kompenserade sömnbristen.

Lördagen började med att vi satte upp vår lilla butik, och socialiserade oss lite i omgivningarna. Det bjöds på skytte tävlingar, tipspromenad, apporttävling och en mycket trevlig middag på kvällen.

Söndag var utställningsdag, tyvärr var vädret mindre trevligt eller rättare sagt en avvikelse från prognosen. ( NTMS " glöm inte vinterkläder" nästa gång jag åker till Jämtland...)
Men trots vädret hade vi en otroligt fin dag med många glada positiva människor.

Tre nya championat blev det under utställningen, en engelsksetter, en pointer och en gordonsetter STORT grattis till era fina hundar och till er ägare :)

För egen del var helgen vinst rik, deltog i apporttävling där kom Eya på tredjeplats av 12 hundar, roligast var att Pippi (mamma till Angie) vann och har aldrig apporterat varken orre eller ripa. Nu blev inte hon klubbmästare då hon tillhör en annan lokalklubb. Den äran vanns av en vorsteh som kammade hem andra platsen.

Utställningen gick ännu lite bättre för mej, ställde Angie i valp klass detta blev hennes tredje raka excellent med HP. Hon kom på andra plats mot en jätte fin något äldre tikvalp vars bror blev BIR valp en otroligt vacker liten IRWS hanvalp! Grattis till ägare :)

Jag ställde även Eya i veteranklass, hon fick excellent, 1vetkl, CK, BÄSTA VETERAN,  1 BTKL CERT, och slutligen BIM. Detta känns så otroligt roligt nu är jag ett pinnhål ifrån mitt mål.

Tack till Bodil och NNFK som bjöd in oss, och tack ni övriga trevliga människor som vi träffat under helgen.

Idag styr jag även nosen dock söder ut, skall iväg och jobba i Lidköping.

Ha nu en underbar dag på er! Bjuder självklart på lite bilder.

Cafe, den gamla delen är ett gammalt magasin. Ägarens gröna raritet syns också på bild.

Denna ångbåt är till salu, den har fungerat som taxi en gång i tiden. I bakgrunden syns Oviksfjällen.
Vattnet är självklart Storsjön odjuret höll sig undan under vår vistelse ;)

Inte den sämsta vy att vakna upp till.

Vår fina butik som strålar av färg och glada skratt.
En super glad och stolt Gun med sin underbara Pippi, som segrade i apporttävlingen
 "gissa om jag är glad över att ha en pärla efter denna tik"
 
Eya ställer upp sig för domaren matte har full sjå att hålla i kläderna i blåsten :)

En mycket glad jag med min älskade Eya






fredag 13 juni 2014

Roadtrip

Ikväll åker jag och min goda vän uppåt i landet igen, denna gång kommer vi delta i NNFK klubbdag med utställning. AvalonianS fick frågan för en tid sedan att delta med sina produkter vilket vi gärna gör.
Och eftersom vi har ett mycket fin samarbete med Margården, så kommer även de med. Allt för att vi skall kunna erbjuda så mycket shopping som möjligt.

Jag kommer också få träffa en annan god vän, så helgen kommer gå i vänskapens tecken. På söndag skall jag även ställa lite hund. Har ju ett mål och hade tänkt nå det i sommar. För under hösten börjar ett nytt mål, är så att var sak har sin tid :)

Och jag är också väldigt glad över min dotter, även om hon inte kommer närmare hem. Hon har nu blivit erbjuden 3 tjänster så hon avvaktar med plugg och kommer fortsätta jobba nästa år. Nu hoppas jag att hon också hittar en ny fin lägenhet, i ett litet lugnare område.

I övrigt så har jag jobbat för kommunen denna vecka, är så kul att få hoppa in när det är personalbrist. Och jag trivs som fisken i vattnet med att jobba på timme, jag är privilegierad med att få göra det som är roligt när man jobbar med människor. Dvs vara med de som jag är där för inte behöva bry mej om diverse konflikter eller tjafs. Samt att jag bestämmer själv när jag vill jobba och inte :)

Gårdagen jobbade jag hemma, dels har jag sytt fler benreflexer i två nya färger, och jag har även sytt upp lite koppel och några halsband som vanligt i härliga glada färger.


Ha nu alla en fantastisk dag, och ni som kommer på klubbdagarna i Arvesund välkomna till vårt tält.



måndag 9 juni 2014

Ny vecka nya resmål!

Men innan jag tar tag i det vill jag berätta lite om veckan som gått.

Kom hem från Lidköping på onsdag, på torsdag var jag in till Arvika och köpte en rejäl tårta. Min son hade äntligen bestämt sig för att det kan vara bra med ett körkort. Sagt och gjort körde han även upp för det på torsdag. GRATTIS till körkortet.
Sedan åkte vi till mina föräldrar och käkade tårta för vi hade även lite att fira hos dom. Min mamma har nu efter 3 operationer och avlägsnande av sitt ena bröst blivit fri från tumörer. Det är den av gåvor som är den största och finaste, att få chansen att må bra.

På fredagen sydde jag lite beställningar samt skickade vinsten till AvalonianS vinnare av fototävlingen!
Grattis än en gång Isabelle Fjällrot!


På lördagen packade jag och stod i vid lunch åkte vi upp mot Orsa och SGSK rasspecial.
På kvällen grillade vi tillsammans med våra härliga valpköpare och natten spenderades med att slåss mot mygg.... Är något mer prickig nu mot innan incheckning i Orsa.

Hur gick det på uställningen då? I junior klass hade vi med två hanar och en tik.
Eskil och Enok fick båda VG med mycket fina kritiker de är ju 9 månader så de har tiden för sig.
Extra fick Excellent i klassen och i konkurrensen fick hon 1. Det är vi mycket nöjda med dock inget CK delades inte ut många tyvärr.
I unghund hade vi med Donna och Delta här blev det lite mer överraskning, Donna fick excellent utan ck 1kk, Delta fick VG.
Beisla ställde upp i bruksklass/jaktklass fick excellent utan ck 4 kk, väldigt bra.
Eya ställdes i veteran och fick excellent och placerade sig som 2 kk.
Margårdens Angel-Eye Rödvitsetter fick excellent hp bir och slutade som BIS valp!
Avalonian's deltog även i uppfödargrupp, vi var en av fem st. Vi hade den yngsta gruppen från tre olika kombinationer, fr. 9 månader. Vi fick excellent med HP och 4 i uppfkk :) Detta är vi mycket glada över!

Foto Mikael Larsson

Vi hade en super härlig dag med trevliga utställare och hundar. Tack SGSK för en välordnad utställning.

Vägen hem från Orsa gick ganska lätt och även om jag är täckt av kliande bölder var det värt mödan.

Denna vecka kommer jag jobba lite för Arvika kommun och här hemma, på fredagen kommer jag och min goda vän ta turen upp mot den jämtländska vildmarken. Hela helgen kommer spenderas i goda vänners lag på NNFK's klubbdagar.

Men innan dess vill jag passa på att gratulera Avalonian's D-kull på 2 årsdagen! Dessa underbara valpar som nu skall möta en höst som vuxna hundar

Foto Dag Bay
Idag börjar jag även min hårdsatsning i träning igen...
Ha nu en underbar dag i solen eller vilket väder ni nu har.

torsdag 5 juni 2014

Presenning!

Det finns en uppsjö av presenning, men tyvärr också mycket som kallas presenning som egentligen inte är det!
De flesta av er äger garanterat nån slags presenning, de mest populära är dessa prassel presenningarna som håller typ en användning.
Sedan gå ni kanske upp en nivå till en Jula presenning 600g/m2. osv.

Men när man kommer i kontakt med en riktig presenningsmakare inser man att det är stor skillnad på kvalitet och hantverk.

En Jula presenning när den går sönder vilket den gör är väven för klen för att kunna lagas, köper man en väv som är gjord och måttanpassad av en presenningsmakare skulle det bli något går den att laga. Om man även skulle vilja förlänga den går även det. Istället för att man måste köpa en helt ny.

En standard presenning ligger på 640g / m2 finns kraftigare de används mest för lastbilskapell mm.

Standardfärger är, grön. blå. röd. grå. Priser ex moms

3x5m 940:-,  4x6m 1480:-,  5x7m 2030:-,  6x10m 3480:- 

Och en NYHET är att efter augusti kommer det finnas kvalitetsväv i färgen ROSA, och de beställningar som in kommerför leverans oktober månad på rosa presenning och ev. andra produkter kommer en summa per artikel skänkas till BRÖSTCANCER FONDEN!

Så lägg din beställning redan nu!

Presenning gjord av  kapellduk 680g/m2

Huva till gräsklipparen!


onsdag 4 juni 2014

Tack!

Idag har jag fått upp min fina gåva. Den pryder nu väggen i punchverandan :) Snyggt blev det också, och motivet passar ju in väldigt bra.

Har även kommit hem från jobb i Lidköping, som vanligt trevligt. Och idag har även Dallas åkt vidare till sitt nya hem i Elverum Norge.
Kommer bli super bra för honom, han är en så härlig kille med massor av energi. Så han kommer helt rätt hos en familj som verkligen kan rasen och är jägare. Och det råder inga tvivel om att han kommer kunna jaga över sin nya husse.

Ha nu en fin dag, resten av veckan kommer bestå i förberedelser inför en helg i Orsa. Skall bli trevligt att träffa härliga glada entusiastiska hundmänniskor :)

Tack för den fina tavlan!