lördag 31 maj 2014

SISK Utställning

I går gick färden för mej och min goda vän mot Norrköping. Vi hade bokat ett vandrarhem på vinst eller förlust. Var ett super bra boende till mycket bra pris. Väl framme hade vi en super trevlig kväll med lite vin och tjatter :) Som sig bör.
I morse styrde vi färden vidare mot Himmelstalunds sportarenor.
Själv ställde jag Mountaineers Eya och Margårdens Angel Eye,

Eya fick full pott excellent, 1kk, CK, Cert, Bir och Bis 3
Angel Eye var inte sämre, excellent HP BIR och Bis Valp!

Vi hade en suverän t trevlig dag. Och träffade många trevliga hundägare och hundar.

Hoppas ni haft en fin dag, bjuder på lite bilder. OBS inte jag som fotat!










onsdag 28 maj 2014

Vår/sommar

Är en hektiskt tid.
Lite uppdateringar Dallas flyttar nästa vecka till sin nya familj i Norge. Känns lite lyxigt att få honom några extra dagar. Han trivs gott i flocken och är en mycket trevlig individ.

Känns lite som om jag har raket skor som inte går att bromsa, tiden bara flyr iväg. Idag skall jag iväg och göra ett kvälls pass för kommunen. Jobbade hela helgen också. Samt att vi fått besök av dottern denna vecka, så nu är hundflocken på 7 st :)

Har mellan varven försökt träna lilla Angel-Eye i att stå stilla, varierande resultat. Hon skall debutera i valpklass på lördag. Har insett att Angel är Devils right hand ;)

Fick även en kul tidning i lådan igår. Jägarförbundet Värmland/Örebro har en satsning på oss hundinstruktörer. Vi alla fick chansen att berätta lite om oss själva och den verksamhet vi bedriver. Faktiskt väldigt kul eftersom få vet att vi finns, eller vart.

Sömnad har även denna vecka stått på schemat, och vi har även fått ytterligare en familjemedlem fasanen Ralf!

Ha nu en fin dag, bjuder på lite bilder!

Angel tränar på att stå!
För större bild klicka!

Lilla Ralf!

lördag 24 maj 2014

Kärnfamiljen :)

Nja kanske inte den kärnfamilj enl, normen, men för oss lite halvgalna hundmänniskor så.
Idag har vi haft besök av ytterligare en avkomma från vår första kull, samt pappan. Gamle Stegg är nu 14 år men ff en pigg och glad hund. Var lite kul att få se dem alla tillsammans.

Var lite kul att få ta ett familje porträtt!
Far: Buhammarens Stegg, Mor: Mountaineers Eya
Avkommor: Avalonian's Aragon "Storm", Avalonian's Akira, Avalonian's Argo "Dallas"

Nu skall jag snart åka iväg och jobba lite för kommunen, min andra kvällstur i morgon blir det istället en tidig morgon :)
Ha en fin kväll
Fr. vänster Stegg, Dallas, Storm och Eya

Fr. vänster Storm, Stegg, Akira, Dallas och Eya

torsdag 22 maj 2014

Avalonian's Argo "Dallas"

I går anlände Dallas sitt födelse hem. Vägen hit har varit känslofylld. Och hade kunnat slutat annorlunda. Men tack vare J&S hundcenter som förstod vikten av hur viktigt det är att en Gordonsetter hamnar rätt fick vi hämta honom.
Gordonsetter är en trevlig, lättsam hund, men kan också bli destruktiv och odräglig om den inte få sina behov tillgodosedda.

Lite så har det tyvärr blivit med Dallas. Har ägnat hela dagen åt honom, och han orkar inte mycket då han dels har en ganska kraftig övervikt, och varit inaktiv en stund. Men 3 km promenad men inlagd dressyrpass med paus och bad i älven. Har utsatt honom för plötsliga ljud inget som bekom honom, fasanerna har han fått hälsa på. Han har även varit i hundgården med de andra hundarna inga problem.
Vi har trimmat och fixat och plockat fästingar haft på fästingmedel. Nu ligger han och är helt slut av all aktivitet.

De sista dagarnas ångest har blivit utbytta mot glädje, och jag är övertygad om att han kommer bli ett perfekt tillskott hos sin nya familj. Som även innehåller Dallas pappa Stegg och helbrodern Aragon "Storm".

Men istället för att skriva en massa bjuder jag på bilder av Dallas.
Denna killen är lite speciell för mej för hans namn Argo är efter min första älskade Schäfer som hette Argo.
Dallas otrimmad fm

Otrimmad 

Mindre mat o mer motion framöver.

Profil under fm.

Fått lite pälsvård 

Blank och fin! med tanke på att han är kastrat.

Brun död päls plockad

En vacker profil

Lite belöning efter frissering :) besök till voljären

Fasaner är verkligen bästa belöning!
Hoppas ni har en fin dag!
Och än en gång tack till J&S hundcenter för att vi kunde lösa detta!

måndag 19 maj 2014

Mardröm

Har nu fått en av mina mardrömmar i uppfyllelse. En avkomma från A-kullen ligger ute på blocket via nån hundförmedlings center.
Vet att denna familjen har en liten på 2-3 år och en på väg eller redan anlänt. Men de tar inte kontakt med oss utan bara lämnar iväg honom. Det viktigaste för oss som en liten kennel är att veta vad som sker med våra avkommor.
Så ni som köper en hund bör tänka till lite!

Vi som uppfödare känner mamman mycket väl då vi levt med henne under många år, vi letar en lämplig hane som skall passa in på de krav vi har. Vi lägger ner tid på att ta reda på så mycket vi kan om individen och dennes förfäder. Redan där har vi börjat etablera en känsla för de kommande valparna.
Vi följer vår tik noga under 63 dygn, och vakar och hjälper till vid hennes valpning vi torkar och väger de små och lägger de ömt tillbaka till mammans spene. Under 8-9 veckor lägger vi ner många timmar på att socialisera valpen, vi lär den gå på tidning vi tränar den i att vara ute, ha halsband på, äta, lyssna efter olika signaler. Sedan spenderas många timmar med att prata med ivriga valpköpare.
Vi har dessa små underverk i 8 veckor eller mer och lär känna deras karaktär och små egenheter. Varje farväl är lika sorgfullt som glädjande, sorgligt för man har knutit ett litet band glädjande för man är så naiv och tror att de som man givit förtroendet att få en valp från oss uppskattar det förtroendet.

Djur är inga slit och släng produkter som skall återbrukas om och om igen!
Och att lämna bort en hund från oss utan att ens ta kontakt är som en käftsmäll!

Har varit i kontakt med J & S hundcenter som nu förmedlar A. Argo " Dallas" och berättat om att vi finns och att vi inte är speciellt glada över att se honom på blocket. Och enl. dem har tydligen fd. ägarna varit i kontakt med alla de känner.... Synd att det inte hörde med oss.

Argo eller Dallas som han kallats under 6 år är efter Mountaineer's Eya och Buhammaren's Stegg. Från samma kull behöll vi Akira som är fullcert på utställning SV och NO samt har 3 uk fjäll, 2x 3 AK skog och 2 AK fjäll. Även de andra i kullen som vi har kontakt med är yppeliga jakthundar. Har fällts många fåglar över dessa.

De begär 1500:- för honom och om den som köper honom tar kontakt med oss kommer vi försöka vara till så mycket hjälp vi kan för att han skall bli en så bra jakthund hos sin nya familj.

Avalonian's Argo "Dallas" född 11/3-08
Ha nu en fin dag i solen

onsdag 14 maj 2014

JOBB

Just nu är jag inne i en jobb period. Är bokad och den lediga tid jag har ägnas åt att försöka få lite struktur i planeringen. Lite att tänka på så jag inte dubbelbokar mej vilket kan vara lätt när det händer mycket samtidigt, skall ju ut några helger på lite olika evenemang. Vilket kommer bli otroligt kul.
Men just nu går det i jobb, jobb och åter jobb. Och det kommer jag fortsätta med under hela sommaren. Finns roligare tider att ha ledigt på...

Nu skall jag fixa iordning mej inför en ny dag som usk:a

Ha en fin dag.
 

Bjuder på en låt av Gruppen Daughter som är ett indi, folk band, alternativ rock, från England. Deras debut album I you leave fr. -13 blev plasserad som nr. 16 i UK vilket inte är illa för ett debut album. 

Denna låt är ett spår från detta album. Fantastisk!!


 

lördag 10 maj 2014

Landat i Värmland igen!

Ibland känns det som jag flackar o far mest hela tiden. Men nu har jag kommit hem från en vistelse i Lidköping. Stannade en dag extra då dottern och barnbarnet Daisy skulle ranta runt i ringen :)
Vi möttes vi Lidköpings Arena vid 10, och har idag sett raser jag aldrig varit i kontakt med. Riktigt kul och vi hade super trevligt sällskap av Daisys uppfödare och övriga Puli vänner. Har fått lära lite nytt är ju det som är kul med nya raser.
Ägnade även en liten stund i IF montern och språkade med gulliga Margareta, som är en fin ambassadör för sitt försäkringsbolag. Alltid kul att träffa positiva glada GS människor :)

I övrigt så har jag haft en som vanligt trevlig vistelse på jobb, denna gång har jag fått testat att vara presenningsmakare. Behövde en presenning över vår ved, och fick då välja färg och har mej god hjälp och verbal/handgriplig instruktion fixat en kvalitets presenning, livstid 12 år. Lite skillnad från Kina prasslen som håller typ resan från butik, hem.

Eftersom jag stannade ytterligare en kväll fick jag även denna gång lite turistupplevelse.
Ha nu varit på Läckö slott, en plats jag gärna återvänder till.

Men istället för att jag skall skriva och bladdra så bjuder jag på lite bilder.
Ha nu en fin lördag.
In action :)

Läckö slott

En fantastisk vy

Varje kåk borde kunna försvara sig :)

Vackra Vänern som omger slottet


Min dotter och mitt underbara barnbarn <3 td="">

En fullpälsad veteran på 9 år så tjusig 

söndag 4 maj 2014

Fellesutstillingen Fetsund 2014

Även i år valdes att ha Fellesutstillingen på Hvaltjärns skidstadion i Fetsund. En väldigt bra placering och med fina omgivningar. Men nu var det inte ett natur reportage jag skulle beskriva utan göra ett riktigt skryt inlägg! Bilder har jag lånar från valpköpare! Ingen nämnd ingen glömd :)

Vi hade med 10 avkommor samt Eya 5 visades i unghundsklass och 5 i juniorklass.
Först bedöms hundens kvalitet sedan tävlar de i konkurrens och placering 1-4.
Eya gjorde premiär i Veteran där hon blev BIR veteran, det som gjorde att hon inte fick CK var att jag rakat henne :( men med tanke på sin operation 4 veckor sedan kändes det som ett bra val för hennes del :)

8 år middels stor, utmärkt type, velskåret hode, elegant hals, god kropp och benstamme, faller noe i krysset passe vinkler gode bevegelser, vises i veldig kort hårlag över ryggen, farger ok. utmärkt gemygg, bitt /tenner ua.

Extra är vi väldigt glada att köpt tillbaka :) En tik med framtiden för sig!
Ställdes i juniorklass blev 9 månader den 26/4 och yngst hon föll på pälsen! Men fick VG och placerade sig som 3:a i konkurrensen. Vilket vi var mycket glada över!

Middels stor meget gode type, vakkert hode, elegant hals, Bra kroppslengde, Velutvickled kropp för aldern, Faller litt i krysset, velvinklet bak tillstreklige vinkler fram, meget bra bevegelser, silkesaktig pels, korrekta farger och medget bra gemytt, bitt /tenner ua.

Sedan hade vi även med Eskil, Ethos, Eddard "Boss" och Eiko i junior hanar! Här fick alla VG med fantastisk kritik, men som sagt de var även yngst vilket var det som fällde dem. Bäst här blev Eskil som placerade sig som 3:a i konkurrensen. Vi är super stolta över alla!

I unghundsklass hanar ställdes Dennis, han fick G och detta mycket pga av att hans tanfärger är allt för sotade. Men i övrigt fick han fin kritik.

I unghundsklass tikar ställdes Doris, Donna, Delta och Dolly "Selma" dessa fick alla Exellente och placerade sig 1-4 i konkurrensen Dolly och Delta med CK (certkvalitet)

I bästa tik klass tävlade då Delta och Dolly, Delta blev oplacerad medans Dolly "Selma" placerade sig som nr. 3 Detta var Dollys och husses första utställning.

Vi deltog även i Avelsgrupp Eya och hennes fyra döttrar!
Avelsdyret preger sine avkom med rasetypiske hoder, Velkroppade hunder m gode vinkler og bevegelser alle har utmerket gemytt. Tilldeles HP

Vi deltog även i Uppfödargrupp med våra unga avkommor från D+E kull!
Oppdrettet består av rasetypiske hunder med korrekte proposjoner, rasetypiske hoder, utmerket gemytt och korrekte farger. Tilldeles HP

Vi hade även med ett barnbarn till Eya i juniorklass Kex efter Avalonian's Ava och Resdalen's Rotax
E junkl 1 junkk, CK samt 2 BHKL Grattis :)

Med oss var även Åens Yr som tävlade i öppenklass. Han fick VG och placerade sig som 1 i konkurrensen. Grattis :)

Kan säga att jag är så glad över de fina resultaten och över att vi har så underbara valpköpare och barnbarns ägare och Y-kullare. Inte bara det att de vill visa fram sina hundar, men alla är så positiva och glada vilket gör att oavsett resultat har vi det super trevligt och stöttar och hjälper varandra.
Är så glad och stolt över er alla!

Ethos och Eskil i väntan på kvalitets bedömning!

Ethos och lillmatte Pia i barn m hund 2 plats!

Dolly , Delta, Doris och Donna i placering

Eya i veteranklass

Avlesgruppen

Uppfödare gruppen 

Totalsegraren Dolly "Selma" 3 BTKL

Och tjejerna som också fixade apportbeviset! Delta och Donna

torsdag 1 maj 2014

En favorit i repris!

Idag har det gått i foto tecken igen!
Rikako Fujita har varit hos oss och fotograferat för sitt japanska förlag igen. Denna gång var det vår goda vän Gun Carmland och hennes fantastiska Irländska rödvita settrar som blev förevigade.
Gun har Skandinaviens mest meriterade IRVS, ingen annan har lyckats så bra som hon med sina rödvita. Och det var också skälet att vi valde en valp av hennes linjer, samt att vi gillade mamman till vår Angie.
Då är det också kul att dessa fantastiska hundar få vara delaktiga i den rasbok som kommer ges ut.

Och vi hade ju fantastiskt tur med vädret, och jag måste bara säga att jag kan inte bli annat än imponerad över hundarna, det har ett tålamod som är otroligt.

Nu hoppas vi att bilderna blir bra, så våra fina hundar kan representera raserna väl.

Ha nu en skön första maj, bjuder på det bilder jag knäppte.

Rikako och Pippi i en apport, "Pippi är Angie´s mamma"

Rikako och Girli som håller ställningarna

Inte bara bara blev en del apporter innan bästa bilden satt!