torsdag 30 januari 2014

En ledig dag!

Idag har jag haft en skön ledig dag, eller? Började dagen med att åka och träna lite, och i min vana trogen måste jag oavsett lite förkylning kämpa, ytterligare en extra km på cykel. Väl hemma fick jag ta tag i det som jag inte hunnit med sedan helgen. Dammsugning och lite skurning av golv, sedan fick jag besök av en valpköpare och Eskil. Efter lite fika och en skönt stund ute i snö och hos fågel, tass trim mm var Eskil rätt trött i knoppen. Men han har verkligen utvecklats till en super kraftig och fin hane.

Efter besöket har jag pysslat lite, har ju lite maskiner som jag måste lära mej :) Så idag har jag sytt ett halsband med brodyr.

I morgon skall jag försöka hinna med en skidtur på förmiddagen, för redan kl 12,00 skall jag iväg på jobb skall ännu en gång få träffa nya människor och brukare på ett nytt ställe. Känns helt underbart måste jag säga att jag får möjligheten att vara lite här o där :)

Ha nu en fin torsdag, bjuder på lite bilder av Avalonian's Eskil och en bild på halsbandet :)






onsdag 29 januari 2014

Hemma

Ja nu har jag landat hemma i skogen igen, här har det kommit en hel del snö sedan min avfärd mot slätten.
Haft två härliga jobbdagar, fast har även lyckats dra på mej nått. Fryser och är öm i leder och hud, med det är förhoppningsvis snabbt övergående. I morgon har jag en liten vilodag sedan antar jag att det blir lite jobb resten av veckan :)
Skall även ta och börja lägga lager. Har några gigantiska beställningar lagda så det kommer bli massor med roligt pyssel framöver.

Nu blir det att vara hemma i Värmland i 14 dagar och jag hoppas att jag kan få njuta av mer skidåkning både i spåret och i skogen. På slätten bara blåser det... Fast faunan där har ju också sin charm, om jag bara slapp den sura kalla blåsten, den går verkligen genom skinn och märg.

Nu skall jag inmundiga två Alvedon och försöka mota bort det oönskade sällskap jag fått i min kropp, håller tummar för att de ovälkomna gäster/gästerna fort motas bort innan de få fäste.

Ha nu en underbar onsdag, bjuder på en super härlig låt som får mej att minnas min sons examenskonsert!


söndag 26 januari 2014

Skön söndag!

Har jobbat dagen i dag, ett super trevligt gäng måste jag säga. När jag kom hem svida jag om och tog en tur i spåret, andra gången jag åker längd i spår på många år, har glömt vad kul det är.

I morgon bär det av ner till Lidköping för lite annat jobb, är så skönt att kunna variera sig :)

Har också fått glädjande nyheter!

Avalonian's Doris och Avalonina's Ethos har varit i Rauhoss på utställning.

Doris som är i löp fick mycket fin kritik, men hade fokus på lite annat än domaren idag! Hon fick VG vilket inte är fy skam.
Ethos fick en strålande kritik även han och blev BIR valp och han blev även 6  månader idag :)

Sedan var ett barnbarn till oss på samma utställning, Kex är U: Avalonian's Ava " Leah" och Resdalens Rotax. Kex blev bästa gordonsetter idag han är 9 månader.

Grattis till er alla!

Ha nu en super fin söndag. Bjuder på en låt av bandet soil and the sun ett experimentell spirituell folk band.



lördag 25 januari 2014

I ett lyckorus!

Nu har det jag väntat och längtat efter kommit, och jag är super nöjd! har test kört lite men har mycket att lära! Oj oj oj vilken skillnad, skulle vilja säga att jag haft Volvo och nu uppgraderat mej till Ferrari :)


Som ni ser är det inte bara en utan två nyinköp! Och nu skall kreativiteten spira. Är ju också kul att det ändå gått så pass bra att jag kan göra en sådan betydande investering!

En större sy maskin med allt man kan tänka sig, större yta och starkare motor, en brodyrmaskin så jag även kan hjälpa till med namn märkning :)


Detta är ett prov som jag gjorde, har mycket att lära och framför allt så behöver jag rätt utrustning.

Men innan jag lekte med mina nu inköp så har vi spenderat lite tid i skogen, skall erkänna att när jag är ute själv har jag annat fokus än när vi är båda. Men det är inte fel att ta en lugn och skönt skogstur emellan åt.


Ha nu en underbar lördag.

fredag 24 januari 2014

Jobb jobb jobb:)

I onsdags var jag iväg och hälsade på min gamla arbetsplats! Kul att se alla igen. Är ju ett otroligt härligt gäng som man bli positiv av. I går morse bar det iväg för lite jobb på BC, är så kul att få komma ut och möta våra äldre brukare. Även idag och på söndag skall jag göra lite timmar, nu på ett nytt ställe som jag aldrig varit på. Spännande och kul. Trivs riktigt bra med sättet jag jobbar på, jag gör det jag tycker är roligt i en skön kombination. Jobbar med papper, syr och jobbar med människor, kan det bli bättre?

Jag hoppas också att jag får mitt paket snart, blev skickat i går så har jag tur kanske det kommer idag! Pirrar i magen av förväntning, skall bli kul att börja experimentera. Även om det också gör ett stort hål i plånboken... Men investerar man inget har man inget att vinna!

Måste även skryta lite över FITLINE dessa underbara produkterna som jag blir så pigg och frisk av! Har nu druckit i drygt 3 månader och vilken skillnad, energi, en fungerande mage och det bästa av allt är att jag kan fokusera på det som är viktigt. Vad menar jag med det? Jo när man inte riktigt har energi till mer än att klara dagen, då är jag mottaglig för negativitet vilket i sin tur leder till energi förlust. Men tack vara Fitline har jag extra resurser och slipper hamna i gråträsket!
Blir ni nyfikna? kolla gärna in hemsidan eller tag kontakt! Hemsida

Hoppas ni nu får en fin dag, bjuder på en låt av Elsiane från deras andra album som släpptes i 2012


tisdag 21 januari 2014

HURRA!!!

För Avalonian's B-kull idag! 4 år fyller tjejgänget! Mamma Eya och Pappa Paw visste vad de gjorde när det könsfördelade :) 11 vackra flickor i denna unika kull.

Buffy har firat dagen med en härlig skogstur, idag var det lite gråkallt ute. Blev en stor kopp chailatte the på matte, när vi kom hem. Och nu lär jag fortsätta med det tråkiga jobbet med papper! Men skall allt stämma gäller det att ha en något översiktlig ordning. Tänk att det är så mycket roligare att ordna med andras papper än sina egna?!?

Ha nu en fin tisdag, bjuder på ett par bilder!

B-flickor

papper papper till för.....se

Buffy i skogen idag!

måndag 20 januari 2014

Vilken härlig måndag :)

Uppe med tuppen, sedan åkte jag in till Arvika på tränade drygt en timme har ju fått träning hos sjukgymnast pga mitt knä. Och visst blir det bättre rörligheten har ökats vilket glädjer mej :) Väl hemma fyllde jag på lite energi och sedan en tur ut i skogen med skidorna. Nu har jag kommit hem igen och skall faktiskt ta och börja jobba lite, innan jag får besök!
Ha även idag fått ett glädjande besked, vilket kommer innebära mer jobb för AvalonainS. Jätte kul!

I skogen idag var det drottningen som var med, min älskade Eya kämpade på bra i lössnön. Jag har ju blivit ålagd att lära mej hantera GPS så för syns skull låg den i fickan och Eya fick ett extra halsband. Är lite motståndare mot just den apparaten men men.. Den är ju bra men jag har fullt upp med annat än att hålla reda på teknik också.

Men nog om detta nu blir det till att jobba lite, bjuder på ett par bilder från vår fina skogstur.



söndag 19 januari 2014

Veckoavslut!

Söndag eftermiddag redan, tiden går allt bra fort. Eller så är det för mycket att göra :) Oavsett snart börjar en ny vecka med nya utmaningar, på onsdag skall jag inskaffa nytt pass och inhandla en liten grej! Sedan hoppas jag att jag få jobba lite igen på Bemanningen, trivdes bra där!
Idag var jag ute en sväng med två hundar i skogen och körde lite ospårat, en tjädertupp var allt vi såg men en fin tur blev det. Lite spännande med tanke på att det är inte så mycket snö... Lite nyfikna rötter och annat ris att fastna i. Men det gick bra, min premiär igår på spårad bana gick också bra. Det var iofs tråkigare att åka men en fin kondisträning.

Igår gjorde jag ett besök på en mycket intressant sajt synskonline! Om även ni är lite nyfikna eller behöver lite hjälp av andevärlden, titta in lovar att ni kommer hitta något som passar just er.

Ha nu en spirituell söndag, bjuder på ett par bilder från skogen idag!

Så ser det ut efter att älgen tagit en tupplur!

Ett orört snötäcke!



lördag 18 januari 2014

Värmland igen!

I går kväll kom jag hem. Väl mottagen av mina älskade svartingar, som noggrant sniffade igenom både mej och mitt bagage! Efter den säkerhetskontrollen blev det att snabbt hoppa in i mys kläder och plana ut i soffa kroken.
Få lite uppdatering om vad som hänt på hemma fronten! Och här har vi nu en del härlig snö, så jag skall faktiskt inviga min nya skidutrustning :) " Äntligen "
Lite tvätt är avklarat och jag skall även lasta in mina nya syuppdrag mm. som jag har med mej hem.

Men nu blir det att byta om till lite skidkläder och ut och njuta go vädret -5 och halvklart.
Hur jag klarar premiären, får bli en senare historia. Lite nervöst vill jag lova då jag inte åkt med denna typ av skidor på många år.

Ha nu en fin lördag!


torsdag 16 januari 2014

Lyx!

Den som väntar på något gott! Ja lite så känns det, har kämpat och ibland fått känslan av att ge upp. Men tids nog kommer belöningen för ens slit. Mina dagar i Lidköping är rena lyx tillvaron, har ett super mysigt kryp in med alla bekvämligheter. Sedan blir jag bjuden på super god mat, det jag tillför uppskattas och jag har det roligt :)
Nu är jag färdig för dagen och ligger och latar mej lite till skidskytte... :)

Ha en fin dag/kväll

tisdag 14 januari 2014

Färdig sytt!

Ja nu har jag betat av månadens sy jobb! Och det känns väldigt skönt, jag hjälper ett företag med lite produktions detaljer. Som att sy drivankare, och även lastbilsflärpar och en ny grej som jag inte vet men en stor cirkel som jag syr en kanal i!
I morgon bär det iväg söder över då byter jag skepnad till ekonomikonsult! Är bra att ha många strängar på sin lyra!

Nu i kväll kommer jag delta som åhörare i Karlstads fågelhund klubbs uppstart. Får väl hoppas att även vi från västra Värmland är välkomna ;)

Vi har även fått lite vinter här nere, och om snöfallet inte avtar så har vi även skidföre till helgen!!! Jippie!

Nu skall jag ta och köra mot Karlstad, önskar er en fin tisdags kväll!

Detta är jobbet jag gjort!

måndag 13 januari 2014

Min islandshäst avkomma finns till salu!

För er som inte vet höll jag på mycket med islandshästar förr! Och under de åren föddes det även upp några här på gården. Och även om jag nu inte är hästaktiv så glömmer jag aldrig mina fyrbenta vänner! Och även fast de nu varit i ägo hos andra är det alltid lika kul att återse dem.

Igår fick jag ett meddelande om att en av min avkommor finns till salu i Dalarna, och denna gång är det Mestur från Nole som skall hitta ett nytt hem! Det som var mest kul var att få se hans utveckling från den unga hingst han var när jag sålde honom till den fina valack han blivit.

Och han har fått sin mors milda fina uttryck, Leista som vi kallade henne för var ett helt underbart sto. Tyvärr drabbad av eksem som många av de importer från Island. Men en mer arbetsvillig och vänlig häst fick man leta efter.

För den som nu vill ha en fin trevlig häst så kan ni ta kontakt med Jamila Berg i Sandviken där han nu finns.
Bjuder på lite bilden av prinsen :)

Har även varit och tränat idag, usch fy och blä vilken dålig form jag har :( men det blir det ändring på nu!
Men nu är det roliga slut nu blir det att ta tag i beställningar...Så jag lär nöta rumpan idag, vid min maskin ;)

Ha nu en fin måndag!







söndag 12 januari 2014

Återkoppling!

Är så skönt när vi får lite återkoppling från våra valpar. Och enligt rapport så tar Edur flytten till Nittedal med ro.
Idag hade vi kursdag 2 tyvärr ett digert frånfall pga flunsor. Men det innebar att Enzo fick desto mer tid och visst ger det resultat!

Även våra egna tre damer har fått lite uppfriskning, och nu är det underbart att vara ute, Minusgrader och inte mycket men lite vitt puder på marken. Och jag lovar att kropp och själ ler och njuter :D

Nu skall resten av dagen ägnas åt lite pyssel arbete! har ju en hel del beställningsjobb som ligger och skall med ner till Lidköping.

Men tid skall även ägnas åt att bara vara och njuta av det fina vädret.

Ha en fin dag! Bjuder på lite bilder.

Avalonian's Ethos Fagernes, så cool är han inför kloklipp och tasstrim att det sover han sig igenom :)

Avalonian's Edur med storebror Santo tar det med ro i sitt nya hem :)
Ekdalens Enzo står för fågel!


En mycket fokuserad hund

lördag 11 januari 2014

Lycka!

Är när den sista sötnosen flyttar hemifrån och jag vet att han kommer få det så bra! Han får en underbar storebror och all tid i världen ute i skog o mark. Vi har även fått ytterligare härliga valpköpare:)
Vi har även kursat idag, de som nu lyckades klara sig från flunsor och kräksjuka. Hundarna skötte sig super bra och det är alltid lika trevligt att få se de framsteg som görs.

Nu är stearinljusen tänd och jag skall snart gå in i kvällsmysar mode :)

Ha en underbar lördag, bjuder på en mörk mysbild av min hall.


fredag 10 januari 2014

Kurs Helg!

Redan fredag! Denna vecka har formligen bara rusat iväg. Och jag har fått en hel del jobb också, och det ramlar in nytt hela tiden!
Min oro som jag hade var helt obefogad, mitt största problem kommer nu vara att säga NEJ! Är ju tyvärr min största Akilles häl...
Har jobbat nu i tre dagar och fått prova på lite nya saker, super kul och lärorikt.

Och fler jobb kommer in :) Och så osvensk som jag är måste jag faktiskt säga att jag är stolt över mej själv!

Sedan jag kom hem har jag hunnit städa bort julen, och även det känns skönt att vara i fas här hemma.
Under helgen blir det kurser, vi får besök av ett par valpar. Den minsta får stanna hemma då matte tyvärr åkt på flunsa, något som jag absolut inte vill ha just nu ;) Krya på dej!
I morgon kommer även Edur få börja ett nytt äventyr, då han skall flytta. Ja som ni förstår är det som vanligt full rulle av positiva inslag.

Ha nu en riktig fin fredag! Bjuder på en bild av sötnosen!


torsdag 9 januari 2014

Snabba ryck

Eftersom jag är i uppstarten av något nytt, vill jag ju ändå säkra mej lite inkomst. Och eftersom jag trivs med att jobba med människor var ju valet enkelt att acceptera timvikatiat hos bemanningen. Och eftersom jag vill styra min tid själv så passar det mej ypperligt att hoppa in när jag behövs :) Igår var jag iväg på mitt första uppdrag, och fick även jobba med något som var mycket längesedan. Var inne på ett äldreboende och det var lika roligt som jag mindes från början av 2000 :) Trevliga brukare och trevlig personal, kände mej verkligen välkommen och jag återkommer gärna :) Rätt skönt att vara på olika platser möta olika människor, och framför allt jag distribuerar min egen tid.

Till helgen kör vi igång med kurser, vi startar med valpkurs och ni som inte kan komma denna gång så kommer vi fortsätta en ggn / månad så det är bara att haka på den de helger det passar. Vi kommer även planera in för apportkurser.
Är ni nyfikna på olika kurser och har egna önskemål, hör gärna av er så fixar vi det säkert :)

Ha nu en riktigt fin torsdag! Bjuder på en låt!

tisdag 7 januari 2014

Tiden rusar

Och det är gött att sitta med på the fast train!
Dagens tema har varit telefon, avklarat en del måste samtal. Men nu skall det mesta vara fixat, har även satt mej ner och räknat ut lite material åtgång inför året! Men jag får ta och handla in pö om pö!  Är ju faktiskt inte helt tom för material.

Men det är mycket som skall producerar nu under vår och sommar, vi kommer ju delta på Sunne Jaktmässa och där kommer vi har med vårt sortiment så det kommer finnas till försäljning!
Skall bli otroligt kul att denna typ av evenemang kommer till Värmland, och ännu roligare att det kommer hållas i Rottneros Park. Rottneros Park hade jag mitt första sommarjobb och även min första lägenhet var i en av flyglarna, så här har jag många minnen! Jag började jobba i cafeterian, sedan hjälpte jag även till att servera i spegelsalen under flotta middagar, jobbade som guide och sist som bokföringsassistent. Har många roliga historier från min tid som anställd där, alla roliga människor jag mött och kunskap jag fått.
Men nu skall jag dit i ett helt annat ärende i en helt ny livsepok!
Vill ni veta mer om mässan? Ni som har facebook kan gå in och gilla via denna länk
sunnejaktmassa, om ni vill läsa mer på hemsidan kan ni följa denna länk sunnejaktmassa.

Ha nu en fin dag


måndag 6 januari 2014

Trettondagsafton!

Igår hade vi besök och dagen tillbringades i skogen. Kan väl säga att för årstiden är det blött och lätt gått i skogen. Myrmarkerna är öppna och vattenfyllda, känslan av att befinna sig i början av Oktober är inte riktigt den känsla jag vill ha i Januari.
Men vi hade en trevlig dag och hundarna jobbade på bra, tyvärr var fågeln antagligen på firande i grannsocken för inte så vi skymten av dem. Det närmaste vi kom av två slaktplatser mellan predator och orre!

I dag skall jag faktiskt ge mej ut och tampas i livsmedelsbutiken! Alla skrymslen och vrår är nu renskrapade. Och min julklapp är fortfarande mycket populär!!! Så populär att jag igår fick söka och hitta en billig kapsel leverantör!
Med det fixat kan vi njuta av goa koppen!

Nu hoppas jag att ni får en fin måndag! Bjuder på lite bilder från igår!





söndag 5 januari 2014

Vackert!

Hittade en bild på nätet, från tolvslaget 2013-2014. Måste säga att visst är det vackert, men ljudnivån är tyvärr allt annat än vacker. Som tur är hörs inte det på denna bild.


Ha en fin söndag!

onsdag 1 januari 2014

2014

Välkommen du nya spännande år! Idag är min första dag utan anställning! Wow är blandade känslor, men mest spännande och förväntansfulla! I morgon styr jag resan till mitt första uppdrag, lär nog bli fler av den typen resa. Nu hoppas jag att jag kan få ett par till :)
Går dagen spenderades med familjen fixade en trerätters med vitlöks gratinerad hummer, fransk rostbiff och chokladfondant! Lovar att magen stod i fyra hörn... Men gott var det. Knoppade in vid halv ett och har haft en välbehövlig sovmorgon!
Dagen idag kommer gå i sakta mak har inget akut som hänger över mej, utan jag ligger i fas med allt som jag haft liggande.

Skall erkänna att jag kommer göra en investering framöver som ett led i lite extra service till er som kund hos oss. Kommer i sinom tid berätta och förhoppningsvis även visa.

Igår var även Eya och Akira ute i skogen för 2013 sista jakttur, två fina jobb på tjäder hade de och även de var nöjda över avslutet på 2013!
Hoppas att 2014 blir ett lika fint jaktår med många byten i frysen. Och jag hoppas även att ni andra får era drömmar uppfyllda och att ni går ett fantastiskt 2014 :)

Ha nu en fantastisk dag! Bjuder på en gammal favorit