fredag 29 november 2013

Fedagspyssel

Tänk vad skönt att ha energi till att utveckla sig lite. Denna gång är det våra potesockor /tassockor som fått en kusin. När det är riktig skare så är vanliga sockor för korta och skyddar inte sporren. Men nu finns det en produkt hos oss på AvalonianS som fixar det!

Modellen Avalonian's Buffy visar här modell L hon har normalt storlek M. Finns i färgerna turkos, grön, gul och röd.





 Sedan kanske det finns fler här ute som irriterar sig på trassliga långlinor? Nu har vi tagit fram en lina som väger lite trasslar mindre och inte blir stel i kylan samt hållbar.
Färgen är lite missvisande den är turkosgrön blank.


Sedan måste jag bara tipsa lite om ett plagg som passar ypperligt nu när det börjar bli lite kyligare, och det funkar supert på joggingrundan som att sätta sig i en kall bil. Snygg är den också! Denna är köpt på Ullared för ca 200:- och är av dun väger inget men värmer mycket bra, finns i lång och kort modell. Denna är kort.


Nu hoppas jag att ni får en fin fredag.

söndag 24 november 2013

Kreativa helgen :)

I fredags styrde jag kosan ner mot Lidköping, som resesällskap hade jag med min farmors symaskin några trådrullar och nervösa fjärilar i magen. De sista hade jag kunnat lämna hemma!
Väl framme blev jag gott emottagen, och visade min uppskattning genom att på ett mycket osvenskt sätt slänga mej platt på golvet ;) Aj och oj, ja vad gör man när man gjort en sådan entré...


Som om jag inte har nog med bekymmer med mina knän... Nåja lite märkligt är att jag har inget minne av att barndomens skrubbsår gjorde så här ont. Eller så var respiratorerna fullt upptagna med andra signaler än just smärta ;)

I övrigt så bodde jag på ett super fint ställe utanför själva staden, här kan vi snacka fält!!! Oj oj oj, vore himla kul att ta med några hundar för jag kan tänka mej att där finns vilda hönsfåglar.


Denna vy var oändlig åt tre håll, och det var mängder av vindkraftverk som jag tycker så mycket om. Blir lite meditation av att se dem ro fullt snurra.


Så här fint var det när solen sakta gick ner över låglandet. Vackert!



Detta har vi pysslat med, jag har sytt och sedan har delarna svetsats ihop till en färdig konstruktion, nu håller vi tummarna för att detta blir så bra som vi tänkt oss. Har även hem lite annat pyssel, och lite utökning i AvalonianS sortiment, men den nyheten får ni senare.

Nu får ni har en fin söndag, själv är jag trött som få och planerar en tidig kväll.
Bjuder på en låt av en artist som jag gärna kommer tillbaka till.


torsdag 21 november 2013

Spännande möte!

I morgon styr jag kosan söderut, skall iväg på ett litet special uppdrag! Skall bli spännande och se om det genererar i något nytt. Oavsett så är nya möten positiva på olika sätt. Med på min resa har jag sällskap av min gamla trotjänare efter min farmor. Skall bli intressant och se vad jag och min maskin kan konstruera tillsammans. Och visst är det ännu mer kul att vi får uppdrag utanför det jag själv skapar, tänk att få hjälpa andra i sitt skapande. Och kan jag hjälpa till att någon får utveckla sina idéer till ökade inkomst är ingen gladare än jag. Jag tror nämligen på att samarbete leder oss framåt, medans trångsynthet och egoism äter upp sig självt till slut. Vad jag skall hjälpa till med får jag avslöja längre fram.

Ha nu en underbar natt, bjuder på en låt. The Forest Rangers cover av "No milk today" tänkvärd text.


måndag 18 november 2013

Löp tid!

Buffy har precis kommit ur sin löptid, och nu gick Akira in i sin. Trevligt tänk att det faktiskt var nu vi skulle ha parat :) Men vad glad jag är att de skötte detta själva, vi har två otroligt vackra hanar kvar som närmar sig 3,5 månad. De är så följsamma och lätta, de var med oss uppe i fjällen och var ute hela dagarna och njöt snö för första gången i sitt liv. Att de är gosehundar är också ett faktum ligga i knä och mysa är den bästa kvälls aktiviteten :)
Denna vecka började också väldigt bra och jag hoppas att det håller i sig.
Ha nu en fin måndag bjuder på ett par bilder av gossarna.

Edur

Ethos
Bjuder även på en låt, vet att den spelades mycket förra året men kan ändå inte riktigt släppa den.


lördag 16 november 2013

Fjällen!

En lång helg i paradiset, mer än underbart och tillsammans med goda vänner. En lyckad helg i alla avseenden med god mat och skratt.
Lite fågel har vi fått och sett oerhört många stora fina kull :)

Vädret har varit blandat med riklig snö till tö och knall sol.





Och för att även göra lördagskvällen lite mysigare bjuder jag på en härlig låt av det svenska stjärnskottet Avicci med en fantastisk låt! Addicted to you.
Ha en en fin kväll



tisdag 12 november 2013

En ganska vanlig tisdag!

Ja nu är det nedräkning... I morgon blir det medicinutbildning i Arvika sedan styr vi kosan norrut blir en långhelg med goda vänner.
Det behövs vill jag lova, behöver få positiv energi och skratta :)

Bjuder på en låt som jag bjudit på tidigare men vad gör det....
Tänkvärd mycket tänkvärd.
Ha nu en underbar tisdagskväll.



måndag 4 november 2013

Grattis till segrarna!

AvalonianS gratulerar vinnaren av Romerike fuglehunds klubbs hönsecup 2013 Kjetil Engeflaen och hans hund Halvartun's Timo. Kjetil och Timo kom även på en andraplats i RFK klubbmästerskap.
Timo är stolt bärare av AvalonianS produkter vilket vi är glada över, även den vackra irländaren som erövrade andra priset i Hönsecupen och som segrade i klubbmästerskapet är också bärare av våra produkter!

Grattis än en gång.
Bilderna är lånade och fotograf är Ivan Bunes



söndag 3 november 2013

Söndags mys!

Eller frisördax!
Eya har fått sin vinter puts, och en kasse päls blev det :) Men så skönt att slippa all den tjocka pälsen även om det är vinter, slipper en massa tovor och sedan framför allt snökladdar.
Eya är en väl pälsad dam så henne trimmar jag med maskin, de övriga är det för hand med napp förutom tassarna som jag har en praktisk apparat. Tassarna är viktiga att de är släta och fina så det inte fastnar en massa smuts/salt och att de är fuktiga.
Och för raser som skall ha mycket päls i tassar rekommenderar jag tassock/potesokk.
Den praktiska lilla sock som jag producerar är lätt utan att vara för tät eller hämma rörelsefriheten.

Även en ny variant är under utveckling, mer om detta vid ett senare tillfälle. Nu skall jag fortsätta att leka hundfrissa :)

Ha en fin söndag, bjuder på en låt från AFI's (A Fire Inside) senaste album Burials, kan nog hända att fler låtar från detta album kommer presenteras. Måste säga att detta album håller lika bra som I heard a Voice från 2007.


lördag 2 november 2013

Praktiskt med lite pyssel!

Idag har jag fixat o donat lite med smått o gott, eller rättar sagt sånt som blir liggande...
Har äntligen fotat hela väst kollektionen alla nio färger, sedan tillkommer även de nordiska flaggorna som redan har bilder.

Mina produkter är inte mer unika än andras vad det gäller västar, men för att förtydliga så är det unika med mina västar reflexen. Den är av högsta kvalitet och certifierade CIL värde EN471. Den andra orsaken till att jag valde att sy egen, jag avskyr dessa hårda prassliga västarna. Varje lite kvist förvarnar fågeln särskilt i skog, sedan vill jag även ha något som inte väger massor, och som är tvättbart samt torkar fort och andas. Att de inte står emot regn gör inget eftersom de torkar fort!
Sedan har vissa västar 1-1,5 cm brett magband vilket jag märkt lätt ger skav, jag själv använder 2,5 cm och även ett bredare fäste, resårdetaljerna är även det utformade för att ge ökad säkerhet utan att vittra upp i onödan. Gummitrådarna inuti skall inte vittra sönder som billiga resårer gör utan ge vika för ett visst tryck, och även denna lilla detalj finns i min väst!
Ja så även om min produkt inte är unik så är den unik på sitt sätt.

Ha nu en unik dag.