onsdag 30 oktober 2013

Reklam

Vill passa på att göra lite reklam för min webshop!

Det har strulat en hel del med den under en ganska lång tid, hade mer eller mindre gett upp men NU äntligen!!!

Ha även lagt in lite fler produkter och passar även på att slänga ut ett erbjudande på vårt nyaste halsband!

Så om ni nu vill hitta snygga fräscha produkter till er hund välkommen in!

AVALONIANS WEBSHOP

Ha en fin kväll

tisdag 29 oktober 2013

Mina fina valpar!

Eftersom jag har flunsa och är på bättringsvägen och väldigt uttråkad, så tänkte jag ta en liten valp pysslar dag.
Sydde två nya halsband till godingarna, Edur är blå och Ethos är grön, lite reflexdetaljer är det också på!
Efter att de var ny ekiperade gick vi ut ( jaja vet att man skall hålla sig i sängen vid feber) och jag tog med foto apparaten. Grabbarna är väldigt modiga och nyfikna men lydiga...Kommer på inkallning 5 av 7 tillfällen inte illa. Inte så lätt att få bilder på yrvädren men när de väl bestämt sig för den bästa platsen för dagens äventyr då han jag knäppa nån bild.

Går inte att ta miste på vad som är av intresse!

Ha en fin dag.

Edur

Edur

Ethos

Ethos

Samstånd Edur Ethos

lördag 26 oktober 2013

Godingarna

Vi har ju två hanar kvar från e-kullen, vi skall inte spara dem utan de är till salu! Men inte kan man bli annat än förälskad i dessa små änglar.
De lever och lär av de fyra vuxna, ibland får de rejäla tillsägelser men helt enligt den hierarki som råder i en flock, de är modiga lugna och trygga väldigt sociala och glada. Tänk om livet var så bekymmersfritt som deras liv!
Pappa Yes leker och fostrar och han är helt enastående, är så roligt att ha en hane som är så älskvärd. Han har nog aldrig brytt sig om att brösta upp sig för någon annan hund, även när andra hundar skällande springer emot honom bryr han sig inte. Han bara sneglar lite och luffars iväg i sakta mak, Vi hade en unghane på besök som hela tiden utmanade morrade och gick till utfall, Yes satte sig ner och gäspade så mycket bekom det honom :) Var nog även den bästa medicin åt den hanen! Även Yes bror Ypperli "Yammie" är likadan, känns så skönt för vi behöver aldrig vara oroliga att ha dem tillsammans. Finns de som inte kan gå förbi andra hanar utan att de skall blåsa upp sig och bete sig. Men är kanske resultat av aveln, aggressivitet är kanske ärftligt?!? Eller så är det ett ägarfel?!? Eller en kombination?!?

Men det har jag inte tillräckligt med kunskap att spåna i, om någon vet får ni gärna delge :)

Bjuder på ett par bilder av de två sötnosarna som fortfarande bor hos oss :)

A. Edur

A.Ethos

Far med söner

onsdag 23 oktober 2013

Så bra!

Har börjat med vitaminer, och det är nog första gången jag med handen på hjärtat kan säga att wow vilken skillnad.
Har tack vare goda vänner fått möjligheten att börja med Fit Line, och är så nöjd över resultatet att jag känner att jag måste dela med mej.
De flesta av er känner ofta att ni är trötta och slitna, fast att ni sover mycket och äter rätt osv. eller som jag som blir förskyld bara nån nyser på andra sidan byn!

Började för 2 veckor sedan och är nu inne i en utrensnings period, vilket känns i kropp o själv. Men även fast kroppen beter sig ur fas har jag ändå ett helt annat focus i huvudet. Tröttheten finns men inte lika påtaglig, märker att minnet blir lite bättre... Spelar mycket memory på jobbet :)
Magen börjar och få en bättre rythm, men just focus wow. Vaknar på morgonen och huvet sitter på plats istället för att behöva med tvång sortera tankarna ligger de rätt vid signalen från klockan. Och det håller hela dagen. Tänk hur det kommer bli när jag använt detta länge...

Men om ni är nyfikna hör av er jag tar gärna hjälp av proffs på produkterna för att ni också skall få chansen att må bra, och ha lite energi över till hela familjen efter en lång arbetsdag.

Ha en fin dag


söndag 20 oktober 2013

Uppmaning!

Nu närmar vi oss snart vintern och en massa högtider, vissa som är ett plågeri för våra djur.

Jag uppmanar er alla att besöka dessa sidor och skriv gärna under om du också vill skydda våra djur.

Skrivunder för fyrverkeribegränsingar

Om ni vill läsa lite mer om detta följ denna länken!

Fyrverkeribegränsningar!

AvalonianS är med och stöder detta gör det även du!

lördag 19 oktober 2013

En kreativ dag!

Tänk vad skönt att få tillbringa en hel dag med sånt som gör en glad :)
Idag har jag dels fixat beställning samt även 8 olika modeller av AvalonianS senaste produkt.
Tvättkorgen har fått en snabb bantning och även sista fönstret på framsidan av huset är på plats. Nu är det "bara" 14 fönster att byta så är det nytt runt om. Skulle behöva lottovinst ;)

Ha nu en god natt, jag bjudet på ett smakprov av mina nya fina halsband!


torsdag 17 oktober 2013

Ännu en vecka

Som försvinner innan jag ens hinner att börja den! Suck...
Mycket har hänt sedan sista uppdateringen. Lite för mycket kanske både positivt och mindre positivt, men så är det när man har stor familj.

Akira som skadade sig under sin jakt vecka har varit hos doktorn och är nu lite konvalescent ingett som kommer påverka henne i framtiden men lite trist ändå. Denna underbara tjej är vår lilla otursfågel, hon skadade sin svans ganska rejält så den är nu mera en bit kortare och även en liten tasskada... Men vad gör en svans eller en tass när allt kommer läka och hon kommer fungera ändå. Det som är lite synd är att det blir ingen tävling för henne under hösten, men det är heller inte allt. Vi har vår fina hund och det är viktigare än allt annat.

Veckan som jag hade uppe i fjällen var väldigt skön, hade hoppats på lite kyligare väder men det börja dra in nu istället. Men vi hade otroligt fina dagar och hundarna jobbade på bra, och jag fick njuta av sköna fjällturer.

Och väl hemma hade jag ett paket som jag nu fått ut och börjat bekanta mej med, och detta kommer också blir bra. Känner redan skillnad och effekt brukar komma efter ca 1 månad, men är nog så att är man slut så är man :)

Hur får det då med de två kvarvarande underverken? Det går bara bra, de växer och blir vackrare för var dag. Nu blir de 12 v i morgon och vi hoppas att de snart får flytta till egna familjer. De har även fått sin andra spruta och som vanligt tog de det med ro.

Musik var också länge sedan jag skrev något om, men idag kommer jag göra det.
Vill uppmärksamma en låt som Neil Young, från skivan Rust never sleeps från 1979, Neil är från Kanada "Toronto" och är nog inte den jag lyssnat mest på. Denna låt som jag kommer bjuda på är dock en cover av ett band som heter Battleme och de dammat av denna låten i serien Son's of Anarchy.


Bjuder självklart även på lite bilder!

Fina Akira <3 td="">

Dvärgrödingens tillhåll i Messlingen

Panorama över Messlingen

Även detta ett panorama

Jag och Yes på toppen av ett fjäll!

A.Ethos A. Edur efter sin 12 v vacc!


tisdag 8 oktober 2013

En dag på fjället!

Idag tog vi med oss Eya och Yes ut på en härlig tur. Vädret var lite konstigt varmt fuktigt och dimmigt, men vi knatade på i dryga milen och hundarna jobbade på bra.


Man kan inte annat än att bli hänförd av denna underbara natur, vi har gått här ganska mycket men jag får aldrig nog.
Väl hemma blev det skönt med en varm dusch och lite god middag.

Fick även en fin lite överraskning i min mailbox! Mitt fotosom Alexander fotat av Akira och Yes har fått en lite facelift. Av Yes uppfödare Erik Petersen, som under helgen även förde sin fantastiska Tillaaens till hennes andra championat denna fina hund är nu DK uch DK jch vilket är en stor bedrift. Ett stort grattis till er båda!

Ha nu en fin kväll och jag bjuder självklart på den fina bilden!


måndag 7 oktober 2013

Semester

Då har jag börjat min semester vecka! Kom upp i går kväll till paradiset, de två kvarvarande valparna fick en lång bilfärd vilket de klarade galant.
Väl uppe blev det grundlig inspektion av de övriga som redan var på plats, mamma Akira tvättade och gosade med de små. Super duktiga talar tydligt om när de är dags att gå ut.

Idag har vi fixat lite sånt som gått sönder... Som blandaren i duschen :( handlat hem lite mat od, men nu skall allt funka igen hoppas jag. De små har varit ute och busat en hel del, och även de stora så naturligtvis blev det lite bilder...
De små är hopplösa att få på plåten;) Nu ligger de som så änglar och sover på soffan.. Japp tillåtet i stugan!

Ha en fin dag, bjuder på lite bilder av stora o små.

Avalonian's Akira

Avalonian's Buffy

Mountaineer's Eya

Åens II Yes

Avalonain's Ethos Till Salu!

Avalonian's Edur Till Salu!


lördag 5 oktober 2013

Och nu är dem bara två!

Idag har Avalonian's Eddard flyttat. Han skall bo med fin nya familj i Trysil.
Vilket innebär att A. Ethos och A. Edur söker hem där även de kan få en egen familj!

Denna vecka har jag haft lite hundsemester JE åkte till fjälls med tjejerna medans jag hade valparna och Yes här hemma. De har fått fällt många fåglar över de hundar som varit med, vilket är otroligt glädjande. Finns mycket fågel där uppe vilket vi hoppas få ta del av även nästa vecka :)

Nu blir det fullt hus med hundar i stugan då även de två kvarvarande får följa med. Så om det finns någon som vill ha fina gordonsetter och bor i trakterna runt Röros/Funäsdalen är ni välkomna.

Ha nu en fin lördag, och som vi säger denna helg i Arvika!

" Hej på Mârten "

Avalonian's Eddard

tisdag 1 oktober 2013

Trevliga bekantskaper!

Under helgen som var lärde vi känna ytterligare en ny medlem i familjen AvalonianS! Hon kom ner från Kalix och skulle ta med sig sin nya familjemedlem och även den som skulle vidare upp till Kiruna. Var en super trevlig kväll med många skratt och trevligt prat, och sedan fick vi också en gåva som är bland det godaste jag vet!!!

Och jag vet att både Avalonian's Extra och Avalonian's En-Aiki kommer få det super bra hos sina familjer, övriga valpar som flyttat är Avalonian's Enok som bor i Enköping hos sin mormor Eyas halvbror :) Avalonian's Etna har en GS och en ES som syskon i Årjäng, Avalonian's Eiko bor hos sin halvmorbror A. Dennis i Vormsund, Avalonian's Eskil har en Schäfer som storebror och bor i Vålberg.
Alla som har flyttat har hamnat hos underbara familjer som kan hund, vi välkomnar er alla och önskar er lycka till.

Vi önskar också att även de tre kvarvarande får nya hem också, på söndag får de uppleva fjällnatur då de får följa med pappa Yes upp till resten av släkten i paradiset Messlingen.
Så finns det någon som behöver en jaktkamrat finns det tre killar att se där under hela V 41.

Sedan kommer det hända lite framöver mer om det längre fram men det pirrar i magen av förväntan :)

Ha en fin kväll!