måndag 30 september 2013

Tacksam för hjälp!

Har anmält en bild till en tävling, nu hoppas jag att alla ni som läser min blogg hjälper till och röstar.

http://royalcanin.se/hundensdag/fototavling/?popup=1870

Klicka på länken och den bild som ni röstar på är denna!
Tack på förhand!

Sedan har jag även fått rapporter från Messlingen, där Akira, Eya och Buffy befinner sig tillsammans med A.Donna samt Delta och även Å.Ypperli med sina hussar.

Idag var första gången Akira var på fjället sedan ifjol och visst visade hon sina takter. Kan inte annat än att bli imponerad över denna fantastiska hund som fick 9 valpar 9 veckor sedan. Underbara Akira som alltid levererar, och visst känns det extra kul att veta att detta kommer nya valpköpare tills oss att ha i sina nya familjemedlemmar. Finn fortfarande 3 hanar kvar från denna fina kombination. Rapporter från de valpar som redan lämnat boet är positiva, lugna trygga valpar.

Men även A-Donna skrällde till och satte ribban högt, hon har sedan tidigare en orrhöna fälld över sig idag föll första ripan. Fantastiskt bra jobbat av hund och ägare.

Ha nu en fin måndag, bjuder på lite bilder.

Avalonian's Akira med sina tre ripor

Avalonian's Donna med sin ripa

lördag 28 september 2013

Läges uppdatering!

Blir glest mellan varven. Men ingen är gladare än jag för det! Det innebär att saker händer här på gården. Fyra valpar har flyttat och två till flyttar denna helg, en upp till Kiruna och en till Kalix. Har iom. detta lovat mej själv att faktiskt ta en tur upp till de lite nordligare breddgraderna i vårt land. Har ju som lite mer anledning nu.

Tre hanar finns fortfarande tillgängliga! De är vackra framåt och sociala valpar.
Avalonian's Eddard
Avalonian's Ethos
Avalonian's Edur
Är inte bara valpar som skall hinnas med även lite annat pyssel som skall hinnas med, beställningar och framförallt mitt jobb! Känns lite som att dygnets timmar inte alltid räcker till. Men tids nog får jag vila :) 
Jag jobbar ju varje vardag och har endast kvällar att jobba med AvalonianS, tur att jag har bra kunder som uppskattar det jag gör och kan vänta lite.
Tänkte bjuda på olika färgkombinationer som jag fått beställning på, av AvalonianS senaste tillskott,




Ha nu en fin lördag!

måndag 16 september 2013

Jaktrapporter!

Ja nu börjar det ramla in resultat från den härliga jakten!
Först ut var Avalonian's Albus U: M. Eya E: B.Stegg fin fina tjädrar har det fallit för honom!
Sedan här även Avalonian's Aremis "Ronja" U: M. Eya E: B. Stegg fixat sin fågel!
Men sedan har våra yngsta levererat 15 månader gamla D-kullen, Avalonian's Donna och Dennis har efterr mycket fina fågelarbeten fått fällt orre och ripa över sig. Inte illa, sedan tvivlar jag inte på att Avalonian's Countreu har fixat att husse fått frysen full.

Vi gratulerar er alla och även er som vi inte vet hur det gått för. Glada uppfödare är vi.



söndag 15 september 2013

En alldeles för kort helg!

Ja som vanligt skulle dygnet gärna få ha fler timmar och helgen fler dagar. Denna helg har försvunnit i en hast, fast vi har haft en mycket trevlig helg där vi lärt känna en ny trevlig fågelhund och husse.
Gårdagen var vi ute och jagade, men vädret var inte gynnsamt ingen vind och en tryckande rå luft fåglarna var mycket lätta tyvärr. Men vi hade flera fina fågelkontakter tyvärr lättade de innan varken hund eller vi kom tillräckligt nära. Men på ca 2 timmar hade vi 5-6 fåglar på vingarna, vilket är mycket bra jämfört med förra året!

I går kväll fick vi Dala besök Zacko och husse Mikael kom och övernattade i boendet, idag har det varit träning på schemat. Zacko är en flott hund med mycket jaktlust, han hinner inte stanna och står för fågeln. Så vi har dels kört lite ledarskaps övningar och sedan har Zacko fått stå på både duvor och fasan, under ordnade lugnande förhållanden. Och när han lät nosen samarbeta med huvudet så stod han :)

Hoppas att vi snart får träffas igen.

Denna helg är också sista med hela gänget, fr.om. nästa fredag börjar det minska i valpflocken! Tre hanar finns fortfarande tillgängligt.
Men nu skall jag ta och få lite färg i kalufsen, kan ju inte se ut som en zebra...

Ha nu en fin kväll, bjuder på lite bilder från dagens övningar!

Ps helgen den 28-29/9 har vi kurs! Tanken är att vi skall jobba mer med fågel utifrån hundens nivå, till vår hjälp har vi rapphöns och fasaner flygdugliga djur!





fredag 13 september 2013

Till salu!

Vi är tre sötnosar som matte kallar oss, men det är dags för oss att flytta!
Våra brorsor och syrror börjar flytta på sig nästa helg, och vi vill också hamna hos en familj som har tid att fostra oss och jaga över oss.
Vi har nya bilder att bjuda på också :)

Hej jag heter Eddard

Jag är Edur

Mitt namn är Ethos


torsdag 12 september 2013

Nu är den färdig!

Påbörjade ett litet projekt i sommar, och idag blev den färdig! Jag har länge tänkt att jag vill pryda det bästa jag vet någonstans på min kropp. Och det har jag nu gjort, är stolt över vad jag åstadkommit på några få år och vad bättre än att visa fram det!
Den kommer bli lite finare när det är läkt :)
Om ni är nyfikna på Tattoo artisten så heter hon Laila Siamese XII. Under helgen som var vann hon 1 st pris i Göteborg för bästa oriental tattoo. Denna har hon ritat på frihand från ett foto.
Tack Laila! Denna betyder mycket för mej.

Fick även besked om att valparna identiteter är på ingående måste ge SKK en stor eloge de jobbar riktigt snabbt och bra! Sedan har jag även skickat iväg en annan spännande ansökan...Hoppas kan jag alltid!

Men att vår kära E-kull är något speciellt är inget att undra över, av de valpar som är tingade är det bara en som åker till grannlandet, men vem vet vi har ju 3 flotta hanar otingade som kanske hamnar hos vårt grannland :)

Dessa fina killar vill gärna komma till en jakt och friluftsintresserad familj, vi ser gärna att ni kan tänka er att starta på jaktprov och även ställa ut minst en gång i vuxen ålder.

Hane svarthund

Hane blåtass

Hane Jeans

Ha nu en fin kväll.

tisdag 10 september 2013

Nyheter och annat kul!

Har ju som de flesta redan vet varit tjänstledig från min tjänst lääänge. Och har nu i dagarna varit tvungen att fatta ett ganska snabbt beslut, gå tillbaka eller säga upp tjänsten och fortsätta på mitt vikariat. Tog inte så värst lång tid att välja... Jag är fr.o.m. 1/10 utan fast anställning har ett vik fram till 31/12, men jag vet att jag vill inte tillbaka. Och jag vet också att jobb löser sig alltid ;) bara man vill...

Idag har jag även hunnit pyssla lite sedan jag kom hem, lite nya halsband kommer att finnas tillgängliga. Är så glad när jag från oväntat håll får inspiration till att skapa lite nytt, och att ha knutit så hjälpsamma kontakter... Vem vet vad framtiden bjuder på :)

Här är två alster och det kommer säkert fler...


lördag 7 september 2013

Idag firar vi!

Min kära man fyller idag 48 år och det firar med arbetsdag med Tobyn älgjaktslag! Medans Alexander och Ole Marius sätter granplant. Jag skall gnugga mina geniknölar med att fixa iordning lite käk och mys till eftermiddag. Då vi får besök av mina föräldrar samt att även våra vänner från Drammen kommer hit.
Men nu först och främst Grattis JE!

Sedan har även valparna fått sitt, de är nu avmaskade för andra gången. De är ute i stort sett hela dagarna och busar och leker, växer gör dem och de är ett super härligt gäng. Idag har det fått lite nya leksaker att pyssla med vilket var succé! Se själva!



Som ni säker också har märkt blir det inte så många uppdateringar på bloggen, tiden vill inte riktigt räcka till mellan jobb och AvalonianS. Jag tycker det är super roligt att ni gillar mina produkter men som sagt detta med bloggen hamnar då lite på sidan. men när tid finns kommer jag bjuda på ett litet inlägg då o då.
Har så mycket nytt som jag vill dela med mej av men var sak har sin tid :) 

Ha nu en fin sjunde september och till alla andra som fyller denna dag Grattis!