onsdag 28 augusti 2013

En liten uppdatering!

Nu var det längesedan som jag bjöd på ett inlägg! Men här kommer lite info om vad vi pysslat med!
Förra onsdag åkte Buffy och JE upp mot Gördalen, Buffy skulle starta på sitt första skogsprov! Hon gick helt fantastiskt, men tyvärr samma resten av helgen. Yes hade också start nu är mitt knä ett stort problem så Je gick med honom, och han har ju ett makalöst sök men var tyvärr inte alls samarbetsvillig i fågel :( Sånt som sker!
På söndag styrde vi kosan mot Messlingen och en veckas jakt. Med oss har vi valpköpare från D-kullen, två unghundar som verkligen är på jakt.

Men istället för att jag skriver så bjuder jag på lite bilder.

Camp Avalonian's Gördalen

Liten paus på fjället

Buffy och hennes byte 2 tjädertuppar

Paus dag 2 på fjället

Här firar Buffy ännu ett byte Ripa denna gång

Mamma Eya och hennes döttrar Donna och Delta

måndag 19 augusti 2013

Valpbilder e-kullen

Denna helgen har varit mer än intensiv, 13 glada deltagare på skogsträningen med Pål Berge. Vi har haft en otroligt lärorik helg med mycket skratt och resultat!
Jag hade lovat att komma ut med bilder av de små innan helgen men tyvärr räckte inte tiden till. Men de kommer idag istället.

Blå hane

Blåjeans hane

Blåtass hane

Grön Hane

Lila tik

Röd tik

Rödrand hane

Silver tik

Svarthund hane
De har blivit avmaskade första gången och de har en god aptit på älgfärs, och vissa har redan små vassa synålar i munnen :)

Ha nu en fin kväll!

torsdag 15 augusti 2013

Kolmården

I går startade vi dagen tidigt på jobbet, vi hade planerat att åka och göra något speciellt. Och det gjorde vi!
Vi for till Kolmården över dagen med jobbet, och vi hade en toppen dag. Det bästa av allt var delfinshowen och även Kapten sjösjuk bjöd på en rolig show med många skratt.

Lite djur såg vi också bjuder på den här.

Ha en fin torsdag.






tisdag 13 augusti 2013

Beklagar!

Att jag inte uppdaterat min blogg! Men har faktiskt inte haft stunder eller riktigt ork. Kom hem från Mässlingen söndag kväll, har haft en super skön helg där. Tyvärr räckte inte tiden till så mycket mer än att just bara njuta läget och så klart gå på Bruksvallarna Game Fair.
Arbetsveckan har tagit av i ett rasande tempo, och i morgon bär det iväg till Kolmården skall bli kul att få spendera en hel dag där med jobbet!
Under helgen är det även kurs här hemma! Duktiga Pål Berge kommer och skall instruera ivriga skogsjägare.

Nu skall jag ta och göra lite nytta här hemma, har blivit lite på hög nu en stund! Men är ju typen som jobbar bäst under press!

Ha en fin kväll, bjuder på ett litet klipp av de små!


onsdag 7 augusti 2013

E-kullen

Ja säga vad man vill om valpar, gulliga är dom. Hjärtat smälter varje gång jag går förbi valplådan!
Dessa valpar är nog det tidigaste vi haft om det är på gott eller ont vet jag inte, men häftigt är att se att de är så kavata i tidig ålder. Dygn 10 öppnade de ögonen och samma dag började de även försöka gå. Om det vore allt nej då de är också fantastiskt duktiga på att prata :)
Om inte mamma är i närheten hela tiden sjunger de sina klagovisor, inte annat än att vi sitter och drar på smilbanden åt dem.

Bjuder självklart på en lite snutt!


Bästa jobbet!

Jag har sagt det förut men jag har det bästa jobbet man kan tänka sig. Att få jobbar med människor är nog bland det mest spännande man kan göra.
Idag har vi även varit iväg på en super mysig hel dag i Sunne på Två Broar Runt, ett arrangemang där vi springer/går eller kör rullstol en sträcka på två kilometer. Lovar att det var många tävlingssugna deltagare, våra resultat blev inte fy skam, tre av våra hade en tid på lite under 20 minuter. Inte illa promenerat! Vinnaren i vår grupp var en tjej och tvåan den som verkligen överraskade mest :) Jag och mitt sällskap kom på en mycket förtjänt tredje plats, samtidigt delade mitt sällskap ut de finaste komplimanger och hejar rop till alla andra. En otroligt fin dag med många duktiga, den som vann löpningen gjorde det på ca 11 minuter, den snabbaste rullstolsburna ca 12 minuter. Så visst är det fantastiskt duktiga atleter!

Lite uppvärmning innan loppet!

Och här är starten och sedan även målgång!
När vi sedan intog vår lunch fick vi se en annorlunda Taxi, Love Taxi. Ett konstprojekt som under tre dagar erbjöd par i en kärleksrelation att åka liggande och mysa bak i en bil. 30 minuters tur bak i bilen, vi hade även en sådan tur att vi faktisk fick se ett par som tog chansen till lite annorlunda mys. Kan inte säga om projektet var en succé, personligen skulle det inte vara något för mej. Med tanke på risken för att bli bilssjuk!!

Som ni kan förstå så finns det en anledning till att jag säger att jag har bästa jobbet!
Ha nu en fin dag!

måndag 5 augusti 2013

Glädje utan gränser!

Idag var min första dag på jobb sedan min operation den 14 juni!
Och gissa om det var kul att komma tillbaka, och om våra goa grabbar och tjej var glada över att jag kom tillbaka. Blev kramkalas och mycket prat och bud :)
Tänk att det kan vara så roligt att vara uppskattad, och vilken energiboost jag fått.

Efter jobbet har jag pysslat om fasanerna lite, fått satt upp lite som fattas i voljären och fixat en torr fin matplats. Nu börjar våra fågel inhägnader ta form och vi kommer i anslutning till denna voljären även kunna ha kycklingar och utöka om vi känner att behovet finns.
Nu har vi tre olika voljärer med tre olika fåglar, duvor, rapphöns och fasaner!
Träningsmöjligheterna ökar för varje år och det känns kul att de som kommer till oss trivs och tycker de får med sig lite kunskap och erfarenhet på köpet :)

Idag på 10:de dygnet har valparna öppnat sina ögon, måste säga att denna kullen är rejält försigkomna, det går lite för fort :)

Ha nu en fin kväll, bjuder på ett par bilder från vår fasanvoljär.




söndag 4 augusti 2013

En kurs helg!

Ja då har vi lagt ytterligare en kurs helg till handlingarna.
Trevliga hundar och ägare har vi haft, och jag tror att alla åkte hem nöjda och med lite mer kunskap än innan.
Är så kul att se utvecklingen av ekipage.
Tyvärr har jag själv inte varit riktigt alert, har slitit lite med feber och halsont. Men är ändå nöjd över det jag fått se hundarna presterat i fågel.

Valparna växer och är ett aktivt gäng, och de är mycket medvetna om när mjölkbaren är öppen och inte :)

ha en fin söndag, bjuder på en liten film.