onsdag 31 juli 2013

Halsfluss

Ja jag har en sådan smärta i halsen som jag aldrig upplevt! Var tvungen att använda mej av google, och med tanke på hur min hals ser ut så lider jag av "halsfluss Virus" och jag är glad över att jag bara har på högersida i halsen för fy bubblan vilken smärta! Min diet är kanske inte den bästa men glass är det enda jag får i mej och riktigt kall dryck...Glass är ju snällt mot halsen men döden för magen, men strunt samma, har absolut inte tid men sånt här nu. Blir så stressad av att inte vara piggelin, men jag har iallafall orkat städa inne i valprummet idag, hunnit duscha Akira och även Yes som lyckades rulla sig i färsk hästskit!!!

I övrigt så är det annars horisontalläge som gäller, i morgon måste jag vara pigg och alert. Har en massa som jag måste få gjort innan helgen!

Hoppas ni har en pigg dag! Bjuder självklart på ett par bilder av de vackraste 9 :)





tisdag 30 juli 2013

Vilken tur!

Att jag börjar jobba på måndag! Har bestämt mej för att gå tillbaka, och fick klart igår att det är ok! Skönt...
Börjar bli lite väl trött på att vara hemma, även om jag nu har världens finaste underverk att titta på.
Det som är mindre kul är att jag vaknade i morse av en förkylning :( Men den skall snabbt motas bort!

Nu blir det en snabbis in till Karlstad!

Men jag måste bara bjuda på lite valpmys :)




måndag 29 juli 2013

Valpbilder 2013

Klart som korvspad att jag måste bjuda på lite bilder av AvalonianS små underverk i E-kullen!
Idag har jag kört ett pass med Yes och kätting, hittade inte riktigt flytet men skall inte klaga sakta men säkert bli tiden bättre. Ja har också tagit ett beslut jag kommer gå tillbaka till jobbet innan min sjukskrivning är slut...orkar inte gå hemma längre! Skall bli så skönt att få tillbaka rutiner och komma hemifrån!
Snart är det Buffys tur att jobba lite, skall erkänna att det känns att jag varit iväg under helgen och slarvat...För jag är helt slut ont i huvudet och i kroppen! Ursäkta! gammal? Nä nä, bara otränad ;)

Ha nu en helt underbar dag!




fredag 26 juli 2013

Ibland blir inte allt som man tänkt sig!

Men vad gör det?
Akira vår underbara hund, hon lyckas med det mesta!
Förra året gick hela säsongen i stöpet pga en infektion i mandlarna, det är rätt vanligt bland hundar så det är inget komplicerat. Vi opererade bort dem och började sakta bygga upp inför kommande höst, vi har ju ett mål och det skall vi nå.
Vi hade hoppats nå det under hösten, då vi vet att hon har kapaciteten för det. Och vi hade även planerat in vår E-kull! Inget av detta kommer ske!!!

Vi var till veterinären för att göra en genomkoll av henne, och putsa lite tänder, och framför allt få utskrivet galastop mot skendräktighet! För som sagt inget skall hindra vår kommande höst.

Väl hos veterinären gör de olika tester och hon är i super fin form och bra musklad "vilket hon borde med alla kätting turer" men de kunde inte söva henne inför tandkontrollen...
Istället blev det röntgen, och en sådan påtaglig skendräktighet har vi aldrig skådat!!!
Ett pärlband av valpar dyker upp!!!

Visade sig att Yes och Akira inte alls ville vänta! Så nu har vi ett super fint jämt kull 7 månader innan planerat!


En sak hoppas vi och det är att lära oss räkna eller skaffa kyskhetsbälte vid minsta signal på löptid.
Avalonian's E-kull har fötts idag den 26/7 -13 inte februari 2014!

Som ni ser har valparna en mycket spännande stam, som inte bara ger vackra hundar utan även fantastiska jaktegenskaper!
Klicka så blir jag större!


tisdag 23 juli 2013

Högt tempo!

Som vanligt i Casa AvalonianS....
Mer om allt kommer.
Men vi har haft några otroligt fina dagar, vi har njutit god mat varit ute och rört på oss samt även fiskat och njutit av mat som finns i vår fantastiska natur.

Tröttheten är ett faktum, men vi får hoppas att det blir värt de i slutändan.
Nu skall jag ta och försöka få något vettigt gjort.

Ha en fin dag i solen, bjuder på lite blandade bilder.
Ripor på tining

Premiär rökta ripbröst! Mycket gott 

Dotterns nyagamla bil som vi hämtade igår!

Sommarstugan börjar få färg av solen :)




söndag 21 juli 2013

Värmerekord

Ja den som klagar på denna sommaren... Jag är ingen vän av värme, men jag måste säga att jag njuter varje sekund av det väder vi nu har. Kan ju bero på att kroppen har ett sådant behov pga. förra årets regnande.
Var ju även chaufför till sonen i natt vilket innebar att mitt sömnmönster kullkastades lite, 4 timmar längre orkade jag inte. men lovar att jag befinner mej i sömnbrist koma! Har inte blivit mycket gjort, varit och badat med hundarna och så har vi fångat örskytt och skall snart åka ut och fiska lite.

Sedan i kväll skall vi ha en mys middag med gott vin och god mat.

Men nu skall jag ut och fortsätta låta kroppen bygga upp ett vitaminförsvar, jag hoppas att vinter blir motsvarande denna sommar :)

Ha en fin dag, bjuder på lit bilder.





fredag 19 juli 2013

En härlig tur!

Då är dagens träning klar, och även om jag faktiskt tog det ganska lugnt är jag hyfsat nöjd över resultatet. Efter att vi kommit hem tog vi med vildaste Vilja och brorsorna ner till lilla dammen och badade!
Är så skönt att ha lite natur mys att tillgå. 
Är så glad över att vi bor och har dessa fina enkla små tillgångar som höjer upp standarden, lider med de som måste eller väljer att bo i lägenhet.

Ha nu en fin dag, bjuder på bilder!

Camilla med Yammie och Yes

Sötaste vilda Vilja :)

Träning och åter träning

Skall inte klaga är väldigt skönt att vara ute och träna, men jag tillhör ju också kategorin lite ivrig. Vill helst se resultat innan jag ens börjat, men har insett att mitt fördömda högerben kommer ta tid. Knät vill inte riktigt vara med på noterna vad det gäller böjning och sträck, nu kan ju jag som sagt vara lite ivrig medans det tar lite längre tid innan jag jobbat mej igenom diverse ärrbildningar som blivit pga av min oförutsedda skada!

Igår var jag ute på 2 x 3 km och sista turen fick jag en tid jag är rätt nöjd med. Pressade mej ganska ordentligt "som går nu" och det känner jag av i dag, är mitt vänstra ben som tar mest belastning. Idag skall jag ta med min goa vän ut på drygt 6 km, hon har bestämt sig att komma i form också :) Vilket är kul! Yes skall få följa med och dra kättingen tänkte jag, bäst att passa på innan solen blir för het.

Hoppas ni nu får en fin dag, i morgon skall jag vara stationerad i Köla ladan hela dagen så har ni inget för er kom gärna förbi!

Du kanske hittar något du behöver :) eller naturligtvis din hund!

torsdag 18 juli 2013

Planer!

Vi på AvalonianS har tänkt oss att ha en ny valpkull!

Denna gång är det Avalonian's Akira och Åens II Yes som skall få äran!

Dessa två är vi själva ägare till och de är mycket kompetenta jakthundar och provhundar, de har båda en utmärkt exteriör.
Vi förväntar oss lättdresserade hundar som kommer ha mycket jaktlust och driv.
Jägare och jaktprovsdeltagare har företräde!
Klicka på stamtavlan för större format.

Vid intresse maila helene@dernole.se

Yes och Akira
foto Alexander Stensby

klicka för störreformat!

onsdag 17 juli 2013

En väldigt varm dag!

Idag har det varit riktigt varm och som det ser ut så kommer värmen att fortsätta! Idag har jag också gått 3x3 km och det har gått över förväntan.
Men du skall jag spy lite galla..Ni som inte vill läsa kan sluta nu!
Under min första promenad möter jag tre personer och tre hundar har mött dessa tidigare, de två hundarna av större modell dansksvensk gårdshund och en blandning dessa är riktigt aggressiva mer eller mindre försöker dra ikull föraren för att ta i detta fallet Eya. Jag bara fortsätter som inget hänt men samtidigt kokar det i mej, hur sjutton vore det att aktivera sina hundar och dressera dem? Sedan var jag ute igen, och denna gång en annan granne med nån blandning som absolut skulle gå i anfall. Samma där hunden rör knappt på sig. Det är inte kul att behöva gå och vara orolig för att ägarna inte klarar att hålla sina hundar för tyvärr kan det sätta men för livet på en hund!

Nu skall inte jag sitta här och vara nån moraltant, men jag känner ändå att om man skaffar djur se då till att ge dem såpass lydnad att de kan gå och respektera sin förare i koppel, och om du som förare inte kan kontrollera din hund? Ja skaffa hjälp eller ta en funderare på om du verkligen skall ha djur! för inte är det djurets fel att den som håller i kopplet brister...

Nä nu går jag över till något annat... känner hur det kokar i mej :)

Här hemma går det framåt i sakta mak, men med tanke på att JE jobbar borta en del så går det rätt bra!

Bjuder på ett litet bildbevis! Ha en fin kväll!




tisdag 16 juli 2013

En lyckad chansning!

I går morse vid 05 startade jag och min far en resa på 117 mil ToR. Vi åkte ner till Helsingborg på vinst eller förlust, hade fått tips av en bekant att Skånska byggvaror ibland säljer ut lite returer mm billigt. Och det jag skulle ha var en Parytterdörr och 6 traditionella fönster. Eftersom jag är en prismedveten person nästintill nitisk så har jag verkligen sökt bästa pris..och utseende!
Eftersom mina föräldrar också skall byta ytterdörr tog vi beslutet att ta en tur! Väl på plats blev jag lite besviken hade förväntat mej ett gigantiskt ställe men en enorm lokal med grejer högt o lågt. Så var inte fallet, men när vi väl hittade in till fyndmarknaden var dom där! Mina pardörrar, jag hade iofs föreställt mej vit men som den jag är såg jag genast att det kommer bli väldigt läckert med denna dörren får bara ändra lite andra detaljer :)
Och även min far hittade en super snygg dörr som verkligen kommer ge en klass höjning till deras mexitegelhus från -75. Fönster fanns tyvärr inte som jag ville ha men jag beställde på plats och fick lite rabatt även på dom. Men det bästa var ju dörren vilken kupp!!! vad säger ni om att vi fick 2 dörrar till lägre pris av vad 1 skulle kostat!

Ja så ibland lönar det sig att ta tag i latmasken och köra en bit.
Nu skall jag ta tag i en annan latmask som måste ut och röra på sig...det är ju jag det med, men 117 mil i en bil bjuder inte på någon direkt fysisk aktivitet. Nä så nu blir det att ta på skorna och nöta lite sula :)

Ha en fin dag, bjuder självklart på en bild av mitt fynd!
T.o.m snyggare irl :)

söndag 14 juli 2013

Sommarhund!

Våra goda vänner och valpköpare i Lekvattnet har lånat syrran Buffy på lite sommar kollo, och jag har svårt att se att hon kommer tycka att våra vanliga aktiviteter är lika roliga som dom har i Lekvattnet :)

Sönerna i familjen är fantastiska grabbar, de är med i gycklargruppen TRiX. När dom inte uppträder med sina fantastiska föreställningar är dom också genuina hantverkare allt från båtbyggare till smed. Och vad har detta med Buffys sommar läger att göra jo allt!

Se bilder nedan :)

Beisla och Buffy Gycklarhundar!

Beisla och Buffy åker gycklarbyggd båt

Buffy börjar får sjöben :)

Hon är något speciellt lill Buffy ofrisserad och allt!
 Ha nu en riktigt fin söndag, här verkar det till att bli en lite mer mulen dag än vi vant oss till.

fredag 12 juli 2013

Nyhet!

För er som inte vill missa nyheter från oss på AvalonianS.
Nu finns möjligheten att anmäla er till vår mail lista. Då kommer ni alltid vara de första att få olika erbjudanden och inbjudan till evenemang.
Följ länken och välkomna du/ni med!

Mail listan

Ha nu en fin dag!

torsdag 11 juli 2013

Radiokändis!

P4 värmland är ute på sin sommarturné! Fick telefon i morse där jag blev informerad om att Avalonian's Beisla och Buffy skulle medverka i ett radio program!
Dessa flickor vill inte vara sämre än sin mamma som pryder sidor i Byggmax reklamblad :)

Vi har Buffy på kollo hos sin syster, vilket är skönt för dem båda att få leka och busa lite! Charlotte som bor uppe i Lekvattnet är en otroligt engagerande person i allt från medeltidsveckan till hemvärnsgården. Det är en eldsjäl som vi fått glädje av att få in i vår bekantskap!

Inte bara att de var med i radio det fastnade också på bild!

Bild lånad av P4 Värmland :)

Förmiddagspyssel

Idag har jag tagit tag i lite som jag haft liggande pga. mitt knä. Men Kursboendet har fått sig en rejäl uppfräschning! Dammat dammsugit och skurat golv, så nu är det rent och fint tills nästa gäng som kommer på besök! Har även passat på att lasera toan! Blev riktigt bra.
Och det är skönt att kunna erbjuda en sängplats, även om man får dela så är det ändå lite lyx! Har själv varit iväg och fått bo på diverse mer eller mindre roliga upplevelser...

Måste bara bjuda på en bild av hur fin dasset blev!


Nu skall jag ge mej ut på en liten tur!
Ha en fin dag :)

onsdag 10 juli 2013

Åskväder

Tydligen var det ett rejält åskväder! Men jag sov mej igenom både dunder och brak, till saken är att jag tycker åska är helt underbart. Nja om jag vet att jag är säker :) men nattens himlakamp sov jag som sagt bort.
Idag hann jag inte ta någon fm tur, men jag gjorde något som jag lovade att inte göra! Det gick bra jag gick 6 kilometern istället :) Och jag är rätt nöjd med tiden också 10 min./km. Är inte illa med tanke på att mitt höger ben inte riktigt funkar, nu testade jag även lite intervall mellan gång och promenad ca 1 km. Är stark det känner jag men har bara ett påskjutsben och det märks för jag får en snedbelastning och vänster sida jobbar något mer. Men det rätar sig och då lär högerbenet få ta igen och låta vänster vila ;)

Har hunnit med en välbehövlig hårklippning under förmiddagen, nu kan jag t.o.m gå ut bland folk utan att skämmas!

Sedan har jag även varit lite pysslig jag har tvättat upp allt som har med hundbäddar att göra, imorgon skall hundrummet få sig en rejäl uppfräschning!

Nu hoppas jag att ni får en fin kväll!
AvalonianS sponsrar Agility tävling 13-14 juli!

tisdag 9 juli 2013

Träning!

Jajjemen nu är jag på G! Har varit hos sjukgymnasten och har fått lite fler övningar att träna på och vi har också kommit överens om att jag får ta 2x3 km  fm och em :) och det gör jag.
Idag på eftermiddags turen fick jag ståtligt sällskap!

Äh se själva!

Älgko med två kalv

Var ca 3,5 meter från dem
Naturen är allt vacker men också väldigt skör, något vi måste värna om.

Ha en bra dag!

måndag 8 juli 2013

En dag i taget

Ja lite så har det varit nu sedan min förödande operation! Något som skulle vara så effektivt blev helt åt skogen fel, men det som inte tar ihjäl en stärker. Eller tar lite längre tid innan styrkan kommer!
I går tog jag premiär turen runt byn, Eya tyckte nog att det gick väldigt sakta. Men vi tog oss haltande runt men det gick. Idag skall jag träffa sjukgymnast och förhoppningsvis få mer träningstips på hur jag snabbt kan bli bättre. Är ju bara en månad kvar innan höstens alla äventyr börjar.
Här hemma i kaoset fortsätter vi med eländet, nu är muren klar och idag skall plattan gjutas. Sedan är det "bara" resten kvar.
Bara vi får utsidan klar då kan vi alltid plocka lite invändigt pö om pö.

Skall ta en tur runt snart igen, denna gång skall jag inte glömma kolla tid :) Mest kul för min egen del att se de små förbättringarna under min rehabilitering.

Ha nu en underbar dag!





fredag 5 juli 2013

Nu är allt på plats!

Ja nu är det helgen! Och denna vecka har som de flesta andra bara svischat förbi, har färdigställt det sista inför Open Art och idag har vi varit iväg och fixat till vår angivna plats.

En liten färgklick :)
 Sedan har vi även haft besök av Beisla som lånade med sig syrran hem, skönt att få ha kompis och leka av sig också.
Och på gården ja vad skall jag säga ett kaos tillstånd, men som tur är övergående. Men  just i detta nu ack så jobbigt!

Ny isolering och panel ska på plats

Blivande punschveranda med STOR uteplats!
Men andra ord en vanlig dag på AvalonianS!

Ha nu en fin fredag, och glöm inte att åka in till Köla Ladan på de fina hantverk som finns där nu under 14 dagar.

onsdag 3 juli 2013

Råda bot!

Så där ja nu fick jag råda bot på min skam :) Var en sväng till Kil igår i ett ärende men fick ett till, svängde inom mina föräldrar och där fickjag hjälpa till med data support. Blev även några timmars prat om ditt och datt, trevligt som bara de!

Och självklart visste ni alla att låten från igår var av The Moody Blues ett progressivt band från Birmingham England och bl.a soundtrack till Halloween II.
Och för er som inte visste nu vet ni ;)

I dag är en ny dag på AvalonianS och vi fortsätter med förberedelserna inför Köla La'a, ni som är lite nyfikna kan gå in på gruppen Open Art på facebook.

Idag bjuder jag på en annan låt av ett amerikanskt band "Aesthetic perfection" lite electro rockigt. Någon gång skall jag här på bloggen beskriva det genren som i mina öron inte är musik (dansband) jag kommer att bjuda på en total sågning av denna mycket utbredda musiksjuka!

Men nu över till en 40 år yngre grupp än gårdagens!

Ha en förtjusande dag!



tisdag 2 juli 2013

Skäms!

Usch fy och skäms!!!
Jag har lite för mycket som spinner runt i skallen tror jag.

Men det är som de säger bättre sent än aldrig...

Grattis i efterskott kära pappa :) Nu firade vi lite i lördags men du fyllde ju faktisk i söndags! 

Idag gick jag upp och väckte tuppen med risk för att inte hinna med allt jag skall ordna innan fredag.
Känner att stressen sakta kommer smygande, men men jag är någorlunda i fas. Har bara ex antal grejer som skall färdigställas. Sedan styr jag kosa med AvalonianS produkter till Köla La'a. Idag har jag kopierat och producerat en massa olika typer av fiffiga formulär mm. Fick även användning för min lamineringsmaskin jag köpte för flera år sedan för att det kan vara bra och ha!

Nej nu skall jag ta och förflytta mej till kreativa hörnan!

Ha en fin dag, bjuder idag på en låt som hamnat i glömskan men är väldigt bra. Är det någon som kommer ihåg i vilken film denna spelades? Ni får svar i morgon!


måndag 1 juli 2013

Trevligt med besök

Har haft en super trevlig dag med en härlig vän, tänk att man kan avklara så många ämnen på några timmar :) Men framför allt mycket trevligt hundprat! Denna gång blev lite stympad eftersom jag inte kan ge mej ut på några roliga promenader, men vi hade det väldigt trevligt ändå!

Sedan har jag fått ett glatt besked Avalonain's Caliber "Casper" är fri röntgad med HD A ED ua och ögon ua! Caliber är efter Avalonian's Akira och Finnvola's Birk

Sötaste grabben!