torsdag 30 maj 2013

Valpsjuk?

Finns fina hanvalpar lediga efter helsyster till vår Akira!



Ledsen i ögat!

Igår gick jag verkligen på halvfart, blev inte värst mycket gjort, men vädret bjöd inte direkt på energi fyllnad.
Idag har jag donat lite istället, har tofflat till väggen på vårt kursboende tycker att det blir lite roligt med lite udda! Vad tycker ni?
 Uttjänade foppa tofflor blir fina väggamplar!
Sedan har hundarna varit ute i omgångar, de har bettet sig lite konstigt men jag har inte riktigt reflekterat.
Men så gick jag upp i duvslaget för att kolla till föryngringarna, och möts av skräcken....4 döda fåglar på golvet. Och ja jag börjar ju naturligtvis gråta, är så otroligt löjlig när det kommer till gården djur. Detta är rävens förtjänst, och jag är så ledsen för de döda ligger alla på ungar. Vilket innebär ännu mer död, duvungar klarar sig tyvärr inte utan sina föräldrar.
Tre av mina döda duvor :(

Medans jag sitter ute och torkar en tår av förlusten så kommer älskade Buffy, i sakta mak mot mej. Ser att hon har något i munnen, och visar tydligt att hon vill att jag skall komma. Går mot henne och hon vänder och går mot duvslagen, då ser jag att hon har hittat ytterligare en död duva.
Snacka om en klok hund som hämtar hem de sina, kom ytterligare en tår när hon sätter sig och ger mej den bilcken.
En tjej som sörjer sin kompis!

Så denna dag har innehållit flera känslostormar, nu är jag trött och skall ta och lägga upp benen på soffan och tillåta mej sörja våra fjäderklädda hjälpredor.

Ha en fin dag, bjuder på en låt!






onsdag 29 maj 2013

Längar!

Till nästa torsdag....
Skall bli så kul, och jag hoppas att vädret blir fint och att vi hittar allt vi behöver. Och för er som lider av förträngningssyndrom liksom mej själv... DET ÄR SNART STUDENTEN...
Grabbens snygga studentmössa!
Ha en god natt, bjuder på en låt!

tisdag 28 maj 2013

Går trögt

Denna veckan känns väldigt trög, vist jag får gjort undan en hel del. Men ja finner inte riktigt den där geisten, men den dyker nog upp igen.
Idag handlade jag hem lite fina blommor och planterade lite här hemma, och jag köpte läckra hängpetunior till mina amplar...Svarta :)
Men tro inte att jag går ifrån lila nej då krukorna är fulla men olika lila blommor, även mina fina hrm eller något foppa tofflor har fått sig lite blommor. Blir himla läckert när det väl kommer upp på väggen igen, ja udda är min grej, de som följer strömmen gör det ni! Jag själv vågar nog sticka ut lite både här o där.

Blir nog fint när de växer till sig :)
Igår jobbade jag hela kvällen, dels med beställning och med att måla fönster. Var en bra kombination, och bra blev det. Lite spännande med nya raser som vill synas.

Och att få sy upp ett kombihalsband till en favoritras som Saluki är inte fel. Måste erkänna det visst blev det snyggt!

Har en dröm om att äga en black and tan saluki!
Saluki'n härstammar från mellanöstern och används till hetsjakt på gasell och hare! En lugn trivsam hund som är harmonisk inomhus så länge den får rätt mängd motion (som alla hundar).

Vackra Aisha

Så söt döpt efter en mycket vacker låt!



Ha nu en fin kväll, bjuder självklart på låten Aisha's song.


måndag 27 maj 2013

En snabbis

Får det bli!
Gårdagen började med migrän och sovmorgon, men efter en liten stund så var det full rulle.
Gjorde djupdukning i tvättkorgen, målade lister samt trappräcket till boendet och fick klippt gräsmattan.
Som grädde på moset grillade jag även lite god mat till resten av gänget som också jobbade på och slet bra i går.

Under helgen har två av flickorna från D-kullen varit i väg på utställning.
Avalonian's Donna excellent 1 junkk, Delta excellent 2 junkk
Avalonian's Delta cxellent 1 junkk CK 2 BTKL, Donna Excellent 3 junkk CK 4 BTKL

Vi är glada att ni valt hundar från oss!

Ha nu en fin måndag, bjuder på litet bild svep.

Donna o Delta

Vackert väder

Övervåningen på AvalonianS boende!

lördag 25 maj 2013

Ute och farit!

Är nu åter hemma i paradiset! Alltid kul att åka iväg men gudars så gôtt det är att komma hem!
I går morse styrde jag kosan mot Göteborg, hade en tid hos SportsMed på Calanderska. Träffade en super trevlig läkare som tittade lite närmare på mina knän, så nu återstår operation på båda. Låter värre än vad det är, de gör 3 titthål och går in och rensar bort lite skräp. Och det är en operation som ger mycket bra resultat och inga biverkningar, och eftersom jag förklarade mina planer inför nästa år så kommer jag även få god hjälp i rehabiliteringen och den fortsatta träningen :)
Så nu är det bara att vänta på att de ringer och bokar en tid, skall jag vara egoist så vill jag ha det så snart som möjligt, eftersom vi har stundande student och lite andra jippon.
Men som tur är det en snabb återhämtning så jag hinner nog med det mesta ändå.

En härlig känsla i detta väntrum!
Väldigt mysigt!
 Det har också hänt mycket här hemma, gubben har jobbat på bra och nu är ljuset kopplat och golvet klart samt den nya trappen. I morgon skall jag ta itu med att måla fönster och lister.
Ha nu en fin lördagskväll :)
Trappan upp och det blivande räcket!

Hela golvet och det fina ljuset!

torsdag 23 maj 2013

Flitig!

Ja som vanligt sitter inte något fast, i morgon beger jag mej ner mot sydligare breddgrader. Skall ner till Göteborg och ha både kul och inte. Men det kan alltid bli bättre, idag har även studentinbjudningar skickats och jag är helt i fas vad det gäller den stora begivenhet.

AvalonianS kommer ju att delta på Open Art under två sommarveckor mellan den 8/7 - 21/7, så om ni har vägarna förbi Eda kommun ta en tur till Köla Ladan och titta för det är många fina hantverk som kommer ställas ut och säljas. Känns fantastiskt att AvalonianS blivit tillfrågade att delta bland så många duktiga hantverkare. Sanningen att säga är jag rätt stolt men eftersom jag har en röd tråd i min produktion och olika produkter i serie tillhör jag kategorin hantverkare.

Gå gärna i på sidan AvalonianS produkter så ser ni vårt ganska stora sortiment. Med tanke på att jag jobbar heltid och ändå klarar att hålla ett såpass sortiment anser jag själv inte vara illa.
Igår sydde jag upp vårt fina grenkoppel så de finns i alla fina färgvarianter!


Nej nu skall jag ta och få i lite färg i håret så de gnistrar i rött!

Ha en fin torsdag!

tisdag 21 maj 2013

Klar!

Nu har jag äntligen kommit i fas med mina beställningar, känns skönt att kunna skicka iväg det sista i morgon. Och göra en kund glad :)
Har varit full rulle på jobbet så jag är nu rätt gött sliten, och i morgon är det ytterligare ett möte, nummer två denna vecka...men men så länge det kan komma något bra ut av det är det värt tiden.

Men idag tänkte jag bjuda på en låt från 30sec to mars senaste album som släpptes igår :) Och som jag sagt tidigare är jag inte besviken...Har lust att åka till Stockholm och se dom den 19/6 men tyvärr så funkar inte det, som tur är åker sonen och en kompis till honom dit så jag lär få rapporter :)

Ha en god natt!



måndag 20 maj 2013

Vilken helg!

Och ett fantastiskt väder!
Gårdagen innebar en hel del pysslande, men resultatet bli enastående!

Golvläggning pågår i boendet och det blir bra.
 Grabben var också aktiv under gårdagen, han städade och sedan började man med lite markplanering. Körde bort stenar och fördelade ut lite jordhögar. Han är klippa på att köra traktor :) Och vår fina lilla traktor är en otroligt användbar ägodel på AvalonianS.




lördag 18 maj 2013

JA!!!

Kan jag säga mer än att jäklar va bra jag är!

Idag har jag cyklat sedan var vi iväg upp till Torsby, när vi kom hem drog jag igång grillen och vi hade premiär för i år. Mums Vad gott det var, efter maten beslöt jag mej för att ta ett PW pass. Och det gjorde jag med bravur! Har nu kapat min tid med 9 minuter, och det är sjuttsingen bra gjort att kapa 9 minuter på 6 km mer än 1 minut kilometern :)

Och cyklingen gör jag så gott jag kan, kommer aldrig få fart rekord men jag får en otrolig träning. Min cykel tillhör inte dessa moderna lätta med en siljon växlar!

Nä nu skall jag hoppa in i duschen igen :)

Ha en fin kväll.

Min tunga tre växlade postkodsvinst!

onsdag 15 maj 2013

Blåst!

Ja fri tolkning! Men i natt var det några som helt klart tillhör den kategori människor man gott kan kalla blåst!
De hade stulit några bilar varav en körde de igenom huvudingången på Charlottenbergs köpcenter, därefter kört ca 300 m inne i centret för att sedan spränga porten till tobaksbutiken!!!!

Varje onsdag är vi på centret med grabbarna, och även idag. Kryllade av poliser och avspärrningar, blev lite si och så med jobbet men vi fick städat undan lite skräp inför kommande 17 maj. Fast de borde kanske städa själva...var inte svenskar som tog Drive in till en ny dimension!
Mest ironiskt av allt är att 400 m längre bort ligger ett annat ställe som säkert vore enklare att forcera, säger lite om IQ på förövarna.

Sedan måste jag även skryta lite, har ju nu äntligen kunnat återta min träning och på 6 PW tillfällen har jag bättrat min tid med 8 minuter, vilket är väldigt bra. Ser ut som 2010 års form inte är så långt borta :)

Nu får ni ha en fin eftermiddag det skall jag har i blåsvädret!

Bilen i tobaksbutiken och den säcken är bytet ex antal cigarettlimpor!
Kan nog säga att förövarna är rökta!

söndag 12 maj 2013

Oj vad det går fort

Hela helgen har vi grejat och nu kan jag säga att det liknar något!
Idag har jag målat taket och det blir så fint, och jag hoppas verkligen att våra kommande gäster kommer trivas.

Apportträningen går också framåt, Vi har börjat med fågel och det är som i brukar säga vips är man tillbaka på ruta ett igen ;) fördelen är att det går lite snabbare!

Nu äntligen skall det bli lite mat i hushållet, har gått i ett så maten har fått väntat lite. Men gissa om det skall bli gott med lite i magen.

Ha en fin kväll, bjuder på ett par bilder.

Yammie med en fasanhöna

Här är halva taket målat

lördag 11 maj 2013

Liter händer det minsann!

Igår hände något speciellt! Inte var dag man får en komplimang om att vara den vackraste blomman ;) Tror nog han behöver nya glasögon :D
Nåja jag och Eya körde ett pass igår där hon fick testa lätta kättingen i 6 km gick super bra, och hov var skönt sliten efteråt. Själv satte jag årets bästa tid, sakta men säkert blir det bättre.

Idag har jag målat väggarna på övervåningen, och jag tog ett beslut om att bara måla en gång så att det får den där slitna känslan. i morgon ger jag mej i kast med taket.

Sedan kommer vi även inreda ett litet dass, vi har hittat den perfekta lösningen i "skogstoan". En smart lösning och kommer passa in. Jag är så glad och nöjd över vad fint resultatet blir. Och jag har även Bygg Max att tacka för att vi fick hela övervåningen från dom :)

Nepp hepp nu blir det lite mat i huset idag bli det fläskfyllda potatisbullar :)

Ha en fin dag, bjuder på ett kollage av väggarna.


torsdag 9 maj 2013

Jobbledigt för att jobba lite

Passar på att jobba lite här hemma, nu är väggar och tak klara på boendet och i morgon skall jag börja måla :)
Blir super bra!

Idag har vi också festat till det lite med en super god kyklingsallad med massor av feta ost, och bara för att det är stora flaxare dagen har jag även fixat till en liten äppelpaj.

Ha nu en super fin kväll, bjuder på en kollage av boendet!


onsdag 8 maj 2013

Kristiflax förberedelser!

Idag var sista arbetsdagen för veckan! Så skönt, det firade jag med att ta en skön PW på 6 km i regnet.
Lovar att det gick att vri vatten ur hela mej när jag var tillbaka, men nu efter en varm dusch är jag redo för kvällen.

Har även varit ute och inspekterat i duvslagen, och föryngringar sker, lite sent pga kylan men nu är det 3 snart flygfärdiga, 10 som fortfarande har några veckor kvar att mogna.
Men sötast av alla är ändå denna dagsfärska lilla...


Och sedan är jag så glad över att äntligen fått min fina gevärsrem, en vän till en vän gör dessa fina konstverk i äkta läder, och så bränner hon in motivet. vilket man själv får välja.

Snyggt eller hur!

Nu hoppas jag att ni får en fin kristi flax, vi hade planer om att åka uppåt men vi blir hemma.
Ha en bra kväll!

tisdag 7 maj 2013

Diplomerad handledare!

Ja det låter inte illa! Men ett faktum, idag har spenderats på handledningsutbildning sista dagen och det känns skönt.
Dagen har också bjudit på ett otroligt vackert väder, men kroppen är inte van denna värme. Eller så är det något annat som spökar för jag har en otrolig huvudvärk som inte vill ge med sig, men när det kommer till just huvudvärk är ju jag såpass luttrad att det klarar jag att förtränga!

Har även idag tagit en super härlig PW samma sträcka som i går, denna dag med ett resultat som jag är nöjdare med. Fast jag har en bra bit kvar till toppformen!

Men nu är det dags att sova lite och ladda inför veckans sista arbetsdag...Skall bli redigt gött att vara ledig.

Ha nu en god natt, bjuder på en låt.


måndag 6 maj 2013

Varmaste dagen hitintills

Men +20 och sol hela dagen måste jag nog säga att nu är våren här. Har varit ute så fort tillfälle getts känner att kroppen verkligen är i behöv av solens strålar just nu.

När jag kom hem och tog en liten måltid, och efter att hundarna ätit tog jag och Akira årets första power walk. Nja formen har ju varit bättre, men 6,38 km och i ett hyggligt tempo jag är rätt nöjd faktiskt.
Kunde till och med ha ökat lite men ville också kolla så att mina problem knän höll och det gick så bra :)

Och det var inte bara jag som gladdes åt vårens ankomst, detta ekipage knallade över vägen också :)

Ha nu en super fin måndagskväll



lördag 4 maj 2013

Vilken start!

På årets utställning säsong!

Idag har vi varit i Norge på Fellesutstillingen. Och först vill jag rikta ett stort tack till arrangörerna som verkligen lagt ner sig vad det gäller service för både utställare och funktionärer.

Men nu rabblar jag lite resultat!

Avalonian's Dennis 10 månader, fick G i junkl,
förra helgen fick han VG

Avalonian's Donna 10 månader, E i junkl 1junkk
Avalonian's Delta            "          E i junkl 2 junkk
Avaöonian's Doris           "         E i junkl 3 junkk

Avalonian's Bibi " Bianca"          E i Ak 3 Akk

Mountaineers Eya                      E i Bkl 2 Bkk

Vi deltog även i oppfödar grupp  och fick 1 med HP, med mycket fin kritik.
Till trots regn och kyla hade vi en toppen dag med våra underbara valpköpare och vänner. Och alla andra trevliga man möter under dessa omständigheter :)

Ha nu en super fin lördagskväll, bjuder på en bild av mej och flickorna Dennis hade tyvärr redan åkt hem :)


Och så vill jag även skicka ut ett grattis, till min underbara vän Hilde Juelsen som fyller år idag!




fredag 3 maj 2013

Vi fortsätter med firandet!

Idag hyllar vi vår älskade son som bli 19 år!

Och för att retas lite extra...
Vår bästigaste, snyggigaste och duktigaste kille ever!!!!

Och för att även ni skall veta vad bäst han är

Varsågoda



Och sedan har jag även en glad nyhet till våra kunder...
Nu tar vi kortbetalning på AvalonianS


I morgon bär det av till Norge och fellesutställningen! Väl mött till en förhoppningsvis trevlig dag!

Ha nu en fin fredag