torsdag 31 januari 2013

Hunddagis

Är allt bra att ha en kanonarbetsplats, Lexus har idag fått följa med mej på jobbet. Husse/ matte fick förhinder igår, och ensam här hemma utan sällskap går inte för sig. Så sagt och gjort fick han följa och göra en dag inom LSS, grabbarna var glada och Lexus mer än slut.
Och är man en liten gordon kille och till råga på söt är det lätt att tro att man kan komma undan med allt, men tyvärr har ju gammel morsan ögon i nacken.... Och när man hittar på hyss får man hamna i skamvrån.

Ha nu en fin kväll, själv skall jag njuta av tystnaden, ensamheten utan hundar, gubbe, son...

Lovar jag skall aldrig hitta på bus mer...iaf inte på en stund ;)


onsdag 30 januari 2013

Gräsänka!

Wow, hundlös, gubblös och barnlös, den sistnämnda kommer hem på fredag. Snart åker även vår fyrbenta gäst hem, sitter och väntar på att husse eller matte kommer. Min käre han har tagit resten av gänget upp till Messlingen för jakt, Är nog första gången på mååånga år som jag är helt solo alena, har ju alltis haft en fyrfotad vän i närheten.

Avalonian's Derby "Lexux" har nog uppskattat sin semester hos oss, måste säga att han är en underbar individ. Han påminner faktiskt i lekfullheten mycket om gamle Max, och har ett härligt lugn och tar förändringar väldigt bra. Är ju heller ingen nackdel att han är fin heller.

Men nu skall även han snart åka, och jag skall njuta tystheten och lugnet.

Ha  nu en fin kväll, bjuder på en bild som visar att Lexus känner sig hemma.


tisdag 29 januari 2013

En älskad vän!

Är lite tråkigt för just nu hinner jag inget :( sjutton vad tiden löper ifrån mej. Men bara det blir lite ljusare lite längre, och att jag slipper komma hem sent.

Glömde skriva om vår älskade U-Max som skulle fyllt 8 år, den största personligheten vi någonsin haft i en hund. Han finns inte med oss men han kommer alltid finnas i våra minnen. Han hade en lekfullhet som aldrig sinade, han var enastående mot de valpar han hade. Han användes aldrig i avel men han var övertygad om att alla valparna som föddes hos oss var hans, och han vaktade dem som sina egna. Han är som sagt upphovet till att vi idag driver med GS aktivt. För någon vecka sedan fick han sällskap i Nagijala av sin 14 år gamla far som i sin tur gett oss namnet på vår kennel och företag.

Denna låt är till minne av en älskad vän, tack Max för de åren du ändå gav oss. Och du lever kvar i dina syskon och syskonbarn.



Ha nu en fin kväll, bjuder även på en bild av Max.


måndag 28 januari 2013

Hektiskt!

Idag blev det återigen lite övertid, vi har haft ett möte som vi hoppas leder till något konkret. Vi har blivit en hel del som blivit drabbade pga. någon. Och det känns som en stor lättnad att vi har ett fackförbund som ställer sig bakom oss.

Men när det blir sena dagar på jobbet hinns det inte med så mycket här hemma, stannade till och handlade lite och var inte hemma förrän vid halv sex. Har oftast inget emot min långa resväg bara vid sådana här tillfällen, tycker det är rätt skönt för jag får en fin uppladdning inför jobb och en skön nerladdning på väg hem.

Säger som de gamla indianerna, man kan inte bara ila iväg utan man måste stanna upp och invänta sin själ.
Det får symbolisera min resväg, ett sätt att samla ihop kropp och själ.

Ha hunnit med en liten promenad, och klantfia sätter på sig fel skor... Ja grattis två nya skoskav :(
Börjar kännas som om alla envetna infektioner och virusar är under kontroll, och då är det bara att sätta igång. Skall har tillbaka min form och energi!

Men nu har jag surrat klart för idag, ha en fin kväll.

Om jag hade levt då hade jag nog varit en indian på häst



Bilder

Nu bjuder jag på lite mer information om A. Doris.
Som blev bästa gs (valp) och totalt 3:dje bästa valp av 24 st.

Bjuder på kritiken:  Meget bra valp.Fint hode. Godt kjønnspreg.God kropp.Bra tyngde til alder.Bevegelse meget bra.Fine farger,pels i utvikling.

Jaha är det så det går till!

Vackra tjejen med fina rosetter!

söndag 27 januari 2013

Grattis!

Idag har två D-kullare varit på valpshow, i Raufoss. Avalonian's Doris blev bästa valp och Avalonian's Dennis blev 2  bästa hane.

Hoppas att jag kan bjuda på någon bild framöver på de två.

Ha nu en fin söndag.

lördag 26 januari 2013

Nya färger!

Vårt fina kombihalsband, utökas med fler färger.

Här i rött!



Massage

Fick mej lite massage i går, är lite av en fiolsträng i kappmusklerna. Lovar att jag har träningsvärk idag!
Men det är nödvändigt, jag lägger all spänning i axlar och bröstrygg och då är det skönt att få dränera lite ibland. Har världens bästa massör som håller till i Skillingmark, lägger inte ut hennes namn utan om ni är intresserade får ni höra av er.
Har varit lite mycket spänningar en stund, och det märker jag av att jag får ihållande huvudvärk "migrän".
Har nu haft det i 5 dagar, och tack o lov har jag tabletter för annars hade jag varit liggande.

Har idag varit ute en tur med vår gäst, en riktig goding!

Bjuder på ett par bilder av vår gäst, ha nu en fin dag!

Avalonian's Derby "Lexus" studerar fasan

Klart att gammelmor skall ta en sitt bild

En goding är han!

fredag 25 januari 2013

God helg!

Önskar er alla en fin helg! Själv skall jag jobba lite under morgondagen, får ta igen för de förlorade kvällarna med orörlig tumme :)

Tänk att jag blivit en hejjare på att sy, om min syslöjds lärare skulle se nu, jag som inte ens fixade den obligatoriska gympa påsen. Skall med handen på hjärtat erkänna att jag avskydde syslöjd, ja då förstår ni säkert vilket som var mitt favvo ämne...just det träslöjd.

Ha nu en god natt, bjuder på en låt av två svenska systrar dessa unga tjejer hörde jag för några år sedan hittade dem igen av en slump! Bra är det!

torsdag 24 januari 2013

Alla färger

Har haft en underbar dag på jobbet. Tänk vad kul det kan vara att lära känna nya människor, är aldrig fel att knyta nya värdefulla kontakter.
Och som det verkar kommer jag får möjligheter att delta på lite olika evenemang. Kul att andra utanför miljön uppskattar det jag tillverkar.
Lär få jobba hårt en period för att få ihop tillräckligt med färdiga alster.

Jobbar på lite sakta med min trasiga tumme, som är mycket bättre dock inte helt smärtfri. Är ju ett muskelfäste som är lite trasigt, men jag försöker jobba och träna tummen så gott det går.

Skulle fått massage idag, men pga. sjukdom blir det i morgon. Bättre start på helgen kan det knappast bli.

Ha nu en fin kväll, bjuder på en bild av våra fyra tassockor/potesokk.

Snygga eller hur!

onsdag 23 januari 2013

Lite mer

Bjuder även på ett par bilder av en grön M, modell Buffy.



Jippie

Nu har jag testat min tumme uppe i pyssel hörnan. Glädje!!!
Har gjort prototyper av tassocka/potesokk.
Är lite trött på att de flesta ligger kvar i naturen efter att man använt dem, men har nu hittat lösningen.
Lite dyrare material men skall det funka så skall det!

Som sagt detta är en prototyp, kommer finnas i fyra färger som är storleks anvisning.
Medium grön + gul, Large turkos + röd. Pris 40 :- st el 4 för 150:-

Ha nu en fin kväll, bjuder på en L som sitter på Yes.







tisdag 22 januari 2013

Karma is the...

Ja har även idag varit en händelserik dag. Och som vanligt överraskas jag! Vi har även fått tillökning får bjuda på bilder längre fram, lite svårt att hålla i en kamera.
Är totalt ur dränerad på energi, när jag kom hem var jag tvungen att lägga mej på soffan. Och det hör till ovanligheterna. Min onda tumme sitter på plats och är lite bättre, vilket jag är glad över :)

Blir en tidig kväll då jag behöver inskaffa all energi jag kan!

Ha nu en fin kväll, bjuder på ett citat " En latrin är en latrin även om den är tömd" 

Snart är det dags att vår pynta

måndag 21 januari 2013

Aj för bövelen!

Ja då har hon gjort det!!! Har en mycket öm tumme, har antagligen lyckats stukat den. Hoppas på det iaf, inte dåligt vad handikappad man är utan tumme...

Hade ju hoppats på att få spendera nån timme uppe i pysselhörnet, men det vill sig inte!
Är också glad över att min käre gubbe kommer hem och kan avlasta mej, så jag verkligen kan vältra mej i självmedömkan... Nej då skojar bara! Är nog inte så farligt utan lite vila och min tumme är som ny, vad jag gjorde?!? Kan väl säga som så här att den late sliter hellre ihjäl sig än att gå två ggr. Med andra ord försökte jag vara tidsbesparande, vilket nu leder till att jag kommer att ligga efter en stund.
Och var hittar vi moralen i detta? Jo att genvägar blir senvägar!

Sedan har jag blivit uppretad också, och en sak är säker reta ej den björn som sover! Sånt snick snack köper inte jag!

Ha nu en underbar kväll, bjuder på en låt till av Svenska Miriam Bryant :)

I dag går våra tankar till

B-kullen som fyller 3 år!
Grattis och ett nytt spännande år står på glänt!

Avalonian's Buffy ca 3 mån.

söndag 20 januari 2013

Verkligheten kallar

Ja i morgon är det en ny vecka, och denna vecka kommer innehålla mängder av kul! Hoppas jag!
Väntar på lite tillökning i flocken, vi får väl se när han dyker upp. Hade två roliga paket som väntade mej när jag kom hem. Måste riktigt stålsätta mej för att inte hamna uppe i pyssel vrån :)

Åkte från Messlingen tidigt i morse, trodde jag skulle slippa helgturister....Men ack vad jag bedrog mej, från Sälen har jag varit omringad av mer eller mindre roliga bilister. Men hemma är jag och lika skönt som det är att åka bort är det att komma hem. Men tanke på avsaknad av matlust under helgen så bjöds det på pizza när jag kom hem, tar jag som ett bevis på att jag är saknad när jag är borta och att de är glada när jag kommer hem.

Måste också bjuda på en fantastisk låt av en fantastisk röst om innehavs av en tjej vid namn Miram Bryant. Om ni gillar detta lyssna då även till Finders Keepers, säger bara Adele se upp ;)

Ha en underbar kväll.


lördag 19 januari 2013

Låt mej presentera!

Som jag tidigare berättat jobbar vi på AvalonianS för att just du skall hitta något som passar just dej och din hund. Vi produceras själva viss utrustning, ibland dyker det upp något som vi tycker bidrar till vårt motto Färg och funktion. Vi kan nu erbjuda våra kunder Hurtta's Storm!

Storm munkjacka är en praktisk, lättanvändbar och synlig regnrock som du snabbt klär på när vädret överraskar. Du är klar för regnväder på endast 30 sekunder! Den skyddande modellen täcker hundens rygg och huvudparti. Huvan kan regleras så att den passar hundens huvud och hålls på plats även när hunden rör sig. Du kan packa in rocken i en liten ficka där den transporteras behändigt och hålls ren. Produkten är tillverkad i ett lätt ripstop-material som laminerats med en vattentät Houndtex-skyddshinna som andas. Storm munkjackan passar utmärkt för hundutställningar, vandringar, utflykter och andra utomhusaktiviteter. Regnrocken är försedd med en infolapp i nacken som du kan skriva ägarens telefonnummer på. 590:-


 Strlk 
 Exempel på raser 
 25 cm 
 Dvärgpinscher, Chiuahua, Toypudel 
 35 cm
 Jack Russel, Bichon Frisé, Dvärgschnautzer 
 45 cm
 Shetland Sheepdog, Cocker Spaniel, Dvärgpudel 
 55 cm
 Nova Scotia Retriever, Wheaten Terrier, Engelsk Springer Spaniel 
 65 cm
 Golden Retriever, Labrador Retriever, Collie
 75 cm
 Bearded Collie, Belgisk Vallhund, Hovawart



Så här mäter du




 (cm) 
 1 
 2 
 Strlk 
 Rygglängd 
 Halsvidd 
 25
 25
 35
 35
 35
 45
 45
 45
 50
 55
 55
 58
 65
 65
 67
 75
 75
 75
1 Rygglängden mäts från manken till svansroten medan hunden står i grundposition (alltså inte från halsbandet). Vid mätning av rygglängden är det extra viktigt att vara noggrann, för en hunds längd kan variera flera centimeter beroende på hur de står.
2 Halsvidden mäts där hundens hals är tjockast, närmast bröstet.

fredag 18 januari 2013

Kylan håller i sig

Ännu en kall dag i paradiset, men vad gör det när det knastrar i kaminen och den sprider värme och ljus.
Var ute på en liten promenad, och som igår var den skönast nät jag kom in i värmen igen :)
Detta är den ultimata formen för vila. Kommer vara som ny när jag kommer hem.

Ha en fin kväll, bjuder på ett par bilder från dagen.

Buffy sitter och väntar på ett JjA

Solen gömmer sig blygt

torsdag 17 januari 2013

Kallt men skönt

Är riktigt kyligt idag. Trots att timmen blev sen igår vaknade jag tidigt. har hunnit med en del nyttigt, men mest onyttigt :)
Lite ute aktivitet har vi gjort, tog en skön men kall promenad. Och nu skall jag krypa upp i soffhörnan och avnjuta en bok. Skall bara hänga en maskin med handdukar först, är också en lyx att ha tvättmaskin :D

Ha nu en fin dag, bjuder på ett par bilder.

kylig förmiddag

Buffy med rimfrost i pälsen

Vackert solljus under eftermiddagspromenad

Underbara under!

Har anlänt paradiset, idag är jag mycket nöjd över att det gick så bra. Var isbana hela vägen, fick även stanna och försöka hjälpa en som dansat av vägen rejält. Är vi sådana lägen jag är glad över att ha en 4 motion :) den rullar som på räls.
Här är det kallt och skall bli kallare men -17 känns! Gött att fjärrstyrningen av elementen funkar.

Nä nu skall jag sova lite efter en lång dag, sov gott önskar jag er alla.

tisdag 15 januari 2013

Fin besök!

Efter jobbet idag fick vi fin besök. Finaste A. Dennis kom förbi och fick lite päls trim och lite nya kläder :)
Han blev så fin så, nu hoppas vi att han kommer att visa fram tassarna på utställningen.
Efter trim fick han även gå in och hälsa på fasan, och det var mycket trevligare än all trim i världen.
En lydig kille har han också blivit.

Blir så glad av att få träffa våra små avkommor, är så glädjande att se deras framsteg.

Ha nu en fin kväll, bjuder på en låt.


måndag 14 januari 2013

Allt eller inget!

Ja det är temat på dagens inlägg, inget för någon och allt för någon annan.
Musik är ju något som jag tycker är viktigt, vilket jag även skrivit tidigare. Går inte in på olika stilar eller genre. Den 11/1 släppte denna grupp ett album och titellåten kommer jag bjuda på. Den är helt suverän, den har en text med ett humoristiskt/kärleksfullt budskap gruppen är från Irland. Ja kort och gott Irländsk rock från sin bästa sida.

Lyssna och njut!
Ha en fin kväll
 

söndag 13 januari 2013

Ändå fler :)

Tänk vad skönt att vara ledig jag hinner med otroligt mycket. Nu hoppas jag att jag får mina varor som jag beställt. Börjar sina i pyssel lådorna :)
Vi flitens stjärna har lyst över hela familjen denna helg, det har snickrats och donats. Och julen är bort städad och vi har haft en riktigt lugn och skön helg. Och så kommer det fortsätta en stund.

Vi kommer också ha valpträff på norska Gordon Castle, detta är en senare fråga men nu vill jag att tiden går fort för det ser jag framemot :D

Ha nu en fin kväll, bjuder på ytterligare en färg bild.


Fler färger

För att underlätta när ni beställer halsband kommer jag sy upp dem i de färger jag kan erbjuda.
Eftersom jag även har ett jobb och inte är hemma under dagarna syr jag på beställning och har ca 14 dgr leverans tid. Om det inte är något special eller större kvantitet då kan jag behöva extra tid. Men ni är välkomna med frågor angående både beställning och leverans.


Ha nu en fin dag.


lördag 12 januari 2013

Effektiva lördag

Ja jag håller som sagt på att lägga upp lager över de olika färger som vi har på våra produkter, och det kommer stadigt in fler färger och stilar.
Men idag har jag ägnat mej åt att sy beställningar samt färdigställa "smällkaramell" turkos!
Har även en nyhet på västfronten.

Ha nu en härlig kväll.

Finns även med vitt foder, och om så önskas svartsöm.

Vår fina reflexväst i lila

torsdag 10 januari 2013

Glad

Blir så glad när tiden räcker till och jag är effektiv :)
Efterjobbet idag har jag hunnit med att sy upp några halsband, sinar i lagret och då är det skönt när allt funkar och går smidigt.
Snart tar jag även helg och då kommer jag även hinna med lite mer skapande.

Ha nu en god natt, bjuder på en bild från dagens alster.


tisdag 8 januari 2013

Inaktiv

Har varit inaktiv på bloggen en stund, är så att tiden inte alltid räcker till. Men jag skall försöka skärpa till mej. Gårdagskvällen tillbringade vi i sällskap med våra härliga valpköpare i Lekvattnet, blev bjudna på utsökt mat och trevligt prat. Vi fick även möjlighet att gosa med Beisla som nu sakta börjar piggna till efter 3 månaders sjukdom.

I övrigt så har året börjat lite kaotiskt men nu börjar lugnet infinna sig, och jag är säker på att år 2013 kommer innehålla många positiva stunder och händelser.

AvalonianS kommer fortsätta utvecklas, och jag har även fått förlängt mitt vikariat fram juni ut. Och det är jag verkligen glad över. På hundfronten hoppas jag att vi kan få till lite roliga prov och bra resultat, kommer snart även publisera årets kurstillfällen. Och vi har även planer på att färdigställa övervåningen på vårt kursboende. Så ja det kommer hända en hel del hos oss. Hoppas att ni fotsätter att följa oss i våra olika aktiviteter.

Nu önskar jag er en fin kväll, bjuder på en bild som får mitt hjärta att smälta.

Eya! Foto Alexander Stensby

söndag 6 januari 2013

My Dog

I fredags tog jag färden ner till Göteborg, åkte till våra goda vänner i Kungälv. Blev bjuden på Sveriges nationalrätt Taco :)
Som vanligt blev det små prat ut mot midnatt, tidigt på lördag tog vi de sista milen in till Svenska mässan och årets upplaga av My Dog.
Som jag tidigare berättat så är ju Yes lite reserverad för okända människor och värst är det mot män. Hade ju betalat för att det var en kvinnlig domare. För dagen fann även domar aspiranter med varav en man, när det blev vår tur bad jag om att det endast var domaren som skulle närma sig Yes. Blev dock lite besviken på mannen som även om han blev upplyst om orsaken ändå kände sig manad att böja sig ner och hälsa på Yes.
Men han fick sin bedömning och jag är super nöjd med hans VG i Bkl/Jkl, och jag är mycket nöjd med kritiken. Brorsan Yammie fick också VG med fin kritik, som sagt är super glad för att vi fick de resultat som vi fick. Detta är nog sista gången vi åker på en show utställning! Men träning är det och det finns otroligt mycket att se och många fina hundar.

Ha en fin kväll, bjuder på ett par bilder.

Åens Ypperli VG Ökl
Åens Yes VG Bkl/Jkl


onsdag 2 januari 2013

God fortsättning!

Hoppas att ert nyår börjat bra, och att ni får börja året med ny energi och entusiasm.

Ha ett bra 2013, bjuder på en låt från ett av mina favoritband.