tisdag 31 juli 2012

Morgonpromenad!

God morgon :) idag hoppas jag att jag slipper en massa tokerier i form av hjärnsläpp!
En liten uppdatering över hur det går med lilla Daisy, hon är tuff den bruden! Är ju alltid lite varsam när det gäller just matningen. Men det finns det inga belägg för, hon har redan spanat in vems matskål det går utmärkt att stjäla lite från.
Nu har lugnet lagt sig och jag har gott om tid innan jag skall iväg och tjäna ihop lite skattepengar.
Ha en fin dag bjuder på en liten bild från morgonpromenaden.

Daisy, Akira Eddie ur bild Buffy och Yes

måndag 30 juli 2012

Ny vecka och nya tokigheter.

Jag skall ansöka om världsrekord i idioti :) Var och handlade efter jobbet, vet vart jag la plånboken. Men när jag skulle ha den här hemma var den borta. Paniken man känner är fruktansvärd, sagt och gjort åker in till stan och in på butiken men ingen plånbok. Ringer polisen men de har bara öppet mellan 0900-1500! Nåja ringer banken och spärrar korten och eftersom även mitt körkort ligger i så läggs det en varning utifall någon går in på banken och skall ta ut pengar. När alla samtal var avklarade får jag ett sms, om du svarat i telefon skulle du veta att jag hittat din plånbok på en hylla i garderoben. Nu lovar jag att det var lyckotårar som kom.
Skall nu anmäla in mej i klubben för ofrivilligt korkade!

Idag har även valparna blivit avmaskade för sista gången, och som det ser ut nu så är det två tikar lediga och tre hanar.
Och lilla Daisy kommer mer och mer in i flocken den som tycker det är riktigt jobbigt med en valp är Akira hon tycker det är nog med de 11 hon har fått tagit över. Men det ändrar sig nog snart, efter lördag minskar antalet drastiskt. Suck nu börjar det kännas lite vemodigt fast ändå rätt skönt.

Nu skall jag ta utmaningen med att försöka sova lite, ha en god natt bjuder på en fin bild!
Foto Alexander Stensby

söndag 29 juli 2012

Intensivt men underbart!

Har haft ett fantastiskt dygn, igår styrde jag och dottern kosan mot Borås. Vi lastade bilen full med grejer som skulle till nya lägenheten. Kom dit och ett super fint område med fina grönområden och med klart godkänd mys faktor. Väl uppe i lägenheten blev vi glatt överraskade över att de på börjat renoveringen, kommer bli snyggt där. Stort härligt kök med stora fina fönster och allrummet är också stort med sovalkov, en lagom stor hall och ett rymligt badrum. Efter att bilen var tömd fortsatte vi söderut, mot Ullared. Väl där insåg vi att "shit" det är ju löningshelg....Vi gick in köpte det vi visste att vi skulle ha, sedan gick vi ut. Lyckades kläcka en kommentar som fick iaf en man att le stort. "Har nog aldrig blivit så här billigt, beror nog på att det är löningshelg". Vi styrde kosan tillbaka mot Borås och Clarion Jazz hotel, chekade in och pustade lite. Innan vi gick ut och åt en suverän middag, och ett super gott vin. Det var välbehövligt efter en mycket lång dag. Bjuder på en bild från Hässelholmen i Borås!


Dagen idag började tidigt när sopmaskinen valde att börja köra vid halv fem i morse, men det var ändå rätt skönt att ligga och skrota i sängen. En tidig hotellfrukost vilket innebär att man äter på tok för mycket, men gott är det. Vi drog sedan vidare mot Fristad och kennel Szarcsa´s, där min dotter hämtade sin go bit, en puli tjej som uppfödaren varit snäll och behållit ytterligare 4 veckor med tanke på våra egna valpar. Szarcsa'a Dazzling Daisy är en härlig individ som sov i dotterns knä hela vägen hem, väl hemma fick hon i tur och ordning träffa de stora huliganerna. Blev väl inga hurrar rop från gs flocken, den som gillade henne mest är Yes, hon tycker att de är stora och vill helst slippa se dom. Men det kommer ordna sig hon skall ju bo här fram tills den 17/8 då dottern åker tillbaka till Borås och skolan.
Bjuder på ett par bilder av denna ljuvliga varelse, vill ni läsa mer kan ni besöka Jenny uppfödarens hemsida>>>.



Sedan har det kommit in nya produkter i AvalonianS sortiment, mjukis leksaken kossan och hästen.
Pris är 45:-/ st vid köp av båda 80:- De är ca 30 cm långa och har ett miltpipljud.



Ha nu en fortsatt bra kväll. 

lördag 28 juli 2012

En annan väg fast samma!

Lite kryptiskt nja kanske inte, sitter nu och skall svälja det sista av min frukost. Ni som känner mej vet vad ;)
Skall ner till Borås och var ju som bekant i Göteborg i tisdags så. Nog om det!
Igår hade vi igen ett mycket trevligt besök, det har tänka på mej jag vet att oavsett beslut så kommer det bli super bra. Eller hur?
Nu har vi även valpsäkrat den stora hundgården 400km2, den inviger valparna just nu. Var otroligt mycket att utforska, och huset ser plötsligt väldigt litet ut fast att jag vet att även 4 stora får plats.
Nej nu börjar gasfoten att vibrera vilket innebär att jag nu är redo att köra några mil igen, och i morgon när vi kommer hem har vi även med ett nytt tillskott till familjen. Vi skall också hinna ta en tur till Ullared, samt köra grejer till Mikaelas nya lägenhet. Blir ett intensivt dygn.
Ha nu en underbar dag, bjuder på lite hundgårdsbilder.



torsdag 26 juli 2012

Ett skratt förlänger

Det mesta, har det hållits på med förberedelser inför nästa vecka. Har ju lite att stå i och då skall saker vara lätthanterliga. Så det har rensats fyllts på massor, grus och annat smått och gott. Men förhoppningsvis blir resultatet det bästa. Eftersom det körts med stora maskinen så har vi tillfälligt krymp valparnas uteplats lite, inget de märkt av. De har haft fullt upp med annat bus, ett fick jag på film. Som sagt skratt förlänger.

Bjuder på Donna och grodan!


onsdag 25 juli 2012

Utedag!

Ojsan! nu blev det nog en felberäkning i vädret igen.....Sol i stort sett hela dagen. Har haft ett trevligt besök av en irländare idag, vi har lekt med lite fågel och självklart njutit av valpar. Valparna har idag fått inspektera stora världen, och det var till belåtenhet, flertalet drog mot den goda doften av duvslaget.
Bjuder på lite bilder från de som hanns med idag :)
Gul tik Donna SÅLD

Röd tik Diva SÅLD

Guld tik Dolly till SALU

Lila Tik Du-Milla SÅLD

Silver tik Delta till SALU

Brun Hane Derby till SALU

Grön Hane Dennis till SALU

M.blå Hane Dante SÅLD

tisdag 24 juli 2012

One way or the other....

Och nu har jag kört samma väg ToR Tobyn - Göteborg. Har träffat en specialist om min hals, och den var lite trasig. Mitt ena stämband har nästan ingen slutningsförmåga och fästet är rött och irriterat, är nog så att denna visus som jag drar på har tagit fäste på de mest besynnerliga ställen. Smärtan och trångheten jag känner beror på att jag använder muskler som "hör och häpna" skall vara slappa men för att kompencera mitt dåliga stämband pressar jag dessa muskler. Synd att inte stämband sitter i magen....de musklerna hade jag gärna fått fasta och fina istället ;) Sedan är min hals rejält angripen av elaka virusar som inte lindrar smärtan, nu får jag inte harkla jag får inte anstränga rösten, inte skrika och prata med magstöd. Det positiva var att cystorna/knutarna på stämbanden har inte vuxit och de ser fina ut. Skönt! Nu hoppas jag att virus tar med sina allierade och flyttar ut ur min kropp så jag kan focusera på lite annat.

Och visst är det härligt att komma hem till middag och nybakade bullar. Min gulliga dotter som fixar service här hemma när jag är ute och flackar och far.

Ha nu en härlig kväll, bjuder på en läcker bullbild.

måndag 23 juli 2012

Grått och trist

Är så tråkigt väder att det är svårt att hitta ljusglimtar. Dagen idag har bjudit på rena novembervädret förutom att det är kvavt ute. Nä då tar jag hellre höst! De enda som inte klagar är de små sötnosarna, de har nu fått en större stuga att kunna söka skydd i. Och de gillar verkligen att krypa in och kura ihop sig, vissa vill gärna parkera sig mitt i öppningen och leka dörrvakt :)
I morgon skall jag ner till Göteborg och få träffa en Öron, näsa, hals specialist, är nu lite trött på halsont och torr hosta. Försökte även boka in till en ögonspecialist men de hade alla semesterstängt och öppnar nästa vecka. Var tillbaka i fredags och det visade sig att jag har fått virus i mina ögon, och den enda som kan skriva ut rätt sorts preparat är en ögonspecialist. Men den läkaren jag träffade ansåg att jag lika gärna kunde självläka tar ju bara 3-4 veckor, jag själv ansåg att jag hade rätt till det. Men inte han, skall tillägga att det var samme läkare som ansåg att jag skulle jobba med en arm när jag slitit sönder en sena i axeln :( Som jag nu fortfarande 8 månader senare går hos sjukgymnast för..... Min läkare har tyvärr gått på semester, så då nyttjar jag min sjukvårdsförsäkring och kör några mil för att få den hjälp jag behöver. Inte för att jag är fåfäng men ha svullna rinnande röda ögon som faktiskt gör ont är inget jag anser mej behöva stå ut med i 3-4 veckor när det finns hjälp att få!
Nu skall jag diktera ihop ett trevligt underlag, och jag hoppas att det kommer bli ett lyckat arrangemang....
Ha nu en super fin dag, bjuder naturligtvis på bild av valparna och deras nya hus.


Här sitter Donna och Dante och spanar ut!

Ett gäng som gärna vill komma in i värmen!


söndag 22 juli 2012

Dagens sista!

Nu kommer dagens sista inlägg, men jag lovade en liten film snutt och det skall ni få.
Som sagt går det inte att låta bli att tillbringa tid med de små, och de är så observanta och kvicka. Med tanke på vad jag såg av deras halvbror i går är jag övertygad om att dessa i rätt händer kommer kunna göra sina ägare lyckliga.
Nu hoppas jag att resten av er dag blir fin.


Resten av valpgänget!

Då har alla fastnat på bild. Finns lediga valpar som söker aktiva hem.
Kommer även en videosnutt lite senare.
Hane brun Avalonian's Derby Till SALU
 
Hane m.blå Avalonian's Dante SÅLD

Tik guld Avalonian's Dolly Till SALU
 
Tik gul Avalonian's Donna SÅLD

Tik lj.blå Avalonian's Dina SÅLD
 
Tik rosa Avalonian's Doris Till SALU


Lite valpar

Får dela upp lite men här kommer några färska bilder på ett normalt aktivt gäng. Får passa på att fota lite när de är på väg att slumra in....Kommer mer bilder längre fram men här några som fastnade.

Grön Hane  Avalonian's Dennis Till SALU

Svart hane Avalonian's Dice Till SALU

Lila Tik Avalonian's Du-Milla SÅLD



Röd Tik Avalonain's Diva SÅLD

Silver Tik Avalonian's Delta Till SALU


Måste bara!

Be om ursäkt för att jag inte hunnit med att uppdatera. Men det har varit lite intensivt i det sista och orken har tyvärr varit dålig. Men nu mellan gräsklippning och annat pyssel så vill jag uppdatera litegrann.
Igår fick vi ett super trevligt besök av Avalonian's Caliber "Casper" som nu blivit 8 månader och ser ut som en 8 månaders hund gör innan han vuxit in i kostymen. Nu vet jag att han kommer att fortsätta sin träning med hjälp av rutinerade i Malmö så jag misstänker att vi framöver kommer få höra fina jakthistorier om denna kille. För nog tycker jag att man kan se ett rejält fågel intresse ;)


Han är en lugn och stabil kille, som helt klart fortsätter att charma gammelmatte som han redan gjorde i valplådan.
Ha nu en fin dag, bjuder på ett par bilder till av A.Caliber "Casper"


fredag 20 juli 2012

Fem minuter

Igår snurrade det på från det jag kom hem tills jag lag mej. Och det jobbiga nu är att mitt vänstar öga åkt på samma strul som mitt högra veckan innan. Det högra har blivit mycket bättre men varar fortfarande, natten har varit allt annat än sömnrik. Nu är jag rent ut sagt dret less på att det ploppar upp den ena infektionen efter den andra, nu tycker jag att det räcker. Orkar inte med mej själv snart!
Igår på jobbet frågade jag om varför vi inte kunde göra något kul när vi ändå var två? vad tänker du Jo att vi kan ta bussen när den är ledig och åka ut på något så slipper de bara vara här. Sagt och gjort jag fick ta med 4 boenden och vi drog i väg till sågudden och kollade in 4H djuren och njöt av promenad och satt och njöt utsikten av kyrkviken. Det blev mycket uppskattat och som tack köpte jag med lite fika bröd så även personalen fick lite mys. Med andra ord hade vi en jättefin dag på jobbet. Vilket påminner mej om att jag nu skall iväg igen, men nu är det helgen snart vilket också kommer bli skönt. Med ett litet trevligt besök det kommer bli så spännande :)
Ha nu en fin dag, bjuder på en låt!

onsdag 18 juli 2012

Det var det

Nu är ordningen återställd efter ett litet snedsteg i går, regnet har kommit tillbaka och har självklart tagit igen för förlorad nederbörd igår. Känner att jag behöver sol och värme, även om jag inte är soldyrkare vill jag slippa frysa. Det är inte ens kul att jobba fast att jag normalt gillar det sommartid, tänk att vädret har en så stor påverkan på oss. Nej helst skulle jag vilja krypa ner i sängen dra täcket över huvudet och sova fram tills semestern börjar.....20 augusti. Men det går ju inte har hundar som skall tränas och det är faktiskt det som är ljusglimtarna just nu :) Och självklart de må änglarna.
Ha nu en super fin dag, bjuder på en låt ;)

tisdag 17 juli 2012

God morgon!

Dagen börjar riktigt bra, solen skiner och det är riktigt skönt ute. Men jag räknar dagar timmar minuter, har ju ett sommar jobb då mitt jobb är stängt i fyra veckor.......Är sååååå tråkigt, har nog aldrig längtat så mycket till min semester som nu. Annars har vi kommit igån med träningen och jag måste säga att både Akira och Eya snabbt kommer i höstkostymen, lovar gått inför stundande äventyr.
Valparna växer och Akira är mest in och ger dem lite dessert och fostrar dem, Eya tycker nog att det är skönt att få så mycket hjälp med de små. Ett härligt samarbete skulle jag vilja säga.

Ha nu en fin dag, bjuder på en morgonbild.

söndag 15 juli 2012

Helt fantastiskt underbart

Jag har det allt bra, särskilt med att ha lyxen av en duktig son. Han har gjort en film av valparna som är helt magisk. Och slutet kan inte bli bättre :)
Se och njut, själv kan jag inte få nog....

Längesedan

Som jag gjorde ett inlägg som inte handlar om hundar, nu upptar hundar all min tid så det är inte så konstigt. Men jag gillar ju att skriva lite tänkvärt också, och när det kommer till människor så råkar man oftast ut för situationer som får iaf mej att tänka till lite. Jag säger inte att det jag tänker/tycker är rätt men det jag känner i olika situationer är min känsla. Och jag fick av en slump se något som jag först blev lite sur över, inte över vad jag såg utan tillvägagångssättet. När människor pekar fördömmande mot andra och att sedan göra samma brott de anklagar andra för det blir jag förbannad på. Det är falskt och fegt och ohyffsat. Nä skall man anklaga andra offentligt och i smyg se då till att sopa rejält framför egen dörr.
Näpp häpp nu skall jag njuta lite bebisar, men bjuder på en låt det var också längesedan :)

lördag 14 juli 2012

Pyssel

Idag har det varit lite trix och fix på schemat, varit i karlstad och beställt hem ett litet kylskåp som vi skall ha i boendet. Är ju rätt skönt för kursdeltagare att kunna förvara lite mat och dryck. Sedan måste jag erkänna att det är svårt att få något annat gjort än att bara njuta av de små vi har. Jag blir så upptagen av deras vara att jag glömmer annat, som t.ex. maten jag hade på grillen.... Tur att det bara blev ena sidan som blev kol :o)
Nåja lite kol håller magen fast och fin...
Men nu skall jag ta och fixa lite tillbehör till kolet samt att jag bjuder på det som fick mej att glömma tid och rum.

Ha en fin kväll

Äta ute

Det smakar bra tycker de 11 hoppfulla. Och de intar gärna både huvudmål och dessert ute i sin nya inhägnad.
Ha nu en underbar dag.


fredag 13 juli 2012

Ombytligt

Är en mild form för beskrivning av vädret. Sol, störtregn, sol, och så har dagen förlöpt. Träligt!
Men lite har vi fått undan, en stor och rejäl valphage har fixats mellan skurarna. Blev inget inlägg igår, har ju fortfarande ingen dator så tills dess kan det bli glest eftersom inte alltid jag har möjlighet att låna en.
Men jag var på återbesök hos läkaren, och det visade sig att jag har en kraftig virus infektion i min hals en riktig stygging. Han ville nog att jag skulle ha viloläge en vecka till men den gubben går inte, är ju värst nattetid men blir lite bättre under dagen så då kan jag jobba.

Nu skall jag avsluta på bästa sätt jag kan genom att bjuda på en filmsnutt av det underbara :)

onsdag 11 juli 2012

Valparna!

Nu är det dags för lite enskilda bilder, vi börjar ju faktiskt bli egna personligheter!
Med andra ord här kommer 11 bilder på 11 valpar. Namn som är klara,
Doris, Donna, Diva, Dina, Du-Milla och Dennis.

Hane Brun

Hane Grön "Dennis"

Hane Mörkblå

Hane Svart

Tik Blå

Tik Gul

Tik Guld

Tik Lila

Tik Rosa

Tik Röd

Tik Silver