lördag 30 juni 2012

Kontaktlös

Denna lilla ängel har på ett ögonblick degraderat min dator från high tec till bokstöd. Vilket innebär att jag tyvärr inte kommer åt varken inbox eller hemsida. Ni som skickat beställning eller övrig kontakt skicka gärna igen, beklagar ert extra besvär. Men ibland blir det knas...
Helgen kommer innehålla apportkurs och valpbesök.

Men till der viktigaste av allt GRATTIS kära pappa på din dag. Hoppas att den blir extra bra idag. Kram.

Och till alla andra ha en fin lördag.

Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc

torsdag 28 juni 2012

Once in a lifetime

Wow vilken trip! Är helt snurrig och lite till, är nog med om det häftigaste jag någonsin kommer uppleva.
Kan bara säga en sak I like it :D
Och det finns fler i familjen som gillar läget.
Ha en kanon dag, bjuder på en bild av Eya som myser i filmteamets tält.


onsdag 27 juni 2012

Pust!

Snart kan jag pusta ut! Idag har vi fixat det resterande som skulle göras, har lite annat pyssel kvar med det kan jag ta efter morgondagen. Är så glad att min dotter är hemma, hon har verkligen varit hjälpsam. Och som vanligt när man är snäll så får man snällhet tillbaka, och  nu när hon skall byta till större lägenhet så kan det ju hända att det saknas något.....

Har fått en liten hälsning från Avalonian's Bibi eller Bianca som hon nu kallas, den tjejen har varit iväg på lite apport kul. Matte filmade så jag jag bjuda er på ett fint apportarbete från en fantastisk apportör.

Ha nu en fin kväll, i morgon kommer jag säkert ha mycket skoj att berätta....Eller inte ;)


tisdag 26 juni 2012

Provar vi igen!

Det lilla bakslag vi fick hoppas vi nu hittat in på rätt väg, tänk att oavsett vad man företar sig så är den dära Murphy med och rör till det.
Flitets lampa har lyst över Nole idag, direkt efter jobbet åkte jag till Karlstad kom hem vi sju då tog jag och klippte gräsmattan med hjälp av dottern samt att vi även städade av bron. Kan inte tro att det är samma bro som igår, tänk vad plats vi har :) Håret är färgat och tyvärr måste jag varit bra rörig för inte var det den färg jag tänkte som jag fick med hem...men det spelar mindre roll. I morgon blir det till att fixa iordning allt annat som måste göras, är vid sådana här tillfällen jag avskyr min mans jobb. Ingen hjälp där att få, han är i Sveriges sydspets och mår dåligt över att veta vilken press det låg/ligger på mej just nu. Men det går som tur över och nu får vi hoppas och bara se framåt.
Men för att inte spä på med sömnbrist så skall jag ta och dejta John Blund nu.
Ha en god natt, bjuder på en låt

 

måndag 25 juni 2012

Bildserie!

Vi har fått en hälsning från A.Caliber som bor i Malmö. Grabben har vuxit på sig och har blivit en riktig gobit. Skall bli så mysigt att få kosa med honom igen i Juli :) Välkomna husse och matte !
Bjuder på massor av fin fina bilder.








Borde inte!!

Men ibland känns det lite hopplöst, tiden rusar och jag står stilla känns det som. Inte hjälper det att hetsa upp sig heller, så det blir som det blir. Har varit hos frissan idag vilket var välbehövligt nu ser jag inte ut som skogsråa längre utan lite mer civiliserad. Har varit så mycket så jag höll på att somna i stolen, gudars så skönt det var. Om tiden vill skall lite ny färg i håret i morgon :) Har grejat lite ute i kursboendet idag, ställt i ordning lite produkter skulle behöva ett litet glasskåp men min uppfinning med najtråd får duga så länge.
Regnet har varit starkt närvarande hela dagen, nu hoppas jag på att det avtar i morgon så jag kan göra fint ute innan torsdag. Klockan 8 kommer teknikerna och riggar upp, vid 9 kommer resten fick lite mer information idag och dra mej baklänges vad spännande det kommer bli. Undrar om man kan begära att bli dubbad på icke värmlandska ;) Skulle kunna tänka mej Titti på morgonzoo som min röst :) blir alltid så glad av att höra henne. Nåja jag har inget val än att låta som den dretlänning jag är. Är det någon som listat ut vad som kommer hända? 
Nu skall jag ta och burra ner mej i soffakroken med en tjock filt och tina upp lite innan det är dags för den ljuva skönhetssömnen.
Ha en fin kväll, bjuder på en låt. Till en som finns i mina tankar!



söndag 24 juni 2012

Midsommar överstökad!

Och nu vänder det och vi kan glädja oss en annalkande höst! Fy vad tråkigt det lät, vi har ju inte haft någon sommar alls, en vecka och två dagar med strålande sol. Även om jag är en höst människa känns det lite surt att gå in mot en höst och se ut som en "Albyl" när vintern kommer lär jag vara genomskinlig :)
Här har det varit relativt lugnt, fast vi har tyvärr fått ett trist bakslag. Sitter som på nålar och väntar besked, om man skulle kunna definiera ordet chock med en bild skulle det vara mitt uttryck jag hade i går morse. Mer om detta längre fram, nu går jag en intensiv vecka tillmötes.
Ha nu en fin söndag, bjuder på en bild av en liten tjej!


fredag 22 juni 2012

Midsommar :)

Midsommar och solen skiner. Hoppas att ni alla får en fin midsommar.... tänk på ta det varsamt med nubben ;)

Jag önskar alla mina/våra vänner, kunder, valpköpare, läsare och övriga en riktigt

GLAD MIDSOMMAR
Bjuder på en bild av midsommar fin Eya


torsdag 21 juni 2012

Logistik och roligheter

Mina 747:or dånar fortfarande runt i magen....Wiiiii va nervös jag är och glad och hedrad och....
Jag längtar tills det färdiga materialet är klart och jag får se hur det blir framställt, men nu först skall vi igenom en midsommar. Idag har det varit lite valp pyssel, de har nu öppnat sina ögon och börjat gå mer obehindrat.
Nu skall vi snart ge oss ut på en lite träningstur.
Ha en fin kväll, bjuder på en filmsnutt över de aktiva små.

onsdag 20 juni 2012

Spännande/nervöst och

helt fantastiskt, men vad är en bal på slottet utan en prins? Ja det vet jag inget om, men jag vet att nästa vecka kommer jag vara med om något som jag aldrig drömt om eller kunnat tro i mina vildaste fantasier.
Jag har redan fjärilar stora som 747: or som dånar runt i magen.....Tänk hur det då kommer bli på torsdag!

Jag söker efter hundar och förare tills på torsdag, skulle vilja ha med nån fågelhund, nån drivande, stötande ja jakthundar av olika slag och användningsområde. Förarna bör ha tålamod för hela dagen kommer att gå åt, kaffe och fika kommer vi servera som bonus får ni snusa på fin fina valpar :)
Om ni är intresserade och vill veta mer hör av er på 0702458839

Ha en god natt. Bjuder på en låt


tisdag 19 juni 2012

Avalonian's Countreau

Fått en liten uppdatering från Countreau. Han växer och har näsan på plats, detta kommer bli mycket spännande till den kommande hösten. Som alla vet är det koppeltvång så och får man roa sig så gott det går i kopplet, inget som denna kille har problem med. Idag så fäster han ett skarpt stånd på en orre som sitter och solar sig. :) Inte illa för en unghund på 7 månader! Inte för att skryta med detta var väntat ;) med de linjerna...

Bröllopsdagen har jag firat med att klippa gräs i 1,5 timme för att sedan ta med gubben och två hundar ut på en träningsmil :) Fast det blir nog lite firande under helgen ;)
Ha nu en härlig kväll, bjuder på ett par mobilbilder av Countreau.



Film

Nu börjar de små bli lite mer mobila, de är nu 10 dagar och som jag misstänkte är de rätt snabba i sin utveckling vilket är gynnsamt inför det fortsatta livet.

Idag vill jag också passa på att gratulera mej och min man som firar 20 årig bröllops dag. Vägen har inte alltid varit rak och lätt men vi har en förståelse och ömsesidig respekt och roligt tillsammans :)
Ha nu en underbar dag här skiner solen vilket den även gjorde för 20 år sedan, bjuder på en liten snutt av sötnosarna.


söndag 17 juni 2012

Foton

För er som inte har Facebook, men ändå vill se och njuta av de underbara!
De växer nu så det knakar, några gör tappra försök med att försöka gå med hjälp av bakbenen också.
Skulle önska att vi själva kunde behålla en, men vi har nu satt maxgränsen på 4. Man skall hinna med de hundar man skaffar, skulle gärna kunna tänka mej att behålla avelsrätten på nån tik. Men det får vi se på!
Ha nu en fin kväll.



Vill bara bjuda på!

Denna tycker jag är så talande och sann.
This is a reality :)
Ha en fin dag!


lördag 16 juni 2012

Vilken lördag :)

Idag har jag varit på Byggmax och hämtat lite byggvaror, vi är ju lite av storförbrukare. Nåja där blev vi intervjuade vilket var trevligt, måste säga att de Pr personerna som de anlitar var otroligt gulliga och sympatiska. Jag som normalt alltid säger att jag inte har tid med sånt, men de var så trevliga att de fick följa med hem!
Och jag har också idag haft besök av söta Bella en Springer Spaniel som har fått lite trimning, skulle ha tagit före och efterbild men minnet sviker ibland.
Dagen har spunnit på i ett sådant tempo att jag inte har hunnit varken äta eller dricka, tur att jag har lite rester så jag kan fylla upp energinivån.
Hoppas att även ni haft en härlig positiv dag, bjuder på en en goding :)

Vill ha!!!

Sommar, är så brutalt trött på regn och kyla. Har lovat mej själv om att inte gnälla över vädret eftersom det inte går att påverka, men jag bryter mitt löfte och säger J***A skitväder!
Så det var det gjort, nu över till något annat, ni som väntat på uppdateringar om valparna så kommer det här. Ibland föds det stora kullar och allt går bra och ibland inte, tyvärr så har vi förlorat två vackra perfekta hanar. Jag har verkligen denna vecka försökt med allt för att klara dem, vilket jag tyvärr misslyckats med. Ingen är/har varit mer ledsen än jag för detta. Men som känslomänniska så reagerar jag med hela mitt hjärta, och jag har varit ganska trött och sliten av de påfrestningar som varit. Men ordningen är nu återställd och de som skulle ske har skett, och vi har kvar en fantastisk kull på 11 individer och det är samma resultat som i vår A-kull 7 tikar och 4 hanar. Denna kullen kommer bli en mycket speciell kull och de som får valp ur denna, kan känna sig speciella för denna gång kopplar vi nålsögat på :)
Nu skall jag bege mej en sväng till Karlstad och hämta lite material, för som vanligt pågår projekt ;)
Ha nu en utvald lördag, bjuder på en bild av hela sovande D-kullen


torsdag 14 juni 2012

Bläha

Nu vore det inte fel om vi kunde få lite sommar....Har inte plockat bort vinterkläderna för jag tror jaggu jag fryser ihjäl. Trattlisa tycker det är skönt att vara hemma, vi också.
Måste säga att jag tycker lite synd om studenterna som skall vara ute i hällregn och höststorm, huvva! Får hoppas det blir bättre nästa år då det är dags för oss igen.....
I morgon skall vi ha utflyktsdag på jobbet, blir kul gå ut och äta och ha mysigt.
Men nu ska jag ta och utfodra lite huliganer.
Ha en fin kväll, bjuder på en bild som Alex tog i Stockholm.


onsdag 13 juni 2012

Återförening!

Idag är det dagen vi väntat på, skall bli så skönt. Och vi är så glada att äntligen kunna säga äntligen :)
Hoppas att ni alla får en bra dag, bjuder på en fantastisk låt som beskriver alla de känslor som jag just nu känner :)


tisdag 12 juni 2012

Socker sött

Tänk vad kreativiteten blommar när man har något att vara kreativ för.
Testade idag att ta närbilder på skönheterna, nu är det inte min fantastiska son bakom kameran utan jag! Men ni får hålla tillgodo :)



Känslor all over the place

Är känslomässigt utmattad!
Hoppas ni har alla era känslor under kontroll.
Ha en känslig kväll.


måndag 11 juni 2012

Tillvaro i lyx

Att vara småbarns förälder är inte alltid så lätt, tur att jag är över den tiden och har barn som faktiskt klarar sig själva. Fast ibland sker saker som gör att man i ett naffs är tillbaka i rollen som förälder eller övervakare eller livsnjutare.
Har ju som sagt 13 små liv här hemma som är så underbart vackra att de tar andan av en, inte blir det bättre när grabben fotar dem så kan man inte annat än att smälta. Vem kan säga nej till en sådan här?
Ha nu en fin kväll



söndag 10 juni 2012

Söndag!

Ja då är även denna helg snart över, det har varit en känslofylld helg. Men det är ju oftast det när familjen får tillökning.
Vi har även idag fått glada nyheter, Avalonian's Beisla har varit iväg och tävlat i skönhet ;) Hon har deltagit i Mellansvenska fågelhunds klubbens årliga utställning, A. Beisla har ju redan pris på jaktprov i unghund denna hösten gör hon premiär i öppenklass. Denna unga tjej har visat sig inte bara jaga fantastiskt bra utan hon är även otroligt vacker.
Resultat b/jkl Excellent ck 1 b/jkk, 1btkl cert och Bir :)

Nu skall jag ta och göra lite nytta, bjuder på en bild av kullen och Beisla som vilar ut efter rosettjakt :)



lördag 9 juni 2012

Plipp plopp

Som vi befarade blev natten lång, så lång att den gått över till dag.
Eya har jobbat otroligt bra med att leverera 8 stora fina valpar. 530 - 320 g, men sagan är inte slut. Värkarbetet avtog fast vi såg att det fanns fler kvar, efter några timmars böntan utan resultat åkte vi till djursjukhuset. Kan ju vara kalkbrist, eller dåligt blodvärde. Men Eyas värden var kanon, men inga värkar. Så efter röntgen visar det sig att fem livliga krabater vill ut i dagsljus. Så nu sitter jag och min underbara väninna, och avnjuter frukost medans Eya får hjälp med att få ut de sista kämparna. Med andra ord består AvalonianS d-kull 13 individer, kön får jag återkomma med när jag vet. Och jag hoppas att alla är levande.
Bilden är på de åtta 5 h 3 t.

Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc

fredag 8 juni 2012

Som man bäddar!

Nu skall jag installera mej i hundrummet, halv elva började Eya bli lite orolig. Bäddade iordning och kan konstatera att värkarbetet har startat, eftersom det kan ta olika lång tid väljer jag att sova hos henne. Även om det inte händer något under natten så är det bättre att vara safe then sorry.
Men jag måste bara bjuda på en liten filmsnutt sen halv sju i kväll.
Fin service för de små hon har i magen ;)

torsdag 7 juni 2012

Torsdags mys!

Inne igen efter en härlig träningstur, har laddat ner en app som heter Endomondo som trackar träningen. Det som var lite konstigt idag var att den tappade bort en kilometer, men lite dtygt 6 km är rundan. Och idag skulle jag väldigt gärna velat att det funkat för det gick kanon även fast jag var tvungen att hoppa ur i skogen och lätta på trycket ;) jädrans vad det rinner på när man dricker så mycket.
Idag har vi även varit på invigningen/nyöppnandet av Charlottenbergs köpcenter, med jobbet. Får ju passa på när de bjuder på tårta och kaffe, och jag som varken äter tårta eller dricker kaffe fick tid över till att shoppa. Inskaffade ett par härliga adiddas piratmjukisar och en löpar T-shirt samt en keps :) Hittade även ett telefonarmband för det är lite dåligt med fickor på träningskläderna, och telefon med musik är ett måste.
Annars är det som vanligt Eya är dock något mer loj, och har fortfarande ingen matlust, tempen var normal i morse.
Nu skall jag ta och utfodra hundar, ha en fin kväll bjuder på en panorama bild som Alex tagit.


onsdag 6 juni 2012

Full rulle!

Som vanligt, har haft en härlig dag med ett besök och sedan har jag även hunnit med träningspass på drygt 9 km. Nu är träningen till nytt för mej men har idag varit ett nöje för hundarna, som har firat Svenska flaggans dag på sitt sätt.
Nu nalkas det snart lite middag i form av skyr och fiberknäcke, dottern är på grillfest och grabben steker kotlett  med sås och ris...Suck det är tufft att leta reda på magmusklerna när frestelserna attackerar från alla håll, men tur att jag är ett redigt stön lägg..
Ha nu en riktigt härlig och fin kväll. Bjuder på en liten bild av mina patrioter ;)

Du gamla du fria...

Du fjällhöga nord, idag är det sveriges nationaldag. Vad nu det innebär, jo att vi förlorade annandag pingst för vaddå. Vi får ju knappt flagga med svensk flagga, vi får inte visa att vi faktiskt gillar sverige och att vi är stolta över att vara svenskar. Nej för min del tar jag gärna tillbaka annandag pingst, och struntar i nationaldagen.
Men här har vi firat på vårt sätt, och vad är då det.. Jo vi var ute på en tidig morgon promenad, gravida Eya och jag. Med tanke på hennes kroppshydda så får hon gå lös trots koppeltvång :)
Våra duvor hade parkerat sig på ett gärde som är ny sått och vad bättre att fira dagen på än med lite fågelarbeten :)
Kan väl säga som så här att stor mage märkte jag inte av i avancen....tyvärr fastnade det inte på film vilket mer berodde på den bakom kameran.
Men jag fick några bilder på hennes stil "harkl" fulla stånd.
Ha nu en härlig nationaldag, och jag är en glad och stolt svensk som kan tänka mej att jobba denna dag och vara ledig pingst :D



tisdag 5 juni 2012

Väntan är nu över!

I augusti 2011 såldes Ögn från Eline Hof. Min vackra Ögn som fick flytta ända upp till jämtland, men lustig nog har jag haft mer kontakt med Ögn och hennes nya ägare än vad jag haft av djur som jag sålt nästgårds :) Men natt till idag föddes ett stoföl, allt gick bra och som första föderska är Ögn väldigt obs på sin ögonsten. Tjejen får inte avvika många steg förrän Ögn kallar, skall bli så kul och spännande att få följa lilla tjejen framöver. Och jag tackar matte för att hon håller mej delaktig och uppdaterad. Är rätt sugen på att ta en tur uppåt och snusa föl. Idag började jag tempa Eya hon har inte nån matlust och ligger helst och vilar, har även hunnit med en träningstur idag också som sagt jag har ett mål...
Nej nu är det duschen som lockar, ha en härlig kväll. Bjuder självklart på en bild av vackraste hästen med bebis.

måndag 4 juni 2012

Knas väder!

Klockan 4 i morse fick jag lov att knalla ner och öka på min dos med imigran, som tur var somnade jag om och när klockan sedan ringde var jag såpass pigg att jag kunde åka och jobba. Piggade på mej under dagen och allt flöt på, som tur har vi haft en aktiv dag med mycket ute arbete. Stallet där vi städade hagarna och sedan på eftermiddagen så planterade vi tagetes som vi själva drivit fram :)
Efter jobbet hade jag tid hos sjukgymnasten, och han fortsätter sin kamp mot min bröst rygg som är så brutalt låst. Väl hemma var det bara att ge hundarna mat och då passade jag på att be dottern köra mej en bit uppåt vägen så jag kunde PW/Jogga lite hem igen. 6,34 km var sträckan och götapetter vad sliten jag blev idag, är nog så att jag lider av pollen. Blev lite bättre sista biten då jag joggade i solregn, har nu satt ett mål som jag skall nå på en månad så nu J****R är det bara att köra! Och så stönig som jag är så lär jag lyckas :D
Ha nu en riktigt härlig kväll, bjuder på tidningsreportage från esmu2 show. Klicka på bilden för större storlek ;)



söndag 3 juni 2012

Sleepy eye!

Vaknade i morse av huvudvärk av den lite kraftigare sorten, fick lite flytande i mej en imigran och sedan en hink och sängläge. Nu har halva dagen gått och jag är på benen men efter ett sån pärs är man bara en halv människa. Fy vad jag avskyr migrän, och jösses vad glad jag är över imigran eller sumatriptan som är det verksamma ämne som gör livet mycket drägligare för oss som lider av migrän. Nu skall jag försöka få något till livs och denna gång behålla det :)
Ha nu en pigg dag, bjuder på en låt av nån som jag gärna skulle åka och kolla på Metaltown....om det inte vore på en fredag :(


lördag 2 juni 2012

Sniff

Och vad luktar det här?
Jo lilla söta pojken Yes har lokaliserat en egen liten gömma.... Med andra ord så har han blivit rikligt shamponerad och balsamerad ;)
Kadaver med lik/fluglarver är en doft man inte vill ha in i huset, jag kan inte komma på något som luktar värre....Fy bövelen :( Ja inte så han så här oskyldig ut när han kom luffandes...
Ha nu en osfri kväll .
Foto Alexander 2011

Lördag :)


Lite kyligt och blåsigt, men solen är framme och himmelen är blå. Skall ta och fortsätta projekt utomhus, tänkte börja med att kapa gräsmattan. Om det blir väder som de spått blir det en shoppingtur i morgon, skall köpa in lite mer färg. Hade varit kul om jag kunde hinna måla hela stugan nu när taket ligger nytt och fint :)
Har också börjat mina tankar på staketet också, men det hinner jag inte riktigt än. Dels måste jag spara lite pengar har ju lagt ut lite på tak mm. så nu måste kassan få vila lite :) 
Och sedan kommer jag nog ha fullt upp med med små svartingar framöver. Eya växer så det knakar, vilket innebär att vi mer eller mindre förbereder oss för endera elefanter eller en som vanligt stor kull. Idag skall även valplådan på plats, så Eya får möjlighet att installera sig inför födseln av D-kullen.
Ha nu en härlig dag, bjuder på en låt! Ibland kan en låt säga allt ;)