måndag 30 april 2012

Härligt!

Att vakna utvilad till en ny härlig dag med nya härliga utmaningar. Att ha lyxen av underbara människor runt omkring. Idag är det en slappar dag, tyvärr är inte solen riktigt med på noterna med jag skall inte klaga. Är ju ganska mycket  positivt på G och då skiner solen ändå fast hon är gömd. I morgon skall vi iväg och övningsskjuta. Jag har ju ett litet arbete att göra, som nu skall ändra från höger till vänster. Lär att bli en massa frustration....Nåja det slutliga resultatet blir säkert mycket bättre!
Nu skall jag ta och titta till duvbäbbarna :) Som tur är har jag inte sett duvhöken sedan sist! Om det är någon där ute i cyberspace som behöver duvor eller kan tänka sig att byta ungar hör gärna av er. Nytt blod är ju aldrig fel att få in.
Och idag bjuder jag på ytterligare en version på bilden av Yes. Denna gång är det sonen som ville fixa till färgerna lite. För att ni skall se skillnaderna så lägger jag upp alla tre ;) Tänk vad duktiga personer det finns som kan trolla med bilder så. Ha nu en underbart fin dag.





söndag 29 april 2012

Vår/sommar väder

Här hemma har inte björkarna slagit ut ännu men jag har sett att det börjar slå ut lite söder om oss. Nu går vi en skön tid till mötes, som jag tidigare sagt är jag inte så glad i sommaren och värmen. Men jag vill ha ljuset och de långa dagarna. I dag skall jag olja in trädgårdsmöbeln och fixa lite, för lite senare idag får vi besök.
Min kära mor fyller 63 idag och det skall vi självklart fira :)


Ett stort grattis till dej kära mor!
Ha en fin dag, och jag bjuder på en låt.

lördag 28 april 2012

Glada Nyheter!

Igår kunde jag inte kolla datorn eftersom jag inte var hemma. Nu har jag tagit ikapp och varit inne på SKK avelsdata och fått en mycket glad nyhet.
Åens II Yes är HD fri med A

Bjuder på en bild som uppfödaren Erik P redigerat :)


Fint väder :)

Idag hade vi väder gudarna på vår sida, och jag kan bara konstatera igen att Sverige är ett vackert land. Har varit på en liten ort som jag aldrig satt min fot i tidigare, och hit lär jag åka fler gånger. Har befunnit mej i Grebbestad närmare bestämt Tanumstrand, helt underbart! Och ännu en gång kan vi tacka Norskarna för att de väljer att plantera sina oljedollars hos oss :) Och för att lugna oroliga själar... Jag har inte köpt båt ;) har blivit utrustad med två ben och inte gälar så jag väljer att fortsätta att röra mej på land :D
Men titta kan man göra och ta fina bilder.... Kunde inte låta bli det vackra svan paret. Eller de "små" båtarna ;)





Glöm nu inte AvalonianS foto tävling på Facebook, ta en bild på din hund oavsett ras situation maila den till mehesy@gmail.com. Tävlingen fortgår till 31/5 en veckovinnare kommer utses, och sedan kommer tre stå som segrare. Vecko vinnarna kommer att presenteras på AvalonianS sida på Facebook, gå in gilla och dela evenemang till alla era kompisar. Läs mer!

fredag 27 april 2012

Min nya investering

Ja då har jag gjort affärer igen :-)
Gissa vilken som är min...

Skall erkänna att jag tagit ett glas vin eller två, och då öppnar jag gärna plånboken.
Hm undrar om jag får plats med den i dammen.

Ha nu en gin kväll, för det skall jag ha.
Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc

torsdag 26 april 2012

Ensam är stark två starkare!

Tänk så mycket roligare det är att ha sällskap. Och denna veckan har varit en lyx vecka i ordets alla bemärkelser. I dag spelade väder gudarna oss ett blött spratt, men vi fick oss en promenad mellan skurarna. Skönt för oss och skönt för våra svartingar.
Ha en fin kväll, bjuder på ryggtavlor :) Och självklart en låt från ett favorit band :)





onsdag 25 april 2012

Bygge

Nu är snart projekt bygge färdigt, kommer bli suveränt bra. Och även om de gästerna inte är allt för kräsna vill jag att de skall trivas hos oss, är ju faktiskt inte bara hussar och mattar som skall må bra. Och som vanligt när något skall göras här blir det gjort ordentligt och praktiskt och snyggt. Skryter kanske det men jag låter det färdiga resultatet få tala för sig, med andra ord kommer jag bjuda på en bild serie när tiden är inne.
Har även idag hunnit med en härlig promenad med hundarna, och innan dess varit på ett besök hos sjukgymnasten. Underbart börjar nu återerövra kroppen!
Ha nu en fin kväll, bjuder på bilder av Yes som fascineras av fiskmåsarna. Obs mobil bild!



tisdag 24 april 2012

Äntligen!

En dag där solen får vara den dominanta! Vi tog eftermiddags fika ute och bara njöt av att kunna slå rumpan ner i utemöbeln. Nu kan det bara bli bättre, tror faktiskt att alla sju bakslag nu är avklarade. Är också lite glad över ett litet resultat jag fått, kan det bli så mycket bättre? Tror inte det!

Igår hade vi 3,5 grader förra året 19 grader så inte vet jag om den globala växthus effekten har rökt något den inte tål ?!?! Men men det får vara de lärdas strid den ger inte jag mej in i.
Ha nu en underbar kväll, bjuder på en lika underbar låt som sprider glädje!



måndag 23 april 2012

Kennelträffen!

Lägger ut information om kennelträffen även här! Kennel Träffen 2012
Övrigt så har det varit full rulle på jobbet idag, vi hade stalltjänstgöring vilket jag njuter av till fullo. Lite kul för vi är på den ridskola jag gick till i början på nittiotalet, och ännu trevligare är att stöta på gamla bekanta.
Inte för att jag skal ropa hej nu när jag står med knäna i ån, men jag har starka misstankar om att Eya är dräktig. Lite tidigt att säga som sagt men jag ser vissa tecken...
Känner också att jag sprudlar av invändig energi sedan helgens kurs, jag vill bara sätta igång med massor.
Nu skall jag ta och sprudla av mej lite här hemma.
Ha en fin kväll, bjuder på en låt!

söndag 22 april 2012

L1

Ja då var steg ett avklarad, en intensiv kurs med härliga människor och flertalet aha upplevelser. Vi var en blandad skara med olika inriktningar och åldrar vilket är optimalt i olika grupparbeten.
Nu ser jag fram emot nästa tillfälle, skall bli super kul att få umgås med dem igen.
Idag skall jag ta itu med ett projekt som tyvärr blivit lite eftersatt, men ibland kommer livet emellan :)
Ha nu en underbar dag, bjuder på en låt som får sammanfatta denna vecka!


torsdag 19 april 2012

Alla fåglar är inte i holken!

I morse blev Yes som galen när vi var ute på morgonpinken, han hoppade och gnydde mot duvslagets utedel. Fick kämpa med de tre i koppel som höll på att dra i kull mej, tyckte att jag såg en duva med skadad vinge. Krokade upp damerna och gick för att titta....det var ingen duva utan den FÖRBENADE DUVHÖKEN >:(
Slängde upp dörren och tänkte instinktivt vrida nacken av den, i samma veka kommer Yes instormades genom dörren varpå hulliganen flyger ut och bort..
Duvorna var mycket stilla så jag fasade för vad jag skulle mötas av för syn, en duvhona den produktivaste vi har ligger ihjäl hackad samt hennes nyfödda... Snyft...
Naturen är hård och barbarisk, men i mitt duvslag skall det inte komma fler duvhökar. Undrar om det finns nån katt man kan träna upp ;)

Idag har jag även njutit av min friskvårdstimme på jobbet, och en timmes massage är aldrig fel. Hade väldigt mycket triggerpunkter som fått sig en omgång, men om jag skall fortsätta få massage varje vecka kommer de förhoppningsvis bli ett minneblott.
Nu skall jag ta och fundera lite på vad jag skall packa inför helgen, skall bli skönt att åka bort och bor på hotell och förkovra sig lite :)
Ha nu en fin kväll, bjuder på en låt. 

onsdag 18 april 2012

Längesedan!

Ojsan! Är inte så att jag glömt bort men jag har haft lite annat att pyssla med, och tyvärr räcker inte tiden till alltid. Men nu får ni en liten uppdatering.
Vill börja med att erkänna att eftersom jag som fortfarande är lite ny på jobbet och har mängder och massor med olika rutiner och riktlinjer att lära in, känner mej som äppelmos när jag kommer hem på eftermiddagen. Var rätt längesedan jag känt mej så utsliten i skallen. I går hade jag lite ärenden att utföra så dagen blev rätt lång, idag  börjar det kännas som om jag börjar hinna ikapp. Med min snurrande hjärna och jag har sakta kunnat sortera in de olika i de fack som sakta börjar struktureras upp med de olika rutinerna, personerna och övrigt nyttigt för att kunna göra ett så bra arbete som möjligt. Måste bara berätta att det är så kul och varje dag är en ny utmaning :)
Längtar tills fredag, då jag skall på ledarskapsutbildningens steg 1 av 4, skall bli så kul och jag är övertygad om att jag kommer lära otroligt mycket, samt växa som person. Denna utbildning får jag eftersom jag är uppknuten till Studiefrämjandet, och eftersom min filosofi är att utan kunskap står man stilla tar tacksamt emot varje tillfälle jag får för att utveckla mej själv. Jag älskar att lära! är som en svamp när det kommer till att få kunskap! Det är lika viktigt för mej som musik!
Det jag önskar nu är att vi kan bli färdiga med detta konstiga väder. I måndags fick jag hem min nya symaskin, så nu är vi snart på banan igen med att kunna slutföra de beställningar som ligger och väntar. Tack för att ni är så tålmodiga :) Nyheter kommer ocklså att presenteras snart :)
Ha nu en tålmodig kväll, bjuder på en härlig låt som jag får lite associationer till Peter Gabriels album So.

söndag 15 april 2012

Träningsområde!

Vi håller på och håller på, men det börjar arta sig. Skall bli spännande och se om fåglarna kommer trivas i biotopen som vi håller på att anlägga. Igår var vi ute och drog ris och avverkade lite till för att anlägga ett dike, blev lite ris minsann. Men efter ris kommer ros :)
Ha en rosig dag, bjuder på lite bilder från gårdagen.

Yes vet vart man är i säkerhet från fallande träd!
 De tre rishögarna
 Vy över den blivande biotopen!
 Även detta en vy över biotopen! Samt ridbanan som konverteras till apellplan.

lördag 14 april 2012

AvalonianS

Ja då är vi i väntans tider igen!
Denna gång är det Mountaineers Eya som vi nu hoppas kan ge oss en fin D-kull.
Idag strålar solen och jag börjas sakta återkomma to the land of the living :)
Ha nu en fantastisk dag, bjuder på en bild.

fredag 13 april 2012

Illusionister!

Ja detta stycke magi har blivit vardagsmat. För er som har facebook kanske har upptäckt att större delen av vänlistan består av magiker. Som kan konsten att underhålla en publik genom att skapa illusioner och falska sinnesintryck. Vissa är ju bra andra suger, och sedan har vi även den kategori som vill vara nån men är bara en dålig kopia på ett redan halvtaskigt original.
Ha en originell fredag :)

torsdag 12 april 2012

Posten x 2

Idag har jag fått två glädjespridare :)
Mitt packet från sportamore, men mina nya snygga super sköna löparskor :)
Sedan fick jag ett kuvert från Danmark innehållande diplom :)
Idag skall jag inte klaga på varken feber eller väder, för även det har blivit bättre :)
Tänk vad lite positivitet  kan göra :)
Ha en fortsatt fin kväll, bjuder självklart på en bild av våra fina diplom!

3 år av väldoft!

Idag är det 3 år sedan jag slutade röka jag är så glad över att slippa cigaretter. Finns bara fördelar med att inte röka, jag spar pengar, jag luktar bättre, orkar mer och mår bra. Men det finns nackdelar också, för den avsky som jag fått för cigaretter kan ibland vara jobbig. Och det kommer sig nog av att jag fått insikt över vad andra måste stått ut med pga mej som rökare. Jag avskyr när någon rökt och sedan öppnar munnen....om ni kände hur det luktar :( och vissa rökares kläder lämnar os av sur röklukt :( och sedan dessa J***A fimpar som kastas överallt :( 
Var säkert inte ett dugg bättre själv, men jag blir förvånad över att man kan känna ett sådan hat mot något som jag tidigare inte kunde vara utan.
Min man som aldrig rökt hyser inte lika stort avsky, men jag tror att det handlar om att jag faktiskt är rädd. Och det är jag för jag vill ALDRIG röka igen, men jag är rädd över att trilla dit. 
Men idag skall jag fira mina rökfria år med att blir frisk så jag kan åka på jobbet imorgon :)

Ja som ni förstår fick jag slänga in handduken, men nu börjar febern att släppa taget och jag känner mej "lite" piggare :) Vilket är bra för imorgon skall vi åka och vara på stallet, något som jag gärna är på under arbetstid!
Ha nu en rökfri dag, bjuder på en gammal goding som tillhör kategorin favorit!


onsdag 11 april 2012

To the end of time!

Ja visst låter det pretantiöst :) Men är bara ett tecken på total idé torka. Skall erkänna att jag är sliten ögonen går i zenit huvudet värker och jag har bara lust att gräva en grop och hoppa i. Urk va töligt de är att ha flunsa...när jag kom hem från jobbet tog jag turturduvorna på en promenad, sedan tog jag tempen på mej själv och en visade 40,2. Och riktigt så hett har vi inte under solen ;)
Nej nu har vilddjuren fått sig lite mat och nu är det jag som kommer satsa på vertikal läge, känner att jag har fortfarande så mycket nytt att lära på jobbet att jag VÄGRAR vara hemma. Jag har två dagar att uthärda och det kommer jag fixa.
Ha nu en piggelin kväll, bjuder på en låt om ni har svårt för att höra så är det refrängen som jag nu använder som motivatior :)

tisdag 10 april 2012

Jobbdags!

Eya har ju som sagt herr besök, och vi är väldigt glada att få denna fina möjlighet att lära känna grabben ännu mer. Och om inte detta blir en kull made i heaven så vet inte jag :) Är så skönt med en hane som är så lugn och tar allt med ro. Nytt hem, nya människor, andra rutiner mm. som sagt egenskaper som är lika viktiga som de jaktliga kvaliteterna.
Nu skall jag pysa iväg på jobbet, och sedan träffa sjukgymnasten. Förskyld är jag och raining cats and dogs gör det också det är dagens stora minus.
Ha nu en trivsam dag, bjuder på en bild som visar lite hur jag känner mej ;)

måndag 9 april 2012

Märkligt!

Har gått och varit lite små krasslig en stund, det har varken blivit mer eller mindre. Men det är enormt energi slukande, men i natt då tog det en vändning. Och inte blev det till det bättre utan tvärtom, nåja det blir nog inget värre än en vanlig vårförskylning. Men det är så trist, ont i halsen, tätt i däsan och de övriga småkrämporna som hör till.
Våra kära fyrfotingar åt en delikat dessert igår, 4 potioner choklad mousse och ja choklad är farligt för hundar! Vi räknade kallt med att de skulle bli super sjuka, men ikke sa nikke. De var hur pigga och glada som helst, och undrade efter frukost vilken dessert som stod på menyn idag.....

Eya's friare fick förhinder så han kommer idag istället, hon väntar ivrigt på att han skall dyka upp :)
Ha nu en pigg annandagpåsk, bjuder självklar på ytterligare en bild av Eya's kavaljer.

Hans provresultat 2x3 uk, 1x2 uk 5x2 ak, utställning 3x cert varav 1 storcert, 2xBIR 1xBIM


söndag 8 april 2012

Shopping och bakning!

Ja då är jag i farten igen, har shoppat lite. Denna gång något mycket nödvändigt! Jag har inskaffat nya joggingskor, något som var välbehövligt. De jag har är nog närmare 9 år och visst de fungerar men nu har jag lagt lite pengar på ett par skor som dels har bättre dämpning och som är skonsamma mot mina benhinnor. Var tvungen att även köpa på mej ett par linnen och ett par nya tights inför sommaren :) Så nu står jag rustad inför en ny löparsäsong, har även planerat in en lång tur för mej och gubben. Vi har en väg som binder samman våra byar i Mangskog den är drygt 3-4 mil runt, denna skall vi ha som mål under sommaren. Vi skall jogga/gå runt, självklart skall vi följas av våra fyrfotade vänner. Vi kommer packa ryggsäcken och ge oss iväg på en uppfriskande långtur. Om någon känner sig manad att följa, hör bara av er. Väl hemma tar vi en god grillmiddag med svalkande dryck :) Visst låter det kul!
Idag åker dottern tillbaka till Borås, hon har nu varit hemma en hel vecka. Operationen i munnen gick bra och hon är redo för plugget igen. Själv håller jag på att baka min goda kaka, som är mycket uppskattad och den är väldigt god så om ni vill prova den nån gång säg bara till. Jag har lite lätt för att glömma att jag faktiskt kan baka ibland, och just denna skapelse är en 10:a av 10 totalt :)
Ha nu en fantastisk dag, bjuder på en bild av mina snart nya löparskor!

lördag 7 april 2012

Påskafton!

Idag blir det inte någon latar dag, solen skiner och det ser ut att bli en toppen dag. Nu skall jag ta tag i lite städning, jag vet jag är inte som alla andra jag städar när jag känner för det... Och då spelar veckodag mindre roll :) Men nu blir det att röja lite, för i morgon får vi besök av en snygg kille och hans husse. Killen kommer att stanna här en liten stund, han och Eya skall lära känna varandra lite bättre. Har vi tur kan vi får vår första sommarkull, vi har ju endast haft vintervalpar tidigare. Detta är något som vi väntat en stund på och ser verkligen fram emot resultatet, Eya ger som sagt mycket bra avkommor och även denna kull kommer bli något att räkna med. Lättdresserade viltfinnare, med mycket god exteriör, tidigt jaktliga, trevligt temperament och lågt coi.
Ha en strålande dag, bjuder på bild av de vackra tu! Far och mor till Avalonian's D-kull

fredag 6 april 2012

Fredag så lång!

Ja eller långfredag som den heter, här vaknade vi upp med snöstorm. Nu har jag tappat räkningen över de bakslag vi haft, men slutet är nog nära nu :)
Dagen idag har varit en riktigt latar dag, det enda vettiga jag gjort är en snabb dykning i tvätthögen lite middag. Och vet ni vad det är så skönt, och jag är så välförtjänt en sådan här dag då jag gör ingenting :D
Hoppas ni får en fin långfredag och att ni unnar er att njuta av ledighet och varandra.
Ha nu en underbar dag, bjuder på en låt av en av många favoriter ;)

torsdag 5 april 2012

Avalonian's Caliber

Numera Casper, har skickat en liten påsk hälsning. Denna killen blir bara finare och finare för var vecka.
Bjuder på en bild och två videosnuttar.


Skär torsdag

Nu är jag hemkommen från jobb, har passat på att serva kvasten fyllt kaffekannan och snott grannens katt. Vilket innebär att jag snart är redo för färden mot blåkulla! Lär bli köer efter vad jag förstått :)
Ha nu en riktigt glad påsk!

onsdag 4 april 2012

Rivstart

Ja igår var min första dag på mitt nya jobb, många intryck. Men det kommer bli bra, blev varmt mottagen av gänget. Idag har vi haft en härlig dag, påsklunch utklädda till påskkärringar. Sedan jag kom hem har vi varit ute och röjt lite sly och dragit ris, nu har vi intagit en god middag som Alex gjort. Nu blir det en varm dusch och lite mys inför veckans sista arbetsdag, säger bara en sak LYX. Tänk att få följa en vanlig kalender med ledighet de röda dagarna, något jag inte gjort på nästan 13 år :)
Jag får berätta lite mer när jag är i fas, känner att jag har inte riktigt hunnit landa sedan jag kom hem i söndags. Känner mej som om jag skulle ja lite jetleg :)
Ha nu en fin kväll, bjuder på en mycket vacker låt.

måndag 2 april 2012

Sammanfattning av DGSK 90 års jubileum på Rödekro!

Oj vad med intryck som vi fått denna helg. Vi har mött massor med trevliga människor som har en positiv syn på vår underbara sport och hundar. För oss som bor och verkar i skog har vi också fått mycket nyttig information om fältjakt, vi har sett många fina hundar både unga talanger som fullfjädrade rutinerade. Framför allt vi haft några härliga dagar med goda vänner och våra hundar. Många skratt, god mat och en väl organiserad klubb som stått för för ett väl genomfört arrangemang. Tack DGSK vi kommer gärna tillbaka.
Vi kan ju säga att vår uppladdning inför denna helg varit lite knövlig, tisdagen den 27 började Akira blöda 2 månader innan normal löptid. Men ett snabbt samtal till Tävlingsledningen så fick vi ta in Buffy som ersättare på vinst eller förlust. På utställningsdagen upptäcker vi att även Eya kommit i löp, men då fick vi ta in ersättaren Beisla. Nu hör till saken att dessa två damer inte varit tränade sedan i höst, utan vi har lagt dem på hyllan för mognad :)
Torsdagen börjar med utställning, först ut är Yes som varit på kollo i Göteborg han visar klart och tydligt att detta med utställning är överskattat och låter inte domaren komma till. Tack och hej han fick en fantastisk kritik men vägrade samarbeta. Brodern Yammie/Ypperli  stod slutligen som gruppvinnare i Junkk med excellent vilket vi är mycket glada för. Sedan var det dags för Avalonian's Buffy i ökl hon fick excellent och vann ökk med ck, i bkl ställdes Moutaineers Eya och Avalonian's Beisla båda fick excellent, Eya blev oplacerad i bkk Beisla blev trea. I Bästa Tik Klass möttes många fina väl premierade hundar, men det visade sig att kennel Avalonian's föll domaren i smak, A. Buffy blev 1:a,  V.Tillaans 2: a Terrismäen Capri 3:a och Avalonian's Beisla 4:a.
Nu skulle BIR Och BIM utses och det var då Avalonian's Buffy vs Åshöjdens Uzzi och vi är mycket glada över att kunna lägga ytterligare en BIR i samlingen denna gång med Avalonian's Buffy som mottagare.
På fredagen var det dags för jaktprov vi gick som sagt ut med mycket låga förväntningar för som jag nämnde tidigare så de hundar som vi visste kunde ha en liten chans fick strykas. Men jag är trots allt mycket nöjd med den kritik som vi fick, även om flickorna än en gång visade prov på dåliga bromsar men en mycket stark jaktlust. Yes som nu gjorde sin premiär gick från klarhet till klarhet, nu vet jag vad jag behöver putsa på. Och även han går super bra, dock lite het ännu. Men jag har hellre hundar med för mycket jaktlust, tar lite längre tid att plocka till dom men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge. Brorsan Yummie/Ypperli gjorde även han gott intryck, kort och gott trots inga premier på jaktprov känner vi oss som vinnare ändå.
Ha en fin dag, bjuder på lite bilder.
Hela gänget i hörnan!
 Åens Yes
 Åens Ypperli/ Yummie
 Avalonian's Beisla
 Bir och Bim final
 BIR Avalonian's Buffy BIM Åshöjdens Uzzi
 Matte och A. Beisla myser lite
A. Buffy och Husse
 Yes och Matte