lördag 31 mars 2012

Intensiv helg!

Oj vilken härlig tid vi haft här nere i Danmark, den otroliga vänlighet och gästfrihet går över all förväntan.
I kväll avslutar vi med jubileumsmiddag, hur har jakten då gått.
Innan jag går in på det vill jag säga...Jag har nog inte fattat detta med fält, inser att vi har mycket att lära där. Har under två dagar fått lärt mej "lite" har dock en lååång väg att gå. Yes har under helgen gått från klarhet till klarhet, han har gjort så gott han han med sin matte. Sedan så fick vi ju ta in en inhoppare eftersom Akira valde att komma i löp, Buffy som inte har tränats ALLS gick med stor glädje så stor att hon inte hittade den nödvändiga bromsen. Men även hon gjorde så gott hon kunde med husse.
Men vi kommer tillbaka, och särskilt hit till Danmark.
Ha nu en fortsatt trevlig lördag, bjuder på en bild av Bir och Bim ;)

torsdag 29 mars 2012

Vinstskörd

Hoppas på att kunna bjuda på fler bilder. Men håll tillgodo med skrytbilder över vår prisskörd ;-)

Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc

Stor slam

På dagens utställning i dgsk, åens ypperligt vann junkl, yes ville inte idag så kan det vara ibland.
I öppen klass vann Buffy med ck, eya fick exkl, och oplac. Beisla blev 3 btkl...Buffy blev 1 btkl och slutade som BIR, BIM blev Anders Kolmodins Uzzi. Vi säger grattis och tack för en mycket trevlig dag. En sak vet jag detta är inte sista gången vi åker till Danmark, fantastiskt trevligt.
Nu åker vi till Tyskland, och fyller upp oss ;-)

Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc

onsdag 28 mars 2012

Framme

Nu har vi checkat in på si centret i Rödekro, har kört bil i 13,5 timme skall erkänna att jag är lite trött i ögat. Nu laddar vi inför morgon och utställning. Ä

Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc

Grattis!

Till Avalonian's Buffy som fick sitt apportbevis igår. Detta är sjätte hunden som vi tränat till fullfjädrade apportörer och som alla bestått sitt bevis. Metoden vi använder vid inlärning är konsekvens med en enorm skopa glädje :) Och det har visat sig fungera fint. Nu är Buffy redo att tampas med de stora i Ökl....
Nu tar vi snart färden till Danmark och önskar er alla en fin fortsatt vecka.
Bjuder på en låt...

tisdag 27 mars 2012

Valprapport!

Fick just en rapport från A. Cia efter Birk och Akira.
Hon skall under påsk gå på kurs i Ransfjordens fuglehundsklubbs regi. Vi önska henne lycka till och hoppas att hon och familjer får en lärorik helg.
Bjuder på två nya fina bilder :)


Måste bara!

Alex har redigerat en bild som jag bara måste bjuda på. Som vanligt är det Linnea som är modell och arbetat har utförts i Adobe CS5.

Är så nöjd :)

Har hämtat våra jackor, är super nöjd de blev så fina som jag räknade med. Nu syns vi minsann. De jackor som vi köpt är softshell och dam jackan har rosa detaljer och herr jackan har gröna. Varav logon blev en grön och en rosa. Är skönt att inte ha en bestämd färg på logon utan kan variera sig :)
Tyvärr blev bilden skit dålig men jag bara måste bjuda på våra fina jackor.
Nu skall jag fortsätta med logistiken, och jag måste säga att jag snart har läget under kontroll. Vid sju i kväll kommer Beisla och matte, den först nämnda skall få en genomgång av pälsen och matte en sängplats :)
Ha en underbar kväll.

Hoppas jag slipper!

Det är mycket man skulle önska att man slapp befatta sig med, men att göra ett topp 10 lista är svårt eftersom det tillkommer nya saker hela tiden. Sådant som jag aldrig trodde jag skulle bli utsatt för, några exempel. Människor som utger sig för att vara en sak, och som pratar illa om andra och sedan tvärt vänder om och dyrkar skiten om de som de just spytt galla över. Men det är ju väldigt förekommande och hamnar rätt långt ner på listan, sedan har vi de människor som utnyttjar andra för att dra fördelar. Även dessa hamnar rätt långt ner på listan även dessa vanligt förekommande. För att närma oss toppen på vad jag hoppas på att slippa så är det människor som aktivt sårar de i sin omgivning genom dumma nedlåtande trångsynta kommentarer. Men på toppen av listan de som inte gör rätt för sig och drar det ända till inkasso. Med andra ord idag har jag fått gjort något som jag aldrig trodde att jag skulle behöva göra. Och jag hoppas att jag aldrig kommer att behöva göra detta igen.För även om listar över allt som jag vill slippa aldrig blir tom, vill jag definitivt inte behöva utöka den med energislukare. Detta var veckan stora NO NO.

Nu raskt över till något annat kul och spännande, vi är ett gäng glada som skall ta färden ner till vårt sydligaste grannland Danmark. Där kommer vi spendera några härliga dagar med utställning, jaktprov, färden går i morgonbitti och detta har jag sett framemot länge nu.
Je som denna vecka jobbar nere i Helsingborg har haft med Buffy på jobb, och enligt rykten har hon charmat personalen på kontoret (förutom när hon råkade sno en i personalens lunch) men jag tror att även det blev förlåtet :)
Yes är på kollo hos brorsan Yummie i Kungälv, så det är rätt tomt här hemma med bara Eya och Akira. Skulle egentligen jobbat natt idag, men eftersom jag bytt jobb kunde min inhoppare ta detta pass. Vilket innebär att jag inte behöver stressa, utan har god tid på mej att packa och göra de förberedelser som skall göras och vi kommer iväg tidigare i morgon.
Nu skall jag smyg starta med att ta en liten spa tid för mej själv, sedan blir det en tur in till Arvika och möte med sjukgymnasten och där skall jag också hämta något som jag hoppas blivit bra. Dottern kommer hem på fredag, och sonen är ju hemma så jag skall även fylla upp kylskåp och frys med mat till dom.
Sedan har jag även gjort en investering till företaget, har köpt en industrisymaskin och den får jag hem den 16/4 och det skall bli så spännande för nu är det bara att köra, vilket innebär att vissa projekt/material inte längre är en vision utan kommer bli en verklighet.
Så trots lite negativitet så är det faktiskt så att det är det positiva som tar över. Och jag vet att det jag gör är bra, för att vara riktigt ärlig super bra!
Ha nu en super bra dag, bjuder på en låt!

måndag 26 mars 2012

Ja ibland blir det som det blir

Och idag är en sådan dag, Är ju ägare av en telefon modernare, men jag ställde klockat fram manuellt och allt var frid och fröjd. Och eftersom jag bara har två hundar hemma tänkte jag unna mej lyxen med lite längre vertikalläge. Klockan ringer och jag sprätter upp, gör mej iordning går ut med hundarna, sätter mej och kollar igenom mail mm. Sedan tar jag och packar i ordning lite yoghurt och dricka som ska ätas under dagen, nu står jag med jacka på och skall ta ut hundarna till hundgården. Tittar upp på klockan och den visar en timme innan jag måste åka, kliar mej själv i huvudet tittar på armbandsuret sätter på datorn igen och kollar klockan även där. Jajjemen min telefon ala väckarklocka har inte bara jag ställt om den har även gjort det själv.
Fy för fasiken så typiskt när man har möjligheten till lite extra sömn.....nåja sova får man göra när man blir gammal. Jösses vad mycket jag kommer ha att göra då eftersom jag lyckas skjuta allt på framtiden :)
Ha nu ett utvilad dag,

söndag 25 mars 2012

Trimhunden!

Yes vår lilla "stora" sötnos, som tycker allt är sååå roligt fast egentligen inte. Men när matte ropar på nån annan så vill han gärna visa upp sig från sin bästa sida. Och man kan inte annat än att bli lite varm i hjärtat när han lystrar på både Buffy, Eya och Akira...hm undrar när han kommer lyssna till sitt eget namn som inte är något av de tre ;)
Bjuder på två bilder av mammas lälsklingen :)

lördag 24 mars 2012

Pust!

Effektivitetens lampa lyser starkt :) Har nu trimmat 1,5 hund nu blir det att hoppa in i duschen och uträtta lite andra ärenden.
För er som inte har facebook vill jag bara dela med mej av underbara citat som jag fann.
Och närmare sanningen än så här kommer man nog inte!
Ha nu en fortsatt finemangen dag :D

Dålig form :(

Usch och fy jag är i katastrof dålig form, vet inte vad problemet är. Men nått är inte helt ok, är så fruktansvärt tätt i bröstet. Går väl över snart hoppas jag, mina 6 km idag kändes som om jag hade blymanschetter runt benen.
Skall trimma färdigt hundar....men jag hittar på allt annat för jag tycker det är såååååå tråkigt. Men det innebär att spis fläkten har fått sig en rejäl genomkörare, smutstvätten är snart ett minne blott och kvar har jag trimmande av hund....
Hm undrar vad jag kan hitta på för annat att göra för att skjuta på det lite till ;)
Ha nu en skön dag, bjuder på en skön låt!

fredag 23 mars 2012

Helg!

Nu är det helg, mannen har åkt upp till Bruksvallarna och skall starta Akira på jaktprov. Hennes enda prov på vårfjäll, vi har inga förväntningar utan mest förr att kolla av hennes form efter valparna. Och som en liten uppladdning inför nästa vecka. På måndag gör jag min sista dag på mitt jobbet, tog ledigt på tisdagen eftersom jag har ruskigt mycket att göra innan resan går söderut. Förhoppningsvis får jag hämta ut våra fina jackor på tisdag också, tröjorna har jag fått och är super nöjd över resultatet.
I morgon skall jag ta en tur och förhoppningsvis göra en kund glad nästa vecka :)
Men nu skall jag njuta av ledigheten, och bjuder på en för mej ny stjärna på musik himlen.

torsdag 22 mars 2012

Paragraf ryttare!

Ja nu är jag där igen, kan inte förstå varför människor anser sig leva i en parentes. De förpliktelser som vi andra har gäller inte dem, och är det så att vi andra förväntas att bara acceptera och tolerera när andra människor inte beter sig.
På TV strömmar det program som fuskbyggare, lyxfällan Big brother mm. Där man blir matad med den totala respektlöshet som råder människor emellan. När yrkesmän tar betalt för jobb de inte utför eller utför i strid mot de bygglagar som finns, eller där människor överkonsumerar utan att ha medel för konsumtion, för att inte tala om att man låser in en en bunt människor i ett hus där de beter sig som "kvalificerade" svin mot varandra.
Om det var bättre förr, det kanske det inte var men vi slapp att se skiten på TV. Nu sitter ni alla med den magiska nyckel till problemet...Stäng TV´n, ja och när jag gjort det? Vad läser man då i tidningen, hur gick det sen?
Sedan blev jag redigt upprörd över en blogg igår, som menar att utländska män som våldtar svenska kvinnor lider av ett känslomässigt handikapp. Och hur skall vi få ordning på de? Skall vi acceptera en handling där 8 män under en hel natt våldtar en kvinna om och om igen, bara för att de lider av ett känslomässigt handikapp? Skall vi ursäkta varje kriminell handling (gäller även svenskar) genom att hitta på ursäkter. Eller skall de som bryter mot de lagar vi har få ta ansvar för sitt eget beteende och ta sitt straff, nu har vi i Sverige det mesigaste rättssystem i världen.
Jag skulle också vilja slippa straff när jag t.ex. råkar framföra mitt fordon över tillåten hastighet. Har faktiskt försökt skylla på både det ena och det andra och inte har det hjälpt. Jag har tillslut fått betala min bot, men nästa gång (hoppas jag slipper) kommer jag hävda känslomässigt handikapp. Då kanske jag t.o.m. får ersättning för att de inte tog hänsyn till mitt allvarliga handikapp.
Nä jag tycker nog att det var bättre för, inte allt men definitivt allt det som handlar om respekt och hänsyn.
Nej nu skall jag ta och springa lite innan det är dags för dygnsjobb.
Ha en respektfull dag, bjuder på en låt!

onsdag 21 mars 2012

Måste bara skratta!

Jag har varit ganska arg i dag, och den jag egentligen är mest arg på är mej själv för att jag låtit mej luras sedan i November.
Men nog om det, är ju inte en person som kan vara arg särskilt länge. Men jag pratade i telefon och stod och tittade ut och vad får jag se!
Jo duvorna som tvättar min bil :) Smög ut försiktigt men de lyckades smita utom en.
Vägen till mitt jobb måste innehålla gosaker som mina duvor uppskattar nu har jag förklaring till varför en av mina dekalen hänger på sniskan :)
Ha nu en underbar kväll.

Kostnad!

Ibland får det kosta lite "to make a statement"  vi alla vet att inkasso bolagen tar gott betalt för sina tjänser. Men tack för att de finns! Och det bästa är att det finns de som erbjuder enstaka ärenden, vilket är bra för oss som är små företagare. Tänkte att jag skulle bjuda på en länk till det bolag som jag anser kan hjälpa oss små företagare Kreditbevakarna.
Ha nu en fin dag!

tisdag 20 mars 2012

Nu är det klart!

Den 3 april börjar jag mitt nya jobb :) Jag kommer självklart sakna mina underbara arbetskamrater, men nu när annat börjar ta fart är det skönt att jag får möjlighet att omdistrubera  min tid. Nu kommer jag att få nyttja mina kvällar och helger till det jag brinner för, och jag kommer heller inte vara så sliten. För jag kommer alltid sova i min egen säng :)
Nej nu skall jag fira genom att lägga ner locket på datorn, och slänga upp bena i soffan och ta en latar kväll. Är helt slut i huvudet efter att suttit i möten hela dagen.Ha nu en god kväll, bjuder på en bild Alex tog när han var på en konsert med några lokala band :)

Möööten!

Idag skall jag iväg på två möten, båda jobbrelaterade. Det ena är jag mycket förväntansfull över, mer om det när jag är tillbaka i eftermiddag.
Men när jag vaknade i morse fick jag gnugga ögonen flera gånger innan jag insåg att jag såg rätt. Men vi har fått bakslag nr. tre, ja det är vitt på backen igen. Enligt bondepraktikan så är det nu endast 4 kvar innan vi kan med säkerhet säga att våren/sommaren är på plats. Nu kommer inte denna snö ligga kvar nått värst länge, men det blir ju blött och geggigt. Nu skall jag ta och montera upp trimbordet och börja lite lätt med Akira, som förövrigt skall upp till Mittådalen på jaktprov under helgen. Blir nog hennes enda start i år förutom nästa vecka då vi är ett helt gäng som styr kosan söderut till vårt grannland Danmark. Det skall bli så trevligt att få hälsa på våra goda vänner och testa på att tävla där, kommer bli fullspäckade dagar. Men nu får jag börja i en ände av linan vilket är att försöka få hyfs på pälslösa Akira :)
Ha nu en fin dag, bjuder på en låt som enligt mej är så bra tack vare saxofonen!


måndag 19 mars 2012

Gamla visdomsord!

Som f.ex. det man inte har i huvudet får man ha i benen, eller som i detta fallet bilen. Hade inbokat en besiktningstid i morse trodde jag, glad i hågen checkar jag in för att upptäcka att jag inte fanns i systemet. Ha tänkte jag när jag stegade in för att blåsa huvudet av närmaste anställd, möttes av en leende man som glatt frågade om jag betalat ?!? Betalat det gör man här, nej men jag skall se om vi har nån ny tid. Skamset fick jag en ny tid i eftermiddag. Han frågade om jag inte läst lappen - nej jag brukar normalt slänga den för tiden passar aldrig in utom just nu. Visade sig att man betalar in ett visst datum och så är det klart, nåja tur att man lär sig något. Men nu kommer jag köra med modell gammal dvs. jag bokar en tid som passar mej och betalar på plats.
Nu blir det lite dö tid innan jag skall åka och besiktiga min bil :) Blir att knyta på sig skorna och ta en repa.
Ha nu en solig dag, bjuder på en piano version av Not tomorrow " silent hill"

söndag 18 mars 2012

Ljuvliga söndag!

Där solen står högt på himlen, nu har löshåret packats ner och dottern är åter på väg till Borås. Har varit ute på en träningsrunda 6 km fick räcka idag, är lite seg efter en helg i festlighetens tecken. Men vad gör det jag går in i min go vecka :) Fast ledigt är synd att säga, både måndag och tisdag är det möten som är inbokade. Tisdagens första möte är nog det jag längtar mest till :) Sedan blir det dygns jobb torsdag till fredag, och med tanke på detta så är vi snart inne i mars månads sista vecka. Och då kommer vi åka iväg på ett ännu mer spännande äventyr....
Ha nu en fortsatt solig söndag, bjuder på en låt.

lördag 17 mars 2012

Ny identitet!

Min nya identitet är skogsråa! Vi har haft en kanon dag med firande av dottern och sedan hade vi lite annat skoj.
Mikan har löshår som knäpps fast i håret och det skulle naturligtvis provas på morsan! Och vi hade en kul fotosession där grabben plåtade mej. Blev en hel del skratt vill jag lova, tur att jag besitter förmågan att skratta åt mej själv och jag kan även bjuda er på ett gott skratt också.
Bildkvaliteten är som vanligt fin är ju Alex som fotat, och det är ok att skratta :D


Förväntansfullheten!

Är kanske inte ett ord men känslan går inte att ta miste på! Just nu bubblar jag snart över i denna härliga känsla. Jag har så mycket positivt som jag väntar svar på. Så finns det något härligare än förändringar? Jag är en person som tycker om förändring, jag har en känsla av att vi växer som människor om vi hellre möte förändringar än att vika undan från dem. Jag trots min ålder vill lära nytt hela tiden, jag vill utvecklas som person, det jag tyvärr föraktar är trångsynthet, småaktighet och avundsjuka. Jag skulle önska att jag hade lite mer förståelse för den typ av människor, men hur jag än försöker hitta ursäkter för deras beteenden så kan jag bara känna förakt. Men jag kanske någongång kommer att lära mej att sluta påverkas av negativa och elaka tungor.

Igår hade dottern kalas för sina vänner här hemma, ett gäng glada "ungar" får man inte säga om dom längre ;) Men de hade roligt hoppas jag, inte varje år man fyller 20. Idag är det släkt som kommer på besök, och jag skall snart dra igång med lite tårtbak. Så min nu stränga diet får ta ett steg åt sidan för idag jag skall unna med både det ena och andra, veckan som kommer har jag gott om tid att träna på så jag har inte dåligt samvete.
Nu hoppas jag att ni får en fin lördag, bjuder på en klassiker sa att jag kommer tillbaka till det :) Denna balett såg jag på tv när jag var ung och efter den ville jag bli balettdansös, vilket vi skall tacka gudarna för att vi slapp :)

fredag 16 mars 2012

Vinnare!

AvalonianS tävling är nu avslutad och 4 vinnare har dragits!
Terje Slungaard blev vinnare av ett kurstillfälle Grattis
Marica Andersson vann ett halvstryp Grattis
Kyrre Rörstad får 4 st tassockor Grattis
Lena Wallin vann Ankan Grattis


torsdag 15 mars 2012

Jag är så glad :)

Idag har vi fotat Sverige västen och den är riktigt bra! Syns och är riktigt fräsch även på en mörk hund.
Förövrigt så har jag haft en super dag på jobbet och i morgon gör jag mitt sista pass, har ju tagit ledigt under helgen vi har ju en 20 åring som skall firas.
Men nu få ni njuta av en underbart vacker bild som Alexander tagit :)
Ha en underbar kväll!

onsdag 14 mars 2012

För oss patrioter :-) Nu kan vi lanser

För oss patrioter :-)


Nu kan vi lansera sverigevästen.

Ledig dag!

Vilket innebär att jag vaknade före tuppen, men kunde ligga kvar och dra mej :)
Solen sviker inte utan skiner på sitt allra bästa, snart blir det en liten träningstur innan jag skall bege mej österut.
Ja jag flackar och far hit och dit, men det är skönt för då vet jag att jag inte är sysslolös.
Idag kommer jag bjuda på en låt som jag fastnade för och hittade av en slump, en text rad hade fastnat och jag youtubade vad jag trodde var den texten och hittade denna. Är som de säger den som söker finner ;) och i mitt fall så kommer jag alltid tillbaka till musiken.

tisdag 13 mars 2012

Sommar sommar och sol!

Här luktar det hundbajs och inte kaprifol, men även det är ett tecken på att våren kommer snabbare än vad vi tänkt. Nu är snart all is bort tinad, så nu borde det snart vara dags för ett nytt bakslag. Men att vintern är ett minne blott kan vi nog ändå konstatera.
Idag har jag haft ett möta med sjukgymnasten och ännu några låsningar har fått lov att lämna denna kropp. Sedan hade jag lite ärenden så klockan hann bli för mycket för att jag skulle hinna ta någon träningstur, sedan är jag trött och sliten idag. Men i morgon förmiddag skall jag passa på att ränna av mej lite, innan det är dags att åka iväg på lite kuliga saker, vad det kommer ni få se så småningom :)
Nepp nu är det jag som lägger mej på sofflocket och läser fuglehunden!

Ha nu en fin kväll, nu skall jag inte bjuda på en klassiker men jag tänkte berätta för er som inte vet att Ludwig von Beethoven led av en hörselskada och när han skrev symfoni nr 9 var han helt döv. Kommer garanterat bjuda på fler klassiska stycken, idag bjuder jag på en tjej som sjunger med själ. Vilket är viktigt för en musik nörd som mej ;)


måndag 12 mars 2012

En ny måndag i en ny vecka!

Och kan det bli bättre start på en vecka än idag :) Knappast
Min/vår kära dotter fyller idag 20 år, min största fundering är vart har åren tagit vägen? Känner mej fortfarande som 24 ;) nja var nog en liten lögn...
Fast om jag skall jämföra hur jag mår idag mot för tjugoårs sedan så är jag lite rappare i benen idag!
Har även varit duktig och kört 3 km power walk och 3 km jogging sedan jag kom hem, nu blir det en latar kväll innehållande lite smutstvätt hantering.
Ha nu en underbar måndag, bjuder självklart på ytterligare en klassiskt favorit och en söt bild på min/vår stora tjej.
Grattis gumman du är bäst puss

söndag 11 mars 2012

Tur och Retur

Igår for vi iväg för en överdagen tripp till landet i väster, nja inte så långt men iaf grannlandet :)
Vi tog en tur ner till Drammen, där vi hann med både det ena och andra. Ögonshopping, god mat och härligt sällskap med mysigt småprat. Sedan tog vi färden vidare till Blaker, där vi fick snusa på bebis, valpar och bjöds på go fika. Själv har jag nu på riktigt blivit övertygad om att jag "links" så nu blir det till att bygga om lite. Säger bara oj oj oj vilket arbete jag har framför mej. Men samtidigt så kan det bara bli bättre, men det kommer nog ta tid för jag har ju lärt kroppen att kompensera mitt vänster öga. Men det är egentligen ingen överraskning för jag äter vrånghänt det enda jag gör bättre med höger är skriva och inte ens det är riktigt bra ;)
Så jag säger tusen tack till Dag Roger Berg på Gullsmedåsens som vi nog kommer spendera tid hos för ombyggnation av bössor och i skytte-simulatorn, och samtidigt skall vi väl säkert passa på att ha kvalitetstid med våra hundar.
Ha nu en fin söndag, får försöka komma tillbaka med inlägget jag utlovade i fredags.
Men nu bjuder jag på ytterligare en klassiker som finns på topp 10!

Nu gick jag händelserna i förväg, måste ju även passa på att gratulera A-kullen som idag fyller 4, denna underbara kull som för vår del representeras av vår duktiga Akira som har flera premier på jakt och även har bevisat att hon även är en skönhet!
Nu kommer ni förstå val av låt också :)


fredag 9 mars 2012

Vill önska!

Er alla en fin dag! Har tänkte jag skulle återkomma med ett litet längre inlägg senare idag ;) Ja ni får vänta och se... Hoppas att jag kan presentera AvalonainS kryp in!
Ha som sagt en fin dag, bjuder som vanligt på en låt, och jag kommer nu bjuda på de classiska stycken som tillhör mina favoriter under en period. För er som inte uppskattar denna typ av musik behöver inte lyssna, men all musik har en själ utom dansband som bara har ett syfte utan substans!


torsdag 8 mars 2012

Den som väntar...

Wiiiiiee ni vet den känslan som man får i magen när man väntar på ett spännande besked. Den känslan har jag i min mage just nu, har bett om att få flytta på mej lite och om jag har tur kommer jag kanske får chansen att göra det :) Vad det kommer innebära är ett helt annat schema jag kommer att slippa dygn, helger och nätter, jag hoppas och hoppas på ett positivt besked så att jag snart går runt mej själv.
Nu har jag tagit helg vilket jag är välförtjänt, och snö eller rättare sagt nytt blask har vi fått vilket känns ovärt.
Och nu har även mina kurser blivit utannonserade hos Studiefrämjandet vilket känns spännande. Gå gärna in på deras hemsida och läs mer.
Ha nu en härligt pirrig kväll, bjuder på en glad låt :)

onsdag 7 mars 2012

Bakslag!

Japp, idag kom bakslaget. Har varit ganska trött och har sovit oroligt, nu är jag hemkommen från en mycket lång dag. Jag har ett huvud som är på randen till explosion, så med andra ord blir det ett kort inlägg.
Ha nu en smärtfri kväll, bjuder på en låt som jag fastnat för!

tisdag 6 mars 2012

Lycka är...

Att få möjlighet att utveckla sig själv och att ha människor runt omkring som tror på det man vill skapa. Igår blev vårt kursboende färdigmålat nu är det inredning kvar, är så glad över att det börjar ta form. Blir mysigare än vad jag trodde från början. Igår såpskurade vi golvet och monterade en av sängarna, en till skall monteras sedan skall det på lite mattor, Har några gamla tavlor som skall spikas upp och innan jag är färdig kommer det vara ett mycket varmt och inbjudande rum.
Idag ringde de från studiefrämjandet och nu kommer vi köra på så det ryker :) Och jag kommer även fortsätta att sträva för att bli en så bra instruktör som möjligt, och skall börja med ledarskapsutbildning. Och om vinden  blåser rätt hoppas jag att jag även hinner med steg 2 i år.
Nu skall jag faktiskt ta och sätta mej med lite annan planering :)
Ha nu en fin dag, bjuder på en ganska tråkig bild från kursboende men blir kul att jämföra.

måndag 5 mars 2012

Igen!

Nu tar jag nog rekord på en och samma dag, men när det händer så mycket trevlig kan man inte låta bli.
Som sagt så filmade jag i fredags och jag tänkte bjuda på det färdiga resultatet.
Detta är vad AvalonianS produkter går ut på, funktion, färg och kvalitet.
Dessa finns även i gul, blå samt grön.
Gå nu in och besök fjellverden.com eller deras sida på Facebook "Fjellverden"
Ett stort Tack till Vidar som klippt och redigerat filmen.


Ytterligare valprapport!

Denna gången från Cia i Hönefoss, hon är som de flesta AvalonainS tjejerna läraktig och egen, nyfiken och äventyrlig. Skall verkligen bli spännande att få föja denna tik som ni kommer se på bild är en skönhet.
Bjuder på en av Cia hos fotografen.

Rapport!

I går kväll damp det ner ett mail, Caliber/Casper ville ge oss en uppdatering från Malmö.
Grabben har växt en hel del och kommer bli en fin rejäl kille, han har gått på valpkurs. Där han agerat som de flesta Gordons ena gången lärarens favorit nästa gång frekvent besökare i skamvrån. Hans fågelintresse går inte att ta miste på, nu är inte små pippi i ropet utan nu är gäss och svanar det som gäller :)
Bjuder på två bilder en från feb, och en från mars.
Ha nu en underbar dag.

söndag 4 mars 2012

Slutet nära!

Av denna härliga helg, dottern har åkt ner tillbaka till Borås dock denna gång i bil :) Hon har hållit sin mor uppdaterad, fick ett sms från en bensträckare i Åmål telefonsamtal från Mc Donalds i Trollhättan nästa blir nog när hon kommit hem.
Själv har jag PW 9 km idag gick väldigt lätt idag, förutom mina dumma hälar som naturligtvis alltid skall få blåsor. Så nu får jag ta och fylla lagret med skavsårsplåster.
Har också målat 1,5 vägg, måste dela upp det eftersom jag inte får överanstränga mina axlar. Men helst vill jag ha färdigt NU. Blir riktigt bra, har valt en varm creme färg.
Näpp snäpp nu skall jag fortsätta att njuta av det som är kvar av helgen, i morgon börjar en ny vecka.
Ha en fortsatt fin dag.

Vasaloppet!

Kör så det rycker i soffan, heja heja! Men nu orkar jag nog inte sitta längre utan skall göra mej klar för att köra nått pass med kättingen, lite tråkigt är all den förbenade isen. Vissa partier ser jag ut som en extremt överviktig Bambi på hal is, ingen vacker syn kan jag tänka :) Tur att vi bor lite avskilt annars hade jag åkt dit på förargelseväckande beteende :D Har nu kommit till den punkten att jag ger F i hela vintern och tar glatt emot vår och sommar.
Igår hämtade jag en säng, och passade på att köpa till madrasser. Idag skall det börja målas och sedan skall sängar monteras upp och vi kan då erbjuda övernattningar, än så länge sex bäddplatser men tanken är att även inreda övervåningen. Det projektet ligger dock på is, man vill ju även hinna med lite annat kul också, och sedan måste vi se om vi får beläggning för det vi har nu.
Ha nu en uthållig dag i spåret, bjuder idag på en låt mitt favo band som gjort en cover av en suverän låt :)

lördag 3 mars 2012

Träningsrundor!

Nu kör vi för fullt, eftersom vi tyvärr inte berikats med så mycket snö och nu har vi bara is ja då är det väldigt skönt att kunna erbjuda komplett träning ändå.
Idag har jag varit ute med Eya, Akira och Yes har fått sin premiärtur. Och att han uppskattade träningen var inget att ta miste på. Många hundar kan reagera över att ha något som för oväsen bakom sig, inget som bekymrade denna grabben inte :) Han drog som om han aldrig gjort annat. Min go kille :)
Nyttigt även för mej som fått 9 km PW lätt jogg.

Nu skall jag snart bege mej till Karlstad, och hämta en familjesäng som det visade sig att en Gordonsetter vän hade som skall tävla i lydnad här i krokarna. Passar på att önska lycka till.

Ha en fortsatt bra dag, bjuder självklart på en bild av snyggingen med sitt nya arbetsredskap.

Kreativ!

Japp vaknade av att min hjärna löste ett pussel jag grunnat på en stund :) Rusade ner till köket för att rita upp min idé innan den slocknade. Så nu har jag fått den på pränt nu gäller det också att lösa det rent praktiskt, och som kombihalsbanden kommer detta vara super funktionellt. Något som jag tycker är viktigt med tanke på vad vi faktiskt håller på med. Tänk vad förlösande det är när man löst ett pussel som man grunnat på, det förväntansfulla pirret i magen av att se ett färdigt resultat :) Produkten kommer att finnas i två utförande beroende på årstid, mer säger jag inte.
Nu skall jag gå ut och njuta det fina vädret med några hundar lite kätting och hög musik i öronen
Ha en fantastisk dag, bjuder på en bild som Alex tagit genom sitt sovrumsfönster förra natten :)

fredag 2 mars 2012

Häftigt!

Har idag fått ett mycket spännande telefonsamtal. Riktigt spännande, en kille som är grafiker som ville ha en film om våra kombihalsband. Så efter jobbet idag har det blivit filmat. Han håller på att bygga upp en sida åt Fjellverden Hundesenter, och med tanke på funktionaliteten på kombihalsbandet blir det en film vilket gör det lättare för kunden att se hur det fungerar :)
Om ni är nyfikna på Vidar så kan ni läsa mer om honom och hans arbete på enbyon.com

Jag har förövrigt tagit helg nu och det skall bli oerhört skönt att få vila upp sig lite, har varit en känslomässigt negativ vecka. Men när människor inte förstår att det de ger påverkar andra, och när människor är helt oförstående i över sitt eget beteende då drabbas tyvärr också omgivningen.
Men nu har jag ett par dagar och hämta energi på och glädjer mej över att få hem min dotter :)
Ha nu en fantastisk helg, bjuder på en låt som vanligt.

torsdag 1 mars 2012

Nu blir de skryt igen :)

Är så glad så otroligt glad, är så stolt så otroligt stolt. Vår underbara dotter har idag berikats med ett körkort.

Grattis och lycka till på vägarna du vackra duktiga fina snälla dotter

Nu är det bara att komma hem och hämta pärlan :)

Men det är inte bara dottern som skall få skryt, jag ha två mördar veckor på mitt schema och denna är en av dom. Men det spelar mindre roll när sonen ringer mej och frågar när jag kommer hem, för han håller på och lagar middag :) Hur många mödrar kommer hem till färdig middag som deras 17 åriga son lagat, och för att skryta lite mer är han helt suverän på att laga mat. Idag blev jag bjuden på currykyckling gryta med ris.
Något har jag gjort bra som har två så underbara barn :) Tack ni förgyller vår tillvaro.

Ha nu en helt underbar kväll, bjuder på en låt som går på högsta volym och som jag skrålar allt jag orkar med på. Och nej det är inte Spanska utan Portugisiska ;)