tisdag 31 januari 2012

Natta!

Iväg för ett nattpass, men innan dess så är det tid hos sjukgymnasten underbart! Skall även få i väg en sändning med posten, lantbrevbäraren har fått mer post att ta med än att lämna nu en period vilket glädjer oss.
Verkar som det finns fler än oss som uppskattar lätthet och ljudlöshet i fina synliga färger. Och våra tasssockar är inte bara prisvärda utan mycket effektiva också vilket helt klart uppskattas, färgen är väl synlig om de skulle tappas i snö.
Vi kommer snart utlysa en tävling här på bloggen, då vi kommer att lotta ut lite olika produkter som pris.
Så håll utkick..
Ha nu en underbar dag. Bjuder på en bild från förra året när vi hade rikligt med snö, så vi kunde vara ute och köra skoter.

måndag 30 januari 2012

Seriöst eller inte!

Ja det är frågan, men ibland bli jag lite brydd. Vi skall sälja ett par skotrar, och vips så dimper det ner ex antal mail från folk som vill byta...
Nej jag är inte intresserad av att byta då hade jag skrivit bytes och inte säljes!!!
Och varför skulle jag vilja byta bort något som funkar mot nån skit som är trasigt? Nej ni som är ute efter skotrar och vill byta bort skit ni har liggande ta då kontakt med nån annan, av mej kommer ni bara får NEJ TACK!
Ha en fin fin kväll, bjuder på en låt. Fler bilder får jag bjuda på längre fram ;)
Gitarr spel på högnivå! säger bara .....wow!

söndag 29 januari 2012

Skryt inlägg!

Om någon har problem eller mår dåligt av att jag skryter lite, så kan ni sluta läsa nu. Gå gärna över till en annan blogg!
Detta inlägg är om min son och hans fantastiska bilder, har publicerat bilder han tagit tidigare då på natur men nu har jag fått lov att publicera bilder som han tagit på sin kompis. Men även fler bilder på det vackra norrsken han fotade.
Alexander började för ca 3 år sedan att bli intresserad av fotografering, och han är även riktigt duktig på att retuschera. Med tanke på att det han gör har han lärt sig själv.
Se och njut! Tjejen på bilderna heter Linnea och är från byn, och de har även gått i skola tillsammans.
Men vi börjar med lite norrsken inte var dag vi får uppleva det här.
Och när jag ändå är i farten med att skryta kan jag meddela att Yes hade en fin dag på fjället igår :)





torsdag 26 januari 2012

Äntligen!

Idag skall jag iväg och göra mitt enda jobb pass för denna vecka. Jag jobbar dygn, men när jag kommer hem så åker jag uppåt. Och det skall bli så underbart att få komma upp på högre höjd igen. Har en del pyssel men skall även hinna med en skidtur hade jag tänk. Så nu innan jag far iväg så skall jag försöka packa ner det som skall  med, vilket är en hel del. En ny/begagnad spis, olyckan var framme och hällen på vår rostfria gick sönder men som tur är har man goda vänner som har både det ena och andra undan stoppat. Nu blir det en vit spis men det spelar mindre roll huvudsaken är att vi kan laga mat :) Och den dagen vi skall byta spis här hemma så får vår flytta upp. Målet för denna turen är att taket i köket skall bli färdiglagt, och det skall nog gå. Sedan är det städning, städning och åter städning. Men vad skönt det skall bli när jag låser dörren på söndag och allt är i sin ordning och på sin plats :)
Ha nu en riktigt fin dag! Bjuder på en låt från ett av världens bästa album!

onsdag 25 januari 2012

Naturens underverk!

Igår var det solstorm, vilket föranledde till ett fantastiskt norrsken.
Alexander stod redo och fångade himlens skiftningar. Har fler bilder men bjuder på detta så länge :)
Ha en fin natt!

Till salu!

Säljer nu mina Alpina pjäxor, synd att de skall stå och samla damm.
Det är BC1550  nypris ca 1150:- jag säljer dem för 600:- de är i stort sett oanvända. Har haft dem på i max 2 km. Är NNN sula anatomisk utformad fot storlek 36. De ger bra stöd åt vristen.

tisdag 24 januari 2012

Miss you!

Dagarna närmar sig i ett rasande tempo, sju år sedan! Så mycket skratt, glädje, oro och frustration. Men mest av allt kärlek. Du var en vän, en bror, en kompis, en tröst.
Den vackraste av alla, och även om jag nu låter partisk har jag aldrig sett någon snyggare!
Kram min sanna vän!

måndag 23 januari 2012

Underbart!

Årets första skidtur :) Skogen var hur inbjudande som den bara kan vara, lite mer snö hade inte skadat men i det stora hela gick det över förväntan. Vi körde till vindskyddet och tillbaka, vi har ett super fint vindskydd som tyvärr inte används så ofta. Vi kör o spårat vilket kan vara ganska spännande med tanke på rötter och dylikt, sista biten går brant nedför och på väg ner fastnade min stav i något så väl nere var det bara att gå upp och hämta staven. Eya och Yes är också nöjda över att få länga ut i skogen.
En bra dag, där nu alla mina måsten samtal är avklarade...
Ha en fin kväll!
Je och hundarna på väg in till skogen
Yes
Eya dekorerad med skogens accessoarer
Vindskyddet

Happy!

Är så glad att det spritter i hela kroppen!
bjuder på en glad låt:)


söndag 22 januari 2012

Första veckan gjord!

Ja då har jag avverkat min första jobb vecka sedan i december. Var inte så att jag började lite försiktigt, nej då vi körde på med 6 dagars på en gång. Nu har jag kommit hem och hunnit ta mej 30 minuter på löp bandet, och en snö pulsar promenad med hundarna. I morgon skall jag ge mej ut i skogen och köra ospårat :) Jäklar va gött det ska bli. Nu har jag ledigt i tre dagar skall försöka hinna med en hel del nyttigt.

Har även fått ett uppvaknande har insett att ting är inte alltid som man tror och att vissa saker glöms fort. Nåja, jag påminner mej själv om att vara glad över att slippa drama, intriger och falsk spel fattar inte hur folk orkar. Nä nu är det jag som lägger på locket.
Ha en god kväll, bjuder på en låt och vad passar bättre än Dileva/Petters Dansa din djävul ;)

lördag 21 januari 2012

Hipp hipp hurra!

Vi firar B-kullen idag!



Nedan en hälsning från Avalonian's Be-Eddie som önskar alla sina 10 systrar ett stort grattis på två årsdagen

Eddie på stranden i Havsviken, Aspö, påsken 2010 Foto:Eva Grund

torsdag 19 januari 2012

Tjolahopp!

Tänk vad fort en dag kan gå. Idag fick vi främmande på jobbet, blev lite semle kalas. Jag som inte äter semlor blev nästan sugen för så färsk och smarrig var det. Som sagt det bara flimrade förbi och vips var tiden dags att gå hem, med andra ord en trevlig dag med trevliga människor.
Nu blir det en slapp kväll som innehåller lite pappersfix :(
Hur går det med kärleken, nja Yes är väldigt kär <3 så kär att han inte vet vad han skall göra av sig. Ja ja som de säger tager man en står det 99 och gråter...Han har missuppfattat hela alltet för han bara gråter fast hon ingen annan har. Som sagt de som haft tonårs barn vet hur snabbt kärleken kan vända och vrida, vara uppåt och neråt, stormande och framföra allt helt hysterisk. Och att vara hund är nog värre för ingen kan förstå en hanes lidande ;) knappt så kan kan det själv. 
 Ha nu en fin kväll, bjuder på en låt!

onsdag 18 januari 2012

Välkommen Fjellverdens Hundesenter!

Vi hälsar våra nya återförsäljare välkomna!
Detta är ett företag som likt mitt eget är i uppstarten. Det skall bli spännande och trevligt att samarbeta med!
Lite fakta om företaget och Anne-Lise Bråtebaek.

Vi ønsker å være et eksklusivt foretag som satser på kvalitet fremfor kvantitet. Fjellverden Hundesenter ligger i naturskjønne omgivelser i Eltdalen, Trysil Norge og besitter ca 320 mål med skog og nedlagt jordbruksområder som passer perfekt til kvalitetstrening for aktive stående fuglehunder! Her kan folk komme innom å trene sin hund med eller uten instruktør. Vi kan tilby trening både i skog og på fjell. Vi benytter både duer m/oppkastmaskiner og rapphøns under standtrening og ro under oppflukt. Om ønskelig kan vi også tilby helgekurs på føring av hund i fjellet med overnatting og helpensjon på gården. (maks 4.pers om gangen) Her får våre kunder en opplevelse av å blir satt 170 år tilbake i tid da den eldste stua på gården er fra 1840 og alle bygninger er i laftet tømmer. Fjellverden Hundesenter tar også imot hunder til trening i pensjon for de som ikke har tid eller ork til trening selv. Apportkurs, og dressurkurs samt hjelp til adferdsproblemer på hund vil også bli en del av konseptet. Vår stab består av sertifiserte hundeinstruktører og jaktprøvedommer med lang erfaring så hos oss er våre kunder godt i varetatt.

Kärlek är jobbigt!

I alla fall om man heter Buffy och Yes, som ni kanske förstår så är Buffy i löp. Och Yes är så olyckligt kär att han måste förkunna sin frustration för HELA världen...Och som ni vet kan tjejer vara elaka och det är Buffy, hon leker med hans sårbarhet och försöker locka och förföra honom. Nej det är inte lätt alla gånger, och det är inte lätt att leva med två översexuella tonåringar till hundar heller. Är ju inte så att de är diskreta med sina kärleks förklaringar.
Idag skall jag iväg och ge Yes rabies vaccin, de har nu ändrat reglerna vilket jag tycker är bra. Förr skulle man ta blodprov för att se antal antikroppar osv, nu räcker det att man tar två sprutor med minst 21 dgr mellanrum och att man väntar med att resa i 21 dgr. Förr skulle man även ta ett antikroppsblodprov, men som sagt det innebar en extra utgift och är inte heller så tillförlitligt. Varje individ förbrukar antikroppar olika fort, så någon kan ha antikroppar en längre stund i kroppen och andra inte och har hunden fått rätt dos vaccin och man sköter påfyllningen så är risken minimal. För även om man nu inte avläser antikroppar så finns de redo att ingripa när olyckan är framme. Som vi människor, vi får oftast inte samma virus infektion två ggr, eftersom kroppen redan har ett försvar nästa gång :)
Ha nu en fin dag, bjuder på en....låt!

tisdag 17 januari 2012

Omställning!

Ja då är det slut på latemansdagar och lyxhustru tillvaro, för nu är jag åter på jobb. Inte för att jag känt mej som varken lat eller lyxig under min sjukskrivning. Återkomsten skedde med dunder och brak, men så kanske det skall vara...INTE...
Har även haft ett besök hos sjukgymnasten idag sammanfattning underbart, välbehövligt!
Nu blir det lite mat och sedan blir det till att gå och elda lite i pannan, för det kan krypa ner rejält i graderna under kvällen/natten.
För er som undrade vart jag tog vägen igår, hade huvudvärk så jag prioriterade inte datorn något igår. Men jag har fått tillbaka min lyckokänsla som jag hade i söndags.
Nu skall jag ta tag i det jag missade igår.
Ha nu en fin kväll, bjuder på en låt.

söndag 15 januari 2012

På hemmaplan!

Ja då har vi landat i Sverige igen. Vi har haft en super härlig helg med våra underbara vänner i Drammen, ätit god mat druckit gott och skrattat och skojat friskt. Tänk vilken energi boost man får av riktiga vänner! Självklart blev det en massa hund prat och tissel och tassel om framtid, dåtid och nutid :) Ena hälften av våra vänner är en musiknörd som jag, så det blev även lite musik prat och lyssnande. Nu blir det snart att göra sig klar för att sova, blir en tuff vecka. Skall börja jobba igen och startar med h-vetes veckan 6 dgr av 7...Nåja skall man så skall man.
Ha nu en fin kväll, bjuder på en musik goding!

fredag 13 januari 2012

Händelsefull dag!

Ja idag har det blivit lite plock med varor, men jag är glad över att kunna erbjuda de super praktiska tassockorna. De är lätta men sitter bra på hunden tack vare den elastiska resåren. Dessa är super praktiska när man är ute och promenerar med sin hund för att slippa få in vägsalt, slippa få snöklumpar i tassarna samt hindrar att hunden skär upp trampdynorna i skaren.
Denna modell är super vanlig i Norge och jag är nu som enda svensk som kan erbjuda just dessa sockorna.
I Norge är det till och med lov att använda dessa på jaktprov, vilket vi ännu inte i Sverige tillåter. Lite synd för det är många hundar som får ont i sina tassar på vårvinterns hårda skare.
Men man kan använda dem när man tränar :)
Priserna är mycket fördelaktiga 20:-/ st eller fyra för 75:- Storlek som finns är Small, Medium och Large i lager har jag just nu M med svart resår, och L med blå resår.


Samarbete över gränserna!

Vi hälsar Gullsmedåsen välkommen som samarbetspartner till oss på AvalonianS!
Våra produkter kommer att finnas tillgängliga hos Dag Roger Berg. Vi är mycket glada och stolta över detta samarbete, vilket även kommer innebära utveckling och kvalitetssäkring.
Ha nu en kvalificerad dag, bjuder på en gul låt :)

Spårigt värre!

Ja i dessa tider är det spännande att röra sig i skog och mark, och de flesta spår vi ser är hare, räv och mård. Men ibland måste geniknölarna mala lite när man snubblar över denna typ av spår, jag är inte särskilt glad i varg vilket de flesta av er säkert insett. Men jag tycker inte heller att alla spår man ser är varg, och som sagan en gång förtäljer ropa inte varg förrän du ser den. Eftersom vi bor i en lite by och vet vilka hundar som finns blir det ett huvudbry när man upptäcker ett travspår som mäter drygt 3 m. högertass till högertass. Hm vilka hundar rör sig i markerna jo våra och de kommer inte upp i den sträckan i trav, det finns en i den storleken men den kommer inte heller upp i den sträckan. Ja då är det bara att konstatera att det finns ett djur som har steg längden och det är ja just det vargen. Det som är ganska speciellt med deras avtryck är att det är inte runt utan mer ovalt.
Nu var detta de enda spår vi sett i år, men vi skall ju inte heller skryta med att vi haft den bästa vintern för att spåra i heller....
Ha nu en fin dag, bjuder på en bild som jag lånat av själva spåren och en bild som vi tagit med mått ner skrivet.


torsdag 12 januari 2012

Mina blommor!

Måste berätta om mina svarta fingrar som har gått och blivit (vågar inte ta det så långt som till gröna) mindre svarta. Jag fick förra året ett infall och gick och köpte mej 4 orkidéer. Och jag lovar alla blommor som jag inskaffat har inom en vecka förvandlats till en ny art (torrslok). Men jag tänkte som vanligt de är fina så länge de är i livet, och hör och häpna mina orkidéer bara blommar om och om igen. Vet inte men mina orkidéer har nog insett att här har vi en människa vi kan göra glad genom att blomma lite extra för, tack vare detta har jag nu skaffat mej fler orkidéer än vad jag har plats för. Men så länge det finns hjärterum finns det plats för lite fler :) Bjuder på bilder från några av mina vackra!



onsdag 11 januari 2012

Vardag!

Ja då har skolorna dragit igång, och med det vardagens slentrian. Slentrian är inte alltid dåligt, utan även skönt har nog ett rutin behov. Nästa vecka börjar även jag och jobba, det skall också bli skönt. Idag skall jag ta och städa bort julen, vilket jag gör med sorg varje år. Skulle gärna haft kvar julen fram till mars, men nu har jag ändå haft på lite övertid. Blev det någon resa till Ikea igår nej, tiden rusade iväg till så mycket annat. Nu har vi fått ett bakslag i vädret och det är milt igen, men förhoppningsvis vänder det.
Har fått valprapport från Countreau som var den siste att lämna boet, han at installerat sig bra och även han har vistat sig vara i stort sett rumsren. De första nätterna tyckte han att det var lite trist att behöva sova ensam, men även det går åt rätt håll. Skall bli så kul att få se fortsättningen av dessa tre, nu får vi hoppas på att de blir lika bra jakthundar som sina föräldrar.
Ha nu en fin dag, bjuder på en bild av Contreau och hans nya familj.

tisdag 10 januari 2012

Tok skôv!

Ja så förba**ad som jag hunnit bli nu på morgonen är sånt som kan leda till hjärtinfarkt. Över vad kan man fråga? Jo det ständiga problemet DHL detta fraktbolag med de generösa priserna men med total avsaknad av service och leverans. Ja ni läste rätt leverans, nu ställer ni er frågan vad jag menar med avsaknad av leverans de är ett fraktbolag och sysslar bara med sånt. Ja man skulle tro det, men se där har DHL mixat ihop sig totalt. Deras företags idé  är ett sken fraktbolag som de säkert leder med nått utländskt läkemedelsföretag, om att öka fallen hjärt o kärlsjukdomar för att bli multi miljonärer inom läkemedelsindustrin. För när man lägger sin order två veckor innan för att vara säker på att jag får min leverans måndag. Och när det då inte kom något i går, då ringer jag idag tisdag......Nääää vi kör bara ut en ggr per vecka, jo tack det vet jag med det var måndag igår....Öhhh men vi kör ut på fredagar "barnförbjudet" hur och när skulle jag få den informationen??? Ähh vi ringer samma dag som vi kommer "ännu mera barnförbjudet" och det hjälper mej nu?
Kan inte i ord förklara vad jag känner för företaget DHL, men jag lovar att tankarna går åt ett mycket svart håll. Jag ger ett tips till DHL när nu väl bestämmer er för att byta utkörningsdagar, så skadar det inte att meddela de kunder som ni faktiskt kör ut till regelbundet. Eller åtminstånde sätter upp en lapp vi byns butik. Och det sjukaste av allt är att jag får inte ens åka 16 mil ToR för att hämta hundmaten fast att den stått i Karlstad sedan förra torsdagen. Nej blir till att åka in och köpa annat foder fram tills fredag, få hundar som skiter floder pga hastigt foder byte...
Jo tack för det DHL....
Över till något trevligare, kylan har hållit i sig och vi har även fått lite mer snö,nu saknas det inte så mycket för att jag snart kan prova mina nya stavar :) Funderar på att ta en tur till Ikea idag, skall titta på en ny TV bänk. Borde även ta en tur och kolla hur mycket material jag har kvar, får nog ta och göra en ny beställning tror jag.
Ja vi får se vad jag hittar på.
Ha nu en lugn dag, bjuder på en låt i vanlig ordning.

måndag 9 januari 2012

Tänk hur det kan va :)

Nu har kylan kommit för att stanna hoppas jag. Och det knastrar under skorna och nästippen sticker av den kalla luften, vi har nu -16 men jag skulle vilja ha lite mer snö. Tänk jag är då aldrig nöjd!
Men jag tänkte bjuda på Yes och Yummies kritik från utställningen. Och i mitt förra inlägg skojade jag om att domaren var Leif GW Persson okända syster. Jag får ta tillbaka det för det visade sig att det faktiskt var hans syster. Inte kostigt att de var så lika :)
Ha nu en kylig dag.
Yes:
Utmärkt typ o storlek, hanhundshuvud med utmärkt skallparti aning lång, korrekt djup, korrekt ögonfärg och nackknöl. lite rak överarm typiskt rejäl benstomme, aning grund bröstkorg men med korrekt kroppslängd något fallande kors, fina färger. VG
Yummie:
Mycket god typ, ännu väldigt outvecklad, dessvärre vita tår på baktassarna, hanhundshuvud, bra skallparti och nacke, ögonen önskas en nyans mörkare o kortare nosparti, goda vinklar fram, typisk benstomme, allt för grund bröstkorg, avfallande kors o öppen knä vinkel, behöver tid att utvecklas. Pga det vita sufficient.
Bjuder på en bild av Yes på fågelträning i somras!

söndag 8 januari 2012

Nu är helgen snart över!

Och jag har åter landat i värmlandsskogarna, helgen har varit helt underbar. Det som har varit lite trist är att Eya gått från Bir cacib ner till VG G. Men så är det ibland är man på topp och ibland inte, kul att se andra GS fantaster. Har även fått hem mina älskade ankor :)Tack, det är nog bland det bästa jag haft till mina hundar. De är hållbara och tål tuffa tag.
Men över till dagens utställning, kan ju uttrycka det som så att vår entré var mindre bra planerad. Vi missade hanarnas junkl, och när vi kom ropades Eya upp. Varpå jag slänger av mej jackan formligen sliter av henne halsband och på med utställningskopplet. Inte de bästa förutsättningarna, och vi fick också ett resultat som visade det ett stort svart äckligt G! Men eftersom vi var sena och jag tänkte att jag tar en rövare och frågade domaren om vi fick ställa våra hanar efter att bedömningen av avslutad och det fick vi. När sådan sker är man utom tävlan d.v.s att om någon hade fått Excellent kan den inte tävla vidare.
Nu hann både jag och hundarna landa innan det blev dags för dom att gå i ringen. Yes först och där började allt bra, han kommer rätt från skogen har aldrig sett så mycket människor eller hundar!!! Och inte nog med det han hade åkt hiss för första gången och då kräver Leif GW Perssons okända syster ;) att titta i hans mun....Bläää vad otäck det var, men tillslut visade han upp ett tveksamt leende och tanten blev nöjd. Och när jag fick resultatet så fick min lille Yes en STOR puss på nosen han fick VG. Hans Bror Yummie fick också fin fin kritik, men fick Sufficent pga sina vita tår. Men det var absolut helgens höjdpunkt, dessa hanar är 13 månader och får sådan bedömning på en showdogs utställning WOW de kan gå hur långt som helst :) Bjuder på lite bilder av grabbarna, Eya såg ni igår och hon ser likadan ut idag ;)



Nu är vi snart redo för my dog. Och idag

Nu är vi snart redo för my dog. Och idag har vi vår bästa supporter på plats. Ha en fin dag :-)

lördag 7 januari 2012

My Dog!

Då har vi spenderar ca 10 rampljuset, så fort kan det ibland gå. Nåja som jag misstänkte var det kanske inte riktigt jakthundar som domaren helst ville se. Men Sansetters Rush fick Exellent, sedan har inte jag så stor koll på vad det var för hundar som blev de bästa. Men jag måste säga att jag gillade själva lokalen, bra ventilerad och inte så illa sorligt som jag har upplevt på andra inomhus utställingar.
Jag har ju lite lyxuppehåll här i söder, bor hos våra goda vänner i Kungälv. Här kommer jag nog boka in min semester, för den goda mat sällskap och service som jag fått nu kommer jag gärna tillbaka till.
I morgon skall vi prova oss på Svenska Mässans sista dag, då kommer även grabbarna grus ställas. Detta är premiären för både Yes och Yummie, har vi stora förväntningar nää men det är ändå kul att få en fingervising. Även om jag inte alltid är överrens med domaren så är det viktigt att visa upp bra jakthundar. Nej nu har jag babblat klart för idag, ha nu en fin kväll det jag fortsätta ha. Bjuder på två bilder som Camilla tagit :)


Ja då är vi på plats, och som ni ser på

Ja då är vi på plats, och som ni ser på Eya känner hon sig så liten som jon ser ut :-P ha en bra dag.

fredag 6 januari 2012

Oj oj!

Nu är det snart dags för Göteborg! Fast det har varit lite annat också idag! Caliber och Cia har nu åkt till sina nya hem och vi önskar dem lycka till och på återseende.
Bjuder på bilder av de nya familjerna tyvärr urusla bildkvaliteter men mobilkamran verkar gått i strejk.
Tomt är det och Countreau tar än så länge ensamheten med ro.
Men att åka ner till Göteborg för en utställning är inte bara bara, har varit och gjort en rensning i stallet och nu är bilen fulllastad med diverse stigbyglar, läder, träns och jag slängde även med en sadel. Undrar om det är jag som missuppfattat detta med hundutställning....Just det höll på att glömma jag tar även med mej skidorna ner, vem vet det kanske börjar snöa inne i Svenska mässan ;) Nej nu får jag sätta fart om jag skall slippa anlända mitt i natten.
Ha nu en underbar dag.
Caliber blir Malmö bo
 Cia flyttar till Hönefoss i Norge

torsdag 5 januari 2012

Nyheter!

Nu har vi äntligen kommit i gång med sådant som jag har haft planer om att utveckla, har tagit många år att komma till skott. Men planerna har funnits där 2006 var första gången som tankarna kom på att vidareutveckla idéerna, men planerna lades på is eftersom mycket hände som vi inte kunde påverka. Sedan var det i 2009 som jag verkligen började ta tag i mina idéer igen, började köpa in material och skissa på lite olika layouter. Men det hamnade på is igen, men nu äntligen under hösten 2011 tog jag tag i saken. Och nu är jag mogen och redo, och beredd att stå upp för mej själv och mina idéer samt våga utveckla mina intressen. Om det jag skapat är unikt? Nej, det finns flera olika företag som tillverkar liknade produkter vi gör bara på vårt sätt. Och jag har även lite andra tankar vad det gäller produktion, men det är en helt annan historia :) Spännande kommer det bli, och det är annorlunda!
Som ni förstår kan vägen vara lång innan man vågar koppla av säkerhetsselen och börja. Har grejat med lite olika projekt på webben under en längre tid. Till slut hittade jag det som kom att bli mitt första seriösa försök med en egen webshop. Ni är hjärtligt välkomna in på ett besök, nu är detta en gratis tjänst så jag kan inte påverka layouten alls. AvalonianS Webshop
Jag är inte helt färsk med att sälja, redan 1998-2006 var jag återförsäljare för hästutrustning och tillbehör. På den tiden använde jag mej av ett formulär som webbutik som jag själv knåpade ihop i frontpage. Jag importerade produkter från Danmark, hade allt från en liten stigbygel till sadlar.
Bjuder på ett bild kollage från min häst butik och till mina produkter idag!
Ha nu en fortsatt underbar dag!









Skogen!

Idag har vi varit ute på en lite längre äventyr, vi har haft lägre temperatur så det har frusit på i skogen. Och då beger man sig dit, det tre är ivriga och älskar utelivet! Och skogen var spänningen självt.
Inget mer att orda om ni får själva se på videoklippet.
Ha en fin dag.

onsdag 4 januari 2012

Tokerier!

Ja vad skall man säga! Gjorde mej klar för att möta John Blund vid  elva tiden igår, men så skulle jag bara... Och tänk att bara höll på anda fram till halv fyra i morse, jag lovar att jag var mäkta trött när jag gick upp i morse ändå tog jag lite sovmorgon ;) Men får jg en idé så har jag väldigt lätt att fastna och blrja klura lite, men jag hann inte bli klar och det är en bit kvar. Vad det är det får ni veta tids nog! Hitintills har dagen bestått av att trimma hundar, nu har inte Eya ett enda barr kvar i sin päls hon blev så fin så min jänta. Yes tyckte det var mycket konstig, och var nog mest rädd att jag skulle slinta och klippa bort manligheten för han.
Valparna har även varit ute och röjt runt, de är för roliga! Nu hinner jag knappt ut på backen förrän de är uppe vid duvslagen, de är super nyfikna och tycker doften är underbar. Får lite associationer av Ferdinand (tjuren på julafton) de kan sitta under öppen himmel och lukta på duvskitar, och fantisera om den dag de själva får jaga.
Nej nu måste jag nog försöka få i mej lite mat och börja med lite andra nyttigheter, fast helst vill jag fortsätta med mitt nattliga projekt.
Ha nu en fin dag, bjuder på en låt i vanlig ordning.

tisdag 3 januari 2012

En stor dag idag!

Idag har valparna blivit biltränade och det var inga problem att åka 6 mil. De har även varit hos veterinären och fått spruta, chip och en besiktning. Fick väldigt fin kritik på valparna, men de är ju helt fantastiska också! De tre tog allt som kom med gott mod. Ingen som brydde sig om varken vaccineringen eller chipmärkning, alla tre levereras härifrån med ett blankt papper. I morgon är det den stora baddagen, vi använder oss av Masterpets schampo och balsam så att valparna doftar ljuvligt när de kommer till sina nya hem. Blir sista gången som jag klipper deras klor och ger dem maskmedel också. Alla tre lystrar till sina namn och alla tre börjar förstå innebörden av ordet sitt. Bjuder på lite bilder från dagens ute bus, samt en videosnutt. De har fått hälsat på duvor och det luktar gott, så dit springer de gärna så fort det bjuds tillfälle.
Inne i voljären
 Mmm luktar gott
 Luktar lika gott här!

Tränat!

Idag har jag försökt träna Yes på att stå fint....Utan resultat, stå fint finns inte i hans världsbild. Så nu kan jag skämmas och lär att få skämmas i Göteborg under helgen. Blir lite sur på mej själv eftersom det dels är dyrt och att jag vet att jag mår dåligt av sådana tillställningar. Men nån gång kanske jag lär mej att inte utsätta mej själv för sånt. Men tills dess får jag ta det som träning för mina urusla nerver, vill vara tydlig att det är endast sådana här tävlingar som mina nerver tycker är obehagliga. Jaktprov mår både jag hundarna och nerverna bra av...
Ha nu en fin dag, bjuder på en låt!

måndag 2 januari 2012

Varför?

Ibland kan jag inte sluta att förvånas, över hur långt vissa människor kan gå för att framhäva sig själva. Jag blir också lite upprörd över det faktum att många verkar blunda inför problemen, och vänder kappan åt det håll som känns bekvämast. Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt när människor är tvugna att ge upp för att de inte orkar mer påhopp och negativitet. Vad beror sådant beteende på? Missundsamhet? Avundsjuka? Eller rent av ondska? Jag personligen har svårt att tro att människor är onda, utan jag vill tro att de inte mår så gott med sig själva. Och för att känna sig lite bättre tar man ut sin frustration på andra. Super tråkigt för de som blir drabbade, men värst för den som måste leva med sig själv i ett sånt negativt mönster. Jag möter ofta människor som är både givare den som trycker ner och tagare de som mottar, jag själv har i olika skeden i mitt liv varit båda. Vilket de flesta av oss varit, men det är tragiskt när man ser att människor slutar sin personliga utveckling genom att inte våga utmana sitt inre för att bli så bra man kan.

Har nu på morgonen haft ett skönt möte med min sjukgymnast, han tycker att jag varit duktig. Men som han sa du är motiverad eftersom du vill orka med dina stora intressen, och närmare sanningen kan han inte komma :) Jag är också övertygad om att när mina spänningar släpper kommer jag bli längre, för när han trycker på ett ställe gjorde det ont på ett annat. När jag låg på britsen kom jag att tänka på hästar och deras diagonalhälta, han grejade vid höger skulderblad och jag fick ont vänster ländrygg.
Ja jag är nog en gammal märr som gått och sne belastat mej för länge :D Men tur att jag kommit så långt att jag tar emot en hjälpande hand när den sträcks ut!
Ha nu en upplyftande dag, bjuder på en låt som vanligt!

söndag 1 januari 2012

Snöbus

Måste bara bjuda på en liten snutt av de tre busande i nysnö nyårsdagen till ära!

Tjugohundratolv.

Mmm smakar nytt fräscht och spännande! Personligen inledde jag det nya året som en brats, jag vaskade cava. Men av helt andra orsaker, jag skulle köra bil och hämta hem grabben. Men skåla ville jag och eftersom vi har skumpa hemma... ja ska man så ska man.
Vågar inte riktigt jubla över att vi även under natten fått decimetern med snö och det kommer fortfarande, kan det vara så att mina böner om vitt uppfylls?

Eftersom vi hade en mycket lugn nyår och endast behöver bekymra oss över när vi skulle äta och om det var nått bra på tv´n. Ja då hoppades vi ju nästan att våra grannar runt om skulle kalasera rejält och skjuta raketer od, visst sköts det men inte så att man blev häpen av förtjusning. Hundarna bryr sig inte om raketer, valparna sov igenom hela uppståndelsen. Det mest spännande som hände hundarna var att de fick länsa chipsskålen...och när ett sånt tillfälle bjuds glöms både raketer och uppfostran bort. Nåja vi fick en lugn och skön kväll, grabben hämtade jag hem vi tvåtiden och dottern hämtar jag vid tåget i eftermiddag.

Nyårslöfte, jag gav mej själv ett löfte för måånga år sedan att aldrig ge ett nyårslöfte och det håller jag fortfarande på! Jag är en notarisk löftesbrytare när det kommer till mej själv, hittar alltid på en mängd ursäkter till att inte behöva utföra vad det nu vara. Jag måste ge mej f*n på nått dvs jag måste utmana mej själv, sätta saker på spets eller kort och gott tävla mot mej själv. Jag är min bästa motståndare, har i stort sett inget behov av att tävla mot andra. Och det ska vi vara glada för eftersom jag är en urusel förlorare :)
Ha nu ett riktigt gott 2012 och jag önskar er alla en god fortsättning på ett år som ingen av oss vet vad det kommer att innehålla. Bjuder på en låt och den får avsluta 2011, bjuder på den nerkortade versionen men gruppen heter Placebo och låten Song to say goodbye!