onsdag 30 november 2011

Blåst!

Ja nu menar jag inte helt tom utan att den dära Berit som antagligen är lite bitter, och skall blåsa och hålla på! I natt trodde jag att huset skulle lätta, tror att även hundarna tyckte det blev lite mycket. Jag tvärvaknade av att de tok skällde vid halv två, och mycket riktigt så lät det som om någon var på väg in i huset. Men det var bara Berit som blåste upp sig, eller om det är resten av hennes familj som lider av separationsångest och även de måste blåsa iväg. Ja ja tillslut lugnade svartingarna ner sig och vi kunde återgå till att drömma sött. Jag är inte riktigt i form, har ff. väldiga smärtor i min nacke, axel sedan förra veckan, vilket innebär förlust av god sömn. Voltaren gel och hästsalvan bluelotion hjälper inte mycket, men jag kanske inte är bra nog på att smörja in tillräckligt ofta. Ah det går ju över när kroppen vill!
Det värsta är inte värken utan att jag inte lär mej att tänka på att jag inte kanske bör göra vissa rörelser, men det är lättare att lära en gammal hund att sitta än att få mej att respektera när kroppen säger ifrån!
Nu skall jag bege mej och utmana tvättkorgen i duell, vilken jag vet att jag vinner ;)
Ha en strålande dag, bjuder på en snart klassiker eller så är det redan en klassiker.

tisdag 29 november 2011

Är det bara jag?

Men nu tycker jag att vädret har varit skruttigt länge nog, är så ofantligt trött på detta gråa trista regniga rent ut sagt s.k.i.t väder. Vill ha minus och jag skulle inte bli ledsen över om det kom snö, är så trött på leriga tassar leriga skor blöta byxben och gråhet och mörket. Vill ha vitt ljust och kyla som biter i kinderna när jag är ute, jag vill kunna sätta på mej mössa och vantar skrapa is från bilrutan...ja vad som helst bara jag slipper plusgrader och mildväder.
Ja jag vet jag klagar.. men jag står inte ut med grått. All energi gå åt till att överleva dagen, finns det något värre än grått? Knappast.

Eya och Yes är nu anmälda till My dog utställningen i Göteborg, första gången som jag deltar på ett sånt stort jippo. Jag åker dit med noll i förväntan, jakthundar brukar inte bli premierade på sådana tillställningar. Men känner att det faktiskt är bra att vi visar fram våra jakthundar, för oftast brukar bruksklassen vara tom på SKK utställningarna i vår ras. Yes ställs i juniorklass och det är mest för att han skall få träning i hysterisk miljö....för hans del kommer det nog att bli kaos! Han är van att lunka i en tyst hemmamiljö utan oväsen och massa folk, roligast av allt är att Yes får sällskap av brorsan i ringen så de blir iaf två outsiders. Även om de för oss är vackrast i världen... Att ställa upp på en sån här utställning är inte bara en pers för hundarna även för matte! Jag har världens sämsta nerver för sånt här, så nu har jag gett mej själv en utmaning som heter duga. Tur att jag har goda vänner som följer med...
Jag ochAkira i juniorklass på SKK Ransäter

måndag 28 november 2011

Film och bildtajm!

Nu har vi fotat valparna, vi har även tagit en liten filmsnutt :) Film kvalitén är inte så bra lite för mörkt men det går att se.

 Caliber
Cia
 Contreau

Valp bilder kommer!

I kväll skall vi åter fota lite valpar, måste vänta tills grabben kommer hem. Lite svårt att hålla och fota och de börjar bli rätt livliga. Advent kom även hit till Nole tillslut, har haft jobb helg men igår kväll kunde ljus nummer ett tändas. Nu fattas bara en sak och det är snön.
Ha en fortsatt bra dag, bjuder på en låt som inte är en stor känd låt men fantastikst bra. Den har tydligen spelats i en serie som heter Chuck därav vissa bilder. Gruppen heter Crooked fingers!

Synliga hundar!

Nyheter i produkter, nu har jag fått hem en ny laddning av produkter. Nästa nyhet lär att komma i slutet av denna vecka eller början av nästa. Men ni får hålla tillgodo med dagens bild skörd.
Reflexvästar pris för dessa är 290:- inkl moms frakt tillkommer. Välj själva vilken färg ni vill ha, finns tillgängliga i färgerna Rosa, Grön, Gul samt Orange.


lördag 26 november 2011

Heja och feja!

Försöker hinna så mycket som möjligt innan det är dags att fara på jobbet, just nu en liten paus i fönsterputsandet. Lyckades knäppa till något i nacken i går på jobbet, så putsa fönster med stel nacke är inte att rekomendera. Men vore kul om vi fick lite december stämmning inomhus även om det är ett snö fattigt och alldeles för varmt ute landskap.
Nepp nu har jag suttit så det räcker.
Ha nu en fin dag, bjuder på en gammal goding, vi får vänta med julsånger :) Me´n bjuder på en annan bra låt av Adolphson och Falk...

fredag 25 november 2011

Glad!

Haft en underbar dag på jobbet, advent stök och det har gått i ett hela dagen...Gillas:)
Fick även besök, och det var super kul var en stund sedan sist och jag måste säga att jag blev redigt överraskad. Ja du K.H du har gjort ett fantastikst jobb....nu längtar jag tills jag får se frugan ;)
Fick lov att stanna kvar lite längre, men när vi har så trevligt glöms tiden bort rätt fort.
Nu skall jag ladda lite tills Idol sedan är det nog natta. Jag går på dygns arbete i morgon, så det får bli bilder och lete fler rapporter efter helgen.
Ha nu en fin helg, bjuder på en bild som Alex tagit.

torsdag 24 november 2011

Chockad!

På söndag är det 1:a advent, har nog drabbats av lite hjärnsläpp, för jag trodde det var nästa vecka. Vilket innebär att här blir det inget 1:a advent inte, jag var ledig igår och idag har jag gått på igen och går av på söndag eftermiddag...förhoppningsvis...sjukdomstider...
Ha nu en underbar kväll, bjuder på en gammal goding..

onsdag 23 november 2011

Valpar!

Idag har vi fotat lite, valparna har nu öppnat sina ögon och börjat använda sina bakben i jakten på mjölkbaren. Nu går det snabbt minsann, har klippt klor men såg att det är dags igen. Nästa vecka skall de avmaskas första gången, och det brukar vara ett inte så populärt inslag i valplivet. Men nu lär jag förhoppningsvis inte behöva ha avmaskningsmedel över hela köket....lite skillnad att ha 3  valpar mot tidigare 11...
Här kommer lite bilder på godingarna, Vikten för Cia är nu 1460, Caliber 1560, och Contreau 1600 G ombytta roller mellan killarna.
Cia
 Caliber
 Contreau

Avalonian's

Hur kom vi på det kennelnamnet?
Jo jag är lite intresserad av mytologi, och om det är grekisk, nordisk eller keltisk spelar ingen roll tycker det är lika spännande.
Men vår första gordon hette Zettertjärns U-Max och hans pappa heter Black Mystery Chinook men blir till dagligt kallad "Merlin".
När man skall välja ett prefix så måste det bli godkänt av FCI och mitt första förslag gillades inte, så då fick geniknölarna mala lite.
Och när jag börjar söka bland de olika mytologierna snubblade jag över Merlin...som förövrigt var en trollkarl. Han kom från orten Avlon, och innevånarna "Avalonierna" var ett mycket intellektuellt släkte som var slanka och vackra. Och dessa tre egensakper har våra settrar, så när man börjar tänka efter så är inte namnet så långsökt.
Ha nu en underbar kväll! Bjuder på en låt av Takida som jag tycker är väldigt bra!

tisdag 22 november 2011

Ledig!

Det skall bli skönt med ledighet i morgon, skall nog iväg en tur till Karlstad och besöka den ny öppnade butiken Jula :) Vet! jag är inte som alla andra :) hade tänkt mej en tur ut och springa men den frös inne. Får ta igen i morgon istället, har babblat i telefonen med goaste tjejen. Och nu har både orken och lusten försvunnit...
Äh sånt är livet, ha en piggelin eftermiddag.
Bjuder på en låt som har några år på nacken men är lika bra nu som då.

måndag 21 november 2011

Sömnlös!

Usch va jobbigt det var när klockan plingade i morse...Jag vaknade vid ca 0315 och kunde inte sova, men lyckades antagligen slumra till i tid för att ryckas upp av ett irriterande ringande. Kan lova att ögonen gått i zenit idag, men jag har hunnit med 6 km sedan jag kom hem och nu sitter jag och huttrar. Är så skönt att få komma igång igen..är säker på att grannarna har saknat att se mej spurta förbi ;) nja kanske inte.
Nu skall jag ta och fixa lite middag, ha en fin kväll.
Bjuder på en låt, John Mayer "Free falling"

söndag 20 november 2011

Oj oj!

Ja då har jag äntligen varit ute på en liten träning, blev 4,5 km power walk och 1,5 km löpning....Men fy vilken dålig form :( Tänk att kroppen blir så urlag på bara en månad? Nu får jag stå i om jag skall toppa mej själv när formen var som bäst...Men det var skönt, och jag har verkligen saknat pulshöjningen :)
Nu skall jag ta och göra iordning flygande Jacob på mitt sätt :)
Ha en fortsatt fin eftermiddag....

Urk!!

Grått och trist...
Men idag skall jag och Eya ut på en liten tur, jag har ju äntligen fått mina lungor röntgade och det var helt ok. Så idag skall jag testa dem, är helt övertygad över att formen är ur kass.
Men den blir inte bättre av att jag sitter här på baken och inget gör.....
Ha en fin dag, bjuder på en låt. Denna grupp tillhör inte mina absoluta favoriter men ibland dyker en eller annan låt upp som denna :)

lördag 19 november 2011

Tack1

Igår fick vi en fin överraskning, den tackar vi så mycket för och tänk vad fint det bli på bordet med lite fina fräscha blommor. Bjuder på en bild av den höst fina buketten.

Nu kommer lite bilder!

Ja då har valparna äntligen fastnat på bild, har även tagit en ny vikt...Och ja de växer :) De är aktiva små rackare också, de har beslutat sig för att lära sig att gå snabbt, och alla tre gör tappra försök till att resa sig upp.
Vikt för Caliber är nu 1198, för Cia 1084 och för Contreau 1183 gram.
Ha nu en fin dag.
Caliber
Caliber
Caliber
Cia
Cia
Cia
Contreau
Contreau
Contreau

fredag 18 november 2011

Tiden flyger förbi!

Hade tänkt hinna så mycket idag, men tyvärr rinner tiden fortare än det man har ambition för att hinna. Får ta fotografering av valparna i morgon, även om det är inomhus blir det snyggare under dagsljus. Men jag har som sagt varit och hämtat lite grejer.
Valpfiltarna är nu klara och så de skall läggas undan tills det är dags för leverans, tycker det är viktigt att varje valp får med en liten snuttetrasa som doftar mor. Är en trygghet att känna doften när de installerar sig i nytt bo. Har även med reflex halsband, vilket är bra nu när man är ute så hunden syns.
Nu skall vi ta och äta lite middag, ha en mysig kväll.


Bjuder på mina färgglada hundar, eftersom vi har fyra svartingar så är det mycket praktiskt att de har en varsin färg.
Buffy är orange, Yes är grön, Eya rosa och Akira är blå. Dessa halsband är tvättbara.



Lite ärenden

Först nu så skall jag iväg och röntga mina lungor "Äntligen" hoppa också att de nu är rena och fina, ha lite ångest inför röntgen. Som gammal rökare borde jag nog vara det, tänk att jag tillhört den skara människor som frivilligt och glatt betalande utsatt min kropp för ämnen som förstör lungorna. Nåja hoppas bara att mina lungor mår bra :) Sedan går turen till Kil, jag hoppas att jag får med mej lite grejer hem. Har ju en uppsjö med plädar som skall hem, tycker det är viktigt att valpen får med sig sin mammas doft när den flyttar.
Slog mej också att snart är det första advent....ja vad skall man säga tiden går för fort!
Nej nu måste jag kila, ha en fin dag får bjuda på bilder i kväll. Blir en låt istället!
En djup text med en fin röst!

onsdag 16 november 2011

Intensiv!

En dag som kantats av jobb, men i morgon är sista dagen för denna vecka och jag hoppas jag får lite tid över till att fota bäbbarna. Tog ny vikt på de små liven i går, hanarna väger runt 845 och tiken ca 800. Som sagt små knubbisar :) Men det är inte så konstigt Akira har mat för ett kompani.
Ha nu en god natt, bjuder på en bild som beskriver hur jag känner just nu ;)

tisdag 15 november 2011

Kyla!

Åh vad skönt det är när luften blir kylig och hög, tog det dock väldigt lugnt till jobbet i morse. Men nu åker vinterdäcken på, har ju ändå 5 mil enkel väg, då är det skönt att känna sig säker i bilen. Har fyra knök nya däck, har jag nog aldrig haft förr, de följde bilden så det är bara att tacka och ta emot.
När jag satt på väg hem fick jag en eomotståndlig lust på fläsk, japp middagen består av stekt fläsk löksås och potäter...
Akira är nu helt tillbaka till sig själv, hon är full i bus och energi. Valparna växer och mår gott, skall ta en ny vikt på dem i kväll.
Nu skall jag återgå till fläsket, ha en bra fortsättning på dagen. Bjuder på en låt idag en mycket fin låt av Damien Rice!

måndag 14 november 2011

Foton!

Nu har jag fotat lite bäbbar, Cia och Caliber ställer gärna upp på bild. Men Contreau är mer intresserad av mat, så honom får jag försöka fota lite senare.

Caliber
 Caliber
  Caliber, Contreau, och Cia
Cia
 Cia

söndag 13 november 2011

Avslut!

Tävlingen är nu avslutad, och det är mycket tråkigt att behöva meddela att vi inte fick någon vinnare.
Att Akira var stor är kanske inte konstigt vi vägde valparna igår, och vikten låg från 500-575 så det är inga små pluttar inte.
Idag gör sin sömnbristen påmind, och jag har världens migrän. Men det får det vara värt, igår hade jag en underbar dag med min goda vän. Att äntligen få träffa hennes ungsto! Denna häst har alla mina favoriter i sin stamtavla, och jag har själv varit ägare till tre olika individer som haft samma delar av hennes stam. Kändes som om jag fick se mina egna tre älsklingar i samma häst. Hon har ögonen efter min första islänning Sokrates, mildheten från min Elding och rörelserna som min Leista. Och för er som kommer ihåg stammarna på dessa tre, japp då kan ni förstå vilken häst detta ungsto kan växa upp och bli.
Bjuder på en bild av Tokkadis.
Foto Jane

lördag 12 november 2011

Kärlek!

Själv har jag varit borta hela dagen, men sonen Alexander har fotat mor och barn. Det kommer fler bilder längre fram men än så länge bjuder jag på denna. Ver inte vilken valpen är. Men det spelar mindre roll för visst är det kärlek.
Ha en fin kväll.

På tur... Har spenderat dagen i Linköpi

På tur...

Har spenderat dagen i Linköping. För er som nu sätter kaffet i vrångstrupen, så skall jag inte köpa en ny häst... Utan har varit sällskap åt min gode vän och fått pussat på hennes prinsessa. Denna tjej har en stam som innehåller alla mina drömmars häst.
Ha nu en härlig dag.

fredag 11 november 2011

C-kull



Resultatet!

Välkommen Avalonian's C-kull, efter mycket om och men har Akira nu kommit hem med sina tre valpar. Ja tyvärr blev det inte fler, men 2 mycket vackra hanar, Caliber och Contreau och 1 mycket vacker tik Cia. Jag kommer att lägga ut lite bilder när Akira fått hämtat sig lite, hon sköter om sina små på ett ypperligt sätt trots allt. Skall villigt erkänna att även husse och matte måste vila lite också.
Ha en lugn dag.

Nytt!

Akira mår bra, men ligger inne på djursjukhuset. Två valpar T,H mår bra. Är nu på väg till jobbet, fler uppdaterinagar när jag vet mer.

torsdag 10 november 2011

Svaret!

Akira har fortfarande förvärkar, och de kommer allt jämnare och oftare. Så det blir antagligen en vaken natt, för som oss människor håller hundar på olika länge.
Men vi uppdaterar så snart det händer något.
Nu tillbaka till gårdagens inlägg, låten Zombie med Cranberries den handlar om Storbrittaniens invation av Irland.
Nepp nu får jag gå tillbaka till Akira och ge lite ryggmassage, ha en fin kväll.
Bjuder på Maria Mena och Lullaby

Då har det satt igång! Akiras värkarbet

Då har det satt igång!
Akiras värkarbete har satt igång. Nu hoppas vi på att det går smidigt, tyvärr sitter jag på jobbet och kan bara hoppas på att hon håller ut tills jag kommer hem.
Ha en bra dag:-D

onsdag 9 november 2011

Vilken dag!

Solen står högt på himmeln! Härligt...
Ha nu en fin onsdag, bjuder på en låt. En fantastisk låt, men hur många vet vad den egentligen handlar om? Nu har ni något att fundera över, berättar i morgon. :)

tisdag 8 november 2011

Go förmiddá

Nu är vi i vecka nio det vill säga att mot slutet av denna vecka kommer AvalonianS
c-kull se dagens ljus. Igår hämtades valplådan in och Akira var inte sen att inviga den, nu har hon hundrummet för sig själv.
Idag skall jag iväg och göra em/natt, lite tråkigt eftersom jag missar grabbens uppspel. Men för ovanlighetens skull är gubben hemma så han får avnjuta de musikaliska färdigheter som eleverna har.
I morgon eftermiddag skall jag iväg och göra det bästa man kan göra som samtidigt är det värsta man kan göra! Och min slutsats om själva apparaten som skall platta vissa utvalda delar av min kropp, den måste vara konstruerad av en man!?! Hur vore det med lite rundade hörn och kanske att den inte var rak emot kroppen utan lite formad efter en bröstkorg? För att citera den blondaste ikke blondinen "det gör ont, det gör ont"... ;)
Ha nu en strålande tisdag, bjuder på en bild av Akira i sin låda!

måndag 7 november 2011

God natt inlägg!

Lite sent, men dagen har gått i ett. Och bloggen hinns inte alltid med, men bättre sent än aldrig :)
Idag har vår söta träningshund Tuva åkt hem, tror att husse var nöjd över resultatet. Alltid lika roligt när man lyckas!
Nu skall jag gå och sova innan jag somar här!
Ha en god natt, bjuder på en mycket bra låt.

söndag 6 november 2011

Söndag!

Veckans sista dag!
Men en ny vecka med nya utmaningar står på glänt. Igår kunde jag inte hålla mej jag tog med Akira och tog en pensionärsprommis runt byn, och gissa om det var skönt :) Försökte öka men då kom hostan som ett brev(räkning) på posten.
Nåja idag skall jag som sagt fortsätta att jobba med Tuva, husse kommer och hämtar henne på måndag och då skall allt sitta :)
Igår var det "så mycket bättre", och som vanligt var det Wie och Laleh som levererade. Tyvärr blev även denna gång en djup låt med en innebörd slaktad och framförd på ett ytligt och totalt sönder kråmad. Bjuder på Laleh och min favorit av Eva Dahlgren.

lördag 5 november 2011

Filmbevis!

Här bjuder jag på en liten filmsnutt av Tuva!
Hon kan apportera men tyckte det var mycket jobbigt, det jag har gjort är att dels bytt bort orden apport till hämta. Samt att jag har lagt på oerhört mycket glädje, och nu hämtar Tuva bocken som om det vore det roligaste hon vet. I morgon blir det en ny prövning då är det fågel som hon kommer att hämta.
Men visst blir man glad över att se en hund som jobbar med glädje!

Apport!

Har nu på förmiddagen jobbat lite med apporten eller hämta som vi tränat på, ordet apport har blivit en negativ koppling och förknippas med obehag. Varpå jag jobbar med att hämta är det roligaste som finns, och nu på morgonen fick jag det lilla genombrott jag väntat på. En hund som glatt viftande på svansen plockar upp apporten (hämten), kommer under dagen jobba mer på att befästa ordet "hämta". Den glädje jag känner inom mig när jag ser en hund gå från osäkerhet till glädje....Wow det är stort :)
Förövrigt så klättrar både jag och hundarna på väggarna, de saknar sina rundor och även jag. Läkaren ville inte att jag skulle börja träna förrän jag varit och kollat att lungorna är rena. Måste säga att jag blir förbluffad över hur kroppen agerar,  innan jag blev sjuk hade jag inget behov/sug på onyttigheter (sötsaker och chips mm.) Men nu när jag inte gör något skriker kroppen efter slisk, och jag sover illa och blir fort irriterad och lite apatisk. Huvva nu vill jag få remissen till röntgen, för inte kan jag fortsätta så här inte!
Ha nu en piggelin lördag, bjuder på en underbar låt av Coldplay.

fredag 4 november 2011

23 timmar

Jobb är nu avslutade, och helgen kan komma. Nu först skall jag ta en snabbis in till Arvika och handla lite. Och sedan skall jag fixa iordning nått gott att äta på, sedan tar jag nog en tidig kväll.
Idag har det börjat leva om sig i magen på Akira, valparan är riktigt livliga. Blir lite full i skratt för Akira blir lika förvånad när de sprattlar runt, hon ligger och tittar på magen som om den vore invaderad av aliens :) Är lite mysigt att känna de små liven sprallandes.
Ha nu en härlig fredag, bjuder på en låt som aldrig går ut av datum! Här med en av de RIKTIGT stora inom blues.

torsdag 3 november 2011

Dra på trissor!

Men nu går det inte min väg, har fått några tråkiga besked. Men sånt är livet inte alltid så lätt. Och sedan så är jag på väg att bli sjuk igen :( har börjat hosta och fått förskylningssymtom. Och det står definitivt inte på min topp 10 lista över saker jag vill ha. Men har ju ätit en kur och då är man ju mer mottaglig så naturligtvis skall jag få en dos för mina eventuella synder...Ingen bra höst detta, och vädret är ju helt tragiskt urbota tråkigt. Nej nu längtar jag efter kyla frisk hög klar luft då mår man som bäst, lite snö skadar ju inte heller.
Idag skall jag iväg och jobba dygn sedan går jag på ledighet, rätt skön vecka detta.
Just nu sitter jag med en ny färg i håret, tänkt förändra mej lite och bli brunett igen going back to my roots :)
Ha en orginell torsdag, bjuder på en soulkult låt lite slimmad version. Ett ord "cool"

onsdag 2 november 2011

Shopping eufori!

Ja gårdagen spenderades på Gekås i Ullared, och visst är det lätt att spendera sina pengar där. Har köp på mej otroligt mycket. Inget onödigt men ta bara löpar kläder det är INTE billigt, här köpte jag en t-shirt 44,95 löpartight 99:-, Köpte 3 par jeans till gubben genomsnittspris 126 :- och de är riktigt snygga. Jag köpte 4 fleece tröjor till gubben för 239:-.
Men den främsta orsaken till att jag åker ner är för att köpa på mej dessa.
Jag avskyr att ha bh på mej för axelbanden halkar ner och de skaver och är allmänt till besvär, men denna modell har konverterat mej från att avsky bh till att älska dem. Knäppningen är fram och sedan är ryggen som ett boxerlinne, nackdelen är om man har urringat bak, men hur ofta är det??? Dessa kostar 69,95 och jag köper på mej för ett helt år när jag åker dit ca 6-8 st. Fördelen med dessa jämfört med sportbh är att man faktiskt får rätt fina tuttar också ;)
Nu vet ni varför jag gärna åker 66 mil ToR. Och sedan skall vi inte prata på husdjursavdelningen :D En påse med tunna tuggben 100st 64,95 här hemma betalar jag 79 för 50 st, dentalstick 54,95 mot 99. Tandborste 18,95 mot 25, så ni förstår varför man hamnar lite i paradiset när man går på Gekås. Baksidan är människorna, vet inte hur många gånger jag fick upplysa andra shoppare om att jag faktiskt har användning för mina hälsenor. Eller när man står och tittar på något och så helt plötsligt rycks det ur händerna på en, ibland funderar jag på om vettet försvinner ur skallen på en del när de går in via entrén.
Idag skall jag inte förta mej direkt har lite små grejs som skall fixas sedan ska jag bara ta det lugnt, har en lite sur huvudvärk efter bilresan men men det är smällar man får ta :)
Ha nu en härlig onsdag, bjuder på en låt som de spelade på Bandit rock igår.

tisdag 1 november 2011