måndag 31 oktober 2011

Då har jag och min gulliga dotter checka

Då har jag och min gulliga dotter checkat in på hotellet, ett super fräscht rum. Nu ska jag bara slappa lite innan vi går ut och gör Borås osäkert.
Ha en mysig kväll.

Utökning!

Ja vi har fått en ny medlem till vår flock, i lördags kom Tuva hit för apportträning. Hon har anpassat sig väl i flocken, hon försökte sätta Eya på plats men det kan jag säga är en omöjlighet. Eya behöver bara spänna upp sig och säga Grr så var vi färdiga med vem som är ledar tik. Är så skönt med en tik som har de ledarskaps ämnena att inte behöva betesig för att befästa sin roll. Tuva är obekväm inför apporteringen, det döljer sig några spöken som skall neutraliseras. Sedan hoppas vi att husse kan börja konkurrera i VK.
Tuva

Idag skall jag på en liten road tripp, jag skall åka ner till Borås och har bokat ett hotellrum till mej och dottern. Hon har ju en lägenhet i Borås men vi skall ju mysa till det lite, passa på att gå ut och äta gott och ha en skön kväll. Har alltid bott på Scandic i Borås, men nu skall jag prova Comfort hotell Jazz skall bli spännande. 
Receptionen Jazz

I morgon går färden vidare mot Ullared och Gekås, då skall jag och dottern shoppa loss. Har mina favoriter som jag alltid köper på mej när jag är på plats. Mer om detta när jag kommit hem.

Nu till förra veckans utmaning hur många döljer sig? Ja som ni kan se så har hon inte blivit mindre, bjuder på mage nr 2.
Akira

Ha nu en fin måndag, bjuder på ett klipp från så mycket bättre. Mikael Wihe gör en cover som får nackhåren att resa sig. Skall inte gå in på vad jag tycker om Vetlandas "stolthet" men jag vet att jag är glad över att inte komma från Vetlanda... 

lördag 29 oktober 2011

Bedårande!

Vackert väder! Solen skiner frosten ligger vit på marken, detta är höst de!
Idag skall jag iväg och göra min första helg sedan i sommar, känns på ett sätt skönt men samtidigt tråkigt. Nåja kommer ju bara göra en helg var fjärde vecka så det är jag rätt nöjd med.
i går gjorde jag som sagt ingenting vilket innebar att jag tog och städade nedervåningen, var och handlade samt gjorde en djup dykning i tvätthögen. Nu känner jag att jag med gott samvete kan åka iväg och jobba 25 timmar.
Skall strax börja med maten funderar på älgfärslasange, det är mumma det.
Ingen har väl undgått att jag har ett brinnande intresse för musik, så JA jag följer både idol och true talent. Och jag måste säga att Laila Bagge såg verkligen vacker ut,  och jag gillar att hon faktiskt inte följer dessa 1800 tals fanatikerna som anser att man inte kan jobba för att man fött barn. Tänk att vissa kvinnor är sådana trångsynta bitterfittor, nej stå på er alla glitterbrittor och gör det som ni själv vill för mår vi bra mår även barn och gubbe bra :)
Ha nu en glittrig lördag, bjuder på gårdagens bästa bidrag enligt mej!

fredag 28 oktober 2011

På gång!

Ja då har jag avklarat min första em/natt efter fjortondagars sjukdom. Tänk att så mycket kan hända när man varit borta en stund. Idag skall jag inte göra något alls, har en massa borden men de skippar jag. Har inte lust och vädret är skit tråkigt, en perfekt dag för att göra ingenting.
Nu råkar jag känna mej själv och ingenting brukar innebära en hel del för mej ;) är ju inte direkt känd för att vara den mest ineffektiva typen.
Så vi får se vad denna dag har att bjuda på till slut.
Ha en effektiv fredag, bjuder på en låt av Damien Rice underbar!

torsdag 27 oktober 2011

Grått o trist!

Idag är det ett riktigt trôk väder, disigt grått och trist. Idag skall jag tillbaka på jobbet efter två veckor, skall faktiskt bli lite skönt att komma in i vanliga vanor igen.
Vi har fått en tjuv i familjen, Akira stjäl allt som kan tänkas vara ätbart. Undrar vart detta kommer sluta...
I går tog jag turen till Skåre och hämtade ut min present :) Kommer spara min rygg väldigt tackvare detta fina bord. Och det kommer bli mycket roligare att hjälpa andra med diverse trim.
Bjuder på en bild av mitt fina bord.

onsdag 26 oktober 2011

Nu är det klart!

Igår ringde chefen och ville bara få dubbelkolla schemat, och nu är det klart från 1 november kommer jag går över till att nästan bara jobba dagtid. Kommer göra 3 nätter på fyra veckor varav den ena är på min enda helg :) Gissa om det kommer kännas underbart! Och på röntgen igår såg vi ett fiskstimm i Akiras mage, känns som om vi har mycket att glädjas åt framöver.
Idag skall jag faktiskt ta en lite tur utanför hemmet, jag skall åka iväg och fixa lite prototyper samt hämta ut min födelsedagspresent....Trimbord....
Jag smider en del andra planer, nu skall jag bara hitta material i bra kvalitet hållbarheten är viktig samt att det skall se snyggt ut.
Hoppas att ni får en fin onsdag, bjuder på bilden skapelsen som Alex gjort i kulturhistoria. Hmm undrar vart han fått sina konstnärliga gener från....

tisdag 25 oktober 2011

Segt!

Nu tycker jag att jag borde bli frisk, detta var nått fruktansvärt segt.
Hostan driver mej till vansinne, kan inte gå 10 m utan att jag får en attack som får marken att skaka..
Nåja det ger väl med sig i sinom tid. Men jag tillhör kategorin som blir fruktansvärt uttråkad och går det för länge blir jag loj och orkeslös. Men på torsdag börjar jag att jobba till och med det skall bli skönt, och sedan jobbar jag hela helgen. Men på måndag åker jag ner till dottern :) hon och jag skall iväg och shoppa lite på Ullared. Tänk om jag hittade allt som har med julklappar att göra! Skall även köpa på mej några billiga hundbäddar, har efter 6 år beställt en ny Bean Bag till hundarna. Den gamla är inte slut men den är rätt sliten efter så många år, men den kommer få ta plats i hundhuset. Där hade vi träning igår, luckan är på plats och det är inte helt självklart att gå igenom en vägg ;) men med lite godis och peptalk så fattade hundarna att det bara var att forcera och väggen gav vika. Som vanligt var det Akira som visade största glädjen över att få springa in och ut genom luckan, hon passade nog på för hon lär inte ta sig igenom om nån vecka.
Grabben håller på med ett fotoprojekt i skolan, och jag måste säga att jag är mycket imponerad över vad duktig han är. Det är på kulturhistoria och de gestaltar statyer.
Bjuder på orginalbilden av Pieta och den bild som han gjort som skolprojekt.

måndag 24 oktober 2011

43 dygnet

 Har nu en tjockis här hemma, Akira börjar svälla både här och där. I morgon skall vi åka och röntga, eftersom detta är hennes första kull tar jag inga risker. Hon är så söt med sin rultiga mage, och ändå har den tre veckor till på sig att växa. Undrar om hon kommer slå sin mor på tassen vad det gäller storlek?
Bjuder på en bild, och om minnet inte spelar spratt skall jag försöka ta en ny nästa vecka igen.


Har även fått en bild från en kund som är ekiperad med täcke och halsband från AvalonianS, det är en av fyra landslags vorsteh i draghunds sporten, som även jagar när de inte tävlar SM/VM. Vi önskar lycka till inför kommande tävlingsäsong.

Ha nu en fin måndag, bjuder på ett citat av H. Jackson Brown JR " Den bästa förberedelsen för morgondagen är att göra ditt bästa idag."

söndag 23 oktober 2011

Så där ja!

Jag har krånglat med en ny layout på min hemsida. Kände att jag ville ha lite färg, och med tanke på min fina loga så ville jag matcha färgerna.
Men säg det som skall vara enkelt, tillhör den gamla skaran som faktiskt bygger min sida själv med hjälp av dreamweaver. Men nu är jag nöjd. Färgerna på plats och även bilder. Ni är välkomna in och ta en titt >>> har haft funderingar på att även ändra hemside adress men jag fortsätter med dernole känns inarbetat och det är ju där jag bor :)
Glöm nu inte tävlingen! Och håll utkik på kommande produkter!
Ha aktiv söndag, bjuder på en underbar låt, lyssna och njut!

lördag 22 oktober 2011

Tävling!

Tävling

Hur många döljer sig i Akiras mage?

Gå in på AvalonianS på Facebook klicka på gilla och gissa antalet valpar och fördelning.
De tre första med rätt svar vinner ett halsband. Skriv gärna storlek och önskemål på färg.
minsta storlek är 45.
Vinnarna kommer presenteras när vi vet det exakta antal och könsfördelning ca 13/11.
Alla är välkomna så gissa på nu! Och bjud in era vänner!

Lycka till

fredag 21 oktober 2011

Vackert!

Det är breathtaking, ute! Men tyvärr vill inte riktigt min kropp samarbeta med mej riktigt ännu. Detta var minsann en seg kamp, och det värsta är att jag har nog hostat på mej en muskelsträckning eller dylikt. Men det är inte konstigt med tanke på vad mycket jag faktiskt hostar.
Idag skall jag faktiskt gå ut och ställa mej på bron och försöka djupandas den otroliga kalla fina luft vi fått, jag skall inte överdriva men jag måste prova mina lungor. Börjar känna mej instängd, men jag vet att jag inte har kraft att ränna runt nått ännu. Men lite frisk luft gör ingen skada, och det är så sagolikt vackert ute att hela kroppen sörjer det faktum att tvingas vara inomhus. Borde även ta en sväng om med snabeldraken och ta en djupdykning i tvätthögen, men vi får se har ju kommit dit hän att det är jäkligt skönt att inte göra något alls ;)
Gå nu ut och njut det vackra höstvädret, bjuder på en bild som Alex tagit.

torsdag 20 oktober 2011

Tillökning!

Ja vi kommer få tillökning i våra produkter, mer om detta längre fram. Som sagt något måste man pyssla med vakna nätter...Nu är det lite prototyper som skall snickras till först, men jag tror att min idé är hållbar. Men redan nu har vi en nyhet, våra goa fleecehalsband har fått en blå kompis.
 Och det skadar ju inte att ha lite fler färger på lager, de nya ringarna håller helt klart vad de lovar och vi är mycket tacksamma för vår leverantör som fixade detta smidigt åt oss. Men jag söker fortfarande kardborreband med ljus och lykta!

I natt har jag faktiskt fått sova lite, fast det är fruktansvärt att vakan i full panik över att inte kunna svälja. Kan inte förstå vad som händer min hals, och jag tackar min lyckliga stjärna över att jag inte är sjuk allt för ofta för detta mina vänner är slitsamt. Får nästan lite ångest när jag sitter inne och tittar ut, rimfrost på marken och knallblå himmel med en stor fet gul sol som värmer upp. Snacka om att hösten är en vacker årstid. Den som gnäller över kylan och friskheten i kommande årstid, är nog sådana människor som inte veta bättre än att sitta inne framför en tv och gnälla över att det var bättre förr.
Men nu skall ni slippa mitt gnäll, bjuder istället på en ljuvlig vinterbild som Alex tagit.
Ha en underbar torsdag.


onsdag 19 oktober 2011

Tänk hur det blir!

Sover ju inte allt för gott, för att inte säga nästan inget alls. Har fullt upp med att hosta och svälja, min hals är sönder hostad och detta lider jag av...ja när jag skall försöka lägga mej att sova. Så vad gör jag alla dessa timmar under natten då jag våndas. Förutom att spela worldfeud så startar jag genast upp med en massa spännande projekt. I natt har jag förvandlat mitt stall till vandrarhem, ett mycket enkelt spartanskt med speciella inslag. Som att bo i box :) så då förstår ni om jag ibland kan bli tokig på alla ideér som jag har/får. På en sån här natt kan jag har byggt om ett helt land! Men mitt vandrarhem blev super mysigt och nej jag skulle aldrig få hit nån stor kändis eller nått, men jäklarns va mysigt det skulle bli om jag bara ville! Har ju tre boxar och det skulle innebära trerum a 2 bäddar, varje box har ju haft en inneboende så självklart skulle två av dem ha namn efter dom och den tredje mitt ess heter fölboxen. Och vandrarhemmet stallet låter väl inte fel. Japp då vet ni hur jag tillbringar mina vakna nätter, men som sagt den dagen vi slutar att drömma och fantisera då har vi inte mycket till liv.
Ibland skulle jag önska att jag hade en kappsäck full med pengar så jag skulle kunna förverkliga någon av alla mina drömmar, men det är väl antagligen även det som är en del av det hela vägen dit. Rom byggdes inte på en natt och även om mina byggplander inte är så vidlyftiga, tar allt mycket längre tid än det man först förutsåg. Det vet jag allt om.
Ha nu en drömmande onsdag, jag bjuder självklart på en låt denna dag kan det inte passa bättre än med just denna.

tisdag 18 oktober 2011

Ruskigt värre!

Japp she's back.. Inte helt men åtminstånde uppesittande :) Känner mej mycket bättre idag, har orkat äta en liten tallrik med youghurt. Inte illa!
Även om jag ogillar att vara sjuk så just idag är det en bonus, för fy bubblan vilket skruttväder. Inte ens hundarna vill ut, undrar om man kan träna dem att gå på lådan ;)
Igår fick jag även svar på ett brev, och tyvärr var det inte i min favör. Fast samtidigt spelade det mindre roll, för det var andra faktorer i det hela som var viktigare och de bitarna är redan hanterade. Men ibland kan det kännas lite orättvist när någon skall bedömma något utifrån ett par rader, de ser ju inte helheten.
Skall denna vecka ta och beställa röntgen för Akira, är själv så otroligt nyfiken. Eftersom detta är hennes första kull och vår på första egna uppfödning är det extra spännande, hoppas bara att hon är lik sin mamma då kan det inte annat än att gå bra. Eya är väldigt på Akira och tvättar och nosar, kan kanske vara att hon känner på sig att hon skall bli mormor.

Skall passa på att lägga ut ett efterlysning här på bloggen!
Jag söker efter en grossist/återförsäljare av elastisk kardborreband, vet att det finns ett företag Velcro.com som för detta men jag är antagligen lite coco för jag begriper inte hur jag kan få beställt. Om någon där ute i cyberspace har ett hum tar jag mycket tacksamt emot hjälp att etablera kontakt. Tusen tack!


Nu tänkte jag ta och utmana ödet lite tänkte försöka ansträna mej till att köra igång en tvättmaskin, ojoj vart skall jag hitta dessa krafter från ;) märker att jag börjar piggna till nu gäller det bara att jag lägger lite band på mej själv. Blir ju lite rastlös och då har jag lätt för att dra igång med sånt jag borde vänta med, men som sagt en tvättmaskin är försvarsbart.
Ha nu en njutningsfull tisdag, bjuder på lite....just det musik denna gång en favorit Queen The show must go on! Får alltid en känsla av vedmod när jag hör denna låt, "sätt upp en fasad och spela" Något Freddie säkert visste allt om.

måndag 17 oktober 2011

Ja mina vänner!

Som ni nog förstått så har jag varit avkopplad för omvärlden i några dagar. Jag har gjort en djupdykning ner i feberträsket oglamorösa värld. Har sedan i onsdags pendlat mellan 39-41,5 grader och har haft noll energi, allt syre har gått åt till att bara vara. Har inte klarat av att äta utan har endast fått i mej vatten, jag har legat med frossa ena stunden för att sedan bada i mej själv. I går söndag visst jag att jag är tvungen hem jag måste träffa en läkare, tur är att bilkörningn sitter så väl rotat i ryggmärgen att den inte kräver några större resurser av min nu pöntade kropp. Vissa orter har jag dock inget minne av att jag har passerat mer än att jag vet det. I morse fick jag nyttja all min tanke kraft på att intala mej att orka åka till läkaren, men tänk att det skall vara så svårt. De är så jätte gulliga och så duktiga, mej jag vet min kropp och mina år av erfarenhet. Nu var det värre än vad jag diagnostiserade mej men ändå! Jag fick först träffa en sköterska där jag skulle beskriva mina symptom, ja sedan skulle hon hitta tid hos en läkare ( oj vi har nog ingen tid idag) kände att jag blev lite trött, men huxflux hittade hon en läkare..Tack gode gud!
Han lyssnade och pratade om att jag kanske skulle få hostmedicin, bad honom läsa min journal om att jag är astmatiker och att det sjuka sitter där och host medicin hjälper mej inte att få bättre andning. Han läser och hmmmar, konsulterar en annan läkare, kollar syresättningen i blodet, hmmar lite till, konsulterar en annan läkare, beställer ett CRP "tack å lov" samt att jag skall in i andningsmaskinen. För er som inte provat på andningsmaskin kan jag säga så här, man andas in en syre/ventolin blandning detta resulterar i en pulshöjning och hjärtklappning men andningen blir bättre. Mitt PEF värde innan 275 efter 400 vilket är ganska bra med tanke på att jag har dubbelsidiglunginflammation. Mitt CRP värde var kraftigt förhöjt, så nu skulle jag få mitt antibiotika.
Jag har varit under isen men nu har jag åter siktet inställt på vaken där framme, nu har mina vita vänner(blodkroppar) fått en ny stark allierad som kommer dem hjälpa dem vinna kampen mot onödig tidsuppslukande strunt sjukdom.
Eftersom jag inte har haft någon ork till att göra något ens att äta så har 4 kilo försvunnit, vilka jag med glädje sedan tar tillbaka för att bli av med på ett hälsosamt sätt.
Lär ta lite tid innan jag är tillbaka på min tidigare nivå i träningen, en sån här sak ödelägger verkligen formen nått brutalt. Men jag börjar väl lite lätt med tre km i morgon ;)
Nu hoppas jag att ni får en mycket piggare dag/vecka, nu skall jag söka tröst i kudden igen min energi kvort för dagen är uppbrukad. God natt!

torsdag 13 oktober 2011

Vinter!

Här i paradiset ligger det snö på marken, just nu är solen på väg att värma upp dagen. Jag kom upp vid halv sex igår, lastade ur bilen för att inse att jag glömt en hel del. Fasiken också! Men det kan ju bero på min feberdimma, under natten har jag säkert nått mitt kulmen 41,5, nu är jag rätt febertålig men det är väldigt högt även för mej.
Men kalla handukar och kall dricka och alvedon så gick natten över till morgon, och vilken morgon :) Nu har febern stabiliserat sig till mer human nivå 39, och nu hoppas jag på att värken i kroppen tar och evakuerar. Jag har nu parkerat mej i soffan och här kommer jag ligga resten av dagen, och slummra.
Ha en slumrande torsdag, bjuder på en låt av två genier!

onsdag 12 oktober 2011

Natten från helvetet!

Ja precis som det låter har jag haft en helvetesnatt, efter att jag sprang igår kände jag att det började ömma i bröstet. Men åkte iväg till jobbet, och ju mer klockan blev ju vissnare kände jag mej. Men vid halv tolv knoppade jag in i kuvösen "sovrummet" somnade utan krusiduller, vaknade dock 2  timmar senare av att hela kroppen värkte. Spelade ingen roll hur jag än vände och vred mej så klarade jag inte av att ligga. Var uppe 3000 ggr och försökte lägga mej igen, men det var inte ens lönt. Så två timmar har jag blundat och nu skall jag snart köra upp till paradiset. Jag är så varm att jag säkert kan värma upp två villor, men bättre att försöka komma mej iväg nu idag för jag kommer ändå inte kunna vila. Kan inte förstå denna tandvärken i kroppen, hela kroppen jag ömmar i huden, leder och muskler. Om någon varit ut för något liknande tar jag tacksamt emot tips på hur jag kan lindra värken.
Nej nu måste jag sätta fart så att jag hinner komma fram innan det är mörkt.
Ha nu en pigg onsdag, bjuder på trouble :)

tisdag 11 oktober 2011

Lättad!

Nu har jag fått besked och min resa bli av, tack vare underbara vikarier och en fantastisk kollega.
Vissa människor har hjärtan av guld, och jag har en sådan tur att jag faktiskt jobbar med två av dessa unika varelser :) Ni vet vilka ni är, och ni förgyller alltid de dagar vi jobbar ihop.
Kram på er MK och A-SA this heart is for you!

Soon!

Idag går jag på em/natt och i morgon åker jag upp till paradiset. Om nu inte det skall börja krångla till sig, har ju lagt in om tjänstledighet för länge sedan. Men nu fick jag reda på att chefen inte beviljat eftersom hon inte vet om det finns vikarier, så igår satt jag och krångla så nu har jag två vikarier att tillgå ifall att. Ett råd om du inte vill sälja din själ till djävulen börja aldrig jobba inom vården. För privatliv är ingen självklarhet från det att du skrivit under ditt anställningsintyg. ;)
Men alla yrken har sina brister! Nog om detta.
Igår var jag allt annat än piggelin, trött och matt så det blev en riktig latardag. Men nu stiger solen stor och varm så idag blir det till att träna lite innan jobbet.
Tänkte bara påminna mej själv och även dej där ute, att vi har mycket att vara tacksamma för. Ibland slås jag av att vi "jag" har lätt att ta saker för givna. Men ibland händer det saker som gör att vi "jag" vaknar till och inser att livet är en underbar gåva. Så varför inte sluta att leta fel och brister, varför inte våga glädjas över andra oavsett framgång eller inte. Så nu till dagens visdomsord. " Den som bara söker fel kommer endast fel hitta." bjuder på en låt av underbarnet Maria Mena feat Mads Langer.
Denna låt är så otroligt vacker och har en text som får strupen att snöras ihop och ögonen vätskas. Just love it!

måndag 10 oktober 2011

Tävling!

Vi återupptar fjolårets tävling om årets Avalonier! Denna gång inkluderas även Åens Y kull, dvs de valpar som är efter Åens XL Santa och Patjanen's Black Granit.
Här följer reglerna :)


Inför 2012 kommer vi att utse den bästa Avaloniern, dvs den hund som i AK/ÖKL tar pris på jaktprov.
1:a En flaska Champange
2:a En flaska Rödvin
3: En flaska Vitvin
 Utställning i BKL/JKL
1 cert En flaska Rödvin
1 Ck En flaska vitt
Exelente En kall öl ;)

För Åens Y kull då är det på jaktprov UK/UKL, utställning UK/UKL.
Lycka till och prisutdelning blir som vanligt under sommarens träff 2012.
Och för er som har Facebook går gärna in på AvalonianS och gilla! Där kommer vi med fortlöpande nyheter och aktuella händelser.
Ha en härlig måndag, bjuder på en bild från Mässlingen för 2 dagar sedan.

söndag 9 oktober 2011

Gnällig!

Ibland blir jag lite irriterad över hundhållningen, är jag ute med mina hundar uskattas att andra håller sina hundar hos sig själva. Vet inte hur många gånger som vi blivit förföljda av andras doggar. Eller när en 150 kg karl måste tvinna sitt koppel runt lyktstolpar när vi möts. Hur vore det om man Nr 1 gav F*N i att gå med pensinärssnara "flexikoppel" syftet är de latas genväg till att tro att hunden får motion av att springa sicksack över vägen. För guds skull träna lydnad på hunden så skall ni se att ni får mycket trevligare turer tillsammans. Och ett annat tips om ni inte klarar öka farten gå lite längre och passa på att träna lite hjärngympa på hunden så blir den trött...... Jag tillåter inte mina hundar att hälsa på andra, och inte sjutton drar de ikull mej när jag mötar andra. Men det är otrevlig att alltid måsta vara på vakt pga andra.

God morgon!

Och vilken morgon sen! -3 grader och rimfrost så långt ögat kan nå :) Jajjemen nu går vi mot härliga tider mina vänner. Skall även idag vara lite hurtig, fast jag kommer bara köra halva vägen då jag tyvärr fått känning av mitt jäkla ben igen :( Skall inte glömma vantar heller för igår höll jag på att frysa nävarna av mej...
Passade på att ta en bild av mina två vilddjur som jag har hemma nu, de andra är med gubben uppe i paradiset.
Hoppas att ni får en kylig söndag, bjuder på bilder från morgonens prommis.

Akira
 Yes

lördag 8 oktober 2011

Pyssel!

Har en liten marodör i familjen, och han tillåter inte att några bäddar/plädar eller dylikt får ligga inne i hundhuset. Därför har nu matte varit och köpt hundfiltar som jag spikat fast med hjälp av pappspik, nu kanske de sitter fast en stund. Både Akira och Yes iakttog när jag fäste fällarna, blev riktig bra om jag får säga det själv. Hundhuset har en mycket bra lösning då det är två olika avdelningar, en öppning där vi skall sätta en lucka och rejält isolerat. Har även beställe en stor vattenautomat på drygt 10 liter då behöver man inte fylla varje dag. Bjuder på ett par bilder, och så kan vi ha en tävling! Gissa svansen ;)

Morgonstund!

Var så trött och sliten igår att jag knoppade in redan vid halv tio! Vilket innebär att jag haft en lång tyst skön morgon, har lite skallebank kan kanske bero på att jag inte fick i mej så mycket vätska igår. Idag skall jag vara effektiv igen, tänkte köra dryga milen. Innan jag kör grabben till stan, han skall iväg och kolla på en studentkonsert (hans sångpedagog/skolmentor).
Gubben har varit ute och jagat lite upp i paradiset, igår hade han med sig Eya och fick några ripor. En ripa blev skadeskjuten varpå Eya for iväg över ett litet vatten som frusit och fick tag på den skadade ripan och avlämnade en perfekt död fågel till husse. Hon är helt otrolig denna hund, ett väsen av total godhet vår magnifika vackra tjej.
Ha en magnifik lördag, bjuder på en låt av Pink Floyd som tillhör favorit kategorin och en bild som Alex tagit.



fredag 7 oktober 2011

Effektiv!

Är mitt mellannamn...Ibland.
Men jag har hunnit göra en massa ärenden och jag har även hunnit träna dryga milen. Är ju lite av en tävlingsmänniska, mot mej själv. Och vill ju gärna att pressa mej till bättre tid osv. Så med det i bakhuvuden fräste jag iväg, efter ca 1,5 km stannade en granne mej. Hon gav mej den finaste av komplimanger man kan få :) i 15 min! Jag blev jätteglad över de fina ord som hon gav mej, och insåg att skall jag tangera min senaste tid måste jag stå på. Vilket jag även gjorde, knappade in de 15 minuter som vi stod och små pratade. Var säkert de fina orden som gav mej den extra energin för att kämpa på. Men nu vill jag lova att jag är sliten :) Gott sliten!
Ha en utvilad eftermiddag, bjuder ännu en låt av underbara Adele.

Vill ha!

Vinter, orka detta eviga skvättande. Kan inte klaga nog på regnväder, avskyr det! Men bor man i Sverige får man leva med det, och hitta på sånt som är så kul att det gör varje regndag till ett positivt minne.
Idag skall jag åka iväg på en ny shoppingtur, tänkte försöka hitta några slitstarka/smutståliga mattor upp till stugan. Och vem vet jag kanske hittar något annat kul också, brukar ju vara lätt att hitta annat än det man faktiskt skall ha.
Fick en bild på vår nya eldstad i stugan, gubben är ju där uppe och pysslar lite. Men tror ni att det skall bli skönt att kunda elda igen? Ber om ursäkt för den dåliga kvaliten men han har en värdelös telefon :S
Ha nu en värdefull fredag, bjuder på en bonusbild som Alex tagit också.


torsdag 6 oktober 2011

Trötthetens hårda nypor!

Är inte att leka med, har sovit katastrofalt dåligt under denna natten. Med andra ord 2 nätter med dålig sömn, vilket leder till en inte så glad och pigg Helene. Men det är bara att bita ihop och komma igen :) har haft en skön dag ändå fast jag inte gjort ett nyttigt handtag. Var först och lämnade av lite sypyssel i Kil sedan for jag till Ikea och handlade lite onödigt måsten...Finns väl inget onödigt där!
Väl hemma var det jag som tog släppte hundarna så de fick busa av sig lite, sedan har jag legat däckad i soffan. Tror inte jag kommer ha några större problem att somna igen ikväll. I morgon skall jag försöka få tag på mattor upp till stugan, riktigt längtar tills nästa vecka då jag far upp igen. Såg även att rusta säljer fleecefiltar för 10 :- st, det skall handlas in ett helt gäng och lägga på lager.

För er som kanske undrar över Akira, hon visar tydliga tecken på att vara dräktig. Och jag har även känt fosterblåsor :) Eftersom detta är hennes första kull kommer jag åka och röntga henne, så jag vet hur många valpar hon har. Så är ni intresserade är ni välkomna att höra av er!



Bjuder på en bild av Akira och Birk

onsdag 5 oktober 2011

The approach of darkness!

Ja nu börjar den mörkare årstiden, och det känns energin tar fortare slut och tröttheten är ett faktum. Men det är skönt att ha en årstid då sömn är välkommet. Hösten är min tid då jag återhämtar mej och njuter av att faktiskt "överlevt" en sommar till :) Det blir lite kyligare högre luft vilket gynnar andning och välbefinnande, färgskiftningarna som muntrar upp och man kan nästan höra trädens suckande över att äntligen få vila och bara vara.
Igår jobbade jag dagen och hade lite ärenden att pyssla med, väl hemma vid sextiden valde jag och grabben att unna oss pizza...Normalt brukar jag inte äta pizza utan hellre något annat, men fick verkligen sug efter en i går. Sagt och gjort lyckades få i mej HELA pizzan (utom kanter) personligt rekord. Men shit va dålig jag har varit i natt... Vet inte vad men inte har jag sovit utan fått spendera större delen av natten på hemlighuset. Nu kommer det dröja läääänge tills jag äter pizza igen! Blä
Idag skall jag göra em/natt och sedan är det lungt och skönt, kanske skall ta och åka en tur till Karlstad men vi får se. Nu skall jag försöka se om min mage vill samarbeta med lite frukost, behöver lite energi känner jag. Funderar på om jag skulle ta en rejäl träningstur eftersom mitt halsont valde att emigrera min kropp. Tack o lov för det, än en gång har jag lurat flunsan att ta fäste.
Ha nu en lurig onsdag, bjuder på en låt av Adele och en bild som Alex tagit.


måndag 3 oktober 2011

Wind of change!

Det blåser spännande vindar nu om dagen, och det skall blir oerhört kul att få vara med och se vart de landar och i vilken riktning de tar. Jag kommer att berätta mer när allt är klart och som sagt när vinden landat rätt.
Har under helgen haft en hel det att tänka på, men en sak är säker nu är det mej själv jag tänker för.
Ha en spännande måndag, bjuder på en låt vars video är tagen från en av mina favorit filmer. Tårdrypande!!

söndag 2 oktober 2011

Trevligt!

Hade en super trevlig dag/kväll med nära och kära igår. Vi åt traditionella maträtter och färdades längst memory lane. Kålsoppa med kålkorv till lunch och till middag åt vi kams med fläsk vilket är en jämtlänsk maträtt. Vi blev samfirade jag och gubben han fyllde för en månad sedan, vi fick det som vi behöver bäst ekonomiskt bidrag samt att vi fick det som vi önskat till hunderiet ett tag. Ett trimbord :D Jag skall åka och hämta ut det så jag får den storlek jag vill ha. Vi avnjöt en banantårta som jag gjorde och satt och pratade och skojade fram till sena kvällen då jag axlade rollen som chafför till dottern och hennes kompisar. Är lite seg idag...kan bero på att jag även var chafför när de skulle hem ;)
Nu skall jag strax bege mej ut på en träningsrunda, bäst att bränna bort alla gosaker jag lyckades peta i mej under gårdagen.
Men idag blir min hud och mitt intellekt ett år äldre allt annat är fortfarande 25 år.
Ha en ungdomlig söndag, bjuder på en härlig låt. Som de flesta i min "ålder" sjungit  under festligare tillfällen obs ej orginal artist ;)

lördag 1 oktober 2011

Effektiv!

Idag skall jag vara effektiv, har under den senaste vecka bara tagit långa sakta promenader en om dagen. Men nu känns benet bättre och jag skall idag testa att power walka/jogga som jag brukar göra, har även passat på att mäta ut en sträcka som har perfekta benmördar backar som jag idag skall testa fullt ut. Är som vanligt lite optimist och tänkte köra två hundar idag. Eya och Je är i Älvdalen där hon skall göra sin första skl prov idag. Mötet jag hade igår var mycket bra, och jag hoppas att det kommer något bra ut av det. Kändes så! Ha nu en fin dag, bjuder på en bild som Alex tagit