fredag 30 september 2011

Hej på Mârten!

Då har jag avslutat min natt, har handlat och hunnit städa. Och nu håller jag på att koka kålsoppa med kålkorv. Eftersom jag är den enda i familjen som äter kålsoppa kan ni tro att jag äter det en stund, men det gör jag med glädje :)
Jag har för länge sedan slutat att bry mej om tjaffs och struntprat, har nog via mitt yrke fått nån slags bullshit radar och öronen stänger per automatik. Men ibland går det inte att sluta att förvånas, tänk att det kan finnas så otroligt mycket dumhet som får härja fritt. Samtidigt som jag vill komma med ett påpekande, har man själv beslutat sig för att man står över alla andra då är det jävligt viktigt att man även besitter alla fakta. Annars är man bara en skugga av något man själv tror att man är, och tyvärr kommer säkerhetsnålarna tillslut brista. Då kommer fasaden ramla platt och sent vaknar synden!
Ha nu en upplysande fredag, jag kommer ha en underbar helg med nära och kära.
Bjuder på en låt, som jag tycker visar hur ruttna självgoda egen utsedda profeter är.

torsdag 29 september 2011

The wheel is spinning!

Nu hoppas jag att jag hinner med, dags för em/natt jobb idag. Känns som om jag inte hunnit komma hem från förra det har gått lite fort sedan tisdag. I natt kom dottern, och hon har nu på morgonen varit hos tandläkaren...Hon hade med sig present jag har fått två nya häftiga nagellack :) illgrönt och turkosmetallick. KUL! Men nu måste jag bara få hyffs på naglarna igen.
Har lite funderingar på och testa om mitt ben vill samarbeta igen, hade vilodag igår. Blir nog en lugn power walk, och jag behöver kanske inte gå så långt. Det känns bättre! Risken är att jag får stresslegs i kväll på jobbet annars och det är så slitsamt.
Fick present av mannen igår också höll nästan på att glömma det :o Jag har helt slut på doft, och är väldigt kräsen vill att det skall lukta fräscht och lätt. Avskyr tunga mörka dofter, fick en flaska som heter Clean fresh laundry "dyr" men värd varje öre. Sedan fick jag även en annan som jag kan ha på kvällen "fest"!
Nej nu skall jag ut och njuta av solen som kommit med stormsteg är nästan sommarvärme ute.
Ha en varm torsdag, bjuder på en låt av den underbara tjej jag bjöd på igår!

onsdag 28 september 2011

Ynklig värre!

Men mitt ben håller på att ta livet av mej tror jag! Om jag inte vetat bättre skulle jag tro att jag hade en fraktur. Men jag fortsätter knapra smärtstillande och lägger på bluelotion (som faktiskt är en salva för hästar) så då kan det inte annat än att bli bra. Jag hoppas innerligt att vi inte behöver hoppa runt på ryggkursen för det kan inte denna invaliden göra. Hoppas också att den nya stereon i bilen kommer funka, har ju faktiskt fått en uppgraderad version ;) så är det när man köper nått bör det ju funka.
I nátt kommer dottern och gubben hem, gubben har varit ute på en skandinavian resa, Norge, Danmark, Island, Danmark, Sverige, Danmark, Norge och slutligen Sverige allt detta sedan i söndags... Men som sagt dottern kommer hem och det ska bli mysigt att träffa henne igen känns som såå väldigt lång tid sedan sist. Fast i själva verket har det "bara" gått lite drygt en månad.
Ha nu en mysig onsdag, och jag bjuder på en låt av en ung norska med en särdeles fin röst. Och en bild som Alex tagit.



tisdag 27 september 2011

Gäsp!

Hemkommen från Karlstad/Kil, slog nog rekord på olika sätt när jag steg in till verkstaden i morse 08,45. Men det viskar vi bara om ;) Bilen blev inte klar så jag fick åka hem i lånebil och köra tillbaka igen i morgon. Är rejält trött efter att inte sovit hemma, men det går nog över bara jag får lite mat i magen och sedan få komma mej ut och träna.
Fick tillfälligt hjärtstopp på väg hem...Plötsligt ser jag en gulväst som vinkar på mej, ja ni gissar helt rätt. Rabblade en fin liten ramsa och saktar in för att ställa mej på angiven plats, ner med rutan och fram med den lilla rosa lappen. Och en röst säger nykterhetskontroll och körkort tack! Att jag inte sög ta i han och gav han en puss är ett under :) Men jag var iaf nykter och tog tacksamt emot viltinformationen som de delade ut, min lyckliga stjärna höll mej sällskap idag. I morgon på min lediga dag skall jag på ryggkurs, vilket är mycket nyttigt och något som jag gärna offrar ett par timmar åt på ledigtid. Ryggen är en viktig del av kroppen och få tips och råd hur man bäst tar hand om den kan aldrig bli för många.
Ha nu en omhändertagen tisdag, bjuder på en go låt och en bild som Alex tagit.


måndag 26 september 2011

Tomhet!

Idag är det påtagligt tomt här hemma, vädret är grått och trist. Tänkte hinna med nån träningsrunda innan jag går på nattjobb, ska bli så skönt när nya schemat börjar gälla då jobbar jag nästan aldrig nätter. Kommer att kännas i plånboken men jag kommer nog må mycket bättre och inte vara så trött. Är nog inte konstruerad för oregelbundna tider, så jag glädjer mej verkligen till nya schemat.
Igår fick jag världens komplimang, var nog det som fick ett leende på mina läppar i en dag som var fylld av nedstämdhet.
Är riktigt kul att få en bekräftelse på att mitt hårda arbete gett resultat, jag växer som person och tillåter mej gilla det som faktiskt andra ser mer än jag själv. Har faktiskt på lite drygt ett år kapat 24 kilo. Jag svälter mej inte, utan jag äter mer men rätt och jag tränar, träningen är väl det som jag kanske missbrukar men det är så kul :D
Hoppas att ni får en motiverad dag, bjuder på en låt av ytterligare en favorit "ny" och en otroligt kul bild som Alex tagit.


söndag 25 september 2011

Suck!

Ingen bra dag idag! men allt kan inte vara på topp alltid...Je tog med Eya och Buffy ut på jakt. Buffy hade ett super flott arbete med en kull orrar :) Dagens största glädje ämne, dagens sorg kommer lite längre fram. Blir ett mini inlägg, nu skall jag förbereda inför ett pytonprojekt :´(
Ha en mycket bättre dag än mej, bjuder på en låt som är riktigt tårdrypande. Och en bild av Alex.



lördag 24 september 2011

Skönt!

Har varit ute på en härlig träningsrunda med dogsen, för att hålla reda på formen från dag till dag använder jag en trevlig app som heter runkeeper mycket effektiv.
Här kan ni se detaljerat hur mina turer är, det som är lite missvisande är att jag går faktiskt in och byter hundar mellan varven :) så det stämmer kanske inte till 100% med tid. men vad gör det. sträckan är det viktigaste, och pace. runkeeper
Ha en fortsatt bra dag.

Avundsjuk!

Ibland kan jag bli lite avundsjuk på gubbens jobb, fast egentligen inte. Han reser överallt men ser väldigt lite, men nu på söndag åker han till Island. Han kommer iofs inte se så mycket av landet men ändå! Ja ja lika mycket som jag tycker att han har en massa fördelar tycker han att jag har det bättre som får vara hemma. Undrar om vi människor någonsinne blir nöjda över livets lott? I går hade vi en trevlig dag/kväll hos mina föräldrar, var skönt att bara sitta och prata och mysa lite. Nu skall vi ta en snabbis ut i skogen och se om vi får pippi. Jag är också fruktansvärt besviken på att Eya kom i löp så vi missade NM skog :( Riktigt riktigt besviken. Men vi får hoppas att fåglarna är hemma nästa helg i Älvdalen.
BTW vilket otroligt fint höstväder vi har haft nu de sista dagarna, det är mer än underbart. Ha nu en fantastisk lördag, bjuder på en bild som Alex har tagit

fredag 23 september 2011

On the road again!

Inte så långt denna gång, men jag skall till mina föräldrar och hämta lite möbler för vår stuga vi håller på/kommer göra iordning här hemma. Pust..alltid något att pyssla med. Har kommit igång med träningen igen känns riktigt skönt, vill bara ge ett stort plus för Reebooks Easy tone wow det känns rejält. Om inte inte har inhandlat ett par gå genast iväg och köp!!! Har under tre dagar kört 2,4 mil, idag skall jag ha en vilodag.
Nej ett kort kort inlägg men nu skall jag åka.
Ha en fin dag! bjuder på en låt som jag nu är beroende av har säkert lagt ut den tidigare men men..

onsdag 21 september 2011

Flitig!

Vaknade 0514 och fick inte sova mer, men låg och latade mej eftersom jag inte behövde gå upp förrän 30 min senare. Har gjort min första av två arbetsdagar denna vecka, samt hunnit med ett möte samt kört två varv träning. Men fy usch och blä vad seg jag var idag, men det kan bero på den härliga träningsvärk som jag fick från igår. Om det beror på de nya träningsskorna är jag impad, har nog aldrig haft sådan träninsgvärk i baken förr :) Det enda som är nackdel är att de är inte utformade för att springa i, så nu måste jag börja anpassa min träning till gång och jogg och altenera. Har fuskat líte dessa dagar och joggat ändå men jag får lite ont i fötterna.
Nu skall jag ta och äta lite middag, och jag hoppas att även ni haft en flitig onsdag. Bjuder på en ny låt av en grupp som jag precis blivit introducerad för.

tisdag 20 september 2011

God Förmiddag!

Ja nu sitter jag hemma vid köksbordet igen, har haft en varierad helg i paradiset. Kom upp torsdag kväll/natt, fredagen gick till att plocka och fixa iordning lite. Min far kom upp och vi tog en härlig promenad runt området, tyvärr var jag inte riktigt helt i slag hade en sur huvudvärk. Men vi åt lite och hade en lugn och lat dag, på lördag morgon tog jag och Buffy resan ner mot Anåfjället och startade på prov. Vi hade otroligt mycket fågel vilket var super kul samtidigt som jag inser att hennes respekt för ripor är obefintlig samt iomd även respekten för mej och pipan. :( Men fågel hittar hon, nu skall hon inte startas mer förrän jag har kunnat träna henne mer på fjäll. Skogen där funkar hon och respekterar fågel, men som sagt träning och tid är ju nyckelord i all hundsport.
Söndag då jag trodde att jag skulle få måla..låg jag i migrän istället fy vad jag avskyr denna jäkla huvudvärk. Sov i stort sett bort nästan hela söndagen, men på måndag vaknade jag super tidigt. Packade och städade och kom iväg tidigt hem, ingen ide att börja måla när himmeln öppnade sig och regnet skvalar.
Idag SKALL jag ut och träna vädret är bra och jag måste komma igång igen, har varit alldeles för mycket annat så träningen har hamnat lite på sidan...Inte bra, men nu skall flitigheten lampa lysa igen.
Ha nu en flitig tisdag, bjuder på en bild som Alex tagit.

lördag 17 september 2011

Ja nu är vi på plats och redo att möta d

Ja nu är vi på plats och redo att möta de utmaningar som vi ställs inför under dagen. Nu hoppas jag att unga damen kopplar på öronen också :-) Vore trevligt om hon sköter sig, för fågel finns det. Fick rapport från gårdagen och A. Beisla och Be Eddie skötte sig riktigt bra, de fick av domaren kritiken utmärkta representanter för rasen...kul.
Nu får ni ha en vacker dag.
Anåfjället i bakgrunden där vi går idag.

fredag 16 september 2011

Nyhetsmorgon!

Halvligger i soffan och tittar på nyhetsmorgon, stugan är städad och allt är på sin plats. Men det var riktigt kallt när jag kom upp igår. Men nu börjar värmen att sprida sig, hundarna ligger ute och studerar ekorrar. Min pappa kommer upp denna helg, han är ute på en tur med husbilen. I morgon skall takplåten på plats, själv skall jag och Buffy ut och försöka oss på ett jaktprov. Idag blir det en mys dag, skall ut och träna lite dressyr på lilla yrvädret. Det får man aldrig för mycket av :)
Nu skall jag ha en fin dag i paradiset, och jag önskar även er en fin dag i ert egna lilla paradis.

torsdag 15 september 2011

Tack och lov!

Fick ta på leverantören av mina D-ringar igår, och de kommer skicka nya ringar till mej. Jag ber än en gång om ursäkt för dröjsmålet, men pga av semestertider od. har det dragit ut på tiden. Nu får jag förhoppningsvis en kraftigare modell och inte nån metallfärgad gipsmodell :) Nu väntar jag bara på tyg, visat sig att producenten har lite problem med att få fram den neongula varianten men än så länge har jag några på lager.
Håller på och packar inför helgen, skall ju gå prov på lördag och måla på söndag så jag behöver bara praktiska kläder. Men jag vet hur det är, väskan kommer att vara överfull av bra att ha. Skall även en tur in till Arvika och vad jag förstått som är vattennivån farligt hög för översvämning igen. Denna gång är det de tre flickorna som följe med upp, då kan killarna få det lite lugn och ro och slippa pilska löp Eya. Akira är ju över sin värsta period och går nu bara runt och morrar åt killarna, Max blev lite för närgången för sitt eget bästa för ett par dagar sedan...lovar att han satt som ett frimärke i väggen. Där är det inge kära mor inte...
Nepp nu skall jag ta och fortsätta med packning.
Ha en bra torsdag, bjuder på en låt som nu ligger i samlingen träningslåtar :) Obs ingen vaggvisa!

onsdag 14 september 2011

Speciell dag!

Gick av natten och for hem och fixade hundarna, sedan lastade jag på släpkärran pust, stånk , blod svett och tårar. Styrde kosan mot Karlstad, hämtade upp yttertaket till stugan fick lasta på det och vidare till Biltema och införskaffade nytt stödhjul till släpet. Vi har en mkt tung boogie kärra som väger...och ni kan tänka er vad jag fick slita innan jag fått den på dragkroken. Men nu kan jag enkelt snurra på hjulet :) På väg hem hämtade jag även ut mitt packet, och trots huvudvärk och ledvärk lyser jag nu ikapp med solen. Känner en oemotstålig lust att ge mej ut och träna. Men det skall jag inte! för jag skall inte göra ont värre, jag skall spara mej till helgen och jaktprovet på lördag. I morgon skall jag iväg och shoppa mat od inför min färd uppåt igen, tänkte försöka åka i morgonkväll då har jag hela fredagen på mej att greja.
Resten av dagen skall bestå i att vårda min skalle som opponerar sig över diskbråcket i nacken. Är väl en nerv eller nått som ligger i kläm, lyckades knäcka till mej igår vid en förflyttning. Men som sagt när vi får hjälp är det bra om hjälpen hjälper...Och jag har även fått förslag på schema, och jag kommer bara jobba en helg på fyra veckor och nästan bara dagturer. Tänk att ha kvällarna här hemma att åka på morgonen och få komma hem på eftermiddagen, snacka om lyxtillvaro.
Ha nu en lyxig onsdag, bjuder på ett citat av Mahatma Gandhi "Styrka beror inte på den fysiska kapaciteten, den beror på den okuvliga viljan."

tisdag 13 september 2011

Usch!

För ett tråkväder, det blåser och regnar mitt absoluta favorit väder, NOT! Vaknade med huvudvärk och är allmänt mosig, men det hör hösten till. Nu väntar jag bara på att det vänder och vi får de härliga kylslagna dagarna med fint höstväder. Annars kan det hellre börja komma snö är detta blaskväder, blir en rejäl latar dag innan det bär iväg på jobb med inledande schemamöte först. Borde egentligen ut och röra på mej men mitt huvud är inte överrens med resten av kroppen. Har inte blivit någon träning alls nu på super länge, och jag börjar få abstinens. Men jag har köpt en tidig födelsedagspresent till mej själv :)
Första gången jag kostar på mej riktiga träningskläder. Men jag har förtjänat dom. Skorna är Reebook easytone, har länge tänkt köpa den typ av sko. De hjälper till att träna fler muskler, det blir som att gå i djupsand när man har de på sig.

Nu får ni har en fin dag, bjuder på ett citat av William Shakespeare
" Älska eller hata mej, båda är till min fördel. Om du älskar mej finns jag alltid i ditt hjärta. Om du hatar mej finns jag alltid i dina tankar."

måndag 12 september 2011

Snabba vändningar!

Ja ibland hinner man inte ens blinka utan att något nytt händer. Men skönt är väl det, vad vore livet utan lite impulser. Har avklarat min första dag efter semestern, och den gick så fort att jag inte ens han blinka. I morgon skall jag göra em/natt sedan är jag klar för denna vecka. Men jag har sysselsättning ändå, efter natten skall jag hämta tak i Karlstad som jag tar med upp till Mässlingen på fredag. Och nu till min impuls, blir inget husmåleri på lördag jag kommer starta Buffy på jaktprov istället :) såg att de hade lediga platser på lördag och kunde inte motstå. Ja då får vi hoppas att vi får fint väder och lika mycket fågel som jag hade sist jag var uppe.
Skall bli trevligt att träffa vänner och bekanta på prov igen.
Nu skall jag koka lite vatten till honungen och försöka bota min såriga hals och hesa stämma.
Ha en trevlig kväll, bjuder på en gammal go låt av ksmb "kult"

söndag 11 september 2011

Uppdatering!

Helgen har minst sagt varit intensiv, men på de mest positiva vis.
Våra goa vänner har varit här och vi har haft fina turer i skogen med hundar, fåglar som vi skrämt lite ;)
Men det ingen vetat om är att vi även har passat på att åka och para Akira, hon har parats med en mycket fin kille vid namn Finnvola's Birk. Detta är en kombination som vi tror mycket på, de blivande valparnas linjer kommer bli relativt unika med Akira's fransk/tyska nordiska och Birks amerikan/skandinaviska. Nu får vi hålla tummar för att det blir många fina valpar.
Bjuder på ett par bilder av Birk och även de två in action.
Ha en bra söndagkväll.


lördag 10 september 2011

Knep och knåp!

Ibland kan man undra över vem som sitter med facit? Men allt har en mening, vi har våra goda vänner här och det är så mysigt att bara umgås. Idag har jag varit i Norge medans de andra har varit ute på jakttur. Nu har de åkt ut en snabbis medans jag håller på och förbereder tjäderhönan inför kvällens måltid, förrätten kommer att bestå av hummer ala Kungälv. I kväll skall vi fira att alla fåglarna fortfarande lever och mår gott i skogen ;) samt något annat som vi förhoppningsvis får glädja oss framöver. Ibland bli man lite orolig och då är det skönt att ha goda vänner som kan ge goda råd, och framför allt har mycket erfarenhet och kunskap. Tusen Tack :D
I morgon åker vi ytterligare en sväng till Norge och till svärföräldrarnas stuga, sedan far gubben vidare mot Italien. Och jag blir åter gräsänka och vardagen börjar. Lite skönt är det också, men jag hoppas på att vardagen kommer byta skepnad vore allt skönt.
Ha nu en "gourmeisk" lördag, bjuder på en gammal goding av Pet shop boys!

fredag 9 september 2011

Då är vi redo för att inta skogen, skall

Då är vi redo för att inta skogen, skall erkänna att vi nu 100 m in haft 3 hjärta över våra huvuden. De sitter och trycker i träden än så länge. Som ni ser har vi dispens på lägsta ålder, skall formas i tid :-D

torsdag 8 september 2011

I fas!

Nu är läget helt under kontroll, och jag håller på med att koka Römmegröt. Skall bli norskt tema ikväll, römmegröt och spekemat. Fast spekemat på mitt sätt utan får/lamm ;) Skall bli intressant om våra vänner uppskattar römmegröten som kan vara lite speciell första gången man smakar det. Själv åt jag det på en säter i Gulbrandsdalen första gången, var skeptisk men lärde mej snabbt att uppskatta den släta gröten.
I överigt så har jag två knäppa hanhundar, Yes har Akira bestämt sig för att verkligen reta upp...Den lilla stackaren, medans hon morrar och visar tänder åt Max. Märkligt hon har alltid varit totalt ointresserad av honom, men så är det väl även med oss vi rullar inte runt i halmen med vem som helst ;)
Nu är gröten färdig, och jag skall knäcka mej en cider och njuta av att det snart är helg och sörja över att semestern snart är slut.
Ha nu en njutningsfull kväll, bjuder på en underbar låt av en lika underbar artist.

Desperation!

Jag har hur mycket som helst att göra, men lusten infinner sig inte. Men som vanligt jobbar jag bäst under press, bara det att tiden börjar bli knapp och berget av to do växer lavinartat. Solen skiner och vädret är på topp, och jag vill göra annat än att städa och dona. Men har jag inte blivit av med latmasken tidigare får jag stå mitt kast, igår blev det inte av för jag hamnade i Karlstad istället. Och när jag kom hem var det bara att fixa middag och sedan lite vanligt småplock. Vi firade gubben också, med lite gott framför True Talent.
Men nu skall jag försöka inta övervåningen för att jobba mej neråt, åka iväg och handla lite. Och sedan i kväll kommer våra goa vänner och Yes uppfödare från Kungälv. Resten av helgen kommer gå i hund och jakt. vilket är en fin avslutning på semestern.
Ha nu en fin torsdag, bjuder på en låt från Idol :)

onsdag 7 september 2011

Bilder!

Har fått en fin bild av mej och gubben som jag gärna delar med mej av! Jag tycker den är fin :) Vi står uppe på Gordon Castle och inväntar start på söndag morgon den 21/8. Var våra goa valpköpare som smygfotade oss :D Tack för bilden. Blir lite nyfiken över vad vi tisslar om för vi ser luriga ut.
Ha en fin kväll!

Klantigheten själv!

Ja ibland slår den till, klantigheten. Och igår gjorde den intrång med buller och bång. Efter middagen åkte vi ut en tur för att jaga. Vi tar med Eya och hon lägger upp en fint sök, hon kommer upp mot där jag går och markerar 5 m från mej. Jag går upp efter henne och ser att hon är lite osäker " med andra ord är det en löpa", manar på henne och hon följer löpan ca 25 m och fäster ett stramtstånd. Då misstänker jag att nu ligger fågeln inte långt undan, Eya avancerar och jag skjuter. Och gör nog världshistoriens värsta bom :( på en stor fin tjäderhöna. Var/är så besviken på mej själv att ord räcker inte till. Men men that's life.
Idag skall jag fortsätta min kamp mot dammråttorna, ikväll skall vi fira.
Min älskade man sedan 22 år blir ett år äldre visare och snyggare :)
Ett stort grattis älskling!

tisdag 6 september 2011

Akut lathet!

Har blivit drabbad av latmasken, han har bitit sig fast och slukar min energi men hull och hår! Till sin hjälp har han skitväder i form av regn. Fast jag får åtminstånde gjort lite här hemma, som tvätta lite kläder mm. Och ha lite ångest inför det faktum att min semester är snart slut, men jag är ganska säker på att min energi snart återvänder. Har en del spännande saker på gång vilket vi ser fram emot, fast än så länge råder ordnat kaos. Är ju bra att trots lite kaos finns en någorlunda lösningsorientering, eller prioritering eller planering beror på vilket ordval man vill använda. Tänk hur det kan bli nu spricker himlen upp och solen försöker ta över, jöss nu håller vi tummarna över att hon vinner kampen mot dessa surmolnen.
Nu blir det till att skynda på för att få undan tvätten och då kanske jag även vinner kampen mot latmasken.
Ha nu en olat tisdag, bjuder på en låt som passar mej idag ;)

måndag 5 september 2011

Regn!

Finns inget väder som jag avskyr mer än det vi har nu! Har iofs nämt det ett antal gånger här på bloggen, men nu kommer det igen...Regn, regn och åter regn, och kom inte med att det finns kläder..Ha om det finns något företag som kan garantera att de har kläder somär absolut regntäta utan att man drunknar innifrån, hör av er! Tvi vale för detta eviga läckande.
Ja då var dagens klagoruta gjort, annars har det inte hänt värst mycket. Men jag har varit i Karlstad och hämtat hundgrinden som jag hade beställt. Snacka om service.. Kommer dit och räknar med att hämta grinden och åka hem och sysselsätta gubben. Men icke sa nicke KE produkter är inte bara Sveriges billigaste de har en förträfflig service, på ett kick så var grinden monterad och klar. Samt att jag även fick en bonus mojäng ifall det regnar och jag måste ha luckan öppen. Pris 1600:-  KE Produkter >>>.
Ha nu en solig måndag, bjuder på en låt av en artist som bara är för bra!

söndag 4 september 2011

Jämtland, Dalarna och slutligen Värmland!

Men andra ord hemma, fast jag är ju även hemma borta! Rörigt? Nej jag har ju två paradis på jord, gården i skogsnatursköna Mangskog och stugan i fjällsköna Mässlingen. Inget märkvärdigt men mina små pärlor, och ja jag känner mej priviligerad. Resan gick bra om än lite långtråkig, var rätt trött kände jag så jag fick lov att stanna till och få lite luft. Är slitsamt med semester, blir så trött av det :)
Denna vecka får jag focusera på tvätt, städ och förberedelser inför helgens olika äventyr. Med andra ord blir det som vanligt en händelserik vecka i Der Nole hos Avalonian's ;)
Nepp nu skall jag ta och mysa lite med de hundar som jag inte sett på en stund, vackra Eya och ståtlige Max.
Ha en bra kväll, bjuder på en svensk låt Den Svenska Björnstammen.. Wow, så bra!

lördag 3 september 2011

Eldig!

Är riktigt eldig idag, har t.o.m fixat ny frisyr. Var inte planerat men ibland händer det grejer. Min eldighet beror på att jag eldar skräp, så spännande var det. Och min nya frisyr fick jag också av elden, vips kom det en vindpust och så fräste det till och vips blev halva luggen borta. Tack gode gud att jag inte är allt för fåfäng :) Men fördelen är att hår växer ut, och denna prinsessan har inga baler inplanerade heller. Så jag lär nog överleva min svedda lugg. I morgon är det dags för hemfärd, har redan abstinens över att måsta tillbaka till verkligheten. Fast nästa vecka kommer gå fort och avslutas på bästa sätt med goda vänner.
Nej nu skall jag ut till brasan igen.
Ha en eldig lördag, bjuder på en bild av min brasa ;)

fredag 2 september 2011

Färdig!

Japp då är det målat det som är klart för att bli målat, nu håller vi på att fixa andra hälften av taket. Kommer bli super duper när vi är klara, tiden har gått så fort är ju redan fredag. Och den 12 ät det dags för jobb igen. Och där fick jag en överraskning som jag gärna klarar mej utan, fick ett nytt schema förslag... Inte nog med att jag kommer jobba 25 timmar i sträck under veckorna jag har även fått höjd tjänstgöring, inget av dessa gå att pussla ihop. Mina hundar klarar sig inte själv i 25 timmar :o och jag har på det tydligaste talat om att jag inte har något intresse av ökad arbetstid. Undrar om arbetsgivaren kan kräva att man ökar sin arbetstjänstgöring?
Äsch jag har ju en vecka semester kvar, orka förstöra den med jobbfrågor...
Ha en otråkig fredag.

torsdag 1 september 2011

Nattbesök!

Eller rättare sagt morgon, de som känner oss vet att detta med tider är lite komplicerat :)
Men i morse vid halv fem dyker gubben upp, lovar att det blev livat i holken! På hundarna...
Det blev en seg morgon, men efter det har flitens lampa lyst. Jag har målat halva stugan idag, känner att jag kommer ha ont på väl utvalda ställen i morgon. Men nog skall gubben få jobba lite i kväll ;) lite massage av stela muskler är välförtjänt! Nu hållert jag på att fixa lite mat, pannbiff med potatis och en rejäl sallad. Lovar att det kommer smaka utmärkt nu.
Ha en effektiv kväll, bjuder på en bild av ena långsidan...kommer bli läckert om jag får säga det själv!