onsdag 31 augusti 2011

Har pippi!

Tog en tur för att låta hundarna få sträcka ut och springa av sig lite. Sagt och gjort parkerar och kopplar av, eftersom vi inte skall träna släpper jag dem med halsband på. Vi går över en liten myr och ca 2 minuter in dundrar hundarna in i en kull med 8 ripor. Oj tänkte jag med musik i öronen och två mycket springsugna hundar, jaja vi var totalt ute i en timme och hade ca 30 ripor i luften. Säger bara en sak lycka till på SGSK huvudprov :) Hädanefter skall jag inte gå ut förberedd...Men det roligaste var att få se Yes i ett praktfullt stånd, innan kusin Buffy kommer som ett bowlingklot och gör strike rakt i i ripkullen. Yes har nog aldrig sprungit så fort :D Som ni förstår bryr inte jag mej så mycket om att unga hundar spricker, jag ser hellre att de har glädjen i att jaga och hitta pippi, resten kommer. Och ni som är av annan åsikt så respekterar jag den, och behöver inte bli övertygad om att ert sätt är bättre ;)
Ha en flygande eftermiddag, själv tänker jag vårda det fåniga leende jag har på läpparna, och bilden av alla ripor och två svartingar i fullsprutt. Tyvärr har jag ingen bild eftersom jag gick och lyssnade på musik :o (vi skulle ju bara ta en springtur)

Lappsjuka!

Och räddningen kommer i morgon, nu har jag fått all den ro jag behöver. Och börjar bli lite uttråkad av mitt sällskap/mej själv :)
Hade nog gått lättare om jag inte skadat mitt knä, men nu börjar jag bli rejält trött på att bara kunna ta små korta promenader. På min lilla promenad till butiken idag träffade jag en annan stugägare. Han är stockholmare och vi blev stående och prata i 45 minuter, och jag som tillhör den fruktansvärt osociala person som ALDRIG står och pratar nonsens bara för pratandets skull...Men se vad lite människoabstenens kan göra! Vi pratade om lite av allt, uppvärmningsalternativ, avloppstankar och vad dyrt allt är. Tänk vad mycket man hinner utväxla på kort tid, och nu vet jag att borra bergsvärme till en stor fastighet i Stockholm kostar 700000:-. Hade jag aldrig vetat om jag inte tillbringat ensamtid här, för då hade jag inte haft något behov av interaction.
Nu skall jag ta och käka lite lunch, och sedan skall jag åka iväg så hundarna får springa av sig lite energi.
Ha en energisk onsdag, bjuder på ett citat av Eric Hoffer "Vi ljuger mest när vi ljuger för oss själva."
Bjuder på en låt av Bring me the horizon Don't go! Obs ingen vaggvisa!

tisdag 30 augusti 2011

Änglar!

Idag har jag och vovvarna varit ute på flera promenader, det har varit ett otroligt härligt väder.
Men nu är det antagligen sorg i himlen, min farmor sa alltid att när det regnar gråter änglarna. Och så är det kanske, för nu formligen vräker det ner igen. Passar iof min sinnesstämmning, det är så typiskt att inget blir som man planerar eller hoppas på. Hade hösten planerad, men pga olika omständigheter blir det en massa ändringar. Akira har kommit in i löp något tidigare än planerat, så hennes provhöst är nu avslutad. Men sånt är livet och vi får säkert glädjas åt andra saker, varje dag håller ju ett nytt äventyr i sin hand och det är ju bara att spotta i nävarna och ge sig i kast med dem.
Ha en äventyrlig kväll, bjuder på en annan låt som spelas för full volym här. En grupp som gjort mycket bra musik..men som många andra splittrats pga sex drogs and other unhealthy things!

Ledsen!

Känner mej sorgsen idag! Mitt knä är illa, riktigt illa. Har tyvärr väldigt låg tolerans över när något inte funkar som det skall. Natten har varit sömnfattig, har haft en rejäl värk och till och med jag har nu insett att belastning är det sista mitt knä behöver. Det som är det tråkigaste är att det är mitt friska knä som blivit drabbat, hade varit bättre om det hände det knä som redan är slut... Men nej då! Jäkla skit fast det är lindrigt uttryckt för vad jag egentligen känner. Nåja blir trygga promenader på plan mark, får njuta av tystnaden och lugnet på alternativa vägar.
Fick ett samtal i morse från Arvika, visade sig att grabben tappat sin plånbok under helgen och den har blivit upphittad. Den killen har mer tur än Alexander Lucas, han har tappat sin mobil fler gånger än vad det går att räkna till, och alltid hittat/fått tillbaka den. Och nu var det plånboken, undrar om det finns nått typ vantsnöre som skulle passa tonåring med mobil och plånbok...
Nej nu har jag gnällt tillräckligt, ha en fantastisk dag.
Bjuder på ett citat av NN " Den som har fantasi men saknar kunskap, har vingar men inga fötter."
Och en fantastisk piano låt To Zanarkand

måndag 29 augusti 2011

Heaven and back!

Ibland underskattar man vardagens tristess och slentrian, men när man öppnar sina ögon så finns det en oändligt värld rakt framför en. Är kanske inte så att man vaknar upp en morgon och är tacksam för allt som händer/hänt. Men när man väl tar tillvara på de små ögonblick som sker utan att vi ens tänker på dom, då inser man att livet är en vacker gåva.
Har idag varit ute på en uppfiskande tur på fjället, det var så skönt att förlora sig i naturensskönhet. Att tillåta att försvinna lite till den där inre platsen där den optimala känslan för ro och frihet befinner sig. Och vad bättre än att sedan återvända till stugan för en lång varm dusch och lite god römmegröt. Ja den som tror att livskvalitet är att ligga på topp och sträva efter det senaste, har aldrig gone to heaven and back!
Ha en himmelsk eftermiddag, bjuder på en bit av min himmel!

Underbart!

Idag blir det en mycket fin dag! Har sovit gott i natt, knät känns bättre. Nu är hundarna rastade och jag skjall snart ge mej ut på en fjälltur. Luften känns kyligare nu efter regnovädret som drog förbi i går, vilket är skönt, hösten kommer på allvar.
Ha en kylig måndag, bjuder på ett citat av Hans Kasper " Krokodiltårar rinner nerför hård hud."
Och en låt av mitt absoluta favoritband.

söndag 28 augusti 2011

Smider planer!

Och lyssnar på musik, blev inget fjäll idag. Mitt knä tillät inte det, går inte att räta fullt ut eller böja helt in. Men jag räknar med att eftersom jag varit en duktig tjej och inte ansträngt knät, får jag en belöning i morgon. Har två utråkade hundar som håller matte sällskap, de tycker nog att jag är skit tråkig som bara kan går på plan mark sakta. Det värsta är att mina ben lider av restless legs så jag har myrkrypningar pga stillasittande.
Vad är det för planer jag smider?!? Ja det kommer mer om det längre fram ;) Och musiken jo jag har fastnat för denna tjej, svårt att välja en favorit men efter mycket om och men blir det detta bidrag.
Ha en god natt.

Bra början!

Igår gick jag ut på fjället vid 09,30 och det var ett underbart väder, dock var det ingen hemma. Eller rättare sagt vi hade en kull med ripor 12 minuter in, sedan såg vi inga fler. När jag väl var på väg hem och gick ur bilen knäpper det till i knät och det känndes som om något gick av eller hoppade ur led. Nu har jag ett knä som är svullet med lokal feber :S och inte går att böja. Jo tack mycket bra början på det som kommer vara min fjällsemester. Men skam den som ger sig, tur att man är hundmänniska och alltid förberedd. Har lite lindor så nog sjutton skall jag kunna gå! Får kanske uppsöka en läkare när jag kommer hem. Men nu skall jag ha mina fina dagar på fjället :)
Ha nu en stabil söndag, bjuder på en låt av en artist som jag normalt inte lyssnar på men texten är lite passande nu ;)

fredag 26 augusti 2011

@ Mässlingen

Sent igår kom jag upp till paradiset, idag har jag städat fixat och donat. Mys på hög nivå, solen skiner och livet leker :) Skall strax åka till affären och köpa glödlampor som Yes bestämde sig för att panga igår...fast det gick lika bra med stearin. Idag blir det bara en pysseldag och slappar dag, bjuder på en härlig låt av Allan Jackson. Ha en minnesfylld dag!

torsdag 25 augusti 2011

Premiärdags!

Japp idag är det den stora premiären! Vaknade tidigt av att det hällregnar, men nu ser det ut att avta så det blir en tur ut i skogen.
Igår spenderade vi hela dagen i Borås, vi var även ut och åt middag på Jensens Bôfhus. Fyllde upp kylen och frysen till tjejen så hon har lite att fylla kistan med. Men det roligaste var när vi lade the final touch i lägenheten. Det blev riktigt mysigt även om den är liten, men nu är hon på plats och kan koncentrera sig på att börja plugga inte att hitta boende.
Ha nu en fin premiär, och skitt jakt på er!
Bjuder på en bild från myshörnan!

onsdag 24 augusti 2011

Skolstart och flytt.

I går hade grabben sin skolstart, år 2 på gymnasiet. Tänk vad tiden går fort, vi är strax på väg att åka mot Borås, där skall dottern börja sitt nya liv. Hon skall börja studera, det är ett riktigt stort steg att ta. En flytt och så långt från hemmet och att börja en del två i livets stora bok, räknar med att hon kommer skaffa många nya kapitel av erfarenhet och lärdom.
Hoppas att ni får en fin dag!
Bjuder på en vacker fjärill som Alex tagit.

tisdag 23 augusti 2011

Intensivt!

Nu är vi hemma efter en lång helg på jaktprov, vi bodde på en camping i Gördalen. Vi var som vanligt ett glatt gäng, vi åt och vi hade en härlig gemenskap. Detta var ett stort prov som löpte över 4 dagar, en kombi prov på fjäll och skog.
Vi har äntligen fått premierat våra hundar och det som känns väldigt skönt är att de premier vi fått har vi själva jobbat till oss. Det mest överraskande var att Akira höll så bra, men efter släpp 2 idag valde vi att bryta då vi märkte att hon började bli sliten. Hon är ju inte lika tränad som de andra pga av sin skada. Att Eya äntligen kom i pris var inte en dag försent, vi vet vilken god skogshund hon är och det stannar även där. Vi startade henne på fjäll men som sagt hon har inte den fart och den stil man vill se på fjäll, och hon visar tydligt att hon inte trivs där. Idag gick hon bättre på skog men fågeln var inte hemma idag.
Skall jag sammanfatta vårt härliga äventyr så blir det 5 stjärnor av 5 möjliga.
Nästa helg skall tjejerna och Je till Ransfjorden på skogsprov, själv kommer jag att avnjuta en hel vecka med träning uppe i Messlingen. Det är min semester!
Idag bjuder jag på de fina diplom samt glas hundarna har vunnit åt oss.

Fr vänster: Eya  1 Ak skog, Akira 2 Ak fjäll, Akira 3 Ak skog

Denna fina bild tog jag på flickorna igå

Denna fina bild tog jag på flickorna igår på bår promenad till gränsen, från där vi bor är det ca 7k den och tillbaka. Medans vi gick och njöt av livet, jobbade Eya på o skogen hon jobbade till sig ett 1 ak. Idag hade vi start på fjäll och det är inte riktigt Eyas cup of te. Men Akira som på lördag visade att hon är en kapabel hund och jobbade då till sig ett 3 ak, ville slå det idag och fick sig ett 2 ak på fjäll. I morgon har bo start med både Eya och Akira på skog. Skall bli intressant att se vem av dem som ev. kan ta premie. Eller ingen. Men jag lovar att vi är mycket glada och visst har det kommit en och annan tår. Kan veto på att jag fått en förskylning med tillhörande hög feber. Typiskt, men det dom inte dödar härdar.
Ha en varm måndag, bjuder även på en bild skogens drottning.

söndag 21 augusti 2011

Vilodag, Akira,buffy och jag har en myck

Vilodag, Akira,buffy och jag har en mycket avslappnad dag i tältet. Je och eya har gett sig ut i skogen för att gå ett extra prov, ibland kan man få plats fast det inte var planerat. Eya skall även starta på tisdag som planerat.
Liten resumé från buffys premiär. Hon startar i ett utmärkt sök, bra fart och stil. I andra släpp får hon något i näsan fäster ett kort stånd och det lättar en ripa, hennes första kontakt med en. Hon laddar med raketbränsle och far kraftfullt efter, ca250 m ändrar hon riktning för att i samma fart spränga upp en kull på 6 ripor där hon fick upp steggen. Går hämningstlöst efter, men kommer på inkallning. Tredje släpp, se jag att hon har totalt ändrat focus hennes sök är specialiserat mot en sak ripa. Och hon stöter en singel ripa och går efter hejdlöst, nu börjar det koka även i matte vill jag lova. Efter 400m värre hon tvärt mot vinden lägger sig ut i ett bevist sök och finner ytterligare en singel ripa, stöter och går efter som om hinhåle var i hälarna. Jag springer för att genskjuta henne för att på något sätt få stopp på henne. Hon ger med bokstavligen fingret och fryser vidare, dum nog mot en bekant i partiet som får stopp på hennes framfart.
Jag ni kan säkert gissa vad jag skall lägga tid på idag på vilodagen :-) exakt. Buffy skall få lite extra dressyr lektioner, fördelen med det jag fick se igår är att hon finner fågel och hon har ett kraftfullt söksupplägg. Allt annat hamnar på minus sidan.
Vi hade fruktansvärt mycket fågel, vilket gjorde att de flesta hundarna sprack. Min gulliga bekant och hennes vackra hane knep ett mycket förtjänsten 1uk, en hane att hålla ett extra öga på. Grattis till er, och till de 3 i ak som fick 2 pris en mycket presis irl.sitter och en pointer och en gs.
Nu får ni ha en fin dag.

lördag 20 augusti 2011

Välkomna till Camp gördalen, vi har idag

Välkomna till Camp gördalen, vi har idag startat Akira och Buffy.
Vi har haft en mycket regnet dag. Men vi skall inte klaga, vi har fått premie Akira knep ett 3 ak på skog.
Bjuder på bilder från vår mysiga gemenskap.

fredag 19 augusti 2011

Det artar sig..

Nu börjar det mattas av med grejer som stått överallt, nu är de mesta i bilen. Nu väntar jag bara hem mannen som varit i Malmö på kurs, sedan drar vi iväg. Lär nog blir sent innan vi fått upp tält och installera oss, men ingen panik vi skall bara starta i morgon bitti kl 0800. Så vi hinner nog att få vår skönhetssömn, nu tycker jag mej höra en bil på gården... Japp nu bär det iväg.
Ha en packad kväll. Bjuder på en bild som Alex ritat, han kan annat än att fota

Avfärd!

Idag bär det iväg västerut igen, denna gång är siktet inställt på Ljördalen. Vi kommer tillbringa vår tid där fram till tisdag. Vi har ett ganska späckat schema, JE skall föra Akira på två skogsprov och ett fjällprov, jag själv skall föra Buffy på 2 fjällprov och Eya på ett skogsprov. Vi har en dag ledigt och det är söndag, kan nog behövas en dag för att hämta kraft. Har fått rapporter om att det skall finnas gott om fågel på fjället, skogen vet man inte säkert, men jag tror nog att de finns även där bara att de gömmer sig bra :)
Dagen idag skall bestå av packningslogistik, vilket inte är bara bara. Skall åka och handla in det vi behöver i matväg samt lite alvedon, halstabletter och nezeril...Kan ju hoppas att vi får detta vädret som vi har här hemma nu, men det är nog ett önsketänkande för enligt prognosen kommer det regna "cat's and dog's"
Nog om detta, nu skall jag ta och sätta lite fart.
Ha en fartfylld fredag, bjuder på en härlig låt av en grupp som har levererat otaliga fantastiska låtar.

torsdag 18 augusti 2011

Flitens lampa lyser!

Ja dagen blev kanske inte som jag planerat den, men säg vilken dag blir det. Fick göra om lite planer eftersom efter lite om och men kunde jag åka och hämta mitt packet. Vilket innebär en resa på 16 mil, och när jag ändå var i farten passade jag även på att få bort lite som var planerat nästa vecka.
Fick även skjuta på min trimkund men han var lika glad för det :) vi passade på att leka med lite duvor som plåster på såren för att han fick komma lite senare. Så även han åkte hem med matte nöjd och glad, nu har jag lagat en stor gryta som skall med till helgen. Hoppas att våra vänner gillar stark mat :) eller lagom stark!!! Kommer inte träna en cm resten av veckan, har ont i kroppen och halsen, jag kör mitt förträngningsmatra för fullt. Jag vill inte bli sjuk, jag kan inte bli sjuk, jag får inte bli sjuk! Funkar varje gång, sjuk kan jag bli efter helgen.
Ha nu en effektiv kväll, bjuder på en låt som nu osökt får mej att tänka på DHL ;)

DHL! vilken skit!!!

Finns ju fler olika frakt bolag, men det finns ett som kommer att får hjärtepumpen att stanna.
DHL detta bedrövligt värdelösa bolag som har en service som är katastrofal, eller så är det vi som har otur.
Men jag beställer en del grejer via internet, och har vid flertalet gånger då DHL varit inblandade inte fått mina varor efter utsatt tid med leverantören. Ibland har det hänt att det är lite bråttom med leverans, som nu!
Vi har gjort en beställning och leverantören bekräftade att det var inga problem utan varorna kom att levereras till oss i går eller idag. De ligger på DHL i Karlstad sedan den 16/8  kl. 07,15, vi tar kontakt med servicestället och frågar när på dagen de kommer....Hör och häpna nästa måndag?!? Det har DHL bestämt, men det är ingen jävel som frågat mej om jag vill ha detta serviceställe det har även DHL bestämt. Vi tar kontakt med DHL och frågar om det finns möjlighet att de kan ta med paktet till Arvika när de ändå åker dit varje dag, NEJ varför, därför OK kan vi hämta det i Karlstad VI måste ha detta paket innan fredagkväll? NEJ varför? därför.
Nu kommer jag till den barnförbjudna delen i detta inlägg, DHL´s fraktpolitik är värre än den poilitik som statityskland bedrev. De lovar en sak gör en annan och skyller på därför, nej fy för fan jag kommer aldrig tillåta en leverantör att sända med DHL för jag får inte mina varor för DHL har bestämt när jag behöver dem.
Nu kommer mitt favorit uttryck för denna typ av smidighet STICK OCH BRINN!
Förbannad nej ursinnig JA! Om det vore en gång men varje jävla gång det är DHL är det lika med strul, men nu är gränsen nådd. Varje gång man varit i kontakt får man samma ruttna bemötande, är väl inte mitt fel att ni är fraktbolag. Men gör er jobb och frakta saker spela inte GUD bestäm när vi behöver leverans eller inte, och erbjuder jag mej för att åka 16 mil tor för att hämta ett paket borde vilken idiot på DHL fatta att det är viktigt.
GRRR

onsdag 17 augusti 2011

Bilder!

Nu kommer lite bilder sedan helgen. Det är Beislas husse som frikostigt delat med sig av sina föreviganden. Kan inte låta bli att småle, vi är allt ett härligt gäng.

Full rulle med höga knälyft :)

 Lite tips och råd
 Lite mera action i steget matte ;)
 Ja ett stort leende med fin kritik i handen :)
 Husse ser allt lite sammanbiten ut!
 Hm tänker Bianca den får springa åt andra hållet!
 Hela gänget har mycket spännande i sina väskor!!!
 För att sammanfatta! vänta = TRÅKIGT
 Avslutar med en ljuvlig bild av drottningen Eya.

tisdag 16 augusti 2011

Nu kommer den!

Rapporten från helgen. Ankom till Elverum på förkvällen, vi hade fått plats på en egen ö ute i Glomma. Den döptes genast till Manhattan, medan övrig camping blev Bronx vilket blev en rätt bra jämförelse ;)
På vår ö hade vi god plats och det var lungt och skönt, övrig camping var det en massa oljud och buller och fylla...Ja tänk hur det kan bli, nu var det ju faktiskt så att denna helg är en festlighelg. Det är en stor mässa och det är jakthundsutställning, många hundar människor och högt i tak och fest i hela staden.
Det var många år sedan vi låg i tält det skall erkännas, för vi var nog alla lite ringrostiga över att kyliga nätter innebär kylig sovmiljö. Har nog sällan frusit så mycket som jag gjorde denna natt, mina fingrar och tår var vita av köld. Har i veckan investerat i nya sovsäckar, har även beställt en kamin till tältet. Nu skall vi se hur det går under en längre period till helgen.
Hur gick det då på utställningen? Jo jag är riktigt nöjd, Buffy fick VG hon har ju nu kommit upp i unghundsklass och har lite utveckling kvar att göra i sin kropp, detsamma gäller även Bianca. Beisla som är den som växt bäst av flickorna hon fick E och totalt 4. Mycket bra!
Eftersom det var Erik P som var domare hade jag även med Yes, inte för att det var valpbedömning utan för att få en chans att visa upp honom för stamfadern. Eftersom vi endast har komuniserat via e-post och telefon var det trevlig att få ett ansikte att relatera till. Yes är en mycket flott ung hane och jag tror att Erik blev nöjd med vad han såg. Nu är det slut med utställningar för Buffy och Eya de skall ställas igen när de ev. fått en premie på jaktprov. De enda som jag kommer ställa är ev. Akira i Danmark och Yes i junkl men det är ju länge till våren/sommaren. Nu skall vi konsentrera oss på jakten och jaktprov.
Ha nu en koncentrerad tisdag, bjuder på en låt av Hooters en grupp jag lyssnade mycket till long ago!

måndag 15 augusti 2011

Ibland hinns inte!

Och idag har det varit en hektiskt dag, som vanligt känns det som. Men nu har jag en em/natt kvar sedan går jag på semester, har nog aldrig längtat så mycket efter ledighet som nu.
Men även denna vecka och halva nästa kommer vara ganska intensiva, men sedan...Då kommer jag att få min vila och möjlighet att ladda mina batterier, känner mej som en sur bitch vilket jag blir när uttmattningen knackar på dörren.
Idag har Ögn blivit besiktad och det gick bra men det visste jag, att hon skulle gå igenom utan anmärkning. Hon är en stark och frisk häst, dock lite tjock :)
Nej blir ett kort inlägg, skall se om jag hinner fixa in lite bilder i morgon.
Nu är det sängen som hägrar.
Ha en bra kväll, bjuder på en bra låt som jag hörde av en slump vet inte mycket om gruppen men låten är bra.

söndag 14 augusti 2011

Hem väg! Nu sitter vi i bilen igen denna

Hem väg!
Nu sitter vi i bilen igen denna gång hemväg, möblerna är på plats. Nästa resa skall finliret på plats, ni vet det som gör skillnaden, och höjer mysfaktorn.
Jag själv är nu passerat i baksätet och dottern som tagit över rodret och för skutan hem.

En liten uppdatering från vårt äventyr i

En liten uppdatering från vårt äventyr i Elverum. Vi deltog med tre avalonier på utställningen. Flickorna o in fick båda vg vilket vi är mycket nöjda med. Och Beisla fick e och slutade som 4:a. Vi fick även inviga vårt fina tält, men det var ett kallt äventyr. Eller rättare sagt lite för dåligt förberedda ;-)
Sitter nu i bilen på väg mot Borås, med ett flyttlass.
Mer bilder från helgen kommer.
Ha nu en härlig söndag.

fredag 12 augusti 2011

Hoppsan hoppsan!

Ibland räcker inte tiden till, men det innebär kanske att jag lever livet till fullo. Igår när jag gick av min natt for jag och besiktade bilen, naturligtvis var det en lampa som var svartare än natten. Men jag lyckades använda all min charm och fick lov att snabbt fara till macken och köpa en lampa och byta. Pust! Bilen är nu ok :)
Väl hemma tog jag en svängom med snabeldraken, blev en blandning mellan bugg och disco. Hoppade snabbt i träningskläder och han göra drygt 8 km, sedan kom hästspekulanter. När de åkte tog jag ytterligare 2 km, men då blev jag stående och prata med en granne i en timme. Är väl det som kallas effektivitet ;) Var en sväng till Arvika igen, dottern övningskörde och det fixade hon med bravur.
Sen på kvällen tog vi en mys kväll framför tv´n tacos och 7 avsnitt av True Blood säsong 4, var en evighet sedan jag bara legat och jäst framför tv´n. Men mysigt var det :D
Idag är det packning på schemat, jag skall ta färden först upp till Lekvattnet sedan mot Elverum. Nu hoppas jag att det kommer gå bra för oss på utställningen, vi deltar med 4 Avalonier från B-kullen.
Måste passa på att skryta lite också, har en god vän som har fixat en ursnygg logo till mej. Bjuder på en bild här
Snygg va!
Nej nu skall jag försöka hinna köra 6 km iaf, innan det är dags att åka.
Ha nu en snygg fredag, bjuder på ett citat av Zig Ziglar "Prestation är att göra saker och ting rätt. Effektivitet är att göra rätt saker och ting."


Bjuder på två härliga vinterbilder av Ögn och Heitur.


onsdag 10 augusti 2011

Ångest natt!

Usch vilken sömnfattig natt jag haft, känner men som något katten släpat in. Det har regnat/regnar oavbrutet, jag fryser och har värk i kroppen. Tror att det beror på att jag inte tränat på en stund, men just nu orkar jag inte. Skall gå på em/natt och sedan är jag ledig, fast på fredag åker jag till Norge igen. Då skall jag först till Flisa sedan Elverum, vi skall delta på jakt och fiske mässan som Njff anordnar. Det är en stor mässa och även en utställning för alla jakthunds raser. Vi kommer att delta med A.Buffy och med oss kommer även Yes. Vi kommer att bo i tält, så det kan bli spännande vi är 6 pers och 5 hundar :) Nu skall jag ta och göra mej iordning för stundande jobb. I morgon kommer jag att åka förbi och bestikta golfen innan jag kommer hem, alltid lika spännande. Hoppas att de tycker att tvåorna är åtgärdade, för jag avskyr verkligen att behöva besiktiga bil.
Ha nu en positivare dag än mej!
Bjuder på ett norskt ordtak " Den som bär sorg till sängen, sover inte bra."

En bild på Ögn och hennes konstverk till fläta som en bekant till mej gjorde!

tisdag 9 augusti 2011

Känslomässigt beslut!

Ha fattat ett beslut som jag med lite eftertanke borde tagit för något år sedan. Men nu är det fattat och nu finns det ingen återvändo. Det som kan sätta käppar i hjulet är om jag inte får sålt.
Jag har bestämt mig för att sluta med häst! Ja det är lite chockartat, även för mej själv. Men jag har inte tid, och jag går runt med ett konstant dåligt samvete och det sliter ut mej mentalt. Jag skall sälja allt!
Hästtransport, sadel, träns ja allt som hör till inkl hästen. Jag säger inte att jag aldrig mer kommer äga häst, men just nu funkar det inte.
Beslutet ha inte heller varit så enkelt, min häst är ju den ljuvligaste varelse jag någonsinne haft i mitt ägo.
Och när jag i måndags hämtade henne hos hingsten och hon kommer glatt och möter mej i hagen, då lovar jag att det brände rejält i ögonlocken. Och när hon vilar sitt huvud mot min axel jag då kom det också en tår. Men jag inser att jag kan inte vara egoist genom att hålla henne kvar för min skull, utan hon måste få chansen att komma till någon som kan ge henne det hon behöver, och utveckla henne till det hon kan bli.
Finns ett uttryck som är "om man älskar någon släpp den fri", och det är det jag gör. Till och med nu strömmar mina tårar bara av tanken på att inte kunna se henne varje dag.
Som ni förstår är det ett väldigt tufft beslut, men denna gång oåterkalleligt. Om någon är intresserad kommer lite fakta, sedan bilder.

Ett flott sto för den som vill satsa på avel, bör visas. Hon är dräktig med Brodi från Åleby 126 i blup. Brodi har samma mamma som Prins från Knutshyttan som är världens högst bedömde hingst. Pappa är Isar fra Kedudal.
Detta sto har ett hjärta av guld och alltid pålitlig och ärlig. 5 gångarter, väljer just nu helst pass, men har en flott trav med fint sväv när hon inte är sommar fet...
Passa på att få ett blup föl och ett otroligt flott sto för priset av en häst!
Hon är insutten, bör läggas lite tid på att separera hennes gångarter. 40000:-


9 nya små dunbollar, har sett dagens lju

9 nya små dunbollar, har sett dagens ljus. Nu har jag tappat räkningen, på alla nykomlingar. Men jag är väldigt glad över att ha högpresterande duvpar. Inför nästa år kommer antalet stiga mer, finns det någon som är intresserad får ni gärna ta kontakt. Kommer sälja några, och om någon behöver byta gör jag gärna det. Bra att motverka inavel. Pris 75:- styck.

Nu är vi på seter tur, inte illa att få

Nu är vi på seter tur, inte illa att få vakna upp till denna utsikt med en örn som svävar över huvudet.
Hoppas ni har en fridfull lördag.

måndag 8 augusti 2011

WEE...

Nu äntligen har jag blivit av med mitt bensinslukande monster till bil. Istället har jag nu en snål bil som har större bak till hundarna. Blev ingen Audi, men en annan tysk bil. Nu kör jag och gubben samma märke han dock nått år nyare :) Men jag har finare färg ;)
Vad blev det för något nu då?
Jo en vw passat tdi 4-motion, den känns super bra att köra.
Ha en bra kväll, bjuder på en bild på underverket!

söndag 7 augusti 2011

Ljuvligt är allt för kort!

I mogon är det vardag igen, men den kommer vara så mycket trevliugare med hjälp av de minnen från helgen med våra vänner. Vi hade tur med vädret på lördag, vi var på en härlig promenad med hundarna. Och jag som är höjd rädd fick verkligen känna på min rädsla :) av och till. Men kan bara säga att Norge är ett otroligt fint land med en härlig natur.
Bjuder på en helg bunt med bilden, obs tagna med mobil!







lördag 6 augusti 2011

Underbart ær underskattat!

Ær hos våra underbara vænner på Sæter. Och har det mer æn toppers, varit ute på en fantastiskt tur ute i nærmiljøn. Finns inget som kan mæta sig med det naturligaste av det naturliga...Naturen ;) Kommer bjuda på fler bilder længre fram. Men håll tillgodo på denna fina bild av våra fina vænner.

fredag 5 augusti 2011

Besviken :-(

Åker till Örebro för att köpa en bil, frågar om det är rökt i bilen. Åh nej då... Har aldrig suttit o en bil som luktat så jä..a illa. Är rejält irriterad, har kört 40 mil i onödan. Så nu får jag fortsätta mitt sökande efter den perfekta bilen. F*n va grinig jag är... En hel dag åt fanders.
Ha en bättre dag än jag haft.
Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc

Bilbytar dag, kanske!

Snart skall jag ge mej iväg mot Örebro, skall dit och kolla in en ny "beg" bil. Men en ny för mej, jag har tröttnat på att lägga halva lönen på bensin. Men jag vill fortfarande ha en säker bil som jag vet tar sig fram överallt. Och så vill jag ha god plats för mina svartingar, har insett att jag kommer inte kunna packa i bilen men väljer att köpa en takbox. Och då är det bra om lilla korta jag når upp, vilket jag inte gör i en Suv modell. Så nu har jag bestämt mej för en bil som har marknadens bästa 4x4 drive och som är tillräckligt rymlig för 5 svartingar. Och som har en mycket bra körkomfort, och som jag når upp till.
Nu skall jag åka och titta på bilen men det jag sett hittills på bild så känns det rätt ok! Och även om den inte är grön kan jag leva med färgen :) Rätt snygg eller hur!
Ja det är en Audi A6 Quattro 3,0.
Ha en snygg fredag, bjuder på ingenting ;)




torsdag 4 augusti 2011

Träning

I går hade vi besök av två trevliga hundar, de tränade lite på ro och sitt. Roligt att se när hundarna går framåt!
Ha en fin eftermiddag.

Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc

Förväntansfull!

Nu stiger doften av rena golv óch det är en njutningsfull lukt! Bäst att passa på innan jag skall iväg på jobbet, hinner även med ett par träningsturer. Idag är inte tandvärken i mina ben lika illa, men jag höll på att bli galen igår...:( Fast jag har fortfarande feber i mina smalben?!? Har lite funderingar på om det kan vara benhinneinflamation. I morgon när jag går av natten kommer vi har mer än fullt upp, skall till Örebro om jag har tur så har jag nog hitta min nya "beg" bil. Sedan är det packning och en massa plock innan vi sedan åker till Flå, vi skall ha en Säter helg hos våra goda vänner. Och på säter äter man rommegröt, spekemat och pinnekött, magen kommer stå i 4 hörn :D
Nej nu skall jag skynda så jag hinner med iaf 6 km innan jobb.
Ha en skyndsam torsdag, bjuder på ett citat av George Bernard Shaw " Ingen kärlek är mer äkta, än kärleken till mat."
Foto Alex


 

onsdag 3 augusti 2011

Träning!

Igår gjorde jag inte ett nyttigt handtag, men idag blir det ändring på det! Var och hämtade lite färdiga produkter, och sedan åkte jag och grabben och handlade in bra att ha grejor. Vi kostade på oss lite ute mat och jag köpte även lite godis. Som visade sig inte alls var så gott som jag trott, nä jag håller mej till mina nötter ett tag till. Igår kväll tog jag med Max, Eya och Akira på spring turen :) Detta var första gången för Akira sedan kloskadan , hon sprang som en kalv på grönbete. Hon sprang och gjorde små konsthopp av ren glädje över att få ge fullfart, jag bara satt och små log av att se hennes glädje. Tänk vad dessa svartingar skänker glädje till hjärtegropen!
Och en annan god nyhet är att dottern har fått boende i Borås, det har varit lite stressrelaterat men är nu löst. Så om två veckor går färden med flyttlass söder ut. Fyra långa år kommer hon att läsa för att bli förskole-lågstadie lärare1-3. Spännande! Jag vet att hon kommer bli en underbar "fröken" och den skola som hon kommer att jobba på kommer få en ypperlig anställd.
Nu skall jag ta första repan, idag blir det 1,2 mil, för i eftermiddag kommer det två fågelhundar på besök för att träna på duvorna.
Ha en tränad onsdag, bjuder på et citat av Fritz Perls " Att lära sig är att upptäcka att något är möjligt."
Foto Alex

tisdag 2 augusti 2011

Produkter!

Nu äntligen börjar mina ideer ta form, har under våren fått fram några produkter som jag känner mej stolt över. Dels är de i lättvikt, vilket kan vara skönt för det är så mycket annat man bär med sig som väger.
Markeringstäcken är av ett andasmaterial som bli blött när det regnar med torkar snabbt av hundens egen värme. Halsbanden är av mycket låg vikt fr. 20-25 gram. Fodret är av fleece vilket andas och håller pälsen fin.
Bjuder på lite bilder av de olika färgkombinationerna!
För att kunna erbjuda dej som kund en säker betalning och service är jag ansluten till PayPal.
Produkterna sys upp efter beställning! Pris: Markeringstäcke 270:- Halsband 150:-
Priserna är inkl.moms, frakt kostnad tillkommer.