tisdag 31 maj 2011

Stolt morsa!

Har varit på uppspel under kvällen, alla elever har blivit uppdelatde två och två och skulle skriva en låt inkl text och allt annat som skall till. Eftersom jag är en liten knas morsa kunde jag inte låta bli att smygfilma när Alexanders och Johans låt spelades. Alexander har en röd tröja och Johan står skymd. Beklagar den dåliga kvalitén beror på mobilkamera. Nästa gång blir det nog videokamera :)

Inte undra på

att jag nästan dog, svarta joggingbyxor av kvalitet tjockare och en svart långarmad t-shirt. Fräser iväg med Eya i kätting, när jag kommit 1/4 del av sträckan glöder jag bokstavligen och svetten rinner. Ajaj tänker jag är nog lite sliten idag, fräser vidare och när vi väl är hemma känner jag mej alldeles matt och yr. Eya rasar ihop i ett svalt hörn, kollar av mätaren 25,6 grader. Har på mycket kort tid nu fyllt upp men nästan en liter vätska, blir till att plocka fram sommarkläderna igen då.
Ha en varm eftermiddag! Bjuder på en bild som Alexander tagit!

Vara på topp!

Ja tur att man är anpassningsbar, skulle åka upp till Ludvika i kväll. Men jag får ändra mina planer för grabben har sitt sista uppspel innan skolan slutar, och idag är det extra spännande de skall framföra musik som de själva gjort. Och det kan jag bara inte missa, så det blir då istället en mycket tidig morgon för mej på onsdag istället. Vilket innebär att jag kommer ha en extra kväll här hemma så jag får undan lite mer innan jag åker.

Var och kollade till hundarnas husdjur duvorna idag, nu har vi 2 flygfärdiga, 4 halvfärdiga och 6 nykläckta under kläckning. Vore trevligt om de klarade sig undan predatorerna, de är ju ett viktigt instrument i träningen.

Igår släppte vi även ut de tre grabbarna på grönbete, gissa om det blev fart under galoscherna det var fullfart hopp och skutt inkl prutt :) Jag räknar med att Ögn har det underbart tillsammans med sin Brodi, som hon iofs delar med några andra men i krig och kärlek är alla medel tillåtna...Och vänskap handlar om att dela med sig!
Nu var det nog från mej på ett tag!
Ha nu en delad tisdag, bjuder på en låt som kom att betyda mycket för mej under en period. beklagar den dåliga kvalitén

måndag 30 maj 2011

Lovande!

Har varit ute men Eya och Akira en power tur med kätting, känner att jag är lite matt i kroppen. Kan bero på min mkt stränga diet samt lite sömn, men nu är kärringen igång :)
När jag var klar med de två damerna tog jag med lille Yes för att testa hur han reagerar på koppel. Han skall ju med upp till Ludvika och då kan det vara trevligt om han åtminstone sett ett. Men det gick mer än över förväntan, han följde som om han aldrig gjort annat...Bådar minsann gott inför framtiden. Nej nu har jag suttit på ändan tillräkligt nu är det Max tur att få kuta av sig.
Sedan hägrar en dusch och lite hårfärgning, denna gång hoppas jag att färgen blir illröd som den skulle bli förra gången men blev brun med lite rött skimmer. Ikväll kommer dottern hem, jag skall sminka upp henne samt fixa frisyren så att vi är överrens inför balen. Då har vi inte tid att tjaffsa. Allt måste vara perfekt. Bjuder på en bild av klänningen som hon skall ha.

Test

Ja då testas vi om detta funkar. Har haft lite telefon strul, tyvärr har inte jag tålamod för sånt. Men har nu letat upp en vanlig mobil som får duga tills jag kan investera i en ny.

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Yes!

Mitt test funkade, då har den största paniken löst sig. Kan ju inte resa bort så länge utan att kunna blogga lite ;) Den som säger att det inte är beroendeframkallande har aldrig provat.
Igår fick jag milt sagt ett psykbryt på min mobil, borde kanske inte erkänna hur arg jag blev. Men vi kan säga som så här den fick ett plötsligt möte med ett betonggolv, men nu har jag fått plocka fram en annan icke android telefon. Jaja det lär ju gå det med, men jag kommer nog få synskador på kuppen ;)
Nej nu skall jag inte gnälla över en j***a telefon, nu går vi genast över till sömnlöshet. Har sovit 2 timmar och har ett fullspäckat schema inför min avresa i morgon, blir lite nervös över att skallen skall börja krångla. Det vore ju toppers "not" skall sätta fullfart nu med att trimma Eya.
Mitt hårda slit har lönat sig, blir riktigt impad av mej själv när jag väl sätter in stönigheten och viljan på max. Kan också vara en orsak till sömnsvårigheterna, kroppen går i 100.
Ha nu en stönig måndag, bjuder på en bild som Alex tagit.



Och jag bjuder även på en låt som jag tränar till, obs ni som inte uppskattar "lite" hårdare musik behöver inte lyssna :)

söndag 29 maj 2011

Solen!

Äntligen lite solljus, det är även varmare luft vilket inte är helt fel.
Är också riktigt stolt över mej själv, för nu är jag gôtt på g.
Ha en bubblande söndag för det har jag, bjuder på en låt från ett av mina favorit"svenska"band. Kent "om du var här" favorit i repris.

lördag 28 maj 2011

Hämta andan!

Då har jag avslutat ett dygn, nu blir det en natt i egen säng innan det bär iväg. Men detta är ju min sista helg fram till september.....Yihaa! Pengarna kommer jag iofs sakna men jag kommer älska friheten/ledigheten mer, eller vad jag nu skall kalla det. Har ju nästan varje helg fram till mitten av augusti uppbokad.

Detta är ett litet uttråkad inlägg, jag sitter nämligen och väntar på att "han som skall komma å titta på bilen" ringer igen. Och jag hade inte något akut att komma hem till, grabben hade varit omtänksam mot sin gamla morsa och dammsugit. Har nu fixat med lite sånt dära trök som att betala räkningar. Senare skall jag ta Akira ut på en kättingrunda, behöver trötta ut kroppen lite skallen är tillräkligt borta redan :)

Har även hittat en bra låt, kanske skall förklara lite vad som är en bra låt för mej. Endera måste en låt ha ett bra beat el intrument som fångar sedan är texten otroligt viktig, men ibland kan det vara en skittext men då bär det instrumentala upp hela låten. Joe Satriani "tears in the rain" ingen text bara en gitarr underbar, sedan har vi Technotronic "pump up the yam" värdelös text men en gôtt beat. Och då kommer vi till dagens nykomling :) Finger Eleven "thousand mile wish" den kan ni läsa er till varför den är bra! Vassegoda.

Helt slut

Har intagit en mycket smakrik "not" shake till frukost, kroppen är super alert men i skallen är ljuset tänt men ingen hemma. Har sovit väldigt oroligt, är nog lite nerver tror jag. Är inte länge kvar tills jag ska iväg och fylla upp mej med massor med ny kunskap, spännande.
Är så glad för igår ringde det en på bilen som jag vill bli av med, går inte att fortsätta köra en bil som drar 1,6 milen när jag har 10 till jobbet. Vet inte vad jag vill ha för bil heller krav är 4x4 och diesel med stort lastutrymme, drömmen vore en MB 280 ML men sååå mycket pengar.
Nu skall jag vara lite nyttig.
Ha en pigg lördag, bjuder på ett citat av JP Richer "Vill du lära känna dig själv, lägg då märke till vad du helst och oftast tänker på."

fredag 27 maj 2011

Talang!

Sitter på jobbet och slö tittar på talang, och jösses vilka talanger det finns. Sitter ju och blir litr rörd i ögat, den unga killen Love ger jag all love till och för att inte tala om Steve wow...Ja det var en liten uppdatering från mej.
Ha en lovely fredagskväll.

Efterlängtat!

Igår eftermiddag, plockade jag fram Akiras sele. Hon skrek rakt ut av lycka när hon fick syn på den :)Vi tog en lugn tur på 3 km, och hon blev trött men det är inte så konstigt.
Är själv också otroligt glad har snart kommit till en magisk gräns, sedan är det bara att gasa ännu mer :) Ja jag är p väg ner, och än en gång visar det sig att hårt slit lönar sig. Tänk att sluta röka skall ge så mycket slit, lyd mitt råd börja aldrig röka för fy bubblan vilket slit det blir efter man slutat ;)
Fick också en otroligt fin komplinang av veterinären igår, hon hade aldrig träffat en så lugn och balanserad setter tidigare. Jag bara skrattade och berättade att hon just nu gett mej ros för den som är mest yster i hela flocken, efteråt kunde började jag fundera på vad för settrar hon stött på. Antagligen de som är inköpta för sin skönhet och inte funktion.

Nej nu skall jag ner och lasta av en kärra med virke för att kunna skicka iväg gubben att inhandla mer :)
Sånt är livet på bonelandet alltid nått som skall fixas och trixas med.

Ha en fixar fredag, bjuder på ett citat av NN " Alla älskar lyckan, lyckan älskar bara få."


Och en underbar bild som Alexander tagit!

torsdag 26 maj 2011

Glädje yra!

Hemkommen från veterinären med en Akira som nu kan få börja tränas igen :) Detta har nog hon väntat på för hon går snart runt sig själv av outnyttjad energi. Men vid minsta tvekan skall vi tillbaka och då kommer det bli röntgen av lungor/bröst samt en inbokad operationstid för att plocka bort tonsillerna. Dessa har nu återgått till sina fickor så nu gott folk håller vi tummarna för att de stannar där.
Har föresten hittat en annan favorit låt som kommer bli en som jag kommer spela här hemma. Denna tjejen gillar jag skarpt lyssna på texten ;)

Sommar och plågor

Det är konstigt men varje sommar samma sak, solen skiner fåglarna kvittrar. Jag försöker få lite solljus på min vinter blekfeta kropp, men då har vi plågorna...Kryp,kryp och åter kryp det är humlor det är flugor det är en massa kryp som flyger omkring, och då har jag inte ens börjat med de kryp som faktiskt kryper...Huvvaligen spindlar och skalbaggar och andra konstigheter som fästingar och en h-vetes massa osynliga parasiter som vi får i oss.
Men visst är det värt lite plågor för att få njuta lite i solljuset ;)Idag ser det ut att kunna bli en superfin dag, gårdagen blev inte så fin "vädersmässigt" som jag först förutspådde. Men vad gjorde det jag hade en varm dag ändå, har faktiskt tänk bjuda på den låt som de säger kommer bli den stora sommarplågan. Jag tycker själv att den är skitkul, och texten mellan refrängen är riktigt bra ;)
Idag skall vi även på återbesök, nu hoppas jag att blodproven kommer visa en förbättring. Hon är som en bomb som snart exploderar av outnyttjad energi, hon är ju den av hundarna som gått max och lite till. Nu håller vi tummarna för att vad hon nu har lidit av "infektion" är borta.
Ha nu en lovely torsdag, och här kommer den utlovade musikplågan!

onsdag 25 maj 2011

En bra början.

Mitt huvud börjar kännas lite lättare, tror/hoppas att jag slipper ta tablett idag. Och jag hoppas att vi nu får en förändring i vädret, för fy bubblan vilket elände de varit. Men idag ser det ut till att vilja blåsa mindre, tänk om även det kunde komma lite värme också. Känner att vi människor i norden måste få tina upp lite :) Få blomstra ut i positiva varma känslor och njuta och vara glada, släppa alla krav och måsten. Låter det polska bandet Alchemist Project sprida glädjen :) Viva Carnival

tisdag 24 maj 2011

Landet utanför!

Dag två i det förlorade landet där den elake härskaren Migrän styr med hjärnhand. Även om jag satte in artilleri styrkorna via magen lyckades elakingen hålla stånd, var tvungen att utöka mitt garde med ett infanteri även detta via magen. Nu började den elake ge vika, han hamnade i ett välförtjänt slummer. När landet sakta vaknar upp ur sin slummer, har Migrän kapitulerat. Men han har lämnat efter sig ett gäng infiltratörer som skapar oordning i landet, dessa spioner ilar omkring likt ett gigantsik myrsamhälle i underjorden. Hur mycket landet försöker klia på ytan verkar det som om Migrän får sin hämnd, blodvite uppstår och landet kommer att få kämpa länge med återuppbyggnaden. Men denna kamp är endast till godo, och kan vi vinna kampen mot det onda får vi ta förlusterna. Nu hoppas vi att kampen är över och att landet kan få lugn och ro och att hela landet kan leva i en harmoni ett bra tag.

Ha en fredlig tisdag, bjuder på en låt!

måndag 23 maj 2011

Första gången!

Någon gång skall alltid vara den första, och idag har jag spräck min nolla. Iaf vad det gäller att avlägsna mej från jobbet. Jag har nog inte på de sista 10-12 åren åkt hem från mitt jobb, utan har jag väl kommit dit har jag gjort det jag skall göra. Men idag gick det inte, har fått tillbaka den j**la huvudvärk som jag hade för tre veckor sedan. Men med en extra tvist, så med andra ord var jag på jobbet lika länge som det tar mej att köra fram och tillbaka :(
Väl hemma intogs ett stycke tablett och sängläge, har nu legat och sovit längre än vad min restid och arbetstid tillsammans var. Nu har jag kommit upp och fått inta lite vätska, hoppas nu att jag får behålla den. Är ganska tom i magen efter att jag tömt mej 3 ggr efter vägen hem.
Är väl typsikt för även om det blåser så är det den varmaste dagen vi haft på länge, men jag kommer hålla mej till vertikalläge.
Nej nu skall min kropp och sängen fortsätta vår kamp med att besegra ett stycke stönigt huvud som inte är skoningsam i sin kamp mot vad det nu kan vara :)
Ha en mycket bättre dag än mej, bjuder på en fantastisk fin bild som ja just det grabben tagit. Med denna bild på näthinnan borde all onska kunna fördrivas....

söndag 22 maj 2011

Vila upp sig helg!

Pyttsan! jag hade tänkt att bara ta det lungt och lugnare. Men är ju expert på att alltid hitta på bra att göra saker, och det blev det igår. Känner mej inte alls utvilad, och jag går in i helvetes veckan. Denna vecka är den jag avskyr mest av allt, och det värsta är att den återkommer var fjärde vecka. Ja det är graveyard veckan på jobbet. Men efter att denna är gjord kommer jag inte behöva göra den förrän ut i september Yiiiha! Har ju som jag tidigare nämt sökt tjänstledigt mina helger hela sommaren.
Idag skall jag fortsätta med trimning av hundar, gick inte så bra igår. Buffy kom på att det är mycket roligare att bada i dammen än att bli frisserad :) Som jag tidigare nämt skulle jag vilja ha ett trimbord, för fy bubblan vad ont i ryggen jag får när jag skall stå böjd över hundarna.
Har kört kondis pass med hundarna nu ett par dagar, men idag blir det nog lite kätting är ett härligt väder och det blåser inte så införnaliskt!
Ha en blåst söndag, bjuder på ett citat av Talmud " Varför är fingrarna formade som pluggar? För att man skall stoppa dem i öronen när man hör ohöviskt tal."
och en låt av R.E.M Everybody hurts


lördag 21 maj 2011

En fattigare!

Nu har vi tre hästar kvar i hagen, Ögn har nu åkt iväg inför sitt kärleksmöte med Brodi. Det hade redan kommit några andra ston, är så härligt att se när man släpper ut sin häst på en enormt bete men nya hästar. Blir lite som att "se vad jag kan, och vad snygg jag är" fast det är mänskliga värderingar...Hästarna mäter helt andra muskler :) Som vanligt glömde jag kameran, men jag fick lova at komma tillbaka och ha med Alexander. Verkar som om han kanske kommer att kunna tjäna en hacka på sina foton:) Som vanligt när man åker hem till denna familjen känner man sig alltid så välkommen, de är verkligen varma och underbara människor.

De ston som gick i hagen redan var mycket flotta ston, nu fick jag även chansen att jämföra och jag måste säga att Ögn är nog en oslipad diamant. Har nu iofs fått höra det från olika "kunniga" hästfolk, hmm jag kanske bör ta mej en funderare på att kanske satsa lite på henne. Hursomhelst så kommer hennes avkomma bli en ganska bra blup häst, tänk om...

Vi har även fått en underbart väder, men det blåser lite för mycket för min smak. Men solen skiner och jag har snart betat av HELA tvätthögen/erna. Nu skall jag försöka börja trimma lilt på Buffy, tiden går som sagt alldeles för fort.

Ha nu en slowmotion lördag, bjuder på ett citat av Abraham Lincoln " Vad du än är, var en god sådan."

Och en serie bilder av Yes







fredag 20 maj 2011

Pyssel!

Jag är inte den pyssligaste av pysslingarna, men ibland glimtar det till. Jag brukar normalt INTE köpa blommor ute, men serni det skall det bli ändring på. Har fått en sådan oemotstålig lust att plantera uteblommor...är riktigt överraskad själv! Nåja vill inte hålla på med rabatter och sånt men jag vill ha ett par snygga krukor med några blommor i. Men nu till 10000:- frågan vad skall man ha? Finns ju en uppsjö av fina blommor, men jag är beroende av att de är tåliga och överlever om jag skulle råka (ofta) glömma vattna. Jag vill ha färg helst inte rosa! Men gult, blått, lila, vitt och om det skuille vara något i hästväg ev. rött. självklart funkar grön :)

Blir själv lite brydd över vad jag skriver...Men det kanske är så att jag börjar bli äldre och helt plötsligt uppskattar den otroliga skönhet vår jord besitter i form av blommor. Kom gärna med tips och skriv gärna blommornas namn och gärna ev. skötselråd. Som sagt jag är en total novis!

Ha nu en uppskattad fredag, bjuder på ett citat av Robert Lynd " Finns ingenting där fåglarna skiljer sig mer från människan än i förmågan att bygga och ändå lämna landskapet orört."


Och en bild på godingen Yes




torsdag 19 maj 2011

Liten och rädd!

Men ibland finns det en viljor som är större och starkare som kommer till undsättning. Att vara nybörjare är inte alltid så lätt, och gudarna skall veta vilket mod som krävs för att ge sig i kast med olika uppgifter. Men när man som nybörjare lyckas att hitta en mentor som guidar en och lyssnar, bekräftar blir det en rolig utmaning.

Jag är på ett otroligt bubblande humör idag, ni vet när man känner på sig att något kommer hända men man vet inte vad :)

Ja ja idag skall jag försöka få grabben till att ta några bra bilder på vår snygging Yes, som förövrigt kommer följa mej till Ludvika...Åh det skall bli så kul! Att inte mina arbetskamrater tejpar igen min mun för det är nästan det enda jag babblar och bubblar om...Ludvika hit och dit. Tänk hur det blir sedan när jag varit där och skall bubbla om allt jag gjort och lärt oj oj oj, de kommer nog begära förflyttning :)

En annan sak som jag insett är att jag saknar att ha mina vänner i närheten, tänk vad skönt det hade varit att bara svippa förbi när man har något glädjande att dela med sig av eller bara för att få en tröst kram.
Nu har jag svävat färdigt för idag, läs nu en jordad blogg vettja ;) För nu skall jag fixa mej iordning för att åka på kvartsamtal, nu hoppas vi att grabben skött sig i skolan...
Ha en förtjusande torsdag, bjuder på ett citat av John Cleese " Man behöver inte vara Dalai Lama för att berätta för folk att livet handlar om förändring."


Och en bild på Buffy

onsdag 18 maj 2011

Blixtrar och dunder!

Magiska stunder... Igår hade vi världens häftigaste väder, småmullrade lite runt 16,30. Men när jag var ute med tjejerna runt 17,30 brakade det loss rejält. Jag lovar jag var sjöblöt innan jag kom in, sedan höll det på i närmare 1,5 timme. Det blixtrade, åskade, regnade samt haglade, i morse när vi var ute på morgontoalett var det alldeles vitt på vissa ställen i skogen.
Det har varit en kall natt med minusgarder och frost, brrr det var riktigt kallt. Idag skall jag iväg och göra mitt sista pass för veckan, jag har också nedräkning för efter nästa helg gör jag inga helger igen förrän ut i september. Gissa om det kommer bli underbart! Nu får jag bara hoppas att mina lediga helger blir uppbokade av hundjobb.
Ha en solig onsdag, bjuder på ett citat av Sören Aabye Kierkegaard " Att våga är att förlora fotfästet en stund. Att inte våga är att förlora sig själv."
Delar även med en låt som de flesta som följde Mad Max filemerna kan relatera till :)

tisdag 17 maj 2011

Partydagen!

Idag är det vårt grannlands partydag nummer 1.
Önskar alla våra vänner och övriga en fin dag!


Gratulerar 17 maj!


måndag 16 maj 2011

Rysligt fort!

Går tiden, är inte länge kvar tills jag skall till Ludvika. Idag skulle kursplanen mm. komma är spänt förväntansfull. Skickade även iväg anmälan till SGSK utställning i Orsa alla tre tjejerna skall vara med, själv gör jag min sista dag uppe i Ludvika utställningsdagen. Men som tur är har jag en underbar vän som ställer upp och hjälper till. Tack du är guld värd!
Hade hoppats på lite bättre väder idag, men man kan inte få allt! Har avslutat SnabelJohannes snoa och MoppNils vals, intagit lite frukost. Och nu skall jag sätta på lite musik och göra lite avslappningsövningar, det var en stund sedan känner att jag behöver jorda mej lite.
Nu kommer jag bjuda på musik som jag lyssnar till när jag söker den absoluta stillheten inom mej själv.

söndag 15 maj 2011

Dra en filt över huvve!

Det är ett kvalificerat skit väder! regn och kallt/surt urk. Är typiskt när man för en gångskull kunde komma hem lite tidigare. Är inte direkt att jobbnerven tjuter av arbetsglädje i detta vädret, hur kul är det att stå i en lerig hundgård och dra grus? Just det minimalt!
Gårdagskvällen spenderades tillsammans med schlagerfestivalen, ibland kan man börja fundera.
Schweiz bidrag, var nog det sämsta jag sett/hört på lääänge, en människa som står och trampar på stället och sjunger falskt på en engelska som är totalt obegriplig det enda jag fattade var nanananana. Men vi får vara glada över att vi hade svenskt på plats 1 och 3, för Azerbaijan var ju mera svenskt än än Sverige självt. Ja ja nu är det ett år till nästa gång tack o lov, och då kanske jg inte jobbar och kan göra något annat istället :)
Min son har förresten ritat om min ritning hundhus, och jag måste säga han slog mej på fingrarna där minsan! Blir nog bättre än vad som vi först planerat, skönt att ha en begåvad son som kommer med goda ideer och genomför dem.
Bjuder på Schweiz bidrag, vore intressant att få veta om ni begriper vad det är människan sjunger! Hugaligen vilken bedrövlig låt får rysningar!!!

lördag 14 maj 2011

Fortskrider!

Ja idag skall man iväg och jobba, känner att jag hellre hade stannat hemma och jobbat. Men inkomst är ju en stor motivator, särskilt när utgifterna kommer och det skall gudarna veta att de gör. Hundgården börjat ta sin form, den kommer bli på lite dryga 200m2. Med andra ord har hundarna en sammanlagd hundgårdsyta på nästan 600m2.
Just nu har jag en hemlagad pizza i ugnen, det luktar så gott :)

Ha en smaklig lördag, bjuder på en bild från den blivande hundgården. Som ni ser är det en hel del kvar att göra!

fredag 13 maj 2011

Knasblogg!

Är inte bara mitt liv som trasslar ihop sig ibland, även bloggen blir lite snurrig.

Idag har jag inte haft åtkomst till min blogg alls, ju nu! Ja men jag har inte så mycket nytt att berätta, har bara varit hos läkaren idag halsspecialisten. Men han kunde inte hitta min knöl i halsen så jag fick ett tele.nr. och nästa gång den sväller upp och gör ont skall jag bara ringa och få åka iväg för en direktkoll. Och om det behövs ta prov ur knölen, som jag ff är säker på att det är lymfan som spökar. Men jag skall inte argumentera emot, men när det visar sig att jag har rätt så kan jag ju alltid bjuda på " vad var det ja sa" :)

Nej nu skall jag gå och sova, blev en sömnfattig natt i natt. Kunde inte komma till ro, men idag har vi grejat ute med hundgård nr. 2. Vilket innebär att John Blund inte kommer ha några svårigheter att hitta mej. Skall bli så skönt när den är färdig, kommer att bli super mysig.

Ha nu en god natt, bjuder på en bild som Alex tagit. Vy över grannens hus, fast det var nog himlen som var föremålet ;)

torsdag 12 maj 2011

Plötsligt händer det!

Ja ingen ska komma och säga att när vi väl drar igång något gör vi det på smått vis!

Har ju haft en stor dip i mitt hästeri, mycket pga min älskade Náttrún som tragiskt rycktes bort från oss. Men nu har vi minsan fått en ny tändning, Ögn skall som jag tidigare berättat iväg och betäckas med en otroligt spännande hingst. Detta ser vi fram mot, igår fick vi även tillökning i vår flock av två nya herrar. En ettårig hingst samt en 5 årig valack, nu har vårt hästeri ökat från en till fyra på bara några veckor. Vem vet hur detta slutar! Bjuder på lite bilder över den nya flocken.


Gordon är även här på besök, alltid lika trevligt att få träffa våra "barn". Vi får se om jag även hinner trimma killen lite, annars få jag ta det vid ett senare tillfälle. Skall snart iväg på em/natt jobb och sedan är det helgarbete som står på schemat.


Ha en schematisk torsdag, bjuder på ett citat av Benjamin Franklin " En investering i kunskap ger alltid den bästa räntan."





onsdag 11 maj 2011

Enerverande!

Hade fått inbokat tid med hovis idag på morgonen, vilket är mellan 7-9 för min del. Skulle behövt fixat lite andra grejer, men har som sagt väntat och väntat. Nu fick jag besked om att han inte kan komma idag, är lite sur för det är många timmar som gått till spillo. Men men ibland händer det saker som man inte kan påverka, personligen skulle jag uppskatta att man då ringer och meddelar sig. Ja jag andas och tänker positiva tankar ;) Var ute med Akira en sväng och naturligtvis hade jag inte med någon slags fotoutrustning, men mitt hjärta fylldes till bredden av kärlek och glädje. När hon fäster ett mkt stramt stånd på en doftstråle från en duva :)Det är mattes tjejjen de! Nu skall jag ta och sätta igång att koka blomkålssoppa.

Ha de gôtt i solen!
Bjuder på en bild från i påsk på Buffy! Som vanligt är det Alexander som är fotograf, han har förresten fått uppdrag att ta studentfoton! Själv skall jag vara smikös och håruppsättare kul att få pyssla lite med en ganska dold kunskap (är ju utbildad kosmetolog) nu blev ni snopna VA!!!


Snabba vändningar!

Nu är Akira sitt vanliga energiska jag?!? Men som sagt något konstigt är det! Men vi får vänta till provsvaren som kommer på torsdag, det de såg i går var att infektionsprov och plasma var förhöjda. Frågan är från vart? Men jag är bara glad över att hon är pigg och kan röra sig obehindrat. Idag får jag besök av hovslagaren som skall göra Ögn fin tills hon skall möta sin prins :)
Men jag hoppas att ni får en fin dag!
Bjuder på en härlig låt av Enigma, gillar att slappa till denna typ av musik :)

tisdag 10 maj 2011

Jämmer och elände

Kommer hem efter avslutat nattjobb, som vanligt öppnar jag hundrummet för att ta flocken på morgontoalett. Väl vid dörren blir jag lite konfunderad när det normalt ivrigaste och gladaste av alla inte är på plats. Går in tillbaka till hundrummet och där ligger Akira orörlig, jag böjer mej ner och hon gör ett tappert försök till att resa sig men tyvärr har hennes bakdel gått i strejk. Pratar lite lugnande med henne och beslutar mej för att gå ut med de övriga och ringa upp djursjukhuset. Fick besked om att komma in omgående, slänger till gänget mat och bär Akira in i bilen.
Väl på plats och jag skall lägga henne på golvet på en gosig filt som peronalen hämtar, då minsan dög inte det utan hon lyckas släpa sig upp och dunsar ner på mina fötter.
Veterinären kollar igenom henne överallt sträcker och böjer alla leder och klämmer på buken, kollar halsen och ändtarm och lite till...Hon reagerar inte alls på lederna förutom en armbåge men som han sa att det är inte orsaken. Utan kan vara ytterligare ett difust symtom, med andra ord blev det taget nya blodprov och vi kommer ha en telefontid nu i eftermiddag samt på torsdag när borrelia provet är klart. Hon har feberoch är smärtpåverkad, och är allt annat än den glada pigga Akira vi är vana vid. Vi har fått antiinflamatioisk och smärtstillande medicin så länge tills de vet vad de ev. behöver sätta in.
Min högsta önskan just u är att Akira börjar prata och kan själv berätta vad som är fel. Min/vår älskade charmiga energiknippe.
Just nu sitter jag i dotterns lägenhet i Karlstad, Akira har fått hedersplatsen i sängen och vi skall gå och handla lite så jag får äta lite frukost. Har inte intagit fast föda sedan lunch igår! Känner att jag har en mäktig huvudvärk på gång :(
Nej nu skriker magen efter mat, så det blir att pysa över till butiken och inskaffa lite bukfyll.
Ha en bättre dag än mej! Bjudr på en låt som beskriver lite hur jag känner just nu!
Chris Rea Road to hell!

måndag 9 maj 2011

Underbara trygga hane!

Än en gång bevisar Max att han är den absolut bästa hane som på denna jord befinner sig! Han lever tillsammans med 3 tikar och en lite "skit" av hankön :) Men nu när Buffy är i sitt första löp tar han så väl hand om henne, han tvättar och pysslor om. Dock lämnas de absolut inte själv tillsammans! Men han är även hennes livvakt, för det finns många hundar av hankön i byn, och lika många ägare vars föräldrar skulle ansträngt sig lite mer under sexualundervisningen!
Jaja men iaf, de vet inte att hanar följer en instink som lyder göka, pöka, utan låter sina hanar ränna runt lite som de vill. Jag tillåter inte mina tikar gå lösa under löp, men vill gärna fortsätta gå promenader med dom. Och här kommer då Max till sin fulla rätt! Idag kopplade jag på kättingen på Buffy, tar med Max som chaperon. Han fullföljer sitt uppdrag till pricka, och mycket riktigt så rusar det ut en han hund. Jag informerar om att jag 1 har en löptik 2 och även en hanhund. Hunden fortsätter sin färd mot oss, och Max ställer sig lugn och tryggt emellan. Inte ett morr eller tandvisning utan med hela sin överlägsenhet bara står stilla som en fura. Den andra hanen morrar och visar tänder och Max bara fortsätter ignorera tills ägaren kommer då vänder han lite klämkäckt på klacken och vi fortsätter att gå... Kan jag säga annat än KÄRLEK!!! Gud vad jag älskar den hunden i situationer som detta. Underbara, fantastiska, trygga, (slut på adjektiv) MAX...
Nu skall jag ta Akira på en tur, om jag hinner kanske Eya dessa löper dock inte så Max uppdrag som förkläde är över för idag! Bjuder på en otroligt fin låt av Sam Brown.

Ny vecka nya utmaningar!

Nu är förra veckan ett minne blott, och en ny har öppnat dörren på glänt till nya utmaningar och glädjeämnen. Denna vecka kommer med all säkerhet fyllas till bredden av olika "att göra grejer", har ju redan en del inplanerat. Men nu skall jag försöka ge mej ut på lite power walkande innan solen blir allt för varm, skönt att få bränna av lite innan jag skall iväg på em/natt jobb.

Ha en obränd måndag, bjuder på ett citat av Russell Lynes " Cynism: den intellektuella krymplignens ersättning för intelligens." och en foto av Alexander

söndag 8 maj 2011

Söndag är en vilodag!

Men inte här i huset, här håller grabben på att köra upp grus och leka som skall bli muren till hundhuset i nya hundgården.
Och här håller chefenpå att placera ut grunden, det är rätt brant hundarna kommer så småningom gå in genom en lucka i den svarta dörren...
Här är matjorden bortskrapad och det skall jämnas till och byggas upp nät och stolpar för en rejäl inhängnad.
Jag är så nöjd över att ha fina ytor, som passar så bra för våra ändamål. Och hundarna kommer att stortrivas. Själv håller jag på och fixar mat till arbetarna, halva styrkan bryter snart upp och åker iväg för en veckas jobb i Sandviken...När han kommer hem skall det införskaffas lite mer material för vi har även projekt nummer två som kommer att påbörjas :) Mer om det längre fram!
Ha nu en fortsatt härligt solig söndag.

God solig förmiddag!

Nu har vi inlett arbetet med ytterligare en hundgård, nu skall vi åka och köpa in lite material. Skall vi ha en fungerande kennel/verksamhet måste man även ha fasiliteterna. Återkommer med lite bilder i eftermiddag, än så länge är det ett enda kaos. Vilket vi iof är ganska vana med...Men det kommer bli väldigt bra när det är klart.
Ha nu en okaotisk söndag, bjuder på ett citat av Bob Dylan " Kaos är en vän till mej"
En härlig låt av Tom Petty...

lördag 7 maj 2011

Hurra!

Vi skall fira Alex och mamma ida! Men det största hurraet är till mej och att jag äntligen har huvudet på plats igen :) Kan ni tänka er va skönt det är? Att inte vakna med ett dovt bultande och med flimrande ögon...obeskrivligt! Har städat och nu skall jag strax sätta igång med baket. Solen skiner och jag har fått ny kraft, och den kommer jag nyttja till att fortsätta klara av elakheter och ondsinthet. Och det går åt mängder av energi och inre styrka för att inte bli berörd. Jag skrev om att jag hade en tokaffekt under veckan, och med det menar jag att jag blir upprörd till tårar av andra människors elakatungor och lögner. Och eftersom jag har en väldigt hög integritet är det inte mycket mer än mitt namn de kan. Resten är egna fantasier. Men nu har jag haft en helvetes vecka och en styrkes svacka, men är nu redo att stå emot igen :)
Ha nu en stark lördag, bjuder på ett citat av Dolly Parton "Stormar gör så att träden söker djupare rötter" och en bild som Alexander tagit

fredag 6 maj 2011

På G

Ja nu har jag ägnat dagen åt att städa, något som INTE blivit gjort de senaste dagarna. Jag behöver väl knappast tillägga att det var mycket nödvändigt! Men nu känns det rätt skönt, huvudet är inte helt tillrätta lagt men på god väg. Förutom städning skall jag iväg och handla lite inför helgens firande, vi skall ju fria grabben samt passa på att gratta min mor som fyllde förra veckan. Funderar på att köra en favorit i repris marängtårta med chokladgrädde och kolakräm, laktosfritt så klart. Cheesecake är ju också poppis inom familjen, kanske skall slänga ihop en sådan också. Ja vi får se vad jag trixar till med.
Ikväll åker även Beisla hem, hon är en sån härlig hund tror hon tycker det är super kul att vara här på kollo och få leka med likasinnade.
Förövrigt så började dagen med gråttdisigt väder, men nu verkar det minsann som om solen kommer att vinna kampen om väderleken. Inte mej emot, får gärna bli en varm solig helg. Behöver att få in lite värme i mitt sinne och kropp efter denna vecka!
En varm fortsättning på fredagen önskar jag er! Bjuder på en låt från ett av mina favorit band, som vanligt innehåller denna en mycket tänkvärd text.

Avalonian´s Blika

Vi har ännu en avkomma från B-kullen som blivit friröntgad. Grattis till Blika som blev hd-fri med B höfter. Har även fått e-post från Avalonian´s Albus "Alex" och jag hoppas att vi får träffa grabben under sommaren! Bjuder på en inbjudande bild av A. Albus "Alex"
Ha en bjussig fredag!




torsdag 5 maj 2011

Ännu en svart dag!

Även idag har jag tampats med migrän :( Natten i natt har varit allt annat än vilosam, vet inte om det är en biverkan av mina imigran men jag får en extremklåda i hårbotten, ögon och ögonbryn samt lite spritt över kroppen. Vaknade upp vi halv två och var övertygad om att jag hade löss över hela mej, in på badrummet och kammar och skakar håret och kollar ögon od. Blev en kliande natt har klitat hål på flera ställen i hårbotten, och eftersom min härliga huvudvärk fortsätter lär väl kliandet fortsätta. Mina hudreceptorer har väl antagligen fått spel och attakerar mej med allt de har! Samma sak en dusch kan jämföras med att bli piskad samt skållad, men det är värt denna plåga att få slippa huvudvärken. Den är 1000 gånger bättre än igår för jag har faktiskt kunnat äta nu, och jag har låtit hundarna få en liten kissetur. Men nu skall flocken utfodras och jag tar skogsbilvägen för att göra det enkelt för mej eftersom jag inte riktigt kommit mej ut ur migränkoman ännu.
Nu har det allt varit en eländig vecka! Men nu är jag ledig fram till måndag, så nu får jag vila upp mej. Och min tokaffekt som jag gick in i början på veckan har jag fått distans till och skrattar mest åt eländet!
Mer om detta någon annangång men jag bjuder på ett citat av NN "Om folks avundsjuka är ett mått på berömmelse så har jag varit fantastiskt framgångsrik."

onsdag 4 maj 2011

Däckad!

Ojoj vilketn pest dag! Vaknade med huvudvärk men räknade med att den går över under dagen. Nix pix trots 6 treo vid olika tillfällen ville det INTE ge med sig. Genomled ett APT som för övrigt var riktigt trevligt! Sitter i bilen på väg hem och inser att detta kommer inte går bra, väl hemma släpper in hundarna från hundgården. Orkar inte ta ut dem för en toarunda, utan börjar kräkas...inser att jag kommer inte hämta grabben på bussen. Typiskt en dag då han är fullpackad med gitarr och övrig packning. Men nöden har ingen lag, bara att krypa till kojs med ett par imigran innanför västen. Knoppande in i 1,5 timmen och nu känner jag mej 75% mycket piggare, är fortfarande lite mosig...
Härmed vill jag hylla pillerproducenteran för deras arbete med att de producerat ett sådant fantastiskt litet vitt piller som räddar livet på oss migränpatienter. Ett anfall av denna digetet är sällsynt, men ack så utmattande. Vågar inte riktigt äta ännu, men om någon timme kommer jag även klara av det. Men först skall jag ge hundarna kvalitetstid iform av mat och sedan skall jag faktiskt ta med dom på en rejäl kutar runda. Det kan dom behöva när dom inte ens fått ta sin promenad.
Just det när jag körde på väg hem ser jag en stor krit VIT älg vid vägkanten, tyvärr mådde jag så dåligt att jag inte orkade reagera med att stanna och ta en bild utan konstaterade bara i mitt huvud att jag fått se något som jag antagligen aldrig mer kommer att få se...
Ja ja så är det när man är född med huvudet under armen.
Ha en huvudet på skaft dag. Bjuder på en låt som beskriver min dag :)

tisdag 3 maj 2011

Idag skall vi...

Fira en störtskön kille som fyller 17 år!
vår älskade Alexander!



Bjuder på en låt som för tillfället går varm här hemma som ni kan lyssna till medans ni tittar på lite av hans senaste foton! Denna genre kallas dubstep!


Tillfällig sinnesförvirring!

Hade nog vädergudarna nu på morgonen, solsken och snö! Det är livat i luckan om dagen, vår flock har utökats av Beisla. Och lille Yes blir så arg när han inte får vara med och busa med de stora tjejerna, och han skäller sitt orättvise skall. Avskyr skällande hundar och jag lovar att det kokar både här och där, och Max blir lite överbeskyddande nu när Buffy löper och hans älskade Beisla är här. Jodå är nog ut ett par gånger och skäller jag med!
Har inte blivit så värst mycket sömn inatt, men så är det ibland! Och två nätter på rad är inte bra, men jag hoppas att jag får sova i natt eftersom min ledighet är slut och i morgon börjar allvaret. Idag måste jag också sätta mej ner och plugga lite inför mitt stundande prov. Hovslagaren skall jag försöka få tag på samt veterinären så vi får vacc både hund och häst! För den 14/5 skall Ögn lämnas iväg till en stoflock, och veckan efter kommer den tjusiga Bodi. Förhoppningsvis blir det tillökning på gården i början mitten av maj nästa år! Men nu får jag ta och sätta lite fart skall försöka hinna med 3 x kätting idag också.
Ha en störtskön tisdag, bjuder på en bild av de bästa vännerna Beisla och Max i snö vädret!


måndag 2 maj 2011

Tjolahopp!

Ja jag kan ju försöka låta pigg o glad...men sanningen är långt därifrån. Är trött som få har pms och halsont yey. Men sånt är livet, men men även om jag inte är på topp idag så har jag ändå fixat och trixat med lite tjoffs som måste göras. Nu skall jag gnälla lite till, blev lite upprörd tidigare så jag drog på mej huvudvärk och den blev inte borta trots att jag tog en avreagernings promenix med Akira. Men nu får jag ta och sova bort den istället och hoppas att jag vaknar upp och är pms fri glad och pigg igen :)
Ha en god natt kära vänner! Bjuder på en härlig låt som jag ALDRIG tröttnar på, och som trots en dålig dag konstigt nog piggar upp :)

Uppmaning!

Min grabb har blivit en av de utvalda att delta i tävlingen visa din talang! Nu hoppas jag att alla ni som gör ett besök på min blogg följer länken och ger honom er röst. Och detta hoppas jag att ni gör varje dag i en vecka, då han har chansen att vinna 10000:- samt får uppträda på hamnfesten i augusti.
Tusen Tack!

http://visadintalang.se/ett-talangfullt-musikbidrag-av-alexander-stensby

Suck :(

Jag som riktigt kände att jag var ett kap på väg igår! Men det gick upp i rök, som tur var ringde jag tillbaka till säljaren annars hade jag åkt i onödan. Men så är det får bli att styra den andra maskinh***ete en stund till. Idag skall det bli storstäding av ett stycke bil, så nu när jag har städat klart inne och intagit lite frukost skall jag iväg och inskaffa fönsterputsmedel, ska se att när jag är klar med bilen vill jag kanske inte sälja den längre.
Just det jag skall sälja bilen, behöver en större bakände, har verkligen gillat min bil men vi börjar bli lite trångbodda. Så jag tror minsan att det får bli en vanlig bil med 4x4, för jag vill fortfarande ta mig fram överallt!
Nåja den dagen den sorgen först måste jag bli av med den jag har, och i dessa tider kanske inte det är så lätt att sälja bil. Folk vill väl helst cykla med tanke på de drivmedelspriser vi har :(
Nej nu får ni allt gå ut och ha en skön dag i solen, bjuder på en härlig låt av ett band som jag allt som oftast återkommer till "30 seconds to mars".

söndag 1 maj 2011

Full rulle i lingonskogen!!!

Ibland får bloggen lov att komma i andra, tredje till och med fjärde hand! Dagen har gått i racer fart, mycket att stå i nu, det är inbjudningar som skall fixas inför stundande student. Och när jag ändå höll på med de inbjudningarna kunde jag lika gärna börja med kursinbjudningarna. Så nu kära vänner och valpköpare snart dimper det ner ett litet brev.
Nej nu skall jag iväg och kolla på en gräsklippare modell åkbar! Wow inte illa! Äntligen säger grabben, det är hästarna som tycker det är lite trist att inte få lov att komma upp och käka vid dukat bord.
Ha nu en härlig fortsatt eftermiddag/kväll.

Avalonian's Bea

Har varit inne och tittat på dogweb och fick se att Avalonian's Bea är friröntgat med resultatet B höfter. Gratulerar till det resultatet, nu är det "bara" 9 kvar att röntga. Och vi hoppas att trenden håller i sig.
Ha nu en riktigt god natt!

Bjuder på en bild som Alex tagit.