lördag 30 april 2011

Nu är det bestämt!

Vi kommer skicka Ögn på betäckning! Och vi har valt en mycket spännande hingst, han är tre år och kommer vara stationerad inte långt från där vi bor. Han är 3 år och har en blup på 126, blup är en måttstock över det förväntade avelsvärdet på en islandshäst. Hur kommer man fram till det jo genom ett ypperligt strikt avelsarbete genom mååååånga år där man noggrant dokumenterat hästarnas egenskaper. Så visst har förfäder och föräldradjur mycket att säga till om, men tack vare detta noggranna arbete kan man alltså även betäcka med en ung individ baserat på stam. Och ja självklart kan bluppen förändras, den kan både höjas och sänkas. Jag tycker det är väldigt spännande att avla på just unga hingstar enkomt baserat på stam, jag är VÄLDIGT noga med att de föräldradjur som finns inte skall ha några lynnesproblem el. bärare av några sjukgener. Då är det oavsett bakomvarande resultat fy fy för min del. Den hingst vi har valt heter Boði från Åleby musblack.

Far Ísar frá Keldudal IS2000157023
FF Keilir frá Miðsitju IS1994158700
FM Ísold frá Keldudal IS1986257021

Mor Nótt från Knutshyttan SE1995206383
MF Baldur frá Bakka IS1984165010
MM Brún frá Kúskerpi IS1990256786
Bilder lånade på www.islandshingstar.se

fredag 29 april 2011

Sicket väder

Nästan så man börjar undra "när kommer bakslaget", som vanligt händer det grejer. Har tänkt så det knakar och jag tror att det kommer hända något, nu gäller det bara att välja rätt och det är inte lätt. Åh så snodigt det blev :) Den som lever få se....Blir nog en härlig dag ute i solen igen, tar tid att få färg på denna gamla kropp.
Idag vill jag passa på att hylla min kära mor som fyller 62 år!

Grattis till dej vackra lilla mamma!


torsdag 28 april 2011

Slappar dag i solen!

Ja dagen idag skall tillbringas ute i solen liggandes i en solstol, jag kommer göra små korta avbrott för att lapa vatten och ev. toa besök. Men så är planen för idag! Som min förutsägelse sa igår gick provet åt pipsvängen, men jag var inte ensam, var en som klarade provet den yngsta i gänget...Hm kanske ålderrelaterat att vi "gamlingar" inte har så bra lästeknik och minne?!? Nåja vi får ju nya chanser och det är iaf jag tacksam för, men det är ju bra kul när vi gick igenom provet och man inser vilka fåniga fel man gör. Erkänner att jag visuellt såg bilen av mej själv men huvudet under armen :) "Vad bör en hanhunds ägare tänka på inför utställning" Att han har testiklar :) Ja och så fortsatte det mer eller mindre, är väldigt glad över att jag åtminstonde kan se det humoristiska i mina misstag. Och den förbaskade resultatlistan som vi skulle fylla i...Herrejösses hur vore det om jag överhuvudtaget läser vad som står fyller i som internationell och resultaten var för nationell, men jag var så vänlig att jag delade ut cacib på nat. och även till en junior. Men som sagt vi var fler med huvudet under armen, är nog första gången som jag misslyckas så fatalt inför ett teoretiskt prov. Men det är bara att ladda om och skjuta skarpt nästa vecka. Skall erkänna att jag kommer ta och läsa bibeln ett par gånger så att alla regler sitter, är ju bedrövligt om man är kvinna och måste ha testiklarna på plats för att visa sin hanhund ;)

Ha nu en vällyckad torsdag, bjuder på en gammal goding av James Brown.

onsdag 27 april 2011

Kontrasternas mästare

det är nog jag, som kan gå från att vara en riktig lugn och avslappnad person till att fräsa runt i 190 x 25...
Har under påskhelgen bara tagit det lilla lugna och bara njutit av tillvaron, igår startade jag dagen genom att tända en explosion i baken.
Ut med de 4 hemmavarande hundarna och sedan in och skura och städa, ut och plocka fram trädgårdsmöbler, olja in dom och sedan klippte vi gräs och vi spikade ihop vårt insynsskydd. Iväg och handlade fixade iordning grillen, och hade grillpremiär. Iväg hem till min gode vän och skulle lasta den lilla killen som jag lånar som sällskap till Ögn. Och nog för att han är liten, men en liten häst på bakbenen blir en stor häst, 3 timmar håll vi på innan vi tillslut lyckades "bära" honom in i transporten. Hmm har idag muskler som antagligen legat i dvala läääänge men nu gör sig mycket påminda om sin existens. Väl hemma ut men grabben och allt ser ut att gå bra, 23 ringer telefonen då har 2 st hästar setts motionerandes längs vägen... jaha ut och får en extra motionsrunda, får in de 4 benta jättarna i box och traskar in nu är klockan 0030 och ögonen går i zenit.
Just nu har lugnet åter lagts sig, hundarna är ute i sin hundgård, mina rödhåriga huliganer går och knaprar på hö i sin om stänglade och förstärkta hage och jag har nu intagit frukost position.
Idag skall jag iväg och göra ringsekreterar provet....det kommer tyvärr gå åt pipsvängen, varför? jo jag har hört att det är bra att läsa inför prov något som jag totalt missat!!!Men men fler tillfällen ges och jag får bara räkna med att göra om det, som sagt ibland kommer liksom livet i vägen...
Ha en livlig onsdag, bjuder på en bild av nykomlingen Kjaran!

tisdag 26 april 2011

Avalonian's Björk

Var idag inne och kollade Dogweb, och fick se att Björk är fri röntgad med A höfter. Underbart:)
Det som är lite tråkigt är att prov/utställningshelgen i Lofsdalen inställts, inte så konstigt under rådande sommarväder. Men det är trots allt en underbar tillställning med mycket trevligt folk och fina hundar, som nu tinat bort. Men nu får vi bara ladda om och satsa till hösten.
Ha nu en fortsatt trevlig dag, själv blir det grill premiär här hemma!

Så grönskar det...

Jösses när jag åkte på torsdag hade inte något slagit ut, kommer hem igår och ALLT är grönt.
Nu har det gått rejält fort, nästan så jag saknar att få halka runt i lera och smuts till mitten av maj...Nej jag bara skojjar ;) Detta är ju bara helt underbart! Idag blir det en fixar ute dag, trädgårdsmöblen skall på plats. Och så hoppas jag att jag även kan få dränka min blekfeta kropp i lite solljus, är lite märkligt att man känner sig så fräsch bara man får lite färg på kroppen.
I morgon kommer även en liten gentleman hit som skall bli Ögns bundförvant en period tills vi bestämt oss för någon fast lösning, är faktiskt väldigt sugen på att sätta föl på henne. Och då är ju även problemet men ensamheten löst. Ja ja få nog sätta mej och lusläsa lite stamtavlor och se om jag kan hitta ett litet guldkorn. Är ju en person som vill ha det unika och inte det överexploaterade som alla andra vill ha, som sagt jag är kärringen mot strömmen :)
Nej nu skall jag ta och göra lite nytta. Ha en nyttig tisdag, bjuder på lite fina bilder som grabben tagit under vår helg i Paradiset.


söndag 24 april 2011

Mot sitt slut!

Ja även denna påsk lider mot sitt slut, har haft en underbar lugn och skön helg. Ätit gott sovit, och bara varit. Har passat på att trimma lite hund och varit ute och promenerat, igår var det den stora pimpel tävlingen. Vi vann inte...men det var ett blött äventyr har suttit ute i t-shirt och barfota, kommer inte ihåg när jag gjorde det sist på påsk. I morgon tar jag och grabben färden mer mot de värmlänska skogarna igen.
För att vända och åka upp till Lofsdalen på torsdag såg att vi fått en start på lördag, men på söndag har vi även utställningen. Och där bidrar jag med tre hundar :)
Nej nu hoppas jag att ni får en fortsatt varm och solig påskhelg.
Kram från Messlingen :)

fredag 22 april 2011

Lång Fredag!

Efter en god natts sömn känner jag mej redo att möta påsken. Kom upp ganska sent i går kväll, så det vara bara att packa ur bilen och krypa till kojs. Vi har ett gudomligt väder, och jag kommer snart att gå ut på en härlig promenad. Har tillbringat förmiddagen med att städa, ni kan kanske förstå det med tanke på att gubben varit här i 2 veckor och grejat ;)
Idag skall vi bara njuta av ledighet och ha en riktig latar dag (tror jag).
Hoppas att er långfredag blir en händelserik upplevelse.

torsdag 21 april 2011

Tack!

Jag har haft gläden av att äga tre underbara hästar somtyvärr ryckts bort från mej för tidigt.
Leista frá Thvera hon var en import och henne förlorade vi pga eksem/allergi hon han ge oss två mycket fina föl. Ett av fölen var Nattrún från Nole mitt hjärta, henne förlorade vi pga någon sjuk människa som skar henne. Och nu har även Heitur från Smedbygget gått oss förlorad.
Denna dikt är till mina älskade isläningar.


Att få älska och att blivit älskad det är en gåva,
att fått uppleva er mina vänner är stort vill jag lova
Nu er resa går vidare utan att jag är med
nu ni själva väljer vägen och svär hästen ed
Ert inträde i trapalanda har ni förtjänat
ni har varit underbara för oss som ni tjänat
I mitt hjärta ni alltid kommer finnas
och i mitt huvud kommer jag alltid att minnas
Våra vägar har korsats av olika skäl
och ni hade ett högre syfte än att stanna här
Så spring och var fria i landet de gröna
och tack för allt mina älskade sköna.






Pust!

Sakta börjar jag och Ögn landa i vår sorg. Det stinger till lite i hjärtegropen när jag nu illar runt och packar och donar inför min avfärd till paradiset "Messlingen", och veta att Ögn kommer spendera sin påsk alldeles alena. Men jag känner att jag vill inte stressa in en ny häst och INTE vara hemma, och hon har ett mycket starkt psyke och kan vara själv utan att bli hysterisk. Och hon får en ny kompis nästa vecka, en god vän till mej har en tvåårig valack som jag skall få låna.
Har även under förmiddagen varit till läkaren, för min lymfknöl som han trodde var en halscysta så nu har jag fått en remiss till öron, näsa, hals så får jag hoppas att de kan få bukt på den lilla knölen som ställer till det så för mej :)
Jag nu är ju kvastskaftet inoljat och borsten putsade, så när grabben kommer hem från skolan bär det iväg. Jag önskar er alla en GlAd PåSk och flyg försiktigt.

onsdag 20 april 2011

Självömkans

botten är nu nådd. När jag nu avnjutit en plast skål med soppa och en dajmstrut, närmare botten kan jag inte komma. Men som vi alla vet nu är det bara att kravla sig upp, och med smaklökarna fyllda av plastsmakande broccoli är det inte svårt. Glass äter jag i stort sett aldrig, eftersom jag har en tendens att få ont i kistan men även det slank ner. Nu skall jag ta och sluta mina blå en liten stund, sedan blir det ett varv med kättingen.
Ha en smakrik eftermiddag!

Hjärtklappning!

Har blivit lite eller ingen sömn inatt, har haft hjärtklappning. Eller om vi skall sätta ett psykologiskt tillstånd på det skulle jag nog vilja säga panikångest! Detta är ju i sig väldigt vanligt och de flesta av oss blir drabbade, om man inte vet vad det är är det fruktansvärt obehagligt. Jag vill på inget sätt negligera panikångest, men det är ganska ofarligt. För mej kommer det när min känslomässiga bägare är full, första gången jag drabbades var 2005. Det typiska är just hjärtklappning och andningssvårigheter, och det enda som jag behöver göra är att flytta andningen från bröstet ner till magen. Vad som var utlösande för min attack, var att i måndags var jag vittne till hur en hund blev "bestraffad" i mina ögon misshandlad. (Djur och barn som far illa triggar igång en mycket stark känslostorm inom mej.) Sedan igår detta tunga beslut om Heitur, och att i den situationen behöva vara ensam (min man är ju som sagt inte hemma). Och att människor runt mej strax innan påpekar att "han rör sig väl fint" vilket bidragit till att jag började ifrågasätta mej själv. Observera att jag vet att han INTE mådde bra, men hästar är mycket speciella och har en smärtnivå som är otrolig. Och att han bralla runt när jag ledde honom mot sitt öde är kanske inte så svårt att förstå, för han visste ju vad som komma skulle. Hästar är mycket telepatiska! Och jag då som känslomänniska ja ni förstår! Så nu sitter jag här och djupandas och försöker låta mitt intellekt ta kontrollen över mina ostyrliga känslor. Jag valde att stanna hemma från mitt em/natt pass idag, känner att jag måste sätta mej själv först och framför allt vara hemma och pyssla om Ögn som också sörjer hon har trots allt förlorat sin partner. Jag är också tacksam för goda vänner som kommer att hjälpa till så att jag snabbt får en ny kompis till Ögn fram tills dess jag hittar en fast lösning.
Ha en bättre onsdag! Bjuder på ett citat av Elsa Gress " Ångest har i alla tider givit stark livskänsla. Dagens mest livsdugliga människor är kanske de man kallar neurotiker."


tisdag 19 april 2011

Sorgligt!

Dagen idag har varit mycket ångest fylld, har diskuterat med mej själv och tagit in andras syn. Och till slut valde jag att följa mitt hjärta och magkänsla, det är aldrig ett lätt beslut att ta men när man har djur ack så nödvändigt. Vår Heitur vår Ögns vapendragare och vakt häst, hagens kung har idag fått somnat in. Han fick i höst kraftig fång, och fick nu ett återfall. Vilket innebär att han under sommaren inte kan gå och beta fritt, finns säkert de som anser att det borde vi klara. Men tyvärr jag måste inse våra begränsningar, min man är borta under veckorna och jag jobbar ganska många kombinätter. Vi har även andra intressen som gör att vi är beroende av att hästarna kan klara sig själva under betessäsongen. Men även om jag kan se rationellt på problemen så stormar känslorna i mitt bröst och tårarna flödar.
Jag är inte den ende som är sorgsen, käraste Ögn är förkrossad i sin hagen och skriker ut sin saknad över sin högt älskade Heitur. Eftersom jag är ensam hemma kände han säkert på sig om vad som skulle ske, när jag skulle hämta honom gjorde han ett tappert försök på att springa iväg. Men tyvärr orkade hans hovar/ben inte det hjärnan ville, jag hoppas att han får det bra nu på de eviga betesmarkerna. Han har gott sällskap av vår Leista och hennes dotter Nattrún.
Farväl älskade Heitur, Du fattas oss!

Alltid något

Tänk att det aldrig får vara nog! Nu har gammel hästen ätit frost gräs, och så nu har han fått utslag av fång igen. Han var tills i morse super pigg och sprang runt och busade i hagen, men säg den lycka som varar. Känner mej väldigt kluven, är faktiskt lite beroende av att ha en häst som klarar av att vara ute oavsett väder och bete. Detta med tanke på att jag faktiskt är borta en del och då har endast mat hjälp, vad skall jag göra. Känner att jag måste ta ett beslut under dagen, låter det egoistiskt ja kanske men hellre det än att alltid vara orolig för hur han mår om/när jag inte är hemma. Blir nog att leta sällskap igen, känns det som. Men jag kommer givetvis ringa och konsultera min veterinär först. Men nu skall jag åka på jobbet och blir borta i 10 timmar, så då hinner jag tänka!! Hade en toppen dag på domarsekreterar utbildningen igår, mycket skratt och skojerier. Det däremot behövde jag! Ha en behövd tisdag, bjuder på ett citat av Gerald Horton Bath " Att bestämma sig är som att bädda en säng. För det mesta underlättar det att han någon som hjälper till."

måndag 18 april 2011

Tiden rusar

för fort. Igår när jag gick av efter 25 timmar ilade jag hem för att bli av men lite inarbetad frustartion. Det var ett tungt pass, inomhus i värsta solväder. Ajja går inte alltid att styra jobbet! Väl hemma tar Eya och kopplar på kättingen och far iväg, vi fick även uppleva ett spontan stånd iförd kätting på kanadagäss..Man tar vad man har :)När jag var tillbaka for jag och grabben iväg så han fick övningsköra lite, sedan var klockan kväll och dags för lite utfodring av två som fyrbenta. Jag kom aldrig åt min dator igår, grabben höll på att redigera en film som han och några klass kompisar gjort. De filmade mot greenscreen, och sedan har han suttit och letat reda på egyptiska bakgrunder att redigera in. Måste säga att jag är imponerad över vad duktig han är på att fixa och trixa med sånt. Detta var nämligen första gången han gjort något sånt, och programet fixade vi förra veckan så det var inget han hunnit öva på. Vad handlar filmen om jo egyptiska gudar, har själv inte sett den men ser fram mot att göra det. Idag skall jag även iväg på domarsekreterar utbildningens tredje och näst sista träff, nästa gång är det dags att skriva upp...Får lite ångest har faktiskt inte läst något, men ibland är livet i vägen! Jag hoppas vekligen att jag klarar mej så jag kan göra min aspiranttjänstgöring så snart som möjligt. Nu hoppas jag bara på att vi kan få en eller två apportdomare till Värmland, som fortfarande är ett stort svart hål i fågelhundsvärlden, och om detta inte går hoppas jag att få svar på om det går bra att anlita norska domare. Det är ju inte så att jag är den enda i Värmland med omnejd som har fågelhund, finns faktiskt en hel del duktiga hundförare här. Men det vore nästan lite skämmigt om det är så att det inte skulle gå att auktorisera någon i Värmland utan att vi som bor här måste ta hjälp från ett annat land :o Hoppas ni får en auktoriserad måndag, bjuder på ett citat av Wiliam Blake "Skam är stolthetens kloak."
Och en bild från igår.

lördag 16 april 2011

Tjohoo!

Är lite seg idag, blev lite sent igår. Men jag väntade bara på ett besked, och det fick jag till slut. Och det gick bra, nu önskar jag våra goda vänner lycka till med de små.
Idag skall jag iväg och göra dygnjobb. Så typiskt när solen står som högst på himmeln då skall man iväg.
Skall inte binda upp er med meningslöst läsande idag, utan ut och få i er de viktiga vitaminerna som solen ger.
Själv skall jag och Eya ut med lite kätting nu innan det är dags för att åka iväg.
Men jag skall bjuda på lite gitarr spel idag, det är min son som spelar Joe Satriani's Midnight. Jag älskar denna låt :)
Ha en solig lördag!

fredag 15 april 2011

Gräsligt värre!

Dagen har gått i ett enda huj! Men jag har varit effektiv, har krattat och eldat gräs. Tacksamt för de små gröna strån som gömt sig i det torra döda, har även hunnit vara ute med kättingen och timmat andra örat på Eya...Örk hon tycker det är så tråkigt och gör det inte så lätt för mej minsan. Skulle vilja ha ett riktigt trimbord, så jag slipper stå böjd och sitta på knä osv. Men en vacker dag kanske det regnar trimbord och då kan jag ju alltid fånga ett :) Dom är ju inte billiga de rackarna! Nej nu fick jag sms så nu är det bara att ge sig iväg och hämta hem grabben de blev nog klara lite snabbare med filminspelningen. Ja jag kan berätta mer om det senare ;) Men jag kan ge en ledtråd filmen utspelar sig i Egypten och handlar om Osiris, är ett skolarbete. Ha en bra fredagkväll.

Morgon stund!

Sitter och njuter av lite frukost, eller rättare sagt en shake. Gick av min natt halvnio, sedan hem fixa hundarna, städa fixa hästar. Men nu är det min stund, är så skönt att sätta sig framför datorn och uppdatera sig om vad som händer i världen. Just nu hoppas jag på att vädret lättar lite, är lite för disigt för min smak hade tänkt ta och kratta lite och elda gräs. Brandrisken är nog minimal är lite tveksam på om den ens tar sig. Trimningen har jag börjat med...har plockat klart Eya på huvudet och tagit ett öra, herreje vilken tid det tar. Men det blir så bra när det är klart, skall även ut med kättingen och sedan skall jag och hämta grabben i stan på kvällen. Men jag har ju semester, känns lite tomt och tyst utan de två andra tjejerna. Har letat och letat efter en bra webkalender och har hittat precis vad jag söker, nu kan jag göra mina aktiviteter synliga och alla kan se när det är uppbokat och inte. Mycket praktiskt! Mer info kommer på min hemsida så småningom. Ha en informativ fredag, om ni glömt geografin bjuder jag på en genomgång av världensländer på 1, 1/2 minut :)

torsdag 14 april 2011

Ny dag och solen skiner!

Hade -2 under arla morgonstund, men vad gör det när solen skiner med all sin kraft! Vi hade ett mycket bra möte igår, och jag ser fram emot det stora jaktprov som vi kommer anordna i Ljördalen 4 dagar kombinerat fjäll, skog! De ni ;)Kurser kommer att hållas på olika platser osv... Efter ett sånt positivt och upplyftande möte riktigt sprular jag av energi, jag kommer ha en mycket hektisk sommar. Vilket gjorde att att jag tog ett beslut igår jag kommer att ta tjänstledigt mina arbetshelger. Har ju aspiranttjänstgöring som skall göras och jag har kurser! och hör och häpna har även vänner och släkt som jag gärna skulle vilja besöka :o Innan mötet igår möttes jag och mina goda vännina och åt lite mat och bubblade om allt möjligt, ja ja hund så klart! Är så glad över att få höra att A. Bianca mår så gott och att hon utvecklas till en hund med mycket jaktlust :) Idag hade jag tänkt hinna med en kätting tur samt börja trimma Eya, är ju inte länge kvar till Lofsdalen och utställningen. Skall nog även försöka hinna ta maskinen över Max också, innan värmen hinner ifatt oss. Sedan är det dags att bege sig till jobbet för en em/natt. Ha nu en sprudlande torsdag, bjuder på en bild av den väg som jag kör till jobbet på! Som för tillfället är förenad med livsfara att köra på!!! Men men så är det att bo på landet, men jag lovar att jag upplever nog mer djurliv på en resa än vad en statsbo gör på en livstid! Nu är det mycket ringduvor, orrar och tjädrar som sitter i vägkanten och grusar upp sig :)

onsdag 13 april 2011

Töligt!

Sitter och väntar på att min ipod skall laddas, måste komma igång med min träning igen! Usch jag får ångest över hur lat jag varit i det sista, men nu j***ar skall det bli ändring. Har ju fortfarande mål att nå, och jag lär aldrig nå dem om jag låter latmasken bita sig fast!
Idag skall jag köra Eya med kätting, hade tänkt börja trimma henne men jag väljer att göra det en dag som solen vågar sig fram. Är ju skönt att slippa vara inne, städar tillräckligt ändå.
Idag skall jag även åka till Kongsvinger, vi skall ha möte med skogssatsningen. Har skakat fram några datum, men det är inte lätt jobbar ju för sjutton varannan helg. Nej jag måste snart ta mej en funderar på om jag verkligen kan fortsätta förstöra för mina intressen med helg arbete, nej nu är det dags att prioritera mej själv. Hellre mindre pengar och mer livskvalitet! Ja det är nu eller aldrig för en sak är säker ingen är oumbärlig, och sätter inte jag mej själv först kommer inte någon annan att göra det heller.
Nu tror jag minsan att ipodden är färdig :) Ha en kvalitets onsdag!
Bjuder på en Nellie McKay Bruise on the sky. Tyvärr är det en mycket dålig version men den finns tyvärr inte på något album. Vilket är synd för den är helt UNDERBAR! Lyssna på texten eller om ni har Spotify ladda ner den där!

Två år och en dag!

Klockan 17,00 idag har jag varit rökfri i två år och ett dygn. Och detta är jag riktigt stolt över, jag har varit helt fri dvs jag bytte inte ut ciggen mot snus eller något annat med nikotin. Så jag borde kanske säga att jag är nikotinfri :) När jag går förbi rökare slås jag varje gång av att även jag har lukta så illa, för fy bubblan vad det stinker. Och när rökare precis rökt klart och pratar huvva, det luktar värre än askkopp ur munnen på dom. Men jag har också varit en stinkpinne, var inte heller medveten om hur illa det faktiskt luktar. Det som jag faktiskt fascineras av är att jag känner inget sug när andra röker, har inga problem att följa med mina kollegor ut när de skall röka. Fast är det skit väder få de allt stå ute själva och huttre :) just det r jag helt färdig med...
Jag firar mej själv genom att bjuda på denna fantastiska låt av Kent! Utan dina andetag.

tisdag 12 april 2011

Skall göra något ovanligt!

Jag skall gå och lägga mej en sväng! Alla sysslor är gjorda och jag har fått i mej lite lunch, mina ögon står dock i zenit. Är ju första natten på evigheter känns det som och jag har inte sovit så bra. Sedan har jag lite ont i kistan också, har antagligen ätit något som inte vill stanna upp och tänka innan avfärd. Har en del pusslande framför mej också, men det får jag ta tag i i kväll. För nu känner jag att sängen känns mer frestande än aktivt tanke arbete. Vädret gör ju ingen glad heller, så jag intalar mej själv om att jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag knoppar in. Just det måste bara delge vilken tur jag hade när jag bokade boende i Lofsdalen, hittade en stor lägenhet där man får ha djur med 8 bäddar för 2650:- inkl avboknings avg. Gissa om vi kommer ha trevlig där! Ja ja nu säger jag god eftermiddag, see you later! Bjuder på en Lullaby :)

Varför?

Blir så upprörd! Tänk att det finns så många människor så alltid skall förstöra för andra! Jag vet själv hur ledsen och hur mycket energi det tar, och jag lider med alla som blir utsatta av denna typ av personer. Människor som misstror och pekar med hela handen men tyvärr inte tvättat sin egen smutsiga byk. Att förstöra för andra är tydligen det enda höga nöje de besitter, det som brukar driva mej frammåt i sådana situationer är att synden straffar sig själv. Oavsett hur lång tid det tar så någongång är det just jag som får den stora tillfredsställelsen att dansa på djävulens grav! Nu önskar jag att även du får det! Är så upprör just nu att jag vet inte om jag skall skratta eller gråta, jag lider jag knyter min näve och jag hoppas att rättvisa skipas. Och till dej din usling hoppas att du vaknar upp och inser att du ensam står! Tänk om sådana inte fanns då vore livet så mycket lättare! Men jag säger bara when pigs fly...

måndag 11 april 2011

Träsmak!

Satt med papper hela dagen igår, jobbade på rejält bra så nu behöver jag bara lämna över allt till min revisor. För att få allt rätt och riktigt inför deklarationen, det blir lite påtagligt när man sitter och gräver i minsta lilla öre vad mycket sporten kostar. Men finns det en summa för livskvalitet? Nej det är nog det enda man inte riktigt kan sätta en prislapp på. Hinner inte springa mellan gubbens packning och bloggen längre. Hoppas att ni får en effektiv måndag, själv skall jag iväg och jobba em/natt. Bjuder på en kul låt som innehåller en egenskap många besitter, och som det borde jobbas lite på. Den leder inte till något gott!

söndag 10 april 2011

En annorlundag dag!

I går hade vi en kör dag, Först grejade vi här hemma. Sedan fick dottern övningsköra till Charlottenberg där vi inhandlade skor och vårjacka, färden gick sedan vidare hemåt via Arvika där vi var in och handlade och sedan in och tankade. Väl hemma bytte vi chafför och grabben fick ge sig ut på sin första kör tur, lovar att det var gött att slänga sig på soffan och slappna av till körslaget efter det! Nej då! de är faktiskt bra på att köra båda två, grabben har ju manövrerat traktorn här hemma så han är inte helt grön. Tjejen har faktiskt kört en hel del, men det är inte så lätt att få till det när hon inte bor hemma. Men det blir bättre nu när vi fixat i ordning hennes bil. Vi satt faktiskt igår och fixade hela utstyrseln inför hennes stundande student, examensklänning, balklänning och skor är inhandlade champangen står på lagring :)Sedan har vi även tagit ett ångestfyllt beslut, hennes lägenhet kommer vi att säga upp. Eftersom vi inte vet vart hon kommer att hamna, känns det som ett bra val att inte riskera att kanske behöva stå för två hyror i höst. Nu kan vi bara invänta intagningsbesked och planera utifrån det. Än en gång vill jag rosa NNFK, för suverän service och varma deltagande iom Akiras strykning. Men vi kommer igen större starkare och bättre i Lofsdalen ;)Det är nu det som står högst på min trevlighetslista, att få träffa alla trevliga glada deltagare. Själv lär jag träna löpning eftersom jag skall gå med 3 hundar i 3 olika klasser, passar på att lämna in en önskning om uppehållsväder. Nu nu skall jag sätta mej ner med lite inför deklarationen göra...och det är min favoritsyssla...NOT. Hoppas ni får en favorit söndag, bjuder på ett citat av Buddha mycket tänkvärt "Det är en människas sinne, inte dennes fiende eller ovän, som lurar in denne på onda vägar"

lördag 9 april 2011

Dragen!

Fast nykter ;) Akira var ju som sagt hos veterinären igår, och vi fick lov att dra henne från start på måndag. Vad vet. kunde se var hennes tonsiller röda och hon ville inte utesluta en infektion. Hon fick lämna olika blodprov samt urinprov, hon fick till att börja med nu en antibiotika kur. Vi kommer att ha en telefonkontakt på tisdag för att få provsvar samt hur Akira's form är. Kan väl säga som så att prov togs för att utesluta bakdel och framdel, om det visar sig vara ok blir det röntgen på mellan delen.
Vi hade en mycket hektiskt dag, vi skulle handla massor med byggvaror + lite till inför gubbens resa. Sedan ett avbrott för veterinären, och när dom då ville ha ett urinprov hade ju Akira fått lätta på trycket innan vi gick in. Då fick vi lov att försöka vätska upp henne och återkomma, strax efter 17, åkte vi tillbaka efter att ha varit på diverse butiker. Gick in och hämtade ett bäcken och började vår jakt på urin. Såg garanterat ganska kul ut, Akira i kopplet och jag limmad efter henne med ett bäcken i fullberedskap. Gick tillslut bra och vi fick lite urin, som ni vet blåste det stormvindar igår var ganska orolig över att det skulle komma en kastvind när jag bar ett bäcken fullt med urin...
Gick bra slapp "a golden shower" och vi har även gjort någon på reservlistan glad!
Ha en glad lördag, bjuder på en mycket omdiskuterad låt när det begav sig men ibland måste man ha glimten i ögat och omfamna sin humoristiska sida ;)

fredag 8 april 2011

Fredag!

Och snart bär det iväg till Karlstad, skall dit och handla grejor för gubben har tre veckors komp som skall tillbringas uppe i Härjedalen. Jag och grabben kommer åka dit och hälsa på under påsk, men han kommer vara där uppe och slita och släpa. Vi måste bli färdiga någon gång...Fast mycket går inte att göra ännu, då halva taket skall läggas om samt att väggarna skall brädfodras. Men allt annat små pyssel som lister od invändigt och annat små fix. Men innan han börjar och greja skall han starta på prov på måndag, vi får hoppas det iaf. Vi skall ju som sagt till veterinären idag och jag hoppas att allt är ok och att hon bara är i en svacka av något slag, annars kommer vi göra någon på reservlistan glad. Måste säga att vi trivs riktigt bra i vår klubb NNFK, de har alltid ett gott bemötande och de som är ansvariga för de olika proven är proffsiga och engagerade. Om jag igen skulle få lust att delta aktivt i en klubb igen skulle det vara för den! Annars skall jag iväg på möte med NGK skogssatsning nästa vecka, vi skall försöka lägga upp en aktivitetsplanering inför våren-hösten. Detta är något som jag brinner lite för, vi är ett sådant glatt gäng som träffas och smider planer om hur vi kan blir bättre och hur vi kan få andra att vilja bli bättre. Och här finns ingen prestige utan alla är lika viktiga, för ingen kedja är starkare än sin svagaste länk och när man väl sätter det i proportion inser man att högmod leder oftast till fall. Och jag kan också meddela att jag har av Jägarförbundet Värmland och av Arvika kretsen blivit godkänd för att ta instruktörsutbildning, vilket jag är mycket glad över så jag kommer att i början av juni tillbringa en vecka uppe på Kullen utanför Ludvika. Detta ser jag mycket fram emot dels att lära känna andra med samma intresse oavsett ras, och framför allt lära mej MER :) Nej nu skall jag ta och packa iordning inför vårt heldag i Karlstad, håll nu tummarna för att Akiras apati bara är en släng av vårdepression och att det går över. Ha nu en solig hjärtlig dag, bjuder på en trudilutt som vi sjöng på jobbet igår, skal tilläggas att jag personligen sjunger hellre än bra men det blir uppskattat av min brukare. ;)

torsdag 7 april 2011

Helg!

Fin arbetsvecka efter ledighet 2 dagturer sedan ledig. Klagar inte på en sådan mjukstart, det jag däremot kommer klaga lite över är min jädrans lymfknöl. Har haft strul med den länge nu, den är bra en vecka sedan börjar jag få obehag. det värsta är att när känningen kommer så under natten när det verkligen värker får jag feber inatt var jag upp och tempade 40 :( Men sedan på morgonen har jag ingen feber men mycket ömhet på högersida av halsen detta varar i ca 3-5 dagar sedan går det ner för att veckan efter återkomma. Har varit bra nu i nästan 1,5 vecka men igår eftermiddag började jag få känning igen. Har varit hos läkaren och då var det inget fel utan fick svar att det var nog en efter reaktion på en flunsa. Men nu borde väl den flunsan som jag hade i december vara ute ur mitt system? Eller! Ja ja får nog ta och ringa och beställa en ny tid, blir ju lite trött av detta. Samtidigt känns det som om jag inte gör annat än att ränner till läkare, har ju varit där med min axel och sedan var jag ju och kollade min lymfa i januari. Borde få klippkort snart...Men vi skall vara tacksamma över vår sjukvård, och inte ha dåligt samvete för att vi nyttjar den. Men tyvärr tillhör jag dem som är uppfostad till att inte vara till besvär. samtidigt betalar ju jag min avgift som alla andra så till besvär eller inte nu vill jag ha ett svar och om det inte finns nått svar vill jag ha det svaret. Men det får bli en annan dag, för jag är även expert på att skjuta upp allt som har med mej själv att göra. :) Ha en uppskjuten torsdag, bjuder på en låt från ett svenskt musikgeni. Han finns inte längre med oss, hans sjukdom blev honom övermäktig.

onsdag 6 april 2011

Skönt!

Idag har vi haft ett härligt väder, så härligt att vi på förmiddagen tog en 45 minuter lång promenad på jobbet. Det var välbehövligt för annars hade nog korpgluggarna trillat ihop under vårt APT. Mitt revben gjorde sig påmind idag på jobbet, inte så konstigt med tanke på de förflyttningar vi gör. Men det var inte så illa som jag först trodde. Akira har fått en tid hos veterinären på fredag, jag hoppas att de finner ut vad hennes apati beror på. Jag har drömt mardrömmar om detta besök, och jag hoppas att mina drömmar fortsätter att bara vara drömmar. Den verklighet vill jag absolut inte ha! Förövrigt har jag fått en lite favorit, absolut inte en nyttig en....men väldigt god :) På vår lilla ica butik säljer de något som heter mudcake, oh tjosan hoppsan vad god den är! förpackningen rymmer 2 st och kostar ca 15 :- och även om den är liten är den värd varje öre :D den är rätt mäktig. Skall erkänna att jag har faktiskt unnat mej en idag, skyller på att det är lillördag, och jag vet att jag inte skall unna mej "sånt" men jag får köra på lite hårdare sedan istället. Herre gud vilket lyxproblem man lider av...Skäms på mej! Nu har jag absolut babblat klart för idag, dags att börja göra något nyttig här hemma istället. Ha en nyttig onsdag, bjuder på en fantastisk låt otroligt bra text med ett tragiskt/sorgligt budskap.

tisdag 5 april 2011

Illar runt...

Som en skottspole:) Härligt med ny vunnen energi! Idag fick jag mitt besked som jag väntat på, har gått en och annan nagel vill jag lova. Men nu är väntan över och jag fick ett positivt besked, men det var inte bara bara! Är rejält glad, har även haft ett mycket trevligt telefon samtal som jag hoppas leder till något positivt! Men nu skall jag gnälla lite...fy bubblan vad lerigt och äkligt det är överallt! Jag verkligen avskyr detta sölväder. Lovar att jag sopar och torkar golv i ett, har säkert sopat minst 1 kg grus bara idag! Nej nu har jag försökt bli färdig med detta inlägg länge nog, men telefon har gått ganska varm idag. Bara trevligheter som tur är, och det är alltid lika trevligt att knyta nya kontakter. Ha nu en kontakande tisdag, bjuder på ett citat av William Shakespeare " Det glada hjärtat lever längst."

måndag 4 april 2011

ZZzzz!

Är nu hemma från 4 timmars korvstoppning :o lovar att det är ett mindre världskrig i skallen just nu...Men men jag är ju nästan helledig även i morgon, förutom att jag måste åka på jobbet för ett medarbetarsamtal. Resten av dagen skall ägnas till mina fyrbenta vänner, skall ringa och boka tid för Akira hos veterinären. Är inte riktigt bra med den tjejen, så nu skall hon få en check upp. Man blir så ledsen av att se att hon har viljan men att orken inte finns, och kondis det har hon så det kan omöjligt bero på det. Nej nu skall jag försöka förmå mina grå att sluta fred, med hjälp av lite sömn. Om det är rätt väg att gå får jag svar på i morgon, men annars är det inget dumt sätt att sluta fred på. Tänk om det gick att förmå andra krigande att sova på saken, då skulle vi bo på en klart tystare planet :) Sov gott

Avalonian's Beisla

Vi på Avalonian's Kennel vill gratulera Charlotte Holst och Björn Nilsson till en mycket ärofylld premie! Att debutera på ett jaktprov och jobba sig fram till ett 2 ukl är mycket starkt. Beisla fick en fin kritik av domaren Kari Kolsum Hofstad, och jag misstänker att detta bara är början för denna begåvade hund och entusiastiska ägare.
Än en gång ett stort GRATTIS

söndag 3 april 2011

Då är man hemma igen!

Och jag är så glad och nöjd över helgen, som för min del varit mycket lugn och skön. Så lugn och skön att migränen kom under natten! Ett tecken på att jag börjar slappna av, lite återhämtning är ju aldrig fel. Har nog tyvärr bunkrat upp lite för mycket negativ energi en period, men nu känns det mycket bättre lite fjälluft är rena medicinen. Men säg den lycka som varar, på väg hem dog min j*vla mobil! Jag hatar verkligen den! Det enda den har åstakommit är att degradera mej från en teknisk normalbegåvning till teknisk idiot! Men nu är det slut, det tråkiga är att jag har inte ett enda nummer kvar :( Som tur är ligger det ju lite gamla telefoner här och där, men tyvärr så har jag inga nummer kvar... Men det löser sig säkert. Bjuder på ett lite längre inlägg i morgon med lite bilder från helgen. Ha en bra kväll.

lördag 2 april 2011

Grattis!

Idag fyller vår vackra Eya 5 år, hon är nog den mest pålitliga hund jag känner. Hon har gett oss två valpkullar med 11 vardera, den sista med 11 tikar. Hennes avkommor har visat att de är bra jakthundar, igår gick dottern Beisla upp till pris på sin första jaktprovsstart. Hon har även start i morgon så vi håller tummar och tår för Beisla och även för Be-Eddie som även hon debuterar denna helg. Hoppas att ni alla får en fin dag, vi kommer att njuta av vår vistelse och för en gång skull bara njuta utan att stressa runt med en massa måsten! Just det grabben spelar idag på ukm, håller mina tummar och tår för att de går vidare! Over and out från Messlingen

fredag 1 april 2011

Jippie

Nu börjar det hända grejer! Avalonians Beisla och matte Charlotte fixade idag ett 2 ukl i Bruksvallarna. Vi gratulerar och är mycket glada över den prestation som de gjort i ett tungt före! Vill tillägga att vi är så glada att det inte finns ord nog. Akira är fortfarande inte islag men men något bättre än vad hon varit. Ha en bra fredag!