torsdag 31 mars 2011

Så trött!

Varken huvud eller kropp vill nå ett samarbete idag... Ögonen hänger på trekvart, och jag vandrar runt likt en zombie på raveparty. Men det är bara att bita ihop och komma igen :) Lovar att efter helgen har jag mer energi än tidigare, jag skall ju åka och njuta av mitt personliga lilla paradis. Eftersom grabben skall spela på UKM så måste vi ta med hela flocken, går som sagt inga kommunikationer hem till oss från Arvika, så han åker till Kil med tåg på fredag och även tåg till Arvika på lördag för att kunna spela. Sedan får vi hoppas att morfar är snäll och kör hem honom när han åker tillbaka till Kil på lördag kväll. Det är helt SJUKT att det inte kan gå en buss under helgen, men det räknar väl med att folk i glesbygden bara sitter hemma och spelar på läppen i helgerna!?! Detta gör att jag måste vara hemma i stugan under dagen, kan ju inte lämna pissenisse (Yes)själv en helg dag. Nej nu skall jag ta och fortsätta röja och packa, vore bra om vi slipper komma upp mitt i natten... Ha en bra dag, bjuder på ett citat ur Svenska arméns överlevnadsbok " Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp."

onsdag 30 mars 2011

Röntgen svar!

Ja då har jag fått reda på vad MR röntgen visade. Har diskbråck i nacken vilket de helst inte opererar detta är orsaken till att mina händer domnar och att jag upplever stickningar i fingrarna. Sedan har jag en muskelfästes skada i axeln vilken är orsak till mina svårigheter att lyfta. Min förträning är inte i ett direkt akut skede, vilket är bra för jag slipper operation. Kommer få hem mina svar så jag kan ta dem med till sjukgymnasten, prognosen verkar kunna bli bra. Är mycket nöjd nu är det bara att gasa på och följa de rekommendationer jag kommer få av sjukgymnast och sedan kommer jag bli som ny igen...eller iallafall nygammal :) Är ju lite konstigt jag upplever min axel som största problemet och nu visar det sig att min nacke är värst ?!? Där ser man!!! Kan ju tillägga att min kropp är ganska sliten efter helgen, har nog i mitt fall rubbat både här och där...revbenet känns men det har även tillkommit lite andra kroppsdelar som vill hävda ersättning för brutalt hanterande. Men nu skall jag ta denna ursäkt till kropp och promenera lite i det vackra väder vi har. Och se fram mot den vår som är på väg, vår resa upp till stugan i morgon. Det skall bli så skönt att få njuta lite av Härjedalen. Bjuder på lite bilder sen helgen!

tisdag 29 mars 2011

Rättvisa skipas!

Ja då har jag varit på tingsrätten, nu väntar vi dom. Dottern blev i sommar oprovocerat påhoppad och nerslagen av en annan tjej. Är så förbaskade trött på att människor inte kan respektera andra, när dottern berättade om händelsen och vilka vittnen som fanns på plats tyckte jag att hon skulle göra anmälan. Visade sig att den tilltalade hade fler punkter på sin lista. Hon var en surmulen korpulent tjej med en stick och brinn attityd, kände lite medlidande för hennes mor som satt ett par stolar bort från oss. Vad hon får för dom vet vi inte ännu eftersom de skulle behandla övriga punkter efter att vi gått, men den kommer inom några dagar.
Dotterns vittnen bestod av en dörrvakt och en polispatrull, som båda sett hela händelsen. Den tilltalades uttryck över varför! Det svartnade?!? Jag frågar mej vart har den så kallade spärren tagit vägen? Är det ok att misshandla en annan bara för att det svartnar? Vart finns respekt inför andra? Vad ger någon rätt att lyfta sin hand mot någon? Kan säga att det svartnade när jag satt och lyssnade på det kvalificerade skitsnacket om "var berusad och missuppfattade" då undrar jag va fan den 5 fönsterrutorna hade gjort? Nä dagens ungdomar blir tyvärr curlade till ansvarslösa känslotrubbade skitungar som inte äger respekt inför sig själv eller andra. Nej man kan inte bara skylla på föräldrarna, nehe men vilka är det som har ansvar för sina avkommor? Om inte jag ger mina ungar kunskap om moral och etik vem skall det då? Ta tid och lyssna på ungarna, lägg er i, köp inte allt rakt av ifrågasätt, och framför allt var förälder inte kompis! Och lyssna på magkänslan den har oftast rätt oavsett vad ungarna säger!
Nej nu skall jag power walka bort min frustration över gränsöverskridande respektlösa huliganer, som kostar samhället en h-vetes massa pengar. Pengar som jag och andra med arbete jobbar och sliter för!
Bjuder på en filmlåt!

måndag 28 mars 2011

Sammanfattning av helgen!

Har nu fixat morgonrutinerna, och har tänkt igenom den fantastiska helg jag, vi haft. Resan började med att jag och Eva matte till A. Be-Eddie for upp till Lekvattnet där vi blev bjudna på en fantastiskt god lunch. Färden gick sedan vidare upp mot Ljördalen, väl framme packade vi ut ur bilen och lastade på skoter transporten. Äntligen tyckte Buffy som fick lov att springa de 6 km uppför till stugan. " Skoterchaffören var lite impad av hennes fart " :)
Vi installerade oss i den lilla stuga som vi fick oss tilldelade den delade vi med två norskor med två fina GS hundar. Sedan gick vi upp till storstugan där vi blev bjudna på en god och matig soppa med tillbehör, vi fick en instruktion om hur hundarna jobbar i vind osv. Allt blev illustrerat på ett blädderblock och teckningarna kommer garanteras säljas som konst i Paris och inbringa en förmögenhet ;) Så kom dagen då våra hundar skulle få sin chans och vi ägare skulle "för min del" möta utmaningen.
Men innan jag går in på olika blunders så kommer jag göra en sammanfattning av våra hundar. Vår egen Buffy fick första släppet och gjorde sitt debut på fjäll, hon lägger upp ett självständigt exemplariskt motvindssök, med en perfektion att jag faktiskt få en tår av stolthet i ögat. Vår instruktör var själv mycket imponerad över hennes vind bruk och djup/bredd. Vid ett senare släpp vid en liten björk får hon näsan i en ripa som lättar Buffy följer ca 5-6 m vänder och utreder, än en gång en mycket stolt matte. Be-Eddie går i första släpp ut med Beisla, de leker lite med lägger sedan upp till egna självständiga sök, Eddie håller mkt god kontakt och brukar vinden korrekt. Beisla visar upp ett sök som de flesta skulle bli tårögda för, blev lite egenrådig men visar på en jaktlust för de riktigt stora arenorna. Nu är det mest finputs på lydnad och att få tämja lite av den egna viljan. Bibi "Bianca" som fick ett nytt hem för två månader sedan har vuxit som hund, husse har verkligen lagt ner mycket tid på att träna och muskla upp henne. Hon behöver få lite tid på sig att bygga självförtroende och bli miljövan. Men hon visar en jaktlust och ett driv jag sällan sett, hennes fart och stil är som ett vackert konstverk.
Vår instruktör var mycket nöjd över det han såg av vårt lilla gäng hundar.
Hur gick det nu med skidåkningen och att föra hund på skidor? Strax efter nio lördag morgon står jag och Buffy redo för vår största utmaning tillsammans, vi börjar den lilla klättringen upp från stugan. Kommer upp på slät fin terräng och jag tänker wow detta fixar jag...Ingen problem att åka platt och bra! Men vi inser ju att här finns det inga fåglar, då tar vi en transportsträcka över detta flacka vidsträckta landskap. När vi sedan når målet för vår fortsatta färd inser jag att detta med fåglar är totalt överskattat, inser att mitt liv nu står på spel blickar nämligen ut över en terräng som kan liknas med en gigantsik brant trappa med diverse hinder ala björkar od. Resterande i partiet behandlar denna trappa som om det vore en rulltrappa och far ner, jag inser snabbt mina brister och väljer att ta steg gör steg.
Får i detta nu även släpp order, tänker lite fort hur skall jag kunna se vad min hund gör när jag måste försöka hålla ordning på mej själv?!? Tur att jag inte har hybris utan kan erkänna mina svagheter, vår instruktör håller full koll på min hund och talar om för mej när jag behöver flytta fokuset från mej själv till min hund. Det är jag glad över annars hade jag inte fått uppleva hennes första kontakt med ripan.
Skall sedan koppla Buffy och tar av mej min ryggsäck och inser att Eva inte kommit ner, tar lite vatten och skall lägga tillbaka flaskan i säcken (som Buffy sitter fast i). När jag böjer mej ner ser jag en herrelös skida farande varpå Buffy far iväg som ett skållat svin med min ryggsäck på släp. Jag blir först väldigt orolig för vad som kan ha hänt Eva sedan inser jag att min hund är utom min kontroll. Vad gör jag om jag åker ner är risken att jag dör!!! Som tur är fanns det gentlemans i gruppen som reagerade snabbt och effektivt Evas skida och min hund kom tryggt tillbaka. Skida nummer två hittades fast kilat i en björk, inget hade hänt utan Eva valde att ta av skidorna för att skona sitt liv nerför stupet.
När vi sedan vände uppåt hemmåt fick alla hundarna springa fritt och leka och ha kul, det var en låååååång seg uppförs resa men vi nådde toppen, nu var det bara denna härliga flacka nerför till stugan kvar. Såg hur de andra bara stod på sina skidor och gled så fint. Jaja tänkte jag detta kommer gå bra!!! Ställer mej upp och börja glida lite fint! Och det börjar gå fort, fortare och fortast inser att nu måste jag fokusera på att hålla balansen. Underlaget är hård skara i vindskikt, på vissa ställen hade det blåst små kullar med lössnö. Jag står på i farten och iner att jag tammebusan inte ser hur underlaget ser ut i eftermiddagsljuset, innan jag hinner tänka något mer på det skär vänset skida ut och jag står på ett ben och JA jag gör ett gäng saltomotarer för att sedan landa med staven rakt in i revbenet och hör knaket och tänker FAN I HELVETE mitt revben... Ligger och drar efter luft och inser att jag har brutit mitt revben, kommer mej efter en stund upp på benen och får lov att fortsätta färden ner. Så detta var min och Buffys premiär på skidor! Nu tänker ni men herre gud är hon totalt värdelös på skidor? Ja det är jag men det betyder inte att jag ger upp utan jag tar till mej av de olika tips jag fått och kommer igen starkare och med ett jävlarannama. Men först skall mitt revben få läka lite :D Sammanfattningen av helgen är MVG, vår uppfödning har visat på mycket goda hundar, vi har träffat mycket trevliga människor vi har skrattat och vi (svenskar) har bjudit på drama. Jag har lärt mycket ang. förning av hund i vinter före, kort och gott trots lite blessyrer så har det varit en toppenhelg. Tack till alla inblandade. Bjuder på en gammal goding av Noice tycker att första versen passar in lite på helgens bravader ;)


fredag 25 mars 2011

Alltid redo!

Jag for runt som en iller här hemma igår fejjade och samtidigt packandes inför helgen. Som vanligt begriper jag inte att det blir så fullt, har ju inte med nått?!?! Ryggsäcken är knökandes och min Ikea trunk sprick färdig, lovar och svär att jag måste ha med allt! Ja det lär jag bevisa mej själv om på söndag när allt skall packa upp igen...
Hör och häpna vi försov oss i morse :o dottern var hemma och hon brukar vara vaken tidigt, men varken hon eller jag hade lust att lämna drömmarnas värld. Den stora skrällen är att sonen fick väcka upp oss och det är mer än sensation! Han kan med lätthet sova till två-tre på eftermiddagen, men nu var det han som fick ruska liv i oss. Blev en något stressad start på morgonen men de hann med bussen, och jag har nu fixat hundarna, hästarna och städat av golven. Nu intar jag lite frukost för att sedan åka och hämta Avalonian's Be-Eddie och matte, de anländer med tåget sedan går färden vidare upp till Beisla där vi skall få oss lite lunch....Lyx...:)
Kommer bli dåligt med uppdateringar under helgen, som ni vet är det hutlöst dyrt att använda telefon i Norge.
Håll nu tumarna för att vi får ett strålande väder med mycket sol och lätt vind, snälla fåglar och samarbetsvilliga hundar!
Ha en samarbetande fredag, bjuder på en party låt! Ja det är inte var dag ;)

torsdag 24 mars 2011

Nu ska det bli gôtt!

Med 12 dagar ledighet från jobbet, nu skall jag bara ägna mej åt mej och mitt. Först ut är en helg i Ljördalen, sedan lite mindre roligt men det väger vi upp med en helg i Härjedalen. Jag lovar att jag har stug abstinens...har inte varit uppe sedan i höst. Idag skall jag ta och röja lite här hemma, vi har ju kommit in i årstiden där grus och lera tar överhanden :( Men nu längtar jag verkligen tills ALL snö/is är borta, så jag kan rensa i hundgården, skulle inte skada det är inte den mest njutningsbara odör som följer med vindpustarna. Men att gå in nu är förenat med livsfara blank is, om detta väder fortsätter lär det gå snabbt. Är faktiskt för en gång skull lite avundsjuk på min gubbe, som för tillfället befinner sig på Island hemlandet åt mina älskade hovbeklädda vänner. Fast det är klart blir nog inte mycket nöjen för hans del som är där i jobb ;)
Nu hoppas jag att ni får en fin dag i solen, själv skall jag nu ta och ägna mej åt lite hederligt skurande.
Ha en solig torsdag, denna låten är till min man :)

onsdag 23 mars 2011

Kommer hem!

Gör Max idag, konstigt vad man faktiskt kan sakna. Han har haft en underbar semester där han även har hittat på lite bus, han och Beisla lyckades hamna i paradiset vilket gjorde att de inte kom hem förrän 9 timmar senare. De hade lyckats hamna mitt i en samlingsplats för både orre och tjäder (många), så de har rätt och slätt jagat på dessa fåglar tills dess att tröttheten tagit över. Ajja bajja!!! Men kul hade dom ;) Tänker att hans flock här hemma kommer bli förtjusta över att få hem honom igen, och de kommer garanterat tycka att det är orättvist att han fått se sååå många fåglar på vingarna...
Skall jobba em/natt och innan dess skall jag försöka hinna besiktiga bilen, det är trök med stora bokstäver! Nej nu skall jag ta tag i lite smutstvätt även den sysslan hamnar in under trök, fast det är väldigt skönt när det är gjort ;)
Ha en trökig onsdag, bjuder på en poppig låt av Elton John, även denna text har en djupare mening känner lite så idag :)

tisdag 22 mars 2011

Snart!

Nu räknar jag ner iför helgen tripp, var en stund sedan jag var uppe på GC. Och enligt rapporterna skall det finnas gott om fågel, är spänd över att få se hur Buffy tacklar att går aktivt en hel helg. Jag hoppas också att hon får chansen på fågel, vore trevligt att få se om poletten trillar på plats :) Detta blir ju hennes premiär! Jag har inga större förväntningar på henne just nu, hon blev tyvärr lite curlad med under sin tid som konvalecent. Vilket innebär att hennes öron inte alltid funkar tillfredsställande, men hon är ung och jag tror inte på att stressa fram en hund till resultat. Men nu är det dags för henne att sluta vara mammagris och börja bli självständig, med på kursen kommer även syster Beisla, Be-Eddie samt Bibi "Bianca" med andra ord kommer Avalonian's dominera :) Skall blir kul att träffa alla glada igen, vi har en fantastisk härlig stämning inom satsningsområdet. Ledordet hjälpa inte stjälpa, har faktiskt aldrig hört någon yppa något negativt om någon hund, uppfödare, person eller något annat utan fokus ligger där det skall på sig själv och sin hund.
Ha en fokuserad tisdag, bjuder på en låt som snurrar på radion. Men jag tycker att texten är så bra och går att placera in i många olika sammanhang, om hur vi offrar oss för någon och får inget tillbaka sedan skadar det inte att han faktiskt sjunger bra ;)

måndag 21 mars 2011

En upplevelse!

Ja nu har jag kommit hem från min resa. Var framme vid kliniken klockan 9,45 och fick komma in direkt, in i ett litet bås och klä av mej allt utom trosor och strumpor och på med en vit rock. När jag bytt om frågade jag lite försiktigt om det fanns en toa, var lite nödig efter att suttit i bilen en stund. Jo da men då fick jag vackert gå ut och genom väntrummet där det satt flertalet som fick en anledning att dra på smilbanden :)Ja ja det bjuder jag på var skönt att tömma blåsan.

Väl tillbaka gick vi i in MR rummet shit vilken grej, blev tilldelad öronproppar och fick lägga mej på en brits med huvudet i en slags u formad skål, fick på men hörselkåpor med inbyggd radio (fick välja kanal)därefter fäller de ner ett galler över mitt ansikte "Hanibal Lector släng dej i väggen". Nu börjar det obehagliga jag färdas uppåt och innåt det är väldigt trångt, men blunda och några djupa andetag så dröjde det inte länge förrän jag var helt avslappnat. Kommer inte ihåg hur länge jag var där inne men jag kom ut och nu var det axeln som skulle röntgas, samma procedur bara att denna gång var jag så avslappnad att jag HÖR coh HÄPNA somnar i detta oväsen. Ljudet går att liknas med att någon skjuter k-pist och ett wowande ljud med slagtrumma effekt gånger 100 ;)Men iaf där ligger jag och slumrar sött, varpå proceduren blir klar och jag tvärvaknar av att jag hör en röst samtidigt som jag åker ut ur trumman. Effekten dröjer inte jag sprätter till med hela kroppen, och möts av en gapskrattande röntgenassistent som finner det mycket lustigt att jag lyckas somna. Själv var jag lite för omtöcknad för att uppskatta hennes förtjusning just där och då :) Men när jag sedan vaken står och klär om inser jag att jag nog bjudit på dagens bästa skratt, generös som jag är delar jag även med mej till er.

Sedan körde jag till Karlstad för att följa med dottern på en förberedande grej inför något lite mer obehagligt, mer om det längre fram. Vi passade på att åka så hon fick göra sig fin i håret och att vi fick något till livs. Jag lovar att jag kommer inte ha några problem med att somna i kväll.
Ha det så gott, bjuder på en låt som jag hörde på första vändan i MR, andra har jag inget minne från :D

söndag 20 mars 2011

Iväg!

Japp om ca 12 timmar sítter jag i bilen på väg ner till Göteborg igen! Just nu frågar jag mej om jag kommer orka köra resan fram och åter. Men jag vet att när klockan börjar ljuda är jag snabbt i kläderna och iväg, skall bli skönt att få ett svar och en ev åtgärd vad det nu blir. Har nyss kommit hem från jobbet, och insett att två dagar med strålande väder försvunnit och jag har endast njutit genom fönstret. Och i morgon går hela dagen i bilen, på tisdag jobbar jag hela dagen, onsdag hoppas jag att jag hinner ute en sväng innan jobbet. Torsdagen får jag viga åt packning, fredag blir det en resa upp till ljördalen och Gordon castle :) Vi är fyra deltagare från vår b-kull, vi har en träningshelg där genom NGK skogssatsning.
Jag kommer ha med Buffy, har inga förväntningar på henne eftersom det är första gången hon kommer att släppas på fjäll och i fågel. Hon har inte tränats pga av sin skada, men nu är det dags för henne att få prova sina "vingar". Och jag får ett ypperligt tillfälle att träna skidåkning, har ju fuskat lite här hemma men jag har långt kvar innan jag kan starta prov med skidor på. Jag måste verkligen jobba på min rädsla nedför och fart :)
Nej nu skall jag ta och slappa resten av denna dag, försöka ladda lite batterier för att orka veckans alla måsten.
Ha en laddad söndag, bjuder på en låt som jag borde ta till mej lite mer av! I believe

lördag 19 mars 2011

Regler och bestämelser

Detta är bra att veta! detta skall jag veta!! Oj oj oj, vilken djungel Fast bara man läser och pluggar in de olika olikheter kontra likheter skall det nog gå bra. Men jag är glad att jag är lite av en paragrafryttare annars hade det nog blivit tungt. Jag är ju lite av en nörd när det gäller §, erkänner att jag faktiskt läst både brottsbalken, arbetstidslagen, arbetsmiljölagen samt civilrätts lagen endast för att jag hade lust:o
Nu har vi ca 5 träffar kvar innan det är dags för uppskrivning, sedan blir det att söka utställningar för prov och aspirant tjänstgöring Var väldigt nyttigt för nu har jag även lite mer kött på benen om de nya utställnings reglerna, om det är till det bättre vet jag inte ännu men det kommer tiden utvisa. Det som var lite kul är att 6 av 8 har jakthundar, verkar som om jakthunds folket inser att skall man värna om sin ras krävs att man är på plats :) Blev ju lite prat utanför kursmaterialet oxo;) en deltagare är ordförande i svenska stövar klubben och även jaktprovs domare, kul att få en liten inblick i andras världar.
Nej nu skall jag ta helg och njuta av min lediga dag, i morgonbitti väntar jobb.



Snart bär det iväg!

På kurs! Som vanligt är jag förväntansfull och entusiastisk!
Bjuder på en låt som vi borde ta till oss... Lev ditt liv... Ge f*n i andras!

fredag 18 mars 2011

Musik!

Konsert minne, jag och grabben var i Göteborg på Iron Madien. Det var hans födelsedagspresent när han blev 11 el 12 tror jag. Vi bodde på hotell och dagen efter konserten gick vi och shoppade. Bjuder på den låt som helt klart var konsertens höjdpunkt, gissa om upplevelsen var häftig ett fullsatt scandinavium en publik som var där av RÄTT anledning, kan bara säga wow...

Hemma!

Ja då har jag kommit hem från jobbet eller rättare sagt jag var hemma strax efter nio. Men bytte bara kläder och for ut i skidspåret, för att sedan ta en skoter tur. Men nu är jag hemma och funderar på att äta lite frukost :o ja haft fullt upp med annat. I eftermiddag skall jag försöka hitta drop in tid åt mej och grabben hos frissan, ser för tillfället ut som en av rumpenissarna i håret. Kan inte skylla på bad hair day...jag lider av dåligt hår alltid!
Men i eftermiddag lägger jag min tillit till att en frisör kan reda ut mitt elände åtminstone för idag.
I morgon skall jag på kurs, det ser jag fram emot. Vad det är för kurs det är Värmlands kennelklubb som anordnar ringsekreterar utbildning, skall bli lite spännande vem vet har jag tur kanske man blir auktoriserad Detta gör jag för att jag tycker det är intressant och för att få kunskap som jag inte besitter. Vet att när jag utbildade mej till domarsekreterare för häst fick jag massor av kunskap som jag haft oerhört nytta av i mitt hästeri.

Nej nu måste jag ta och äta lite frukost jag känner att magen skriker efter lite fyllnad.
Ha en lärorik fredag, bjuder på ett citat av Krates " I valet av okunskap och dumhet - välj okunskap, den kan botas."

torsdag 17 mars 2011

Sol ute sol inne sol i sinne!

En kort kort inlägg...
Men bjuder på en glad låt av Laid Back! NJUT, LEV OCH VAR GLAD!

onsdag 16 mars 2011

Onödigt!

När jag kom tillbaka till röntgen visade det sig att de råkat ut för förseningar, vilket innebar att chansen för att jag skulle komma in överhuvudtaget var ganska liten. Jag valde att få tid en annan dag, så på måndag skall jag åter ner till Göteborg för att ligga instängd i en MR.
Jag fick svara på ett frågeformulär, sista frågan löd är du rädd eller upplever du obehag av trånga utrymmen? Jag svarade spontan nej, men nu har jag funderat lite på min resa hem. Jag har aldrig varit utsatt för direkt trånga utrymmen, så hur jag kommer reagera blir måndagens bekymmer. Är ganska säker på att jag inte lider av klausfobi! Det som är töligt är att behöva köra 66 mil ytterligare en dag, särskilt när vädret är som det var idag...Wow helt magiskt, kände riktigt hur vårkänslorna sprudlade. Det hjälpte säkert en hel del att det inte fanns en enda liten snö rest från Mellerud och ner. Är glad över att vi har snö kvar är ju så mycket trevligare att ta på skidor eller skoter ut i naturen med solen som reflekteras i den vita snön...Det är kärlek dä!


Och idag har jag fått svaret jag väntat på...Iiii va spännande det kommer bli. Mer om detta nån annan gång, nu skall jag pussas med mina svartingar.
Ha en fin kväll, bjuder på en bild från höränne!

lång lång dag

Har jag att vänta mej. träffade läkaren kl 11, han remitterade mej vidare till MR. Han misstänker att jag kan ha nerver som ligger i kläm i nacken. Tyvärr fanns det inga akut tider på röntgen men de kanske sulle kunna klämma in mej vid kvart över tre, annars blir det en väntan till åtta i kväll. MR undersökningen tar 60 minuter...Har även fått med en remiss till sjukgymnast, så jag får lte itips på rörelser jag kan göra annars är det en väntan på röntgen svaret. Och om det blir operation får jag svar på efter den 30 mars då vi har en telefontid inbokad. Ja då vet ni vad jag pysslar med idag...sitter på ändan och väntar "trök".
Ha en trökfri eftermiddag.

Up and away!

Nu skall jag snart släppa ut vilddjuren som tyvärr kommer få en låååååång dag i hundgården. Men ibland blir det så, jag hoppas att väglaget är ok neråt för jag har inte den bästa tiden på mej. Men men det skall nog gå bra, nervös ja lite.
Nej ha nu en härlig dag.

tisdag 15 mars 2011

Ut och njut!

Vilket väder!
Själv skall jag ut i skogen en sväng, redan klockan två blir jag instängd på handledarkurs. Det är ju dags att grabben börjar övningsköra, och då måste jag vara godkänd handledare. Gjorde förresten körkortsprovet och vet ni vad!!! Jag blev godkänd :) Men fy bubblan vilka frågor...
I morgon går färden ner till Göteborg, är lite nervös faktiskt. Men inget ont som inte har nått gott med sig, tidpunkten är inte den bästa men å andra sidan finns det ingen tidpunkt som är bättre än nån annan i detta fallet. Har idag även skickat iväg några jobbansökningar, inser att om jag skall slippar mina "årliga" operationer bör jag nog se till att byta profession eller rättare sagt gå tillbaka till min förtid.
Nej nu skall jag UT så det innebär att nu är bloggandet för idag slut!
Ha en härlig dag, bjuder på en låt som gör att man blir glad innifrån och ut.

måndag 14 mars 2011

Simsala bim

Tänk om det vore så lätt ändå?!? Sitter och klurar och pular med SAM och allt vad det innebär i stödrätter, arealer, vallar, grödor och kartbilder. Är en djungel och är lika krångligt att förstå sig på som en ologisk labyrint utan börja och slut...
Får nog lov att avsätta morgondagen till att sitta i telefon, nackdelen är att ibland är de inte allt för hjälpsamma. Hade tänkt ordna en fågelbiotop, men värmland har tydligen för mycket snö för att ordna för fågel?!? Tänk om de kunde resonera så när det gäller vargen också -nej de har för mycket snö så vi skickar vargen till storstäderna! Hurra då kan den kalasa på skräpmat ala chiahuahua med Louis Vuitton väska kryddat med Dior neckless ;) Eller varför inte en Dvärgpinscher blandning med Chinese Crested med tillhörande nitjacka med rolling stones logo, släcka törsten med bräck vatten från Östersjön! Redig varga mat de! Fast med fara för att vargarnas BMI så skall de bo här för att ta våra familje och arbetskamrater, och få den dagliga motion som krävs för att jaga sin föda.
Vad blir moralen jo skärpmat är faligt i alla former :D
Nej nu får jag minsan fortsätta i stödrättsdjungeln.

Zettertjärns U-Max

Har fått ett brev, Max trivs gott på vinterkollo. Han är ute i skogen och motionerar varje dag, han och Beisla trivs med varandra. Hon testar hans tålamod men som sagts han är "ett under av snällt tålamod", och närmare sanningen kommer man inte i sin beskrivning av honom :)
Ett annat glädjeämne är att jag fick tag på vikarie så nu blir det kurs till lördagen, skall bli spännande. Jag är ju en kunskapstörstande person och nu skall jag fylla mina depåer med lite mer kunskap.
Ha en fylld måndag , bjuder på ett citat av Aristoteles " Alla människor har av naturen ett begär att få veta."
Och en bild av Max från Lekvattnet

söndag 13 mars 2011

Ha en skön söndag!

Nu skall jag pysa iväg på jobbet, skall bli skönt. Låter säkert märkligt men jag tycker om att jobba söndagar, så länge som jag inte har annat inbokat. Jag tycker söndagar kan vara riktiga tråkdagar, och då kan jag lika gärna jobba :)
Btw så tycker jag att fel låt vann! Fanns flera andra alternativ som jag hellre sett som vinnare av melodifestivalen, men men.
Life is a Babe In Total Control Habit sometime ;)
Ha en Bitchig söndag, bjuder på den låt jag gillade bäst.

lördag 12 mars 2011

En bra dag!

Idag har det gått i full fart, jag har bakat och vi har haft ett litet firande av dottern. Första gången jag bakar med laktosfria produkter, och det gick bra även det. Nu är dottern hos kompisar och firar säkert järnet :) Ja ni vet själva vad ni gjorde när ni var 19!

Själv skall jag snart krypa till kojs, har ju lovat bort mej på jobb i morgon. Men det gör inte så värst mycket jag blir ledig på måndag istället, vilket är skönt då får jag en rejäl långledighet. Sedan har jag fått svar och nästa lördag skall jag börja en utbildning, känns som en spännande utmaning och om inte annat lär jag mej säkert en hel del. Väntar även besked från en annan utbildning, men det verkar som det tar väldigt lång tid innan jag kan få svar på min mail förfrågan som jag gjorde för drygt 2 veckor sedan. Men i morgon måste jag få ta på en vikarie som kan jobba min lördagnatt nästa helg, annars blir det ingen utbildning på mej....Håll en tumme för att det löser sig.

Ha en god natt, nu skall jag gå och krama kudden.

Hurra!




Gratulerar på 19 års dagen Mikaela!
Vår underbara dotter!


En gammal bild på dottern och hennes älskade Cippo som tar sig en liten tupplur på köksgolvet


fredag 11 mars 2011

Arbete inför festlighet

Just nu ilar jag runt som självaste Askungen, fönsterputs, gardinbyte, ugnsrengörning, damtorkning och allt annat som hör till. Men jag konsentrerar mej endast till nedervåningen, resten blir en senare historia kan till och med bli en mycket senare historia...
Nästa onsdag skall jag till Göterborg och Orthocenter ortepediskkirurgi, lider av impingementproblematik och nu skall en kirurg ta en titt på vad som . Har haft problem nu i över fyra år, det lutar mot att det blir en operation. Vilket även kommer innebära en ansträngd ekonomi pga sjukskrivning, som kan vara upp till 3 månader :o Men det är kanske värt det för att slippa ha ont! Fortsättning följer nästa vecka.
Nu få ni gärna stämma upp till allsång tillsammans med mej och mössen :D
Ha en slit och släp fredag, bjuder på en av julens favoriter....

Hipp hipp hurra!

För A-kullen som blir 3 år idag.
Hoppas ni får en fin dag med något extra gott i matskålen :)
Vore trevligt att träffas under sommarens kennelträff.
Bjuder på lite Akira

torsdag 10 mars 2011

Abstinens!

När jag åkte till jobbet i morse lyckades jag glömma min telefon hemma...ABSTINENS! Jag har känt men halv hela dagen, tänk vad tekniken ställer till med. Frågan jag ställer mej är hur klarade vi oss förr???? Jo det gick alldeles ypperligt, fast jag måste säga att jag föredrar att vara nåbar och kunna nå.
Oavsett så överlevde jag dagen utan större men :)
Nu tar jag helg, från jobbet men har massor att göra här hemma, förhoppningsvis skall jag ÄNTLIGEN få på mitt nya sofftyg ;) Tusen tack för hjälpen E. nästa gång skall jag försöka vara mer nogrann när jag mäter och klipper.

Men inget misstag utan att jag en lärdom får.
Ha en läraktig torsdag, bjuder på tre bilder som Alex tagit och som han deltar med på en fototävling.









onsdag 9 mars 2011

Det var det!

Lika härligt som vädret var igår, är det bedrövligt idag...Slask, blask och mängder av tösnö.
Vilken tur att jag var förutseende igår ;) Blir så trött av sånt här tråkväder:(


Jag skrev ju och berättade att jag inhandlat nytt tyg till min kökssoffa, det var en stund sedan. Men ibland mal kugghjulen sakta, men under helgen tog jag fram tyget och lade locket på för mått...Vad har jag gjort?!? Jo köpt ca 30 cm för kort tyg, nästan så jag börjar fundera på om alla knivar i lådan är slöa. Men som tur är var tyget brett nog så nu är tyget iväg på klipp och trixa till. Så jag hinner få fint till helgen inför dotterns 19 års dag, samt A-kullens 3 års dag :)

Ha en trixad onsdag, bjuder på en bild som Alexander tagit.


tisdag 8 mars 2011

Vilken härlig dag!

Nu har krafterna kommit åter, eller så är det vädret som gett en energi boost! Men har spenderat en timme i skogen på skidor, och även 1,5 timme power walk. Och gissa om det känns gött?!? Snart skall jag hoppa in i duschen för att sedan åka och lyssna på estet ettorna som har ett uppspel idag :) Fått en rapport från Max och han är lite konfunderad över situationen, han har aldrig varit från oss. Men han och Beisla har haft en härlig skidtur, och fler lär det bli, tror att han kommer tycka det är super skönt att slippa sina tre sur kärringar en stund :)
Bjuder på lite mobilbilder från dagens promenad, Akira gick på bakbenen vill jag lova visar bilder där jag klippt ut objekten och en där ni kan se plogkanterna...




Feriekolloni..

Idag kommer Max att få åka iväg på feriekolloni! Goda vänner till oss i Lekvattnet ville gärna avlasta oss, och få lite sällskap till Beisla. Valet av hund var lätt Max älskar Beisla, och nu kommer han få följa henne i skidspåret varje dag i ca tre veckor. Skönt för honom att få arbeta för arbeta är vad han vill och är bäst på.

Tänk om man vore ekonomiskt oberoende! Eller åtminstånde bara behövde jobba på sommaren, det hade varit nått jobba 3 månader på sommaren och 3 månader under vintern. Efterlyser en arbetsgivare som har lust att anställa mej till mkt bra lön maj-juli och november-januari...Vilken dröm va!
Ja drömma kan man alltid göra, men vissa drömmar blir bara en dröm medans andra går i uppfyllelse. Och jag kommer fortsätta att drömma, för utan mina drömmar blir nog vardagen ganska grå och trist. Brukar skylla mina drömmar på att jag är våg, att drömma om små förbättringar och kreativa små lösningar. En typsik ouppnålig dröm jag har är att vinna på typ lotto, vilket alltid kommer vara en dröm eftersom jag inte ens spelar varken lotto eller något annat! Men vem vet en dag kanske en kupong råkar trilla ner i mitt knä :D
Ha en drömmande tisdag, bjuder på ett citat av Tom Bradley " Den enda som hindrar dig från att uppfylla din dröm är du." Och en bild som Alexander tagit.

måndag 7 mars 2011

Skulle önska!

Att få byta vardag med andra! Jag har valt mitt liv och storm trivs med det, men med tanke på mitt liv är jag inte super flexibel. Jag behöver tid för att kunna planera, blir väldigt irriterad när jag hänger i ovisshet. Nej fy bubblan när jag inte själv får möjlighet att planera min dag. Men jag hoppas att jag någon gång får chansen att återgälda...
Vad kan jag säga än just titeln på denna låt!

Suck!

Blir inte av med huvudvärken :( Men skall väl vara glad över att skallen värker det är iaf ett kvitto på att jag har en! Finns så många huvudlösa människor i vår värld så det är gott att man inte är en av dem :)
Har börjar min nedräkning, och jag ser mycket fram emot att umgås och ha det trevligt med ett härligt gäng. Tänkte ta en skidtur idag, men bilden står på tre så jag får ta en kort sväng på skoter spåret genom vår myr. Det är inte särskilt långt men ypperlig balansträning. Får även bli en tur med kätting idag, känner att jag varit lite off en stund och då kommer mina stresslegs igång.
Nej nu är det dags att sätta fart.
Ha en fartfylld måndag, bjuder på lite bilder av Yes.



söndag 6 mars 2011

Gör om detta!

Eller inte...förutom sången så hörs detta gitarr spel här hemma. Sonens nya utmaning, jaja det är tur att han ställer krav på sig :o

Skidor skidor skidor!

Vasaloppet är avklarat, nu väntar vi på herrarnas 50 km. Tänk att det är så spännande :) Skulle önska att jag vore skidåkare, då hade jag nog testat mej på vasaloppet..
Här kommer ett litet smakprov på vår skidterräng:)






lördag 5 mars 2011

Pärlor åt svin!

Skulle vilja påstå att det sker allt som oftast. Ta nu bra VM, finns en skidåkare som är helt outstanding och han vinner allt och det skall han göra med tanke på sin skicklighet. Men varför vara en så dålig vinnare, att han måste förnedra sina medtävlanden? Jaja lilla grabben kommer nog vakna upp och inse att det kan bli ensamt på toppen. Var inne och läste några kommentarer och norska fjortisar avgudar hans beteende, vissa medelålders gubbar också...Kan bero på store-lillebrors komplexet som fortfarande sitter i. Jag har nog aldrig förstått Norges avundsjuka, förrän när min man blev misshandlad för 20 år sedan i Oslo pga att jag var svensk. Vi var ett helt gäng på en klubb och hade super trevligt och skrattade och pratade, jag och min man skulle gå och dansa då flyger helt plötsligt 4 personen på min man och misshandeln börjar. Vakterna kommer och kastar ut oss alla, jag frågar vakten varför och han säger du är svensk?!? Konstigt att de gav sig på gubben när det var min nationallitet som störde dom, men han kanske blev sett som landsförrädare för människor vi inte kände...Oavsett så tycker jag detta hat är patetiskt, och jag anser också att är man världens bästa behöver man inte vara ett svin. Detta är mina tankar, och det finns andra med andra tankar. Mina personliga tankar är att jag är glad över mina egna prestationer och de blir inte bättre om jag dissar andra.
Ha en accepterande lördag, bjuder på ett citat av NN " Det är osäkert vilken av Newtons tre rörelselagar som håller dina öron åtskilda."
Bjuder på en låt av Takida...

fredag 4 mars 2011

Sjuk :( snyft!

Ja mina farhågor har besannats, min huvudvärk är inne på sitt tredje dygn. Och jag är utmattad, orkar inte med mej själv eller min omgivning. Så jag kommer att försöka dra mej undan så gott jag kan, blir inte så trevlig när jag inte kan sova och är illamående och har en bultande skalle.
Så jag säger over and out for now.
Bjuder på en underbar låt av Evanescence "Hello" lyssna och bli berörda!

torsdag 3 mars 2011

Stjärnor och granater

Det är vad jag upplever nu, mitt huvud är fortfarande ett enda stort kaos! Är nu inne på dygn 2 då jag inte får sova pga huvudvärk. Men jag har ändå fått gjort nyttigheter, måste passa på eftersom detta är min enda lediga dag. Håller på att imregnera lite fler tasstofflor, har även haft planeringssamtal angående produkterna. Det tar lite tid men skall det bli bra så skall det :)
Vi skall försöka planera in ett studiebesök under våren, dels för olika material samt för att utveckla fler ideér. Nu skall jag iväg in till Arvika för att hämta ut lite Galastop, nu får vi hoppas att vi slipper hormonbitchar :)
Ha en utvecklande torsdag, bjuder på ett citat av Rudolf Rolfs "Idéer kommer inte flygande som fjärilar, de är rsultatet av hårt arbete."
The sign har jag faktiskt fått uppleva live, men jag gillar hans tidigare verk då han kallades kort och gott Prince. Här är en av mina favoriter.

onsdag 2 mars 2011

Fy!!!

Mår kasst! Har inte sovit under nattet pga en brutal huvudvärk, mår inte så bra vill jag påstå.
Det är så trôkigt...försökte lägga mej när jag kom hem, men jag har inte ro i kroppen att ligga still. Har suttit och lagt ca 500 patience, eller hjärndö spel som jag brukar säga...Krävs ingen högre hjärnaktivitet för det, skall snart bädda ner mej framför TV'n och kolla skidor.
Hoppas att ni mår bättre och att solen skiner på er.
Ha en solig onsdag, bjuder på ett citat av Oscar Wilde " Förlåt alltid dina fiender - inget irriterar dem så mycket. "
Hoppas att ni uppskattar denna låt! Pink Floyd The Divison Bell med High Hopes

tisdag 1 mars 2011

Till salu!

Har en mobil som jag vill sälja!
Det är en sony ericsson xperia x2 den är ca 1 år gammal, välvårdad mkt bra kamera på 8,1 mpx.

Varm i kläderna

Nu börjar vi få se en ny karaktär i Yes, han är en riktig charm plutt. Han påminner väldigt mycket om Max när han var valp. Sur tanterna Eya och Akira börjas sakta smälta inför plutten, han älskar att vara ute och trivs gott i snön. Hans pipa får vi fortfarande ihärdiga smakprov av under tidiga morgontimmar, kommer bli svårt at hitta ett hem åt killen eftersom vi börjar fästa oss med honom.
Det hem vi söker är ett aktivt hem där han kommer få chansen att utvecklas till den jakthund han har förutsättningar att bli, man skall vara villig att gå kurser, tävla och även ställa ut honom. Finns det någon som känner någon som är villig att lägga ner tid och pengar på en välstammad hund som har alla förutsättningar för att bli en stjärna hör gärna av er.

Jag är nu inne på min helvetesvecka på jobbet, var fjärde vecka dyker den upp. Det är lika för oss alla i gruppen, och vi tycker det samma det är en mördar vecka..
Känslan som man får när veckan är över kan Pink Floyd bäst beskriva, skulle också vilja påstå att detta är nog en av världens bästa låtar som någonsin skrivits.