måndag 28 februari 2011

Välkommen tillbaka :)

Haha...
Börjar bli lite orolig, en kollega till mej fick för två veckor sedan väldigt ont i sin axel och har sedan dess varit sjuk. (inget allvarligt en envis flunsa)
Idag har jag haft väldigt ont i min axel och känner mej lite krasslig, jag hoppas att jag inte har eller kommer få samma som henne. Tar så mycket kraft att vara sjuk, och det tar så lång tid att bli 100% igen. Är lite på G nu, sedan har jag märkt att ett problem som jag har opererat på ena handen börja spöka i min andra hand. Så jag får nog ta och ringa min sjukvårtdsförsäkring, men när?!? Nu vill jag inte opereras, och under sommaren har vi slåttana hösten ja då vill jag kunna jaga. Sicket dilemma ;)

Måste också skryta lite över vår undervalp Yes, han sköter sig bra får återkomma med lite nya bilder. Sonen har varit ute och fotat medan jag varit på jobbet :) Och som ni vet är han lite bättre bakom kameran än mej :D

Ha en bra måndag, bjuder på ett citat av Mogens Vemmer " Den bästa underhållningen är en beskrivning av verkligheten i fiktiv form."



söndag 27 februari 2011

Tragiskt!

Gick åt fanders igår, och det är mycket milt uttryckt...Akira fick ett så dåligt omdömme att jag tror att lille Yes skulle fått bättre :o

Fy F.. för hormontikar :( måste finnas något knep att tillgå för att undvika sånt! Alltså hon gick värre än en påse nötter. Jag är riktigt sur, för jag vet att hon kan så mycket mer. Finns det någon där ute som vet och har något tips på hur man kan få en tik att snap out of hormonpåslag? Jag tar tacksamt emot alla råd ni har. För detta är mer än katastrofalt!

Är riktigt upprörd och ledsen! Varför är det alltid något som skall strula? Nä nu skall jag ta och dra nått gamalt över mej och sura en liten stund...

Ha en gladare söndag, bjuder på ett citat från PS 126:5 " Den som sår med tårar skall skörda med jubel."




lördag 26 februari 2011

Undervalpen!

Ja inte en gång har han råkat läckt på golvet. Det är han talar tydlig om när det är dags, shit vad impad jag är. Har varit ute och fotat lite, mkt dålig kvalitet pga vädret. Hoppas på att det bli lite bättre ut mot dagen. Sitter som på nålar och väntar på nått slags besked från gubben...men telefon förblir tyst. Ajja han hör väl av sig, bjuder på lite "dåliga" bilder så länge.


Buffy säger se och lär jag skall lära dej alla dumheter jag kan! Vart tog hon vägen?Aha följa john det var enkelt! Haha du kan inte ta mej :)
Håll i hatten nu kommer jag!

Som hemma!

Ja inte tog det lång tid innan Yes får en massa NO! Han är en lite spjuver ;) Morsan Eya gruffar till han när hon tycker att han går lite väl över gränsen, kusinen Buffy gör allt hon kan för att mangla honom i snön. Den som är mest likgiltig den lilla gynnaren är Max, han bryr sig inte nämnvärt.

Grabben var tillräkligt högljudd i går när det var sov dags, han saknade nog matmors stora breda ända's trygghet:) Han somnade till slut, och sov fram till fem tiden då drog syrenen igång igen. Men tyvärr för honom hände det inget, men vid halv sju då tyckte jag att det var ok att gå upp. Ingen olycka har skett under natten, och det är ett gott tecken. Han har bra aptit och har brutalt lärt sig att INTE undersöka de andras mat...

Nu är det drygt en timme kvar tills Akira och gubben går till premiärstart för denna vinter, tror jag är lite nipprig inför helgen! Är helt klart värre att sitta hemma, även om jag inte har något på fjället att göra med skidor på fötterna :/

Jag återkommer säkert under dagen med rapporter, ha en återkommande lördag.

Bjuder på en bild av en hemmastagd Yes!



fredag 25 februari 2011

Värmlänning!

Yes är nu inte en äkta med på godväg värmlänning :) resan gick väldigt bra. Killen är en störtskön trygg och ödmjuk krabat, han tyckte dock att de fyra stora var VÄLDIGT stora...Men det fixar man lätt genom att lägga sig bakom matmors stora ända! Finns ingen som kommer åt en då minsann!!!
Nu har även Akira och husse packat in sig i bilen och startar sin resa upp mot Rjukan, håll nu tummar och tår för att det kommer gå bra. Själv kommer jag nu bli gräsänka utan varken barn eller gubbe under helgen :D Bara jag och djuren härligt...Har ju ett enormt ensam behov, och nu var det länge sedan !?!
Idag kommer jag bjuda på en hel drös av Yes bilder. Sen kan ni vara avundsjuka på att jag har lyxen att få snusa på sötnöten ;)
Ha en snusande fredag, bjuder på ett visdoms ord av NN "Vi måste släppa tanken på det liv vi planerat, så att vi kan acceptera det liv som väntar oss."





torsdag 24 februari 2011

Kan inte förstå!

Hur orkar folk? Det skall hela tiden hittas något att gnällas över, om nu livet är så jävla orättvist och så svårbegripligt. Ta en titt på omgivningen man får det man ger...
Men detta kan liknas med jordens form, på 200 talen insåg Eratosthenes att jorden inte var platt, dock har det funnits tvivlare så länge som in till 1800 tal att den borde vara platt. Nu lever vi på 2000 talet och det finns människor som inte vill, kan förstå att jorden faktiskt snurrar runt sin axel och inte runt människor...
Men som sagt så länge som vissa människor skall haka upp sig på bagateller kommer jorden vara platt för dom.
Bjuder på en låt av gruppen Queen, denna låt handlar om att aldrig ge upp samt om den falskhet vi människor visar varandra ibland. Freddy Mercury dog 6 veckor efter att singeln släpptes "kuriosa"

Yes

I morgon startar äventyret, skall blir spännande att få träffas IRL. Men jag tror inte jag blir besviken, skall bli en utmaning och en spännande chans.

Välkommen hem Yes.

onsdag 23 februari 2011

Kul!

Jag måste nog ta tillbaka lite från mitt tidigare inlägg :) Hon är inte så hopplös som jag fick det att låta. Idag var första gången jag använde pipa samt första gången hon blivit träna på att följa utan koppel. Hon sprack ett par gånger på sitt/stanna men vad kan man vänta sig första gången?!? Vi körde på i ca 20 intensiva minuter, nu skall jag köra detta pass regelbundet under en tid. Sedan skall jag börja provocera med lite fågel...då är vi snabbt tillbaka på ruta 1 igen :D
Ha en fin eftermiddag, bjuder på en låt som antagligen skrevs för att hylla min lilla svarta ;)

Dressyr!

Skall gå ut och köra ett dressyr pass på Buffy, eller familjens bortskämda lilla gris...Hon är nog den enda hunden som har lycktas vira mej så runt sin tass, skulle någon av de andra hundarna ens tänka tanken på alla hyss hon ställer till med ojojoj. Hon är makalös, hon är den tjuvaktigaste och fräckaste hund jag någonsin träffat. Om hon är ute stänger hon allt av öron hon har och gör precis som hon vill, skulle man råka lämna något matliknaden inom räckhåll för en hund på bakben är det borta. Och hon är snabb som en vessla, så man lyckas ALDRIG fånga henne in action. Man pratar ofta om odrägliga ungar vi har en på fyra ben... Men hon är nog bland det charmigaste jag vet, och jag jämför henne med en brats. Gör som hon vill och kommer undan med det pga. sin förmåga att spela ut sin charm och fejkade hjälplöshet :)

Undrar om det finns nått "stureplan" för bortskämda snorvalpar av sorten hund ;)

För denna lilla prinsessa, anser sig vara the one and only!

Ha en prinsessdag, bjuder på ett citat av Helen Keller " Man ska aldrig nedlåta sig att krypa, när man har lust att flyga högt."

tisdag 22 februari 2011

Vad gör man inte för...

Att spara lite pengar. Gick upp en halvtimme tidigare i morse så att jag skulle hinna tända i pannan innan jag åkte till jobbet. Till saken hör att jag har sovit alldeles för lite och är ruskigt trött, men allt går om man vill.
Vill passa på att klaga lite över vägen till jobbet, den bästa sträckan är den smala grusväg som går genom skogen. När jag sedan kommer ut på asfaltsvägen är det som att köra radiobil, spårigt och jävligt finns inte så mycket som ett sand korn så långt ögat kan nå. Eftersom jag är lite av en tidsoptimist vad det gäller min transportsträcka, blir jag väldigt stressad när hela bilen kanar genom varje kurva. Och när vägen blev planerad måste vägverket gått på droger för inte en enda kurva är rättdocerad, och för er som tycker att varför klaga över en resa till jobbet! Jag har 5 mil enkel väg... vissa har inte så långt hem till sina föräldrar ens ;)
Btw hade jag en toppen dag på jobbet :) Ibland när jag själv tror att jag inte är tillräcklig, räcker jag till mer!
Ha en tillräcklig tisdag, bjuder på ett citat av Hellmut Walters " Det är typiskt att det finns tidtagare men ingen tidgivare."

måndag 21 februari 2011

Är less!

Vakna med spänningvärk, usch fy och blä va trött jag är på kylan nu. Får gärna vara minus men jag är uppriktigt less på tjugotal...Är nog lite överkinkig nu pga av huvudvärken.

Idag skall jag iväg och hämta nya prototyper, skall bli spännande har fått hört att det väntar en överraskning till mej. Detta är ett prov i ett annat material men vi skall se hur den passar sedan skall vi söka ett material som håller de krav vi har. Vi började spåna i en produkt, nu har vi snart en serie. Men det är så kul att spåna fram olika lösningar och funktioner. Men nu skall jag ta och fara iväg, skall även passa på att göra Karlstad en sväng.

Ha en kul måndag, bjuder på ett citat av Rudolf Rolfs " Idéer kommer inte flygande som fjärilar, de är resultatet av hårt arbete."

söndag 20 februari 2011

Bortskämd!

Är inget jag är, men skulle lätt kunna bli. Idag när jag kom hem efter 25 timmar på jobb, hade dottern och grabben fixat mat. Behövde bara sätta mej vi färdig dukat bord och äta, mums va gott det var.

Vi skall ju som sagt sälja skotrar, en kille skulle komma och titta på dom idag. kruxet var att igår körde kidsen skoter och idag startade inte den ena....soppatorsk :( jaja, som som sker.

Nu skall jag ta en kort kort kisse promenad med hundarna, är så inni ... kallt.

I morse var det säkert köld rekord i Charlottenberg, mätaren visade -30 det är brrr de.
Snipp snapp nu skall jag ut i ett rapp.
Ha en rapp söndag, bjuder på ett citat av William McFee " Att göra det rätta är ingen garanti mot oturen. "



lördag 19 februari 2011

Uppförsbacke!

Urk! idag har jag en trög dag. Blir lite stressad för det är så otroligt fint väder, och jag skall på jobbet. Hela kroppen skriker efter att få vara i hemmetslugn, och få njuta av fin vädret. Tycker det skall bli skönt när gubben kommer hem från Kiruna, han åker iofs direkt vidare mot Rjukan men det känns ändå mer som hemma än Kiruna :)
Har blivit mycket musik det sista, men jag fortsätter men en låt av Kate Bush. Denna låt är en illustration om att män och kvinnor inte förstår varandra av just den anledningen att de är just man och kvinna. Jag läser in ett annat budskap i texten. Oavsett hur man tolkat denna låt är den bra!
Ha en tolkad lördag.

fredag 18 februari 2011

Facit

Skulle vilja ha ett livsfacit, tänk vad skönt det vore. Så fort något dyker upp är det bara att bläddra till sista sidan och finna svaret. Samtidigt vore det kanske inte så spännande liv, men dock helt utan svåra val/beslut eller andra grubbel. Men inget val är fel utom de vi inte tog, denna gång får vi gå efter vår magkänsla.
Blir nog bra till slut!
De flesta av er kommer tappa hakan när jag avslöjar min än så länge hemlighet, finns säkert även de som kommer rynka pannan, skaka lite uppgivet på huvudet.
Men så får det bli!
Jag har legat sömnlös nu i två nätter, och i kväll måste det slutgiltliga svaret vara klart!!! Jag behöver få sova...skall ju gå på mitt dygn på jobbet på lördag.
Nej nu över till något annat.
Dottern kommer hem denna helg, ja jag jobbar men jag får rå om henne lite i kväll och i morgon förmiddag. All tid är vad man gör den till! Har inte bestämt vad vi skall ha för mysmat i kväll, men något gott måste det vara för nu har jag inte ätit sedan igår...Dumt jag vet!
Men har inte riktigt haft tid, min Vizmaran (Ungersk Vizsla/ Weimaran) har varit här med matte på lektion. Och sedan har jag försökt röja lite här hemma, vilket var behövligt! Vart kommer all smuts från? Och för att inte tala om smutkläder! Skulle kunna tro att grannarna kommer hit med sin skittvätt :)
Därför skall det verkligen smaka gott med nått riktigt smarrigt i kväll...
Ha en smarrig fredag, låter Fleetwood Mac ge ett tips på vägen :)

torsdag 17 februari 2011

Händer grejer!

Som vanligt här på gården, här blåser vindarna i olika håll gärna samtidigt. Nu har vi antagligen ett nytt spännande projekt på gång. Det kan bli lite av en pärs, om vi kommer ro detta i land? tror jag att vi gör. Det kommer bli mycket jobb, men belöningen får vi säkert någongång förr eller senare. Vad som är på G avslöjar jag inte här och nu, men det kommer så småningom. Ibland kan man sträcka ut en hand, för nästa gång är det vår tur att behöva ha en hand att hålla i. Att göra en god gärning tror jag gör att vi växer som människor, de som sätter sig själv i första hand blir ganska bittra ensamma till slut. Men jag låter Mikael Jackson och Akon förklara vad jag menar :) Ha en omtänksam torsdag!



onsdag 16 februari 2011

Apport!

Apporten är en mycket viktig del i vårt arbete med gs, B-kullen's pappa Paw är en utmärkt apportör. Och sitter apporten kan du få din hund att hämta allt inkl sura sockar ;) Denna bild visar på hur ett utmärkt apportsamarbete.

Åens XL Paw med en räv.

Tidigare liv

Endera var jag tusenkonstnär eller rörmokare :) Men mitt vatten är tillbaka i köket igen, kom lindrigt undan denna gång. Men nu är de åtgärder som kan göras för att förhindra detta gjorda. Är inte så trevligt att behöva gå in på toaletten för att hämta ett glas vatten, även om det är samma vatten men liksom fel miljö ;)
Tänkte upprepa mej från ett tidigare inlägg, men för er som är nya. Jag är medveten om att min stavning och meningsuppbyggnad kan ibland skena iväg. Ibland är det att jag kastar om tangenterna i all hast, men jag har även dysleksi vilket kan ställa till det ibland.

Mitt möte igår var väldigt trevligt :) är så förväntansfull att jag tror att jag spricker! Tänk att ibland hamnar man hos människor som verkligen kan förvandla ens tankar till något konkret. Mina idéer bubblar likt en skakad champagne! Och nu har någon dragit ur proppen och faktiskt ser mina idéer och är villig att hjälpa till att förverkliga dem. Om det ger något tillbaka vet jag inte, men en sak vet jag att om jag inte gör detta nu kommer jag att ångra mej.

Jag vill inte nämna mina änglar vid namn men jag tror det vet vilka de är, tusen tack för att ni lyssnat på mina knasigheter. Att ni tar av er tid att hjälpa till att försöka förverkliga en dröm.
Bjuder på ett av Martin Luther King's fina tal. Detta höll han dagen innan han dog "kuriosa"
Ha en besegrande dag!

I've been to the mountain top!

Well, I don't know what will happen now. We've got some difficult days ahead.
But it really doesn't matter with me now, because I've been to the mountaintop. And I don't mind. Like anybody, I would like to live a long life. Longevity has its place. But I'm not concerned about that now. I just want to do God's will. And He's allowed me to go up to the mountain.
And I've looked over and I've seen the Promised Land.
I may not get there with you, but I want you to know tonight that we as a people will get to the Promised Land. So I'm happy tonight. I'm not worried about anything, I'm not fearing any man.
Mine eyes have seen the glory of the coming of the Lord.

tisdag 15 februari 2011

Drömmar

Denna låt är en goding av Aerosmith, som hyllar våra drömmar stora som små! Vi borde lyssna lite mer på våra drömmar och försöka uppfylla dem. Även om vi inte lyckas kan försöket vara själva drömmen.
Dröm vidare!!!

Myrphys Lag

Har slagit till eller så är det den självuppfyllande profetian! Men gissa vad som hänt?!? Kallvattnet i köket har naturligtvis frusit...vet inte om jag skall skratta eller gråta. Just nu sitter jag med ett uppgivet flin, men just i detta nu bryr jag mej inte om att det fryst. Jag skall strax åka i väg på något lite roligare än frysta vattenrör. Får agera rörmockare i kväll, gubben har ju inte varit borta längre än i söndags så mycket kan hända än! Kan bli riktigt spännande dessa två veckor :) Nej nu skall jag ta och putta vedpannan full så att värmen håller sig när jag åker iväg.
Ha en varm tisdag.

måndag 14 februari 2011

Borlänge here we come

Nu väntar jag på vilken dag de kommer spela. Bjuder på en gammal låt, men ändå så fantastiskt bra. Scenshowen till Jared Leto vill amn bara inte missa, blev mer än nöjd förra året i GBG, och är övertygad om att det inte blir sämre i Borlänge :)

söndag 13 februari 2011

Gräsänka

Ja inget ovanligt i det är ju gräsänka varje vecka, men nu kommer jag vara ensam lite längre. Gubben har åkt upp till Kiruna och kommer vara där till den 25....och nu har det blivit super kallt igen. Så jag får räkna med att vattnet fryser, och allt annat som Murphys lag kan ställa till med. Har förresten två skotrar till salu, den ena skulle en kille komma och hämta idag. Men han skulle börja pruta, men den gubben gick inte...Den skotern bör komma till någon som uppskattar en 13 år gammal motor som går så fint att det är som att skära i smör, och som har en matta som är perfekt.

Har insett att när man säljer något förstår inte alla skillnaden på nytt eller begagnat, eller gammalt och antikt.
Du kan inte köpa en begagnad vara och kräva att den bör vara som ny, lika lite som att bara för att något är gammalt är det inte alltid antikt.
Ytterligare olika preferenser vi har, på hur vi uppskattar och ser på ting.

Ha en tinglande söndag, bjuder på ett citat av " Franklins lag: Välsignad vare den konsument som inte förväntar sig någonting av en produkt-ty han skola inte bli besviken."

Bild på de skotrar vi har till salu

lördag 12 februari 2011

Skymmning

Efter en mycket fin dag ute i solen med skoteråkning och påfyllning av vedförrådet, är det snart dags att avnjuta lite middag. Idag tänkte jag bjuda mina på lite rotsaksgratäng med rostbiff och en äpplekanel smulpaj med vaniljsås till efterrätt. Sedan blir det att mysa framför TV och kolla in dagens bidrag i melodifestivalen :)
Men tills dess bjuder jag på denna gamla goding, jag var helt beroende av denna låt när den släpptes för X antal år sedan.....

Efter stormen!

Kommer fin väder, hundarna har nu fått sig en genomkörare. Eya blir väldigt besvärad av snöklumparna så hon har bitvis suttit i mitt knä på skotern. Tyvärr har jag ingen bild få skoterbruden Eya:) men det kan komma fler tillfällen. Buffy har jag däremot fotat lite idag, har fått en super härlig bild men tyvärr följde det med en mörk bakgrund som stör. Jaja fotografering är inte min specialitet, men jag gillar bilden ändå. Håll tillgodo.



fredag 11 februari 2011

Bild

Bjuder på en bild över gården som Alexander tagit. Som ni ser är bilden fotad en stjärnklar natt.



Insnöad

Det kan man vara på olika sätt men just idag är det just insnöad jag är. Det vräker och yr så jag ser inte ens handen framför mej. Hugaligen vilket busväder!
De andra sättet är ju inskränkt eller bornerad, och tyvärr är detta mer vanligt än det vädret ställer till med just nu.

Att vi i våra personligheter kan vara mer eller mindre insnöade har jag en egen liten teori om. Sedan kan min teori höra till mina fördomar, men det har vid flera tillfällen visat sig att stämma. Min teori behåller jag för mej själv! Men ni som följer min blogg vet vad jag anser om vissa saker.

Jag själv kan vara väldigt insnöad på rätt och fel, ligger antagligen varm om hjärtat pga. att jag är en våg! Ibland blir inte allt rättvist och det har jag svårt att ta, då kan jag snöa in :)

Som tur är lever jag med en jungfru vilken balanserar upp mina vågskålar med sin integritet och pålitlighet :D
Ha inte en insnöad fredag, bjuder på ett citat av Sir Isaac Newton " Gör så gott du kan idag. I morgon kan du kanske göra det ännu bättre."

torsdag 10 februari 2011

Nu tar jag helg!

Gudars så skönt de ska bli, i morgon skall jag i väg på ett möte. Denna gång kommer jag ta med en modell så jag vet att alla mått stämmer, skall även få se ett nytt prov "spännade". Vi har i det närmaste snö kaos, har nu ca 40 cm nysnö. Nu säger jag tack det räcker, får gärna komma åter nästa vinter.
Har inte tränat igår eller idag, men under helgen skall latmasken fördrivas. Jag har satt upp ett späckat schema åt mej och åt hundarna. Jag lyckades förra helgen knäcka till min axel under en förflyttning på jobbet, och nu gör sig axeln påmind om att jag klantade till mej. Som tur är finns voltaren gel, tigerbalsam och andra trevliga små hjälpmedel mot klantighet. Men det är lätt hänt när man tror att man är hulken, vilket jag är men inte min axel ;)

Fast jag är en ganska snäll och harmlös hulk som alltmer sällan antar färgen grön...
Ha en harmlös torsdag, bjuder på ett citat av Arabiskt ordspråk " Smek hunden om du vill vara vän med hans herre."

onsdag 9 februari 2011

Nej inte idag!

Sitter just nu med världens huvudvärk :( blir nog till att ta en imigran och bädda ner sig. Skall inte klaga för mina anfall blir färre och färre och kortare och kortare. När barnen var små kunde jag ligga en hel vecka i migrän, usch inget jag längtar tillbaka till. Mötet gick över förväntan inget tjaffsande eller gapande, mycket skönt :) hoppas det håller i sig.

På söndag blir jag gräsänka i fjorton dagar, gubben skall upp till Kiruna. han kommer hem lagom till att sätta sig i bilen för att åka upp till Rjukan som kommer bli premiärstarten för vårproven för Akira.

Nu börjar jag känna att imigranen sakta börjar verka, om detta vore en pratblogg hade ni hört mej sluddra nu :) Over and out.



Slöseri

Med tid, fast jobba bör man. Men när solen skiner och himmeln är klarblå vill jag gärna göra annat.
I dag undrar jag vad det kommer att tjaffsas om, för jag kan inte tänka mej ett möte utan det obligatoriska gapandet.
Såg i går kväll att Kennel Zettertjärn har erövrat klubbens stora utmärkelser i år igen! Vi lyfter på hatten och gratulerar, bra jobbat Kina!
Ha en framgångsrik onsdag.

tisdag 8 februari 2011

Kan inte låta bli!!!

Måste bara bjuda på lite fler bilder från dagen. Nu var det Eya's tur vi tog varvet runt byn, som ni ser hade vi ett traktorspår att gå i. När vi nästan var hemma kom plogbilen, det var så dags det! Men lite extra motstånd är bra bra för oss båda. Men kolla den himmeln, kan man bli annat än lycksalig :D



Sol ute sol...

Kan inte riktigt beskriva denna dag. Men har varit ute och testkört mina nya skidkängor, de får 5 solar av 5 möjliga :) Kan lova att det var tungt så det räckte till, men det var skönt att få röra runt på döfläsket :D Sedan har Akira fått rusa av sig lite på skoterleden, där var det också mkt. tungt idag. Hon var nöjd på vägen hem för då kunde hon springa i spåret tillbaka, tyvärr så har vi ingen bra runda där vi kan köra runt utan jag får vackert vända och ta samma väg tillbaka.


Bjuder på lite bilder av förmiddagens aktiviteter, hoppas att bilderna även visar vilket otroligt väder vi har :D
Hemväg gick ngt lättare än bort ;)

Akira i fullfräs hem Även här är på hemväg

Andlös!

Under kvällen och natten har det kommit dryga 20 dm nysnö, just nu skiner solen stor och varm och himmeln är klarblå. Ett riktigt aprilväder! Man blir bara så lycklig av att vara ledig en sådan här dag. Igår hämtade jag ut mina nya skidkängor, kan bara säga wow. Finns det ord som kan beskriva känslan när en fot hamnar i himmeln?!? Nu kommer jag antagligen kunna ha kängorna på utan att fötterna domnar bort efter ett par minuter, idag skall de få bekänna färg. Jag skall strax göra mej klar för att ta en tur ut i nysnön, tänkte ta med Buffy hon kan få springa lös i snön. Bra träning! Sedan skall jag nog ta en skoter tur med Akira, Eya skall få dra lite kätting idag igen.

Max anstränger sig sig själv genom att leta upp olika tillhyggen att sätta på, gubben hade en arbetsjacka liggande ute på farstun som fick sig en rejäl omgång av Max. Hmm undrar om det finns något fint "fil" eller "ist"namn för sådande beteende?!? Annars går det säkert att mynta ett uttryck som klädofil, eller jackaist:)
Det flesta har hört om uppblåsbara B, nu finns även Lady.

Ha en uppblåst tisdag, bjuder på ett citat av Nicolai Hartmann " Instinkt är en avsiktlig handling under vilken vi inte har någon klar uppfattning om avsikten." och en bild av Lady ;)

måndag 7 februari 2011

Avalonian's Bibi "Bianca"

Har varit iväg på lite tränig med husse, dels har hon börjat på lydnadskurs och sedan har hon haft kvalitetstid uppe i Flå. Obs en Gps och inget annat på bilden.
En fin utsikt över sätern, sedan en bild ute i jobb för att avsluta med en bild där Bianca själv njuter av utsikten från stugvärmen.






söndag 6 februari 2011

Vår sol

Vilket väder, är nu nästan kriminellt att jag sitter här och nu och bloggar istället för att gå ut. Men det blir bara ett kort inlägg och en hyllning till solen. Ha en bra dag, nu skall jag UT och njuta innan det är dags att fara tillbaka till jobbet. Bjuder på en dikt av mej.

Sol du varma sköna
du får det trista grå att bli en skröna.
Dina strålar som lyser upp dagen
ger oss alla energi och en lustkänsla i magen.
Vi går emot en ny tid
en tid som gör oss blid.
Glöm all negativitet och tragedi
ta in solen och bli ett stark vi.


lördag 5 februari 2011

Avalonian's Be-Eddie

Har spenderat en dag på SISK's utställning i Gnesta, Eddie gjorde sin utställnings debut. Och fixade med sig en fin bedömning med Very Good, Eddie och matte Eva hade en fin dag.
Vi gratulerar och är övertygade om att detta är inte det sista resultat vi kommer får från detta ekipage. Eddie är faktiskt vår uppfödnings första hund som får en bedömning i det nya systemet.
Till er som är nyfikna över att starta på jaktprov, hör gärna av er för då kan vi försöka sammanstråla.
För att ni skall få en morot, de som får jaktprovs premie på sin hund vinner pris:

1 uk 1 flaska champagne

2 uk 1 flaska rödvin

3 uk 1 flaska vit vin

Prisutdelning kommer ske under sommarens valpträff.

Lycka till!

Be-Eddie

fredag 4 februari 2011

Otänkbara har hänt

Ja ibland blir det som det blir, vi har gått och blivit med platt TV Ja jösses, men jag måste säga wow vilken skillnad. Vi hade tur för vi hade tittat på en annan modell "billigare" men när han visade oss skillnaden på den och en "dyrare" kände jag att nej då får det kvitta. Men då visade det sig att de hade råkat packa upp två lika av samma märke och att de då sålde den ena till rabatterat pris. Då hade jag inga motargument längre, så vi har nu platt TV. Vilket gör gubben glad han har en ögonsjukdom, vilket resulterat i att han ser mycket dåligt och det finns inga glasögon som kan justera hans seende. Ibland får man gå i från sina principer med att inte köpa nytt när det gamla fortfarande fungerar. Men nu har TV tittandet kommit i en annan division här hemma, och jag är helt såld. Grabben sken ikapp med både solen, månen och gubben. Jag blev sittandes och titta på en film till klockan halv tolv, och höll mej vaken bara det säger lite om vilken TV vi har fått "köpt".
Denna helg går förövrigt i jobbtecken det är skit helgen som skall avverkas 41,5 timmar på ett bräde, urk med det är skönt när det är gjort.

Nu medans jag skrivit detta har jag hunnit att bli uppringd av två olika telefon försäljare, alla skall absolut sälja nytt telefon abonnemang men ingen av fåntrattarna kollar upp att det inte funkar här ute där jag bor innan de ringer. Jävla idioter.....Och tror dom att jag är så jävla dum att jag inte själv har varit och kollat upp vilka som är billigast och som kan ge mej en helhetslösning. Och gissa vad! det enda bolag som kan distribuera telefoni och bredband är TELIA, men de jävlarna skall hela tiden försöka argumentera om att just de kan. Mitt svar till teleabonemangs försäljare STICK OCH BRINN.

Ha en samlad fredag, bjuder på ett citat av Hans-Horst Skupy " Det är de dummas förhoppning att de kloka ska ge med sig."


torsdag 3 februari 2011

Snusk

Akira har kommit in i hög löp och är tokig, den enda hon inte bryr sig om det är Max?!? alla andra får känna på hennes frustration. Den som är mest drabbat är Beisla som är på besök, Akria är upp till öronen förälskad ;) Beisla är mindre road. Eya är något av en luremus, hon är på Max hela tiden och raggar upp han. Och den stackaren går och skäms hela tiden för han vet att han får inte så mycket som titta på Eya nu, så fort man ropar hans namn kommer han och lägger sig på rygg. Särskilt om husse ropar, för han är enligt Max den ende som får pyssla med sådana aktiviteter :D Men jag skulle inte lita på att Max håller sig om vi skulle avlägsna oss och låta han vara själv med flickorna, då skulle han nog strunta i husse och instinkten skulle ta över.

Max är nog en av de snyggaste hanar jag vet, och som har ett temprament som är en gudagåva.

Till hösten/vintern kommer vi ha valpar, och det ser vi framemot. Håller på och går igenom ett antal tänkbara herrar till vår underbara Akira, vill gärna vara ute i god tid. Men fram tills dess är det tävling för damen som gäller.

Ha en tänkbar torsdag, bjuder på ett citat av Earl Wilson " Skvaller är, när du hör något, du gillar om någon du inte gillar."

och en bild på Max

onsdag 2 februari 2011

Omställning

Efter att jag gick av min natt, åkte jag och mötte dottern. Vi skulle nämligen träffa en dietist, dottern har fått diagnosen laktosintolerant Det var faktiskt rätt nyttig information, är en del att tänka på. Ensymet laktas vars uppgift är att bryta ner disackariden laktos till monosackariderna glukos och galaktos, saknas eller är för få vid laktosintolerans. Nordbor är nästan de enda folkslag som fortfarande tål möjlk, i afrika och asien är alla laktosintoleranta i vuxen ålder. Så nu när dottern kommer hem få jag se till att handla annorlunda, blir till att läsa innehållsförteckningar. Vill ju inte att hon skall komma hem och få ont i magen av min mat, sedan finns det tabletter som går att ta ifall hon är osäker ute på tex. resturang (inte billiga men det finns.) Det värsta är att hon har struma och äter levaxin och gissa vad som finns i levaxin?!? Jo laktos.....

Har fått de nya elementet till ugnen vi håller på att byta dem, efter det är gjort skall jag ut i det fin fina vädret. Och sedan skall jag steka kyckling i min fungerande ugn :)

Ha en fungerad onsdag, bjuder på ett citat av Mahatma Gandhi " Den omtanke som visas idag, kan bära frukt i morgon."


Foto Alex

tisdag 1 februari 2011

Luften är tät

Av goda lukter, här hemma har Akira och Eya löp grannens schäfer har också löp. Spelar ingen roll vart Max än befinner sig så luktar det sååå gott.
Men jag har sagt det förr och jag kommer nog alltid skryta över Max när det gäller löptikar, han piper inte, han bryr sig inte om andra hanhundar, han blir inte vaktig.
Under helgen hade vi besök av goda vänner och de hade med sin gordon hane, totalt var det 6 hundar i huset. Inte ett gruff eller gnäll eller pip från någon, om någon utifrån kommit in skulle de nog aldrig trott att vi hade 6 hundar i huset.
Idag är det också första dagen på en ny månad, det blir ljusare och ljusare för varje dag. Och jag känner på mej att det kommer bli en fin vår, och jag hoppas att positiva saker sker för oss och för våra vänner. Jag önskar alla som vi bryr oss om och som bryr sig om oss glädje, värme och massor av framgång och skoj :)
Ha en framgångsrik tisdag, bjuder på en visdom " Let bygones be bygones"

Och en bild av Alexander