måndag 31 januari 2011

Sömntuta

Ja i morse blev det brått, led antagligen av hjärnsläpp när jag ställde väckarklockan. Sov ganska oroligt, men när alarmet gick var jag låååångt borta :) och vad var nu klockan jo 06,30 istället för 05,30. Har 45 minuters resa till jobbet och börjar 07,30, ja resten kan ni säkert gissa er till...

Har fått rapport från Avalonian's Bibi och hon och husse är mycket nöjda med varandra, vilket känns väldigt skönt för oss att hon bliv väl omhändertagen och att hon ger husse både kärlek och nytt hopp för framtiden.

Vill också skänka en stor tanke och styrkekram till min underbara vän som idag genomgått en tragisk och fruktansvärd händelse. Tänker på dej vännen.

Nu skall jag avnjuta lite av grabbens spagetti och köttfärs sås.

Ha en genomgående måndag.

söndag 30 januari 2011

Vackert väder!

Vilken underbar helg vi har haft, igår kom våra underbara vänner från Drammen.Vi tillbringade eftermiddagen ute på skoterleden med krovgrillning på skôrvöa.
Bjuder på ett bildsvep.
Tage och Hilde i fullfart över N:a Baksjön

Gubben stilar En glad jag Korvgrillning i full koncentration
Mums vilka korvar!

Nu har tystnaden lagt sig och våra vänner har åkt hem, men det lär inte dröja förrän vi möts igen.

Småprat vid brasan
Avresa från Skôvöa Naturbild Alla foton Alexander Stensby

lördag 29 januari 2011

Besök

Idag får vi besök av goda vänner från Drammen, schemat är fullspäckat. Vi skall först ut på en härlig skoter tur med traditionell korvgrillning :) blir garanterat en massa hundprat också.
Hade hoppats på att jag skulle hinna få elementen till spisen men tyvärr så får jag göra om min meny inför kvällen. Hade tänkt helstekt älgfilé och baka en äppelpaj, men det går inte så bra utan ugn. Men jag lagar istället en maträtt som t.o.m blivit omtalad på en blogg, inte den häftigaste maträtt men mycket god. Biffstroganoff ala Helene :) efterrätt få bli glass med rårörda jordgubbar. Tror att vi blir mätta även om älgfilén får ligga kvar i frysen ett tag till. Har nu strimmlat 1,9 kg biff som skall få ligga i en kryddblandning och möra på sig.

Föresten så var jag ju och handlade igår, och eftersom vi tänkte ta en grilltur skulle jag köpa grillkorv. Joda jag la ner 1 kg korv och korvbröd i vagnen och lite annat som jag skulle ha. När jag kommer hem och börjar packa upp maten, så är det inte grillkorv utan varmkorv :( jaja det går alltid åt men nu måste jag iväg och köpa ny korv. Korvbröd får jag också köpa, för jag glömde att lägga in det i skåpet och råkade avlägsna mej en lite stund från köket. Ja ni har gissat rätt! mina svartingar hade en oemotståndlig lust på just korvbröd. Inte en smula korvbröd fanns kvar dock en lemlästad korvbrödspåse. Tur att det finns företag som lever av att tillverka nya matprodukter till sådana som mej :)
Hoppas ni får en levande lördag, bjuder på ett citat av William Cowper " Avsaknaden av bevis är inget bevis för motsatsen."

fredag 28 januari 2011

Fredag :)

ÄNTLIGEN!
I dag kommer jag fara runt som duracell bunny, jag skal fixa och dona här hemma. Skall iväg och storhandla, och jag hoppas att jag hinner klä om kökssoffan. Gardinerna hinner jag inte få eftersom de är iväg på uppläggning :)
Vi har två löptikar i hus också, Akira och Eya är mycket glad över att ha en klok hane som inte hetsar upp sig i onödan. Nu väntar vi bara på att Buffy skall komma igång, lika bra att ta alla på en gång.

Idag är det gråkallt, men det gör inte så mycket eftersom jag har så mycket positivitet runt om mej just nu. Underbara Beisla kommer hit under veckan som kommer husse och matte skall iväg och göra utvärdering av primärvården i skåne, och då får vi förmånen att ha finaste tjejen här :)
Nej nu får jag ta och ladda upp för att fara runt likt en tasmansk djävul.

Ha en fartfylld fredag, bjuder på ett citat av Euripides " Säg mig vem du umgås med, och jag ska säga vem du är."

torsdag 27 januari 2011

Oj oj

När gud delade ut tur, stod jag sist i kön! Vilket innebär att jag inte ens vinner på vinst varje gång!!!

Vad har nu hänt jo min ugn har lagt av, och det är en utgift som jag inte vill ha nu. Varmluftselementet = trasigt, undervärme elementet = trasig, som tur är hittade jag reservdelar vilket gör att kostnaden inte blir lika stor. Sedan min glädje över att jag beställt pjäxor dog lite, nu finns dom inte i min storlek utan då kan jag få en annan modell fast dyrare :( bättre sko iofs.

Nu struntar jag i allt krångel och fokuserar på den stundande helgen, vi kommer få besök av ett underbart par, kan tänka mej att vi kommer att sitta och skojja och prata till småtimmarna :)
Kylan håller åter ett kallt tag om oss, vi har -20,5 och det är inte mycket roligt man får gjort ute. Men det är kanske bra få jag får gjort lite inne, tvättkorgens botten är synlig och nu skall jag börja fylla upp den igen för nu är det städning på schemat.

Sedan kan jag inte låta bli att småle lite åt nyfikenhet, jag själv är en person som inte har behov av att veta allt om alla. Men jag blir mycket road av när människor jag inte känner går över lik och förkastar sin värdighet pga sin nyfikenhet :D

Bjuder på två motton efter min farmor: Det du inte vet har du inte ont av! Döm inte allt du se, tro inte allt du hör och säg inte allt du vet!

Bjuder på en fantastisk låt av One republic, budskapet ibland är det försent att be om förlåt.

onsdag 26 januari 2011

Nu börjar det bli lite..

För kallt, missförstå mej rätt! Jag gillar vintern, men när vi går från -0,5 ner till -20 på några timmar tröttnar jag. Nu skulle jag vilja har -5 konstant i en månad TACK!
Mina skoter turer som var tänkt idag fryser inne, så med andra ord får jag ångra att jag låg på sofflocket igår. Så går det sa Bill till Bull :(

Får passa på att köra lite dressyr istället, håller på att förbereda lite inför helgen också.
En annan glad nyhet är att jag har beställt skidpjäxor :) Har ju tjatat om att jag får så ont i mina fötter, gubben hittade en Nederlänsk sida som säljer allt möjligt i skidväg. Har nu fått tag i den pjäxa jag vet att mina fötter kommer överrens med :)

Så nu har jag en utrustning till salu:
Skidor ny pris: ca 2600:-
pjäxor nypris: ca 1300:-
Binning nypris: ca 650:-
Utrustningen är använd ca 1 mil, med andra ord inte ens inkörd. Jag vill ha 3000:- för allt bilder från butik.















tisdag 25 januari 2011

Tid och otid

Har upplevt ett konstigt fenomen, undra om någon annan varit ut för det. För ganska exakt en månad sedan visade Akira alla tecken på löp, vips var det borta. I går kom hon däremot igång på riktigt denna gång?!? Förra gången svälde hon upp och slemhinnorna ändrade färg, men innan blödningen skulle sätta igång avslutade hon istället sitt löp. Till saken hör att det var ju väldigt kallt, samma gjorde hon i fjol då hon avbröt i 2 månader. Kan hundar stoppa upp löptet pga kylan, eller är hon unik? Akira tycker ju att jag är super jobbig som i tid och otid skall hålla på och kolla henne, men nu är det igång 100% vilket är vi är mycket glada för då är hon redo för vårens jaktprov igen ;)
Ikväll skall det bara bli en riktig slappar kväll, tror att både jag och hundarna behöver en dag utan varken lång prommis eller dressyr. I morgon jobbar jag em/natt så då kommer jag försöka hionna med lite skoter turer innan jobbet.

Ha nu en jobbig tisdag, bjuder på ett ordspråk från Baskien " I morgon, är den lates motto."

måndag 24 januari 2011

Skidor

Ni har säkert hört om hon som har för höga tankar om sig själv :) Idag har undertecknat skrivit in sig den klubben, jag försöker utveckla mina skidkunskaper i hopp om att kunna tolka efter mina älsklingar. Idag bestämde jag mej för att koppla ihop dragvilliga Max och Buffy, ger mej ut på ett ställe...Kopplar ihop mej med hundarna och vips flyger jag fram i djupsnön, får en släng av panik för det går mkt fortare än vad jag överhuvudtaget kunde föreställa mej! Jaja inser ganska snart att jag skall nog börja med en hund för att sedan utöka, erkänner villigt att på vägen hem i nerför fick hundarna springa själv jag föredrog att staka och skida mej fram.
Måste säga att jag tar av mej hatten för min vän som tolkar med hela Zettertjärnsflocken :)
Nu hoppas jag att genom min bekännelse får återvända till den ödmjuka klubben igen, och jag lovar att jag skall lära mej krypa innan jag säger att jag kan gå ;)
Ha nu en ödmjuk eftermiddag ;)

Avalonian's Blika

Har skickat in en bild på sin födelsedag som där hon firar med glass och äppelkaka i sin nya matskål och dessert bestod av torkad fisk :)

söndag 23 januari 2011

Helgen går mot sitt slut

Ja har kommit hem har hunnit med två skoter turer med hundar, välbehövligt. Bianca och gubben har tränat lite idag, även hon har fått provat springa med skoter bara runt på vårt gärde. Är viktigt att det vet exakt vilka signaler som gäller, för på leden kan vi möta andra skotrar.
I kväll skall jag skämma bort mej själv, gubben har åkt iväg för att köpa pizza. Och denna gång har jag beställt en pizza händer typ 2 ggr per år kanske.
I morgon är jag hel ledig och då skall jag fortsätta med att försöka nå botten på tvättkorgen, dottern kommer hem en sväng också det är alltid mysigt :)
Nu skall jag ta och utfodra hundar och sedan hästar, måste passa på att få in tillräkligt med syre eftersom jag inte har mer än ca 5 minuter ute luft på 25 timmar.
Ha en syresatt söndag, bjuder på ett citat av Benjamin Franklin " Trötthet är den bästa huvudkudden."

lördag 22 januari 2011

Stress dag.

Ibland kör allt ihop sig, och idag känns det surt. Jag har ett berg med tvätt som jag "borde" tagit tag i, har prioriterat lite annorlunda under veckan. Nu väller det över i tvättkorgen, och sedan skall jag köra grabben in till Arvika för han skall repa. Vilket innebär att jag inte hinner tvätta klart, när jag är tillbaka efter att kört honom är det bara att gå och duscha och fara på jobbet. Ja ja så är det när man vill bo på landet och när det inte finns kollektivtrafik. Men jag skall inte klaga för det är få förunnat att bo så här, men ibland skulle jag önska att typ spårvagnen gick rätt utanför fönstret :)

Nu skall jag ta och hänga en maskin för att ladda igen.
Ha en laddad lördag, bjuder på ett finskt ordspråk " Dagarna kommer en och en, inte i buntar."

fredag 21 januari 2011

Vi saluterar och vi gratulerar


Helgen

Nu är det helg, en kort sådan. Jag börjar jobba i morgon eftermiddag fram till söndag eftermiddag. Men nu har jag kommit hem och skall njuta av min ledighet, ser ut att bli ett fantastiskt fint väder. Så ett par skoter turer skall nog göras och även mina promenader kommer hinnas med.
Bianca's självförtroende växer för varje dag, nu är hon och Buffy på samma nivå. Buffy har lagt ner stridsyxan och insett att det är roligt med en jämngammal lekkompis. Hon har även visat att man inte får stjäla veden under köksspisen när någon ser...kort och gott har vi nu två flismaskiner :)
Nu skall lite frukost intas för att sedan vara redo att möta dagen.
Ha en intagen fredag, bjuder på ett citat av NN " Hunden har bara ett fel: den litar på människan."

Bianca och Buffy

torsdag 20 januari 2011

Bild blogg

Nu blir det lite bilder.

Buffy

Buffy och Bianca

Ögn och Heitur
Ögn, Heitur och Bianca
Lite snöbus med Akira 4 st.




Usch ont i huvet är inte kul

Men vaknade av huvudvärk, ingen bra början på en dag.
Bianca har installerat sig bra och har hittat sin plats i flocken. Vilken härlig individ, jag har blivit helt förälskad i denna tjej.
Förra veckan tog jag upp detta med Ip adresser, och trackers. Tar upp detta igen, en tracker är ett hjälpmedel för att se vem och vart ifrån en besökare kommer, om de kommer via google eller från en hemsida eller via någons länkar eller bloggar. Ett ipnummer blir inte annorlunda om man går in via någons länk eller google, ett ip nummer följer alltid vart man än kommer ifrån och går inte att dölja genom att gå omvägar.
Så vill man inte vara synlig då för man låta bli att göra besök :o) Fast jag tycker det är jätte kul att få besök, men skvaller och sensationslystna klarar jag mej utan, de går från blogg till blogg. Det som är lite kul är att det kan vi se med hjälp av våra trackers...
Nu finns det en djungel av olika trackers, jag själv har två olika som jag använder och de tycker jag är mycket bra och gratis. Den ena heter extremetrackning mycket bra, den andra heter susnet, sedan har jag även programmet ipfinder där jag knappar in en ipadress och vill man ta detta längre finns google earth då kan man till och med se närbild på huset till en besökare. Så den som tror att man är anonym ute i cyberspace, har både ett och två att lära.
Hoppas att detta blev till hjälp för någon.
I dag skall jag iväg och göra em/natt, men först blir det en tur med skotern och sedan skall även småflickorna ut och pulsa i djupsnö är även effektiv träning för mej :)

Ha en effektiv torsdag, bjuder på ett tyskt ordspråk " Alla tar emot goda råd utom de som bäst behöver dem."

onsdag 19 januari 2011

Avalonian's Bibi "Bianca"

Nu kommer ett bildsvep på Bianca, vi har varit ute och busat och fotat. Efter att vi kom in har vi klippt klor och frisserat tassar och öron. En super härlig hund att hålla på med, lite osäker när jag började grejja med sax men fann sig mycket snabbt och tyckte nog att det var ganska skönt :)






Inte lätt

Igår kom Avalonian's Bibi "Bianca" hit, hon har levt ett stillsamt liv. Och hamnar hos 4 galningar:) hon var ganska stressad under kvällen, grabben tränade på sin el-gitarr och visp var mataptiten borta. Mycket ljud och skotrar somn kör och fram för allt 4 andra som skall bestämma. Märker att hon gärna vill leka och busa med de andra men vet inte riktigt hur, Buffy som är en rejält sur skitunge är på och hackar hela tiden. Men nu har lugnet lagt sig, de tre stora är ute och Bianca och Buffy ligger och tuggar på tuggpinne. Jag delar på dem eftersom en hundflock är som ungar börjar en reta börjar även de andra, och Buffy är en riktig retsticka och är expert på att få igång de andra. Men om Buffy och Bianca nu blir "bästisar" kommer allt löpa så smidigt.
Jag skall under dagen ta lite bilder och presentera, hon har en ljuvlig personlighet och hade sin första riktiga fågelkontakt i morse vilket var imponerande. Hon tog ett stramt stånd på en duva, vi har även under morgonen testat främmande föremål i munnen som sina syskon inga problem. Hon har redan kommit på att när jag sitter vid datorn hoppar man upp och lägger sig brevid mej i kökssoffan. Det är så igenkännande med våra valpar att alla är så tillitsfulla, och det är även Bianca nu skall hon bara få lite mer skinn på näsa med andra hundar.
Idag skall jag även ge mej ut på skoter tur med Akira och Buffy, lite kallt ännu men solen skiner och jag räknar med en fantastisk dag. Finns inget som botar huvudvärk bättre än frisk hög luft, och vad bättre än att förena nytta med nöje.

Ha en nöjjesfylld onsdag, bjuder på ett citat av Drottning Kristina " Nöjen som varar för länge upphör att vara nöjen"

Biancas första identitetsbild, tik silver.

tisdag 18 januari 2011

AFI - Miss Murder

Lovade under förra veckan att bjuda på en annan låt av AFI, detta är en av mina absoluta favoriter med AFI. Skall erkänna att när jag är ute och power walkar, är denna otroligt bra särskilt om man går i takt till musiken :) Otroligt bra låt!
Ha en taktfast eftermiddag.

Helomvändning

Ja igår var ingen bra dag, fram tills jag kom på jobbet :) Blev en super em/kväll och även om jag inte fått mycket sömn känns det helt ok. Idag kommer vi få besök av Avalonian's Bibi "Bianca" som skall vara hos oss ett litet tag, skall bli super spännande att få träffa henne igen. Kommer att lägga upp lite bilder när hon väl installerat sig.

Har nu på morgonen varit ute på värsta livsfarliga uppdraget, rasta hundar och mata hästar.....Själva momentet i sig är inte livsfarligt, men själva transportunderlaget, is, is och åter is. Hörde på radion att akutmottagningarna och ortopedmottagningar är fullständigt fullbelamrade av besökare, och jag kan tänka mej att de flesta är nog inte så glada över att behöva befinna sig där.

Så ta det nu lugnt i halkan både till fots och med bil.
Bjuder på ett citat av Mark Twain " Det finns lögner, förbannade lögner och statestik."



måndag 17 januari 2011

Skit dag

Jävla skit dag, så skulle jag vilja uttrycka mej! Och gjorde det!!! Men så är det ibland inget att hänga läpp för, nu skall jag iväg och jobba natten och det riktigt jublar jag över just nu.....NOT!

Jag har nog lite för mycket tankar just nu och därför känner jag att jag inte riktigt hinner och hänger med, dygnet har ju för sjutton bara 24 timmar och just nu skulle jag behöva de dubbla.
Nej nu skall jag ta och fara iväg, hoppas att ni har en mycket bättre dag än mej.
Bjuder på ett citat an NN " Du vet att det är en dålig dag då, du hoppar upp ur sängen och missar golvet."

söndag 16 januari 2011

Trevligt trevligast, skogssatsning

Har nu kommit hem från en otroligt fin trevlig positiv idedugnad med en super föreläsning om predatorer. Det serverades fantastisk god middag, gott bordsvin och en underbar dessert, diskutioner och skratt till långt ut mot småtimmarna.
Ideerna har flödat och efterfrågan är stor på kunskap, och det är ju det de flesta av oss söker. Och här erbjuds vi både kunskap och möjligheter att få ta del av erfarenheter, vilket är a och o för utveckling. Det bästa av allt är att alla oavsett nivå blir behandlade på lika villkor, och respekterade för sin strävan inte endast vad de uppnått. Med andra ord oavsett om du är nybörjare eller erfaren är du lika värd och kan bidra med lika mycket.
Måste bara skriva lite om den otroliga föreläsningen, är övertygad om att flera fick många aha upplevelser när vi blev serverade statistik och fakta över hur fågelbeståndet ser ut i fråga om predatorer, jakttryck och plundring samt miljö. Kan berätta att rödräven står för 50% av redesplundring, jakt det antal som skulle dött av annan anledning. Var super intressant och lusten och längtan till våren blev stor, och framför allt att organisera en rävjakt ännu större :)
Nej nu skall jag fortsätta samla mina intryck, ha en intrycksfull söndag.

lördag 15 januari 2011

Äntligen!

Idag bär det iväg på idedugnad :) vi skall även åka och plocka upp Beislas matte som också följer med. Gårdagen gick åt att köra upp vägar inför jakten, hade väl hoppast att få se ett eller annat spår men tyvärr verkar det som om de vandrat nordöver. Fick rapport om att det kommit in 5-6 i området runt Lekvattnet, och tyvärr bler ju jakten avlyst där pga av DNA ?!? Jojo en ny varg som kommit in från finland wow vilken cliffhanger. Fick ett telefonsamtal igår och där har dom också problem med en närgången varg, hon fick till svar att det går ju att sätta upp elstängsel runt egendomen. Ja vem betalar stängslet och elen, kan man fråga sig. Men alla dessa kloka aktivister och så kallade naturfolket kan kanske bidra med sina medlemsavgifter till att vi som bor i utsatt miljö kan få gärda in våra ägor. Och samtidigt kan vi då även kyssa allemansrätten farväl.Eller den bästa lösningen betala en slant bygg upp ett natur reservat ingärda och släng in ett antal vargar, och låt de som vill pyssla om dessa göra det. Lovar att nöjet att värna om det inte håller länge, får en känsla av att de endast är ute efter nyhetens behag och att skapa kaos. Det är ju inte de vi ser mest till i skog och mark som sätter upp viltsten, eller matfållor till allt övrigt vilt som svälter pga av dessa snömängder.
Nu skall jag gå och packa i ordning för en fantastisk dag/kväll/natt med många goda vänner och andra som jag inte känner.
Ha en ordningssam lördag, bjuder på ett citat av Will Durant " Civilisationer börjar med ordning, växer med frihet och dör med kaos."

fredag 14 januari 2011

Nedräkningens timma

Nu är det fredag, och lördagen kommer med stormsteg. det skall bli så trevligt att få träffa alla trevliga skogstrollen :) Nu är det iofs väldigt många som jag inte sett tidigare som kommer delta, men jag räknar med att det blir en lärorik tillställning. Norsk gordonsetter klubb har genom sitt satsningsområde skog en tillställning på Sønsterud gård, det skall vara ett föredrag samt idedugnad för kommande aktiviteter för att sedan avnjuta en fin middag och härligt mingel.
För er som är nyfikna på gordonsetter och vill veta mer gå gärna in på http://www.gordonsetter.no/ denna klubb fick vårt medlemskap först.
Och det var på en mässa i Oslo som de hade en monter, vi blev så trevligt bemötta och det var en så välkomnande och fin stämning att vi glatt betalade in medlemsavgiften. Och sedan dess ha våra hjärtan klappat för NGK vi har deltagit på olika arrangemang och det har lärt oss mycket, framför allt att ha roligt. Vi hade nog tur för vi lärde och har lärt känna otroligt många positiva personer som gläds åt varandra, finns säkert den andra typen också med de har vi lyckligtvis sluppit i den föreningen.
Ha en lycklig fredag, bjuder på ett danskt ordspråk " Det vackra man inte kan härma, det svärtar man."

torsdag 13 januari 2011

En snabbis

Ett kort kort inlägg innan jag pyser iväg, natten har inte varit bland de bästa. Kan inte förstå hur mycket obehag dessa knölar kan ge, "jag" misstänker att jag har en infektion i vävnaden vilket gör att lymfknölen överreagerar. Ja ja hoppas att tröttheten bara var en grej för gårdagen, men jag knoppande in på soffan och sedan var det bara att förflytta sig till sängen. Nu skall jag iväg och göra veckans sista pass.
Ha en passande torsdag, bjuder på ett citat av Cindy Adams " De flesta människor tillbringar sitt liv med att gå och lägga sig när de inte är sömniga och stiga upp när de är det."

Och en bild på Akira

onsdag 12 januari 2011

Tröttast!

Blir ett mycket kort inlägg, är så trött att ögonen går i kors. Har varit hos läkaren idag, eftersom mina lymfkörtlar svullnat och varit svullna i 2 veckor. De skapar ett rejält obehag, så jag övertygade mej själv att nu var det dags att kolla upp. Har lämnat några blodprov, och har jag otur får jag svar på fredag har jag tur får jag svar om två veckor.
Nej nu skall jag göra något som inte hör till vanligheterna, jag skall lägga mej och vila.
Ha en utvilad onsdag bjuder på en bild av Akira som grabben tagit.

tisdag 11 januari 2011

Musik dax

Denna låt har en fin text med lite sorgligt budskap, men det är otrolit tänkvärd. Om AFI kommer till Svedala kommer jag granterat så först i kön, de har gjort många bra låtar med och utan growl. Kan bjuda på en annan låt en annan dag som har lite tyngre sound :)
Ha en skön eftermiddag, och passa på att skänka en positiv tanke till någon ni tycker om :D

Go dag!

Vilken dag vi hade igår jag och dottern, men jag hade ett stopp efter vägen. Mina projekt börjar ta form, tyvärr visade sig den första prototypen vara lite stor men formen var bra. Vi har massor av idéer och nu har jag lyckats få flera intressenter som vill utveckla mina idéer. Kul.
Men nog om det, jag och dottern hade en underbar dag på Ikea, vi tog oss tid att gå runt och strosa och bara vara. Hon (jag) köpte lite förvaringsgrejer till sin lägenhet, och jag köpte ett läckert tyg till kökssoffan. Samt en del smått och gott, konstigt att det går så mycket pengar när man är där ?!? :)
Vi var även och handlade lite mat, dottern har haft väldiga problem med sin mage. Och fick i förra vecka svar på prover och det visade sig att hon är laktosintolerant, så vi vart iväg och köpte in lite varor som är mildare för hennes mage. Nu måste jag själv påminna mej när jag lagar mat här hemma till henne, men det har kommit många bra produkter så jag tror att vi inte kommer märka någon skillnad på smak och konsistens.
Fick igår se att jag fått en nyårshälsning som jag totalt missat, skäms för det. Men bättre sent än aldrig bjuder på en bild av Avalonian's Be-Eddie "Eddie" och hennes syster Jo och kompisen Ayla. Eddie och Jo har en egen ö utanför Stockholm där de lever livet bland sjöfåglar och en och annan turist.
Ha en levande tisdag, bjuder på ett citat av Arthur Schopenhauer " Människornas avund visar hur olyckliga de känner sig, deras ständiga uppmärksamhet på andras göranden och låtanden visar hur tråkigt de har."



måndag 10 januari 2011

Valet och kvalet

Funderar på att åka in till Karlstad för ett besök på Ikea. Samtidigt har vi ett fantastiskt fint väder med sol och -1, vilket är en skam att inte utnyttja. Dilemmat är att mitt tyg på kökssoffan är helt utslitet och jag behöver ett nytt, och sedan skulle jag även vilja köpa några fina blommor och kanske gardiner och nya lampor till köksfönstren.
Natten har inte varit den bästa, har inte kunnat sova så bra. Lyckades nog knäcka till lite här och där när jag halkade omkull igår, inget allvarligt men ryggen och ena knät påminde mej om att jag gör mej bättre på två ben än sprattlandes på rygg.
Nej nu skall jag verkligen ta och besluta mej för vilket jag skall göra. Vad resultatet bli får ni nog veta.
Ha en beslutande måndag, bjuder på ett citat Oscar Wilde " En cyniker är en människa som vet priset på allt men värdet på intet."

söndag 9 januari 2011

Tråkväder

Ja nu har det kommit....mildvädret :( det förde även med regn. Skall montera på skriskor på bilen inför min färd till jobbet. För en vinterälskare som mej är detta katastrof, jag har hellre kallt och snö, än slask och blask. Min tänkta skoter tur idag töar bort, men jag skall försöka ta promenaden med Akira idag och koppla på kätting. Jag skall ju ändå iväg på 16,5 timmes jobb, och det är skönt att fått i sig luft innan.

Jag räknar även ner för nästa helg kommer bli så spännande och jag har så mycket pirr i magen inför den :) Det har blivit en mycket populär satsning, och jag är så glad över att fått förmånen att delta. Det skall också bli väldigt roligt att få träffa alla de underbara trevliga personer som vi lärde känna i samband med våra aktiviteter.

Vi har även en annan aktivitet samma dag VARG jakt, vi har ju som sagt en varg som stryker runt våran gård och jag hoppas innerligt att den J****N blir knäppt. Skall vi ha varg se då till att den är i skogen annars kan dessa balkongromantikerna från städerna gärna ha dom hos sig.
Och jag behöver inte få kommentarer på min åsikt och passar på att påminna om att jag kan se vart ip adressen kommer från.

Appropå ip, det är din dators typ personnummer, jag har även en tracker som ger mej en kartbild över området där ditt ip befinner sig. So guess what I know who you are :D
Alla är välkomna att läsa min blogg, med de som läser i skvaller syfte "som jag vet finns" kan leta upp en annan blogg att terrorisera flera gånger per dag.
Ha en tö fri söndag, bjuder på en dikt av mej


Kall och vit ligger snön
och i den avtecknar sig vintern så skön.
I ditt mjuka hölje finns många spår
och nästa helg jag hoppas att vi dej får.
Jag ser hellre att du färgar snön röd med ditt blod
än att du får fortsätta bygga upp ditt mod.
För jag litar inte på att dej vilsna gråben
jag hoppas att din timma inte blir sen.
Öga mot öga du och jag stod
då vek du undan för ensam har du inget mod.
Du för nära min flock kom och du har gjort mej arg
så därför skal du ** din usla varg.