fredag 31 december 2010

Vilken dag

Igår var vi iväg och gjorde delar av Norge eller rättare sagt en micro del av Norge :) Dels skulle vi titta på nya skidpjäxor och även besöka vänner. Första anhalten blev Kongsviner och en sportbutik, hittade pjäxor men inga storlekar försökte på kalla expeditens intresse men tyvärr var hon strängt upptagen med att se sig själv i spegeln. Inga pjäxor inhandlade...Nästa anhalt Elverum in på en sportbutik, hittade pjäxan men denna expedit hade tyvärr fullt upp med att fjanta sig inför 3 fjortisar ang smutstvätt än att försöka sälja "dyra"pjäxor. Nu kommer en känga service känsla i butiker borde nog butiksägarna ha som ett krav när de anställer personal. Skulle aldrig lämna över mina pengar till en butik som inte ens har personal som försöker bemöta en kund. Fy bubblan för snorkiga ignoranta butiksbiträden, ha ett leende och var vänlig. Tyvärr har jag sett att denna tråkiga mentalitet smittat över i våra gränsbutiker, tur att den gamla hederliga charmkursen fortfarande lever....

Men nu över till lite trevligheter, vi var och besökte valpköpare som också blivit goda vänner de har nu valpar, 9 välskapta godingar. Avalonian's Ava "Leah" var en mycket stolt mor med all rätt, vi åt en god middag och hade en härlig pratstund. Sedan var det dags för besök nummer två, då åkte vi och hälsade på Akiras pappa och bror Buhammarens Stegg och Avalonian's Aragon "Storm" mycket trevligt. Lite fika och trevligt prat, och gos med hundar och otroligt söta kattungar "suck"...
Nu har tiden hunnit rinna iväg och kvällen lagt sig, då skall vi iväg på besök nummer tre. Då kände jag ångesten bunkra upp när klockan börjar dra sig mot elva på kvällen, då skall man inte åka på besök. Men eftersom detta kom att bli ett kärt återbesök från i sommar var vi trots den sena timmen välkomna. Vi får nästan kalla fikat för vickning för vi fikade närmare halvtolv, men vad spelar tiden för roll när man har så trevligt. Vi fick även uppleva en doft av afrika :) Väl hemma var det bara att fodra hästarna, klockan var halv fyra på morgonkvisten.
Men vi har tagit en välförtjänt sovmorgon.
Nu laddar vi inför nyårsfirande, och jag är säker på att år 2011 kommer bli ett nytt spännande år som kommer att innehålla spänning, glädje, sorg, förvirring men framför allt mycket kärlek till familj och vänner.
Ha nu ett riktigt gott nytt år och kom ihåg att "för att kunna älska andra måste du älska dej själv"
Bjuder på¨bilder som jag fått från Fauske där Avalonian's Blika bor, som är en dam med fart i som verkligen gillar att få vara ute på jobb i skogen hon läser också läxor bra :)


torsdag 30 december 2010

Datorfri dag

Nu är vi på väg för att kolla pjäxor, vi åker över gränsen jag inbillar mej att de har större utbud där. De pjäxor jag sett här hemma är samma som jag har, och jag får tillräckligt ont i fötterna av dom så jag behöver inte ett par till. När vi ändå är på väg tänkte vi även lägga in lite besök hos andra. Skall bli spännande att på se barnbarnen, och även att få träffa Stegg och Storm, far och son.
Hemside projektet får ligga vilande idag, vi får väl se hur det blir när jag kommer hem. Blir lite autistisk när jag håller på med något och det inte blir klart och krånglar jag kan inte sluta....Men nu verkar det som att en gammalvän har en lösning, vi får väl se hur det går.

Ha en lösnings torsdag, bjuder på ett citat av Douglas Willian Jerrold " Bekymmer är som små barn, ju mer amn puysslar om dem desto bättre trivs de."

onsdag 29 december 2010

Sliter mitt hår....

1001 gånger har datorn varit på väg ut genom fönstret idag. Blir tokig när det klatrer :( har avreagerat mej med att noppa klippa putsa hundar, absolut inte nån utställningsputs utan skulle vilja säga skamklippning. Här skall inga snöbollar hänga och slänga i onödan, öron och skalp är däremot putsade och fina.

Men vad skall och hur skall jag bära mej åt för att få ordning på hemside eländet. För er som går in och tittar ha gärna överseende, den fungerar INTE och jag behöver inte heller få påpekande om det.

I morgon skall vi ta en tur och jag skall kolla in nya pjäxor, sedan skall vi även besöka Eya's barnbarn och ev. Akiras far och bror.
Så nu är det sängen som hägrar efter ytterligare en dag framför detta elände till dator. Tur att vi har så fruktansvärt kallt annars hade jag haft mer dåligt samvete.
Ha en god natt.


Allt eller inget

Det är tydligen min melodi, fast är det smart?!? Nja, men ibland är det skönt att göra mycket samtidigt särskilt när det är nått som blir en avkoppling till det andra, kryptiskt? Lite! Men jag håller på med min hemsida, och det snurrar i 110 av koder hit och dit. Min avkopplande syssla är inte så avkopplande men jag håller på att trimma hundar också, har nog för tillfället de mest luvrviga och ovårdade GS i hus. Max är den som är helt klar han kör jag med maskin, Buffy är inte så mycket att göra med mer än tassar, Eya har jag börjat noppa på huvudet och jag ser nästan ingen ände. Men som sagt de kommer bli fina till nyår, då de kommer sitta på första parkett när vi smäller fyrverkerier :) Mina hundar är inte rädda. Det tycker mest att det är konstigt och känner sig lurade över att det inte faller ner nån fågel.
Nu får jag ta och sätta lite fart igen, bråda tider för en snickare och frisör.
Ha en stillsam onsdag,m bjuder på ett citat av Camille Goemans " Den som vill mycket är rikare än han tror."

tisdag 28 december 2010

Nytt utseende

Ja håller på och fixar och donar med min nya hs, och får jag ordning på detta jag då skall jag definetivt ha en klapp på axeln. Undrar vad jag gett mej in på?!?

Just nu känner jag mej oerhört confused, vilket i sig inte är något ovanligt men nu ligger geniknölarna i overload...

Idag skall jag försöka komma ut i det milda vädret, igår satt jag och nördade framför datorn HELA dagen shit vad tiden går fort när man sitter och klurar.

Ha en klurig tisdag, bjuder på ett citat av NN " Det spelar ingen roll hur fort du springer, om du springer i fel riktning."

måndag 27 december 2010

Måndag

Här faller snön ner, vilket även innebär att det är mildare ute. Idag skall det grejjas lite här hemma, räkningar som skall betalas och en massa andra tråk saker. Men efter tråkigt kommer för det mesta roligheter :) Min flunsa är ihärdig men jag är lika stönig tillbaka, vet ni vad som är effektivt? Jag har nämligen fått ont i bihålorna och den huvudvärk som då kommer är inte kul, men om man har tigerbalsam hemma och masserar in i pannan och ner mot tinningarna lindras värken. Kan hända att man slipper ett läkarbesök och en antibiotikakur, obs gå helst inte ut i kylan direkt efter att ha smort in pannan ;) och ha mössa på.

Nu har jag även fått installerat office pro på datorn, gubben har via sitt jobb fått köpa in 2010 års utgåva för blott 110 :- nu är min nya dator redo för att möta alla nya utmaningar. Har börjat att bygga lite på en ny hs, är fortfarande som ett frågetecken över DW5 som är något mer avancerat än gamla trogna FP.

Nu skall jag anta utmaningen med räkningar od.

Ha en utmanande måndag, bjuder på ett citat av Henry Ward Beecher " En cyniker ser aldrig en människas goda egenskaper, men alltid de dåliga."



söndag 26 december 2010

Nu är det gjort!

Åh skönt är det, nu väntar en vecka ledighet. Vi hade planer på att fara norröver, men de fryser inne, haha va jag kan få till det...

Jag vet vad jag skall focusera på det är att försöka hitta nya pjäxor till mina skidor, vi skall fara över till Norge och kolla in sortimentet där. Gubben har varit ute och tolkat med hundarna och det går super bra, längtar tills jag kan ge mej ut med flocken.

Nej nu skall jag njuta av att vara hemma.

Ha en njutbar söndag och annandag, bjuder på ett citat av Stig Johansson " Det är betydligt färre människor som lider av ensamhet än de som njuter av den."

lördag 25 december 2010

Juldagen

Har kommit med solsken, gårdagen förlöpte mycket väl. Tilltrots för flunsa och feber höll jag mej på benen, under hela dagen och sent ut på kvällen. Har sovit som ett barn under natten och känner mej utvilad, helt underbart! Idag skall jag tillbaka på jobbet och då landar passet på 25 timmar, men det skall gå bra. Jag har ju preparerat kroppen duktigt med diverse flunsa cocktails, och det börjar sakta ge resultat.

Nu har även Akira kommit i löp, och det är väldigt skönt få då är det överstökat inför den kommande tävlingssäsongen. Och nu kan planerna inför nästa höst smidas ;) I motgång föds medgång :) det är något jag tror på.

Är också så glad över att jag varit så otroligt snäll under året att jag fått så fin fina julklappar, har fått mycket fina inredningsdetaljer till stugan. Eftersom jag känner så mycket kärlek dit har jag valt att den genomgående färgen i detaljerna är i hjärtats färg. Sedan fick jag en underbar gåva av min gubbe, jag är övertygad om att han fick lite hjälp på vägen. Vad han inte visste var att jag i tysthet suktat efter den ;) Mina barn tycker antagligen att jag skött jobbet som morsa bra under året, jag fick av sonen hundporträtt inramade och av dottern presentkort på en inredningsbutik....Kan man vara mer lycklig än att ha en familj som värdesätter och uppskattar en så.

Bjuder på en bild på gåvan som kommer att pryda en vägg i stugan. Bilden är lånad från Glavarishundvårds blogg och ett citat av George Sand "Det finns bara en lycka i detta livet, att älska och att bli älskad."



fredag 24 december 2010

God Jul

Hemma efter en mardröms natt, vet inte hur längesedan det var som jag varit drabbad av en såhär kraftig flunsa. Huvuden håller på att explodera, hostar så det gör ont i hela kroppen och det läcker kroppsvätskor ur både näsa och ögon. Men jul blir det ändå, och jobba lär jag ändå få göra.

Men jag önskar er alla en riktigt god jul, och jag tror minsan att jag varit snäll i år för jag såg ett paket under granen ;)



torsdag 23 december 2010

Toppen eller är det botten

Har duktigt hög feber, och har inte hittat någon vikarie. Så det är bara att bita ihop och ta med hemapoteket och hoppas på en lugn natt/julhelg :( Suger att behöva bli sjuk när ingen vill jobba, tyvärr är det svårt att planera in sjukdom...

Men som sagt om det adminitrativa funkade inom sektorn skulle detta inte vara ett problem, finns lösningar men hur skall något kunna genomföras när ingen finns på plats?!? Ja ja inte mitt problem! eller vänta det är det ju!!!!

Ha en fröjdefull jul, bjuder på ett citat av Liv ullman "Det är tufft att visa omsorg. Huvudsakligen är det fega och svaga människor som inte visar omsorg."


Paw och Buffy

onsdag 22 december 2010

Avalonian's Bea

Vi har mottagit hälsning från Avalonian's Bea, hon har verkligen fått uppleva olika fina naturupplevelser trots sina unga år. Bjuder på ett bildsvep från hennes äventyr, hon har verkligen blivit en skönhet som säkert husse kommer få fälla mycket fågel för.










Kallt så in i

-27,5 är faktiskt för kallt, och min inre temp når snart kokpunkten 39,5 visade min temp i morse. Jag mår blää rent ut sagt, jaja har fått andra bekymmer också. Som sagt att vara ständig gräsänka suger när man är sjuk och allt faller i bitar.

Denna gång är det diskmaskinen som sagt upp sig, att det skall vara så svårt med pålitligheten idag ;) Och jag tillhör den ekonomiska personligheten vilket innebär att jag diskar när den är full !?! Nu idag skall jag avverka den gigantiska disk som vi samlat på oss, sedan skall jag försöka dra fram maskinen och försöka lokalisera vad som ev. kan vara felet. Vad är det man brukar säga "bra kvinna reder sig själv":) Men jag hade önskat att jag sluppit vara sjuk, allt blir så mycket jobbigare och att få nått vettigt gjort när ögon/näsa rinner och hostar vid minsta rörelse...
Nu är jag bra gnällig, men det är ok att tycka synd om sig själv när man alltid måste möta motstånd ensam fast man valt att dela sitt liv med någon annan. Tänk om man hade en gubbe som kom hem varje dag istället för bara på helgen?!? Tänk så utvilad man skulle kunna vara, tänk vad mycket man skulle få gjort. Jaja nu lever vi som vi gör och tids nog kommer vi säker få se mer av varandra än vad vi kanske önskar;)
Nu skall jag ge mej i kast med värsta disken....urk...

Ha en ognällig onsdag, bjuder på ett citat av Elmer Leterman " Det bästa sättet att hitta en hjälpande hand är i slutet av din arm."



Avalonian's Ava "Leah"

Leah är från vårt första kull, och är kull syster med vår Akira. Mamma Moutaineer's Eya har blivit mormor. Avalonian's Ava "Leah" födde den 15/12 en kull av 7 hanar och 2 tikar. Leah och valparna mår bra, Eya tycker att hon är för ung för att bli mormor men accepterar sitt öde ;)


Vi gratulerar till ett fint kull och hoppas att de blir sålda till jaktprovsintresserade jägare.



tisdag 21 december 2010

Influensa :(

Nu har jag åkt dit ordentligt, hög feber och rejält risig. Natten har inte varit den bästa, men såhär inför julveckan blir mystiskt nog alla vikarier som bortblåsta. Så det är bara att bita ihop, idag har jag även ett annat åtagande som är lite spännande. Just nu förbereder jag mej med febernedsättande och halsbedövande samt ett par duschar av nezeril, vila får jag göra efter jul.

Vid lunch idag styr jag kosan mot Kil, sedan blir det säkert en mycket intensiv eftermiddag.
Men just nu så får jag lov att gå och tända i pannan.
Ha en tänd tisdag, bjuder på ett citat av Henry Davis Thoreau " Det är sunt att vara sjuk av och till."

måndag 20 december 2010

Julklappar inpackningsdag

Är hängig, har feber och mår urk...Typiskt jul , denna tradition hade jag gärna sluppit. Men inte då 9 av 10 jular har jag flunsa, det värsta är att jag har jobbhelg denna julen. Men det har jag iofs även haft de sista 10 åren också.

Idag skall jag ägna tid till att packa in lite julklappar, vill ni veta hur det har gått med mina julstjärnor? Av 4 lever 1, och den är fin så då vet jag statestiken till nästa år. Jag måste köpa in 16 st för att kunna ha 4 som lever fram till jul. Det blir dyra blommor det!

Snö har vi fått en hel del av också, nu är det snart så det är skoter före.

Jag har äntligen fått hem mitt nya hemsida program Dreamweaver CS5, så jag kommer mellan jul och nyår börja bygga på en ny hemsida. Det skall bli så spännande att få jobba i ett nytt"mordernare"program än mitt gamla frontpage. Vet att det finns fina webbaserade sidor man kan betala en summa för per månad och få välja på massor av olika designer, men jag tycker det är så roligt att sitta och laborera fram något från mitt eget huvud :) Är mycket nöjd över min nuvarande sida, men förändring/förnyelse är aldrig fel. Så med andra ord kommer det inte bli fler uppdateringar på hemsidan som det ser ut per idag.

Nu skall jag trassla in mej bland julpapper och snören samt massor av tejp.

Ha en trasslig måndag, bjuder på ett citat av Andy Warhol " Det sägs att tiden förändrar saker, men man måste faktiskt ändra dem själv."



söndag 19 december 2010

Hemma

Borta bra men hemma bäst! Men vi har haft en fantastiskt, underbar resa. På fredag var vi på besök hos Knud och Lis vi år mycket god julelunch, vi var också ute i markerna så att hundarna fick springa av sig och nosa upp fasaner. På kvällen åkte vi upp till Ringsted och bodde på Scandic, för att på lördagen åka till Henning och vara med på fasan jakt. Efter att vi jagat under förmiddagen lämnade vi hundarna hos Henning och styrde kosan ner mot Rödby.
I Rödby tog vi färjan över till Puttgarden, och vad gör man där då?!? Jo man fyller upp lagret med 1-2 års förbruk choklad och läskeblask :)


På färjan tillbaka mot Rödby hade vi sällskap av fyra killar som tillhör ett av de stora internationella mc gängen. Det som var lite lustig var att när vi skulle åka ur färjan klädde de tuffa gossarna av sig sina fina gängvästar och vek ihop dem prydlig och ordentligt och förvandlades till mammasgossar ;)


Vi körde tillbaka till Henning och hämtade upp Buffy och Akira och fick lite fika, sedan begav vi oss hemmåt.


Vi hade riktigt snöoväder på vår färd och resan tog 10 timmar, klockan 0600 klev vi ur bilen och då var de gott att lägga sig och sova.
Snart har vi lastat ur bilen och då är det bara att packa den igen för snart åker gubben upp till sandviken för att jobba.


Som sagt vi har haft en mycket intensiv helg med måååånga mil per antal timmar. Men det är det värt när vi får träffa underbara människor som har samma intressen, och ödmjukhet inför sina prestationer och kunskaper.


Bjuder på lite bilder.

Vy över Stege där Knud och Lis bor
Åens XL Paw
Paw och vår Buffy, far och dotter
Lördagens fasan resultat





fredag 17 december 2010

Malmö

Jag anlände vid strax efter 23 tiden igår, checkade in på hotellet och tog hissen upp till rummet. Hundarna satt förundrade i hissen och undrade antagligen över varför de skulle sitta i ett sånt litet rum?!?

Väl inne på rummet fick två gordonsettrar "tokskôv" kunde inte annat än att låta dom hållas, det gick i 110 i det lilla rumet. Buffy lyckades krypa under bäddmadrassen och Akira anföll, Täcke och kuddar flög runt i rummet.

Men när de hade gjort sig hemma, la vi oss och sov. Nu har vi avverkat frukost, och slappar lite inför resan över bron.

Väglaget var varierande igår, men det är inte konstigt att det händer olyckor. Hallå när det är halt ute behöver man kanske inte limma sig i röven på framförvarande bil!?! Skulle häften av de som jag stötte på under min färd köra bil där jag bor skulle de få mycket stora problem, fast bärgningskåren skulle höja sin omsättning :)

Ni får ha en omsättande fredag, bjuder på ett citat av NN "Blixthalka stoppade trafiken - Det var det dummaste jag hört, är det blixthalka så kan man inte stanna."

torsdag 16 december 2010

Förväntansfull

Idag går färden ner mot Malmö, gubben är redan på plats där (med jobbet). Jag lär nog komma ner rätt sent med tanke på vädret, men skall ju bara dit för att sova så det spelar ingen roll.

Nu har jag lite packning som skall avklaras, lite små fix här hemma. Men efter att jag ätit lunch kommer jag nog vara redo för avfärd.
Vem vet kanske det blir ett inlägg i någon stillastående kö, risken finns eftersom det är ett riktigt snöoväder härifrån och söderut.

Ha en stilla fredag, bjuder på ett citat av Henry David Thoreau " Den som reser ensam kan starta idag, den som reser med andra måste vänta tills de andra är färdiga."



onsdag 15 december 2010

Halvt medvetslös

Dagen har gått som i koma, jag har inte sovit under natten har haft en fruktansvärd huvudvärk. Känns som ena ögan skulle ploppa ut och sedan har jag ont i ett öra, men jag kom mej iväg på jobbet. Och det gick i en rasande fart, efter jobbet for jag in till Arvika för att hämta lite grejer. Nu har jag hunnit städa lite här hemma, hundarna får en tråkrastning i hundgården....Usch när det blir stressigt så maninte hinner, men men de reder sig. Vid sju skall jag på skolkonsert, det är musikesteterna som uppträder. Skall bli spännande att få höra vad de pysslat med under terminen.

Nej nu skall dogsen fodras och hästar höas.

Ha en pysslig, onsdag.



tisdag 14 december 2010

Förklaring

Nu när jag har fått 100% beräftelse på mitt förra inlägg, kan jag gå ut med en förklaring.
I natt när jag släppte ut hundarna för natta pinken i hundgården, blev det efter en stund ett fasligt oväsen. Mina hundar skäller om det kommer någon, och jag brukar kunna gissa rätt vem det är eftersom de har olika skall för olika hundar/personer.
I natt fick jag rysningar, störtade ut och flickorna störtade in, Max morrade med skräckblandad ilska/rädsla. Röt åt han att komma och i samma ögonblick fick jag se en stor (hund) ge sig av, den stannar på vägen och jag står som förlamad och bara tittar och undrar vad jag skall göra för att frysa tiden så jag kan få en bild eller väcka gubben. Börjar vissla åt den och han/hon vänder sig om och lommar iväg. Rusar upp och väcker gubben och vi kastar oss i bilen för att se om vi kan följa spåren. Tyvärr är det för mörkt, men idag har jag haft besök av kunnigt folk som kollat spåren och de bekräftar det jag visste till 99,5 % det var en varg.
Vargen skall vara i skogen de skall inte gå in på våra gårdar och hota våra tam djur, och sedan blir jag upprörd över när förståsigpåare proklamerar om saker de inte har någon förståelse/kunskap om.
Jag vet inte allt om vargen, men en sak är säker den skall inte ränna runt bland våra gårdar. Och skulle en varg skada mina djur, skulle jag inte tveka. Även om det är längre straff än för ett människoliv....Idioti
Bjuder på en länk där man kan läsa om de hundar som måste sätta livet till för att vargen skall få råda fritt. Klicka på bilden

Varför

Idag känner jag ilska, och det är av den typ som jag inte kan påverka. Den kommer av att min trygghet har fått sig en stöt, och för mej är detta den värsta typ av ilska man kan känna. För det finns inget direkt att ta på eller något att rikta ilskan mot.
Sedan mitt i allt som spär på ilskan ännu mer är när människor kommer med pekpinnar med målet att hävda sin åsikt som totalt saknar innehåll och kunskap. Jag äger själv inte tillräckligt med kunskap ang. ämnet, men när det sitter människor som bor i en tättort kommer med pekpinnar om hur det är att bo på landet.....Då kokar det, för jag bor på landet mitt i skogen såååå det kan jag. Obs har även bott i Göteborg så jag vet också hur det är att leva i en storstad.
Som jag skrev har jag inte all kunskap, men fy fan vad jag ogillar när människor slänger ur sig korkade påstående och okunskaper.
Säger bara en sak: grisen är snäll men inte fan vill du ha den i köket!
Ha en mindre irriterad dag

måndag 13 december 2010

Ut i kylan

Gick av helgen nu i morse, vid 10 kom Enzo med husse o matte. Väl påbylsade gick vi ut för att köra dressyrpass. Första gången Enzo var på besök, var han 1 meter i luften samt att matte hade fullt sjå att hålla följe. Idag gick han så fint och uppmärksamt vid mattes sida, nu var det husses tur att få samma tips för att få grabben att även lyssna på honom. Det är väldigt roligt att se motiverade ägare som verkligen lägger ner tid och gör allt för att få det bästa resultatet. Skall tillägga att det är en otroligt tuff hund de har, som har ett psyke som få av oss bortskämda setter ägare skulle klara av :) "läses med lite ironi"
Jag hoppas verkligen att han även har den jaktinstinkt som ägarna vill, eftersom de båda verkligen vill kunna jaga över honom. Skall bli spännande att få se hur han kommer att reagera när det är dags att få känna doften av fågel under kontrollerande former.
Nu skall jag försöka göra lite nytta här hemma, ha en nyttig måndag.
Bjuder på en låt, som jag verkligen diggelidiggar.

söndag 12 december 2010

Slutet

På denna helg, i eftermiddag går jag på em/natt sedan är min monsterhelg över... Denna helg är rent ut sagt pyton, men när den är över har jag glömt det tills nästa gång. I går fixade jag även ett par stora överraskningar också, ibland får jag till det.
Nu skall jag börja med maten så jag får något till livs innan jag återgår till jobbet, idag bjuder jag på en annan favorit av Metallica.
Ha en forgiven söndag.

lördag 11 december 2010

Avalonian's Britannia "Tanja"

Har fått en rapport från Kristiansand, Tanja har visat att jaktinstinken är på plats. En orrtupp har blivit fällt över henne och hon har haft flera situationer på fågel. En träningstur till Sverige har hon också hunnit med. Vi hoppas att få se henne på jaktprov eftersom rios sitter på plats :)

"Tanja" var rosa tik och hennes möte med dottern i familjen glömmer jag nog aldrig, det var kärlek vid första ögonkastet.

Bjuder på två bilder sedan träningsturen "Tanja" var på.





Avalonian's Beisla

Har skickat en hälsning, hon mår som fisken i vattnet. Och lever livet i skogen, med allt vad det innebär. Hon har haft flera fågelkontakter, och visar upp mycket goda egenskaper. Hon har även utvecklat en otrolig balans, i samband med att springa runt och balansera på diverse vedtravar. Vacker är hon också. Vi fick en lite historia serverad av en bekant i jaktlaget som Beislas husse och matte tillhör. " Vid uppmötet på jaktdagen hälsades det glatt och Beisla fick mycket uppmärksamhet, de skulle även hylla en forna jaktkamrat med en tyst minut. Alla sänkte vördnadsfull huvudena och tystnade...alla utom Beisla som tydligt förkunnade att tyst minut är överskattat."
Ha en uppskattad lördag, bjuder på lite bilder av skönheten.









fredag 10 december 2010

Som titeln beskriver

En fantastisk låt, kan behövas nu i dessa jultider. Tänk på varandra och låt inte stress och jagandet av den perfekta gåvan driva er till vansinne. Tänk på att livet är för kort för att vara lycklig, för långt för att vara olycklig.

Lappsjuka

Tror att jag snart blir tokig, går inte att göra något i denna kyla. Jag klagar inte över att det är kallt, utan att det inte går att gå utanför huset. Skidor har vi för lite snö för, och med tanke på lungor är även det uteslutet. Hundarna lider också de får inte av med sin överskottsenergi, går åt en del tuggben och de börjar tröttna på köttbullelekar inomhus.

Denna helg gör jag monsterhelgen, men det känns helt ok, eftersom jag vet att nästa vecka kommer att bli så rolig.

Vi skall hälsa på ägarna till Åens XL Paw, sedan på lördag är vi inbjudna på fasanjakt. Vi skall även försöka hinna med en tur till Puttgarden bordershop, behöver bunkra upp lite inför stundande studentfirande. Jajjemen framförhållning är mitt mellannamn ;)

Hur gick julklappsinköpen igår? Nja, tur att det är hela 14 dagar kvar så jag lär nog hinna.


Ha en framförhållen fredag, bjuder på ett citat av Charles Frankling Kettering " Jag intresserar mig för framtiden, för det är där jag skall tillbringa resten av mitt liv."





torsdag 9 december 2010

Njuter!

Har varit ute med hundar, matat hästar sitter nu och njuter av ljudet av fyra GS som smaskar i sig frukost. Kylan håller ett stadigt tag om oss, vattnet till köket är sedan två dygn borta igen.


Jag var på julbord igår, vi var på ett otroligt mysigt ställe med mycket gamla anor. Tyvärr måste jag säga att jag blev besviken på maten, har tidigare år varit på en annan resturang och det imponerar mycket mer. Var det värt pengarna NEJ. Det var inga problem att hålla mej till min diet, var tyvärr inte mycket som frestade.


Opps nu fick jag samtal, vår blå jätte kommer snart hit och skall lossas...Tack o lov att jag har snäll granne som kan hjälpa mej med det, en vecka tidigare än väntat.


Vet ni vad i dag skall jag julshoppa, blev inget under helgen, busigt eller hur!

Jag söker med ljus och lykta efter ny hudvård, jag har fått problem igen. Har anmält mej att delta i Buzzadors kampanj om cliniderm, vore kul att testa och se om det är något för min hud.

Ha en busig torsdag, bjuder på ett citat av Malcolm X " Om du inte står för någonting kommer du falla för vad som helst."

Även om julbordet inte var det bästa, är nog detta tragiskt! Men säkert en verklighet för många, tyvärr.

onsdag 8 december 2010

Ännu en epok i graven.

The Ark är inte det enda band som lägger ner efter sommaren, detta band rullade konstant på min LP spelare i tonåren. Skivan släpptes 1982, och var tillsammans med Kiss och Iron Maiden mina nummer 1. Eller rättare sagt de fick även dela plats med Motörhead, The Clash, Six Pistols, Attentat, Ebba Grön, KSMB och många många mer... Men som sagt allt har en börja och ett slut, lyssna och njut.

Lillörda´

Onsdag och jag har kommit hem från jobbet, natten har varit lugn och jag känner mej utvilad. Med -25 kan jag lova att det högg rejält i lungorna när jag gick till bilen, även jag börjar få ge vika för kylan nu. Hundarna vill helst ligga framför köksspisen (ved) och värma sig, Max som gärna tar ett varv runt stugorna skyndar sig med morgontoaletten för att få njuta av värmen inomhus. Hästarna står stilla på samma fläck och bara äter för att inte göra av med onödig värme och energi, går åt en del hö jag tror att vi klarar oss men om denna kyla fortsätter är jag tveksam. Tyvärr så har jag inte kunnat testa att rida Ögn pga denna kyla, har en gräns på -10 eftersom lederna särskilt knä och händer tar stryk av kylan. Nu vill jag har mildare och mer snö, hmm tänk att man aldrig är nöjd ;) vi har så lite snö att det knappt syns i skogen.
I kväll skall jag iväg och avnjuta julbord, det bästa med julbord är sillen av alla de slag. Äter bara kallskuret, är inte så förtjust i köttbullar, prinskorv, revben, jansons eller omelett. Gröten får jag skippa med tanke på mitt försök att minska kolhydrater, men jag kommer med all säkerhet åka hem mätt och belåten ändå.
I morgon kommer en kär vän att lämna gården, den har varit vår trotjänare i drygt 10 år. Den skall nu åka och tjänstgöra hos någon annan, vårt älskade blåbär skall bli skåning. Nästa vecka får vi istället hem blåbärets motsvarighet jätten.

Ha en kär onsdag, bjuder på en låt av en svensk grupp som kommer tyvärr splittras. Svårigheten är vilken låt jag skall välja, de har gjort många fantastiska. Men jag bjuder på en som gick rakt in i mitt hjärta när jag hörde den.

The Ark och Let your body decide

tisdag 7 december 2010

För information

Min hemsidag kommer inte att uppdateras på en stund. Men jag kommer lägga upp nyheter här på bloggen. Och tar tacksamt emot bilder och information från våra valpköpare.
Ha en bra eftermiddag, bjuder på musik Nellie Mckay.

Strulande nätvekt och datorer

Är nog det mest enerverande jag vet, idag har jag försökt få igån min gamla dator för att uppdatera hs mm. Eftersom jag inte ännu fått de program jag behöver till min nya, har även skaffat en smartbox från telia. Den funkar på alla utom min gamla dator obs! det har funkat fram till i dag, med det är inte de enda problem jag har min trådlösa skrivare funkar inte heller. Den har kontakt med routern men någonstand mellan routern och datorerna är det en "missing" link som antagligen lagt sig på tvären... Usch vad lite tålamod jag har till sånt här krångel.

Har gett upp för idag, håller på att fixa käk och sedan skall jag åka och göra em/natt.

Idag blir det tacosbiffar med grönsaker, måste erkänna att jag fuskade igår. Som jag skrev hade jag kolhydrats abstinens, så jag tröstade mej med lite jordnötter. Idag känns det mycket bättre, så nu hoppas jag att jag lyckats lura hjärnan en stund till :)

Ha en lurig tisdag, bjuder på ett citat av Arthur C. Clarke " Att läsa datormanualer utan att ha hårdvaran är lika frustrerande som att läsa instruktionsböcker om sex utan att ha mjukvaran."



måndag 6 december 2010

Kort och gott

Fast inte så gott, har en dundrande huvudvärk idag :( Och jag som ALLTID har treo i väskan utifall att hade tomt... Men nu har jag kommit hem och tagit in ett par st. nu är det bara att vänta. Börjar känna att de små röda hackspettarna börjar lätta lite, hoppas de förvandlas till flyttfåglar snabbt.
Snart skall jag åka och hämta hem grabben som är på rep. bör samtidigt passa på att handla lite mat också. Det gapar tomt och ogästvänligt i både skåp och kyl, tror att jag idag lider av extrem kolhydratsabstinens. Men det skall jag inte ge vika för.
Nu har jag bubblat klart för idag.

Ha en bubblande måndag, bjuder på ett citat av Georg Thomalla " Abstinens är konsten att inte önska det man i alla fall inte kan få."


Måste bara skryta lite över Alexander
Här är två kommentarer som han fått på sin rådjursbild.
1.Vilken fin kontakt du fick med det här rådjuret, där det står så vackert i vinterlandskapet. Bra fotat, Alexander!
2. Jättebra det här Alexander!
Så vackert med förgrundesn strån och dess oskärpa.
Rådjurets huvud sitter perfekt och du har fått en suverän
skärpa just där.
En görfin bild Alexander!

Bjuder på den igen ;)

söndag 5 december 2010

Underbart är kort

Haft en otroligt skön helg, all stress som jag känt är borta! Har insett att jag bjuder på väldigt lite svensk musik, och råder bot på detta nu.

Denna säger allt om vår tolerans mot annorlunda Idag bränner vi inte människor utan använder oss av mer sofistikerade metoder.

Halsont

Har nu haft ont i halsen i drygt en vecka, det utvecklas inte till mer än det. Hellre bli riktigt sjuk och färdig med det, än att gå och vara halvkrasslig. Jag behövde inte vara chafför i natt utan det blev sleep over, så jag fick åka och hämta i morse. Nu skall vi snart ut och fota lite till, skall bli lite roliga hundbilder förhoppningsvis. I går syndade jag med lite godis, och det har straffat sig har mer ont i lederna idag. Endera inbillar jag mej eller så är det ett fakta att socker/godis har en negativ påverkan. Nej blir nog att tillverka eget nyttigt godis istället, kan dela av mej av ett recept.

Smält nougat ca 100g och finhacka 150-200g jordnötter, blanda jordnötterna med den smälta nougaten och lägg upp i små formar. Mycket gott och mycket nyttigare än t.ex. snickers od.

Om ni inte gillar nougat byt ut den mot 70% mörkchoklad, gillar ni mintchoklad blir det supergott.

Ha en god söndag, bjuder på ett citat av NN " För att i någon mån minska våldet i Stockholm kommer i sommar all glass att säljas utan rån."



lördag 4 december 2010

Foton

Nu skall jag bjuda på lite bilder, alla är inte inlagda på datorn så jag bjuder på dessa så länge.


Foton Alexander Stensby



Inga fler besvikelser

Nu är gårdagen nerpackad om undanskyfflad. Tänk att en dag som börjar så bra kan bli så kass, ja men tyvärr kan vi inte styra över andra.
Idag skall jag och sonen ut och fota, han skall ÄNTLIGEN få testa sin nya leksak :) Han har verkligen haft abstinens denna vecka men tyvärr är det mörkt när han går upp och mörkt när han kommer hem.
Julkapps shopping skall försökas hinnas med, grabben skall sen iväg till en kompis så jag kommer att agera chafför i natt.
Gubben är iväg på möte, skall bli spännande och höra hur det är tänkt med vargjakt, och övrig jakt. Om omorganisationen går som det är tänkt, kommer vi kunna erbjuda både det ena och andra här hemma. Och jag vet vilka jag kommer att erbjuda dessa möjligheter, och ja så länge som jag kan bestämma kommer jag välja och segrigera.
Ha en integrerad lördag, bjuder på ett citat av Ludwig Börne " All makts hemlighet består av att man vet att andra är ännu fegare än man själv."

fredag 3 december 2010

Vad är problemet?

I går fick jag besked om att vi skulle få besök! Och eftersom det inte är var dag som vi träffas, såg vi båda fram emot besöket. Eftersom vi kanske ses 1-2 ggr per år, blev det särskillt kul med ett spontan besök.
Ha en familjär eftermiddag, bjuder på ett citat av Titus Maccius Plautus "I den ena handen håller han en sten, medan han visar brödet i den andra."

Dåre eller geni

Det kan jag inte svara på. Men jag har lyssnat på han länge, och alla som vågar och kan slå hål på den amerikanska dubbel moral som just M.M kan förtjänar en tumme upp :)Sedan gillar jag ju även musiken.

Funderingar

Har sovit riktigt gott i natt, jag har en känsla av ro i kroppen. Kanske beror på att jag börjar sakta börjar komma ur socker abstinensen, sedan förra veckan har det gett ett resultat på nästan 4 kg. Just nu sitter jag och slö surfar, har varit på benen tidigt och hunnit skura badrummet och damsugit och skurat golven på nervåningen.

Idag har vi perfekt väder lite snöfall (lite mer skulle inte skada) och -8, när jag var mycket yngre fick jag på vintertid köldeksem. Och tydligen tål jag inte längre långvarig kyla, har på nytt fått eksem i mitt ansikte och händer. Tur att man inte är ung och utseendefixerad, för det ser som sagt inte klokt ut.

Ha en klok fredag, bjuder på ett citat av Angela Carter " Hon såg ut som en miljon dollar, det måste jag erkänna, även om det var i begagnade sedlar." och en ego bild på mej själv :)