tisdag 30 november 2010

Kyligt friskt

Idag uppmätte jag till årets kallaste, -20,5 lär komma fler av dom. Men första gången är kroppen lite ovan, och även mitt klädval. Var lite kyligt att rasta hundarna i morse med joggingbyxor och huvtröja, nog för att jag inte är en fryslort men skall med handen på hjärtat erkänna att jag frös rejält. Så nu ligger långkallingarna lätt åtkomligt, för snabba utryckningar.
Ha en snabb tisdag, bjuder på ett citat av NN " Människor har en förmåga att använda förstoringsglas för att se andras fel och brister, istället för att använda en spegel och upptäcka sina egna."

måndag 29 november 2010

Vi tänder ett ljus

För nu är det snart jul, tänk att tiden går så fort. Ibland blir inte allt som vi tänkt, vi hade ju från början en plan men pga olika omständigheter valde vi att skjuta på dessa planer. Vilket ger oss mer tid för annat, och vi har tiden för oss så ingen stress. Men de omständigheterna gjorde också att andra planer börjat spira och börjat ta form. Nu får jag bara hoppas att allt flyter på, och att turbulensen kan hålla sig borta. Gubben har köpt sin julklapp också, vilket innebär att endast fickluddet är kvar till oss andra ;) Men det är en nödvändighet när man bor som vi gör, och det är ju en investering så varför inte. Men det är mycket pengar på ett bräde men på landet är traktorn ens bästa vän. Och vi har ju sålt vår gamla trotjänare med lite vinst så allt kan bara bli bättre.
Och vet ni vad, jag köpte julstjärnor till fönstren :) skall bli spännande och se hur länge de varar. Idag kommer även dottern hem, hon har ett examensarbete där hon har en grupp med tjejer som diskuterar om de olika existentiella frågor som finns hos unga idag. De har diskuterat droger/alkohol, kroppsideal mm. det är väldigt intressant och skrämmande. Samhället idag är inte helt enkelt ur de ungas synvinkel, det som är det tragiska i detta är att det är vi som vuxna som skapat detta åt våra barn. Allt vi gör och säger påverkar våra unga, och det är vi som är (borde vara) förebilder.

Var en måndagsförebild, bjuder på en existensiell dikt.


Jag är ensam,
jag är rädd!
Jag mitt liv föraktar,
jag mej själv inte ser!

Varför ger du mej inte trygghet,
varför ger du mej ingen kärlek?
Varför ger du ingen uppmuntran,
varför föda mej när du mej ändå inte ser!

söndag 28 november 2010

Snö (o) väder

Idag har det formligen blåst in snö, hade lite problem när jag körde hem från jobbet. tur att jag upplevt en och annan vinter, så att manövrera bilen i de snödrivor som blåst in över vägen gick bra. Fick försaka lite fart men hellre hem helskinnad. Har haft ytterligare en sömnlös natt, kan inte förstå varför det skall vara så svårt att sova där?!?
Gissa om jag blev glad när jag kom hem och fick se gubben och sonen i städartagen, de har fixat det jag inte hann. Så nu har jag bara fått gjort det roliga sätta up stakarna och lägg på nya dukar, ett härligt initiativ som verkligen uppskattas.

Nu skall jag snart bänka mej framför tv och kolla in Amazing race.

Ha en raceing söndag, bjuder på ett citat av Betty Grable " Att sätta kvinnor på pidestaler började dö ut när det upptäcktes att de kan ge order bättre därifrån."

lördag 27 november 2010

Lustigheter

Igår fick vi hem två paket som vi har beställt, ett var till hundarna och det andra till grabben. Hundarnas paket beställde vi den 11 november från Sverige, grabbens paket beställdes i måndags kväll och från södra USA. Tänk att det skall ta drygt 14 dagar för inrikes, och knappt en vecka för utrikes...
Men nog om det grabben strålar minst sagt av lycka han har äntligen fått sin kamera, lovar det är inget som du slänger runt halsen på måfå. Det väger ton!!!



Har även fått mail från Åens XL Paw's husse Knud, vi kommer att äka ner på besök nu i december. Och Buffy kommer på träffa sin pappa, detta ser vi fram emot. Knud är konstnär och jag har verkligen längtat att få gå runt och titta på hans tavlor irl. Här är en länk till Knuds hemsida http://www.knud-p.dk/.
Bjuder på Paw's senaste provkritik : Gordon Setter Åens XL PAW Fører: Knud Petersen.
prøvedato:11-09-2010.
XL Paw viser i god vind et godt anlagt søg med god bredde og passende afstand mellem slagene.
Farten er høj og stilen er smuk, kraftfuld galopaktion, hovedet føres højt, halen føres i passende
højde med bevægelse.God kontakt til fører. Viser god jagtlyst. Er lydig og velført .
Viser 2 gange sekundering ved makkers resultatløse stand. Slutter med højrejst stand ved hegn,
da fører er oppe i jagtbar afstand, ses fasan løbe. Der gives rejseordre og Paw avancerer meget hårdt og rejser villig og præcis fasan. Er komplet rolig i opflugt og skud. 2. slip i roer. Fart og stil som i første slip. Paw anlægger her et søg af meget høj klasse, dækker marken fra kant
til kant, udnytter vind og terræn på bedste måde. Viser god udholdenhed. 1.præmie i ÅK.

Paw's dotter Avalonian's Beisla

Och Avalonian's Buffy

Nu skall jag återgå till lite små plock innan jag beger mej till jobbet, ha en plockande lördag bjuder på en gammal låt som aldrig blir fel. Sir Elton John


fredag 26 november 2010

Underbara natt

Har inte blivit många timmars sömn i natt, vaknade 0400 och har inte kunnat sova sedan dess. Men har iaf fått upp stakar i kök och stjärnan i hundrummet, nu skall jag stryka gardiner och dukar och göra resten fint också. Hoppas att jag hinner med hallen, skall även idag hämta hem hundluckan och jag hoppas att den kan monteras under helgen. Nej nu måste jag sätta fart för tiden löper ifrån mej, är det fler som kan få en känsla av att man springer i ett ekorrhjul? Springer fortare och fortare men kommer ingen vart!

Ha en springande fredag, bjuder på en dikt av mej.

Tid vart tar du vägen?
vet snart inte om du är sann eller en sägen.
Ibland står jag bara stilla och fumlar,
hör mitt innersta desperat mumlar.
Hur skall jag hinna, vad kan jag vinna,
vilken genväg att ta för att du ej skall försvinna.
Men du generöst ger av dina timmar varje dygn tjugofyra,
som sagt tid är pengar och dina är dyra.



Inte.

torsdag 25 november 2010

Anekdot

Denna låt har länge varit en dröm att rida dressyr till :) Har t.o.m. ritat upp programmet. Tyvärr har jag ingen häst som håller den niviån i dressyr ännu. Men sluta drömma gör jag inte.

Strålar av

Träningsvärk. Ja kan säga att den träningen vi fick innan vi baxat upp eländet på övervåningen...phu. Om vi säljer huset kommer ett hemmagym ingå :) Fy bubblan vad tungt och otympligt det var.

Men det var inte allt vi hann med igår, avloppet till vår brunn har blivit tätt så vi var tvungna att vara rörmokare Snacka om skit jobb :( men vi fixade biffen tyvärr blev det inte så mycket städning som jag hade planerat in, men det hinns. Har idag plockat ner gardiner och har börjat putsa fönstren i köket, får fortsätta i morgon. I eftermiddag skall jag på jobbet, misstänker att det skall pysslas och donas även där.

Men idag skiner solen och vi har en fantastisk dag, så motivationen är på topp, jag längtar till nästa torsdag, varför? jag skall på intervju till en tjänst som ekonom/marknadsförare. Håll tummar för att det skall gå bra, skulle vara skönt att återgå till min tidigare proffetion. Framför allt få tillbaka mina ledig helger, nu finns det inga garantier många sökande och säkert många som är uppdaterade. Jag har ju varit borta från detta i dryga 10 år.

Ha en borta torsdag, bjuder på ett citat av Leonardo da Vinci " Det uppstår tomhet där hoppet dör."

onsdag 24 november 2010

Måste bjuda på denna

För er som inte har FB, dessa visdomsord plockade jag från min bekant Ann's status igår. Gillade den så mycket att jag bara är tvungen att bjuda på den även här. Inför julstök och bök, och du som tar illa upp har antagligen anledning till det :)

"Låt oss alla denna jul stoppa en mistel i bakfickan, så att alla som har problem med oss kan kyssa oss i röven"

Jobbar bäst

Under press, det lönade sig med min lilla blänkare. Skall i kväll åka och hämta ett hemmagym :) nu jäklar skall "tanten" komma i form :)

Har ett rum på övervåningen som i princip är tomt, hade en tanke att inreda som ytterligare gästrum. Men har nu bestämt att det skall bli träningsrum istället, har även pluggat dieter och har bestämt att försöka köra med LCHF. Hittade en hemsida igår som var väldigt matnyttig (ordvits) med massor av goda recept och tips. Det som kommer bli svårast att avstå är ris är totalt risberoende, men men vi får se hur det går prova har ingen dött av.

Nu skall jag fixa lite lunch, karre och en färsksallad med fetaost.

Städ dag

Idag skall jag börja röja lite här hemma, i morgon går jag på em/natt. Så jag tänkte att jag skulle hinna med kök, hall och hund rum idag, och ta tv/stora rummet på fredag. Sedan jobbar jag under helgen, har iofs go helgen men ändå.

Har lite problem med blommor, eller så har blommor problem med mej. En fd arbetskamrat sa en gång, att om du lyckat ta död på garberobsblomma finns det endast ett alternativ kvar och det är plastimoner "plastblommor". Blir oerhört besviken på mej själv att jag inte klarar ha fint i fönstren, men jag vet hur det blir nu. Jag kommer åka och köpa julstjärnor och måste köpa nya innan 3-dje advent. Brukar skojsamt berätta att jag har en unik blomsort vid namn torrslok, är nämligen hopplös på att komma ihåg att vattna.

Nej nu skall jag sätta igång med städningen, och rensa bort flertalet torrslokar som står och hänger. För att förvandla en ny art till släktet.

Ha en artrik onsdag, bjuder på ett citat av Mary Lou Cook " Kreativitet är att uppfinna, exprementera, växa, ta risker, bryta regler, göra misstag och ha roligt. "

tisdag 23 november 2010

O lydighet

Idag har jag kört ett pass med dressyr och lek, Buffy kan ibland få akuta öronproppar. Så idag har hon fått ensamtid med mej, det var uppskattat för oss båda. Måste säga att sitt funkar bättre än hit ;) men innan passet var över gick hon fri fot och satt stilla på 100 m. Sedan lekte vi massor, och fick lite gratis provocering av grannens ny inskaffade schäfer tik. Vi tog även en kort skogs runda, och på vägen hem gick Buffy super fint vid min sida och satte sig varje gång jag stannade utan komando. Ny lek, spring och hopp, sedan i full fart tvärnit...En stråle av 100% duvdoft, förvandlade leken till fullständigt allvar. Jag provocerade henne med att gå runt och bakom och framför, hon stog som en fura.

Tänk om hon kunde vara lika lugn när de flyger.....jaja det kommer ;)

Ha en ståndaktig eftermiddag, lite dålig kvalitet men tagen av mobil.



Något ny gammalt.

Jag har tusen och en ideer och nu har jag försökt att ta tag i vissa av dom, har fått hem lite grejer så jag kan göra några prov. Grejerna levde också upp till mina förväntningar, hoppas att ihopsättande blir så bra som jag tänkt.
Har gjort en beställning på en hundlucka som verkar ta en evighet, är lite surt när man beställer och betalar för att få en snabb leverans och sedan tar det flera veckor och man hör inget.
Snart kan jag även börja presentera nya bilder, grabben har ju sålt sin Nikon utrustning och igår beställde han den nya utrustningen från USA. Vad har han köpt? Jo en Canon EOS 7D med ett EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS samt 2 minneskort. Är själv sugen att se vad han kan åstakomma nu. Nej nu är det dags att ta tag i träningen, har legat på latsidan och det har jag inte råd med. Jag har en önskning och det är ett hemma gym, om någon har ett som ni vill bli av med hör av er. Jag orkar inte tanken på att sätta mej i bilen köra 30 minuter för att träna 60 minuter för att sedan köra 30 minuter igen. Har jag ett gym hemma kan jag när som helst på ledig tid träna. Jag tycker att jag kör tillräckligt med bil ändå, har ju endast 10 mil tor till jobbet :)

Nej nu skall jag ta och sätta igång, ha en tillräcklig tisdag. Bjuder på ett citat av Povel Ramel " Att en människa lägger sig i andras liv är ett tecken på att hon har tråkigt i sitt eget."

måndag 22 november 2010

Skit humör

Jag riktigt känner hur taggarna sticker rakt ut, är på ett dj***a skithumör. Hade "trodde" jag beställt bredbandstelefoni, har inte haft telefon eftersom jag väntat på en box sedan slutet av november. Idag ringer jag för att fråga vad som har hänt, döm om min förvåning när det jag beställt är något helt annat från det jag beställt?!?

Jag har fått ett helt vanligt abonemang som är dyrare och inte bredbandstelefoni, det visade sig att de inte kunde leverera. Har någon meddelat mej detta? Nej, jag har tom. varit iväg och köpt nya telefoner som är anpassade för just bredbandstelefoni...

Nu pratade jag med en underbar person på telia som verkligen gjorde allt för att det skulle bli så bra som möjligt, som plåster på såren behöver jag endast betala för det som jag från början hade beställt. Tusen tack för det.

Med andra ord så har jag haft telefon hela tiden utan att veta om detta, har ju suttit och väntat på något som jag inte behöver för telefonin.

Men humöret var skit innan jag pratade med telia, varför vet jag inte. Har nog vaknat på fel sida, för jag känner mej som en klimateriehäxa. Skönt att jag inte har något inplanerat idag utan kan gå här hemma och sura :)

Jag skall ta och installera telefonerna idag, så nu har vi hemtelefon igen nummret är detsamma som vi alltid haft.

Ha en syrlig måndag, bjuder på ett citat av Winnie the Pooh/ Nalle Puh " Innan du börjar leta, så är det smart att fråga någon vad du letar efter innan du börjar leta."

söndag 21 november 2010

Familjemys

Igår kom vi på att vi skulle ha familjemys med bättre middag och bio. Vi fick ta det i Arvika eftersom bion i Karlstad var fullbokad, vi hade en mysig kväll med god mat och Harry Potter.

Filmen var bra, nu är det bara att invänta del två. Hela min familj är riktiga Harry Potter fan´s, det började i 2000 på sommarlovet då jag köpte in de tre första böckerna och läste högt för ungarna. När dom blev äldre och kunde börja läsa själva bättre började även de att läsa om böckerna och sedan gick hela familjen och väntade på varje ny bok som släpptes. Det värsta var att det blev krig om vem som skulle läsa först, men det brukade lösa sig till slut. Sedan har vi gått på de flesta filmerna ihop alla utom en tror jag.

I juni är det sagt att sista filmen kommer och då är det 11 år sedan hela familjen samlades runt Harry Potter och hans äventyr, sen får vi hitta på något annat.

I eftermiddag skall jag jobba, en kollega som behövde vara ledig så jag fick hoppa in. Men jag blir istället av med min tur på måndag, vilket ger mej en lång ledighet fram till torsdag eftermiddag :)

Ha en ledig söndag, bjuder på ett citat av Dalai Lama "En kärleksfull atmosfär i ditt hem är fundamentet för ditt liv."

lördag 20 november 2010

Hemma i eget bo!

Har nu haft en intensiv tripp, och har nog inte skrattat och flabbat så här mycket på lååång tid. Men det är förlösande :)På hemväg igår skrattade jag så vi missade avfarten mot Karlstad och vips hamnade vi i Uddevalla.
Vad har jag shoppat? Jo förra året var jag där första gången och köpte en BH som visade sig vara det bästa som jag någonsinne provat, och en BH som används varje dag och tvättas varje dag blir sliten. Så jag köpte nu 5 st och priset för alla 5 300:-. 1 klass grisöron som kostar 16:- st här 10 st 60:- köpte 40 st. Levis jeans 600:- istället för 1200:- redan nu har jag tjänat in resan. Köpte ett fleece täcke till hästarna för 99:- och mycket mer. Julklappar och bra och ha grejer.
Jag kunde ha shoppat mycket mer, men jag avskyr att handla när det är trångt och varmt och för mycket folk. Lovar att jag inte var så populär själv där jag gick med ett longeringsspö uppstickande från min varukorg. Fördelen, folk höll en viss distans :)Sedan kan jag inte förstå varför föräldrar väljer att ha med sina små barn i denna miljö. Det är nog illa för oss vuxna att trängas, och sedan blir även ungar som grinar och skriker ett irritationsmoment. Nej nästa gång lämna gubben hemma med barnet och åk själv, eller tvärt om. Kan i min vildaste fantasi inte tro att barnen har något utbyte av att släpas omkring inne på Ullared.
Ja ja, nu dröjer det nog ett år till nästa gång. Och det behövs för att ladda batterierna.

Ha en laddad lördag, bjuder på ett citat av okänd norrman " Noe av det vanskeligste som finnes, er å overbevise en kvinne om at selv röverkjöp koster penger."



fredag 19 november 2010

Färden går vidare

Nu är frukosten snart intagen, hotellet var heltklart godkännt.Resan tar snart fart igen, kör då mot en ort som innehåller fårets päls och annat ord för fägelnäste.

Ha en bra dag

torsdag 18 november 2010

Klara, färdiga....

Nu har jag hunnit hem, duschat och nu bär det av. Stannar till efter ca 6,5 mil, därefter vänder jag rakt söder ut. Skall tillbringa en natt på en ort som har både inflamation och fjäll i sitt namn, i morgon går färden rakt österut.

Ha en nyfiken torsdag, over and out.


onsdag 17 november 2010

Slöseri

Nu har en hel eftermiddag/kväll gått åt pipsvängen pga migrän :( Trist, tråkigt och alldeles meningslöst.
Men det är nog kroppen som talar om att jag skall ha så roligt nu, att jag måste åka på lite spö för att inte bli bortskämd :)
Som sagt i morgon åker jag söder över, tips gult/blått.
Ha en blågul kväll, bjuder på en låt av Kent. Ni som känner oss kan säkert förstå att jag verkligen kan relatera till denna...


Migrän

Fy blubblan vad illa jag mår, har suttit på möte under eftermiddagen. Och känt hur migränen blivit värre och värre. Men nu har jag iaf kommit hem och skall ta en imigran, och lägga mej och vila. Urk vad jag avskyr att ha ont i knoppen, ha en piggelin onsdag.



tisdag 16 november 2010

Inga mer ursäkter

Nu sitter skorna på plats, Ögn har blivit skodd fram. Om två veckor tar vi bakhovarna, detta var hennes första skoning och hon stod som om hon inte gjort annat. Så skönt det är att ha lugna trygga hästar, även Heitur är klar både fram o bak. Nu skall jag börja rida igen det skall bli så skönt, eftersom jag eliminerat alla möjligheter till ursäkter är det bara att sätta igång.
Nu är det också bara två dagar kvar tills jag (vi) åker, mycket positivt på G. Och jag har även gjort en beställning idag, snart kan jag presentera mina tankar.

Utvecklingssamtalet gick också bra, grabben sköter sig, men det visste jag redan :)
Ha en skötsam kväll.
Bjuder på Joe Satriani's Tears in the rain, första gången jag hörde sonen spela denna rördes jag till tårar, det betyder inte att ni kommer gilla den....

Suddgummi

Älskar denna version. Denna låt borde många vakna till, för en gladare värld :D

Uppe med tuppen

Men om jag fått välja så hade han fått gått upp själv... I morse var sängen extra varm och extra god, lusten att behöva gå upp fick jag verkligen anstränga fram. Känner att jag inte är riktigt vaken ännu, men måsten har jag och då är det bara att bita ihop och gilla läget. Har lite idéer som jag skall börja utveckla, är lite pirrigt men vi får se vad jag kan få till. Men det är något jag har tänkt på ganska länge, och nu har jag lyckats få en kontakt så varför inte testa. Nu letar jag efter vissa komponenter som jag hoppas hitta till ett bra pris. Lite spännande, och planerna om vår lilla biotop fortskrider tyvärr rår man inte vädrets makt. Men om det vänder lite skall vi nog lyckas att röja lite inför våren :)

Snart skall jag iväg på utvecklingssamtal, skall bli intressant att få höra hur det går för grabben på gymnasiet.

Ha en intressant tisdag, bjuder på ett citat av Francois de la Rochefoucauld " Medelmåttan fördömer vanligen allt som ligger utanför dess räckvidd."



måndag 15 november 2010

Uppfriskande

Har nu varit ute i skogen med Akira och Buffy samt min bekant och hennes två hundar. När vi åkte ut vräkte snön ner, och där vi gick var det 2 dm snö. Akira gick lite på halvfart, men den som imponerade stort var lilla Buffy. Med tanke på att hon varit konvalecent sedan juni lägger hon upp till ett förstaklassigt sök, stor fart och bitvis udda stil :) Kameran glömde jag naturligtvis hemma inget ovasnligt med det... Tror att jag snart måste inskaffa ett st senilsnöre åt mej själv, risken finns att jag glömmer mej själv snart...

Ja ja kommer nog ut igen så jag kan bjuda på lite bilder.

Nu skall jag åka iväg och hämta hem lite ungdomar, så vi får käka lite middag och sedan blir det soffan/sängen för min del har några timmars sömn att ta igen.

Ha en osenil kväll,



Ny vecka nya utmaningar

Härligt nu är monster helgen avslutad, inatt fick jag sova i två timmar och jag erkänner att jag är lite mör i huvudet. Men har en fullspäckad dag, och en spännande vecka framför mej. Sedan jag kom hem i morse har jag varit ute med hundarna, matat hästar och dammsugit och skurat golven på nedervåningen. Skall strax gå och köra igång tvättmaskinen. Sedan skall jag unna mej lite frukost och lite vila, efter lunch få jag besök och vi skall ut och träna hundar tillsammans. Det skall bli trevligt, i kväll kommer dottern hem och då skall vi mys pysa lite. Och nu räknar jag ner dagarna till slutet av veckan, jag måste först avklara jobb onsdag och torsdag sedan... :D

Nu önskar jag er en trevlig måndag och en härlig start på veckan, bjuder på ett citat av NN " Rök, lök och elak kvinna får många ögon att rinna."



söndag 14 november 2010

Näsan i blöt

Det har nog hänt både en och två gånger, men inget exempel jag kan komma på just nu. Men däremot tänkte jag skriva lite om min egen näsa, ja och hur intressant är det ! Egentligen inget men ändå, förra året fick jag H1N1 vaccin. Sedan dess har min näsa varit ett stort problem, jag är konstant tätt och snuvig. Nej jag missbrukar inte nezeril! vilket ger nästäpta vid felaktig användning. Jag är rent ut sagt evinerligt trött på att inte ha en normalt fungerande näsa, utan har nu en konstant läckande kran mitt i ansiktet. Men det är nog bara att vänja sig, har ju blivit van att alltid ha med papperstussar överallt så jag kan snyta mej. Det tråkiga är att jag för höra! är du förskyld? vilket jag inte är, men alltid låter som.

Ja ja dagen klagan, nu skall jag snart iväg på jobb sista em/natt.

Ha en otätt söndag, bjuder på ett arabiskt ordspråk " Akta dej för den som smickrar dig otillbörligt, den kommer också att klandra dig orättvist."

lördag 13 november 2010

Rally natt

Inte tidsmässigt, men jag tror att det stora helgnöjet i Charlottenberg är bilåkning. Inte vilken som helst utan fullgas på växel 1 & 2, nu räknar jag minuterna inför min hemgång vid fyra. Skall bli skönt med en natt hemma innan jag skall hit i morgon em/natt.
Ha en hemtrevlig lördag, bjuder på ett svenskt ordspråk " Bränt barn skyr elden."

fredag 12 november 2010

Så kan det gå

Fick sms av dottern, som lyckats med det otroliga. Hon kände att det gjorde ont under foten, tar då med hjälp av den andra och borstar bort det som orsakat smärta. Resultat ett 2 cm långt och djupt skärsår, visade sig att det var en glasbit som orsakade smärtan från början. Med andra ord 1-0 till glasbiten.
Har varit ute på min runda och nu är det duschen som hägrar, och sedan är det dags för jobb. Och nu är det bestämt nästa vecka åker vi, skall bli super trevligt och spännande och framför allt kul. Har verkligen sett fram till detta, och nu är allt bokat och klart.
Ha en förväntansfull eftermiddag, bjuder på en bild av Akira.

Blue Foundation f. Danmark

En härlig låt men ett fantasifullt sound :)

Missbruka

Ett brott mot de tio budorden kommer härmed begås....
Herregud! för knäppgökar och dårfinkar, skulle kunna tro att jag hamnat i Gökboet!

Ha en koko fredag, bjuder på ett citat av Samuel Butler " The truest characters of ignorance are vanity, and pride and arrogance."



torsdag 11 november 2010

Love

Denna låt är nog en av de mest innerliga jag vet, får rysningar när jag hör denna.

Häst bilder

Har varit ute och fotat lite, vi skall nämligen sälja vår traktorn. Passade då på att fota hästarna, jag är ingen bra fotograf men ni får hålla tillgodo :)

Börjar med Heitur som alltid blir bra på bild oavsett.

Och sedan Ögn min lilla tjockis

Sedan om någon skulle behöva en bra gårdstraktor, säljer vi vår trogna Ford 4000 med hydralisk frontlastare samt hydraliskt plogblad bakmonterat, självklart följer snökedjor med....


Ha en bra eftermiddag.

Ledig

Min lediga dag denna vecka, och jag skall göra absolut ingenting. Eller! jo, fast bara det som är nödvändigt och kul. Men det slinker oftas även med ett eller annat som tillhör den mindre roliga kategorin också.

En granne passade igår på att ta premiärturen på sin skoter, fast den blev kort riktigt så mycket snö har vi inte fått. Men om rapporten visar rätt så skall vi får rikligt med nederbörd under helgen, vilket jag glatt tar emot.

Ha en insnöad torsdag, bjuder på en dikt av mej

Snöflinga liten skör och vit,
lys upp mitt mörker och välkommen hit.
Ta med dina vänner och kom i dans,
när du på väg till marken breder ut din glans.
Du skapar en vacker skyddande miljö,
jag hyllar dej älskade snö.

onsdag 10 november 2010

Halkit värre

Har avverkat mina rundor för idag, blev även en kort skogs/myr tur. Tog först Max och det var tur att jag valde att bara ta en och Max. När jag går spelar jag rock på högsta volym och spurtar jag varken ser eller hör...När jag passerade ett hus fick jag i ögonvrån se en grabb i T-shirt spingandes viftande i armarna, jag sneglar lite snett bakåt och ser deras blandhane komma upp bakom oss. Komanderade Max fot och vi gick vidare, han bryr sig inte om andra hundar om det inte är leka som gäller. Men lilla Buffy som inte är lika "världsvan" vill jag helst inte skall behöva bli skrämd av lösa hundar. Och en annan orsak att jag är glad över att bara ha en idag, shit vad halt det var. En gång höll jag på att drutta på rumpan när jag gick med Max och 4 gånger när jag gick med Akira. Eya och Buffy fick springa fritt i skog/myren, där var det inte lika halt ;)

Ha en hal kväll, bjuder på en bild av Max som jag knäppte med telefon.



Service

Nu har jag haft besök av en hovslagare, en super trevlig kille som jag inte använt tidigare. Men det var ett bra möte med en kunnig service inriktad hovslagare. Den hästen som det var mest akut med är ju vackra Heitur, och han tog en titt på hans onda hovar och talade hur han ville gå tillväga. Och hur vi kommer att lägga upp en plan för att han kommer bli helt återställd, idag valde han att sko upp framhovarna så att Heitur får avlastning av hovbenet vilket gör att smärtan blir mindre. Nästa vecka kommer han tillbaka och verkar bak och sätter på skor även där, samt att Ögn skall få skor på sig. Shit va pirrigt det känns, nu finns det inga ursäkter längre och jag tycker det skall bli så kul att få sätta mej i en sadel igen.
Nu skall jag ta med ett par hundar ut på min vanliga power walk runda, borde kanske skaffa brodd till mina dojjor oxo ;)
Ha en broddad eftermiddag, bilden på Heiturs nya fin skor.







Snö

I dag hyllar jag det vita guldet, nu börjar min tid. Har nog haft detta på känn, eftersom jag har varit lite sprallig och småtokig :) Mitt barnasinne älskar snö, och har jag inte mognat ifrån snö med mina 43 lär jag nog aldrig göra det heller. Men lite barnslighet har aldrig skadat någon, utan jag är övertygad eller har övertygat mej om att: så länge jag kan, vill, vågar ta vara på barnasinnet, så länge håller jag mej ung i tanken.

I dag kommer hovslagaren och det skall bli skönt, det är också en härlig känsla att rida när det är snö ute. Har ju haft ett lååångt riduppehåll och det skall bli kul att börja igen, har haft oinridna unghästar av bekvämlighets skäl. Men nu är ridabstinensen hög och jag har inga planer att byta bort mitt ungsto utan får se till att rida in henne.

Skall för ovanlighetens skull lägga mej och vila lite innan hovslagaren kommer, känner mej lite urbalans efter nattens jobb.

Ha en balanserad onsdag, bjuder på ett citat av Carl Gustav Jung " Ordet "glädje" skulle förlora sin mening om det inte blev balanserat av sorg."



tisdag 9 november 2010

Tips!

Ett tips för alla som är nyfikna på skogsfågeljakt och prov. NGK's skogssatsning kommer den 15/1 har en idedugnad, där vi kommer planera inför 2011 års aktiviteter. Gå in på vår grupp på FB och läs mer.
Välkommen du med!
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=125332820811390



Obs nu måste jag åka på jobbet:) Ha en nyfiken eftermiddag.



Fortsättning på min knasig dag

Låten man älskar att hata, eller hatar att älska... Jaja sitter som ett smäck idag :)
Kan komma fler tokigheter :)

Fôndâr

En kan fôndâr om mânskliheta, män en blir inta klokere fôle. Så jeg strunt i de domme och lyssne till di jeg tyck om, di som itte må tramp ne annern för å hävde se sjôlv. Tänk på att di du tramp ne kom till å rese seg en dag di mä, å då står du itte stadit länger. För te å väre sjôlgo lokter dynge, å fy fan va visse lôkter ille.



Ha en knasig tisdag, fôle ha jeg :)

bilden jag bjuder på är mitt nya avelsmål färgglada gordonsettrar som skänker glädje ;D obs inte gordon på bilden, men en färg illustration på den kommande trenden :D


måndag 8 november 2010

God natt

Denna dag har försvunnit i ett naffs, och efter en sömnlös natt i natt skall jag knyta mej tidigt. Har en känsla av nyfiken sprallighet i kroppen, har inte lokalisterat vart det kommer från men det är bara att njuta av energin. Jag vet att det är på G en massa trevligheter och det kan behövas nu efter de besvikelser jag fått serverat tidigare. Men jag är så glad att det löste sig för min/våra goda vänner, och det skall bli spännande att följa utvecklingen. Hundarna går på lite halvfart Akira har börjat äta upp sig lite vilket är bra inför de prövningar som väntar.

Men nu säger jag god natt och sov gott, bjuder på ett citat av Zarko Petan " Spela inte schack med anarkister. De förbereder i hemlighet redan ett attentat mot kungen."



söndag 7 november 2010

Hemma och uppkopplad

Tänk vad beroende man är, eller jag iaf. Har nu spenderat en vecka i fjällen utan dator, wow snacka om abstinens. Målet denna gång var att färdigställa lite mer, dels höja trivselfaktorn samt att få ett fungerande badrum. Hade som vanligt en fullastad släpkärra med upp, hann faktiskt även med härliga promenader, sol och frisk fjälluft.
Blir ett par ego bilder av vad vi pysslat med. Obs det fattas vissa saker men det kommer på plats :)



torsdag 4 november 2010

Laddar

Har tagit en liten promenad med hundarna, knall väder. Men nu sitter jag och njuter utsikten och laddar mobilen, glömde laddaren hemma. Igår hade jag en super dag, var i Funäsdalen och träffade min vän som jag inte sett på 18,5 år, ett kärt återseende. Vänskap är som fint vin blir bara bättre med tiden :)
Appropå vin så fick jag även njuta trevligt sällskap, skratt, massor av prat och gott vin, i går kväll. Fick ett sms och en inbjudan till björnidet ;) Tusen tack för en trevlig kväll. Detta med hund skall vara roligt och vi borde glädjas åt och med varandra, tänk vad trevligt det vore.
Oj nu har det börjat komma lite snö, ytterligare ett glädjeämne.
Ha en glad onsdag, min farmors motto " det du gör mot andra slår tillbaka tusen falt."

tisdag 2 november 2010

Färden går..

Mot Messlingen, mitt paradis på jord. Denna gång skall vi göra lite mer små fix, vi skall ha in ett nytt fönster samt brädfodra en yttervägg nya soffan skall på plats och lite små hemtrevnads detaljer :) Kom på att jag måste stanna någonstans efter vägen för jag har glömt att köpa färg. Men det löser sig säkert, som vanligt har jag en full släpkärra med uppöver. Får hoppas att väder gudarna är på min sida och att jag slipper halka.

Ha en ohal tisdag, bjuder på ett citat av JeanPaul Richter " En person avslöjar aldrig så tydligt sin karaktär som när han beskriver en annans."



måndag 1 november 2010

Små lustigheter

Är det fler än jag som upptäckt att dagens datum är ett palindromtal 101101. Spelaringen roll hur du vänder så visar det samma. Livets små egenheter :)
Thats is for know.
Ha en egen måndag, bjuder på ett citat av Konfucius "Studier utan eftertanke är bortkastad tid - eftertanke utan studier är farligt."