söndag 31 oktober 2010

Nytt möte

Idag skall jag få stifta bekantskap med en Weimaraner/Ungersk vizla blandning. Valpen är 6 månader och ägarna vill träna upp lydigheten så att han kommer fungera som en bra fågeljägare. Nu skall jag erkänna något, jag tycker personligen att Weimaranern är en ur snygg hund, inte för att jag skulle vilja köpa en men om storken skulle råka lämna fel skulle jag inte vara sen att tacka ja :) Är så faschinerad av deras utseende den silvergrå pälsen de ljusa ögonen, de är grasiösa samtidigt som de är spökliga.
Men det skall bli intresant att få stifta bekantskap med Enzo och hans matte.
Ha en bekant söndag. Jag återkommer med både det ena och det andra lite senare idag.

lördag 30 oktober 2010

Inte lätt när det är svårt!

Har lite logistik dilemma, men det löser sig nog när den tid kommer. Men just nu gnuggar jag geni knölarna lite extra, det är ju bra iof då får jag iaf klura lite problemlösning. Och det sägs ju vara mycket bra hjärngympa, och det är väl bra att något är i trim. Skulle hoppas att min kropp vore i samma skick, men det är nog så att jag kan inte få allt. ;)
I går blev det en väldigt låång dag, men jag är riktigt nöjd med att jag hann med det jag skulle göra samt lite till.

För er som undrar hur det är med Heitur, han har reagerat positivt på medicinen och rör sig utan smärta. Fick nog in åtgärderna i rättan tid, skönt för det finns inget värre än att se sitt djur ha ont. Och nu när jag ändå är inne på sjukdom så måste jag berätta att Buffy går numera som en rakét, vi har ju som sagt fått lov att utöka hennes fysiska aktivitet. Hon har mycket god fart och fin stil :)

Fick även igår telefonsamtal från en av våra valpköpare, han berättade att han så mycket nöjd över sin Björk. Som har visat sig vara mycket ståndfast han har fått fällt tre stora orrfåglar för henne, inte illa för en hund på 9 månader. Detta är glädjande för oss som uppfödare.

Ha en uppskattad lördag, bjuder på ett citat av M. Scott Peck " Det är endast genom problem som vi växet mentalt och andligt. "
Husse Lars-Erik och Björk

fredag 29 oktober 2010

Att det går an!

Kort och gott Fy F*n! Det finns de som inte äger skam i kroppen! Men som Marie Fredriksson sjunger JAG VILL KÄNNA TRO! Lyssna och ta till ER!



Höst ledig

Så underbart härlig, fanstatiskt skönt det skall bli med ledighet. Har nu kommit hem från mitt sista arbetspass. Nu stundar en förhoppningsvis skön ledighet, och det bästa av allt solen skiner och frosten ligger tätt på backen. Nu håller vi tummarna för att detta vädret håller i sig i 9 dagar till.
Nu skall jag gå och ge Heitur hans medicin och se att allt är bra med honom, sedan får jag göra mej i ordning och åka till Karlstad och hämta min nya dator. Är väl bra märkligt känner mej som ett barn på julafton, och det vet de flesta av oss att hur länge varar den lyckan.... Men just nu skall jag njuta av känslan, och så hoppas jag att jag får bär hjälp så jag kan shoppa loss på Sveriges mest internationella varuhus...Ja just det IKEA.
Ha en internationell fredag, bjuder på en låt idag igen :)


torsdag 28 oktober 2010

Fortsättning på musiken

När jag var tonåring jobbade jag ibland extra som servitris, när de hade special arrangemang på Rottneros Parken. Ibland var det bröllop, eller $milionärsmiddagar men även något arrangemang där det var inbjudna artister. Uppskattade själv inte den musiken då men idag kan jag tänka tillbaka och visst var det en eller annan som lämnade ett avtryck.
Monica Törnell var en sån, tyvärr fick hon avbryta sitt uppträdande efter att hon ramlade av stolen. Varför? ja säg det, lite för mycket sockerdricka?!? Men hennes vintersaga lämnade mej inte oberörd, men väljer att bjuda på Jerry Williams version den ger mer gåshud.

Varför?

Blir det inte alltid som vi tänkt oss? Är det en slump, ödet eller nån annan makt som styr. Ja inte vet jag och det känns som om det är en för stor analys för att jag skall ge mej i kast med. Men hur som helst så kanske våra planer blir lite annorlunda än det vi tänkt från början. Gör min sista em/natt sedan går jag på semester en vecka. Men som det ser ut nu blir inte min semester det den var tänkt att bli. Men men shit happens och jag börjar bli van det, men jag har något att se fram emot för i morgon efter att jag gått av mint skift....Då skall jag till Karlstad får jag bär hjälp skall jag köpa ny soffa, en fåtölj och en matta till stugan. Men det bästa av allt.....Jag skall hämta min nya dator :D

Har en bra dator idag men tyvärr börjar den bli lite till åren, och processorn/grafiken börjar bli sliten. Och då sker det som med oss gamla kärringar vi orkar inte multitaska längre :) utan att vi blir vrånga och stänger av.

Lite svårare att uppgradera mej själv, då kan jag iaf uppgradera mitt hjälpmedel.

Ha en uppgraderad torsdag, bjuder på ett citat av mej "Rostig spik sitter fast"


onsdag 27 oktober 2010

Åh jag blir blöt om både skor och strump....

Tralleralle ra. Nu är jag blöt frusen men glá, stängslet är uppe tråden är spänd och hästarna på plats. Men jag lovar det var en blöt historia, och jag erkänner att det har absolut inte blivit någon skogstur och kommer heller inte bli någon. Den enda som vill trotsa vädret är Buffy, de andra tittar bara fånigt på mej när jag öppnar dörren.
När jag tog ner hästarna till stallet och gav Heitur sin medicin, passade jag på att borsta lite på dom. Usch vilka smuts grisar jag har :) Gjorde iordning en stor hö bädd för att vila sig på och äta av, men vad gör busen när jag släpper ut han ju han spurtar coh pruttar och har sig. Sen går han och lägger sig i hö bädden :D Helt hystriskt. Var nog en jäkla effektiv medicin.

Tänk när man har sådana dagar som jag hade igår då inser man vad skönt det är att ha underbara människor runt sig, och vi behöver nog alla få uppleva stunder för att uppskatta vad vi har istället för att bara ta för givet. Tack alla underbara för att ni finns och förgyller mina ibland kaotiska dagar. Denna dikt är till er.


Glädje är att möta äkta godhet,
är inte många som besitter det.
Att värna om andra,
tillhör inte många andra.
Jag uppskattar mina änglar i vardagen,
tack ni är det som lyser upp dagen.



Foto Alexander Stensby



Still alive

Fast knappt, har idag kvitto på varför jag inte skall hålla på med hovslagar bestyr. Hann faktiskt inte at stänglsa som jag hoppades på igår, utan får ge mej i kast med det idag. Lite synd att vi har skit väder ifrom av regn, och det har väl inte ungått någon vad jag anser om regn...
Men som sagt när man har djur får man bara acceptera det väder som bjuds, hundarna fick stå över all form av aktivitet igår så jag skall försöka hinna med en skogstur. Får se om bössan blir med eller inte, beror på hur mina axlar och armar mår efter stängsling.
Igår försökte jag även hjälpa en kompis, håller tummarna för att det går bra. Är kul att hjälpa någon som är värd det, skall bli spännande och höra fortsättningen. Hoppas att det blir bra oavsett.
Nu får jag ta och trotsa väder gudarna och ge mej ut i regnet.....
Ha en trotsig onsdag, bjuder på en låt Lisa Miskovsky Still Alive


tisdag 26 oktober 2010

Glad igen :)

Tänka att ibland ordnar sig allt till det bästa :) Just have a little faith, framhovarna är fixade på Heitur, jag höll grannen knipsade sedan raspade jag teamwork. När vi ändå höll på tog vi även Ögn's framhovar, hon har en grym kvalitet på sina hovar den tjejen. Nu väntar jag på min vän som också är veterinär, så jag kan få lite smärt/inflammationshämmande. Har varit riktigt häst aktiv idag, efter att vi fixat hovar gick jag ner och storstädade stallet, skall snart gå ut och stänga in dom i en mindre hage. Sedan stängsla upp vinterhagen, och ta ner dem till stallet. Skall även få skor på Ögn så nu skall jag börja rida, har gjort upp med grannen att hålla koll på mej :)

Efter det som hände Nattrun har jag satt upp hjärnspöken, jag skjuter bort allt som har med ridning att göra av rädsla att även förlora Ögn. Nattruns förlust har tagit mycket hårt på mej och har inneburit en lång återhämtning. Men jag har kommit dit att jag vet vart spärren sitter och då är det lättare att adressera problemet. Och nu känner jag att glädjen börjar komma, och varför inte smida medans järnet är varmt? Bra träning för kropp och själ, och en underbar frihets känsla.

Ha en fri eftermiddag, bjuder på ett engelskt ordspråk " Den som lärt känna människors ondska blir djurvän."
Jag och Elding

Jämmer å elände

Är det inte det ena så är det det andra, upptäckte att min gamla valack styltade med frambenen i går. Han är pigg men som sagt han har ont, och det finns inget värre än att se ett djur ha ont. Igår jobbade jag och då är jag lite begränsad, men har nu försökt ringa de hovslagare som jag känner till samt att jag även ringt till hovslagare som jag inte känner till. Har insett att hovslagare är nog efter läkare de svåraste att nå.
Men men, nu skall jag och min hjälpsamma granne verka ner hovarna själva. Tur att hjälpsamheten inte är helt död :)
Ha en hjälpsam tisdag, bjuder på en låt av Nomy mycket fin.

måndag 25 oktober 2010

Musik

Musik har en stor betydelse för mej, jag tillhör den skara som lyssnar på allt. Finns dock en genre som jag absolut inte gillar och det är dansband, ger mej absolut nada. Det är som en irriterande mygga med sitt eviga surrande av total meningslöshet. OBS! min åsikt.
Jag har musik för varje sinnesstämmning och anledning, texter är viktiga och även sångarens förmåga att nå ut med sin text.
Det finns en låt som alltid lugnar mej, när jag blir stressad brukar familjen sätta på denna låt och effekten är omgående. Denna låt gråter jag till när jag är ledsen, sjunger med i när jag är glad.
Dela gärna med er om ni har någon låt som har en djup inverkan på er, det är ganska fascinerande vad musiken kan göra. Som sagt denna låt ger mej känslomässig stabilitet. Vilken är din låt?
Ha en musikalisk måndag, bjuder på Metallicas Nothing else matters.


söndag 24 oktober 2010

Ja just det!

En låt som har mycket bra text!

Urk...

Vilken natt, ögonen går i kors. Har bokstavligt talat tandvärk i hela kroppen, spelar ingen roll hur jag har försökt ligga så har det gjort ont. Och pga av lite sömn har jag även en rejäl skallebank, usch nu var jag gnällig. Men det måste jag få vara ibland, det är dagar som denna jag inser vad lyckligt lottad jag är övriga dagar.

Skall försöka ta med en hund ut på en promenad, så får vi se om det släpper lite. Skall iväg och fixa lite grejor i eftermiddag, hade inte släpkärran med igår så det får bli en tur idag och göra storköpet :)

Ha en köpt söndag, bjuder på den dikt av mej


Smärtan äter min glädje och glöd,
smärtan slår sönder allt mitt stöd.
Smärtan vill erövra hela min kropp,
mina tankar min hjärna är det enda stopp.
Smärtan är som en orm slingrande och giftig,
tur att min livslust och intellekt är så listigt.
Att jag giftormar orkar avvisa,
och det får mitt leende bevisa.

Foto Alexander Stensby

lördag 23 oktober 2010

Dags att åka

Skall försöka skaka liv i grabben, vi skall ta och åka en tur till mina föräldrar idag. Blir även tid för lite shopping i Karlstad. Skall ha med en dator till dottern, som dagen till ära gör högskoleprovet. Är riktigt stolt över henne, hon har satt ut sitt mål och jobbar hårt för att nå det. Hon läser sista året, jobbar extra på Burger King är med i MUF samt att hon har ett stort socialt umgänge. Vart hon hamnar nästa år vet vi inte men hon söker de universitet som kan erbjuda henne den utbildning hon vill gå. Ja den som tror att ungdommarna har det lätt, kan få följa henne en dag.....Jag skulle inte vilja byta, för jag tror inte jag skulle orka i det tempot.

Få återkomma lite senare med fler fina bilder.

Ha en fin lördag, bjuder på ett citat av Peter Altenberg " Av brist på samtalsämnen begår vi de tarvligaste taktlösheter och indiskretioner."

fredag 22 oktober 2010

Sprida glädje

Är gratis, och belöningen är att man själv mår bra efteråt.

Har varit lite känslomässig turbolens här, men när jag väl tog beslutet att ge blanka F då kom även positivitet. Och jag vet vad jag känner och jag vet var jag står, sedan är resten upp till var och en. Finns så mycket att vara glad över, att varför ens unna energibovar en tanke deras mål är ju endast att föda sig på alla andra. Igår var en dag då jag verkligen fick en energiboost på mitt jobb, (har ett psykiskt hårt jobb) men fick ett infall att börja sjunga Gulli Gullan av Jokkmokks Jokke. Och responsen blev hysteriskt roligt, vi gick snabbt över till Herrarna i Hagen, och andra gamla slagdängor sedan min barndom och hennes ungdom. Och att få uppleva denna glädje i ett par ögon som normalt lyser av tomhet... Wow det är en glädje som är nästintill obeskrivlig, jag är en lätt rörd person och ja jag fick faktiskt en liten glädjetår.
Detta fick mej att osökt tänka på de sju dödssynderna och deras motpol. Och om vi läser deras betydelse så har vi alla ett val, vilken sida vill vi bli identifierade med? Måste säga att om vi försöker analysera och studera de gamla litteraturerna finns där mycket vi direkt/indirekt kan översätta till vårt eget livsmönster.
All förändring kommer inifrån, och det är bara du som kan förändra dig och ingen annan.

Ha en förändrad fredag, bjuder på en text från First To Last's Waltz Moore
"I can’t remember the last time I’ve seen my own eyes. Or the color of my skin. Do you know what it’s like to feel ugly all the time?
I stretch myself across the world Pushing my limits For your entertainment and You had the nerve To call out my weaknesses and drag me through the dirt"



torsdag 21 oktober 2010

Fortsättning

Jag fortsätter med lite fler bilder, som sagt de är oredigerade och tagna av min son. Och en dikt av mej.

När elden brinner syret tunnas ut,
när elden får överhanden tar syret slut.
När elden inte får sitt syre dör den ut,
Och ingen början får sitt slut.

Hoppet av en gnista består
släcker du det alla drömmar du sönder slår.
Drömmar är medvetenhetens älskare,
även förnuftets frälsare.





onsdag 20 oktober 2010

Härliga häst

Har inte skrivit så mycket om mina andra kärlekar. Med även de är fyrbenta, här bjuder jag på bilder av min kära Ögn.

Foto Alexander Stensby



Tjolahoppsan sa

Jo det blev nästan en liten " kungens lilla kråka" i morse på väg till jobbet. Men det gick bra, fick ringa och ursäktande tala om att jag blir lite sen. BLIXT halka, jag har vinterdäcken på men vad hjälper det i hårnåls kurvor med blank is. Ja ja bättre att vara sen och komma fram än att komma fram i träfrack.
En frysen själ solens värme söker till,
med strålar som reflekteras i ögonens pupill.
Där bakom skymtar sanningens flod,
som kommer upp till ytan som den frusnes blod.
Ingen kan säga vad sanningen gömmer,
ingen kan säga att vi sanningen glömmer.
När solen tinat den frysta floden,
kommer även sanningen att ta till orden.
Ingen kan sannigen dölja utan läcka,
och den kan ingen kyla någonsinn släcka.

Det är roligt nästan jämt.....

Men när (o)lustans lakejer slår till står tiden still. Ha en lustig onsdag, bjuder på ett citat av Helen Keller " Jag är bara en; men jag är dock en. Jag kan inte göra allt: men jag kan dock göra något. Jag kan inte avstå från att göra något, som jag kan göra."


Foto tagna nattetid av Alexander Stensby





tisdag 19 oktober 2010

Gott i rusket

Efter middagen gjorde jag iordning något som dels är väldigt gott i all enkelhet, men något som iaf jag gör allt för sällan. Men idag njöt jag verkligen av stekta bananer och lite vaniljglass m chokladsås. Gillar bäst bananerna är inte så förtjust i glass, men det hör ju liksom till....



Tre systrar

Var ute på en härlig promenad i skogen med två av mina flickor samt bonus flickan Beisla. Beisla är här på dagsbesök, husse och matte är på storstads besök i Oslo. Bjuder på bilder från skogen, tyvärr mycket dålig kvalitet. Dels dåligt väder men sedan är jag jag bakom kameran :)



Fortsättning av bildsvep

Jag fortsätter min visning av fina bilder, som tidigare det är inte jag bakom kameran utan min son. Bjuder på en dikt av mej.

Ett dimtjockt täcke av ångest och kyla vilar över horisonten,
isande regndroppar som piercar huden likt klor i svart sken.
Ett tungt draperi av totalt mörker utan ljusning.
där varje steg är en mardröm utan tjusning.
Vart finns glädjen vart finns hopp,
den finns bakom allt bara vi vågar stanna opp.
Se igenom allt det som mörkret döljer,
du kommer se färgerna och ljuset om du bara ditt hjärta följer.

Bilder tagna av Alexander Stensby




måndag 18 oktober 2010

Bildsvep

Tycker det är så kul med fina foton, själv är jag totalt inkompetent med kameran. Men som tur är har min son bättre förutsättningar. Tänkte bjuda på lite bilder som han tog när vi var uppe i Messlingen sist. Obs de är helt oredigerade :) Foto Alexander Stensby














Telefonabonemangs bestyr

Vi har en hemtelefon som vi ALDRIG använder, men samtidigt mottar vi samtal på den. Och jag älskar verkligen vårt telefon nummer, ja jag vet patetiskt :) men hur som helst så valde jag för ett par år sedan ett bolag som lovade att de skulle fixa bredbandstelefoni. Tyvärr lovade de mer än de kunde hålla, men nu äntligen löper deras avtal ut och jag har fixat bredbandstelefoni. Så från och med den 30 oktober går det att nå oss på hemtelefon igen, måste erkänna att det inte gått sedan i sommar, har inte köpt ny telefon sedan åskan slog ner.....
För övrigt så är det skit väder, grått och trist. Skall gå och elda i pannan så jag får lite värme, sedan skall jag dyka i tvätthögen. Alltid är det något som skall göras, hoppas att det ljusnar lite under dagen blir lite lättare att var ute och gå. Men det är bara att höja volymen i ipoden och då går benen av sig själva :)
Ha en gångbar måndag, bjuder på en dikt av mej.

När den mörka gråheten sakta binder upp sitt band,
och kylan griper tag som en kall hand,
Vi ser alla ljuset låångt där borta,
men hur skall vi hinna dit innan det sakta slockna.
Snälla kan någon hjälpa en vilsen själ,
som med sitt förakt oss alla i dunkel våra viljor ta ihjäl.
En onskefull egosentriker sina egna behov tillfredställer,
vi andra är inget mer än rännstensungar som runt denne dräller.
Men ljuset från en stjärna leder oss hela vägen fram,
och det är vi som till slut har guldet i vår famn.

söndag 17 oktober 2010

FASCINATING

Vilken höst vi har :) kan vi begära mer! Första gången på mycket länge som vi faktiskt har haft denna typ av höst, fjolåret var ett enda stort grått regn. Det finns så många tråkigheter runt omkring oss och då är det skönt att vädret inte är en av dom, blir som lite lättare att hantera alla andra små/stora orosmolm när vädret är fint.
Tro det eller ej men inatt har jag också fått sova.....Jipppie Som jag tidigare nämt att mina ledproblem blir riktigt illa när jag inte får en riktig dygnsrytm. Och tyvärr påverkar det helheten, ett trappsteg blir som Mount Everest, bara en sån sak som att borsa håret.... Urk men jag skall inte klaga det finns de som har det mycket värre. Och om nu sömnen börja infinna sig så kan det bara bli bättre, jag avskyr verkligen att jag tillåter mej själv hamna i en sådan stress reaktion på grund av något jag själv inte skapat. Idag gör jag min sista natt Yay, sedan gå jag in i min lugna vecka, från jobbet iaf.

Ha en fantastisk höstsöndag, bjuder på en dikt av mej.


När du tittar på din spegelbild vad är det du ser?
när jag på dej tittar du falskt ler.
Mitt hjärta är av omtåligt glas,
med din respektlöshet du lättsamt trampar det i kras.
Ditt hjärta är uppbyggt av falskhet och plågor,
därför släcker du med lätthet andras brinnande lågor.
En dag kommer de ömtåliga glashjärtan ta över,
och då kommer även du bli sedd för det är nog det du egentligen behöver.




lördag 16 oktober 2010

God natt

23 kilo älg kött är malt och putsat och förpackat in i diverse märkta påsar. Tack kära far för att du kom och hjälpte till :) Nu är det sängen som hägrar.

Sov sött



Ett brev

Ett riktigt brev med frimärken, ja det är en sång av Kent:) Jag håller mej till tekniken och skicka mail, nu är det lite pirr innan svaret kommer. Inget kommer att förändras men jag hoppas att jag kan bidra med information. I natt är den första denna vecka som jag har sovit gott på, så skönt då vet jag att stressen är på väg bort. Nu skall jag focusera på älgkött och inte huvudvärk eller trötthet.
Ha en piggelin lördag, bjuder på en fin låt av Kent.

fredag 15 oktober 2010

Lyssna och njut

Jag arbetade på ett boende för flera år sedan, hade förmånen att arbeta tillsammans med denna underbara begåvning. Lyssna och njut och tillåt er att bli berörda.

Ny dag

Nya upplevelser, ingen dag är den andra lik men jag skall i alla fall spendera dryga dygnet på mitt jobb. Akria och Eya skall på jakt tur i Norge Je har en svåger som har en stuga någonstans runt Gol trakten, skall bli skönt för tjejerna att få omväxling. Älgjakten gick också bra, kvoten blev fylld och det som uppdagades var att stammen är större än vad de spått. I morgon har jag att göra när jag kommer hem från jobbet, men det är skönt att få fylla frysen.

Kom att tänka på berättelsen om Echo och Narkissos, där den unga sköna Narkissos blir förälskad i sin spegelbild och han tynar bort. Tack vare hans självupptagenhet har vi en förtjusande växt. Synd att vi inte har lite mer mytologi i vårt samhälle, tänk vad mycket underbara växter vi skulle kunna bli.

Ha en vacker fredag, bjuder på ett svenskt ordspråk " Tala inte med en dåre om en sten, om du inte vill ha den i huvudet."


Narcisser

torsdag 14 oktober 2010

Ändring i planer

Vi hade tänk att para Akira, men har valt att skjuta på en parning med henne. Hon kommer att tävlas under vintern och sedan får vi se vad som händer.

Göra det rätta och vad är det rätta?

Det är en svår fråga, för det som är rätt för mej behöver inte vara rätt för någon annan. Det viktiga är att välja sina strider, oavsett om det är moraliskt eller teoretiskt korrekt. Jag gillar inte konflikter men skyr dom inte dvs att bjuder någon upp till tango dansar jag, men jag ser helst att dansen hellre går över i bugg och att vi har roligt och har ett samarbete och gläds åt varandra.

Hela samhället är inne i ett paradigmskifte, och detta påverkar oss människor, som i Cervantes roman Don Quijote eller som i Dantes den gudomliga komedin, men min favorit är Eddan och Den höges sång mycket tankvärt.

Förklaring till paradigmskifte, när det inom ett paradim uppstår en kritisk massa anomalier då sker en vetenskaplig revolution, i ett paradigmskifte finns en irrationalitet.

Men som sagt man får välja sina strider oavsett om det är litterära eller vetenskapliga eller bara rent allmänna.

Och här skiner solen på sitt allra starkaste, efter en grå trist dag igår. Jag hoppas att denna dag kommer att sluta på bästa sätt, och jag har fått en vetskap idag som jag inte hade igår.
Ha en respektfull torsdag. bjuder inte på något citat har nog överansträngt geniknölarna tillräkligt nu :)

onsdag 13 oktober 2010

Ny människa

Ja då är man hemma igen, efter ett besök till länsstaden Karlstad :) Elen är tillbaka jag har fått laddat min telefon, dock är värmepumpen fortfarande trasig men huvudvärken är bättre och det bästa av allt Buffy behöver inte komma på fler återbesök. Svullnaden har gått ner hon reagerar lite när veterinären kände direkt på ledkapseln, i rörelserna skyddar hon fortfarande bogen lite min ingen hälta. Tycker inte att det är så konstigt att hon håller in bogen, här hemma gör hon det inte men djursjukhuset är en okändplats och jag tror att det är reflexmässigt och sitter till stor del i huvudet. Nu skall vi köra samma träning i en månad till, sedan skall jag börja träna upp henne skall inskaffa en klövjevästa för att sakta börja bygga bogmuskelatur när det går bra kan jag börja med kätting mycket liten vikt förståss. Åh vad det ska bli kul. :)

Men kortsigtigt väntar jag på ett mail, och jag får snart nojjan om det inte kommer vill veta hur det blir. Sedan tror jag att lilla Buffy är på väg in i löp, hon har knäck i öronen och vill helst vara ett frimärke på min rygg.

Ikväll blir det tidig natt fick inte sova så gott på jobbet. I morgon är min enda lediga dag fram till måndag morgon, och den skall jag ta tillvara på får hoppas att vädret blir bra.

Just det det har blivit lite älg också så när jag kommer hem en sväng på lördag får jag rensa, mala och putsa kött. Mums

Ha en mumsig kväll, bjuder på ett citat nu av Robert Neumann " Det är nu en gång för alla så att makt korrumperar, även om det bara är makt i en bowlingklubb."

Kaotiskt dygn

Har varit lite kaotiskt, och huvudväkren är ett fint bevis på det. Det enda jag kan göra nu är att invänta besked för hur det kommer bli. Men jag är förbryllad, irriterad, chockad över hur enkelt det är för andra att totalt köra över. När man själv har gjort efterforskningar sedan sommaren och förfrågningar och tagit reda på fakta. PANG, BOM , SMACK så går nån till attack och tar över.
Som om inte detta vore nog, vi är inne på dag två utan el. Elnätsleverantören håller på och uppgraderar, vilket vi är tacksamma för, men just nu har jag ca 30 minuter kvar i batteriet mobilen är tom.
Som om det vore nog, nej då igår gick värmepumpen sönder antaglingen något med kylningsaggregatet. Och ja tyvärr är inte det gratis.
Men det som inte dödar härdar, tyvärr för efter världen lär jag aldrig dö så härdad som jag är.

Nej gå nu över till en annan blogg och läs lite positivt.
Ha en positiv onsdag, bjuder på en sång idag.

tisdag 12 oktober 2010

Citat

Brilliant minds think alike, other brains imitates genius.
A brilliant brain invite others to victory, to win peace of mind


citat av mej.


måndag 11 oktober 2010

Alzheimers de lux

Borde nog inte berätta detta men samtidigt kan jag inte låta bli att bjuda på ett gott skratt. Även om det är på min bekostnad, men eftersom jag är av den personligheten att jag kan skratta åt mej själv och inte behöver ta mej själv på så stort allvar bjuder jag på den här.

I går kväll innan jag skulle gå och sova, ringer JE och berättar att resan hem över går bra, vi pratar om lite allt möjligt och även om den stundande älgjakten. Medans jag pratar med honom går jag runt och letar efter min mobil, efter att ha letat en stund utbrister jag upprört " Jag har förlagt min telefon och jag hittar den inte!" TYSTNAD...... JE utbrister men du pratar i den?!? Ny TYSTNAD......Jag utbrister och detta var för mej på allvar!?!

Kan lova att detta har föranlett till många skratt av både familj och arbetskamrater. Hoppas att även ni får dra på smilbanden :)

Och som sagt om du inte kan skratta åt dej själv kan ingen annan det heller.

Ha en underbar måndag, bjuder på ett citat av Herodotos " Det är omständigheterna som styr människan, inte människan som styr omständigheterna."



söndag 10 oktober 2010

Landat

Ja då sitter jag i hemmets lugna vrå, Akira fick utmärkt kritik av domaren. Det var verkligen kul han ansåg att hennes sök platsade in i VK :) Men vad hjälper det när hund f*n lider av kokande topplock...

Dvs att hon sköter sig en men tyvärr inte två gånger, men även det har blivit 90% bättre nu är det ca 10-20 meters eftergång och inte...

Ja ja ni får ha en skötsam söndag

lördag 9 oktober 2010

Jaha då blev det knas isgen

Denna helg har vi bokat in oss på NNFK prov i Ramundberget, allt började bra. Vi fick enligt PM start båda dagar, sedan ringde provledaren och sa att vi inte hade start, sedan ringer kommissaríen och talar om att vi har start. Sedan ringer provledaren igen och förklarar att vi inte har start och att de valt att göra lottning efter anmälningstid. Vi nöjde osws med detta och godtog att vi endast har start på söndag, igår dvs fredag vid 20.30 ringer kommissarien och erbjuder oss plats på lördag dvs idag. Vi accepterar och Je åker upp tidigt för att delta, väl där får han besked om att vi inte har start pga att skrivaren inte fungerar, han frågar varför de inte kunde hört av sig????? För att klockan blev så mycket!!!!Men skicka då ett sms...Hellre vakna av ett meddelande än att köra i en timme för att få nobben.
Men sedan visade det sig att de hade strykningar ialla fall så Akira kunde ha fått start. Men då hade Je´s tålamod runnit ut och han var redan på väg hem till stugan.
Detta gör att vi blir ännu mer motiverade till att fortsätta gå prov i Sverige, nej tyvärr. Tror att det skulle från FA's sida utbilda de som skall hålla i prov, både kommissarier samt provledare.
Vi har bestämt oss för att lämna in en skrivelse på detta till FA, med frågan om det verkligen får gå till på detta sätt. Dels stå med på PM för start, sedan bli dragna, för att bli med, för att bli dragna, för att bli med och för att slutlingen bli dragna. Och sedan bör det bli riktlinjer för hur man skall meddela provdeltagare, eftersom sporten blir mer populär måste även arrangörer ha en högre utförandekompetens.
Är lite för sur för citat, ha en bättre lördag.

fredag 8 oktober 2010

Äntligen fredag

Just avverkat min frukost, innan det har jag hunnit hängt tvätt, matat och vatttnat duvorna, rastat hundar och gett dem frukost. Gôtt nu börjar rond två, skall ta och röja undan lite här hemma, åka och handla och hämta grabben, packa bilen och sedan åka norrut. Akira har fått start på söndag, vi hade först fått besked att vi hade även start på lördag. Men pga olika omständigheter fick vi inte plats, och då fick vi som faktiskt denna gång var sent ute med anmälan stå över till trots att vi är medlemmar. Och vet ni vad det tycker jag är en förträfflig lösning, den ordningen är mer rättvis. Men eftersom vi ändå är där åker JE och Akira till starten på lördag morgon för man vet aldrig någon kanske inte dyker upp. Men nu skall det bli skönt att lägga jaktproven bakom sig för denna höst, nu blir det jakt resten av tiden och lite mer socialt samvaro med släkt och vänner.

Nu har jag faktiskt inte tid till att sitta här och surra.

Ha en förträfflig fredag, bjuder på ett citat av Konfucius " Bär varje dag en hink grus till samma ställe, och du kan bygga ett berg."

torsdag 7 oktober 2010

Allt för många tankar....

Nu är jag hemma efter mitt nattjobbande, har varit ute med vilddjuren och fodrat dom. Så nu sitter jag och funderar och funderar, blir jag nåe klokare? skulle int tro dä.. Hade en orolig natt, vilket har gjort att tankarna flödat fritt. Som resultat av natten har jag blivit osäker över en del beslut jag tagit, usch va jobbigt när hjärnspöken kommer på besök.

Nej nu skall jag lägga lock över mina spöken och ta en lång dusch och dra på mej spenderbyxorna, för här skall handlas grejor.

Ha en spendersam torsdag, bjuder på ett citat av William Ralph Inge " Oro är när man betalar ränta på problem innan de förfaller till betalning."

onsdag 6 oktober 2010

JAAA

Idag har jag fått svar... Alla mina tre tjejer är klara och godkända med rabiesvaccin. Så skönt,

Som jag tidigare har nämt har vi funderingar på en hane. Mycket spännande, ni har säkert sett bilden hos en vän till oss :) Men det är som sagt "great minds think alike"

Minst sagt intensiv

Igår jobbade jag dagen, dvs jag slutar vi 16. Jag visste att vi behöver köpa lite grejer för att försöka färdigställa lite mer. Och för att hinna innan helgen for vi iväg till Karlstad efter jobbet, (en timmes resväg) vi hann både en tur till bygmax, elgiganten, samt få med det mesta på listan jag hade på Ikea. Bilen och släpkärran var fullastade, vi var hemma närmare halv tio igår kväll. Som sagt en riktigt lååång dag. Värre var det för gubben efter att vi kört in kärran i garaget och kopplat av, gick han in och packade för vidare färd upp till Sandviken en resa på ca 6 timmar....Nu är klockan åtta här han var nog framme för ca 3,5 timme sedan, redo att börja jobba. Ja ja "tur att vi är unga" HAHA.
Idag skall jag iväg och jobba natt, och när jag går av på torsdag skall jag fortsätta min shopping raid, skall köpa med en tempurbäddmadrass som jag skall ha till den nya dubbelsängen vi köpte oss upp till stuga igår :D Samt lite annat smått och gott.
Sedan skall det moteras vinterdäck, förra året vid denna tid, kom det otroligt mycket snö i Messlingen så jag halkade i diket med mina sommardäck och fick åka bärgningsbil till Hede. Och det skall jag försöka undvika i år.

Ha en undvikande onsdag, bjuder på ett citat av Sokrates " Tur att det finns så många saker man klarar sig utan."

måndag 4 oktober 2010

Sista chansen

Helgen som kommer är sista prov helgen för vår del. Nu har vi varit i väg i stort sett varje helg, sedan kommer vi att endast focusera på jakt.Hundarna ska få göra det som de tycker är roligast, att få fälld fågel över sig.
Idag hoppas jag på post, vi har ju lite planer under hösten och vi har bestämt oss för att göra ett besök hos våra vänner i Danmark, hade varit kul att få visa upp Buffy för släkten. Först får vi koncentrera oss på kommande helg.
Ha en koncentrerad måndag, bjuder på denna gamla dänga ;)


söndag 3 oktober 2010

Troll

Ja tomtar och troll finns dom? Jag börjar tro mer och mer på att vi är förföljda av nått, endera har vi missskött våra hustomtar så de gör allt för att det skall gå åt pipsvängen för Akira på prov. Eller så har vi förolämpat nått troll, om det nu är så ber jag uppriktigt om ursäkt. Och jag ber att få en lista på åtgärder som vi måste göra för att få fred igen. För det börjar bli lite trist både för oss men även för Akira att endast få bra kritik men inget pris.

Sedan har jag förståelse för att vi som människor är olika och tycker om olika. Men att förlöjliga andra för att befästa sin åsikt är lågt, jag känner med den hunden och hussen som blev utsatta av detta. Vi pratar mycket om att det är ok att vara olika, men i hundsport är det helt ok att vara öppen rasist! eller?

Ha en förstående kväll.


Blåst

Ja det kan tolkas fritt, men just idag syftar jag på vädret. Det är ett riktigt blåsväder. Men nu hoppas jag på att få ett brev med posten, vi har ju planer om att para Akira och vi har en super spännande hane till henne. Men vi måste få ett svar, och nu har jag väntat i snart 2 veckor och det börjar bli olidligt lääänge. Och jag är övertygad att om man är ute efter en jakthund med det lilla extra så kommer denna kombination bli något utöver det vanliga. Är du intresserad är det bara att höra av sig.



Ha en blåst söndag, bjuder på ett citat av Bertine Zetlitz " Det är viktigt att ha ett stort ego utan att bli självupptagen."