torsdag 30 september 2010

Handuken är kastad

Japp, jag är besegrad, fick krypa till korset och ringa och sjukanmäla mej. För att orka med allt som jag har inplanerat i framtidem måste jag även ta hand om mej i nutid, därför ignorerar jag inte min hälsa utan tar dessa dagar och återhämtar mej.

Jag är nämligen expert på att trotsa min kropp och oavsett feber od ändå vara på jobbet, men det är slut på det nu. Eftersom det tar längre tid att bli frisk om man inte låter kroppen få full återhämtning, och eftersom jag har astma får jag "alltid" stora problem i luftvägarna vilket påverkar min andning och även då min syresättning av muskler mm. Dvs. att en vanlig promenad blir som att bestiga ett berg, och jag har jobbat ganska hårt denna höst på att orka mer. Nu blir det ytterliggare några dagar i sängläge, honungsvatten,alvedon, vicks och nezeril.

Ha en frisk torsdag, bjuder på ett citat av Joyce Grenfell " Inget är som jakten efter lycka, förutom upptäckten av glädje."

Skillanden mellan normala och astma luftrör, för att förstå,
håll för näsan och andas genom ett smalt sugrör

onsdag 29 september 2010

Snörvel

Blä, jag mår skit. Mitt huvud är 10 nummer för litet, har glasskärvor i halsen, värk i hela kroppen. Med andra ord rejält förskyld, usch va tråkigt det är att bli dålig. Men får se det från den ljusa sidan " jag lever". Det är värre med den katt som låg överkörd mitt i vägen i morse, nu måste jag gnälla...varför i hela världen tar man inte och stannar och flyttar undan när man kört på ett djur. Tänker på den som äger katten, tänk så fruktansvärt att komma och hitta sin katt överkörd mitt i vägen....usch en mardröm. Jag försökte klura ut vem som ägde katten och ringde en granne, men hennes katt låg i tryggt förvar hemma i soffan. Tyvärr är det någon annan som förlorat sin katt.
Jag kommer ägna resten av dagen i horisontell läge, tack o lov för att vi har en stor hundgård.

Ha en upprätt onsdag, bjuder på ett danskt ordspråk "Den som har blivit frisk, vet inte hur den sjuke lider."



tisdag 28 september 2010

Nu finns det ingen återvändo

Sjutton också, har en rejäl flunsa på G. Har nog förskjutit den tillräckligt och nu slår det tillbaka. Finns inte en cocktail som hjälper nu inte, pust stånk stön. Det som är lite dumt är att jag har min jobbhelg, och naturligtvis är det en av de svåraste helger att få vikarier till. Varför det är ju en vanlig helg jo i hela Sverige men inte här, årets höjdpunkt för alla infödda västvärmlänningar ARVIKA MÂRTEN. Något som jag gladeligen bojkottar, en massa folk och en massa knallar inte direkt min melodi.

Men jag hoppas att jag är kry nog att gå på jobbet, annars får jag nog göra någon besviken som uppskattar mârten mer än det jag gör.

Ha en uppskattad tisdag.



I´m just a eco of my future

Blir ett kort inlägg, har råkat ut för något väldigt märkligt. Jag kommer dela med men när jag fått en lösning på eländet. Men just nu är jag förbryllad och vet inte riktigt vad jag skall tro. Men ena sekunden är man inte med, nästa finns man för att sedan bli borta igen. Ja det känns just nu som, jag är ett eko av min framtid... osynlig.



måndag 27 september 2010

Ur en oinvigds syn

Igår hade vi start på eftermiddagen, vilket resulterade i att vi var tre som fick sitta och vänta tills fm deltagarna var färdigbedömda. På den terräng som vi skulle ut på fanns en super fin grillkoja, där vi satt och eldade och skojade, det var en välbesökt terräng av både rådjursjägare och svampplockare. De funderade säkert över hur vi fåglefolk får vårt byte, jo vi plasserar våra hundar i bilens baklucka sedan väntar vi på att fågeln flyger in i bilen. Medan vi sitter och dricker kaffe och skojjar ;) Om det vore så väl...När vi kom ut i vår mark, då fick vi slita det var en fantastisk fin terräng och om fåglarna hade varit hemma hade det resulterat i fina valörer på hundarna. Vår egen A. Akira går från klarhet till klarhet, domaren gjorde allt för att verkligen kolla om hon höll måttet. hon fick gå i all typ av terräng som skogen kan bjuda på för att besvisa att hon verkligen håller måttet och det gör hon. Där det är öppet går hon i stora breda slag, när det blir tätt och trångt minskar hon och håller tätare kontakt helt enligt boken. Men resultatet är talande, i norge får man sifferbetyg för egenskperna, i skog bedöms dock inte självständighet eftersom de går ensam i släpp. Men hennes betyg under helgen är inte fy skam.
Jaktlust är fr 1-6 med 6 som högst, Fart 1-6 med 6 som högst, Söksbredd 1-6 där 4 är optimalt, Reviering 1-6 där 4 är optimalt, samarbete 1-6 där 4 är optimalt.
Lördag 5-5-4-4-4, söndag 6-5-4-4-4
I skog går de i släpp 30 min x 2, på söndag gick Akira 30min x3 plus 20 min. Hon är fantastisk, nu hoppas vi bara på att hon faktiskt får visa att hon även kan hantera fågel.
Nog om Akira nu över till något annat kul.
Åens XL Paw har gjort det igen under helgen fick han en 1VK under söndagen.
Vi tar av oss hatten för Knud med sina 81 år och hans underbara Paw, som helt klart visar vart skåpet skall stå. Heja Heja. för mer info besök http://www.aaens.dk/SIDSTE%20NYT%202010.htm


lördag 25 september 2010

Patriotism.

Idag mötte vi upp vid Ingelserud's speidersenter, upprop var kl 0800. Exakt på sekunden ljuder jakthorns fanfar vid flaggstången, sakta hissas den Norska fanan till ljudet av "Ja vi elsker dette landet". Jag blev så glad över att möta denna stolthet för sitt land och flagga, i samband med ett jaktprov. Heja Norge :)

Vi hamnade i förmiddags gruppen och var ute i ca 4 timmar i en fin skog men tyvärr var ingen hemma. Eya var inte riktigt laddad idag, men Akira gick som en dröm hon fick mycket skryt av domaren som var en oerhört trevlig karl. Själv hade jag turen att ha riktigt stora fickor för jag lyckades plocka 1,1 kg kantareller. Så vi har avnjutit skogensguld till middagen idag.

I morgon har vi start igen, och nu hoppas vi på att Akira får sin premie som hon faktiskt förtjänar.

Ha en förtjänt lördag, bjuder på ett citat av Enid Bagnold " Domare åldras inte; tiden förgyller dem."




torsdag 23 september 2010

En ände

Ja denna vecka är snart slut, vilket jag jublar över. Kan bero på att jag är helt slut. Igår slängde jag iväg en jobbansökan, lät som ett väldigt roligt och allsidigt arbete. Nu kan jag bara hoppas, jag har bestämt mej för att försöka återgå till min tidigre arbetsroll dvs ekomomi, administration, löner, data ja vad som helst men jag känner att jag gjort mitt i den offentliga vårdsektorn. När att gå till jobbet blir en börda måste man göra en förändring, och när man känner att egna värderingar och ideal hela tiden skall åtsidosättas förtär det.
Jag hoppas att arbetsmarknaden vänder så fler jobb blir sökbara, är inte lätt att återgå till något jag varit borta från i 10 år. Bara att hoppas att nån inser att jag har en bred kompetens, tyvärr verkar det som att arbetsgivare tvekar när man arbetat inom det offentliga.
Men huvudsaken är väl att inte ge upp, och jag är ff grinig och det är en bra energiboost till förändring.
Han en energisk torsdag.

onsdag 22 september 2010

Äntligen hemma från jobbet

Då har jag avklarat min första och näst sista dag på jobbet för denna vecka. Vi har idag även haft APT, dvs möte. Trevligt, vi ska äta julbord den 8 december alltid något. Jag måste också erkänna att jag är på ett katastrofhumör ;( surare än ättika hela kroppen skriker efter att få avreagera sig. Och som tur är lyssnar jag till min kropp, bara att knyta på sig träningsskorna och bränna lite blir nog en extra runda idag...

Men tids nog vänder det, jag måste tro på det för annars blir jag nog tokig.
För som läget är nu trivs jag inte, och det ligger massor med ångest runt om mej just nu. Att bara motivera mej varje gång är så anstränande så när jag väl är färdig är jag helt slut.

Tur att jag är en stark person, och att jag har en underbar familj som ger stöd och har förståelse för att jag måste dra mej undan för att hämta energi.

Nej nu väntar skorna och jag har fått ur mej lite surhet, tyvärr för er som läser men ni får stänga ner sidan om ni vill :)
Ha en gladare eftermiddag.

Pirrigt

Man kan säga vad man vill om politiken, men inget slår spänningen inför ett jaktprov. Denna helg skall vi gå skogsprov lördag och söndag, norsk vorster klubb bjuder in till fina marker ett sten kast från oss. Detta är näst sista provet för oss under hösten, och jag hoppas att vi får bärga hem en premie som ett bevis på hundarnas insatser. Vore på tiden att få till det lila sista. Lovar att intensiv träning legat på schemat, det skall inte falla pga apportvägran iaf...
Ha en intensiv onsdag.

tisdag 21 september 2010

Skrämmande utveckling

Eller så är vi i Sverige bortskämda med skyddande lovikavantar, vi har inte varit utsatta för en hotbild av detta slag. Och det är inget som går att ta på för en åsikt är inget materia, och vi lever i en demokrati där yttrandefrihet och likvärdighetsprincip är ledord. Men vad händer i oss när vår skyddade verkstad faller i bitar, själv har jag en tendens att gå i försvar eller angrepp mot hotet rent instinktivt. När jag däremot landar börjar även mitt tänkande ta över och det är då lösningar tar fästa, finns det någon lösning på detta "problem" vi ställts inför? Ja, men det kommer bli en långdragen historia. Och det som retar mej just nu är fortfarande MP agerande samt deras anhängare.

Har personligen sett dessa listor som nu florerar med SD sympatisörernas namn, och det är helt vanliga svenskar tyvärr finns det nu även en uttalad hotbild för dessa. Redan igår blev en person knivskadad pga att en klunga ansåg att personen tillhörde SD. Är detta rätt? Nej, våld föder våld.

Och jag hoppas att Mp och dess anhängare snabbt inser att det inte handlar om att gå ifrån sina principer, utan det handlar om att få möjlighet att under fyra år att bekämpa den okunskap och missnöje som finns bland 5,7 procent av sveriges befolkning. Vem vet de kanske blir miljöpartister istället ;)

Ha en principiell tisdag, bjuder på ett Keltisk ordspråk " Rarely is a fight continued when the chief has fallen."



måndag 20 september 2010

Sverige ett svart hål för mänskligheten

Nu blir det ett surt inlägg, i politiskt tecken.

SD har fått inträde i vår riksdag, detta är en sorgensdag. Man kan spekulera i hur, vad , kan men på ett vis håller jag med vad Bert K sa igår. Om inte media lagt locket på och sensurerat och propagerat så starkt emot hade de kanske inte väckt så mycket sympati från de i sverige med låg självkänsla. Då hade SD's okunskap och totala avsaknad på ett sunt politisktprogram lyst igenom och väljarna hade förhoppningsvis insett att de saknar substans.

Men det som retar mej till vansinne är hur MP reagerade igår, och hur fan de rödgröna kan sitta och rycka på axlarna och lägga de rasistiska problemen på Fredrik Reinfeldt. Det är inte endast hans problem det är hela Sveriges problem, men att höra Maria Wetterstrand valresultats hybris när hon gapar om vad hennes väljare skulle säga om de skulle enas med alliansen för att motverka rasism. Aldrig säger hon med andra ord kan man ställa sig frågan vill de rödgröna ha omval som garanterat kommer att resultera i att SD får ännu fler sympati röster?

Nej MP om man får en utsträckt hand för kampen mot rasism då får man sätta sitt högmod på paus, och ta den för ingen blir bekänt av småaktighet. Så snälla rödgröna ta förlusten på ett moget sätt, undrar vad ni hade gjort om ni vunnit och hamnat i en minoritet. Inlett ett samarbete med SD?

Ha en ursinnig måndag, bjuder på ett citat som är riktat direkt till MP's Maria W och Peter E.

" Finns inget värre än aktiv dumhet"



söndag 19 september 2010

Bortglömda

Till prov i oktober, anmälningstiden gick ut den 10/9 jag skickade in min anmälan i mitten av augusti och gjorde min betalning i augusti. Jag vet att klubbmedlemmar har förtur, och det respekterar jag. Men eftersom jag även fick veta att jag jag bland de första som skickade in anmälan, kan ni kanske förstå min chock när vi inte ens finns med på startlistorna. Tar kontakt och får ett bra bemötande av kommissarien, men vad hjälper det när vi på nåder får start på söndag, vet inte om det är jag som är överkänslig men när jag läser startlistorna ser jag andra ikke medlemmar som fått start på lördag som antaglingen inte var bland de första att skicka in anmälan.
Är faktiskt JÄVLIGT besviken, och tyvärr tappar man lite av gnistan att vilja gå på prov när det blir så. Vad är det för idé att göra en tidig anmälan och betalning när lottningen sker på vilda western regler.

I islandshästvärlden hade vi något som kallades nylle poäng, och jag får den känslan av att vi är på väg dit. Dvs. att vissa får bättre förutsättningar än andra, det är tråkigt men jag blir oerhört sårad när sånt här händer. Och jag känner att jag snart inte vill fortsätta att gå prov i Sverige.

Hoppas att ni inte har en besviken dag, bjuder på ett citat av Thomas Hardy " Plötslig besvikelse av en förhoppning lämnar ett ärr, vilket en ultimata uppfyllelsen av den förhoppningen aldrig riktigt utplånar."


fredag 17 september 2010

Val hysteri

Nu är alla knep tillåtna, även att lura oss korkade vanliga människor med rösträtt. Var och en skall rösta för vad de tror på och även på de som kan presentera fakta och statistik. Personligen har jag aldrig trott på de rödas ideologi, jag är absolut inte höginkomsttagare men jag skulle vilja kunna leva av det jag tjänar vilket jag inte kan om de rödgröna kommer i makt igen. Och jag känner att om jag nu råkar spara lite pengar varför skall en viss del av det hamna hos någon annan? Den får väl själv spara eller arbeta ihop sina egna pengar, och ja sjuk kan alla bli. Jag har själv hamnat utanför systemet, jag vet med egen erfarenhet hur det är att vara både sjuk och arbetslös. Hade jag fått lika mycket i fickan som när jag arbetade hade nog inte min motivation varit lika hög för att finna ett nytt arbete igen.

Jag känner verkligen med de människor som hamnar mellan stolarna pga de förändringar som sker, även fast jag själv varit utsatt känner jag att dessa förändringar måste göras. Dels för världen ser inte längre ut som på 30-40 talet som var sossarnas storhetstid, människor blir mer upplysta och ser möjligheter på ett annat sätt, vi har gränsfrihet osv. Sverige kan inte längre fortsätta att vara en trångsynt jantelags nation där alla skall vara lagom, vi måste börja sticka fram näsan och visa att vi är en nation som kan hävda oss. Det skall inte vara så att våra stora företag drar utomlands för att det inte längre är lönsamt att driva verksamhet i hemlandet. Vi som människor måste börja ta ett eget ansvar för vårt liv och kunna leva på att vi tar detta ansvar, inte att staten matar oss med silversked.

Bäst att tillägga att detta är MINA tankar och inget annat. Och jag anser att även om vi har olika meningar så bör man göra sin röst hörd, för det är enda sättet att få till en förändring.

Nu skall jag ut och motionera mej själv och hundar, innan det bär iväg för dygnsjobb.

Ha en en motionerat fredag, bjuder på ett citat av Paul E. Tiek " Att hävda att man är en demokratisk kommunist är lika meningsfullt som att säga att man är en gravid oskuld - Såvida man inte har inseminerat demokratin, hur det nu skulle ha gått till."

torsdag 16 september 2010

En månad till

Var på återbesök med Buffy igår, det som är positivt är att svullnaden är bättre och hon avlastar inte bogen lika mycket. Så det har skett en förbättring, nu skall vi fortsätta vila i form :) Hon skall fortsätta sina 3 km promenader men får ta en spring tur runt vårt gärde så länge som hon inte tokrusar eller busar. Så vi skall tillbaka om en månad igen, prognosen ser ju bra ut.

Vi var på ett trevligt föräldramöte igår, fick bra information om skolan och sedan fick vi en mer personlig inblick i klassen. Varje elev skulle med tre ord beskriva oss och vi skulle beskriva vårt barn :) Det var kvällens 10 poängare, de flesta sa om sina föräldrar snälla omtänksamma.... Jag blev svensk, flummig ibland, lyssnar på bra musik :) JE norsk, arbetsam och lyssnar på dålig musik :) Kan nog säga att vi fick den mest originella beskrivningen, vilket är bra för jag hade tyckt det varit tråkigt om även grabben hade sagt snäll, omtänksam. Annorlunda och initiativförmåga gillas.

Skall nu ta turen ut med Buffy, även om det inte är världens finaste väder regnar det inte än iaf.

Ha en regnfri torsdag, bjuder på ett citat av Lord Thomas Babington Macaulay " De högsta intellekten, liksom bergstopparna, fångar gryningen först och återspeglar den."


Foto Alex

onsdag 15 september 2010

Vill rikta ett

Stort Grattis till B-kullen pappa Åens XL Paw
som under helgen erövrade ytterligare en 1 premie på markprov och blev helgens bästa hund

Bild lånad från www.aaens.dk

Full rulle i ko hagen

När jag kom körande hem i morse, fick jag se en röd blondin i grannens kohage hmmm. In och byter om sedan har jag en timmes rodeo underhållning, när jag försöker få in Ögn smiter naturligtvis Heitur ut och Ögn drar. De rusar, kickar och pruttar, och har time of there life ingen ide att försöka avbryta. Går och hämtar en hink med mat och grimskaft, trots att de nu är runda som ölfat tackar de inte mej till lite mat. Sagt och gjort får in dom i egen hage, och utför en del stängsel arbete. Skönt att veta att man lever direkt på morgonen :)

Idag skall jag till Karlstad på Buffys förhoppningsvis sista återbesök, hoppas hoppas att bogen är bra. Sedan är vi föräldrar inbjudna till grabbens skola, det kommer bli spännande att få en inblick i musikesteternas värld. Han har även beslutat sig för att börja med sång utbildning, vart kommer detta sluta :) Hade tänkt försöka hinna med att trixa till en trädgårdshage igen, bra om hästarna kan beta ner i trädgården innan snön kommer.


Akira och Eya har fått start i Långtora på lördag, gubben får åka själv eftersom jag jobbar. Och på söndag kommer dottern hem, hon har ju blivit så gammal att hon får rösta. Och det skall man göra, för om man inte röstar då skall man heller inte klaga. Jag vet vad jag skall rösta på, och jag skäms inte för att säga att jag är blå.

Ha en färgad onsdag, bjuder på ett citat av Eugene McCarthy " Att vara engagerad i politik är som att vara fotbollstränare. Man måste vara klyftig nog att förstå spelet och dum nog att tro det är viktigt. "



tisdag 14 september 2010

Tiden står aldrig still

Hur mycket jag än skulle önska det ibland, igår plockade jag upp dottern som varit och spelat. Även hon är musikalisk hon spelar fiol vilket hon gjort sedan 8 års ålder. Och varje måndag spelar hon på musikskolan, och igår plockade jag upp henne på väg hem från mitt jobb. Det är mysigt att få rå om henne de gånger hon kommer hem. Ikväll skall hon iväg på en arbetsintervju, det är go i den tjejen. Vill man ha lite extra får man jobba för det, och hon är en duktig arbetare som tar ansvar och har hög arbetsmoral. Så jag håller en tumme för att hon får jobbet.

Idag skall jag jobba natten, det ger lite tid till att plocka iordning här hemma. Tyvärr är inte vädret det bästa det bokstavligen vräker ner regn, och vad avskyr jag jo REGN (även blåst).

Ha en regning tisdag, bjuder på ett citat av Henrik Tikkanen " Dubbelmoral är bra, förlorar man den ena har man den andra kvar."
Foto Alex

söndag 12 september 2010

Roligt

Var det igår, hög medelålder och hög stämmning. De gamla är helt klart älst, jag saknar nog lite rutin. Sångfåglar förvandlades vi till under maten, det varvades med snappsvisor och andra gamla visdängor. När väl maten var förbrukad, övergick det till mängder av flytande dessert av alla de slag. Behövde varken smaka på det ena eller andra, min inte så vältränade lever tycke att vinen till maten räckte gott och väl. Idag är jag min lever tacksam. Nu kommer det dröja läääänge tills nästa gång, min kropp hanterar inte alkohol så bra.

Idag får jag jobba på att få min magsäck att samarbeta med huvudet, för på nått konstigt vis blev de två ovänner medans jag sov.

Ha en samlad söndag, bjuder på ett citat av Pex Tufvesson " Alkohol är det simplate sättet att få igång konversationen. Börjar man inte prata av den kan man ju alltid prata om den."

lördag 11 september 2010

Kräftskivan

Nu är vi på kräftskinan som byalaget anordnar. Stämningen är hög och moonshine flödar, exakt som det skall på bygda.
Skål på er.

Fördelar och nackdelar

Ja finns det ena finns även det andra. Visst är det härligt att vara borta men det är något speciellt att vara hemma. Har varit och gosat med mina stora fyrfotingar, de har fått lite bröd och pussar på mulen. Annars har det gått i tvättnets tecken, ena maskinen hinner inte bli klar förrän nästa är på G, men så är det skall bli skönt när jag slipper dra tvätt upp och ner.

I kväll skall vi på byalagets kräftskiva, det brukar vara en trevlig tillställning. Har haft lite svårt att hitta motivationen men den kommer hoppas jag. Själv blir det en mycket lugn kväll, har lite för mycket att göra och vill inte riskera morgondagen. Är en riktig tråkmåns, men var sak har sin tid.

Fick ett trevligt samtal tidigare idag, Avalonian's Ava är fri röntgat med A höft grattis fam Sand. Då var det endast fyra kvar att röntga.

Detta var allt för idag, nu få jag slänga mej i klädhögen igen.

Ha en klädsam lördag, bjuder på ett citat av William Shakespeare " Det glada hjärtat lever längst."

fredag 10 september 2010

Rättelse

I mitt förra inlägg skrev jag att Eya startar istället för Akira, Det var en missuppfattning från min sida. Vill vara tydlig med att rätta till det så vi slipper en massa onödigt snack. Akira hade skadat sin tass men det var inget allvarligt, och meningen var att jag skulle plocka upp Eya på vägen. Men eftersom det hade varit omöjligt för mej att hitta tog Je med Eya på provet som sällskap eller nått....Jag missuppfattade då det och trodde att Eya startade istället för Akira, pga dålig mottagning och min egen tolkning av vad som blev sagt.
Men nog om detta, Akira har gott som tåget på provet och kom i en stor kull och tog stånd. En pointer sekunderade och domaren ville nog helst att det var Pointern som stod först, Akira reser på komando och går tyvärr efter retliga 10 m. Ja ja tack å hej, hoppas att dommaren får ge en pointer premie istället :) Ett trevligt prov med mycket fågel och hjälpsamma provdeltagare, och god stämmning. Nu skall Akira få vila i en vecka,och träna stt :)
Ha en trevlig fredag kväll

Nu åker jag.

Allt är undan plockat och jag har damsugat av golven en sista gång. Hundarna ligger utanför och och är resklara, rapport från Je han har fällt två fåglar över Eya tyvärr missade han på två över Akira. Idag är det jaktprov i Sälen, tyvärr har Akira skadat sig i en tass men det blir Eya till start istället. Lite synd eftersom Akira är i bättre form och klarar att gå i ett bättre sök än vad Eya klarar. Men när olyckan är framme har man inget val, får hoppas att det inte är nått allvarligt, och att hon blir bra tills nästa helg då de möter upp på Långtora.
Nej nu skall jag fylla upp bilen med diverse packning.
Ha en packad fredag, bjuder på ett citat av ? " Den som är vän med alla, är inte vän med någon."

torsdag 9 september 2010

Sista dagen innan hemfärd

Usch vad dystert det låter...Men vardagen har ett syfte den gör att man uppskattar de små avbrott man kan få. Igår när jag skulle ge mej iväg ut på fjället fick jag se tre islänningar springa lös på vägen. Lyckades få några att ringa till ägaren och vi lyckades fånga in alla åtta :) Sedan for vi iväg för att njuta fjället lite, blev en kort session på 1,5 timme hade nämligen med Buffy så hon fick springa lite också. Jag gick på en väldigt snäll terräng, och hon har inte visat några tecken på att det var ansträngande för bogen. Igår kväll var Max lös ute, och så började han skälla...rusar ut och där går två äldre damer. Den ena började fråga lite om vad vi håller på med osv, efter en stunds prat visade det sig att en av damerna köpte vi stugan av :) det var trevligt att träffa henne.
Idag blir det plock och städ, vilket inget gör eftersom det är mulet och grått. Vi kommer göra en långpromenad runt vårt boende område, här finns många guldkorn. Har sett en hel del skogsfågel, synd att man inte får jaga dom ;)
Ha en jagande torsdag, bjuder på ett ordspråk norskt " Det är guld i gröna skogar."

onsdag 8 september 2010

Fjället kallar

Solen kommer skina från en klarblå himmel, och jag skall packa säcken för en härlig tur med hundarna. Det bästa av allt är att jag har markerna för mej själv, finns inte en kotte här pga älgjakt. Vilket är skönt, väldigt skönt.

Ha en skön onsdag.

tisdag 7 september 2010

Underbart är kort

Snart lider min fjällvistelse mot sitt slut, tråkigt men vardagen kallar. Idag skall vi fria med fin middag och dessert, min käre sedan dryga 20 år tillbaka fyller 45. I morgon styr han kosan mot Orsa och jakt, jag kommer stanna i stugan fram till fredag. Vill vila och njuta så länge jag kan innan jag återvänder till alla måsten.

Ha en kravlös tisdag, bjuder på en dikt av mej.


Åren kommer åren går,
min kärlek till dej består.
Att ha levt tillsammans i så många år,
gör att vi är ett team att lita på.
Vi tar och ger,
men det viktigaste är att vi varandra ser.
Så grattis till dej min gubbe
i kväll är du förtjänt en rejäl nubbe.





måndag 6 september 2010

Premielöst

SGSK huvudprov gick av stapeln under helgen, tyvärr blev det inga premier utdelade. Fåglarna valde att inte samarbeta, utan tog till flykten till andra marker. Men så kan det vara ibland, Akira skötte sig mycket bra gick i ett utomordentligt sök. Det är det som är tråkigt när allt funkar och så får de inte visa fram sig hela vägen ut. Men nu laddar vi om batterierna och ställer om kosan mot Sälen på fredag.
Men vi vill tacka arrangören för ett väl genomfört prov, med stämningen på topp.
Ha en stämmningsfull måndag, bjuder faktiskt på ingenting idag :)

söndag 5 september 2010

Vilo eller inte

Lite tvetydigt, men det var meningen. Vilodag för 3 av hundarna Akira är i Orsa på skogsprov, de andra tre ligger här på soffan och kollar så jag städar ordentligt. Har satt igång projekt installera i köksskåp, mycket som skall diskas och torkas. Men så skönt när jag fått undan lite, just nu ligger det grejer överallt i varje skrymsle och vrå. Idag skall även duschen invigas, det skall bli riktigt skönt att äntligen kunna njuta av varmt vatten igen.

I går kväll hade vi avslutningsmiddag med premie utdelning, alla blev godkända och fick ett varsitt hedersgodishalsband. Vi avnjöt god mat och gott vin, och hade trevligt små prat. Kvällen avslutades i anständig tid eftersom vi alla var trötta efter tre dagars intensiv träning.

Nej nu får jag ta tag i mitt projekt.
Ha en projekterad söndag, bjuder på en dikt av mej.


När tävlingsnerven trycker på,
söker jag och springer som få.
Mina tankar är att fågel finna,
för jag är som alla andra jag vill vinna.
Jag far över stock och sten,
jag hoppas att du är lika rapp i dina ben.
För om jag nu fågel finner,
hoppas jag att du mej stoppa hinner.
Risken annars är att jag efter den springer,
och då vi vår vinstchans riskerar och den bort rinner.

Akira och Be-Eddie

lördag 4 september 2010

Dag 3

Idag har vi haft en lite kortare session, unga hundar blir lätt trötta i ben och huvud av alla nya intryck och att gå effektivt sök. Risker som blir när unga individer blir trötta är att de inte orkar hålla ordning på vart de sätter sina tassar, och vips är olyckan framme. Andra signaler är att focus ligger på annat än effektivitet och söket går över till gnagare och små pippi. Men vi har haft ett otroligt väder, med klarblå himmel och sol. Det blev en lång paus vid sjökanten, vilket både hundar och mattar/hussar njöt av.
Valparna har gått från klarhet till klarhet, det råder inget tvivel på att de vet vad de är avlade att göra. Den viktigaste läxan vi bör ta med oss är: ha roligt/njut, då blir hunden glad och nöjd och resultatet blir mer fågel i säcken.


Ha en rolig lördag, bjuder på bilder på valparna och en dikt av mej. *OBS GPS inget annat*
Min dröm är att göra dej glad,
din dröm är att jag gör dej glad.
Ett samarbete på ont och gott,
leder till att vi håller ihop i torrt och vått.
Det du kräver av mej skall jag försöka ge dej,
det jag kräver av dej är att du ser och tolkar mej.
Vi är ett team och vi kommer lyckas lätt,
när vi blir ett.

Björk

Beisla

Be-Eddie





fredag 3 september 2010

Dag 2

Sitter nu och slappar lite efter dagens övningar och lyssnar lite på 30 sec 2 mars. Vi har även idag haft en otroligt fin dag, knall väder och en del fåglar. Idag gick vi på en av mina favoritplatser, det är inte många som vill gå där. Men eftersom jag har gått där så mycket vet jag vart det är bra och inte ;) Vill ni veta vart haha glöm det :) Har även idag fått se prov på förstklassigt sök av unga individer, i morgon är en ny dag. Jag hoppas att våra valpköpare är lika nöjda över det de sett av sina hundar som vi är, vi passade även på att träna lite med ripvinge. Lite artificiell provokation är aldrig fel, sedan har vi även pratat om vikten att skynda långsamt.
I morgon har vi som sagt avslut med middag, Je kommer att åka ner till Orsa under kvällen så han är på plats inför Akiras start på SGSK huvudprov. Kommissarien har lagt ner ett fantastiskt arbete med att få allt på plats, lycka nu till i morgon JH+JH.
Ha en lyckosam fredag kväll.

torsdag 2 september 2010

Dag 1 Messlingen

Idag har vi avklarat första dagen i vår lilla träff, vi har haft en otroligt fin dag på fjället. Alla hundar har haft fågelkontakt, och valparna vaknade verkligen till liv. På förmiddagen gick alla i ett fint sök men visste inet direkt efter vad, men efter första kullen wow helt plötsligt ramlade poletten ner. Var ingen som inte förstod vad vitsen med ett sök var. Har fått uppleva förstaklassigt sök av 7 månaders valpar, känns bra inför framtiden.
Bilder kommer men det är lite illa med uppkopplingen.
Ha en fin fin torsdags kväll.