tisdag 31 augusti 2010

Äntligen!

Idag är det packning och lite annan logistik göra, men i morgon åker jag.... På torsdag-lördag kommer vi har valpträff på fjället, skall bli kul att se dem igen. Har städat här hemma och skall snart ge mej iväg och handla in lite mat, grabben kommer att vara hemma och se om huset, och gå i skolan. Det är skönt att ha ansvarsfulla barn som faktiskt kan ta vara på sig själv, men det är nog ett resultat av vårt sätt att uppfostra.

Har även fått PM inför skogsprovet i Orsa, Akira kommer starta å söndag nu hoppas jag att hon och husse kan spika premien....Själv kommer jag att vara uppe i Messlingen och njuta med resten av hundarna.

Nej nu måste jag skynda så jag hinner med allt.

Ha en skyndsam tisdag, bjuder på ett citat av Elisabeth Cady Stanton " Inget stärker omdömet och håller medvetandet levande så som personligt ansvar."



måndag 30 augusti 2010

En fantastisk helg

Efter en massa förseningar kom vi tillslut fram i Jevnaker och Veståsen, vi hade fått låna en liten stuga låååångt uppe i skogen. Vi parkerade och packade med oss vår packning och började vandringen, och helt plötsligt går jag försts vilket inte är att rekommendera Skicka aldrig ett blindstyre i täten.....obs inga barn eller djur skadades. Men jag såg inte riktigt vart stigen gick utan fortsatte rakt farm vilket innebar att jag plumsade i ett djupt hjulspår, ner till midjan med min väska med kläder hund mat mm. Jaja lite vatten har ingen dött av.

Väl uppe i stugan förberedde vi Akiras start inför lördag, samt hängde upp genomblöta kläder och kängor överallt. Je och Akira drog iväg på upprop vid 0800, jag fortsatte kampen mot blöta kläder. Vid halv 12 drog jag och Eya oss ner till Hilde och Randsfjords fågelhundsklubbs sekretariat. Där hade vi en super dag med trevliga människor och fantastisk utsikt. Vi blev även inbjudna till kvällens grill fest. Där blev vi bjudna på skogens guld " tusen tack " Per-Christian, det var en väldigt trevlig kväll med många skratt och kloka ord.

Hur gick det då för våra hudar:

Akira hade start lördag och söndag, På lördagen gick hon helt suveränt och hade ett mycket fint fågelarbete, tyvärr fick husse lite för mycket aderalin och var inte tydlig nog med SITT så hon gick tyvärr efter, men kritiken är inte att förakta.

På söndag gick vi i samma parti, vi hade inte vädret på vår sida det formligen vräkte ner. Vi gick tillsammans med en otroligt rutinerad kille, tusen tack Pål för tips och trix :)
Även idag fick vi fin kritik men fåglarna lyste med sin frånvaro, Eya fick den kritik hon förtjänade hon har inte riktigt intensiteten vilket beror på att hon inte är i absolut toppform. Men är en förnuftig jägare som använder vinden korrekt och går i fina slag. Akira jobbade på som alltid, hon är ju ung och oerfaren och det lyser lite igenom men mycket bra kritik. Och vi hade en mycket kunnig och kompetent domare, som verkligen kan detta med jakt och hund.

Vi återkommer gärna nästa år, ett kanonarrangemang.

Ha en kanon dag, bjuder på et citat av Chuck Lieppe " Ett kompetent intryck är nästan lika viktigt som själva kompetensen."



bild utsikt över randsfjorden


fredag 27 augusti 2010

På väg

Då närmar vi oss den Norska gränsen, vi skall en snabbis in i nord odalen. Mina svärföräldrar har en stuga där, vi skall lämna av en skiva. Sedan fortsätter vi turen mot Jevnaker, är lite typiskt oss att alltid komma iväg minst ett par timmar senare än vad som var planerar. Men så länge vi hinner dit innan Akira startar :)
Nu får ni ha en härlig helg, bjuder på ett citat av ? " Bättre sent än aldrig"

onsdag 25 augusti 2010

Nalkande ledighet

Nu har jag nedräkning, jag har endast två pass kvar imorgon och på måndag sedan är jag ledig fram till den 13 september. Det skall bli underbart, nästa onsdag åker jag upp till Messlingen där kommer jag var i 1,5 vecka. Vi kommer ha en valpträff, där vi kommer tillbringa 3 härliga dagar tillsammans på fjället. Jag skall äntligen få vila ut och få andas frisk fjällluft, skall bli mycket spännande att få se hur våra avkommor sköter sig i fjällmiljö.
Nu skall jag äta lite mat och sedan ge mej ut på en promenad, får linka fram eftersom jag lyckats skada en tå.
Ha en oskadad onsdag, bjuder på en dikt av mej själv


Ångesten växer sig större och starkare i takt med utmattningen,
den mörka dimma som tynger ner glädjen och kraften.
Jag se ut över fjällen och låter gryningsljusets eld tända mitt sinne,
andas in den höga friska luft låt den fylla mitt minne.
Jag minns de glada och rofyllda dagar,
låter inte negativiteten ta vad den behagar.
Min exixtens är något att slåss för,
och jag kommer inte sluta förän jag dör.

tisdag 24 augusti 2010

Ute ur dimman

Jag är normalt sett en morgonpigg person, men idag börjar jag tvivla. Har varit helt utslagen och drömt halluciena drömmar, sånt brukar vara vanligt vid hög feber.
Men nu är jag på benen skall snart ge mej ut på Buffys promenad sedan blir det tränings rundan. Kanske blir lite bättre i skallen av lite friskluft, och kalldusch för det regnar ganska friskt. Imorgon är det dags att jobba jag gör två dag turer sedan har jag gjort mitt för denna vecka.
Har även sett startlistorna för helgens jaktprov, Akira har fått start båda dagarna Eya fick endast start på söndag. Jag längtar fruktasvärt mycket till detta jaktprov, det är nämligen första gången vi startat i skog. Sedan kommer vi även få träffa underbara personer som vi lärt känna under sommaren. Bara det är en vinst, igår när vi var ute i skogen insåg vi att jag och Eya är väldigt lika det tar en stund innan vi är i gång. Hon liksom mej behöver en lång startsträcka, men sedan flyter det på. Skall bli intressant att få höra kritiken under helgen.

Ha en kritisk tisdag, bjuder på ett citat av Robert Frost " Hjärnan är ett fantastiskt organ. Det börjar arbeta så fort du vaknar på morgonen och slutar inte förrän du kommer till jobbet."

Foto Alex

måndag 23 augusti 2010

Go kväll

Blir ett sent inlägg, gick av mitt skift i morse. Natten var mycket lugn men jag klarade inte att komma i ro för att sova, och jag lovar att nu längtar jag till min säng. När jag kom hem käkade jag lite frukost, sedan drog jag ivög med Buffy på hennes dagliga promenad. Sedan tog vi turen till Karlstad för att handla hem lite lulllull som skall med upp till stugan när gubben åker på söndag. Han skall dit och färdigställa badrummet, skönt....

Hela dagen har gått åt att leta det ena efter det andra, men väl hemma tog vi Eya och Max på en härlig skogstur i två timmar. Jag har också gjort något som jag för 1,5 år sedan inte klarade av är så stolt över mej själv :) Jag har även satt upp ett mål som jag skall klara innan hösten är över, en sak vet jag att imorogn kommer det ta lite längre tid innan jag kommer kunna röra mej utan att se ut som om jag vore 150år :D


Ha en rörlig måndag, bjuder på en dikt av mej själv

Tiden rusar iväg likt en häst i sken,
jag måste försöka stanna upp inte vänta på sen.
Den stress jag känner inför att inte hinna,
är en negativ börda jag borde övervinna.
Mitt liv ett timglas,
där varje sandkorn slår drömmar i kras.
Mitt liv en ständig jakt,
på att över tiden få makt.
Men min enda slutsats är
ta tiden i akt nu och här.

lördag 21 augusti 2010

Svartvit gråskala

Ja det har sett ut så denna vecka, men det börja nu ta ett slut och jag ser ljuset i tunneln :) Idag går jag på sista kväll/nattpasset. Igår eftermiddag efter maten, tog jag och gubben med oss två hundar och tog en skogstur. Det behövdes efter 25 timmar stillasittande urk....

Idag har jag och Buffy varit ute på en promenad, hon går från klarhet till klarhet, vet precis vart hon får gå lite fritt och vart man går fot. När man är ute och går runt kan man få syn på naturens små nycker, jag kommer i slutet bjuda på en bild som gjorde mej varm i hjärtat.


Ha en varm söndag, bjuder på en dikt av mej själv


Kärlek är livets föda,
det är även naturens gröda.
Detta mystiska fenomen,
som sprider sig ut från hjärtat till armar och ben.
Denna intensiva känsla,
som får oss att hela världen vilja gränsla.
En smak av fuktig sälta,
som får isberg att smälta.
In i ett evigt varmt ljus,
som vi kallar kärlekens rus.



fredag 20 augusti 2010

when everything seems alright, then life bites you in the back

Inte så illa som det låter, men visst kan livet sätta käppar i hjulen ibland. Men som någon klok sagt det som inte dödar härdar. Denna helg går åter i jobbtecken, 41,5 timme fram till måndag morgon, kan hoppas på skit väder så jag slipper längta hem och ut i skogen.
Är det fler som har upptäckt att deras gs'ar blir lite ner tända på fågel när hösten närmar sig, mina går på helspänn och tror att det gömmer sig fågel i varje vrå. Till och med Buffy som inte har några höst erfarenheter. Hon gick igår som på nålar och tog stånd på allt och då menar jag allt...

Ha en ståndaktig fredag, bjuder på en dikt av mej.


När hösten närmar sig med sin färgsprakande prakt,
och björken står i naken givakt.
Då livet sakta går in i sin återhämtning,
och från skogen hör man vindens flämtning.
Hösten är den tid som jag börjar uppleva,
en tid då min kropp och själ börjar leva.
Naturen i sin vila går,
och jag och mej själv återuppstår.

torsdag 19 augusti 2010

En uppförsbacke

i planerna har det blivit. Vår lilla Buffy var på återbesök hos veterinären, nu fick jag bekräftelse på mina misstankar. Förra gången misstänkte de osteochondros, vilket innebar att försäkringsbolaget gjorde en utredning av mor och far eftersom det är en genetisk betingad sjukdom. Men igår lyssnade veterinären till vad som hade hänt och ser man på problemet blev därmed lokaliserat.

Buffy blev fasttrampad av en häst hov, och fick panik slet till sig benet. Varpå hon fick väldiga smärtor i bogen. Igår kände ortopeden att armbågsleden och den sk ledrullen inte var ett område som smärtar, utan det sitter på insidan av bogbladet och den inre leden.
Varför är jag då nöjd med detta, därför att detta beror på en skada inte på något genetiskt. Samtidigt är det bra att de är grundliga, men tyvärr är inte rehabiliteringen den samma. Nu är det total vila, och ett nytt återbesök. Om inte leden ligger på plats kan en titthåls operation göras för att suga leden på plats.

Tyvärr innebär även detta att Buffy inte kommer att kunna tävlas, något under hösten/vintern. Blir lite svårt att få en hund i form som max får gå 30 min per dag.
Och nu över till något annat.
Har fått höra ryckten om att det skulle vara en otäck stämning om man går jaktprov på fjället. Detta är väldigt felaktig information som far omkring, personligen har jag inte mycket jaktprovs erfarenhet. Men de gånger jag gått ett jaktprov har jag känt mej väldigt välkommen och det har endast varit positiv stämning, med högt i tak. Vad jag skulle vilja är att vi hade liknande system som i Norge där man får en skriftligkritik direkt på plats. Där varje moment av hundens arbete är betygsatt med siffror. Sedan skulle jag också vilja att det som i hästvärlden skulle vara alcotester på deltagare och domare. För mej är tävling tävling och fest fest.
Men vi har en bit kvar innan vi är där, har inga problem att man myser med en kall öl efter en lång dag på fjället, skogen, fältet. Men de lagar vi har angående alkoholhalten i bloden för bilkörning skall inte överskridas. Som sagt mina tankar, mina åsikter.
Ha en härlig jaktprovshöst, med många fina situationer. Och glöm inte att ha kul.
Bjuder på ett citat av Erkki Melartin " Att en människa fordrar erkännande är ett bevis för att hon ej förtjänar det."
Foto Alex

onsdag 18 augusti 2010

Irritabel

Känner att jag är på lite halvtaskigt humör, har insett att jag har oftast det efter att jag jobbat särskilt natten. Men idag kan det även bero på lite nerver, skall på återbesök med Buffy idag. Hon skall röntgas och sedan får vi domen, hoppet är det som jag sätter min tilltro till just nu. I eftermiddag skall jag ta en låååång skogstur, borde göra det nu istället men jag är lite för stressad. Ibland blir jag så arg på mej själv för att jag har så lätt att stressa upp mej själv inför olika situationer, och om jag är i lite obalans blir det sju resor värre.
Ha en känslofylld onsdag, bjuder på en dikt skriven av mej.

Jag vaknar, jag ler.
Vad är det du ser?
Jag pratar, jag lyssnar.
Vad hör du när jag tystnar?
Jag vet, jag förstår.
Vet du hur jag mår?
Dagarna omfamnar ljuset i mitt hjärta
medans natten överfaller min kropp med smärta.
Ödet är en paradox i min nutid
hoppet den sköra tråd som är min framtid.

tisdag 17 augusti 2010

Vad kan man säga!!!

I går var som sagt ingen bra dag, är nog tyvärr så illa att det är en baskilusk som mej gilla. Den vill att jag i sängen skall vila, istället för i träningsrundan ila. Men vad bryr jag mej om det, när träna hundar är det bästa jag vet. :)

Lite förmiddagsrim, det kan göra underverk på humöret. Idag skall jag iväg och jobba natt, jag är antagligen på G med en förskylning men jag är expert på att mentalt tränga bort sådant tills tiden finns.
Fick mej också ett gott skratt i morse, letade efter diskborsten och den nya tandkräms tuben som jag lagt på köksbänken i går. Glömde lägga in tuben innan jag avslutade dagen igår.
Tydligen led någon av mina fyra svartingar av akut dålig andedräkt för vart hittade jag diskborste och tandkräm? Jo i deras rum, Akira har nog missuppfattat hela grejen med tandkräm för hon har fulla pälsen....
Ja ja så kan det gå, får ta detta som ett hint om att mina hundar vill ha sina tänder borstade.

Ha en borstande tisdag, bjuder på ett citat av Benjamin Disraeli " Det är min plikt att erbjuda mina motståndare argument, men inte förstånd."




måndag 16 augusti 2010

Spara

Eller rättare sagt bespara, er läsare från ett surt inlägg. Jag fattar mej kort, haft en skitdag har ont i halsen....

Ha en bättre dag, bjuderpå ett citat av NN " Du vet att det är en dålig dag då, fågel som sjunger utanför fönstret är en vråk."

söndag 15 augusti 2010

Klara färdiga....

Fyra pigga vackra hundar som skall få göra det som de gillar bäst. Visst dessa fantastiska hundar kan användas till annat, men varför köpa jakthund om du inte skall jaga? Varför beröva ett medfött behov? Dessa vackra djur skall inte lida för att de är vackra, tänk till nästa gång ni skall köpa en jakthund bara för att den är just vacker.
Vi skulle aldrig beröva våra barn instinkten att lära, varför berövar vi så lätt djurens instinkter?

Ha en filosofisk söndag, bjuder på ett citat av Buddha " Aldrig går effekten av en handling förlorad."

Akira, Eya, Aska, Pika

lördag 14 augusti 2010

Skogs rapport

Lite sent men än dock en liten rapport, sedan 4 i morse har gubben och hundarna vandrat runt i skogarna runt Orsa. Akria har gått från klarhet till klarhet, lite finputs med sitt men har haft fina situationer i skogen. Hon har även presterat det svenska apportbeviset under eftermiddagen, alla 4 fåglar hämtade hon.
Nu skall dressyren putsas på och premier tas under hösten ;)

Sweet dreams I know I will.
Picture beautiful Akira


Oväder

Oj vilket oväder vi hade igår, det åskade och regnet vräkte bokstavligen ner. Gubben åkte iväg upp till Dalarna för att vara delaktig i skogsfågel inventeringen. Man blir lite sugen att själv vara delaktig, men ibland gör man nytta på annan plats. Jag är säker på att han lär sig den nya leksaken under helgen, med tanke på det borde jag åkt iväg. Jag har inte tålamod att lära mej gps, och jag köper rakt av alla fördelar men klarar ändå inte att fokusera på att förstå den. Men varje problem är som sagt en lösning som skojar till det...
Nu ser det ut att klarna upp och om vi har tur kanske solen tittar fram.
Ha en klar lördag, bjuder på ett citat av Herodotos "Där skicklighet krävs får kraften vila."

fredag 13 augusti 2010

Får är otäckt

Inte nog med att får är oätligt, får är farliga :) Var iväg till Kirkenär "Norge" igår, hade med Eya och Akira på fårträning. Gick utmärkt, Eya ut först när fåren kom mot oss gömde hon sig bakom mej :) Akira brydde sig inte alls utan la sig ut i ett sök efter fågel, när ett får kom emot henne frös hon och blev platt. Ja mina hundar är inte intresserade av får, men hade de haft vingar hade det varit en annan sak.
Idag går det i packning, gubben, eya och akira skall iväg på inventering i Noppikoski. Det blir bra träning för alla tre, nu skall jag iväg och handla mat och helg mys.
Ha en mysig fredag, bjuder på ett citat av Cliechés "Bättre rädd än blind för mina rädslor."

torsdag 12 augusti 2010

Typiskt :(

Ibland när man planerar och strukturerar, händer det saker som omkull kastar all logistik...
Har kommit hem efter nattjobb, och hade planerat en shoppingtur med kidsen innan skolstart, vi skulle åka och bo på hotell och ha det mysigt. Jag räknade kallt med att det skulle finnas hotell, men när jag skulle boka fanns det inga rum. Ja ja bestämde mej då för att vi skjuter upp resan och tar den lite längre fram, och kidsen gick med på detta. Men då tänkte jag att vi kan ju åka och shoppa lite i kväll, men....
I kväll skulle gubben iväg och ta fårbevis på hundarna, i morse fick han ett akut jobb utanför Stockholm. Nu måste jag åka iväg och fixa fårbeviset, detta är super jobbigt. Jag blir nämligen lite stressad när jag skall göra något jag aldrig gjort förr, och lägg då till en natt utan riktig sömn. Dagen idag kommer att bestå av visualisering av kartan och mental förberedelse inför en ny utmaning.

Ha en visualiserad torsdag, bjuder på ett citat serbiskt ordspråk " Den som vill räta krokiga gator får riva många hus."

onsdag 11 augusti 2010

Skynda långsamt

Sitter och förbereder mej mentalt för att orka gå ut på min runda, skall iväg och jobba sista passet denna vecka SKÖNT.... Sedan är jag lite sur för att det är så segt innan man får besked om man kommit med på jaktprov eller inte.... vi har nämligen anmält Akira till Rjukan 21-22/8 och har inte fått svar om vi är med eller inte. Kan ibland tycka att ett mail svar borde inte vara för mycket begärt, klicka på svara och skriv NEJ ni har inte kommit med eller JA ni är med.
Nästa vecka skall även Buffy iväg och röntga sin axel, hon ligger lite efter i sin träning pga skadan men jag är ganska övertygad om att när vi sätter igång henne kommer vi bli glatt överraskade :) Nu har jag fått tillräckligt med motivation för att lyfta på arselet och ge mej ut.

Ha en motiverad onsdag, bjuder på ett citat av Abraham Lincoln " Livet är att ändras. Att växa är frivilligt. Välj vist."
Foto Alex

tisdag 10 augusti 2010

På plats framför min dator

efter en lång dag på jobbet. Det känns också skönt att den tungt grå himmel som vi hade har öppnat upp sig till en klarblå sol himmel. Är också glad eftersom goda vänner har kommit med ett super fint erbjudande. Ja tänk vad trevlig en grå början kan bli i sluten av en dag. Nu skall jag hoppa ur arbetskostymen och hoppa i tränings dräkten, förhoppningsvis tränar jag bort min huvudvärk på samma gång.


Ha en förhoppningsvis tisdag, bjuder på ett citat av Arnold H. Glasgow " Du möter människor som glömmer dig. Du glömmer människor som du mött. Men ibland möter du människor du inte glömmer. Det är de som är dina vänner."



måndag 9 augusti 2010

Oroligt

Har sovit väldigt oroligt i natt, vädret jag vaknade till är inte heller det bästa. Men det kan klarna upp och det håller vi tummarna för. Idag blir det kondis träning med Eya och Akira, just det vill delge vad mina grannar berättade när jag stannade till och pratade. I måndags åkte jag på jobbet och ingen var hemma, hundarna var i hundgården de hade fört ett kolossalt oväsen. Grannarna hade blivit riktigt bekymmrade eftersom de aldrig normalt hör något oväsen från oss. De hade börjat fantisera om att jag låg skadad eller något, jag tar detta som ett bra betyg för att våra hundar sköter sig :) för det mesta i alla fall.
Bus Akira firade sina utställningsframgångar igår genom att sno kinapuffar (godis) i går kväll, tur att det inte var mycket kvar i godisskålen. Fick höra hur det skramlade och gick och tittade jodå där står Akira på bordet med näsan i godisskålen....förgrömmade hund :)
Ha en förgrömmad måndag, bjuder på ett citat av NN " Jag har aldrig träffat en choklad som jag inte gillat."

Eya foto Alex

söndag 8 augusti 2010

Trött. nu

Då har jag hunnit vara hemma några timmar, mitt dåliga morgonhumör satt i så jag bytte om direkt jag kom hem. Utrustade Akira med kätting och for iväg, min underbara dotter fixade middag medans jag gick av mej surheten. Humöret blev bättre, men jag kommer inte att kunna gå mej till en vikarie fram till onsdag då vi skulle på räkfrossa. Så jag få åka och jobba istället det suger....
Nej nu skall jag gå och sova, känner att jag inte har något mer att bidra med idag/kväll.
Sleep well don´t let the bedbugs bite.

Hemlängtan

Nu vill jag hem, slutar inte förrän 16 :( har inte sovit så gott. Sedan fick jag ett negativt besked igår. Blir ingen räkfrossa för mej på onsdag :( Sometimes life´s a bitch. Känns som en dålig start på dagen, men bara jag kommer hem så vänder det. Då ska dålig energi omvandlas till träningsmotivation.
Skall snart fixa iordning römmegröten, får hoppas att det blir till belåtenhet.


Ha en belåten söndag, bjuder på ett citat av Stig Johansson " En del människor är alltid så glada att man undrar hur de egentligen har det."

lördag 7 augusti 2010

G:L:A:D

Har varit ute på träningsrundor, Eya med kätting och sedan tog jag en prommis med Max. Under Max runda stannade jag till och pratade med ett par grannar, under samtalet fick jag en påringning i min mobil.......

AKIRA 1 JKL, 1JKK, 1BTKL CK, CERT och slutligen BIM. Detta känns helt fantastiskt, vår första egna uppfödning, nu skall jag ge mej själv en klapp på axeln och skynda göra mej iordning för jobbet....

Spänning och roligheter

Från det jag kom hem igår har det gått i ett tills nu, sitter ensam just nu och njuter tystnaden. Som kommer vara i kanske en halvtimme till, dottern och hennes kompis är hemma denna helg för Arvika Hamnfest. Ikväll är det grandfinal med The Ark ett band som varit dotterns favoriter så länge som de funnits. När hon var riktigt liten så var det Ola Salo som hon minsann skulle gifta sig med. Vi hade väldigt trevligt med mycket skratt igår kväll innan jag körde ungdomarna vidare till festplatsen, jag hämtade upp dom igen vid två tiden i natt.
Gordon´s husse och gubben körde intensivträning på handling igår, det är 35 gs som är anmälda. Jag hoppas att det går bra för dom, det är ju premiär för dom båda. Igår hade jag även stor rengöring av Max, till 94,5% av tiden går han inte av gården utan han går runt och luffsar och ligger och spanar. Men ibland så tar dessa 5,5% över och då kommer han inte på inkallning eller pipa eller all världens metoder. Men för det mesta kan vi med 100% säkerhet bekräfta att han är i grannens gödselhög, så natt till igår hade han förlustat sig i grannens godishög. Det tog 4 schamponeringar innan lukten mattades av. Att Max går under smeknamnet dynghunden har alltså med det att göra :)
Nu skall jag försöka ge mej ikast med dagens träningspass innan jobbet.

Ha en tränande lördag, bjuder på ett citat Norskt ordspråk " En bra gris tvättar sig själv."


fredag 6 augusti 2010

Putsning och träning

Nu är jag hemma igen, och skall genast ge mej i kast med Akira och duschen. I eftermiddag kommer broder Gordon med husse, då skall vi köra hårdträning. Hussarna skall åka iväg till Elverum på utställning, jag får sitta på jobbet och bita naglar. Jag har även lovat att göra römmegröt på jobbet under helgen, det kommer bli mycket uppskattat. Kommer köpa med lite extra så även jag kan äta, för det är super gott med lite kanel, socker och smörhål samt röd saft.
Efter dusch skall jag ta med Eya på en kondis tur, hon har haft lite semester och beskådat piff och puff. Dessa små krabater är något som verkligen fascinerar henne, hon kan spendera timmar under granen och bara titta.
Ha en fascinerad fredag, bjuder på ett citat av Charrles Baudelaire " Beundran börjar där begripandet slutar."

torsdag 5 augusti 2010

Imponerad

Är så imponerad av Buffy, hon har pga av skada inte haft möjligheten till träning som vi först hade hoppats på. Men har börjat lite smått med att träna tamfågel och hon löser varje uppgift med bravur. Nu längtar man tills vi kan försöka oss på den riktiga naturen :)

Blir ett kort inlägg, har varit ute och kört lite kätting med Akira. Nu måste jag nog försöka hinna göra mej klar till arbete, ytterligare kväll/natt.

Sedan vill jag visa min uppskattning till en god vän som påminner mej när minnet sviker. Tack du är guld värd.

Ha en värdefull torsdag, bjuder på ett citat av Cato d.ä. " Barn talar om vad de gör, gamla människor om vad de gjorde förr, fårskallar om vad de borde göra, frejdigt folk om vad de önskar göra, den kloke om vad som passar sig att göra."



onsdag 4 augusti 2010

Unga flickor

Jag undrar ibland varför unga tjejer är så självdestruktiva? Fick höra att två mycket unga flickor dök upp på en privatfest, dessa är runt 14-15 år de var rejält berusade och hade sex och erbjöd sex till flera av de äldre killar som befann sig där. Vart är föräldrarna? och vad har drivit dessa tjejer till detta beteende? Och har sex blivit ett slit och släng begrepp? Vad prioriterar föräldrarna? Hur tänker de unga tjejerna?

Många gånger kan jag höra föräldrar stå på barrikaden för saker som de själva anser fel, men de ser inte vad som händer sina egna döttrar.
Jag tycker att denna destruktivitet är lika illa som de som skär sig, för det lämnar lika stora ärr på insidan som skärsåren på utsidan. Vad kan vi göra? Ja det finns ett gammalt talesätt, det krävs en helg by för att uppfostra ett barn. Det är en sanning med modifikation, men varför inte börja med närvarande föräldrar. Strunta i att köpa och prata istället, dämpa inte det dåliga samvetet om tiden som inte räcker till med pengar, resor och prylar. Tillåt barn att ha tråkigt, då måste de även lära att stå ut med sig själva samt att de lär känna sig själv. Dagens tempo är så högt att vi glömmer bort att ha tråkigt.

För när vi är ensamma och har tråkigt det är då vi dagdrömmer, vi planerar med oss själva om det ena och andra. Vi har en dialog med oss själv, och lär känna vårt innersta.

Ha en tråkig onsdag, bjuder på ett citat av NN " Om du vill att dina barn ska stå med fötterna stadigt på jorden - lägg lite ansvar på deras axlar."

tisdag 3 augusti 2010

Tiden flyr

Ja dagen har gått i ett, Gordon kom och vi har trimmat och han blev jätte fin. Fick jag även besök av Nova från A-kullen hon tog med matte och hennes bekant som har en irländare. Var ett trevligt återseende, Nova har verkligen växt och blivit en fin hund. Vi passade på att träffa lite duvor och fågel intresset var det inget fel på. När klockan blev halv sex insåg jag att jag faktiskt inte hunnit äta sedan 0700 i morse, jag gjorde något jag aldrig gjort förut. Jag åkte till pizzerian och köpte en kebab i bröd vilket jag aldrig gjort åt bara mej förr :) Det var super gott men jag orkade inte ens halva, har en hals som försöker ta livet av mej. Blev inte den träning som jag tänkt mej, jag tog allihopa på en vanlig promenad.
Men nog om det jag vill även passa på att hylla en hjälte, det är min hjälte och tack för att du finns :)
Ha en hjältemodig kväll.
http://www.tackfilm2.se/?id=1280857194778ID548

Tack!

Igår strulade det tills sig med jobb och hundar, man är oerhört beroende av andra när man har djur. Men som tur är kom min dotter och hennes kompis hem och fixade matning rastning och natta pinken. Natten i natt har förövrigt varit lugn, idag kommer Gordon hit och skall trimmas inför Elverum Norsk Jakt och jägare utställning. Han och husse gör uställningsdebut, Akira skall även ställa upp tillsammans med husse som också debuterar i ringen. Skall också hinna med ett par träningspass, så det blir full rulle även idag fast på hemmaplan. Jag skall också kolla på olika jobbsidor, vill ha ett jobb utan helger och kvällar med andra ord ett 8-17 mån-fre. Vill kunna umgås med mina vänner och kunna vara delaktig i olika aktiviteter,nu har jag två helger i månaden och tyvärr måste jag allt om oftast bortprioritera det som ger massor tillbaka.

Ha en planerad tisdag, bjuder på ett citat av Konfucius " Jag planerade allt i detalj, men så kom själva livet emellan."



måndag 2 augusti 2010

Nu kommer dom..

tvestjärtarna, dessa äckliga kryp som nästlar sig in överallt. När jag hämtade morgontidningen kryllade det av äckel i brevlådan, jag misstänker att det är ett tvestjäre år i år. Förra året var jag glatt överraskad av att knappt se några och nu som sagt har vi ett överflöd. De var inga små klena rackare heller utan de är rejält stora, ytterligare en anledning att längta efter lite kyligare luft.
Idag skall jag iväg och jobba kväll/natt, eftersom grabben är på fotoresa och gubben iväg insåg jag att jag hade ett problem. Men problem är ju som sagt lösningar som bara vill skoja till det. Min dotter och hennes underbara kompis Sibbe kommer och tar hand om hundarna i kväll, jag är lyckligt lottad som har så underbara ungdomar runt mej.
Nej nu skall jag och Akira ut och gå med kättingen, sedan skall jag även försöka hinna ta Buffy och Max på en power walk promenad. Har insett att Buffy behöver få se på omgivningarna lite, hon reser raggen för allt som hon inte har sett här hemma. Och hon har också lite rasistiska fasoner, reser raggen åt alla hundar som inte är setter. Men igår fick hon träffa Andie en golden hane som är lugnet själv och tillslut insåg hon att även han var en "canine" Men vi har som sagt många olika typer av hund här omkring olika raser och fantasifulla blandraser mer och mindre aggressiva.
Ha en oaggressiv måndag, bjuder på ett citat av Abraham J. Heschel " Rasism är människans största hot mot mänskligheten - det största hatet för minsta orsaken."

söndag 1 augusti 2010

Hemkomna

Då har vi avklarat utställning nummer två i ordningen, vädret vände och vi fick varmt och sol. Akira var som jag befarade den enda hunden i bruks/jakt klass. Hon fick super fin kritik, utmärkt/excellent men domaren ville inte ge cert för hon ansåg att Akira behövde få mer massa och bli äldre. Men min mag känsla säger att när hon bedömde de två ökl tikarna ångrade hon sig lite, den ene gick i pass gång den andre fick ägare dra fram i trav och var krullig och matt i pälsen. Den enda som var riktigt värdig vinnare idag vad den hanhund som blev Bir, en flott hane med bra sväv och fin exteriör helt klart dagens höjdpunkt.

Domaren var väldigt trevlig, och jag är super nöjd med dagen, tycker nog att Akira var värd certet men "what the heck" vi kommer igen :)

Ha en värdig eftermiddag, vår ring var till höger om midsommarstången :)

Friskt

eller inte, regn regn och åter regn. Och det är inte ett fint sommar regn utan det vräker ner, kvalmigt grått och surt. Nu skall vi snart åka iväg, det tråkiga är att veterinär besiktningen slutar 11, och vår bedömning börjar inte förrän 12,30 och då har vi 16 hundar innan det är vår tur. Så blöt är nog ordet idag, jag skall intala mej själv att jag älskar regn för jag vet att jag överför min sinnestämmning på hunden. Men jag AVSKYR regn i alla former, hade det varit upp till mej så skulle regn förbjudas och komma ner i snöform. Så där nu har jag klagat klart för idag, kommer säkert en rapport när vi är hemma igen. Om det blir klagosång eller lovsång vet vi inte ännu, men förväntningarna är låga.

Ha en förvantansfull söndag, bjuder på ett citat av William Cowper " Osäkerhet och förväntan är livets glädjeämnen. Säkerhet är ointressant."