lördag 31 juli 2010

Drömmar

Drömmarnas värld kan vara förödande, min natt har bestått i ett evigt kämpande av drunkning och höjder. Jag har lärt mej att lyssna på min kropps signaler, och jag har faktiskt inget inbokat denna helg förutom Ransäter. I går hade jag en slappar dag idag skall jag också endast ta vara på mej själv. Igår blev Akira duschad och trimmad, jag har plockat och nappat, trimmat och frissat. Nu är hon vacker som en dag, men jag har inga förväntningar de brukar inte gilla jakthundar på dessa utställningarna. Fick pappren och det är 6 gs anmälda, 48 irl, 1 pointer, 1 eng. Av irl är det antagligen få som fått chansen att jaga annat än rosetter. I kväll åker sonen iväg på semester han skall åka till Öland och fota, om ni är intresserade finns det en komplett kamerautrustning till salu.

En Nikon D5000 + 18-105/3,5-5,6 VR samt minneskort väska och ett objektiv Nikon AF-S 50/1,4G

Ha en komplett lördag, bjuder på ett citat av Sokrates " Tur att det finns så många saker man klarar sig utan."









fredag 30 juli 2010

Nordlands besök

I går fick vi besök från Nordland, lilla röd tik tog med sin familj och kom på övernattningsbesök. Mycket trevligt, och lilla röda är inte lilla längre. Tyvärr är inte vädret det bästa, men vad gör det i trevligt sällskap.

Ha en trevlig fredag, bjuder på ett citat av NN " Det möjliga och det omjliga ligger i individens beslutsamhet."


torsdag 29 juli 2010

Ingen bara arbetsdag

Jag har vissa grejer som jag inte klarar av, 1, fötter 2, får/lamm. På mitt arbete hade igår tagits beslut om att det skulle tillagas får i kål, jag protesterade och sa att jag fixar inte lukten och att jag inte kan. På förmiddagarna är vi två så min kollega tar tag i saken och blandar ihop det som antagligen skall blandas i en jättekastrull.

Jag kan lova att jag har sprungit in och ut på toaletten och kräkts från klockan 11,30 när eländet började koka. Är också riktigt grinig för om man säger att detta klarar jag inte av anser jag att den/de som då tar beslut om vissa saker själva tar ansvar och tillbereder. Tror att en sådan gest kallas hänsyn? Nu skall jag gå och duscha av mej lukten av gammal-möglig-våt-sur lovikavante. Försöka samla ihop mej tills våra gäster kommer och försöka få något till livs.

Ha en samlad torsdag, bjuder på ett citat av Jens Bang " Herre, gör mej mer tolerant mot dem som irriterar mig. Och gör framför allt dessa personer mindre irriterande."

onsdag 28 juli 2010

Telefontrubbel

Ja då har jag skaffat nytt abonnemang, hade ett vanligt hos halebop. Men fick en otrevlig överraskning på sista fakturan, hade inte någon surf pott.....har nu skaffat telia surfport. Eftersom jag tog ett nytt fick jag även med en telefon, tänkte att det blir en fin present till grabben. Tyvärr funkar inte halebop i den telefonen, så nu måste han byta till telia refill jaja ska man ligga i topp kostar det :)

Fick precis ett mycket glatt telefonsamtal, av våra nordligaste valpköpare. De är på semesterresa, och kommer hit på besök i morgon eftermiddag tills på fredag. Skall bli super trevligt att få hälsa på hela familjen och även att få träffa Blika igen.

Idag har jag även haft en lyxdag på jobbet, skulle normalt sluta vid 16 men vi hade möte och det avslutades vid 13 så jag har haft betalt fritid i 3 timmar. Inget man är bortskämd med inom vårdsektorn :)

Ha en bortskämd onsdag, bjuder på ett citat från Halland " Det svider, men det svider gott, sa pojken om brännvinet."

Foto Alexander

tisdag 27 juli 2010

Mer än tusen ord

En bild kan ibland uttrycka mer än vad ordet kan förklara, min son har tagit en sådan bild. Den är helt anspråkslös, men väcker otroligt många känslor som jag inte finner ord till. Sonen har försökt få mej att förklara vad det är jag ser, men jag klarar inte av att hitta de rätta orden. Jag känner en glädje/sorg, stolt/stark, ensam/rofylldhet, den bara berör mej. Bjuder på bilden som Alexander har tagit, som på detta anspråkslösa sätt rullar igång så många känslor utan ord för mej.

Ha en anspråkslös kväll.



Änglar

finns dom? Ja när man slutar leta då kommer man finna de änglar som tillför något i ens liv. Jag eller vi har funnit en hel familj med änglar, de är lite som oss glorian kan halka på sned ibland och präktigheten har för länge sedan lagts på hyllan :)

Igår fick vi besök av våra underbara vänner, vi har bubblat och babblat, tjittrat och tjattrat om än det ena och än det andra. Hundar, hästar, tävling, härstamning och positiva roliga ideér, nu har tystnaden lagt sig och både tunga och stämband får vila ut. Nu skiner solen och vår fina ängel strålar i sitt fönster, skänker glädje, värme och vänskaplig kärlek. TACK

Ha en kärleksfull tisdag, bjuder på ett citat ordspråk från Sverige " Ödet ger oss släktingar, men vänner väljer vi själva."

måndag 26 juli 2010

Skönt

Nu är mastodon veckan avklarad, 67,5 arbetade timmar gjorda. Nu gör jag endast två pass denna vecka onsdag/torsdag och det skall bli väldigt skönt med vila. Nu skall jag fortsätta mitt pysslande inför eftermiddagens begivenhet ;) hoppas bara att vädret blir bättre så vi kan få ha en mysig kväll framför grillen. Skall träna lite hundar idag också, skall ta bilen och köra uppför humsjöbackarna Eyas favorit löpa. Sist jag var iväg stod det en norskbil de glodde så de tappa ögonen. Först kommer Eya i fullfart och efter kommer jag i bil, anaerob träning. Aerob är kätting och cykel/pawtreckker, hmm tänker ni nog säkert. Vad vet hon om träning som har så mycket övervikt ;) ja en hel del. Har inte alltid varit överviktig, men jag har heller inte nått motivation ännu för att ta tag i det. Vad är då skillnaden, anaerob är mjölksyreträning dvs. maxfart kort distans, aerob är syreträning dvs långdistans med syresättning av muskler.

Nu skall jag bädda iordning för våra gäster, skall bli så kul att tjattra häst och hund under kvällen.

Ha en tjattrande måndag, bjuder på ett citat av Buddha " Vänskap är enda boten mot hat och den enda garantin för fred."



söndag 25 juli 2010

Utslagen

Är helt totalt slut, har sovit som en stock. Idag skall jag försöka hinna med lite pyssel här hemma, eftersom jag inte vet hur natten blir i natt. I morgon vill jag vara pigg och utvilad, veckan som kommer skall jag även på återbesök med Buffy. Det kommer att vara nervöst, hon verkar mycket bättre men vad plåtarna säger är en annan sak. Sedan har jag abstinens efter vår underbara lilla stuga, jag längtar så kopiöst mycket upp till "Messlingen" paradiset på jord, luften naturen, lugnet och ro. Hur långt är vi komna där, vi har toastolen här hemma, duschdörrarna samt det vi behöver komplettera för köksinredningen. Sedan blir det att fixa det roligaste av allt inreda :) Men nu få jag sätta lite fart här hemma.

Ha en fartfylld söndag, bjuder på ett citat av Karen Blixen " Själva längtan är beviset på att det vi längtar efter finns."


lördag 24 juli 2010

Trögt

På bloggfronten, kom hem vid 17-tiden efter mitt dygn på jobbet. Har fått reda på att elak får man vara för att man kan det!?! Ja ja nu är jag ledig fram till i morgon eftermiddag, då går jag på kväll natt. Sedan gör jag endast onsdag och torsdag, gudars så gott det skall bli med lite ledigt. Nästa söndag bär det även iväg till Ransäter utställningen, skall endast ställa Akira tappade lite sugen efter fjolårets bedömning. Men ändå vill man åka eftersom det faktiskt är nära.

Nu är även allt hö bergat, så den stressen är ur välden. Alla hö prylar bortplockade till nästa år, nu är vi redo för vintern och den kan vara hård för vi har hör så det räcker och blir över.

Tänkte jag skulle hinna röja upp huset innan jag åker och jobbar imorgon, vi får ju som sagt fin besök måndag till tisdag :)

Nu skall jag pyssla lite med familjen, ha en pysslig lördag bjuder på ett citat Japansk ordspråk " Elaka ord kan uttalas hårt som slipad diamant, men med en röst som den lenaste sammet."

fredag 23 juli 2010

Förändring

Nu börjar det sakta arta sig, håller på att ändra layout på bloggen. Eftersom jag älskar färgen grön känns det rätt. Men vi får se kan hända att det blir ändringar igen, är inte helt nöjd med headern, men men var sak har sin tid. Är på jobbet just nu och har jour, snart skall jag krypa till kojs. Blir ett sent och kort inlägg idag.

Ha en kort dag, bjuder på ett citat av Charles Baudelaire " Att slå ihjäl tiden, detta monster, är vår allra vanligaste och mest tillåtna sysselsättning."

torsdag 22 juli 2010

Förskyld :(

Kände redan igår att det inte stod rätt till...alltså värre än vanligt :) Var och power walka och fick knappt luft, eftersom jag är astmatiker blir det extra jobbigt. Det tar extra lång tid innan syremättningen är klar och pulsen kan stabilisera sig och andningen normaliseras Skulle vilja att de som lyfter sina ögonbryn pga min andning borde prova att andas genom ett litet sugrör, då skulle även ni få chansen att uppleva vilken ansträngning endast andningen är. Väder påverkar min astma också nu är det extra jobbigt med varm fuktig luft, jag märker ändå en stor skillnad från tiden som rökare till nu.
Men jag är ju lite stönig " mitt ångermanlänska påbrå " så jag gick två turer, andra vändan pressade jag ännu hårdare. Var på två ställen där jag fick kippa efter luft för jag klarade inte dra in lika mycket som går åt. Nu kan jag ångra på min stöninghet, men vi skall vara optimistiska för en dålig start på förmiddagen kan vända och bli till något bra under eftermiddag.
By the way så skall jag iväg och frisera mej, välbehövligt för mitt hår är för tillfället väl bedrövligt. Frisören får nog lov att andvänd sig av magi om hon skall få ordning på eländet, fick under förra hösten ett infall och klippte bort håret i en väldigt kul frisyr. Jag behövde det då men nu känner jag att jag vill tillbaka, är tyvärr inte en person som orkar fixa med håret. Men jag behövde den breaken då men nu kan jag gå tillbaka till min vanliga tråkfrisyr fast med en twist.

Ha en dag med twist, bjuder på ett citat av Count Leo Lev Nikolgevich Tolstoy " Alla tänker på att förändra världen, men ingen tänker på att ändra sig själv."

Foto Alexander

onsdag 21 juli 2010

Gruppstöd

Mitt arbete är ett nytt uppdrag, och det betyder att arbetsgruppen är nybildad. Vi jobbar under ganska hård psykisk press, men vi har på mycket kort tid blivit en väldigt bra grupp. Vi kan ventilera och få ur oss utan att någon agerar den goda samariten och alltid skall svälja alla förolämpningar och verbala påhopp. Alla vet vi att det inte är personligt, men det är viktigt att få och kunna erkänna både för sig själv och för gruppen att det kan bli jobbigt ibland. Sedan jag började inom detta yrke är det nog också första gången jag känner att vi alla i gruppen är ärliga mot varandra och oss själva, ingen försöker verka bättre än någon annan och vi har en rak och ärlig kommunikation Det är skönt, det gör att det bli lättare att arbeta och att stämningen bli bra. Resten av dagen skall jag greja lite men hundarna eftersom jag jobbar hela helgen, går av måndag morgon. Hade tänkt försöka få tid hos en frisör, ser för tillfället ut som en gammal sliten ryamatta i håret. Att gå till frisören är ett riktigt tråkgöra, ända tills jag sitter i stolen då är det bara njutning.
Ha en njutningsfull onsdag, bjuder på ett citat av NN " Gör det du tycker om och tyck om det du gör."

Foto Alexander

tisdag 20 juli 2010

Laddar

Inför kvälls och nattjobb, det är mycket som skall hinnas med innan jag är redo att åka. Har suttit och kollat igenom helgens alla bilder som sonen tagit, är en del men jag kommer lägga ut när jag hunnit ändra dpi. Nästa vecka får jag antagligen besök av Gordon med husse, Gordon skall trimmas och även husse. Husse skall nämligen på sin första utställning vilket även blir gubbens första. Jag jobbar nämligen den helgen då utställningen är så det blir en grabbtur i utställningsringen. Men innan dess skall vi nästa helg upp till Ransäter, jag skall ställa Akira i bruksklass. De år som jag varit där har jag aldrig sett en GS bli ställd i den klassen, skall bli väldigt intressant och se vilken typ av GS vi kommer att se i år. Förra årets vinnare var en shetlandsponny med blodhundshuvud och afganpäls, tragisk utveckling.
Nej nu skall jag ut med lite hundar.
Ha en utvecklande tisdag, bjuder på ett citat av Joseph Joubert " Att lära ut är att lära sig själv tvåfaldigt."
Vy över Götaälvbron

måndag 19 juli 2010

Jobbeli jobbat

Ja helgen är över och vardagen har börjat på nytt, fick ett glädjande telefonsamtal igår. Nu längtar jag till nästa vecka då vi får fin besök av den gulligaste dalkullan jag känner och hennes familj :) Idag har jag jobbat dagen och nyss kommit hem, är lite trött i huvudet men till er som väntar bilder, de kommer tar bara lite tid att fixa och gå igenom 500 st ;) Så ha tålamod, denna vecka är min jobbigaste på jobbet 6 dagar av 7.
Vi har även lilla Beisla på besök, hon har snabbt kommit in i våra rutiner men vissa saker som att inte vara den enda att får uppmärksamhet det var konstigt. Men det är ofta så med ensambarn. Nu måste jag försöka fixa iordning lite middag.

Ha en matglad måndag, bjuder på ett citat av Anita Daniel " Aptit är en konkret längtan."

söndag 18 juli 2010

Kursigt värre

Vi hade trots regn en otroligt fin träningsdag, Det var många hundar som helt plötsligt förstod att " det är var husse/matte säger som gäller" att får uppleva den aha upplevelsen hos ett ekipage är stort. Och denna gång har vi även förmånen att få se ett par som står i startgropen, en förtjusande liten valp. Nu får jag se till att få upp farten.

Ha en förtjusande söndag, bjuder på ett citat svenskt ordspråk " Det går aldrig så bra som man hoppas, och aldrig så dåligt som man fruktar."

lördag 17 juli 2010

God morgon

Lider av sömnabsitnens, har kanske sovit 3 timmar i natt. Sov som godast när klockan ringde, eftersom lilla söta Beisla skulle komma tidigt. Hon har nu installerat sig och blivit accepterad av resten av the pack, snart är det dags att på börja dagens kursande.

Idag protesterar mina leder, beror säkert på sömnbristen men det blir bättre när kroppen får jobba. Tyvärr är det inte alla dagar som den mentala biten klarar övertala kroppen att rörelser är bästa medicin. Men till alla er med ledproblem måste jag rekommendera Artrosa, ett nyponpulver i kapselform. Jag hyser mycket liten tilltro till hälsokost, men dessa hjälper verkligen. Företaget som säljer dessa har mycket hög service, jag skickade en beställning för ett abonnemang dagen efter kom första leveransen. När det var ca 4 dagar kvar av förpackningen kom nästa pris är 229:- för den första och sedan 298:- varje förpackning räcker till 8 veckors behandling.

Det var dagens smygreklam. Ha en smygande lördag, bjuder på ett citat/ordspråk Afrika-Swahili "Det finns medicin mot galenskap men inte mot dumhet."



Kurs start

Oj vilken start vi har haft :) ett glatt gäng och trevliga hundar. Nu blir det spännande i morgon då vi för första gången även har svenska deltagare:) I morgon kommer även söta Beisla hit, hon skall bo här en stund när husse, matte är på MC semester i Britain. Men nu skall jag natta mej, och fösa grabben i säng han har foto uppdrag imorgon. Och nu hoppas vi på uppehåll och svalt ;)
Ha en god natt, bjuder på ytterligare en kult låt ;)

fredag 16 juli 2010

Kurs helg

Denna helg kommer vi att ha kurs igen, det skall bli kul att träffa ett nytt gäng glada hundmänniskor. Jag har ju som sagt inte fått sova så bra, men det gör att denna helg blir ännu mer positiv. Eftersom jag får energi av andra positiva människor. Igår var jag lite depp, hade en fruktansvärd huvudvärk och det sliter så. Jag försökte bota med att power walka men inte ens det hjälpte, då fanns det bara en sak at göra....förlora sig i gammal god musik. Att för en stund försvinna i gamla minnen och drömma tillbaka till en tid då varje dag var ny och livet en mild vindpust. Finns kanske andra som har minne till Mörbyligan, Nationalteatern, Snowstorm, Ebba Grön, KSMB, Noice, Attack, Adolfson och Falk, Ratata, Eldkvarn mm. Idag blir det inte något citat utan jag bjuder på en gammal goding av Magnum Bonum.

torsdag 15 juli 2010

Gôtt mä

Idag drar Arvika festivalen igång, första gången på länge som jag inte varit inne i Arvika för att kolla in människorna. Men jag får mej nog en snabb glutt i kväll när jag skall köra in grabben, han har inte köpt nån biljett men skall dit och kolla in folket från utsidan. Natten i natt blev väldigt sömn fattig, och jag är antagligen på väg in i ett dåligt läge där sömnlösheten gör att jag inte klarar att slappna av. Men jag har power walka 6 km nu sedan jag kom hem, så jag hoppas att jag får sova i natt. Skall snart sätta igång med städning, i morgon kommer ett nytt gäng kunskapsgiriga hundmänniskor.
Ha en skönt dag.

Allt har en mening!

Ibland sker möten som har en större mening. Har fått en vän som jag fått genom en hobby, vi delar även ytterligare passion. Den har jag haft i många år, och har genom mina år mött många härliga individer. Det som är fantastiskt är att vännen skaffat ett föl som innehåller alla av mina favoriter :) Feikir frá Hafsteinsstödum, Raudur frá kolkuosi, Gustur frá Holi, Ofeigur frá flugumýri. Jag själv har ägt 3 olika individer med dessa fäder/förfäder, och att få en kombination av alla dessa legendarer i en och samma individ WOW......tölt, pass, trav, exteriör, vilja, fart vad mer kan man önska. Jag kan bara säga grattis, och även om jag inte besitter egenskapen avundsjuka måste jag erkänna detta är en dröm som jag själv inte skulle tackat nej till. Som om inte detta vore nog så har den lilla en blup en bit över medel och kommer att ha något i aveln att göra.
Som sagt allt har en mening och att vi möttes och lärde känna varandra, gör att jag även får förmånen att följa mina drömmars häst från föl till vuxen. Tack

Ha en drömmars dag, bjuder på ett citat Ryskt ordspråk " Avundsjuka ögon blir aldrig mätta"

Bjuder på en bild av min fd Elding vom Neuland och hennes Eldkvika från Nole, Elding linjeavlad med Ofeigur frá flugumyri, Eldkvika, Gustur frá Holi.

onsdag 14 juli 2010

Avreagerings tips

Som jag tidigare beskrev att om jag inte får tillräckligt med sömn blir jag lite kinkig, bästa receptet för att bota kinkighet är att power walka. Sagt och gjort tog först Eya och eftersom det faktiskt fläktar bra kopplade jag på kätting, högsta volym i lurarna och tempo musik. Tar 3 km rundan, hem byta hund till Akira och samma varv. Nu skall det bli skönt att hoppa in i duschen och göra sig klar för jobbet, kinkigheten är bort svettad och jag är redo att möta dagens utmaningar på jobb. Vi hörs i morgon, när jag går av för denna vecka.

Idag är även en vän till mej iväg för att hämta hem ett nytt äventyr, jag hoppas och tror att detta kommer bli 100% till det bättre. Kram på dej och när du landat i kväll kan du gott ringa mej helst efter 19,30. Du vet vem du är hahahaha.

Ha en fortsatt fin onsdag, har en massa roliga historier från verkligheten att berätta men det får bli längre fram. "By the way så önskar jag sånna skor"

Till

alla höst och vinter hatare, under vintern klagade många om att det var kallt och för mycket snö mm. Nu är sommaren här och suprise vilka klagar lika friskt om att det är för varmt för mycket insekter mm. Jag skulle önska mej bort till ett kallt land nu för jag rent ut sagt avskyr denna värme, jag kan inte sova och mår skit i denna värme. Nej jag längtar till hösten och ännu mer till vintern och jag hoppas på kallt och mycket snö, men det som är spännande sommartid är de häftiga oväder man kan uppleva. Natten till igår blev mycket sömnfattig, vi hade det värsta åskväder som jag någonsin upplevt. Det var super häftigt, det blixtrade konstant från 5 håll effektern blev som om hela himlen lyste upp i dagsljus. Innomhus blev det som gigantiska fotoblixtrar, ett konstans muller som avlöstes men brak som fick fönstren att skallra. Här började det efter 01 och fortgick till närmare 04, kulmen var runt 02-0230. Jag jobbade dagen igår så jag fick inte mycket sömn, och inte har jag fått sova så gott inatt heller pga värmen. Och när jag inte får sova blir jag sur och irriterad, och jag orkar inte med mej själv ens. Skall iväg på natt jobb i eftermiddag, sedan är det hem och ladda inför helgens kurs. Det skall bli super trevligt, nya möten är alltid lika spännande.

Ha en förvirrad onsdag känns som mitt inlägg är mer än rörigt...bjuder på ett citat av NN " Apatikerföreningens årsmöte blev inställt på grund av bistande intresse."



måndag 12 juli 2010

Jakt på akademisk nivå :)

"Fem läkare åkte en helg på andjakt tillsammans. I jaktsällskapet ingick en allmänläkare, en barnläkare, en psykiatriker, en kirurg och en patolog.
Efter en stund i gömslet, så flaxade en fågel förbi. Den förste som reagerade var allmänläkaren. Han höjde sin hagelbössa men tvekade.
- Jag är inte riktigt säker om det är en and, sa han, jag känner att jag vill en kollegas utlåtande.
Under tiden han anden undan, förstås. Strax därpå uppenbarade sig ytterligare en fågel inom skotthåll. Den här gången var det barnläkarens tur att höja bössan.
Även han blev osäker om det verkligen var en and som han hade på kornet, och förresten kunde den ha ungar.
- Jag måste göra en utredning", muttrade han och anden flög lättad vidare.
Näste man att upptäcka en and var den skarpögde psykiatrikern. Han satte bössan till axeln eftersom han var säker på bytets identitet.
- Men, jag vet att det är en and, men vet den att den är en and?
Den lyckliga fågeln försvann under tiden som läkaren brottades med sitt dilemma.
Till slut flög en fjärde fågel förbi, och den här gången var det kirurgens vapen som riktades mot skyn.
- PANG!
Kirurgen sänkte den rykande pipan och vände sig nonchalant till patologen jämte sig.
- Är du snäll och går och ser efter om det där var en and?"
Ha en skämtsam måndag, bjuder på ett citat av Dave Berry " Du kan bara vara barn en gång. Men du kan alltid vara barnslig."

söndag 11 juli 2010

Nojjig

Helt hysteriskt nojjig...Har jobbat sedan igår eftermiddag, och när jag kom hem orkade jag inte fixa mat. Så vi bestämde oss för att köpa pizza, sagt och gjort ringer och beställer och jag åker och hämtar. Eftersom jag inte är så glad i pizza brukar jag köpa kebabrulle eller kebab i bröd, idag föll lotten på en rulle. Väl hemma kastar jag mej över rullen med god aptit, ända tills jag upptäcker små röda fläckar på brödet. Min aptit blir som bortblåst när jag konstaterar att det är blod, sprätter upp från bordet och hojtar högljutt HEPATIT C och paniken växer. I ren desperation slänger jag rullen på golvet varpå hundarna får sig ett skrovmål, sonen tappar aptiten och mannen försöker komma med kloka råd. Jag känner blodsmaken i munnen och upptäcker att jag blöder på läppen, jaja så kan det gå ibland. Det var allt idag från en fortfarande hungrig och mindre hysterisk, men jag är snäll med djuren hahaha...

Ha en o nojjig söndag, bjuder på ett citat av ordspråk från Talmud " Alla människans sjukdomar kommer från blodet."

lördag 10 juli 2010

Nått att tänka på!!!!!

För att det inte skall misstolkas är detta mina tankar inte en facit. Jag tar gärna emot andras tankar om ämnet.
Perception är ett psykologiskt begrepp för de processer som är aktiva i att tolka sinnesintryck. Det vill säga att både medvetna och omedvetna processer är igång. I konflikthantering är just perception en viktig del, man kan aldrig ändra en annan människa. Men däremot kan varje människa bli medveten om sig själv!
Eftersom perception handlar om hur vi mottar sinnesuttryck och detta kan röra sig om allt från ögonvittne till brott, läsa en instruktion, lyssna på ett föredrag mm. Mycket av det vi uppfattar tolkar vi rakt av, när vi skall återge lägger vi gärna med lite extra lulllull (kroppspråk, betoning, ändring av ord) och då har vi satt en personligprägel. Risken med lulllull är att den egentliga informationen blir borta och har då ersatts av en annan människas syn på information, när tredje person blir invigd har vi gått från fjäder till höna.

VAD,KAN,HUR, är enkla knep att ta till raka frågor ger raka svar. De flesta av oss har suttit i en position där vi blir anklagade och sändaren överöser anklagelser, i vissa fall lyssnar inte sändaren på vad mottagaren säger utan tar något som låter bra i dennes öron. Tillslut går mottagaren igång och en konflikt uppstår. Ibland stänger mottagaren av och inser att det inte är någon ide. Sedan finns det människor som aldrig ger sig skall ha rätt oavsett om det kostar sista blodsdroppen, jag själv har varit en person som stått på barrikaden för att rätt skall vara rätt. Men herregud vad med energi det tar. Varför har jag gjort det jo det är något som jag haft med mej i min ryggsäck, för vad vi än gör och företar oss speglar det alltid tillbaka på vårt inre jag.

En person som far med osanning, en person som misshandlar, en person som är bitter , en person som är loj, en person som är viktipetter, en person som är hovnarr, en person som är översocial, en person som konspirerar, en person som uttnyttjar, en person som begår brott, en person som far med förtal, en person som sätter sig över alla andra. Alla dessa själar har en ryggsäck som de släpar på, även du som läser just nu. Det enda vi kan göra är att bli medvetna om varför vi är som vi är, det är endast då vi kan göra något. Tänk på att när någon berättar något så har denna lagt in sitt omedvetna i sin återberättelse. Tänk på att den som berättar allt för dej även berättar till alla andra. Tänk på att den som pratar om andra även pratar om dej. Tänk på att andra fått information som aldrig skulle läkt ut om inte just du sagt något.

Ha en tänkande lördag, själv skall jag iväg på jobb och återkommer i morgon kväll.

Bjuder på et citat av Buddha " Du blir det du tänker"


fredag 9 juli 2010

Fy f*n

Ibland kan jag inte annat än att bli trött, vill människor tro det värsta om sig själva? Varför inte ta tag i det egentliga problemet, vem som säger vad och varför. Att nyttja en situation betyder inte att det är faktiska människor bakom. Och när det kommer till rätt och riktigt brukar jag själv kalla mej för paragrafryttare, vilken inte innebär att jag inte även försöker mej på att vara en situationsnyttjare. Och att vi alla någon gång både är egoistiska samt diktaroriska i vår framtoning, är heller inte något ovanlig för mej själv. Som jag tidigare skrivit min blogg handlar om mina tankar, känslor på ont och gott. Men för gudskull skit i det och anta att jag endast skriver om folk jag inte känner, men ställ er frågan vad har jag att vinna på det?

Nu hoppas jag att få ett slut på detta.

Och du som ringer runt till människor och sprider galla ring gärna till mej. Jag vet vem du är eftersom jag kan spåra ip-adresser.

Så ha nu en gallfri fredag, bjuder på två citat av Anatole France och Jack Nicholson " Ironi är munterheten i en eftertanke och visdomens glädje. " " Min mamma fattade aldrig ironin när hon kallade mig för son-of-a-bitch."

torsdag 8 juli 2010

Beslut och avslut

Jag är en person som inte öppnar upp mej lätt, jag är avvaktande och iakttar. När jag känner en äkthet och att gemensamma värderingar finns bjuder jag in lite. Och för att verkligen känna mej krävs lååååång tid, många tror att de känner mej men de har inte ens börjat skrapa på ytan. Skulle vilja säga att det finns en handfull med människor som verkligen vet vem jag är, resten tror. Jag är inte heller en person som går runt och är ovänner, har någon missbrukat min vänskap åker den ut i kylan direkt. Kan jag inte lita på en person är jag hellre ensam, jag är inte den typ av person som "tror" att flest bekanta vinner. Jag behöver inte slänga runt en massa namn för att låta viktig, de personer som gett mej ett positivt intryck glömmer jag inte resten försvinner direkt.

Måste också erkänna att jag även kan göra felbedömningar, oj oj ibland har jag dömt ut människor för att sedan upptäcka att de faktiskt är genuint ärliga och härliga. Ibland även mostsats jag har bjudit in människor som egentligen är parasiter, som lever av att finna skandaler. Dessa är farligare än vad man kan tro för de lever av att sprida bitterhet och falskhet, då är jag väldigt glad över att jag inte öppnar upp mej så lätt. Men det som kan vara tråkigt är när jag tagit avstånd från en relation för att sedan upptäcka en äkthet då kan det vara försent.

Livet är kompliserat, och relationer är ett svårt ämne. Vi har nog alla våra knep att inte bli sårade, men oavsett är vi bara människor på ont och gott.

Ha en kompliserad torsdag, bjuder på ett citat av Marcus Aurelius Antonius " Människorna är till för varandras skull."

onsdag 7 juli 2010

Ser rätt bra ut

Buffy ser ut att bli bättre, hon avlastar inte sitt ben så mycket och hon har inte heller skrikit av smärta. Hon får endast gå i koppel, men som de lilla energiknippe hon är har hon faktiskt lyckats smita. Igår for hon iväg som en gevärskula och upp i avverkningen och letade rapphöns. Jag hoppas verkligen att hennes axel blir bra. Hon skulle äta mediciner, men tyvärr fanns det inte att få tag på på något apotek i värmland, så hon fick det första gången igår kväll. Idag kommer vi nog slå resten av gärdena, och håller vädret i sig kanske vi kan få in det på söndag. Det är en hektiskt tid nu, ved som skall in, hö som skall bärgas hundar som skall tränas och jobb som skall jobbas. Det sista är nog det som är tråkigast, tänk om man hade så mycket pengar att man inte behövde jobba utan bara kunde ägna sig åt det som man vill göra. Ja ja drömmar är till för att drömmas, verkligheten är det som får oss att känna.

Ha en känslig onsdag, bjuder på ett citat av Dale Carnegie " Lycka beror inte på vem du är eller vad du har: det beror endast på vad du tänker."








tisdag 6 juli 2010

Skönt

Har nu kommit hem efter kväll/natt jobb. Fick faktiskt sova större delen av natten, men jag sover inte lika skönt som hemma så lite trött blir jag allt.

Men men idag skall jag bara plocka lite här hemma, och bara vara får försöka samla så mycket energi jag kan eftersom jag jobbar helgen och då är det skönt att vara utvilad. Eftersom det finns risk att det bli väldigt lite sömn. Jag har också anmält Akira till Skk utställningen i Ransäter, skall blir spännande och se om det blir lika illa som förra året. Den Gordon som gick bäst var en blandning mellan shetlandsponny och afganhund, och hade kanske sett en fågel på fotografi. Jag hoppas att fler jakt gs kunde anmäla sig, tror att de behöver se fler av oss.

Nej nu får jag se till att sätta lite fart om det skall bli något gjort.

Ha en gjord tisdag, bjuder på et citat av Walt Disney " Amatörer gör det de kan. Klåpare det de inte kan." En bild från helgen av vakra Ask


måndag 5 juli 2010

Ojsan ojsan

Jag brukar skryta med att jag är morgon människa.....Får nog lov att ta tillbaka det. Har sovit som törnrosa, prinsen ja han uteblev dock. Så jag fick minsan lov att vakna av mej själv...och hör och häpna 10.55. Just nu spinner det runt i huvudet som värsta exorcist övningarna och ögonen har blylock, idag skall jag även iväg och jobba kväll/natt så skulle dt bli en natt där jag inte får sova har jag lite timmar tillgodo.


Nej nu skall jag försöka hinna med något nyttigt.

Ha en nyttig måndag, bjuder på ett citat av NN " Det finns två sorters människor i den här världen - bra och dåliga. De bra sover bättre om natten, men de dåliga njuter bättre av den tid de är vakna."

söndag 4 juli 2010

Att baka

En glädje kaka.

10 glada gordonsetters ägare, lika stort antal gordonsetters.
1 kompetent instruktör helst en Å.O.
Dessa blandas väl med mitt boende område.
Drillas i två dagar på ca mycket varmt till molnigt med regn.
Som dekoration rekomenderas duvor samt rapphöns.
Resultat:
Lydigare hundar, observanta ägare samt fina fågelsituationer och kamratskap.

Tack ni är underbara. Ha en fin kväll

Fantastiskt

Tänk vad med energi man får när man möter positiva människor. Igår körde vi på med kurs, solen stekte både här och där och det kokade friskt i skallen på både hund och folk. Men vad gör det när ett glatt gäng skojar och skrattar genom dagen. På kvällen grillade vi lite mat och fortsatte hund/jakt prat till långt ut på natten. Idag skall vi fortsätta våra övningar men risken för att vi blir stekta har förvandlats till drunkningsrisk :) Men vad gör lite vatten när träningshumöret är på topp. Säger bara en sak forest here we come.....


Ha en blöt sönadg, bjuder på ett citat av Stig Johansson " Att en del klagar över hur svårt det är att vara människa beror helt enkelt på att de aldrig försökt."

lördag 3 juli 2010

Härlig dag

En härlig dag för kurs, denna helg är stugan fylld av trevliga hundmänniskor. Vi har kurs för NGK's skogssatsning vi upplåter mark och boende och Åge Olausen är instruktör. Trevligt är det också att få träffa Akiras och Buffys halvkusiner efter Åges Teo och Moutaineer's Dallas.

Nej nu skall vi ge oss iväg för första passet vi kommer köra linföring och dressyr under förmiddagen, eftermiddag kommer lite provokation med duvor. Blir garanterat en lärorik helg, med glada hundfolk och fina hundar.



Ha en fin lördag, bjuder på ett citat av Oscar Wilde " Det enda du kan göra med ett gott råd är att ge det vidare, du kommer aldrig ha någon användning för det ändå."

fredag 2 juli 2010

Tråkigheter och glädjeämnen

Igår var Buffy hos veterinär och det visar sig att hon har en skada i axelleden, hon skall nu har vila och äter smärtstillande och inflammationshämmande medicin. Efter denna behandling skall vi tillbaka och röntga henne, det finns en risk att hon inte kommer bli fullt återställd. För er som nu får en oemotstålig lust att ringa runt och skvallra om detta är välkomna att ringa hit för att få all fakta först......

Men säg den dag som endast innehåller tragedier, igår kom även det efterlängtade intagningsbrevet. Och jag kan väl säga som så här denna låt samt grabbens ambision och slit gav honom en värdig plats på musikestetiska linjen.


Sedan vill jag även påminna om att jag har möjligheter att kontrollera ip adresser, samt att jag inte publiserar kommentarer eller annat som innehåller namn eller som direkt pekar ut någon. Min blogg handlar om mina tankar och jag kan använda mej av situationer som jag ställts inför. De människor som känner mej vet att jag många gånger har en självironisk ton i det jag skriver. Det är ju för all del super kul att se min counter rusa iväg, men när man upptäcker samma ipadress 29 ggr på en dag :o Inte ens jag har så mycket spänning i mitt liv att skriva om, inte råkar jag ut för så många olika situationer som jag heller kan tänka till om.

Ha en oparanoid fredag, bjuder på ett citat av Jerome Lawrence " En neurotiker är en människa som bygger luftslott. En psykotiker är den som bor där. En psykiater är den som tar upp hyran."

Hinseberg nästa

Har efter jobbet varit på road trip, jag har gjort en fantastiskt resa. Eftersom dagens bilar är utrustade med fartkontroll, har jag på senare år utvecklat ett beroende av dessa. Eftersom jag är av naturen en obotlig fortkörare, och det finns roligare att lägga pengar på än böter. Något som slog mej när jag ligger och puttrar fram i lglig fart är att de flesta som skall köra om gör det precis innan vägen blir smal igen.

Nu skall jag berätta om en situation när jag körde med hästtransport för att lämna mitt sto till hingst. Jag ligger och kör, det kommer en i full fart men tyvärr så börjar vägen att smalna av innan han/hon hinner fram. Saktar volvon ner? nej ökar och tränger sig emellan, våra backspelgar touchar varandra. Sånt kan göra mej vansinnigt arg. Eftersom min road trip var minuter ifrån Hinseberg pratade vi och skrattade åt vad som kan driva en människa dit :)

Ha en galet kriminell natt, bjuder på ett citat av Konfucius " Den ädle ställer krav på sig själv, den simple ställer krav på andra."