måndag 31 maj 2010

Vilken helg

Har försökt rensa upp i alla kartonger och material som fick följa med hem. Nu är det en bättre struktur i allt som blivit samlat under årenslopp. Men nog om det hur gick det.....Vi är super nöjda, vi är en relativt liten kennel som försöker satsa på JAKTHUNDAR med bra exteriör, som faktiskt jagar på riktigt inte bara en helgkurs med tama rapphöns. Eftersom jag var komissarie för utställningen ställde vår underbara vän Jane Hagström upp som handler till mina hundar. I valpklass hade vi med två st, placeringen blev Avalonian's Beisla nummer 1, Avalonian's Buffy nummer 2 och båda fick HP "hederspris"Avalonian's Beisla slutade som BIM "bäst i motsatt". Avalonian's Akira ställde i jaktklass mot 8 deltagande jakttikar hon fick 1 kvalité1 i konkurrens med CK och CERT kom som nummer 2 i bästa tik klass, och som nummer 2 i bästa jaktpremierade hund. Avalonian's Argo ställdes i öppenklass, han fick en slät 2 mycket fin kritik "husse och matte måste jobba lite" Det som var roligast av allt var att BIR blev släkting och en mycket kompetent jakthund som även fick sin svenska championstitel. Della halvsyster till vår stamtik Eya vann även apportmästerskapet. Önskar er andra pristagare grattis, härligt att få se så många fina hundar.
Även om helgen var super fantastisk kom det naturligtvis ett svart moln på himlen, kan inte förstå varför vissa människor pratar innan de tänker. Men vad gör ett svart moln bland så många härliga solstrålar som jag faktiskt har runt mej. Ni vet vilka ni är kram på er.....Ha en fin måndag, bjuder på ett citat av Stellan Skarsgård "Ingen människa är värd mer än du, men ingen människa är värd mindre än du heller."
Avalonian's Akira och Jane

Bästa jaktprovsmeriterade Tex och Akira

Bir och Bim valp Avalonian's Beisla th Della halvsyster till vår Eya ger matte en puss efter ett vällyckat apportmästerskap

söndag 30 maj 2010

Hemma

Efter en härlig helg i Orsa, är just nu väldigt trött och varm. Ser lite ut som Rudolfs oäkta syster men den rödaste snoken i stan. Helgen har varit resultat rik, för både mej och våra hundar. Mina resultat består i 1 och 2 plats på inofficiell bowlingturnerig nattetid efter god mat och alldeles för mycket gott vin. Jag återkommer i morgon med hundarnas resultat och bilder. Nu är det sängen som hägrar.
Ha en hägrande söndag kväll, bjuder på ett citat av Herman Wildenvey " Egen succé är bäst, men andras fiasko skall man inte heller förakta.
"

lördag 29 maj 2010

Möten

Natten har varit bra, lite hård säng men det har inte hindrat min sömn. Nu är frukost avklarad, hundarna rastade. Snart är det dags för styrelse möte, sedan blir det lite trimmning och årsmöte lite mer trim och i kväll middag. Nu skall jag fixa mej i ordning.

Ha en ordningssam lördag, bjuder sdpå ett citat av Ernst von Feuchtersleben " Förändra sig kan ingen- men förbättra sig kan alla."



fredag 28 maj 2010

På plats

Då är jag på plats i Orsa, gubben var här före mej. Och han har med sin jobbdator :) så jag skall försöka uppdatera så gott det går. Har varit ute på en promenad runt omgivningarna, ätit en cesarsalKontrollera stavninglad, och nu tittar jag på TV'n och slappar lite.

Dagens skvaller: gubben stod i kö tillsammans med Kalle Moraeus (körslaget) på systembolaget, vad han köpte förtäljer inte historien men gubben köpte lite öl och cider :)

För att inte vara semestertider är det en hel del folk här, och fler lär det bli om inte annat en massa hundar.

Ha en skön kväll

Morgon kul med Max

Just nu ligger Max och sover sött vid min sida, han har varit på rajraj nu på morgonen. Eftersom vi har öppet för duvorna så kan de flyga som de vill, och jag misstänker att en duva farit lite mer illa ut. Max har jagat och säkert också lyckats nafsa av några stjärtfjädrar. Men nu sover han som en lite valp och drömmer snarkande söta drömmar om duvfjädrar som yr.
Har passat på att promenerat runt huset med snabeljohannes, skall snart börja packa och göra mej klar för avfärd mot Orsa. Men innan dess skall jag ut i solen och klippa Akira lite, hon har börjat få så mycket päls det märks att hon blivit två år. Nästa vecka blir också fullspäckad, på måndag skall jag och besöka en ny arbetsplats. Jag har ju fått en anställning men det innebär inte att jag inte även kan tänka mej att jobba åt någon annan, idag är det highest bidder som gäller. Och jag blev ganska sur igår när jag fick se vad min timlön låg på, och det är helt oacceptabelt att jag går och jobbar för så lite.

Nej jag har bestämt mej för att starta min egen verksamhet, skall börja i en liten skala. Och det jag kommer att satsa på är hund/förar kurser. Vill även försöka ha en liten tillbehörs försäljning, som sagt jag kommer att försöka men vill gärna ha ett arbete så jag vet att jag ändå får in pengar till att börja med.

Nog svamlat av mej. Ha en svammelfri fredag, bjuder på ett citat av Sören Aabye Kierkegaard " Att våga är att förlora fotfästet en stund. Att inte våga är att förlora sig själv."

torsdag 27 maj 2010

Uppdatera

Idag blir det en kvällsblogg, vaknade med ett härligt migränanfall. Har varit lite mycket nu, och jag har slarvat med sömnen. Men skulle iväg på möte med nya jobbet, på vägen hem var jag illa tvungen att ta in en migräntablett, då är det illa. När jag väl var hemma slängde jag mej på soffan och sov lite, nu är huvudvärken i schack.
Får innerligt hoppas att jag inte får ett långvarigt anfall då blir inte helgen rolig!!! Ja ja inget att bekymmra sig för nu, det som står på schemat denna kväll är badning av Akira och Buffy, trimmning av Akira färgning av mitt hår. Vilken tur att dygnet har 24 timmar :) Men men det jag inte hinner hinner jag inte, har under eftermiddagen sorterat rosetter och lagt i ordning så det blir lättarbetat på söndag. Har fixat lotteriringar nu får vi hoppas att alla köper många lotter eftersom vi har super fina priser.
Just de vet ni vad jag skall ha på släp upp till Orsa? Jo en avloppstank, gubben åker nämligen vidare från Orsa till Messlingen. Han skall vara där i två veckor och försöka göra klart så mycket som möjligt, vilket innebär att vi kommer till hösten ha en riktig toalett :)

Nej nu skall jag ta första hund till rakning, ha en rakad torsdag bjuder på ett citat av Ralph Waldo Emerson " Alla handlingars förfäder är en tanke. "

onsdag 26 maj 2010

Tusen tack

Vill bara tacka min underbara granne som fixat min dator, när helt apropå vissa drivrutiner blev borta. Nu har jag min dator tillbaka och fick ett super häftigt virus program på köpet, hade ett tidigare men har nu värsta virus bekämparen i datorn :) Än en gång tusen tack.


Datorlös

Kan tryggt erkänna att jag har lite abstinens efter min dator, i den har jag allt som jag behöver och utan den känner jag men.....naken, rädd och exposed..... just kidding. Men vi har en snäll gránne som jobbar som IT ansvarig för landstinget, och han har haft min dator sedan i går eftermiddag. I morse berättade han att jag får den tillbaka i eftermiddag, snacka om bra granne. Jag har lite ångest för jag vet inte vad som har gått att rädda eller inte, men huvudsaken är att jag får min burk tillbaka. Idag skall jag även iväg och köpa säng till jobbet, eftersom vi har journätter måste vi ha en skön säng att sova i. Efter det skall jag iväg och få information om kvällsbestyren runt vår brukare, innan det måste jag åka en omväg för att hämta utställningsrosetterna. Vi har nämligen fått utlämningsställe i Brunskog vilket ligger 2 mil åt fel håll, för mej. Skulle ha behövt att klippt mej men det hinner jag tyvärr inte fixa innan jag skall åka, får prioritera att hinna duscha hundarna och frissera dom istället. Men jag skall köpa mej en burk hårfärg, en liten nödlösning för bedrövligt hår :)


Nej nu blir jag datorlös fram till eftermiddag. Ha en nödlöst onsdag, bjuder på ett citat av Platon " Nöden är uppfinningarnas moder."

tisdag 25 maj 2010

Närmar sig

Nu går det fort, på söndag får vi se om jag fixar mina åtaganden som komissarie. Ja ja jag kan inte göra mer än det bästa jag kan med de förutsättningar jag har :)

Idag skall jag åka och träffa en sjukgymnast, jag skall få ett träningsprogram för min armbåge. Därefters åker jag till Masterpets ägare/grundare för att trycka lite program, samt ha en massa trevligt hundprat :)
I morgon är det dags för jobb igen, vilket är välbehövligt. En inkomst är aldrig fel, och en sysselsättning är ännu bättre. Låter säkert konstigt men jag får mer gjort om jag har fullt upp, jobbar bäst under press....och är en notorisk sökare av nya utmaningar. Det som jag inte hunnit med än är Ögn, men jag har inget dåligt samvete för det hon och Heitur börjar lära känna varandra och jag tror det är skönt för dom att bara gå och mys ihop sig. Jag är super nöjd med dem båda och de är ju som sagt skitsnygga ihop ;)
Nu skall jag gå och duscha mej varm, är nog på väg och få en baskilusk min hals mår inte så bra just nu :(


Ha en snygg tisdag, bjuder på ett citat av Woodrow Wilson " Jag använder inte bara den hjärna jag har utan också alla jag kan låna."

måndag 24 maj 2010

Första dagen på jobb

Har idag gjort min första arbetsdag, vi är 5 personer som kommer att ingå i gruppen runt vår brukare. Har idag stiftat bekanskap med min kollega Maria, vi har två Maria i gruppen vi är en varierad grupp åldersmässigt och erfarenhetsmässigt. Jag tycker det är bra för alla ha något att bidra med, på onsdag skall jag och Maria göra kvällspass. Och på torsdag skall vi ha möte med arbetsterapin samt sköterskan samt chefen, detta möte är väldigt viktigt för det är vår möjlighet att få svar på de frågor som vi fått under vårt första möte med brukaren.



Nu skall jag göra något nyttigt, ha en nyttig måndag eftermiddag. Bjuder på ett citat av Helen Keller " Vänd ansiktet mot solen, så ser du inte skuggorna."

söndag 23 maj 2010

Uppdrag ideell

Ja när välvilja och hjärtat råder ställer de flesta av oss upp i vått och torrt, det kan vara att hjälpa en granne, vänner eller förening. Föreningar är ju beroende av ideella lösningar och välvilliga medlemmar, eller eldsjälar som de oftast kallas. Antalet eldsjälar beror på föreningen och dess laganda, för lagandan är lika viktig i en förening som sina eldsjälar. Är det alltid så att där det finns eldsjälar är det bra laganda? Jag är ingen expert men jag tror inte att det följs åt, det kan finnas eldsjälar som hängt med väldigt länge och som har sin uppfattning om rätt/fel om ditt/datt. Vad händer när nya krafter med andra åsikter andra synvinklar uttrycker sina åstikter om rätt/fel, ditt/datt? Att vara eldsjäl gör inte att en förening/klubb har laganda, att vara en edlsjäl borde vara en person med öppenhet, inbjudande, objektivitet och uppmuntrande då har föreningen/klubben laganda. Annars är det en liten mini diktatur som har få starka aktörer som driver sin vilja och som har sina anhängare och då är det inte en förening/klubb utan en inbördes klan.
Tror att det finns en sanning i uttrycket klubben för inbördesbeundran :)

Nu har jag filosiferat klart ha en beundrad eftermiddag

Skit skit skit

Nu har det som inte får hända hänt... min dator har tackat för sig. Försökte ge konstgjord andning men det hjälpte tyvärr inte. Försökte med rescue cdn men det hjälpte inte, och eftersom detta kom väldigt plötsligt kan ni själva räkna ut att allt är förlorat. Efter jobbet i morgon skall jag ringa för att se om jag har garanti kvar, annars blir det att göra en ny investering och det lär att dröja för att gått arbetslös har inte direkt fyllt upp sparkonton. Har en gammal dator som grabben har för att kunna gå på nätet med så bloggen kan jag hålla vid liv, kan tyvärr inte uppdatera hemsidorna. Alla kontakter är borta, alla sparade mail borta, alla foton, alla dokument borta, alla program borta. Det värsta är att i min dator ligger hela FA's kommissrie program med alla uppgifter som skall vidare till SKK och FA efter utställningen. Jag skrev ett tidigare inlägg att jag tror att lyckan har vänt sedan i fjol, men nu verkar det som om ödet bestämt sig för att jag behöver nog lite mer otur. Jag börjar bli van så länge som det är prylar och inte hälsan eller familj/vänner som råkar illa ut, skall gå ut och longera Ögn ser ut att kunna bli ett hyggligt väder.



Ha en hygglig söndag, bjuder på ett citat av NN " Bekymmer är pinnar på den stege som leder till himlen."

lördag 22 maj 2010

Ras-ist ja visst :)

Ja en gång islandshäst alltid islandshäst, nu är det ordning och reda i hagen igen. Två underbara islänningar som går och betar, finns det något vackrare? Ögn och Heitur har inte riktigt blivit vänner, de förföljer varandra men han gnäggar efter sina gamla kompisar och Ögn saknar faktiskt Muskur som hon haft som vän i en månad.
Visst är det märkligt, när varmblodet flyttade gnäggade hon inte alls som nu.
Ögn är också super fin i sin delade man som Ann delat, Heitur skall också fån manen delad. Bjuder på lite bilder av de två sköna. Tror ni att jag hunnit göra round pad? ___ Rätt gissat har suttit alldeles för länge och njutit i hagen :D

Ha en njutningsfull kväll



Heitur

Ögn



Idag kommer

Ögn hem, eller jag skall åka och hämta henne. Stängsel är snart klart, räknar med att åka runt lunchtid. När jag är hemma skall jag faktiskt ta och bygga en roundpad i ridbanan, då är det bara att fortsätta utbilda den unga damen. Jag har en ridbana på 30*60 m och tänkte göra roundpad på 20 m i diam. vill ha ytor. Jag tycker det är bra att träna i en ridvolt eftersom hästen måste gå dels i ett böjtspår, vilket mjuknar upp sidorna särskilt eftersom hon är 5 gångare och har lätt att bli passaktig. För att även sedan lägga ut cavaletti så hon också får lyfta på benen och söka sig trav istället för pass. Jag är av den tron att om inte grund gångarterna funkar funkar inte heller bonus gångarterna.... Denna helg måste jag hinna förbereda allt eftersom jag börjar mitt nya jobb, vilket också är väldigt skönt kan lova att gå arbetslös gräver djupa hål i fickorna. Nästa helg är det klubb helg i Orsa, det ser jag framemot skall bli trevligt att träffa kända och okända med samma intresse och förväntningar. Är så glad att jag har haft en sådan disciplin när det kommit till förberedelserna inför utställningen, om jag inte haft det hade ett oorganiserat kaos utbrutit har nog lyssnat på min magkänsla att planering och prioritering har varit viktigt just nu.

Nej nu skall jag inte missbruka min planering.

Ha en planerad lördag, bjuder på ett citat av Alan Lakein " Att planera är att flytta framtiden till nutiden så att man kan göra något åt den."

fredag 21 maj 2010

Planering och prioritering

Ja på måndag börjar jag mitt nya arbete, tyvärr fick jag börja med att vara ledig....skall nämligen iväg och kopiera upp program till utställningen. Inte kanske det intryck man vill ge direkt, detta har inneburit att jag idag har gjort allt klart pappersväg eftersom jag inte kommer ha den tiden under veckan. Jag har skrivit alla kritiklappar, skrivit ut program och gjort nummerlappar. I morgon skall jag hinna stängsla och hämta hem Ögn, hämta Heitur gångavstånt skönt nog :) Idag har jag även skurat grannens transport och vi har även fixat dit en ny taklucka, tror faktiskt att hon uppskattade att vi fixade det så snabbt. Blev själv glatt överraskad att det fanns att köpa i Karlstad, men nu skall jag gå och sova. Har fortfarande en huvudvärk som inte riktigt vill släppa.



Ha en god natt

Snurrigt värre....

Igår hämtade jag Heitur i Valbo, vi skulle ha en bekväm resa hem. Nu kom jag iväg lite senare än vad jag först planerat men som sagt några timmar hit eller dit. Heitur skulle få åka i min grannes super nya fina Umesläp, resan går jättebra han står nöjd i transporten. Men jag behövde fylla bensin, ser en mack och svänger in. Väl där ser jag att taket över pumparna är 2,90 och sluttande, blir tveksam över om jag kommer kunna köra där. Går in och frågar i butiken om någon kan hjälpa mej att backa bak så jag kan välja en annan station, får till svar att det är inga problem för mej att köra under där. Är fortfarande tveksam då erbjuder sig en att kolla medans jag kör, han ger klartecken och jag börjar sakta rulla fram, han vinkar glatt fram mej ännu längre och jag fortsätter köra......PANG.......killen viker sig dubbel av skratt jag stannar går ur bilen ser takluckan i 2 delar. Blir så chockad arg att jag blir som handlingsförlamad, slänger in luckan i transporten sätter mej i bilen och kör. Några hundra meter senare slår verkligheten till och jag blir både skitförbannad och ledsen, jag bad om hjälp. Tack så J***A mycket för ingenting...
Hur gick resan vidare, jo före Molkom började regnet och det slutade inte förrän vi korsade skylten med Arvika kommun, så Heiturs resa började lugnt, behagligt för att bli bullrigt och sedan med fotbad. Men han är en härlig individ som inte var särskillt berörd av det inträffade, utan går i hagen och gnäggar efter sina vänner som han saknar. Nu har han tre nya vänner och i morgon kommer Ögn hem och då lägger sig lugnet över oss igen.
I morse var jag även och träffade hela gruppen som jag kommer att bli en del i, det blir spännande och vi drar igång på måndag och kommer att börja gå på vårt schema från den 7 juni.
Min nya arbetsgivare är Eda kommun jag kommer att arbeta som personlig assistent, vi har ett bra schema och min nya chef verkar vara en positiv och lättsam person. Det bästa är att jag kommer (även om jag får högre tjänstgörning mot innan ) kunna förverkliga mina drömmar. Nu hoppas jag på att det blir en bra grupp som man får energi från inte blir av med, förutsättningarna finns där.
Ha en förutsatt fredag bjuder på ett citat kinesiskt ordspråk " Förvirring är första steget på väg mot något nytt." (har aldrig varit mer sant)

torsdag 20 maj 2010

En snabbis

Blir en mycket kort blogg idag, och den tillägnas endast Jane & Jocke Glavaris kennel. Igår började jag min färd mot Valbo, fick mellanlanda i Borlänge där jag blev glatt mottagen av Jane & Jocke och deras vänner och valplöpare. Vi hade en underbart trevlig kväll, förmiddag tyvärr när man har trevligt är tiden alltid för kort. Men inget hindrar ytterligare besök, måste bara säga att lilla Elias är en helt underbar grabb storasyster Meja är en kavat liten tjej. Är glad att våra vägar har korsats.

Nu skall jag gå ut och ge Heitur lite hö, i morgon hoppas jag att jag hinner berätta om min färd hem från Valbo.


Ha en berättande kväll, bjuder på ett citat av Georges Pompidou " Det är bara en idiot som inte ändrar sig"



onsdag 19 maj 2010

Världen ler just nu.

Har en så otroligt positiv känsla i kroppen, och med tanke på min vikt är det ingen liten känsla haha...

Jag har just nu väldigt mycket runt mej, jag skall helst vara på tre olika platser samtidigt och göra 15 olika saker ovan på det. Men jag mår som bäst i organiseratkaos, för då kommer HELA min potensial till bruk. Men jag kan meddela att jag nu har fått två arbetserbjudanden, det värsta är att jag är lika sugen på båda. Så tyvärr är det lönen och anställningstryggheten som kommer fälla avgörandet.
Vilken utmaning det kommer bli, och så skönt att få arbeta :)

Nej nu skall jag in i duschen för att sedan packa och äta lunch koppla transporten börja min resa mot Valbo för ett uppehåll i Bolänge hos gulliga Jane och familj :)


Ja en kaotisk onsdag, bjuder på ett citat av Henry Brooks Adams " Kaos föder ofta liv, medan ordning föder vanor."




tisdag 18 maj 2010

Tror inte mina ögon

Vaknar och tittar ut SOL, börjar fundera på om jag fortfarande sover! Kan inte vara möjligt att det finns möjlighet för en dag utan regn och grått. Min man som just nu befinner sig i Sandviken meddelade igår att de hade knall sol och sommarvärme, här har det inte varit en dag som jag kunnat gå i T-shirt. Men idag ser det ut som om jag skall få min första T-shirt dag för i år.
Mina tre tjejer skall idag få sin andra rabiesspruta, sedan är det en lång väntan innan vi kan ta blodprov. Jag skall besöka en ev. ny arbetsplats, men innan dess hinner jag njuta lite av solen. Har nog universums vitaste ben som verkligen är för omgivningens skull i behov av solljus :) Tyvärr tillhör jag även skaran som inte orkar ligga och steka, 5 minuter sen är jag uttråkad.

Det tråkiga är att den blå himmel jag hade vid sju har blivit en vit molnig himmel som inte längre släpper igenom solen, jaja blir nog bättre om en liten stund.


Ha en molnfri tisdag, bjuder på ett citat av W. Edward Deming " Det räcker inte att göra ditt bästa; du måste veta vad du skall göra, och sen göra ditt bästa."



måndag 17 maj 2010

Super nöjd

Just nu har jag fjärillar i magen och är barnsligt glad. Har lagt ner ensam tid på Akira idag, vi har tränat med apportbocken och det har gått super bra som alltid. Men nu i kväll tog jag en pippi i en plastpåse och vi gick ut, hon fick springa runt och få av sig lite energi. Medans hon var borta en sväng lade jag ut pippin, när hon kom tillbaka beordrade jag apport hon sökte upp den och leverade perfekt. Upprepade två gånger och båda gångerna gjorde hon ett kanon jobb, är så nöjd över henne för apportera fågel har verkligen varit ett trauma. Men skam den som ger sig :) Men jag skall inte ta ut allt nu, vi kommer fortsätta träningen har två veckor på mej då skall alla bitar sitta på plats "hoppas jag".

Anmälningarna är nu alla upplagda och fördelningen är:
Pointer 3 st
Irl. setter 2 st
Eng. setter 3 st
Gordonsetter 53 st
Har gjort en kompletterande rosett beställning, påbörjat försättsblad och sponsor lista.

Men nu skall jag natta mina blå, är en ny spännande dag imorgon.
Ha en god natt.

Aktiv

Ja det har jag varit denna morgon, först köra barnen till bussen vid sju, hem och ut med hundarna ge dom mat äta själv sedan har jag suttit och fixat med PM till SGSK utställning. Men nu är det skickat och kommer även upp på klubbens hemsida. Skönt att få allt sånt gjort, senare idag skall jag iväg och hämta rosett kartongen och göra en kompletterings beställning. Denna vecka är mer än fullbokad, jag skall på två anställningsintervjuer vaccinera hundarna "andra rabies vacc." sedan skall jag också hinna med en resa upp till Valbo "Gävle" för att hämta hem Heitur. Och jag måste fixa med stängsel till hästarna. Skall även köra apport med Akira, hon apporterar super bra ända tills det är fågel hon skall hämta. Vet inte vad som är problemet men hon reagerar så märkligt när hon måste ta fågeln, precis som om hon vore rädd. Ja ja jag skall utrustad med godsaker försöka få henne att tycka fågel är det roligaste som finns även döda som skall hämtas :)
Vill passa på att gratulera vår familj/vänner i väster på nationaldagen idag. Hoppas dagen blir fylld med glädje och festligheter.

Ha en glädjefylld måndag, bjuder på ett citat av Francis de Voltaire " Patriotism är en blandning av egenkärlek och fördomar."



söndag 16 maj 2010

Skratt och spel

Igår fortsatte vi att galla ur lite för att samla ved inför den kommande vintern. Jag var även i väg och handlade hem räkor för tv mys. Vi spelade även nya monopol, skall sägas att vi i familjen har två "väldigt" dåliga förlorare. Fördelen med att spela inom familjen är att de dåliga får verkligen utlopp för sin förlorar frustration och det blir högt i tak och många skratt och bitska kommentarer. Vilka är de dåliga förlorarna jo jag och min son, hur slutade spelet jo jag kom sist och grabben näst sist. Vill tillägga att jag har ALDRIG lagt mej i ett spel med barnen, mina barn har alltid fått kämpa för sin seger även om det varit ett jäkla liv speciellt när grabben förlorat. För jag tror inte man gör barnen en tjänst genom att låtsas förlora, för när de är i verkliga livet kommer de inte vinna allt.

Så även om jag och sonen är dåliga förlorare och hetsar upp oss, tar det en hundradels sekund så skrattar vi så vi kiknar. När klockan var ett var spelet över magmusklerna hade kramp och vi var helt slut. En lyckad familje kväll med skratt och tokerier.

Ha en tokig söndag, bjuder på ett citat av Ralf Waldo Emerson " Vinn som att du är van vid det, förlora som att du har njutit av det som omväxling."

lördag 15 maj 2010

Skolprojekt

Mina sådana projekt är avslutade för lääänge sen. Men min son och två av hans kompisar hade kommit på idén om att fotografera på ett uppträdande. Sagt och gjort de kollade in och fick köpa biljetter för ett kampanjpris i tisdags, på torsdag kväll lade arrangören ut att det var 18 år och då satt vi helt plötsligt med 3 biljetter och 3 underåriga utan skolprojekt. Men skam den som ger sig, ringde och pratade med arrangör och de var tillmötesgående De tog t.o.m kontakt med bandet så det tre slapp fota i smyg, de enda var att de fick ta med sig en förmyndare vilken tur att dottern var hemma. Klockan två i natt plockade jag upp ungdomarna och runt tre kom jag i säng, idag skall inte jag ge mej på några större tanke nötter.
Igår var sista dagen för anmälan till utställningen, det kan hända att det kommer någon eftersläntrare men vi har ca 50 hundar anmälda och det är kul ca 40 är gordonsetter. Nu måste jag fixa en bestyrelse och det är inte det lättaste, för de får inte äga, ställa eller på något annat sätt kunna vara jäviga men det löster sig säkert :)


Ha en lösningsfocuserad lördag, bjuder på ett citat av Albert Einstein " När lösningen är enkel svarar Gud."

fredag 14 maj 2010

Snabbis

Blir en snabbis idag, skall ut och fortsätta med ved arbetet. Vi fick ihop en nätt liten hög igår, idag blir det säkert mycket större. Vädret kunde ha varit trevligare det är regn, grått och surt. Jaja vi lär att arbeta oss varma, dottern är även hemma och jobbar lite. Nej nu skall jag pysa ut så dom inte tror att jag somnat här inne.

Ha en arbetsam fredag, bjuder på ett citat av Thomas Carlyle " I sysslolösheten finns en oändlig mängd förtvivlan."

torsdag 13 maj 2010

Säga vad man vill

Men regn är det värsta väder som finns, det är deprimerande surt och kallt. Jag avskyr regn, grått och trist, det enda positiva just nu är att det inte blåser. Fick ett efterlängat packet i posten igår, tyvärr han jag inte hämta ut det men jag kan avslöja innehållet...det är rosetter mm till utställningen och det har faktiskt kommit in en del anmälningar så jag tror att det kommer bli en mycket trevlig dag. Denna helg skall vi försöka fixa kommande vinter ved, det går åt ca 35-45 kubik att värma upp vårt lilla hus :) Men som sagt allt arbete med ved är faktiskt lönsamt, vi eldade nästan hela vintern som var och vi hade en tredjedel av vår grannes el räkning, då har vi ett dubbelt så stort hus som dom...Alla bäckar små och som sagt det finns mycket roligare att lägga pengar i än el räkningar. Hade tänkt att grill premiär denna helg men jag skjuter nog upp det, orkar inte stå ute och grilla i regnväder grillat smakar inte lika gott när det regna tycker jag.

Jag håller också på med planeringen inför vår kommande valpkurs/träff, något som jag verkligen ser framemot. Det är många bitar som skall på plats, logi, kursinnehåll, mat, vi har ju även planer om att till hösten erbjuda träning i fjäll och de som deltar nu har ju företräde till fjällkursen. Oj nu har jag hoppat fram långt i tid, jaja hellre höst än denna vår...

Nej nu skall jag försöka trotsa regnet och ge mej ut i trädfällning.

Ha en fällande torsdag och en trevlig kristiflax, bjuder på ett bättre än... " Bättre att vara vederhäftig och värdig än häftig och vedervärdig."

onsdag 12 maj 2010

Nu blir det lite jobbigt

Det är ju ingen nyhet att jag är arbetslös och söker arbeten, har skickat iväg en oändligat massa ansökningar. Och nu börjar jag få svar på alla ansökningar, hela nästa vecka skall jag springa på intervjuer. Har nu fått en massa olika erbjudanden och mitt största bekymmer är att välja rätt. Jaja det ger sig, skall gå på min magkänsla och självklart lönen jag tänker inte jobba gratis! Jag är inte och kommer inte bli Florence Nightingale, och de som hävdar att lönen inte spelar någon roll ljuger. För idag kan ingen överleva på vänlighet och omtanke, för vårt samhälle har inte längre utrymme för det. Idag är det status och köpkraft som är måttstock för mänsklighet. Jag kommer utveckla mina tankar om vår välfärd/underfärd i ett annat inlägg. Men nu måste jag sätta fart skall iväg och träffa min jbbcoach.

Ha en jobbig onsdag, bjuder på ett citat av Ellen Kay " Ytlig välgörenhet är som att tända rökelse vid samhällets smutsiga kloakutlopp."

tisdag 11 maj 2010

Tre år

Har tagit mej tre år att komma på hur jag stänger av muspad, och varför har det tagit så lång tid. Jo jag har inte använd ögonen, men det är inte de värsta fick förra vecka se ett grönt ljus på skärmens ram efter tre år har jag nu sett att jag har en webkamera på min dator. Och eftersom det lyste en grön lampa började jag leta efter ett sätt att stänga den, då hittade jag även funktionen för att stänga muspad. Vad jag skall göra med denna upptäckt är stänga muspad, fortsätta att inte använda webcam.

Nej idag ser det ut att bli ett riktigt bra väder, jag fundrar på om jag skulle passa på att inviga min klippmaskin och få av Max nått kilo päls.

Ha en pälsfri tisdag, bjuder på ett citat av Michel de Montaigne " Det krävs alltid en viss grad av insikt för att erkänna att man ingenting vet."

måndag 10 maj 2010

Väntar....

Jag sitter och väntar på leverans av hundmat, beställde i början av förra veckan. Men det är ju absolut ingen nyhet att fraktbolaget slarvar, de gör vad som helst för att slippa köra ut fast att de faktiskt får betalt för det. Och om dom tror att de kommer undan kan de bara glömma det, har hänt att de fått kört en extra tur eftersom jag har bekräftelse på att varorna finns på plats bara det att de har " missat " få med. Och när det gäller hundmat är det inte så att jag beställer en 15 kg säck utan 8-10 st och det tar man inte under armen och går. Känner mej väldigt låst när jag inte får något besked om när det kommer, kan ju inte sticka i väg för jag måste ju skriva på lappen. Så nu sitter jag här och är rastlös pga något jag inte kan påverka, såg en lastbil som hade väldigt bråttom iväg förut skulle inte förvåna mej om lasten ligger kvar i Karlstad eller Arvika....Usch va trött jag blir på slarviga fraktbolag, som jobbar i snigelfart.


Ha en oslarvig eftermiddag.

Kylig morgon

Fast jag blir fortfarande varm inombords när jag tänker på gårdagen och de fantastiska ungdomarna, och det otroliga arrangemang runt omkring dessa underbara begåvningar. Alla var bra på sitt sätt men jag vore inte ärlig om jag inte hade några favoriter :) Självklar har jag högst på min lista mina egna, men det var en kille Michael från Kristinehamn som beatboxa helt outstanding, en annan kille Philip från Filipstad som hade skrivit en egen låt det var värsta förfestlåten med humor och glimten i ögat, ett hårdrocks band från Eda Chemisty som levererade bästa rocken med ett super bra bas solo.
Ha en favorit måndag, bjuder på ett citat av Valéry Larbaud " Att inte finna någonting löjligt är tecknet på fulländad intelligens."
Bilder från mina favoriter. För mer bilder >>>>>





söndag 9 maj 2010

Alexander och Emelie

Nu är vi hemma från UKM, nu kan jag bjuda på en film av de två.
Nu hoppas jag att ni alla lyssnar och njuter av de två begåvningarna :)
Ha en begåvad eftermiddag.

Träningsschema

Tänkte delge mitt träningsschema för hundarna...Inget häftigt med bara lite hur vi behåller formen.
Dag1: Styrka de drar en kätting 3 km som väger ca +-10% av kroppsvikten, samt lydnad.
Dag2: Anaerob kopplar 2 hundar i pawtrekker de drar frifart ca 3 km. lydnad
Dag3: Lydnad apport mm.
Dag4: som dag 1
Dag5: som dag 2
Dag6: Roliga dagen, promenad utan krav, lek och bus :)
Dag7: Aerob här tar jag/vi hjälp av cykel. vintertid snöskoter.

Nu är jag inte slavisk ibland händer det olika saker som gör att hundarna inte får den aktivitet som är schema lagd. Som idag när vi skall åka till Karlstad för att njuta av UKM.


Ha en njutningsfull söndag, bjuder på ett citat från arabländer " Arbeta, och du blir stark, sitt stilla, och du kommer att stinka."

En super bra bok om hundträning

lördag 8 maj 2010

Snark

Igår var vi i Oslo på en skogsjaktföreläsning, väldigt intressant och lärorikt. Men sent blev det, vi var hemma runt halv tre i morse. Men det var det värt, som tur var kom Mika hem och passade hundarna. Buffy hade vi med hon fick vara hos farmor och farfar, vi hann även med en blixt visit till gubbens syster m familj.

Idag skall jag och dottern iväg och handla lite mys till kvällen och köpa med bensin så hon kan fortsätta köra bil.

Nej nu skall jag försöka sätta lite fart även om det är segt.

Ha en oseg lördag, bjuder på ett citiat av NN " Alla vill över där staketet är som lägst. Den klokaste väntar tills alla andra har trampat ner det."



fredag 7 maj 2010

Ukm

Ja då är det dags för länsfinalen, vi hade planerat in en helg i Oslo jag och gubben. Nu åker vi över dagen/kvällen, vi skall delta på ett föredrag ang. skogsjakt. Men eftersom UKM är denna helg så prioriterar vi att vara hemma så vi kan åka och titta på de duktiga ungdomar som uppträder, bonus är ju också att sonen deltar också.

Han kompar en kompis som sjunger, UKM står för ung kultur möts. Har nu släppt av honom så att han kan åka med bussen till Karlstad där han kommer vara under hela helgen.

Detta är bidraget som de deltar med. Lyssna och njut....

Ha en njutningsfull eftermiddag



Gôtt

Nu har det börjat komma lite fler anmälningar, och jag måste säga att jag gillar verkligen programmet. Men det har ju inte krånglat för mej ännu, jag räknar starkt med att de sista flämtande minuterna av deadline kommer svetten och irritationen vara på topp :) Känner att jag har ett gott stöd från styrelsen och övriga, alla är hjälpsamma och vill verkligen att det skall bli bra. Det som är svårt är och veta vad jag skall fråga om eftersom jag inte vet allt runt omkring, som tur är har jag lagt ut linor både här och där så jag har alltid någon som jag kan ringa om/när det krisar ihop sig. Och igår fick jag ett super bra samtal från utställningsansvariga, hon håller på och skall sammanställa det som behövs beställas/förnyas.

Fick också reda på att jag skall hålla i ett lotteri, så om någon läser bloggen och gärna vill sponsra med pris tas det tacksamt emot. Allt är välkommet litet som stort.

Ha en välkommen fredag, bjuder på ett citat av Albert Einstein " Enda anledningen till att tiden finns, är för att allt inte skall ske på en gång."

torsdag 6 maj 2010

Återkommande

Ja något som är återkommande är stress, just nu har jag en stress som jag absolut inte kan påverka. Jag antagit ett uppdrag för klubben som kommissarie för vår årliga utställning mm. Vi har i klubben en tjej som är utställningsansvarig och som har all kunskap och rosetter mm. hos sig. Nästa vecka är sista anmälningsdag, och jag vet fortfarande inte vad, hur, antal eller när jag senast måste göra olika beställningar innan D-dagen. Detta är stress, för om det blir strul är det jag som står som ansvarig inte någon som inte är på plats. Men men det löser sig säkert, jag hoppas innerligt att vi åtminstone får fint väder. Men nu får jag bara luta mej tillbaka och rulla tummar tills jag får besked om det jag behöver veta.


Ha en rullande torsdag, bjuder på ett citat av M.L. " Att vänta är värre än att veta. Sorg renar hjärtat, ovisshet söndrar själen."



onsdag 5 maj 2010

Hurtbulle

Nja men jag gör så gott jag kan, jag kommer aldrig springa på gym och strutta runt tror inte att jag kommer att jogga/springa heller. Men jag promenderar, eftersom Buffy växer behöver hon få aktivera sig. Så nu är jag ute med henne på en runda där hon måste gå fint i koppel samt att hon får springa lös och lyssna på inkallning osv. Igår var hon lite bångstyrig efter att jag satte på henne koppet efter fri spring, hon drog och gick på bakbenen och drog sig mot den lilla dammen som grannen har. Vet ni vad som fanns där? Jo två änder....Gissa om jag blev stolt över min lilla tjej det kände hon på ett långt avstånd, tyvärr fick hon aldrig se dem eftersom de flög iväg och läget på dammen gör det omöjligt att se för en hund. Vi hade själva ett par som kom varje vår, tyvärr kommer and paret inte längre pga räven. Det var så mysigt när de fick sina små och simmade runt, men som sagt det enda viltet som är något att jaga på i våra trakter är ju älgen så räv, grävling, hare och fågel har fritt fram. Finns det någon räv/grävling jägare är du/ni välkomna hit :)

Varför tar jag inte saken i egna händer? Jag tycker räven är så vacker att jag inte skulle klara av att skjuta den. Jag är super löjlig när det kommer till kritan, det finns vissa djur som jag aldrig skulle klara av att skjuta och de är : räv, varg, lo, björn, järv och mårdhund.

Nu skall jag ta en vals med snabel Johannes och sedan får vi se vad dagen inbringar, ser ut att bli hyfsat väder idag.

Ha en hyfsad onsdag, bjuder på ett citat av Buddha " Allt det vi är, är resultatet av vad vi har tänkt."

tisdag 4 maj 2010

Märkligt dag....

Idag har det varit en besynnelig dag, nu börjar den sakta lida mot sitt slut tack o lov. Har varit en sväng till Karlstad och träffat en ortoped, jag har både golf och tennisarmbåge. Han ville ge cortison men jag avstod, har provat det tidigare och det har en väldigt liten om ingen effekt på mej så istället skall jag åka och träna i Karlstad.

När jag kom hem åt jag lite mat för att sedan skynda ut med Buffy på en promenad innan jag skulle hämta grabben, vilket jag inte hann han fick skjuts av grannen.

Men en liten chock fick jag ialla fall, de har haft avslutningsfotografering för årskurs nio.

Och självklart skall de då klä ut sig och göra spex, så spexig blev han inte men väldigt lik...Nu fick jag inte en bild med hela utstyrseln med röd slips och kavaj som orginalet, men visst finns det likheter :)







Ortoped

Idag skall jag träffa en ortoped i Karlstad, har en armbåde som inte riktigt vill samarbeta med resten av kroppen. Men nu hoppas jag att få hjälp så att även den kroppsdelen hänger med, jag tillhör kategorin som har hög smärtgräns. Vilket är bra iof för annars hade jag nog inte velat gå upp ur sängen vissa dagar. Men nu känner jag att min armbåge ställer till med lite för mycket huvudbry, jag kan nämligen inte plocka ut en tallrik ut skåpet eller osten ur kylen utan en ohygglig smärtstöt. Och eftersom jag lider av selektivt minne :) så kan ni bara gissa vilken arm jag alltid använder.....just det. Men det ställer även till problem när jag är ute med hundarna, om jag måste korrigera eller om det blir tvärstopp då blir det också en slitning på min armbåge. Och jag har märkt att jag har lagt till med en konstig hållning vilket kan resultera i felbelastning och andra skador. Det som är lite lustig är att jag satt och läste om just armbågar, och eftersom min smärta sitter både på utsidan och insidan lider jag antagligen av både tennis och golfarmbåge :) två sporter som jag INTE sysslar med haha. Men det skall bli intressant och höra vad vi kan hitta på med denna urusla kropp som i princip vittrar sönder....

Ha nu en osportig tisdag, bjuder på ett citat av Stig Johansson " Av alla mänskliga band är nagelbanden de starkaste. "

måndag 3 maj 2010

Min son

Idag ägnar jag dagen till min son, han fyller 16 år. Han föddes med ett leende och oavsett tid på dygnet hade han alltid ett leende på sina läppar. Han är en blyg person som är rättvis och hedersam, en klädsnobb och musikälskare. Han är nog den ende jag känner som kan sova så länge och somna om så fort :) vilket kan ställa till med problem ibland. Han är ambitiös och målinriktad om det är något han finner intressant, trivs nog allra bäst med gitarren eller kameran i sin hand. Han är omtänksam och vänlig och jag är stolt över att vara Alexanders
mamma. Han förgyller min dag, och jag älskar honom för att han är han.

Bjudet på ett citat av, Joseph Joubert " Barn har mera nytta av förebilder än av kritiker."
Grattis på din 16 års dag grabben


Konsert foto taget av Alex.


söndag 2 maj 2010

Sov morgon

Idag unnade jag mej att gå och lägga mej igen, vaknade runt halv sju gick upp men bestämde att jag faktiskt skulle tillbaka i sängen.
Somnade faktiskt om och vaknade strax efter åtta gottigott. Vågar i satsa pengar men det känns som om mitt huvud har bestämt sig för att avsluta sitt abonnemang med migrän.
Igår firade vi grabben, han fick pengar och det är nog det han önskar mest. Sedan har han även fått valt ut den klädsel han skall ha på balen, snygg grabb :)

Om vi har tur så kommer vädret att hålla i sig, just nu knall sol och nästan blå himmel.


Ha en solig dag, bjuder på ett citat av Titus Maccius Plautus " Det är sannerligen en stor plåga att vara en alltför vacker man."



lördag 1 maj 2010

Urk

Nu har jag hamnat i en dålig period, den västa av dem alla....Har migrän och har mediciner för det, var ca 1 år sedan jag fick ett enstaka anfall. Nu är jag inne på dag tre, mina tabletter hjälper mycket bra men som allt annat har de en baksida. Jag går som i ett vaccum, i en lala värld vilket inte kanske är optimalt när vi skall ha släkten på besök. Som tur är vet alla att jag är som jag är :)

Nu skall jag ge mej i kast med tårtan.

Ha en lala dag, bjuder på ett citat av Father Larry Lorenzoni " Att fira födelsedagar är sunt. Statistiken visar att de som firar flest födelsedagar också är de som lever längst."