onsdag 31 mars 2010

Taxi

Ja jag känner mej som en taxichaufför utan betalning. Men bor vi som vi gör får vi också räkna med lite mer körande. Som jag skrev har grabben show, idag kommer resvägen bli tre resor t o r och det är ca 3 mil enkelväg så summa sumarum blir 18 mil. Om jag kört öster hade jag varit i Örebro väster hade jag hamnat söder om Oslo, mot norr hade jag hamnat i Mora och slutligen söder Vänersborg. Om jag slår ihop resorna jag gjort sedan i söndags har jag kört 60 mil t o r hemmet och Arvika till en kostnad av 811 kronor i bensin.

Jag undrar när våra kära beslutsfattare skall inse att om vi i Sverige skall ha en levande landsbygd måste det ske en förändring. Drivmedel borde subventioneras till vi som tar chansen att låta våra landsbygd leva. Vill tillägga att de buss kommunikationer som finns går 0710, 0950, 1610.
Ha en fortsatt fin kväll

Skönt

Som jag berättade igår åkte min dotter till kirurgen, de misstänkte blindtarmen. Nu var det inte den lilla rackaren utan det visade sig vara en tarminflammation, nu skall hon vila och invänta provsvar. De läkare hon träffade gjorde verkligen grundliga undersökningar, enlig henne själv lite för grundligt :)

Sonen har haft fullt upp denna vecka med centralshow, som i år firar 25 år. Han är med på ett nummer, där han kompar en klasskamrat som sjunger.


Sedan har min vän som åkte in av andra orsaker, fått sin orsak en liten gosse. Jag önskar gossen välkommen till världen och önskar de lyckliga föräldrarna och stora syster många grattis kramar.

Ha en fortsatt fin onsdag



Konflikt-Interaktion

Vad är en konflikt? Vad finns det för olika teser?

Ordet konflikt kommer från det latinska ordet conflictus som betyder sammanstötning. Konflikter är olika former av spänningstillstånd mellan människor som ofta leder till försämrad kommunikation Dessa olika spänningstillstånd kan handla om kollision mellan intressen, värderingar, handlingar eller målsättningar. En konflikt kan vara liten eller stor, viktig eller oviktig. Det kan röra sig om allt från äktenskapliga gräl till internationella konflikter. Psykoanalysen, marxismen och den feministiska teorin är de tre största och mest välkända perspektiven inom konfliktforskningen. Både Marx och Freud vigde sina liv åt konflikttemat. Båda ansåg att konflikterna och deras grunder måste bli medvetna för att kunna hanteras. Marx såg en konfliktlösning via en samhällsomvandling, medan Freud hävdade att vi kan lära oss att leva med våra konflikter genom att bli medvetna om dem. Psykoanalysen uppehåller sig framförallt vid våra inre konflikter och deras inverkan på vår psykiska hälsa, vårt välbefinnande och våra relationer till andra. Den grundläggande idén hos Marx är att det är det materiella som styr människans handlande. Hon slåss för bröd och tak över huvud, inte för religiösa och andliga värden.

Vems konflikt syn har jag tro på? Jag anser att Freud är ett steg längre än Marx, medans ur ett materialistiskt synspunkt kan jag hålla med Marx. Men min tro är att om vi vill ha en förändring måste den börja med oss själva vad, hur, kan. Vi måste ransaka oss själva: Kan jag ha fel? Vad vinner jag på att driva igenom detta? Hur kan jag gå tillbaka?

Hur vi hanterar en konflikt är också olika, men en första tanke kan ju vara Vem äger problemet? och vad är fakta?

Vad händer om en part har fakta, och en part påstår sig ha fakta? Erkänna att jag har fel? eller gå igång och försöka omstrukturera det som var sagt från början? Vilket leder till konflikt?

Ha en konfliktfri onsdag, bjuder på ett citat av De Klerk " Den enklaste tolkningen av konfliktbegreppet är konfrontationen mellan två parters olika viljor medan enighet är förutsättningen för att målsättningen skall förverkligas. Beroende på viljornas styrka är konflikten mer eller mindre allvarlig. Så snart det uppstår olika intressen som inte kan tillgodoses samtidigt råder det en konfliktsituation, vilket inte behöver betyda att konflikten blir ett störande problem."


tisdag 30 mars 2010

Skuldbelägga

Vi kanske inte kan förändra världen, men däremot kan vi alltid börja med oss själva

Vi kanske inte kan hjälpa andra om de själva inte vill bli hjälpta.. Däremot kan vi alltid påminna och inspirera andra om att pröva nya vägar och kanske lyckas väcka en medvetenhet om allt handlar om val och medvetenhet i livet

Förändringen kan ske genom medvetenhet, kärlek och medvetna val. Förändringen utvecklas först i på de emotionella, mentala, intuitiva nivåerna.

Visa är inte redo till en utveckling och en livs förändring, även där ska vi kunna acceptera deras ovilja. All förändring har sin tid och rum och det är en process som ska växa fram i sin takt.

Vi kan inte anklaga andra för deras omedvetenhet när de inte redo att utvecklas själva. Vi kan inte skuldbelägga andra, när vi inte rannsakar oss själva. Vi kan acceptera kärleksfullt andra, och tillåta alla vara som de är för de är inte sämre än någon annan..

Vi kan förändras när vi ger frihet att uttrycka sig utan lägga någon skuld på annan..

Vi kan förgylla relationen när vi uttrycker tankar och känslor om och för varandra.

Vi kan inte påpeka med fingret vad vi borde göra och kontrollera varandra.

Vi kan inte anklaga och projicera egen osäkerhet på varandra.

Vi kan inte döma och fördöma och skylla ifrån sig ansvaret på andra.

//Listerfelt

Mycket nu....

Vår cavalier tik är nyss hemkommen från djursjukhuset, hon åkte in i söndags med akut
pyometra. Hon bor hos mina föräldrar och är en väldigt älskad hund, allt gick bra och hon kommer att återhämta sig fint. Min dotter har haft ont i magen under en period, och det har eskalerat idag fick hon tid på vårdcentralen på Våxnäs där hon bor. De gjorde en grundlig undersökning och nu är hon på väg till kirurgen på sjukhuset, vi vet inte ännu vad det kan vara men de misstänker blindtarmen. Här sitter jag 8 mil bort och väntar besked, det kanske blir en tur till Karlstad i eftermiddag.

En vän till mej ligger inne av helt andra orsaker, därifrån väntar jag nyfiket på besked.

Men detta är väl livets cirkel, alla små och stora händelser i vår omgivning.

Ha en fortsatt fin dag

Tänk!

Sitter och tänker på allt konstigt som händer, vi har just nu två stora löpside stoff. Mats Alm vars flickvän blivit mördad, enl. honom blev han kidnappad fast det finns bildbevis på att han var i Stockholm och roade sig :( Sedan har vi fallet Bjästa, en ung tjej blir våldtagen och hånad av hela byn medans killen blir hyllad.

Mina tankar går till de anhöriga, för både offer och förövare har föräldrar far-mor föräldrar. Som anhöriga till offret vill man ha rättvisa och att den skyldiga blir dömd, samtidigt har de säkert oerhörda känslor av maktlöshet, kränkning, hat, besvikelse, sorg, förakt, misstro, aggressivitet och rädslor men det värsta måste ändå vara VARFÖR?


Förövarens anhöriga brottas säkert med samma känslor och frågor, men en fundering som dyker upp hos mej är. Kärleken till sitt barn/barnbarn innebär den att vi inte vill/skall se sanningen? Skall kärleken till våra barn/barnbarn driva oss i förnekelse? Har kärleken till våra barn/barnbarn rätten att lägga skuld på någon annan? Är kärleken till våra barn/barnbarn så skör att vi inte vågar ifrågasätta rätt/fel? Hur långt kan kärleken till våra barn/barnbarn rättfärdiga ett brott? Gör kärleken till våra barn/barnbarn att vi blir blinda inför det faktum att de kan vara förövare? Vad är då kärlek till våra barn/barnbarn?


Jag brukar normalt inte följa tragedier men Mats Alm´s historia kan jag inte låta bli, om denna man kommer att gå fri då har vi i Sverige infört ett godkännande av brott utförda av psykopater.


En annan sak som upprör, det är alla våldtäkter som görs, bara i den lilla ort som vi bor i sker det minst en i veckan. Vad har vi som föräldrar lärt våra barn? Nej betyder nja kanske ok. Jag anser/hävdar att om vi curlar med våra barn, kommer de inte respektera en motgång. Och skall det vara så jävla svårt att förstå att ett nej är ett NEJ!

Nu skall jag ta en promenad, blir lite irriterad av att människor inte kan hysa respekt för varandra.

Ha en respektfull tisdag, bjuder på ett citat av Lise Östergaard " Vi får inte förslappas i vår vrede över övergrepp. Vi måste bevara vredens nådegåva."



måndag 29 mars 2010

Påsken

Påsken har definitivt en djupare mening, vilken vi alla borde begrunda, analysera och våra kunskaper fördjupa.


Det vi bör reflektera över är... varför i all världen vi slutade och spika upp män på träplankor ;)

Glöm inte att även dränka alla sorger i massor av godis och mat, då har vi alla levt upp till påskens budskap.

En i förväg påsk hälsning

Gränslös information.....

Eller missbruk av position, ja oavsett hur man vänder och vrider begreppen blir det samma slutsats... Korrupt. Om en person sitter som vald förespråkare, väljer jag att tro att denna inte missbrukar sin position för att boosta sitt ego. När en person sitter i en förtroendeställning, litar jag på att denna person är opartisk och inte nyttjar sin position för att hävda sitt.


Resultat "vad skall jag tro på tro på tro på när tro på när allt är så här" eller "but would you ever trust me? No, i´ll never feel the same"


Ha en förtrodd måndag, bjuder på ett citat av Rabindranath Tagore " Utan tillit finns det ingenting"



söndag 28 mars 2010

Roligt :)

Hitade denna, kunde inte låta bli att dela med mej. :)

Wife 1.0 (även känd som Hustru 1.0) inkluderar många nytto- och underhållningsfunktioner, men är inget separat fungerande program utan är ett komplett operativsystem, som blir basen för alla funktioner.
Kända problem om du uppgraderar till Wife 1.0 Om du väljer att uppgradera från Girlfriend 1.0 till Wife 1.0 så märker du därför att programmet kräver så mycket prestanda att det nästan är omöjligt att köra andra program.
Största anledningen är att Wife 1.0 installerar sig själv i alla andra program och övervakar all din systemaktivitet. För att frigöra CPU-kraft och förbättra prestanda bör du se till att avsluta alla sök- och inspaningsrutiner.
Systemet arbetar endast problemfritt så länge du tillhandahåller nödvändiga resurser och underhåll.
Wife 1.0 genererar ofta en så kallad Child-process som kommer att kräva ännu mer av systemet i framtiden. Ingen av dessa faktorer är nämnda i manualen eller produktinformationen, men användare av Wife 1.0 varnar för dessa fenomen av applikationen.
Tyvärr saknas dokumentation helt även för andra funktioner. Dålig kompabilitet med helt andra program
Vissa andra program som PokerNight 10.3, BeerBash 2.5 och PubNight 7.0 kan inte alltid köras utan att hela systemet kraschar och felmeddelandet "DU HAR JUST UTFÖRT EN FÖRBJUDEN ÅTGÄRD" visas, trots att dessa program gått att köra tidigare. Övriga små program som Vprassel 1.1
Wife 1.0 har också en helt odokumenterad bugg. Om du försöker installera Vprassel 1.1 innan du avinstallerat Wife 1.0 kommer Wife 1.0 att radera alla MSMoney-filer och sedan avinstallera sig själv. Efter det kommer det att vara omöjligt att installera Vprassel 1.1 p g a för lite tillgångar i systemet. För att undvika ovan nämnda bugg försök att installera Vprassel 1.1 på ett helt annat system och kör aldrig några som helst filöverföringar eller nätverksförbindelser. Undvik också liknande Shareware program som OneNightStand 2.1 som kan innehålla virus som påverkar Wife 1.0. En annan lösning är att köra Vprassel 1.1 under falskt användarnamn. Men även här bör du se upp för virus som omedvetet laddas.
Du kan ej ångra uppgraderingen Det är inte möjligt att gå tillbaka till en tidigare använd version av Girlfriend 1.0. Wife 1.0 är inte designad för det. Försök istället justera dina användarparametrar, eller i nödfall avinstallera Wife 1.0 och installera Girlfriend 2.0. Observera att alla versioner av Girlfriend skickar hela tiden små pop-up meddelanden om fördelarna med att uppgradera till Wife 1.0.

Nu dag, ny tid

Nja inte direkt ny tid men en timme framåt skall vi, dagen idag har varit utan konstigheter. Är fortfarande lite trött fast att jag har sovit gott under natten. Är så stolt över vår lilla Buffy, hon sköter sig alldeles utmärkt. Hon är en rolig krabat, positiv och käck. Blir idag en bild bom igen....men som de flesta nyblivna mammor vill man ju visa sin stolthet över hela världen.


Ha en stolt söndag, bjuder på ett citat av Charleszetta Waddles ( min översättning) " Du kan inte ge andra människor stolthet, men du kan ge den typ av förståelse som leder till att människor kan finna sin inre styrka för att hitta sin egen stolthet." och mängder av Buffy




















lördag 27 mars 2010

God natt

Nu skall jag krypa till kojs, ingen idé att plåga sig när både huvud och kropp skriker efter sömn.

Körslaget gillas skarpt, nu tillhör inte jag Niklas största fan han kunde ha åkt. Gillar riktig rock, men men det är tydligen folkmusikens år i år. Inget fel på de inte, har ju en dotter som spelar folkmusik så det är inget ovant i detta hus. Vore lite häftigt om de körade på Hårgalåten:)

Nej nu tackar jag för mej, god natt.

Ruggigt

Minst sagt, rått och surt, grått och trist. Om jag bara hade mej själv att tänka på idag, skulle jag krypa ner i sängen med en-två böcker ladda med dricka och servetter. Sonen har antagligen tagit det beslutet redan för honom har jag inte sett till ännu. Men istället har jag varit upp sedan tidig morgon, trotsat vädret 4-5 ggr med korta 10-15 min tur runt vårt ena gärde runt paddocken. De andra hundarna hinner springa den längre slingen via myren och runt, men för mej och Buffy räcker den lilla turen nog mycket att utforska för henne.
Här kommer ett bild svep.
Ha en fin eftermiddag




<





God förmiddag

Eller om jag skall vara riktigt ärlig, skit förmiddag...Regnet vräker ner, inte ens hundarna vill gå ut. Akira är som 10 duracell kaniner på morgonen framför dörren, öppnar och hon far iväg och tvärnit. Hon satte sig och tittade dumt på mej, jag krånglade på mej stövlar och mundering med Buffy under armen knallade vi tappert ut i regn. När jag ändå var blöt tog jag Max och Eya med mej ner till stallet och passade på att ge hästarna, blir en slapp dag idag med har inte någon större lust att vara ute och bättra på min envisa förskylning.

Apropå förskylning, i höst fick jag min vaccination mot svininfluensa. Efter den blev jag super dålig i flera veckor, det lustiga är att efter det har mitt luktsinne mer eller mindre försvunnit. Jag känner lukter min inte som tidigare nu är det mer som ett svagt minne, förutom fräna illaluktande saker det känner jag tyvärr. Ja ja nog om detta.


Ha en doftande lördag, bjuder på ett citat av Ernst-Hugo Järegård " Jag föredrar en kropp som inte är vacker, framför den som är lyft på konstgjord väg. I mitt lik ska ingen hitta silikon. "



fredag 26 mars 2010

Lat dag

Ja dagen idag har inte varit den mest aktiva, har varit plågad av en fruktansvärd huvudvärk. Har mest varit ute på små promenader med lilla Buffy och de andra. Varit på kvartsamtal, det sista i högstadiet eftersom grabben som går ut nian. Har handlat hem fredags mys till mej och grabben, Je ser vi inte till förrän nästa vecka. Så jag kan också kalla mej för gräsänka, vilket jag är ganska ofta. Har fått väldigt fina mail från våra valpköpare, det värmer helt klart i hjärtegropen :)

Nu skall lite hundar rastas och hästar matas innan jag skall bänka mej inför finalen av Let's dance.

Ha en fin fredagskväll

Huvudvärk

Har inatt sovit som en stock, inte blivit väckt alls. Tyvärr har jag nog sovit så djupt att min skalle lider av nån slags tryckfall ;)
Men jag är även lite glatt överraskad över att Buffy klarat omställnigen så bra, tuff liten brud det där.

Rapport från Blika har jag också fått, flygresan gick bra och även bilresan. Natten hade även där gått över förväntan, kan man bli annat än stolt över de små.

Nej nu skall jag gå och ta in huvudvärks piller.

Ha en pillerfri fredag, bjuder på ett citat av Joseph Joubert " Att lära ut är att lära sig själv tvåfaligt."

torsdag 25 mars 2010

Fräck...

Jag har nu tagit farväl av Blika, hon kommer att flytta til Fauske i nord Norge. Husse Magne hade med bilder på hennes nya hem, han visade mej en bild på utsikten....då kunde jag inte hålla mej... men den fina bilden är nu i mitt ägo :) jag kommer att skanna in den och lägga ut för att fler få njuta av den härliga natur som kommer bli Blikas. Det var ett mycket trevlig möte, och även Blika kommer till en härlig familj. Magne berättade om deras tidigare hundar, 2 gs tikar som blev 16 och 18 år " rekord?" och de har även haft en gs hane som blev 13 år.

Nu är det bara Bibi kvar och hon blir hämtad i eftermiddag. Usch va tomt det kommer bli, men samtidigt kommer det bli skönt nu kommer jag hinna med min egen träning igen. Har slarvat lite (ganska mycket) under 3,5 vecka, men orken har inte riktigt funnits där men nu har jag inget att skylla på längre. Och skall mina sluta röka kilon bort måste jag jobba på det, och det är ganska många så jag lär få slita blod, svett och tårar.

Ha en fortsatt fin lunch.

Resväg

Väntar på att rödtik's nya ägare skall komma, honhar den längsta resvägen. Och den första av våra valpar som skall flyga. Skall bli spännande att få höra hur det har gått.

Nej nu tycker jag mej höra en bil.

Ha en spännande torsdag, bjuder på ett citat av Douglas Adams " Hemligheten med att flyga är att kasta sig mot marken. och missa. "

onsdag 24 mars 2010

Överenskommelser

Idag har jag tagit tag i ett irritationsmoment, det känns rätt bra. Sen hur utgången blir vet jag inte, men har man en överenskommelse och den ena parten inte tar sin del då får man betala. Har bestämt mej för att inte vara snäll längre! nja inte så hårt, det jag menar är att jag inte kommer låta mej själv bli lidande för andras brist på ansvarstagande.

Ha en fin kväll

Antaganden

Ibland måste jag skratta lite åt mej själv, ja jag är ganska rolig...men inte av just den anledningen denna gång. En av valpköparna ringde i går kväll, och ville hämta sin hund någon dag tidigare och det är inget problem med det. Men så började vi prata och hon fråga om det var några som köpt valp av oss på närmare håll, och jag rabblade upp orterna och säger ja ni är två från Olso. Då visar det sig att de har dubbel boende och inget är i Oslo, utom min föreställning om att de kom från Oslo. Tänk så fel jag hade :)

Fick rapport från Björk, resan hade gått bra lite pip i början. Väl hemma hade hon gått lös på stua sen ätit bra och somnat gott. Detta är den nionde valpen som anpassar sig snabbt till sin nya miljö, känns skönt att de är så trygga då har vi gjort något rätt :)

Idag skall jag inte ha något besök eller avsked från någon valp, men jag skall på möte med arbetsförmedlingen. Och det är inte lika kul eller trevligt, men nu hoppas jag att de hör av sig igen så jag kan börja jobba. Vill jobba super mycket nu fram till hösten, så jag kan vara lååång ledig hela hösten.

Nej nu får jag göra någon nytta....

Ha en ledig onsdag, bjuder på ett citat av Veikko A. Koskenniemi " Den farligaste av våra fördomar är tron att vi inte har några. "

tisdag 23 mars 2010

8½ vecka

Ja det märks att de blir äldre, starkare, listigare. Går upp på övervåningen för att hänga tvätt, brak låter det och de tre kvarvarande vilddjuren riven grinden och i ett nafs är de på övervåningen. ? . ! Normalt skall valpar inte vara så förtjusta i att gå i trappor, tyvärr är det något som dessa inte bryr sig om. Världen är till för att utforskas och då skall den utforskas punkt slut...

Idag har även Björk åkt till sitt nya hem i Skien Norge, husse är en erfaren fågeljägare och ser fram emot sin nya jaktkamrat.

Brana har idag lämnat en rapport, och resan gick bra efter att den första halvtimmen var avklarad natten gick utan problem. Hon var mycket nyfiken på sin nya familj och sitt nya hem.

Ha en bra eftermiddag

Nu räcker det...

10 cm med snö, det är super vackert att vakan upp och det ligger ett nytt tjockt snötäcke. Men nej tack, jag älskar vintern men nu är det nog får hoppas att det snabbt går över.

Idag kommer valp nr 8 att åka hem, så nu får jag ta tag i dagens städ. Konstigt tycker att det borde minska lika snabbt men inte då lika mycket att städa ändå.

Ha en städfri tisdag, bjuder på ett citat av Clownen Manne " En fläck på min rock den tvättar jag bort, en fläck på min ära den måste jag bära."

måndag 22 mars 2010

Nu är det bara....

Fyra kvar, en valp har åkt till sitt nya hem idag. Brana kommer at växa upp i Arendal där hon kommer att få bli sin husses nya jakt partner. Nu börjar det bli tomt på golvet, faran att snubbla på en valp har också reducerats kraftigt. Skulle våga påstå att det t.o.m. är säkert att förflytta sig nu.

I morgon åker en tjej till, sedan är vi lediga en dag tills nästa flyttar.

Nej nu skall jag försöka hitta på något nyttigt.

Ha en fin eftermiddag.

Ny vecka stora förändringar...

Ja innan denna vecka är slut har vi gått från en flock på 15 till 4. Just nu är det 5 valpar kvar en åker i eftermiddag, igår åkte två till nya hem. Först åkte Britannia "Tanja" hon skall bo i Kristinansand Norges sydspets, hon hamnar hos en erfaren setter familj. Tjej 2 Beisla är den som kommer bo närmast oss, även för dessa unga damer gick hemresan bra och det verkar som om de finner sig snabbt tillrätta i sina nya hem. Vi är glada över att fått möjligheter att bekanta oss med nya trevliga gordon entusiaster.

Men den gladaste nyheten av alla fick vi i går kväll, det dimper ner ett mail från valparna pappa Åens XL Paw, han blev igår även svensk utställnings champion och kan numera titulera sig Nordisk Utställnings Champion. Det som är fantastiskt med Paw är att hans husse fyller 81 år i år, och är pigg och glad som vilken 50 åring som helst.

Ha en pigg måndag, bjuder på ett citat av Oliver Wendell Holmes " Att vara sjuttio år ung är ibland långt mer uppmuntrande och hoppfullt än att vara fyrtio år gammal. "

Nordisk utställnings Champion Åens XL Pax och husse Knud Petersen

söndag 21 mars 2010

Trött.nu

Tror jag har en utomkroppslig upplevelse ;)

Fast det är nog inte allvarligare än att jag misstänker en flunsa, har ont i halsen och känner mej helt slut inget konstigt med det Je var riktigt rejält förskyld förra veckan så det är nog min tur nu. Men jag vill inte kan inte får inte....och härmed lägger vi alla tankar på förskylning åt sidan och ignorera hals och huvudvärk. Jag intalar mej att tröttheten beror på vädret.

Sitter nu och väntar på valpköpare till valp nr 2 för dagen skall komma. Efter det har vi 5 kvar, det minskar fort. Vad jag märker blir de som är kvar mer och mer aktiva, högljudda och busigare. De skall antagligen kompensera upp för sina saknade syskon, och de vi fått besked från har det gått bra för. Resorna har gått bra och det har också sovit bra, det känns skönt att få positiv respons....än så länge :)


Ha en fortsatt fin söndag,

Snö?!?

Igår satt vi ute och fikade i vårsol, idag vräker det ner snö. På förmiddagen igår hade vi besök från Brandbu, Blid " Shiba" nya hem där hon har en härlig sjötomt. På eftermiddagen stiftade vi bekantskap med Be-Eddie "Eddie" nya matte, hon kommer att bo på en egen ö i Nynäshamn eller på Söder i Stockholm. Båda hundarna kommer till fantastiska familjer.

Idag åker två till, mer om det i morgon.

Jag har även fått lite info om Svea där går det super bra.

Nu skall jag ta tag i dagens städ och plock.


Ha en plockande söndag, bjuder på ett citat av André Bjerke " En visdom som inte kan läsas i böcker, kan läsas i rosor."

lördag 20 mars 2010

Nya möten

Gårdagen förlöpte bra, Bea åkte först hon får växa upp i Tönsberg där hon får bli en del i en underbar familj. Blaka åkte lite senare till en familj i Oslo, hon kommer att få en fantastisk uppväxt med mycket aktivitet av olika slag.

Idag börjar nya kapitel för Blid och Be-Eddie, Blid har redan träffat sin husse och matte men för Be-Eddie blir det idag första mötet. Skall bli spännande och se om förväntningarna matchar.

Nej nu skall jag gå lös på lite golv.

Ha en matchande lördag, bjuder på ett citat Arabiskt ordspråk " Fyra saker kommer inte tillbaka- det sagda ordet, den skjutna pilen, det gångna livet och det förspillda tillfället."

fredag 19 mars 2010

Farväl och på återseende

Idag börjar vi med leveranser av våra 11 vilddjur, det är lite vemodigt att se dem åka. Samtidigt är det väldigt skönt att de fått nya hem allihopa, att vi lyckats få aktiva jagande familjer. Jag hoppas också på att få lite uppdateringar över hur valparna utvecklas, och att det kanske dimper ner en bild ibland.

Nej nu får jag lägga på ett kol.


Ha en uppdaterad fredag, bjuder på ett citat av Marcus Aurelius Antonius " Människorna är till för varandras skull."

Ett enkelt sätt att hålla kontakt

torsdag 18 mars 2010

Stanna klockan

Jösses vad tiden går fort när man håller på, sedan vi åkte till veterinären har det gått i ett. Men först det gick jätte bra för valparna, alla gick igenom med MVG :) De skötte sig super bra, var lite oroliga i fem minuter när vi började åka sedan sov dom igenom allt. Tre protesterade när hon skulle föra in chippet, men det skulle nog jag gjort också.

Har grejat iordning luntan med papper som följer varje valp, allt ligger i hämt ordning. Känns så skönt att ha allt förberett då kan vi ägna tid till att prata istället för att springa runt och leta uppgifter.

Nej nu skall jag baka vaniljkaka

Ha en trevlig kväll

Mot nya äventyr.....

Idag skall valparna få åka i samlad trupp till veterinären, där skall de id-märkas, besiktas och få sin första vaccination. Alla stamtavlor är utrustade med post it med rätt färg till rätt namn. Även om jag vet vilket namn vilken hund skall ha kan man ändå aldrig vara för säker. Vill vara garderad till 200%, vill veta att jag har gjort mitt yttersta för att valpar och ägare skall känna förtroende för oss. Och ett steg är att alla papper är i ordning, att vi försöker göra övergången så smidig som möjligt.

Nej nu måste jag lägga på ett kol för att hinna.

Ha en kontrollerad torsdag, bjuder på ett citat av Kurt Biedenkopf " Förtroende är skyggt som en hjort. När man väl jagat bort det dröjer det länge innan det kommer tillbaka. "

onsdag 17 mars 2010

Glädje!

är att ha vatten
är att kunna tvätta kläder
är att kunna torka av golven
är att få njuta av tystnad i någon minut
Denna lista kommer inom en vecka vara helt anorlunda, men för att bevisa för mej själv om vilka små glädjeämnen som behövs vid olika tillfällen är det bra att ha dem nerskrivna.

Ha en glädjande eftermiddag


Vilken start

Vaknar strax före 6 av huvudvärk, från nedervåningen hör jag de små huliganerna bedriva decibel världskrig den ena ska överrösta den andra och så tar ni det gånger 11 då kan ni förstå vilket oväsen. Men det är en sak, vattnet försvann igår igen. Börjar på riktigt bli trött på krångel, har en tvättmaskin full av underkläder vi är alla nere på våra sista ombyte.

Så när jag ligger där med min värkande skalle och vetskapen om att jag än en gång inte kan skura golv eller tvätta kläder, bestämde jag mej för att gå upp och göra valpgården rymningsäker.

Sagt och gjort fick på mej kläder utrustad med kompostnät och spade började jag skotta upp snö och fästa nät så de inte kan rymma ut. Om nån granne såg men tänke dom säkert att nu har det klickat totalt, vid 7 körde jag grabben till bussen var ute med hund nr 2 och fortsatte greja. Vid halvåtta bytte jag ut hund 2 mot 3 och gick för att mata hästarna, Je ringer och jag berättar om vattnet han föreslår att jag skall kolla el skåpet och trycka på en knapp......Halleluja nu har jag vatten igen.



Ja jag var ett knapptryck från en omöjlig situation, tänkt vad omtåliga vi är.



Ha en möjlig onsdag, bjuder på ett citat av Quentin Crisp " Eufemi är obehagliga sanningar klädda i en diplomatisk språkdräkt."



tisdag 16 mars 2010

Ny dag

Audition gick säkert bra, som jag berättade igår spelade han två låtar av Joe Satriani. Är säkert lite partisk men när jag hör dessa två låtar blir jag oerhört rörd. Gitarr spel på elitnivå, igår fick ni länk till Midnight, idag bjuder jag på Tears in the rain också helt underbar.

Idag skall jag åka och besöka min mor och hämta fleece filtar som blivit sydda, men först måste jag städa igen....Vidldjuren hr lyckas få hål i en bädd, har skumgummi bitar över hela köket.

Men nu har nedräkningen börjat och snart är vi herre över vårt hem igen :)



Ha en räknad tisdag, bjuder på ett citat av M. Scott Peck " Det är endast genom problem som vi växer mentalt och andligt. " och marodörerna



måndag 15 mars 2010

YES!!!!!!

Grattis till Alex och Empa som tog sig vidare till länsfinalen...

I maj går resan till Karlstad, då får vi samla släkt och vänner som kan följa med och heja på...

Utpumpad

Ja eller kanske inte. Men den nya pumpen är nu på plats, nu måste allt kopplas och vi måste byta tryckbrytare för den har också följt sin tidigare partner i graven. När allt är på plats skall det bli väldigt skönt att få torka golv, tvätta lite kläder, diska för att slutligen ta mej en lång dusch. Finns det något annat som man är så beroende av som vatten? Det skulle var el, eftersom allt drivs av det. Men jag skulle lätt kunna bo i en stuga utan el en vecka bara jag har vatten, men inte tvärt om.

Snart skall jag åka in till Arvika och hämta grabben, har har varit och gjort audition inför gymnasievalet. Eftersom han sökt musikestet måste han avlägga ett anlagstest, där han skall visa fram sina kunskaper i musik.

Hans huvudinstrument är el-gitarr, och han skall spela två låtar av Joe Satriani Midnight bjuder jag på här sen skall han även spela el-bas Red hot chili Pepper - Dani California och sedan riva av en akustisk låt med tillhörande sång som jag hoppas blir den här

Ha en fin fin eftermiddag.


Vattnet pumpar inte

Nej det är en omöjlighet när pumpen är trasig, det började som nått kärv förra vecka för att dö totalt i lördagskväll. Je försökte tappert få liv i den gamla pumpen men den tackade för sig och dog. Och vad kan man göra på en söndag, kollade blocket och övriga annons sajter men icke sa nikke. Och det är ju inte så att rörmokaren har djupvatten pumpar liggande på lager, nej Je fick ge sig av till Örebro 20mil österut för att på köpt en pump till ett någorlunda rimligt pris. Vi hittade en i Karlstad men den var 5000 :- dyrare, så mycket kostar inte bensinen till Örebro. Men har vi tur så kommer vattnet igång under eftermiddagen, tyvärr blir det slitit för Je som skulle varit i Kopparberg kl 7 i morse. Men han för göra som i unga dar, jobba 2 dygn i sträck så han hinner till Mora på onsdag.

Är så imponerad över valparna, med tanke på att jag inte har haft rinnandevatten sedan lördag fm, har jag heller inte kunnat städa som jag normalt gör...men mina 11 vilddjur är så duktiga och går på de utlagda dragen och gör sina behov. Visst ibland kan man missa, men 9 av 10 är för mej VG.
Ha en välgodkänd måndag, bjuder på ett citat av Anton Tjechov " Antingen vet man vad livet går ut på eller så är det bara snurrigt och flamsigt. "

söndag 14 mars 2010

Igen

Ja då har jag kört sista turen till Säffle, nu hoppas jag det dröjer innan jag skall dit.

Enligt lite förhands info, verkar det som om de två kommer till länsfinal. Inget är 100% ännu men iaf 90%, så vi håller tummar en stund till.

Nu skall jag lägga mej och slappa framför TV'n har suttit totalt 4 timmar i bilen har kört dryga 32 mil, men vad gör man inte för sina barn. Kan inte förstå föräldrar som inte kan tänka sig offra lite tid att skjutsa barnen, men som sagt hade inte jag erbjudit mej hade det inte blivit något heller.

En annan sak som jag tycker är lite märkligt är att inte andra föräldrar har en tanke på vad bensin kostar, hade jag inte kört hade jag iaf erbjudit bensinpengar men men andra har säkert mer utgifter än vad vi har ;) Jag är ju bara arbetslös just nu, så stålarna regnar in :D

Ha en fortsatt fin kväll. Bjuder på en fin bild av Svea och husse efter en lång tur.

Svea

En liten uppdatering, Svea har nu flyttat för gott. Hon kommer att bo hos familjen Larsson i Hofors, där har hon sällskap av deras gs hane Xisqo. Det är en börda som lättat från mina axlar, nu behöver jag inte längre ha dåligt samvete över att hon inte mår bra eller blir stressad av våra andra hundar. Är så tacksam för att min älsklingstjej får en nystart, och att hon kommit till en familj som håller av henne.

Ha en fortsatt bra söndag, en bild som jag fått från Micke Svea och Xisqo på tur.


Hemma

Ja då har jag varit till Säffle, nu är det en lång väntan innan jag kan åka dit igen. Vet inte vilken föreställning de skall delta i, men den första börjar 15,30 och den sista 18,30. Men jag vet att de får en bra dag, för de finns en massa olika aktiviteter för ungdomarna att göra.

Men nu skall jag byta ämne, sömn.
I natt har jag inte sovit bra, högst 1-2 timmar effektiv sömn. Jag är en person som kräver minst 8 timmar för att må bra, men visst håller jag ihop även om det blir illa en natt eller två. Problemet blir känslomässigt, jag får svårt att kunna ta glädje och sorg på ett balanserat sätt. Och tyvärr så tillhör jag skaran känslomänniskor, så jag blir väldigt lätt rörd, överväldigad, glad, sprudlande, ledsen, sorgsen, besviken, arg, förbannad.

Men om jag inte fått tillräckligt med sömn, kan jag lätt gå från skratt till gråt utan att ens vara ledsen eller tvärt om. Det blir som ett känslomässigt vakuum där fel blir rätt och tvärt om, de som hävdar att sömnen kan man ta igen borde inte generalisera för bara i min familj har vi fyra olika sömn typer och behov.

Så ha nu en sömnig söndag, bjuder på ett citat av Stanislaw Jerzy Lec " Sömnlöshet: En sjukdom i en tid då man ger människorna order om att blunda för många fakta. "

Up Up Up and away

Ja nu har vi ätit en stabil frukost, och skall ge oss av mot Säffle och Medborgarhuset. Nu hoppas jag att ni alla håller tummarna för Alex och Empa.

Här är låten de kommer framföra.

Ha en bra morgon. återkommer lite senare


http://www.youtube.com/watch?v=p1Y9ccRg7gw

lördag 13 mars 2010

Firar

Idag har vi haft fest, för Mika. I natt var jag chaufför och hämtade hem henne från en överrasknings fest som hennes vänner anordnat.
Nu har släkten åkt och diskmaskinen surrar, och jag har fått av mej stassen. Nu blir det melodifestivalen, har inte sett tidigare avsnitt men huvudsaken är finalen.

I morgon skall jag köra Alex och Empa till Säffle, de skall delta i UKM (ung kultur möts) det skall köra en cover på Evanescence låt My Imortal. Nu får ni alla hålla tummarna för att de blir framröstade och får gå vidare till länsfinalen.

Ha en röstand lördag, bjuder på ett citat av Gore Vidal " Det spelar ingen roll vem du röstar på - de två partierna är i själva verket ett parti som representerar fyra procent av folket. "


fredag 12 mars 2010

Min dotter

Idag ägnar jag bloggen åt min underbara dotter, som är en av de mest positiva personer jag känner. Hon föddes som en fighter, har har fått fajtas med olika svårigheter från det hon föddes. Det skulle ta nio år innan problemet blev åtgärdat, efter det fick vi och Mika ett nytt liv.

Mika är en social, uppriktig person som är en utmärkt debattör och en fena på argumentationer, hon förivrrar sig ofta och brinner verkligen för sina åsikter och framtidsmål.

Drömmen har sedan länge varit att jobba med människor, och jag hoppas att hon får chansen att vidareutbilda sig till drömyrket.


Mika har ett lugn över sig och är min bästa kompanjon vid olika tillställningar, jag är en stressad person och med Mikan vid min sida blir jag lugn och balanserad igen.

Jag älskar min dotter över allt på denna jord, hon får mej att le, skratta och jag är glad över att få vara hennes mamma.


Puss på dej gumman på din 18 års dag.


Ha en firad fredag, bjuder på ett citat av André Bjerke " Tack min dotter! I ditt väsen flödar munterhetens källa. "

torsdag 11 mars 2010

Hjärtat i halsgropen

Idag har jag varit närmare hjärtinfark än vad jag trott möjligt, sitter på hemlighuset och hör ett brak utanför...Hjärtat hoppade upp i halsen för att sedan sjunka ner till magen och stanna. Lovar jag har aldrig fått på mej ett par brallor så snabbt. Vi har skottat av taket över farstukvisten, där valparna är ute hela dagen. Vi har gjort iordning så att det kan rasa från stora taket utan "trodde vi " komma i valparna lilla hage, men när det kom ett sånt enormt lass med snö orkade inte taket på farstun fånga upp utan det dånade ner även till valparna . Alla valpar låg inne på farstun och sov, utom gul tik som var ute i själva hagen. Hon fick typ ett par snö kristaller på sig det var allt, tror de blev mest rädda för mej som kommer utflygande hysteriskt räknande valpar.

Det som var rätt häftigt var att Max varnade innan det hände, han satt i hundgården och skällde och ylade. Men tyvärr jag bara en trög människa som inte alltid fattar vad mina hundar ibland vill förmedla. Men för varje inträffad episod lär man sig signalerna. Nu vet jag att nästa gång Max skäller och ylar utan direkt anledning är det fara och färde.


Ha en rasfri torsdag, bjuder på ett citat av Hans Kudszus " Intuition är en oas i förnuftets öken. Det finns ingen väg dit som inte leder genom öknen."

A-kullen

Videosnutten är från vår första kull.

Vårt sätt att hylla dessa hundar som idag fyller 2 år.