söndag 28 februari 2010

Jösses

Har ju efter ett mycket övervägande bestämt att Svea skall få ett nytt hem, hon håller inte måttet för de krav vi sätter på en avelshund. Hon är vek och tyvärr blir hon lätt stressad, vilket inte lämpar sig varken för jaktprov eller tillsammans med den psykiskt starkare flock vi har.

Vi har ju haft lite otur när det gäller vår fina tjej, när hon skulle hd kollas visade det sig att hon inte hade chip. Det ställde till en massa konstigheter för helt plötsligt var hon identiteslös, men med hjälp av SKK och bekanta som kunde intyga vem hon var blev hom om märkt. Tog kontakt med uppfödaren samt övriga valpköpare ifall det blivit något strul, hörde inget. Har fått rekommendation om att ta kontakt med NKK etniska råd, eftersom de misstänkte förväxling från uppfödaren. Men eftersom Svea är Svea så var inte det en process vi ville ta. Men ett intresse från uppfödaren hade ju inte varit att förakta.

Det som har varit det jobbigaste i allt detta är att Svea är min lilla tjej, och jag har kanon lydnad på henne. Men utanför komfort zonen tappar hon helt fokus och allt blir ett inre kaos för henne. Hon skulle må bäst med en familj där hon kanske har sällskap av en annan hund, och där hon får lugn och ro utan att behöva konkurrera med andra tikar. Vi har inget intresse att trissa upp priset utan vill få tillbaka det vi betalade för henne som valp. Vi är noga med vart hon hamnar, jag kommer att vilja ha kontakt läääänge med den/de som tar över henne.


Nu får ni ha en god natt, jag kommer säkert skriva mer om Svea

Ny dag samma utmaning

Exakt, dagen börjar som den alltid gör just nu, innan jag hinner äta frukost får jag börja städa. Men med tanke på att när jag kommer ner till köket och det angränsande hundrummet möts jag av 11 förväntansfulla valpar. det är högsta vinsten varje gång. De blir mer och mer medvetna om sin existens för varje dag, de får varje dag nya karaktärsdrag. Och varje en är unik trots sina likheter. Jobbigt är det när man är mitt uppe i allt, men bara man tar sig tid att njuta av deras frimodighet och nyfikenhet då kan man nästan känna deras förväntans fullhet.


Ha en förväntansfull söndag, bjuder på ett citat av Sam Walton " Höga förväntningar är nyckeln till allt. "




lördag 27 februari 2010

Äntligen kväll

Pust, nu börjar även denna dag lida mot sitt slut. Men innan jag knyter ihop för idag skall jag bjuda på lite bilder :) Visar de bilder på de tjejer som vi inte har sålt ännu.


Ha en trevlig lördagskväll,














Tidlös

Nja det skulle jag nog inte vilja kalla mej...Men utan tid. Morgonens rutiner tar numera ca 3 timmar innan jag har städat, rastat och matat 15 hundar. Idag skall vi försöka skotta fram en plätt så vi kan fixa en valpgård, är skönt för både mej valpar och Eya om de kan vara ute lite. Just nu har lugnet lagt sig, en liten stund.


Jag har som sagt inte bloggat, har varit väldigt trött. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag haft feber och en svullen knöl i halsen, har nog åkt på nått konstigt men det börjar bli lite bättre.

Igår hade vi ytterligare ett trevligt besök av valpköpare, sedan fick jag även besked av en annan valpintresserad. Nu finns det 4 tjejer lediga.

De har växt och blivit härliga individer, modiga och framåt, oblyga och orädda.

Ha en framåt lördag, bjuder på ett citat ordspråk fr. Portugal " En hund som skäller mycket jagar dåligt."

torsdag 25 februari 2010

Jobb jobb jobb

Just det inte för att jag inte har något att göra just nu....Det har jag, skulle vilja påstå att jag är professionell städare i mitt eget hus :) Det ger tyvärr inga extra pengar i plånboken därför är jag på jakt efter ett arbete, men jag måste säga att arbetsgivarna är inte direkt aktiva i sina svar eller bekräftelser. Har skickat in ca 10 tal olika ansökningar har inte fått någon bekräftelse, blirlite tveksam över om det är företag som jag skulle vilja arbeta på? Om man behandlar sökande med sådan nonsalans vad är det då för typ av arbetsgivare. Nej skärp till er, vi som skickar in en ansökan är seriösa och då borde vi faktiskt få den respekt vi förtjänar.

Ha en respekt full torsdag, bjuder på ett citat av A.J.P Taylor " Om människor skall respektera varandra för vad de är, måste de sluta upp med att respektera varandera för det de har. "


tisdag 23 februari 2010

Vackert

När jag var ute med hundarna i morse, möttes jag av -21 grader och småfåglars kvitter. Nu skiner solen så starkt att jag knappt ser min dataskärm. Vad vackert väder vi har, jag det är kallt men så här mycket sol är inte bortskämda med.
En tanke slog mej också nu mitt i allt valpstök, tänk om sommaren blir som denna vinter? Då får jag nog köpa mej ett mänskligt kylskåp, jag är glad i den första värmen som kommer i ca två veckor sedan orkar jag inte mer värme det får gärna vara uppehåll men inte stekhett.

Nej nu skall jag inte ta ut mina bekymmer i förtid, blir det en varm fin sommar är jag glad för alla som tycker om det, jag kan ju faktiskt sätta mej i skuggan.


Ha en skuggfri onsdag, bjuder på ett citat av Aldo Moro " En koalition är ett resonemangsäktenskap med oförsiktiga mellanspel."


Vilken dag

+3 i solväggen kan det bli bättre, vit gnistande snö och en stor sol. Det värmen ända in i själen, fast det kanske beror på att jag har feber :) lite konstigt fick feber för två dagar sedan är inte sjuk men har en lymfknöl som gör ont och är svullen i halsen.

Idag tog vi den långa turen jag och Akira, hon var sliten på vägen hem kan ju bero på att drygt halva vägen var djupsnö.

Skall erkänna att jag har inte varit så duktig med min egen träning, men förhoppningsvis kanske värken avtar och jag kan sätta igång. Har mest blivit små korta promenader tyvärr inte av de förbrännings effektiva typer. Men oavsett värk eller inte är vädret ljuvligt och livet utmanande.


Ha en utmanande tisdag, bjuder på ett citat av Martin Luther King Jr " Du är inte bara ansvarig för vad du säger, utan även för det du inte säger. "

måndag 22 februari 2010

Å se de snöar å se de.....

Nu är det vinter hurra...Ja finns nog ingen som inte kan hålla med. Vi har riktig vinter från syd till nord, häftigt.
Men jag kan inte låta bli att tänka på de senaste årens prat om kommande miljökatastrofer, och alla domedagsprofeter som spått att hela syp/nordpolerna håller på att kollapsa. Om inte de repar sig denna vintern vet inte jag, vaknar idag och mätaren visar -20 och snön vräker ner. Inte illa att det är hög/lågtryck samtidigt...

Idag har jag äntligen fått klart en av de viktigaste bitarna i ett uppdtag som jag har, nu är det bara resten kvar. Men nu är nyckel personerna på plats, skönt ett bekymmer mindre.

Nej nu är det dags att städa lite golv, valparna prickar inte alltid rätt ;)

Ha en viktig måndag, bjuder på ett citat av Olle Wedholm " Att ibland stanna upp ett tag kan vara den enda möjligheten att gå vidare." och två valpbilder


söndag 21 februari 2010

Samarbete

För er som missade 30km distans igår, missade verkligen prov på samarbete. Och jag hoppas att ni som inte behärskar den egenskapen av samarbete insåg att det ger resultat.

Satt med tårarna i ögonen när jag såg Södergren och Hellners arbete för att låta Johan få en chans på medalj, inte nog med det samarbetet resulterade till två medaljer. Trots att de två kämpade för att hålla distansen till sin lagkamrat presterade även de andra kanon bra, Hellner fick sitt guld och Johan fick brons. Södergren som verkligen hade de tuffaste förutsättningarna gjorde ett fantastiskt lopp och slutade tia.


Ha en samarbetad söndag, bjuder på ett citat av G.M Verity " Samarbete stavas med två bokstäver- VI." och guldspurten

lördag 20 februari 2010

Är stolt

Ja idag är jag stolt, vår avkomma Avalonian's Aramis "Ronja" har gjort utställnings premiär. Hon är inte ringtränad och det var husses första utställning. Men hon gjorde bra ifrån sig, 1 uk 3ukk vi är mycket stolta över insatsen på den internationella utställningen i Bö Telemark.
Vill även passa på att gratulera Rolf och Kjersti som dagen till ära förde sin Tex till BIM med cert och cacib. Svartkulpen's Tex Far har samma Mor som vår Eya.


Bjuder på en bild av Ronja i den aktivitet hon antagligen gillar bäst, bilden är lånad av
StigGöran Berget

Ha en fortsatt bra dag :D

Snökaos

Har haft ett mycket trevligt valpbesök, denna gång var det gultik som föll i smak. Hon kommer att få möjlighet till stora jaktområden och bli skogensdrottning i vårt grannland.

För övrigt så var det meningen att jag skulle åka till min väninna i eftermiddag, för att sedan åka vidare i morgon till Örebro och hämta hem Rándy och lilla Rós. Men den turer få vi skjuta på lite, vi har ju fått snökaos. Att det kommer snö gör inte så mycket, men denna blåst....nej jag tar inte chansen att köra med hästtransport i detta väder när jag kan göra det senare.

Men jag bjuder på en bildkavalkad av de båda skönheterna bilderna är tagna av min gode vän och hundkollega Jane besök gärna hennes blogg här>>>

Ha en varm lördag, bjuder på ett citat av Simone de Beauvir " Ingen är mer arrogant, mer aggressiv eller hånfull mot kvinnor, än en man som oroar sig över sin virilitet. "


fredag 19 februari 2010

Beslut

Ibland måste olika beslut tas, vissa kan vara av den lättare sorten och en del kan vara hjärtslitande och ångestframkallande. Tyvärr måste vi alla fatta beslut oavsett hur lätta/svåra de är.
Detsamma med valmöjligheter, vi ställs hela livet inför olika val även här en del lätta och andra svåra.
Vi tar ibland rätt beslut ibland inte, vi gör ibland rätt val ibland inte.
Oavsett så måste vi leva med de beslut och val vi tagit, även om det är svårt och fel beslut eller val gjorts.
Som ni kanske gissat, har jag ett beslut att fatta. Har kommit ganska långt i mina tankar men hjärtat sliter fortfarande.

Vad skönt det skulle vara att få vara barn igen och någon annan tar ansvar för de svåra beslut man ställs inför. Men samtidigt är det lätt att förebrå någon som tagit ett felaktigt beslut som gäller en själv.

Summa sumarum hur man än vänder sig är rumpan bak....

Ha en beslutsfri fredag, bjuder på ett citat av Alfred Bloch " Den som ler när det gått honom illa har redan tänkt ut vem han skall skylla på. " och lite samhistoria ;)

torsdag 18 februari 2010

Sak / person

I diskussioner är vi alla olika, missförstånd uppstår särskilt när man går från sak till person. Vissa väljer en strategi genom att förminska den/de man diskuterar med, andra pratar utifrån microperspektiv och andra via macroperspektiv finns även varianter som försöker vara objektiva samt de som är partiska. Det finns inget rätt eller fel eller någon som är bättre än någon annan. Sedan har vi alla personliga åsikter och min personliga åsikt är att de som i en diskussion förlöjligar/nervärderar för att få igenom sin åsikt, är den som går ut som förlorare. Att komma med mer eller mindre sakliga/osakliga påhopp, är för mej ett tecken på svaghet. Jag är en person som kan ta både ris och ros, men det skall vara konstruktivt. Om jag har en åsikt och någon inte håller med, lyssnar jag gärna på motsatsen jag jämför med min åsikt. Och många gånger hittar jag även likheter, fast olika uttryck.

Vissa lyssnar inte på vad andra parten säger utan bildar sig snabbt en uppfattning om rätt och fel, tar inte in och analyserar utan dömer bort på förhand. Jag har undrat många gånger på varför, har inget svar men tankar.


Genom att lyssna och ta in någon annan krävs det att man är ödmjukhet över sig själv.

Att våga ifrågasätta sina egna åsikter kräver att man är säker på sig själv och vet vilken grundvärdering man har.

Låta sig bli ifrågasätt kräver en god självkänska och ett stärkt JAG.

Att våga erkänna att man inte har allt rätt, kräver en mycket stor man/kvinna.

Att se nyanser i olika åsikter kräver ett öppetsinne.

Att våga kompromissa visar på goda ledaregenskaper.

Att genomföra och ta ansvar är en ledare.


Ha en ledningsfri eftermiddag

Kul

Valparna hade besök igår, ett par som inte bor allt för långt ifrån oss. Det var en trevlig stund med trevligt prat, det var ännu trevligare att en av de små skall få bli en blivande jaktdrottning i skogarna runt Lekvattnet.


Ha en trevlig torsdag, bjuder på ett citat av Joseph Conrad " Att vara kvinna är en ruskigt svår uppgift, eftersom den i huvudsak handlar om att handskas med män." och en bild på svart tik "Bea"

onsdag 17 februari 2010

Trevligt

I dag på förmiddagen får vi besök av en valpspekultant, det som är ännu roligare är att de bor i närheten. Vilket kan bli spännande om dom nu fastnar för en av våra tjejer. Blir ett kort inlägg måste ut till hästarna och hinna duscha innan dom kommer.

Ha en lugn onsdag, bjuder på ett citat av Demosthenes " Små chanser är ofta början till stora bedrifter. "

tisdag 16 februari 2010

Namn

Fick lite inspiration över att hitta namn till tjejerna,


Två namn är klara, en valp skall heta Bea och en Buffy. En valpköpare kommer kalla sin hund Tanja och då blir namnet Britannia, har även en del islänska namn.
Bára - Våg
Beisla - Odens Mor
Bibi - Vagga
Blaka - löv som fladrar i vinden
Blid - Ungmö
Blika - Tecken i skyn
Brana - Modig kvinna
Brúda - Docka

Ha en bra eftermiddag

Snö

Tittar ut och vad får jag se jo det snöar, jag blir alldeles matt. Om inte detta är bästa vinter ever så vet inte jag, det har varit kallt och mycket snö vilket vi inte varit bortskämda med tidigare år. Jag tillhör antagligen den kategori av människor som heller klär på mej än av mej.

Men jag börjar tröttna på gnälliga människor, herregud skärp er. Att ha så lite att engagera sig i att man måste starta " längtar till sommaren grupper på facebook" helt absurt. Gnäller för att det är kallt, gnäller för att det blir blött på golvet av snön, gnäller för att vi har snö gnäller för att de måste skottas bla bla bla...
Jag är inte sommarens största fan, men jag är övertygad om att samma människor kommer att gnälla om att det är för varmt, man får in sand på golven, myggen bits och solen för stor.
För att inte prata om när det regnar då j**ar får gnällisarna vatten på sin kvarn och mal å mal tills varje droppe är helt försurnad.

Var glada över att vi har fyra årstider, med fyra olika för och nackdelar. Acceptera att vi människor är är minst lika olika som årstiderna. Vi har alla för och nackdelar.

Nej nu är det slut på visdomslektionen för idag.

Ha en vis Tisdag och jag bjuder på ett citat av Konfusius " Det spelar ingen roll hur långsamt du går, så länge du inte stannar. " och en videosnutt

måndag 15 februari 2010

Rjukan

Nu kommer lite bilder från helgens stora äventyr. Jaktprovet i Rjukan, där vår egen Akira tog
pris.












söndag 14 februari 2010

Tja

Vad skall man säga, mina glad tillrop i soffan hjälpte inte direkt skidsyttetjejerna. Men vi får väl se vad som händer i jaktstart. Var så uppe i varv igår att jag inte klarade att somna, när jag väl gjorde det drömde jag bara snurriga drömmar...

Beror nog på att mina nerver ligger utanför kroppen just nu, men jag kan inget göra här hemma mer än att önska alla mina vänner, familj och bekanta en härlig alla hjärtansdag...



Ha en hjärtlig söndag, bjuder på ett citat av Dante Alighieri " Ett gott hjärta lär sig snabbt kärlekens språk. " och en underbar bild av en valpköpares dotter och blivande valp

lördag 13 februari 2010

Ensam

Min ensamma helg, har blivit super tråkig. Missförstå mej rätt, jag är så glad men ingen att dela min glädje med...Som tur är kommer vissa delar av familjen hem vid olika tider imorgon så vi får fira då.

Själv har jag faktiskt firat med en lite bit cheesecake, -Ja vet ska inte äta sånt...men det var en lite bit iaf :)

Nej nu skall jag fira vidare med att ge skidsyttetjejerna mina glada tillrop.


Ha en fin kväll


Glad, NEJ enormt glad

Idag har vi bevisat att vi har bra hundar :) Vår uppfödning Avalonian's Akira fick som enda hund 3 uk i norska Rjukan. Hon slet i 100cm pudersnö, men fixade pris. Förhållandena var så jobbiga så att många fick avbryta pga att hundarna storknade.

Fjällsol
Sitter här i min ensamhet och är mer än överlycklig, Akira har inte blivit tränad för fågel sedan i oktober utan har bara tränats kondis/styrka. Snacka om talang och ärftliga jaktanlag....

Paus på fjället
Har även haft underbart besök idag, två familjer har varit här och reserverat sin valp. En valp hamnar i Tönsberg och en i Kristiansand, Norge. Nu hoppas jag att de övriga nio också kan få komma till bra hem.
Matlagning i det fria

Rapport

Då har jag fått första rapporten från Rjukan, super tungt före. Till trots den hårdträning vi gjort sliter båda tjejerna fruktansvärt.

Själv har jag varit uppe med tuppen, jag har fixat hästar, hundar och duvor :) Röjt av lite golv har jag också hunnit med, varm och skönt har jag för jag har eldat i pannan sen tidig morgon. Staplat ved till kökspisen har jag hunnit med, tvättat 3 maskiner tvätt.


Det gamla uttrycker morgonstund har guld i mun, stämmer fortfarande.



Nej nu skall jag återgå till att bita mina naglar nervöst över mina små tjejer.





Ha en onervös lördag, bjuder på ett citat av, Liva Weel " Allt angenämt är antingen omoraliskt eller fettbildande. " hund i pudersnö

fredag 12 februari 2010

Strukturerat kaos

Ja det befinner vi oss i just nu. Men om ett par timmar är det över och lugnet kan komma. Gubben åker till Rjukan för att starta små tjejerna i jaktprov, sonen skall åka bort. Jag blir ensam hemma :D förutom Max, Eya, 11 valpar och hästarna. På lördag kommer jag få besök, 2 valpköpare kommer hit för att stifta bekantskap med sina nya blivande familjemedlemmar.

Ha en fin strukturerad fredag, bjuder på ett citat av Lindsay Lohan " Om du inte vet vart du ska, spelar det ingen roll vilken väg du tar. " Har filmat valparna men den får komma senare har inte hunnit fört över till datorn.

torsdag 11 februari 2010

Nytt skede

Ja idag inleds ett nytt skede i valparnas liv, de skall för första gången få smaka fast föda. Jag gör på mitt sätt, och det finns säkert lika många som det finns uppfödare. Men jag brukar börja med rå älgfärs el. nötfärs. Nu blir det älg :) jag ger detta i ca 3-5 dagar, innan jag sakta börja introducera valpfoder. Samtidigt som de får färs kommer de även att få ett halsband, och därmed en egen identitet. Nackdelen med fastföda är att den underbara valplukten sakta försvinner, och arbetet med att ha valpar börjar. Nu är det snart slut på sötebrödagarna :)

Ha en söt torsdag, bjuder på ett citat av George Bernard Shaw " Ingen kärlek är mer äkta, än kärleken till mat. " och förra kullens första fastamåltid,
i bild Aramis "Ronja" bor i Sandefjord Norge

onsdag 10 februari 2010

Dum dum dum...

Att jag aldrig lär....skall inte äta limpa. Men de har jag gjort, och gissa om jag mår bra. Nej jag har kramp i magen och mår blääää.

Har inte ätit bröd på flera veckor, men idag fick hjärnan akut brist på kolhydrater! vad gör jag jo en dubbelmacka skogaholms med ost. Om man slår upp ordet dumhet kommer det garanterat stå Helene bakom...och en bild på mej :)


Så går det sa Bill till Bull...

Har gjort det igen....

Idag blev jag provocerad, och resultatet blir som det brukar :) först tänder jag på alla 10. Sedan samlar jag mej lite och börjar analysera. Så även denna gång, är fortfarande inte helt nöjd. Vet inte hur den andra parten tar det. Jag har svårt för storebrors fasoner, och är övertygad om att det ger mer skada än framgång i långa loppet. När man pekar med fingret och säger INTE, brukar det få motsatt effekt och det brukar inte dröja förrän skadan är skedd.

Blir också väldigt ledsen för att jag kommer inte klara av att känna tillhörighet tillsammans med dessa människor som jag faktiskt delar mitt största intresse med. Och jag har varit huvudmedlem i denna klubb lika länge som jag haft rasen, jag har upplevt mycket lärt mej otroligt mycket genom olika aktiviteter som jag deltagit i. Men som sagt när en klubbs sätt att utveckla/förbättra blir direkt segregerade är det stopp.

Har varit med i andra föreningar där det slutat med att det blir två föreningar som egentligen strävar åt samma håll fast utifrån olika metoder. Kan kanske vara det som kommer hända här vilket är synd. Mångfald ökar kunskap, förståelse och är man villig att lära och utvecklas behöver inte mångfald vara svårt.

Kram på er som orkat läsa

Friluftsdag

Ja idag har grabben friluftsdag...nu kommer stenåldersminnen tillbaka ;) mina upplevelser av dessa dagar var, endera åka längdskidor eller slalom. Jag avskydde slalom, men eftersom det var nördigt att åka längd blev de slalom. Pest o pina jag tog mej både upp och ner i varierande stilar, orsaken till min något negativa inställning till slalom är att jag är höjdrädd. Jag hade mer eller mindre panik vid varje resa upp eller ner. Och när farten började tillta flyttade jag automatiskt vikten högre och högre upp, till slut förenades jag allt som oftast med marken i ett tumultartat snömoln.


När jag frågade grabben vad han skulle göra säger han jag och en klasskamrat vi tar skotrarna och åker in till stan. Ok lite skillnad från stenålder, ja! Bra tycker jag bättre att de för göra som som är roligt än att bli tvingade att göra något de inte tycker om.

Själv skall jag ut på mina längdskidor om en stund, det är kallare men knallsol och det är det bästa som finns....

Ha en knall onsdag, bjuder på ett citat av, Albert Einstein " Vi måste göra det bästa vi kan. Detta ligger i vårt mänskliga ansvar. "

tisdag 9 februari 2010

Yes

Har precis nu fått besked att både Akira och Svea fått plats båda dagarna i Rjukans jaktprov. Gubben och svågern skall bo i lavvo :) skulle gärna velat prova att vintercampa, men jag får vara hemma med de 11 sötnosarna istället. Inte nog med det jag kommer nog antagligen få vara helt ensam, grabben skall antagligen vara borta under helgen. Finns inget jag njuter av så mycket som att vara helt ensam ( ibland/nångång ). Fast jag kommer säkert få trevligt besök under lördagen för två valpköpare kommer hit för att hälsa på sin nya familjemedlem. Och det är nog tur att jag får annat att tänka på, fy vad nervös och pirrigt att inte vara i närheten av min små tjejer.

Nej nu har jag bubblat på igen, ha en fortsatt trevlig eftermiddag.



Rensa

Ja ibland måste man rensa bort lite onödigt, just nu håller jag på och skall organisera vår telefoni....Det är inte bara bara...Vi har 2 abonemang, och vi skall byta till 1, men det var inte det lättaste. Telia kan inte hjälpa, och nu verkar det som enda utvägen är att ta bort det vi vill ha kvar??? rörigt JA förrvirrande JA...men jag hoppas att jag kan få någon slags rätsida på eländet. Har inte lust att stänga vårt huvudabonemang bara för att det blir lättast för de inblandade parterna....hmm

Men jag har iaf varit ute och åkt lite skidor, kängorna blir lite bättre för var dag. Nu har det börjat snöa och jag skall strax ut och greja med Ögn.

Ha en fin eftermiddag