torsdag 31 december 2009

Ut med det gamla

ÄNTLIGEN !
Nu kan vi lämna 2009 bakom oss och se fram mot ett nytt livskapitel, men nya utmaningnar och spännande möten.
Jag önskar er alla ett
Godt Nytår, Onnellista uutta vuotta, Farsælt Komandi ár, Godt Nyttår, Happy New Year, et Bonne Année, Felice Anno Nuovo, Próspero Año Nuevo, ein glückliches Neues Jahr, Kurisumasu Omedeto, Chu Shen Tan, GOTT NYTT ÅR.

onsdag 30 december 2009

Makabert


Gissa vad jag suttit och bläddrat igenom? Kataloger...i -22 grader har jag suttit och kollat in 2010 års vårmode.

Egentligen tycker jag det är helt sjukt :S


Ha en sjuk onsdag, bjuder på ett citat av Anatole France " Jag önskar allajag älskar en liten smula galenskap - det skänker glädje. "

Kyligt

Jag menar inte känslomässig kyla :) Utan det underbara vinterväder vi fått, idag är vi nere på -22. Vi har lastat av våra kärror med diverse skotrar, som jag berättade igår har min son köpt sin första egna skoter. Idag bjuder jag på en bild av den lyckliga.

Ha en fin kall dag.

tisdag 29 december 2009

Tur o Retur

Igår förmiddag, åkte jag och sonen upp till Messlingen till vår stuga. Målet för denna resa var att få upp köket dit, sagt och gjort på med boogiekärran och kör. Vi hade inte bråttom, men det var det andra som hade. Jag körde väldigt lugnt, är ju faktiskt inte så van att köra på vinterväg. Här nere vräker dom på salt så fort det faller en snöflinga, när vi kom till jämtlanslän inser jag att även de värmlänska ploggubbarna borde få en kurs i hur man plogar...Vägarna är 1000% bättre plogade och med bra fäste trost vinterväg, här är det en massa spår som gör att bilen raglar runt som firmafest deltagare.


Väl uppe bara mös vi framför tv med sprakande ljud av kamin, gubben som åkte i förväg hade slipat och lackat de nylagda trägolvet. Grabben satt även och kollade snöskoter annonser, han hittade ett intressant objekt i Järpen. Eftersom vi håller på och bygger är det inte så kul att vara där uppe, kan inte ens koka vatten. Vi bestämde oss för att ta hem de två skotrar vi har där, sagt och gjort jag kör hem med 2 skotrar på kärran. Gubben och grabben åker till Järpen, via Östersund för att hyra släp. Men nu har han en egen skoter.




Jag har nu kört ca 90 mil på ett dygn, och skall bädda ner mej för i morgon gäller det att inhandla det som behövs inför Nyår...




Bjuder inte på nått citat, men en bild på en sån skoter som han köpt sig.


Ha en riktigt god natt.

söndag 27 december 2009

Pulsa

Tänk att folk betalar flera tusen för att sätta sig i bilen och köra till en träningslokal. Har varit ute och pulsat i 50cm lös snö i en timme, finns inga maskiner som kan ersätta det. Nu blir det en stor kopp med te.

Ha en pulsfylld söndag, bjuder på ett citat av Joan Rivers " Jag håller inte på med gymnastik, Hade gud menat att vi skulle göra knäböjningar, hade han lagt diamanter på golvet. "

lördag 26 december 2009

?

Skall berätta lite mer ingående om en julklapp bidrog med humor. Öppnar min klapp från mina svärföräldrar, ser HH logon och blir instinktivt glad. Det var ganska tjockt men vägde inget, regnställ tänker jag kanonbra. Öppnar upp plasten och får fram en väst, en tjock vaderad väst. Hela jag börjar nu sakta formas till ett enda ? Sätter på mej västen och utropar VAD ÄR DETTA? Min kära man lyfter blicken från sina egna packet och tittar glatt, EN FLYTVÄST!

Nu bildas hela jag mycket snabbt till ett ännu mer förrvirrat ? Utroper ! Vart skall jag drunkna? Min mycket lugnare man ler stort och säger, vi har ju fått en liten plasteka med motor som vi ska ha i stugan. Jaha säger jag och tar av mej västen, och försöker komma ihåg när jag fick veta detta. Har fortfarande inte lokaliserat ett minne av att vi blivit ägare till en plasteka med motor, men jag är nu en stolt ägare till en jättefin flytväst. Och det som är lite roligt den är inte orange utan vit och riktigt snygg.

Ha en flytande annandag, bjuder på ett citat av Francois de la Rochefoucauld " Att komma ihåg att man glömt någonting är ett framsteg. " och en bild på min flytväst

fredag 25 december 2009

Dagen efter

Då var det avklarat, det som vi väntat så tålmodigt på. Från det jag var liten har det aldrig serverats alkohol i samband med julen, det blev en överenskommelse som de vuxna kom fram till då. Det är något som vi fortfarande är utan på julen, denna helg blev dedikerat till barnen och så har det fortsatt. För mej är det en självklarhet att alkohol och jul inte hör ihop, men för många andra blir det inte jul om inte det finns alkohol. Och hur man väljer att göra bryr jag mej inte om, men jag är väldigt glad över att min familj valde att föra traditionen på detta sätt. Vi lägger pengar på gåvor istället, och vilka gåvor.

Är väldigt säker på att vi alla gick och la oss med ett nöjt leende på läpparna.

Jag är så tacksam över det jag fick av de mina, min dotter har prickat helt rätt och det är något som jag verkligen kommer ha nytta av. Min son lyckades röra mej till tårar med ett porträtt av min älskade Eya. Om jag inte varit nykter hade jag kanske inte uppskattat de gåvorna lika mycket. Så jag är också tacksam för mina föräldrar och mor-far föräldrar som införde nykterjul.


Ha en tacksam Juldag, bjuder på ett citat av Jean Baptiste Massieu " Tacksamhet är hjärtats minne "

torsdag 24 december 2009

Doppare dan

Idag skall jag bespara er från inlägg och citat. Idag vill jag bara önska er alla en riktigt


GOD JUL

onsdag 23 december 2009

Dan före dan

Japp, nu är julen ett faktum. Idag skall de sista detaljer på plats, julgranen skall hämtas och pyntas. Sedan är det bara att sätta sig och provsmaka skinkan.

Jag önskar er alla en riktigt god jul

Ha en välsmakande onsdag, bjuder på ett citat av W.C Fields " En riktigt God Jul önskar jag alla mina vänner, utom två. "

tisdag 22 december 2009

Lösa trådar

Vi har dom nog alla, en massa lösa trådar som hänger och som man inte vill klippa bort, eftersom man är lite rädd att ta bort något man kan komma att sakna.

Jag har börjat att reda upp ibland mina trådar, och det som är roligast är. Att det verkar som jag inte behöver tabort utan knyta ihop. Det visar sig att vänskapsband är starkare än något annat, och vilken känsla att kunna börja nysta i det som legat dolt. Att få förmånen att återskapa fina relationer, ja jag har hittat ytterligaren en saknad vän.
Och det är helt otroligt, fast att våra vägar inte korsats på drygt 20 år har vi likvärdiga intressen idag.

Över till nått annat...efter nyår skall jag och en ganska nyfunnen vän åka och mysa bland lite större fyrbeningar. Det skall bli en trevlig upplevelse att få gå runt i en stor flock och mysa med en massa islänningar ( 4-benta sådanna ) :-)


Ha en julig tisdag, jag bjuder på ett citat av NN Italien " Bättre mista sadeln än hästen "och en bild på en gammal bild av mej och Leista

måndag 21 december 2009

Ny dag

Hade en mycket trevlig dag med min mor, dotter och son igår. Vi avverkade det vi skulle igår, jag har en sak kvar som jag skall fixa idag. Sedan är det maten kvar, och det bästa av allt vi åker upp till paradiset mellan jul och nyår. Absolut ingen semester resa, vi har mycket som skall göras, vi ska slipa trägolvet så vi får lacka det, kakla det som vi hinner i badrummet och ta in det nya köket. Sedan dröjer det nog en stund till innan vi åker upp, kanske påsk. Nej nu har jag snavlat klart. Men.

Ha den vackraste måndag, bjuder på ett citat av Eleanor Roosevelt " Många människor kommer och går men bara äkta vänner lämnar avtryck i hjärtat. " och en bild på gänget

söndag 20 december 2009

Shopping

Yes! Det står på schemat idag, vi misslykades i torsdags så idag åker jag och grabben in till Karlstad för att bli färdig med julklappar. När det är avslutat kan vi bara sätta oss ner och invänta julen. Ha, skojade bara, städning är vad som bör göras. Men det är så mysigt att städa i ett julpyntat hus, och när allt är städat och fint ta in granen ( ja vi har en riktig gran ) och pynta den. Sedan i ljussken njuta av grandoft och stearin, mmm jag önskar att alla människor får uppleva den härliga blandning av dofter och lugnet samt samvaron i julfirande.

Ha en julig söndag och fjärde advent. bjuder på ett citat av Asta Lie Isaachsen " I jultider har man tid att ha tid " och en bild på Svea.

lördag 19 december 2009

Underbart!

Igår kom mina svärföräldrar hit en snabbis, min man brukar normalt åka över till Norge och lämna/hämta julklappar. Men i år kände han att tiden inte räckte till, så dom kom barnens farmor och farfar. Nu hade de säkert ett pressat tidsschema för vår dotter hann tyvärr inte hem och träffa dom. Min far kom igår eftermiddag han skulle hämta sonen för de skall ut och julshoppa tillsammans. Han tog även med dottern hem hit, så slapp hon sitta på tåget med en massa packning. I går kväll hade vi det bara mysigt, vi kollade på en film och åt grillat. Är nog första gången på många år som jag känner mej så avslappnad inför jul helgen. Jag har fortfarande julklappar kvar att köpa, men all stress är som bortblåst. Det är underbart! Får nästan lite dåligt samvete, för att jag är på väg att må så bra. Hoppas att fler tar chansen om den kommer att unna sig tid för eget välmående.

Ha den underbaraste lördag, bjuder på ett citat av Gottfried Edel " Mod är en fråga om försiktig balans" och en bild på Max

fredag 18 december 2009

Tick tack

Tiden går och vi närmar oss jul med stormsteg. Igår åkte jag och sonen till ett köpcentra, vi skulle handla julklappar...
I förrgår kom jag på den brillianta iden om att göra våfflor till kvällsmat...
Som sagt vi åkte till ett köpcentra, jag hade ätit våfflor dagen innan...
Kan säga som så här att det blev inte julklappar, däremot kramper och rejält magknip...
Vi åkte hem utan någon klapp, jag fick igen en påminnelse om att jag inte kan äta våfflor/pannkakor. Men förtränelse är ju min grej...

Tur att det är så länge kvar till jul, börjar inte alls bli småstressad. Tar ett djupt andetag och tänker på att vädret är alldeles ljuvligt, -15 sol och lite snö på marken.

Ha en lugn och fin fredag, bjuder på ett citat av NN England " kort glädje, lång ånger" och ett hjälpmedel mot stress

onsdag 16 december 2009

Vänner

Har en härlig känsla i kroppen, och fått den bästa julklappen. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, ang. vänner man förlorat. Jag har hittat två av mina underbara vänner och fd arbetskamrater från min tid i Göteborg.En av dessa har jag levt mitt nuvarande liv i symbios med, vilket jag fick besked om häromdagen. Tänk hur det kan vara, vi är också unika med att fortfarande vara gifta/sambo med de män vi hade då. Det skall blir roligt och spännande att återknyta de år vi missat, lära känna varandra igen dela med sig av sitt liv och få lär sig om deras.

Vilken julklapp!


Ha en inspirerande onsdag, bjuder på ett citat av Kahlil Gibran " Vänskap är alltid ett vackert ansvar, inte en möjlighet. " och en bild som säger allt...

tisdag 15 december 2009

Vinter

Nu har vintern kommit, snön ligger vit på marken och vi har minus. Nu mår jag bra, energi får jag i massor och det blir ljust och trevligt ute.
Hundarna är lyckliga över att vara ute och springa, allt blir roligare.

Bjuder på lite bilder från vår dagliga promenad runda. Finns mång olika alternativ men gillar denna runda bäst för jag har full uppsikt över hundarna och kan släppa dom lösa så de får rusa av sig.

Ha en snöig tisdag, bjuder på ett citat av NN " Det trevligaste med att vara flintskallig är att man hör hur snöflingorna faller. "

måndag 14 december 2009

Trött

Är så fruktansvärt trött, att jag inte orkar tänka. Undrar om det är efterdyning av allt som hänt, och att kroppen nu börjar ta itu med återuppbyggnads arbetet. Känns som om jag lullar runt i ett grått vaccum, och inte vill vakna.

Skall gå ut på en promenad och jag hoppas att jag vaknar till efter det.


Ha en vaken måndag, bjuder på ett citat av Mark Twain " Då Gud skapade världen var han redan trött. Det förklarar mycket. "

söndag 13 december 2009

Tillbaka

I och för sig kom jag hem natt till lördag, konstigt man jag har lite dåligt samvete för att inte ha uppdaterat min blogg. Hur som helst, jag har varit på Ullared. Det var stort, större än vad jag kunnat drömt om. Jag har handlat, handlat mer än vad jag trodde var möjligt. Är jag nöjd, nöjdare över utbud och priser.

Sammanfattning jag kommer absolut åka dit igen, och det är viktigt att man vet vad man skall ha och att man ser till att det finns extra marginal på kontot. Jag har också hittat mina favorit avdelningar, hästavdelningen helt fantastisk ( om man har det intresset ) djurtillbehör sådär, hittade bäddar till hundarna. Hygien var så mycket att det finns nått till alla, hobby/elektronik det fanns allt från pimpel spö till vindrutetorkare. Kläder/ leksaker är inte mitt största intresse men när man kan köpa BH för mindre än halva priset bilr även jag glad. Husgeråd/textil finns det mesta till dom flesta, längtar tills jag kan börja inreda stugan.

Fanns även ett stort utbud av olika matserveringar, rekomenderar det asiatiska köket. Även om det är av snabbmat stuk var maten välsmakande och såg mycket arbetad ut och var mycket prisvärt ex. 3 små rätter 94:-

Så har ni inte varit I Ullared ta en tur.



Ha en dömsksöndag bjuder på ett citat av NN " Goda varor säljer sig själv " och en översiktskarta så ni hittar på GEKÅS


torsdag 10 december 2009

Nu...

Efter många års tänkande om att åka till Ullared, blir resan av. Åker ner till Borås i eftermiddag, med min dotter och mor. Vi kommer att bo på hotell där och har en myskväll, sedan tidigt på fredag står vi i kön in till varuhuset. Ska bli spännande och se om det lever upp till mina förväntningar, har hört alla historier om Ullared från vana shopping resenärer. Mina intryck kommer att serveras här när jag väl är hemma igen.

Mina förstavals avdelningar hästsport, hobby fritid, djurtillbehör, hygien, elektronik. Kläder överlämnar jag glatt till mina medresenärer, de kan shoppa åt mej med så slipper jag.

Vi hörs efter Ullared, ha en ekonomisk torsdag bjuder på ett citat av Georg Thomalla " Det finns ingen bättre reseledare än checkhäftet " och bild på Ullared


onsdag 9 december 2009

Resultat

Idag hade de lagt ut resultaten för mina flickor, det var både bra och dåliga nyheter. Jag väljer att börja med det goda, vår egen uppfödning Akira är HD fri med B vilket känns super bra. Men tyvärr vår söta lilla Svea fick C, vilket känns oerhört orättvist. Men skam den som ger sig, vi kommer att röntga om henne efter nyår. Vi kommer då att prova en annan klinik, hon var nersövd väldigt länge ( 1 tim. )innan hon blev röntgad pga olika omständigheter och jag tror att leden kan verka slapp pga detta. Jag känner mej hoppfull över att resultatet kan bli bättre, och jag hoppas att även hon kan bli fri röntgad.

Förövrigt så börjar mina två tjejer att pigga på sig, de är fortfarand isolerade men de hostar inte lika illa. Akira har fått lite matlust tillbaka och faktiskt ätit sin frukost idag, Svea är inte helt återställd ännu men är betydligt piggare. Än så länge har jag inget märkt på de vuxna hundarna, vi håller fingrar och tår för att de skall slippa.

Över till dagens väder rapport, grått, gråare och gråast oj då bjöd visst på tre vaianter av grått ja det säger allt om vårt fina vinter väder.

Snart bär det av till.....Ullared, yes jag ska äntligen åka dit efter flera års " prat " om det.

Det får avsluta för idag

Ha en gråigaste onsdag, bjuder på ett citat av Publilius Syrus " Ett beslut som inte kan ändras är ett dåligt beslut. "


tisdag 8 december 2009

Eftertanke

Ja i dag ska det bloggas om eftertanke...Nej, just kidding. Men däremot förtanke, vilket oftas blir glömt i eftertankens värld. Skänk en eftertanke till ditt och datt, men hur vore det om vi tog oss tid till förtanke då slipper vi all extra tid med eftertanke.

Vet jag jag brukade säga till mina barn när dom var små -tänk först prata sen, detta går lätt att inplantera även på vuxna människor tänk först agera sen. Men nej, gör som du vill och ha en eftertanke om det sedan är det som gäller nu.

Jag ska be om ursäkt till er som läser idag, men jag är irriterad, grinig och arg. Och när jag hamnar i detta tillstånd blir jag som många andra jag pekar med hela handen. Särskilt om jag blir drabbad pga någon annans dumhet.

Jag är absolut inte ofelbar, men jag gör allt för att inte oskyldiga blir utsatta för mina brister.


Så dagen idag skall tillägnas förtanken, för oavsett "dumhet är ingen egenskap utan ett självvalt tillstånd" /av mehesy



måndag 7 december 2009

Host, host

Ja här har vi nu fått kennelhosta, det är såå kul. Vi fick med oss det från utställningen i Lilleström. För er som inte vet vad det är, kan man jämföra med kikhosta.

Inkubationstiden är 4-10 dagar, de flesta hundar har en febertopp precis i början av sjukdomen. Men har sen normal temperatur, hostar olika kraftigt under 5-10 dagar för att sedan tillfriskna helt. Vissa hundar hostar i upp till 2-3 veckor, i sällsynta fall kan hunden drabbas av en sekundär infektion. Med bakterier och får då lunginflammation. Om detta händer påverkas almäntillståndet och hunden får feber.

Vår Akira har fått den kraftiga typen hon hostar och kräks upp vitt slem, får bara hoppas att Eya inte blir lika hårt drabbad. Blir lite orolig med tanke på hennes dräktighet.

Men nu över till något roligare, vädret ;) Det har gått från minus i slutet av förra veckat till pluss och regn, härliga vinter väder.

Nej nu måste jag försöka göra något nyttigt.
Ha en hostfri måndag, bjuder på ett citat av Henry David Thoreau " Det är sunt att vara sjuk av och till." och en bild.

söndag 6 december 2009

Andra advent

Ja ett grått och blött advent, men oavsett närmar sig julen med stormsteg. Vi var och besökte dottern igår, och passade på att åka på Ikea. Vi gick mest och strosade och vi åt även lunch där, har aldrig ätit på ikea tidigare men det var helt ok med tanke på priset. Kommer jag att ta för vana att äta där, nej då skall jag vara riktigt hungrig. Även om det var prisvärt, var miljön bullrig och stressande.
Väl tillbaka till dotterns lägenhet, bjöds vi på fika med safransbullar och julmust. Det var högre kvalitet på den fikan än lunchen på ikea. Vi hade en super mysig dag hela familjen inkl. Sebastian :-)

Idag skall vi fixa med lite mer jul dekoration, ska ta och plocka fram lite prydnadstomtar. Det blir liksom lite mer pricken över I när de står framme.

Ha en torr söndag, bjuder på ett citat av Claude Tillier " Att äta är magens behov, att dricka är själens. " och en bild på Eyas avkomma Ahtena

lördag 5 december 2009

På tur

Just det idag skall vi packa in oss i bilen och åka till Karlstad, vi ska hem till Mikan "dottern". Hon har städat och julstökat så det ska bli riktigt mysigt att se vad hon har åstakommit i sin lägenhet. När vi är där ska vi också passa på att shoppa lite, sedan har jag fått en beställning på en rakpermanent samt klippning. Vi får väl se hur det går, men det ska bli mysigt att hela familjen plus Mikas pojkvän är samlade i hennes lilla lya:-) Rapport kommer.

Ha en mysig lördag, bjuder på ett citat av Oscar Wilde " Efter en god middag kan man förlåta vem som helst, till och med en släkting. " och en bild på Mikas lägenhet

fredag 4 december 2009

Vita guldet

Ja nu har det vita guldet kommit, tyvärr kommer det även vara borta snart. Men det är väl så det man åtrår mest, skyr en som pest :-) Men det hjälper inte att grämma sig för förlutsen, utan att ta vara på tiden man har. Idag har jag och det två små varit ute på en härlig promenad där de har fått springa så snön yrde runt deras ben. Har även varit kreativ och förbrett den blivande B-kullens egna sida, blev nöjd med resultatet. Kan ibland vara svårt att veta vad man skall skriva, för att det skall bli en bra balans. Men jag tyckte jag fick fram både Eya och Paw goda sidor utan att det låter konstlat eller överdrivet, är ju sanningen som skall fram. Om man som uppfödare är oärlig kommer det att visa sig till slut. Men mina avelsmål är sundhet, extriör, jakt och temprament utan inbördes ordning. I vissa fall har aveln blivit premier, premier och premier, men det finns ingen gen i en hund som nedärver en premie däremot anlag, hälsa och extriör. Och det är där focus bör ligga.

Ha en vit fredag, bjuder på ett citat av Benjamin Franklin " Att vara medveten om att man inte känner till fakta är ett stort steg till kunskap. " och en bild på min två flickor

torsdag 3 december 2009

HD

Har nu kommit hem efter att jag röntgat mina två ungtikar. Nu är det bara en nervös väntan innan svaret kommer, mina små tjejer skötte sig utmärkt hos veterinären.

Har kommer bild på flickornas höfter först Akira och sedan Svea





Logoped

Nu har jag träffat logopeden Tove, visade sig att jag har varit duktig på egen hand så jag behöver inte dit mer. Varför var jag där, för snart drygt 1,5 år sedan blev jag väldigt hes. Efter ca 3-4 månader med eskalerande heshet sökte jag läkare, det visade sig att jag fått tumör på mina stämband. Samma dag som jag fick beskedet slutade jag att röka, fick även tid hos en specialist som filmade mina stämband under ansträngning. Det konstaterades att det inte var några elaka systor, och mitt återbesök efter 6 månader visade på en nästan 100% återgång. Jag har blivit mörkare i rösten och jag har en liten cysta kvar, därför skulle jag träffa logoped för att lära mej prata utan att anstränga stämbanden och träna upp dem. Men som sagt jag har skött mej bra, så jag behöver inte gå fler gånger till Tove. Orsaken till min förbättring är att jag sjunger hellre än bra :-) vilket är mycket bra träning för stämbanden.

Ha en stämningsfull torsdag, bjuder på ett citat av Miguel de Cervantes Saavedra " Den som sjunger skrämmer bort bekymren." och en bild på stämband

onsdag 2 december 2009

Kort och gott

Jag har tjatat om att jag vill ha kallt, nu kryper det ner mot -10 och det är friskt och skönt ute. I morgon har vi soptömmning, och jag har en tendens att glömma kör ut tunnan. Tog en varm skön dusch förut, och kom då ihåg soptunnan. Slänger på mej lite kläder och blöt i håret stegar jag ut i kylan. När jag kom in var hela huvudet is :-)

Ja ja tunnan kom ut iaf så nu kan jag fylla på med mer skräp i två veckor tills nästa gång.


Ha en goast kväll, bjuder på en bild av mej med fryst hår ;-)

tisdag 1 december 2009

Minus

Japp nu har vi äntligen haft minus i två dagar. Jag njuter av att kunna vara ute utan att ha lera upp till knäna. Hundarna är också gladare, har insett att julstressen har börjat för många. Inget som jag brukar lida av, har en tendens att hamna i hyperläge runt den 20 december när jag inser att jag faktiskt inte köpt julklapparna klart. Varje år tänker jag nästa år ska jag vara ute i god tid, men så sant som att solen går upp kommer jag garanterat fara runt som en iller efter den tjugonde.
Varje år så har vi i familjen sagt att nästa år ska vi inte ha så mycket mat, köpa så många julklappar osv. men likt f-benat äter vi jul mat i flera veckor eldar julklappspapper i månader. Tycks aldrig få en ände på masskonsumtionen, och det som är det mest ironiska är jag jag inte är så glad i julmat. Erkänner att jag däremot aldrig kommer att bli vuxen när det kommer till julklappar, älskar stora högar av paket färgglada papper och fina rosetter. Tycker det är så mysigt att jag kan köpa schampo & balsam och packa in i två olika paket bara för att det ska bli fler. Det viktigaste är inte innehållet utan tanken.

Min svärmor berättade att min man en jul hade gett sin syster ett stort paket, hon sken som en sol när hon fick det. Och i det stora paketet var ett mindre osv, när hon slutligen hamnade i det allra minsta paketet och öppnade det låg där en liten gråsten. Han hade lagt ner arbete på hennes present, och han hade säkert väldigt roligt under tillverkningen av paketet. Hur glad hon blev kan vi nog gissa oss till, men hon kan säkert se tillbaka och skratta åt det idag.

Vi har säker alla blivit mer eller mindre glad av en klapp, själv minns jag när jag fick ett ritblock och färgkritor av mina kusiner. Jag kände mej oerhört kränkt jag var ju 12 år och ritblock m kritor var till småungar.

Ha en riktigt kall onsdag, bjuder på ett citat av Pope John Paul II " Dumheten är också en guds gåva, men man får inte missbruka den " och en bild på Mestur som vi fött upp