måndag 30 november 2009

Avklarat

Då var första advent avklarad för denna gång, var inte ens hemma utan befann mej i Lilleström utanför Olso. Vi deltog på Norsk vinnar utställningen, många hundar och mycket folk.

Det var ca 60 gordonsetter anmälda, jag tävlade i 2 x unghund Svea + Akira och i öppen med Eya.

Detta var min andra inomhus utställning, första gången var med vår saknade cavve Cippo. Jag kommer ihåg att jag hade lite svårt för sorlet som blir inomhus. Och hade det även denna gång, den som led mest var Akira. Hon var super stressad, och klarade inte att slappna av. Svea däremot var spänd först men beslutade sig för att sova sig igenom hela äventyret. Eftersom jag vet att Svea älskar att visa upp sig var det självklart att lämna över henne i Rolf Bye kompetenta händer. Själv gick jag då med Akira, som tyvärr nästa håll på att hoppa ur skinnet när domaren tittade på henne. Hon klarade inte att slappna av för att trava ordentligt utan rullade hela tiden in i galopp. Men Båda tjererna fick 1or för kvaliten och skulle in och tävla i konkurransen, Akira åkte ut direkt och jag fick sitta och titta på när Svea travar in hela klassen och slutar som 1 med ck.

Skulle sedan in med Eya, som för dagen bestämt sig för att inte alls vara delaktig. Allt gick bra ända tills Eya skulle ställa upp för domaren, sekritariatet sitter och äter mat framför näsan på henne gissa vart hennes fokus hamnade. När vi skulle in i konkurransen var hon en riktig super bitch, bestämde sig för att hunden bakom gillar hon inte, sprang och glodde surt bakåt. Tillslut lyckas hon slita sig ut kopplet och springer och stoppar näsan i rumpan på dommaren...Men vi slutade som första hund utan ck.
Svea skulle sedan in och tävla i bästa tik, men där åkte hon ut först hon är inte riktigt färdig för att tävla mot äldre tikar.
Summa sumarum är jag nöjd, jag vet att jag inte kommer utsätta Akira för utställning inomhus, Eya skall aldrig mer ställas i direkt anslutning till löp (före el. efter).

Nu ska jag gå ut med de små så de får busa med Monas border collie Falcon.

Ha en busig måndag, bjuder på ett citat av Gustave Flaubert " Framgång är ett resultat, inte ett mål. " och en bild på vår cavve cippo.

lördag 28 november 2009

advent

I mogon är det första advent, och jag började med att städa igår. Fast avbröt för att börja måla, måste skryta det blev super fint. Har även fått upp gardiner i kök men hann inte med att placera ut stakar och stjärnor.

Jag var iväg och köpte mattor, varav en dörrmatta som jag mätte upp. Igår skulle vi klippa till den och lägga ut, rullar ut mattan och den var en meter för kort. Ibland blir jag riktigt trött på mej själv, men vi fick användning för den ändå men jag fick inte göra klart det jag ville. Gick till sängs besviken på mej själv och min klantighet. Detta betyder att jag måste åka och köpa en ny dörrmatta i rätt längd, tror inte jag hinner idag. Om jag inte kan lura iväg gubben ;-) får satsa på det...

Nu ska jag fortsätta greja här hemma med städ och pynt.


Ha en tillräkligt lång lördag, bjuder på ett citat av Jean de la Bruyére " Att skratta åt förnuftigt folk är dårarnas privilegium " och två bilder på hundrummet.

fredag 27 november 2009

Full rulle

Jag har just tagit en paus från det jag håller på med, började putsa fönster invändigt. I kök, hall och hundrummet, och när jag höll på som bäst fick jag ett infall. Har nu målat om i hundrummet, har bara små detaljer kvar som närmast taklist och dörrar. Väntar på att min man ska komma hem så får han sticka iväg och köpa nått att äta, dumt att avbryta nu. Får hoppas att jag hinner med allt annat som skall göra idag också, men annars får jag hålla på hela natten:-) För när jag blir så här kreativ är det bra "to go with the flow".

Ha en färglad fredag, bjuder inte på vare sig citat eller bild. men det kanske kommer senare...;-)

torsdag 26 november 2009

jippie

Idag skall det brännas pengar:-) exakt varje kvinnas dröm, oj nu generaliserade jag lite.
Men om jag går tillbaka till micronivå jag ska göra av med pengar, fast inte på mej själv utan till allas trevnad. Vi renoverade vår hall och vi har fortfarande inte färdigställt den är som vanligt små detaljer kvar, är det stående problemet för oss. Vi påbörjar projekt men när det kommer till det lilla sista som ex. golvlister mm, då börjar vi på nått annat. Och problemet är att jag har inte velat köpa mattor utan tänkte vänta tills vi var helt klara, men nu orkar jag inte längre sååå idag blir det mattor. Ny dörrmatta ute och inne, en gångmatt och en matta att ha under bordet. Jag har en stor hall, fast den är bara hälften så stor som den var, vi har utökat kök och vardagsrum med andra halvan av hallen. Det bästa när vi gjorde om hallen var att jag nu har en stor gå in i garderob/förråd och ett större badrum med bubbelkar. Min hall var lika stor som en mindre tvåa när vi flyttade hit ca 45 km2. Och nu på ca 25 km2, och dotterns lägenhet är på 20km2. Vi har gott om plats, men ändå aldrig tillräkligt med utrymme välfärds problem :-)

Bjuder på ett citat av George Bernard Shaw " Budget: en metod för att bli pank metodiskt " och en bild på vår hall.

onsdag 25 november 2009

Ny dag nya möjligheter eller bekymmer!

Oavett hur dagen utvecklar sig, kan man alltid titta tillbaka och se att det varit ganska jämt fördelat mellan positivt och negativt. Idag skall jag försöka ta tag i städning, men tyvärr så infinner sig inte lusten till att städa. Har en känsla av att det beror på vädret. Jag städar hellre när det är fint väder, konstigt men jag får mer energi när solen skiner eller när det är ett par minus grader. I detta vädret skulle jag vilja åka till Ullared, har faktiskt inte varit där men skulle vilja åka dit.

Så vi kanske ses i Ullared.

Bjuder på ett sitat av NN " En frisk, vuxen, manlig tråkmåns konsumerar varje år en och en halv gånger sin egen vikt av andra människors tålamod " och mor m två döttrar.


tisdag 24 november 2009

Nej...

Huvudvärk, vakna och har ett huvud som är på gränsen till explosion. Får iväg grabben till bussen, tar in en imigran (migrän medicin). Sedan är det bara att lägga sig och vänta, efter ca 30 min är alla muskler så avslappade att man känner sig berusad. Men va skönt det är när det sakta släpper....Om det inte som i detta fallet är spänningsvärk, då hjälper det inte alls. Tycker att jag borde känna skillnaden efter så många år, men ikke sa nicke. Ska ta det som ett bra tecken för det visar att jag har en förmåga att förtränga, precis som när jag förtränger att jag ställt samma fråga fem gånger och blå nekar att jag inte alls hört svaret tidigare....det i sin tur kanske har med åldern att göra, hmm det har jag inte förträngt jag är bara så vilsen att jag inte vet hur gammal jag är. Så för att vara säker lägger jag till två år, gissa om jag blev glad när jag fyllde år och det visade sig att jag fyllde två år yngre.

Oj då, fick avbryta två hundar råkade i luven på varandra. Inget farligt Max och Gordon bråkade om vem som skulle äta Sveas mat, ingen big deal Svea såklart... Nu har lugnet lagt sig igen. Som jag skulle säga blev det en sen start på dagen för vovvarna.

Bjuder på ett citat av August Strindberg " Allt är relativt, även åldern " och en bild på Max.

måndag 23 november 2009

nu är det klippt

Ja exakt, nu är Gordon färdig. Han blev så snygg kort tovfri päls och ny klippta klor.

Lite för och efter, han är inte den lättaste modellen jag fotat men hoppas att det går att se ändå.



Trim

Ja inte så aktivt som det låter, jag skall trimma hund idag. Har fyra som skall badas och klippas, och idag börjar jag med Gordon. Vill att han skall vara fin när han åker hem till matte och husse igen, sedan har jag de tre tikarna som skall på Norskvinner utställning till helgen.

Eya och JE har nu åkt till Sandviken, han skall jobba där och har samtidigt lite sällskap av The Queen.

Ha en vältrimmad måndag, bjuder på ett citat av Sokrates " Belåtenhet är naturlig rikedom, lyx är artificiell fattigdom. " och en bild till på Eya the queen och Paw

lördag 21 november 2009

På väg hem

Nu är Eya och JE på väg hem, nu är det bara en lång väntan i 63 dygn....


En bild på de kära tu :-)

SOL...

Yes, solen skiner och det är ljust ute. Idag blir det till att vara ute mycket, för att lagra solljus inför nästa gråtrista period. Eya har bott på hotell under natten, hon har åkt hiss för första gången i sitt liv. Hon hade gett husse en konstig blick i hissen " som vad är meningen med att stå i detta trånga lilla rum? " Annars har det funkat bra, hon lyckades charma personalen på hotellet så när husse fick frukost fick hon hundgodis :-)

Hörde ett roligt repotage på radio Norge i går. Det handlade om julbord. Om man i Oslo varit på julbord och blir överförfriskad, finns risken att hamna i "fyllecell" till nyktrings rum. Dagen efter får dom en bot på 9000nok och sina tillbehör i en påse. Polisen som de intervjuade var mycket road över scenariot när vederbörande kommer hem, och skall förklara för sin levnadspartner om anledningen till böterna. Inte ofta man hör någon skratta så gott i radion....

Själv skall jag avnjuta ett julbord till torsdag, inte i Oslo så jag behöver inte bortförklara 9000:-

Ha en soligast lördag bjuder på ett citat av Robert Lembke " En av farorna med julafton är att vi av våra hustrur får julklappar vi inte har råd med " och en bild Eldkvika ett sto jag fött upp.


fredag 20 november 2009

Apport

Har nu varit ute och tränat apport, försöker att göra det två gånger per dag. Måste säga att Akira och Gordon har väldigt lätt för att fatta vad det handlar om, Svea är lite mer tveksam men det lossnar nog snart även där. Har nu kommit så långt att Akira plockar upp bocken från backen på kommando, Gordon han tar den än så länge när man håller bocken ca 10cm framför näsan.

Ska erkänna att jag har inte sovit så mycket i natt, mina tankar har färdats tillsammans med Eya på väg till Malmö. Lite tråkigt att jag inte kan följa med, hade tyckt det skulle vara spännande att träffa Knud " husse " till Paw. Han är en pigg och aktiv 80-åring som även är konstnär. Lyckades hitta lite mer info om hans målningar på det fantastiska internet, min första tanke "hmm danmark, skagen ok"
Men så fel jag hade, hans målningar var långt ifrån skagen målningar så där fick jag för mina fördommar. Det jag såg väckte nyfikenhet och jag vill veta mer....JE fick lov att packa med både kamera och videokamera.

Ha en fantastiks fredag, bjuder på ett citat av Edvard Munch " För en konstnär ar det farligaste av allt att få beröm " och apport bilder.


torsdag 19 november 2009

Äntligen

Nu är Eya på väg, själv kommer jag sitta hemma och bita naglar för att all går bra...Nej nu ljuger jag för det kommer jag inte hinna, har tre hundar att träna apport med. Sedan så har jag slutat bita på naglarna, inga mera själv destruktiva beteenden :-)

Eya kommer hem igen på söndag och då får jag hoppas att hon har en flock bebisar i magen.
Glömmer inte förra gången, hon var enorm hade inte valparna kommit när dom kom hade hon spruckit.


Ha en god natt, bjuder på en bild av Eya's förra bebismage

Grått

Regn, dis och gråmulet, det är inte konstigt att många människor lider av depressioner. Man vaknar och det är grått och fuktigt, vid fem är det kolsvart och fuktigt, lera, grus och blöta strumpor överallt.



Tröttheten hänger som ett tungt draperi över ögonen. Lusten och inspirationen går vilse i det mörker som sluter vår tillvaro, vi krymper sakta ihop som en gråblek massa utan mål eller glädje.
Tankarna för oss mot bitterhet och förakt, vi söker fel och pekar med hela handen mot det vi själva anser är orsaken.
Men om vi stannar upp och tittar oss omkring, då kan vi se ljus som sprider värme och glädje. Vi kan se människor i färgglada kläder ta chansen att blicka upp istället för ner. Våga vara den som inte föraktar utan den som sprider glädje och värme.



Ha en varm torsdag bjuder på ett citat av Epiktetos " Det finns bara en väg till glädje och det är att sluta bekymra sig över det man inte kan påverka " och en bild som Alex tagit



onsdag 18 november 2009

Skola

I går kväll var det presentation av de program som sonen Alexander " Alex" satt som intressanta. Halv sju började det med en allmän information om betyg poäng osv. sedan fick vi gå till de olika programen. Alex hade valt tre stycken, bild estet , musik estet, musik-kultur estet. Det kommer inte bli ett lätt val, alla tre utbildnignarna verkar vara roliga.

Alex första val är musik, han har gjort prao på båda musikestet linjer. Och har svårt att bestämma vilken han vill ha som första val.

När jag satt och lyssnade på lärare och elever, kom jag att tänka på när jag gick i skolan. Jösses vilken skillnad, skulle säga att då var det som en grå regnig höstdag och nu som en färgsprakande rimfrost morgon.

Oavsett vad han nu kommer att välja så blir det säkert väldigt bra, han får göra det han gillar mest ( spela ) och han för en bra grundutbildning för att kunna söka vidare med. Det projekt som ligger framför honom nu är att hitta på en audition som är en del av antagningen.

Ha en musikalisk onsdag bjuder på ett citat av W Clement Stone " Försök, försök, försök och fortsätt försök är regeln som måste följas för att bli expert på något. " och en bild på alex för dryga 2 år sedan

tisdag 17 november 2009

Bubblande känsla

Sitter och förbereder för Eya's färd, det är två år sedan vi tog en kull på henne. Den gången som en rekomendation från veterinären, Eya hade nämligen 50% chans för att bli dräktig. Denna parning känns lite annorlunda eftersom förutsättningarna är mer normala.

Har en barnslig julaftonkänsla i kroppen, för jag tror mycket på denna kom
bination. Tidigt jaktliga, lättdresserade, viltfinnare, låg inavels procent, hållbar extriör, snygga och framför allt bra temprament.


När jag vaknade i morse fick jag middagstips, vaknade med en oemotstålig lust på älgbiffar så nu är middags menyn fixad.


Ha en smakrik tisdag, bjuder på ett citat av Captain Beefheart " Av en hunds vänlighet kan man lära sig hur människan borde vara " och en bild från A-kullen

måndag 16 november 2009

Olika

Igår var mor och dotter här för att rida på hästen som står installad hos mej. När dottern rider blir jag lycklig, hon är ett med hästen. Det är inte ofta man får se någon så talangfull, och hästen är/blir ursnygg när hon rider honom. Mamman var ingen upplevelse att se, hon var hård och hafsig i ridningen.

Nu måste jag klaga lite, är rent ut sagt sk*t trött på detta vädret. Lera och grus fulla huset, skulle vilja ha en robotdamsugare just nu.
I morse när jag kom ner möttes jag av denna syn.

Hundarna har festa loss under natten och demolerat en bädd, skönt att dom har ett eget rum så inte förödelsen sprider sig vidare.
Måste passa på och skryta lita också, har en hanhund på besök så vi har nu två hanar. Eya är i löp och nu på väg in i hög löp, alla hundar äter i samma rum "under uppsikt" inget pip, inget morr eller fientlighet älskar verkligen mina kloka hundar.

Ha en geggamoj fri måndag, bjuder på ett citat av John Churton Collins " Avundsjukan är den mest uppriktiga formen av smicker. "



lördag 14 november 2009

Tråkigt

Ibland undrar jag om ömsesidig respekt verkligen är ömsesidig. Sitter men en känsla av att någon är kränkt över ett beslut som jag tagit, och om det är så känner jag att det är brist på respekt.


Skulle inte lägga mej i eller ha åsikter om andras beslut, (förutom mina barn).


Att kunna respektera någon betyder för mej att man kanske inte alltid håller med, men att man ändå accepterar. Varför skall det vara så svårt för människor att vara raka och ärliga i sin kommunikation. Tänk om alla frågor kunde ställas med Hur, Kan , Vad.....




Ha en respektfull lördag, bjuder på ett citat av Karin Boye " Man får bara det man ger, och man ger bara vad man redan fått. " och bild på Ari som jag sålt

fredag 13 november 2009

Städa

Ja som överskriften antyder är det städning på schemat, det är ett nödvändigt ont. Inte mitt favorit göromål, men min favorit känsla när det är klart. Finns inget som är så skönt som nybäddade sängar, och doften av rent och fräscht. Blir ett kort inlägg idag, har en del km2 att av verka.


Ha en aktiv fredag bjuder på ett citat av Samuel Baulder " Alla djur, utom människan, vet mycket väl att livets huvudsakliga mening är att njuta av det. " och en bild på vårt hus

torsdag 12 november 2009

Glad

I dag känner jag mej glad, utvilad och sprudlande. Känner att alla bitar snart är på plats, skulle ha städat idag men jag har gjort annat nyttigt. Gordon, Akira har kommit en bit på väg i apporten, Svea sköter sig också bra hon har även varit ute och jagat skogsfågel idag. En orrhane såg vi med det var också allt.

Vi har besök av en av Eya's tidigare valp, en urtrevlig kille. Han är snygg och lättlärd och alldeles galet förälskad i lilla Svea, hon uppskattar inte hans ihärdiga försök till partnerskap.


Ha en fin torsdag, bjuder på ett citat av Stanislaw Jerzy Lec " För at komma till källan måste man simma mot strömmen" och en bild på Eya' s date Paw

onsdag 11 november 2009

Officiellt arbetslös!

Nu kan jag sälla mej till skaran arbetslös, har varit på mitt besök till arbetsförmedlingen. Det blev ett bra möte, trevlig personal med positiv inställning. Har redan skickat in en ansökan på ett visstidsarbete som verkade spännande. Har antagligen lika stor chans som alla andra som söker, oavsett var det lite spännande att gå tillbaka i livet och erfarenheterna i CV'n.

Idag är också första dagen i mitt liv, låter konstigt? Kanske, har varit rökfri i 7 månader, efter XX år som rökare fördelarna är många men det finns en nackdel. Jag trivs med mitt nya rökfria jag men den nackdelen som finns har naturligtvis drabbat mej, viktuppgång. Men vill understryka att jag har hellre några eller som i mitt fall en massa kilo extra än att gå tillbaka som rökare. Skall inte bara skylla på ciggaretter, men orkar inte gå in på allt annat som bidragit till viktökningen.

Men idag börjar min resa tillbaka till min egen kropp, min revange på det senaste årets tragedier som drabbat mej.

Nu drar jag ett streck över mitt gamla liv.

Och välkomnar det nya


Ha en fräsch onsdag, bjuder på ett citat av Albert Einstein " Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka" och en bild på min häst Ögn

måndag 9 november 2009

Spännande

I morgon tisdag skall jag på besök hos arbetsförmedlingen, inte den mest välbesökta instans för min del. Men det blir med all säkerhet en positiv erfarenhet hoppas jag.
Det har hänt en massa spännande saker här hemma också. Våra planer har ändrats lite fram och tillbaka, men jag tror att både jag och min man kommit fram till den lösning vi vill ha.
Som de flesta av er har förstått handlar våra intressen mycket om djur/hundar, vi har 3 tikar och en hane av rasen gordonsetter.
Vi har en kull sedan snart 2 år tillbaka, och vi hade tänkt vänta tills nästa år innan vi skulle ha en ny kull. Som sagt de flesta av er vet att min tid framöver kommer se helt annorlunda ut, vilket innebär jag jag kommer få mer tid att disponera. Och med det i tankarna har vi bestömt oss för att ta en ny kull på vår kära Eya, i går kom hon i löp så det blev lite av total panik. Men det har löst sig till det bästa, och eftersom ingen av oss nu vet hur nästa år kommer att se ut känns detta som en mycket bra lösning.




Ha en oinvecklad måndag, ett citat av Gustaf Lindborg "Sjömannen ber inte om medvind, han lär sig segla" och en bild av söta Svea

söndag 8 november 2009

Opps...

Vill börja med att be om ursäkt för att jag slarvat ett antal dagar. Men jag har haft lite annat att lägga fokus på. Var på möte med min chef och personalavd. som det ser ut per idag har inte min arbetsgivare " Arvika Kommun" något att erbjuda mej pga min artros. Jag blir uppsagd av medicinska skäl som så fint kommer kallas personliga skäl :( vi skall ha ett nytt möte på tisdag ang. hur lång ersättnings perioden skall bli. Var inte beredd att ta den diskutionen utan min fackliga representant.
Som jag tidigare skrivit har jag förberett mej på detta, men när det kommer i klartext blir det helt plötsligt mycket jobbigare.

Har under dessa dagar funderat mycket, och kommit fram till att det enda jag kommer sakna av min anställning är det sociala. Och det är det samma jag förlorat sedan jag började min anställning, låter konstigt men jag skall förklara.

Jag bor där jag bor, jag har vänner utspritt överallt men inte där jag bor. Och när jag började för 10år sedan min anställning började helgarbetet, vilket ledde till att min tid för våra vänner inte räckte till för jag har gjort den prioriteringen att min lediga tid vill jag då ha med min familj. Vilket i slutändan lett till att mitt sociala nätverk blivit mindre genom åren, och tillslut är arbetet det som ger social tillfredseällelse.

Och när jag nu analyserar detta fenomen kommer jag fram till att, de människor som jag själv valt in i mitt liv har jag på ett eller annat sätt valt bort mot människor som jag blivit påtvingad att umgås med via mitt arbete.

Och ingen kan välja sina arbetskamrater, och hur många av dem skulle man välja som sina närmaste vänner. Jag har under mina år träffat en person som jag kan kalla vän, hur många har jag förlorat, lika många som de genom arbetet jag aldrig vill träffa igen.

Med andra ord har jag genom åren i denna anställning förlorat mer än jag vunnit.
Sedan börjar den ekonomiska osäkerheten, ja jag kommer förlora inkomst genom att bli arbetslösMen om jag skulle vara ärlig så med den lön jag fått och med tanke på det arbete som jag gjort, går jag ändå ut som vinnare.

Med andra ord, har jag fått en möjlighet som är större än vad jag kunde hoppats på från början. För att kunna utveckla mej själv och öppna upp för nya möjligheter vilket jag inte tagit tag i om jag gått kvar i mitt arbete


Ha en glad farsdag söndag, bjuder på en bild av vackra Akira
..

onsdag 4 november 2009

Onsdag...

Idag hade jag tid hos företagshälsovården, för att göra en utredning om min arbetssituation. Kort och gott blir jag med största sannolighet uppsagd pga arbetsbrist, för arbetsgivaren har ingen skyldighet att hitta ett annat arbete åt mej utanför den sektor jag nu är anställd inom. Anledningen till denna situation är att jag har fått artros i handled, dru-leden för att vara exakt.
Nu återstår endast ett möte med chefen och personal, men jag känner att i dessa tider passar nog detta bra med tanke på ekonomi. Jag förbereder mej mentalt att jag snart står till arbetsmarknadens förfogande, problemet är att jag inte vet vad jag vill göra!!Funderar stark på att börja plugga, lika mycket som det lockar skrämmer det mej.
Vad vill jag läsa, hur kommer vi klara ekonomi mm. Men när den tid är så kommer även svaret på gåtan, gäller nog att gå på sin intuition.

Mina känslor just nu är mycket blandade, oro, rädslor och förväntan.

Blir ett ganska kort och förrvirrat inlägg idag, men så känner jag mej i just detta nu.

Ha en klarsynt onsdag, bjuder på ett citat av Oscar Wilde " Vi ligger alla i rännstenen, men somliga av oss tittar på stjärnorna " och en bild av min vackra Eya

tisdag 3 november 2009

Just det...



Ibland glömmer jag bort mina svagheter, men jag skall nu delge er en. Det jag skall bjuda på idag är nog en viktig information för er som kommer in och läser ibland.
Kan tänka mej att en del av er höjer på ett eller två ögonbryn över min stavning, och det är ett stort problem jag är nämligen dyslektiker.
Detta innebär att det som är fullständigt naturligt för de flesta med stavning och särskrivning är ett totalt mysterium för mej. Kan lova er att jag har slitit, (blod, svett och tårar) när jag gick i skolan fanns inte begreppet dysleksi. Och vad hände jo man blev utpekad som lite dummare, men skam den som ger sig. Det som varit min räddning är nog att jag tidigt utvecklade mitt intresse för att läsa, det var min flykt från dumstämpeln.
Men det som var värst var diktamen ( som de flesta i min ålder fick göra), men jag kom på ett knep som jag haft nytta av hela livet. Jag utvecklade ett fotostatminne, jag drog helt enkelt en kopia av det stycke eller sidor som vi skulle kunna. När sedan läraren började läsa plockade jag helt enkelt fram min sparade kopia i huvudet och skrev utifrån den. Nackdelen är att dessa kopior tar lite stor plats, så när dokumenten var printade ( dvs nerskrivna på papper) blev de raderade.
Tyvärr är det inte bara när jag skriver problem uppstår, jag har väldigt lätt att säga fel tex jag säger indigridienser istället för indegrienser, indikation iställer för induktion.


Så nu vet ni varför det kan bli lite tokigt i min stavning ibland.



Ha en fin tisdag, bjuder på ett citat av Winston Churchill " Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt" och en bild på min son och dotter.


måndag 2 november 2009

Lappsjuka...

Kan lugnt säga att jag är extremt uttråkad, min enda kontakt med omvärlden är dator och telefon. Har nu haft feber i 10 dagar och nya symtom kommer dagligen, dagens idag är heshet.

Är väldigt sliten och trött, hmm av att inte göra nått... Exakt känns som om kroppen är helt mörbultad.

Men nu ska vi bara se framåt, har insett att jag har aldrig längtat till nyår så mycket som jag gjort i år. Knasigt ja kanske! Men jag tror att de flesta upplevt ett år någongång där allt jobbigt, sorgligt och olyckligt hänt, mitt år att glömma bort är 2009.
Det som är positivt är att mitt i allt har jag insett att jag är en stark person, och det är en rejäl boost för självkänslan. Jag har insett att oavsett vad som händer finns det alltid ljusglimtar, och att livet är en gåva som skall levas och inte ångras.

Ibland har jag olika perioder av olika intressen, men ett som följt mej hela livet är böcker, mal igenom allt från skönliteratur till literaturhistoria. Det som jag farsineras av är ord och dess makt, finns nog inget som är mäktigare. Och det som följer med ord är kunskap, min uppmaning idag är ta er tid och läs en bok.

Ha en frisk måndag, bjuder på ett citat av Voltaire "Vanligt sunt förnuft är inte särskilt vanligt"